Dodaj do ulubionych

światowi liderzy protestują

18.01.15, 10:38
W ubiegłą niedzielę w Paryżu światowi liderzy byli w awangardzie masowych protestów przeciwko "przemocy". Tak przynajmniej wynikało ze zdjęć, które obiegły świat. W realu, wyglądało to zupełnie inaczej - liderzy mieli swoją własną mini-manifestację w jednej z bocznych ulic paryskiego centrum.

www.zerohedge.com/news/2015-01-17/truth-behind-cherlie-hebdo-solidarity-photo-op
Można powiedzieć, jacy liderzy, taka manifestacja...
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Wzgledy bezpieczenstwa pewnie 18.01.15, 10:49
      Jeszcze z dwa miesiace temu, powiedzialbym ze latwiej taki sped byloby zorganizowac w Sydney czy w Ottawie, z daleka od problemow swiata. Ale i tu i tam zawitaly problemy.

Symboliczne bylo ustawienie we wspolnym szeregu Abbasa i Netanyahu.

Inna nauczka dla mnie byl Sarkozy, ktory sie ciagle pcha by byc blizej kamery. A przeciez nie jest u wladzy. Wczoraj czytalem, ze zaproszono go na niedzielny sped a on postawil swoje warunki: albo w pierwszym rzedzie albo w ogole. Zaczynua mi przypominac Putina tak jest nadmuchany. Pewnie to wzrost ten przerost ambicji powoduje...

PF
      • eva15 Re: Wzgledy bezpieczenstwa pewnie 18.01.15, 11:33
        Tak, tak, względy bezpieczeństwa spowodowały, że zrobiono fotomontaż i oszukiwano ludzi.
        Zbyt duża jest widać pogarda dla bydełka wyborczego, by powiedzieć mu prawdę, że ze wzgl. bezpieczeństwa przywódcy będą maszerować osobno. Po co prawda, skoro bydełko wyborcze każde kłamstwo kupi?
      • pijatyka Herr z syfcią odkrywają Amerykę 18.01.15, 14:27

Dla mnie, szarego widza, od początku było oczywiste, że marsz vipów - ze względów bezpieczeństwa - jest oddzielny i ma charakter symboliczny (także w sensie "marszu")

W przeciwieństwie do stada forumowych idiotów nie mam o to do nikogo żalu LOL
    • lubat Re: światowi liderzy protestują 18.01.15, 11:21
      Motto:
      Bawiom, bawiom, moiściewy,
      a toć były dawniej gniewy!
      Nawet była krew, rzezańce
      i splamiła krew sukmany.

Rzeczywiste oblicze protestu liderów:

img4.demotywatoryfb.pl//uploads/201421432956_1tm7s6_600.jpg1501/
      • lubat Re: światowi liderzy protestują 18.01.15, 11:23
        tam wyżej link mi się pomerdał, tu właściwy:

img4.demotywatoryfb.pl//uploads/201501/1421432956_1tm7s6_600.jpg
        • eva15 Re: światowi liderzy protestują 18.01.15, 11:31
          :-) Bardzo dobre!
    • eva15 Eureka! Szybko się obudziłeś! 18.01.15, 11:30
      Raptem 6 dni ci zajęło, by odkryć prawdę.

forum.gazeta.pl/forum/w,50,156230132,156230132,Marsz_paryski_ktorego_nie_bylo_.html
      • kaszebe12 -I o to wlasnie chodzilo ! 18.01.15, 13:05
        -Dlaczego wlasnie we Francji ? - Dlaczego akurat Francuzi weszli , niczym w maslo , w ta cala akcje megamanipulacji ? -Mniemam , ze bardzo trudno znalezc w Europie bardziej "skretyniale" i latwowierne "spoleczenstwo".- Nie wiem , czy przecietny Anglik , Niemiec czy Polak jest zdolny do uwierzenia w bzdury typu " Nic nam nie grozi -zagrypione ptaki zatrzymaly sie na granicy panstwowej" , "Nic nam nie grozi - chmura Czernobyla ominela nasze granice" czy "Nasza armia walczy w Afryce o demokracje"...
        • eva15 Re: -I o to wlasnie chodzilo ! 18.01.15, 13:11
          Ja nadziwić się nie mogę, co zrobiono z tego niegdyś dumnego narodu, który potrafił się organizować przeciw władzy...
    • jk2007 ewolucja cherlie hebdo 18.01.15, 13:29
      Кaк пишyт иccледoвaтели aнтиглoбaлиcтcкoгo caйтa «Сеть Вoльтер», еcли oфициaльнo «Шaрли Эбдo» был coздaн Вaлем, Жебе, Кaбю и Ренo, тo неoфициaльнo – президентoм-coциaлиcтoм Фрaнcya Миттерaнoм c пoмoщью cекретных фoндoв Елиcейcкoгo двoрцa. Пoд yпрaвлением «Шaрли Эбдo» нaхoдилacь тoгдa и «Сеть Вoльтер», нo oни рaзoшлиcь из-зa рaзнoглacий в вoпрocе oб oтнoшении к Нaциoнaльнoмy фрoнтy Ле Пенa: «Шaрли Эбдo» требoвaл зaпретa этoй пaртии, в тo время, кaк «Сеть Вoльтер» её пoддерживaлa, выcтyпaя тoлькo зa зaпрет её вooрyженнoгo крылa.
      В 2009 г., пocле тoгo, кaк Вaль был пocтaвлен Никoля Сaркoзи вo глaве рaдиo «Фрaнc Интер» (чтoбы тoт oчиcтил егo oт левых, прo-пaлеcтинcки нacтрoенных жyрнaлиcтoв), глaвным редaктoрoм гaзеты cтaнoвитcя Стефaн Шaрбoнье (Шaрб), кoтoрый прoдoлжил идти пo пyти coтрyдничеcтвa c cильными мирa cегo, пoлyчaя oт них финaнcoвyю, медийнyю и пoлитичеcкyю пoмoщь, рaзжигaя aнтифрaнцyзcкие нacтрoения и ненaвиcть cреди мycyльмaн. Свoё кредo Шaрбoнье излaгaл coвершеннo oткрoвеннo: «Мы cтaрaемcя зaнимaтьcя прoвoкaциями кaждyю неделю. Прoвoкaция - этo нaш хлеб нacyщный».
      communitarian.ru/publikacii/novyy_mirovoy_poryadok_metody/specoperaciya_ya_sharli_-_mehanizm_manipulirovaniya_v_deystvii_12012015/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka