Dodaj do ulubionych

Brzezinski o zabojstwie Niemcowa

02.03.15, 13:23
Niemcow zostal zabity prize SB Ukrainy na zlecenie USA.
Oprocz tego Brzezinski jest pewien tego,ze wojna domowa na Ukraine zostala rozwiazana przez Stany.Cel-wciagnac bezposrednio do konfliktu Rosje.

Musze przyznac ,Brzezinski mnie potrafil zaskoczyc.
Obserwuj wątek
    • zabawa_102 Re: Brzezinski o zabojstwie Niemcowa 02.03.15, 13:33
      napisalem: Niemcow zostal zabity prize SB Ukrainy.
      Powinno byc: Niemcow zostal zabity przez. SB Ukrainy._
    • eva15 Re: Brzezinski o zabojstwie Niemcowa 02.03.15, 13:37
      Albo Ty masz wysoką gorączkę albo Brzeziński:-))).
      • zabawa_102 Re: Brzezinski o zabojstwie Niemcowa 02.03.15, 13:40
        A nie jedno,a nie drugie.Link do wywiadu podrzuce pozniej.
        • xavras_wyzhryn Re: Brzezinski o zabojstwie Niemcowa 03.03.15, 14:17
          Całą noc wpisywałeś ten fałszywy bzdet do waszego kacapskiego portalu propagandowego : who.is/whois/https://www.worldandwe.com

tyle, że "Brzezin Zbigniewski" to nie Zbigniew Brzeziński, zakłamany trollu.
    • j-k Trudno tej koncepcji odmowic pewnej logiki. 02.03.15, 16:05
      dodalbym tylko, ze niekoniecznie na polecenie USA, bo Amerykanie nie beda chcieli tego kiedykolwiek brac na siebie - a raczej za ich cichym przyzwoleniem.

Tak to juz jest w polityce, ze 95 % dzialan spowodowanych jest Interesem dzialajacego,
      a moze 5 % wynika z Ideologii, czy altruizmu (gdy trzeba do tego doplacac).
      • jabbaryt A jaki interes miałby rząd Ukraina w zabójstwie? 02.03.15, 16:31
        antyrosyjska prowokacja? Tylko
        SBU i inne ukraińskie instytucje są mocno zinfiltrowane przez rosyjską agenturę. Taka akcja nie miałaby szans przejśc niezauważona przez Rosjan. Wykrycie ukraińskich sprawców byłoby łatwe do zrobienia i oznaczałoby gigantyczną kompromitacje rządu ukraińskiego.
        Kto miał w tym interes? Ja przpuszczam, że Putin i jego klika. Rosja wchodzi teraz w ostry polityczny zakręt. W tej chwili poparcie Putina szczytuje, ale jak sie prowadzi wojnę to wkońcu trzeba będzie zacząć wydawać niepopularne decyzje. A wtedy miłość narodu do wodza owego narodu szybko się ulotni.
        A jak się miłość ulotni to naród może zacząć aktywnie szukac nowych wodzów narodu. I dlatego tym, którzy maja chrapke zostać nowymi wodzami narodu trzeba wytłumaczyć że to bardzo niebezpieczna proesja i może lepiej niech się dwa razy zastanowią czy im sie to opłaca. Podejrzewam że zabójstwo Niemcowa mocno ostudziło zapędy różnych Nawalnych aby wykorzystywać trudną sytuację polityczna Rosji po to aby osłabić pozycję Putina.
        • j-k A jaki Interes mialby w tym Putin ? 02.03.15, 17:02
          Bezsens.

Nie slyszalem, bo kiedys polityk dzialal przeciwko sobie i sciagal sobie burze na glowe.

Dopuszczalne jest myslenie i teza, ze "Sluzby" sie usamodzielnily i zrobily to wbrew Putinowi,
          (podobnie jak zabicie ksiedza Popieluszki przez SB).

Jerdnak o wiel bardziej prawdopodobne jest, ze zrobili to Ukrainycy - by sciagnac burze na Rosje, podobnie jak z zestrzeleniem tego malezyskiego samolotu.
          • man_sapiens Re: A jaki Interes mialby w tym Putin ? 02.03.15, 17:17
            Dlaczego uważasz, że polecając zamordowanie Niemcowa Putin działał przeciw sobie? Jakąż to burzę ściągnął na swoją głowę?

Opozycję w Rosji zastraszył. Wokół morderstwa jest już zbudowana propagandowa wieża kłamstw, trzeba tylko odczekać dwa - trzy zanim ją ujrzymy. Zaspokoił swoją gangsterską potrzebę krwawej zemsty. Zapobiegł ujawnieniu przez Niemcowa niemiłych faktów.

A że na świecie będzie dalej uznawany za politycznego gangstera i kontynuatora stalinowskiego terroru? To przecież bez znaczenia dla człowieka bez honoru.
            • j-k smiech na sali... 02.03.15, 17:23
              A zabojstwo Popieluszki w 1985 pomoglo Jaruzelowi ?

- raczej zachecilo opozycje do dzialania.

podobnie i w Rosji.
              Ta wczorajsza demonstracja w Moskwie (50-100 tys ludzi) wyraznie o tym swiadczy.
              • man_sapiens Re: smiech na sali... 02.03.15, 17:30
                Jakie poparcie miał wtedy Jaruzelski wśród Polaków? Zamordowanie Popiełuszki nie odwróciło od Jaruzelskiego partyjnych i sbckich hardlinerów, wręcz przeciwnie.
          • jabbaryt Powtarzam: Putin zastrasza opozycję 02.03.15, 18:14
            Jeżeli sięgamy do przykładów historycznych to warto sobie przypomnieć rewolucje bolszewicką.
            Bolszewicy, byli za caratu opozycją bez większego znaczenia. Doszli do władzy przez rewolucje, bo car był na tyle głupi że wysłał ostatnie pułki gwardii z Piotrogradu na Front. Jakby w Moswie został jeden pułk to rozpieprzył by rewolucję w drobny mak. W Rosji ludzie się buntują gdy władza jest słaba. Jak władza jest silna i nie ma oporów aby pociagnąć za cyngiel to ludzie siedzą cicho.
            Putin niekoniecznie chciał wyeliminować Niemcowa tylko pokazać, że jak ktoś się buntuję to skończy jak Niemcow.
            W chwili obecnej polityka rosyjska jest w impasie i jednocześnie w stanie wojny. A jak sie prowadzi wojnę to trzeba podejmować decyzje niepopularne. A jak sie podejmuje decyzje niepopularne to w końcu spadnie poparciespołeczne a wtedy opozycja zacznie pchac się do władzy. I chodzi o to aby wytłumaczy ć opozycji aby się do władzy nie pchała.
            A Fiutinowi mało zalezy na popularności na Zachodzie. Popularność i zaufanie juz dawno stracił po Krymie i teraz juz nawet nie ma czego tracić.
            • j-k A ja Powtarzam: tego sie juz dzis nie da. 02.03.15, 18:20
              Czego dowodem wczorajsza LICZNA demonstracja w MOSKWIE

w epoce Internetu nie da sie juz ludziom zamknac buzi.

A samego Internetu tez sie zamknac nie da - gdyz system bankowy padnie :)))
              • jabbaryt Re: A ja Powtarzam: tego sie juz dzis nie da. 02.03.15, 18:33
                50 tysięcy maszerujących ludzi na ulicy nie ma żadnego znaczenia.
                Bo pozostałe 139 950 Rosjan pozostało w domu.
                Aby zdobyć władzę za pomoca demonstracji trzeba by było zmontowac w Moskwie drugi majdan i zdobyc szturmem gmachy rządowe. A tu waadza pokazała jak spróbujecie fikać to kula w łeb i do piachu.
                • jabbaryt Re: A ja Powtarzam: tego sie juz dzis nie da. 02.03.15, 18:51
                  miało byc 139 950 tysięcy Rosjan.
    • smuta2015 tania prowokacja kacapka 02.03.15, 17:31
      Tyle głupot, co kacapek wydala z siebie na forum, to jeden człowiek nie jest w stanie wymyślić.
      Centrala musi ostro pracować.
      • j-k dlaczego ? 02.03.15, 17:35
        uwazam podobnie, ze tylko Ukraina miala w tym Interes,
        a Amerykanie dali tylko cicha zgode, by moc sie od tego (w razie czego) odciac.

A "Kacapkiem" jako zywo - nie jestem.
        • smuta2015 Re: dlaczego ? 02.03.15, 17:51
          Czy jesteś Brzezińskim?
          Twoje imaginacje mnie nie interesują.
          • j-k I nadal dlaczego ? 02.03.15, 18:22
            smuta2015 napisał:
            > Czy jesteś Brzezińskim?
            > Twoje imaginacje mnie nie interesują.

Twoje mnie tez nie.
            Ai nie ma obowiazku odpowiadania na moje wpisy.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
    • jankowski1960 Re: Brzezinski o zabojstwie Niemcowa 02.03.15, 18:37
      ale jaja... czyzbym sie zgadzal ze Zbysiem?:)
    • man_sapiens Re: Brzezinski o zabojstwie Niemcowa 02.03.15, 19:06
      zabawa_102 napisał(a):
      > A nie jedno,a nie drugie.Link do wywiadu podrzuce pozniej.

I co z tym linkiem? Im dłużej go wypatruję, tym bardziej go nie ma.
      Chyba twój oficer prowadzący coś pokręcił w SMSie z instrukcjami. A może zrobił cię w konia? Albo nie zrozumiałeś żartu?
    • ubiquitousghost88 Ale zabawa... czekamy już 6 godzin... 02.03.15, 19:38
      Link będzie na Prima Aprilis?
    • gosc88 A jakie to ma znaczenie co Brzezinski 02.03.15, 19:43
      mysli/mowi o tej sprawie ??

Chyba niewielkie.
      • karbat Re: A jakie to ma znaczenie co Brzezinski 02.03.15, 19:50
        gosc88 napisał:

> mysli/mowi o tej sprawie ??
        > Chyba niewielkie.
        • karbat Re: A jakie to ma znaczenie co Brzezinski 02.03.15, 19:57
          karbat napisał:

> gosc88 napisał:
          > > mysli/mowi o tej sprawie ??
          > > Chyba niewielkie.

zawsze mozna mu zalozyc pampersy i wystawic do okna ,
          by wyglaszal swoje zlote mysli . sprawdzone p. np . K. Wojtyla z Wadowic

Brzezinski , pojawia sie nazwisko , by ... ludzie klikali , -
          wymierna kasa dla zliczajacego kliki , reszta to

belkot dziadkow majacych gastryczne i ... z pecherzem problemy .
    • felusiak1 Re: Brzezinski o zabojstwie Niemcowa 02.03.15, 19:51
      Daj link sorokin bo chyba piździsz
      • jabbaryt autor tego watku to kacapski prowokator 02.03.15, 19:54
        nadający z ukeją. Co wy sie prawdy od niego spodziewacie usłyszeć?
    • nie-tak Re: Brzezinski o zabojstwie Niemcowa 02.03.15, 20:05
      www.youtube.com/watch?v=_eXtSFNDjY4&feature=youtu.be------------------------------------
      Wystarczy przytoczyc te klamstwa tego zadziornego, zgorzknialego na starosc prymitywa, tu widzi sie jakim jest czlowiekiem.
      • darekvtb Re: Brzezinski o zabojstwie Niemcowa 02.03.15, 20:11
        The USA and other organizers of anti-Russian sanctions stand up for Nemtsovs murder

The President of “Centre of Political Forecasting and Analysis” Brzezin Zbigniewski, the non-governmental analytical structure, analogue and the competitor of known American corporation “RAND Corporation” commented on the event.
        Whom Boris Nemtsov's murder was favourable?
        - It becomes obvious the principles of the U.S. founding fathers are completely forgotten in the second decade of the XXI century, our Constitution is the Fig leaf for naked desire of ruling elite to win world supremacy once and for all.
        The people of the USA contrary to the Constitution have no power, it actually turned into stupid biomass which is convinced that only the USA know what is democracy and only Americans are capable to provide the respect for human rights and freedom to the rest of the world.
        • zabawa-na-102 Darek.... 02.03.15, 20:46
          Nie psuj mnie zabawy.
        • vladexpat Radio Sputnik nadaje 02.03.15, 20:57
          Ktoś się niewątpliwie napracował nad tekstem - fakt. Zapomniał tylko o nadaniu pozorów wiarygodności tej fałszywce.
          • zabawa-na-102 vladziu.. 02.03.15, 20:58
            najwiecej klamstw na forum wprowadzasz ty.
            Biedaku nijak nie mozesz darowc Rosji tego,ze jakas Rosjanka dala ci kosza.
            • man_sapiens Re: vladziu.. 02.03.15, 22:20
              Nie dała mu kosza, to on nie chciał ruskiego hiv złapać.
              • zabawa-na-102 czlowieczku.. 02.03.15, 22:23
                Nie zabieraj glosu,jak nic nie wiesz.
        • man_sapiens Re: Brzezinski o zabojstwie Niemcowa 02.03.15, 22:18
          Ależ Brzeziński zmienił poglądy na politykę USA! To już nie 180 stopni ale 1980! :))))))
          Czy wy Ruscy nie widzicie, że przeginanie z propagandą przynosi odwrotne skutki? Chociaż, róbcie to częściej, taki kabaret jest całkiem wesoły.
          No, chyba że Putin zagroził Brzezińskiemu losem Niemcowa, Litwinienki, Politkowskiej, Dewotczenko, Estemirovej, Magnickiego, Bierezowskiego...
          Ja bym się przestraszył.
      • eva15 N-T, dzięki za link do Zbiga 02.03.15, 22:33
        On całkiem otwarcie mówi, o co chodzi. Trzeba tylko uważnie słuchać.
        • nie-tak Re: N-T, dzięki za link do Zbiga 02.03.15, 22:42
          eva15 napisała:

> On całkiem otwarcie mówi, o co chodzi. Trzeba tylko uważnie słuchać.
          -------------------
          Nie znalas tego linku i tego wywiadu z tym zgorzknialym prostakiem chcacym przelewu krwi na calym swiecie?
          Wlasnie, on mowi co wybrany narod planowal i planuje nadal dla swiata z jego wypowiedzi wyciaga sie takie wnioski. Nie zwrocilas uwagi na jego notoryczne historyczne klamstwa? Polacy daja sobie je wmowic.
    • jorl Re: Brzezinski o zabojstwie Niemcowa 02.03.15, 21:16
      j-k napisał:

> Nie slyszalem, bo kiedys polityk dzialal przeciwko sobie i sciagal sobie burze
      > na glowe.

E tam. Ten tutejszy plankton nadajacy z Polski ma taka sieczke we lbie ze powedza ze Putin jest taki tlumok ze bedzie robil sobie na zlosc. Oni juz tak durnie tylko potrafia myslec.

> Dopuszczalne jest myslenie i teza, ze "Sluzby" sie usamodzielnily i zrobily to
      > wbrew Putinowi,
      > (podobnie jak zabicie ksiedza Popieluszki przez SB).

Z tego co pisze kacap z moskwy to zamach zostal wykonany nedzna bronia. Slabo profesjonalnie. Tak ze moze byc ze jakis zatwardzialy stalinowiec, a takich w Rosji jest sporo, zabil tego Niemcowa. Chociaz ta jego ukrainska qu..ka musiala go tam podprowadzic wiec sie to by nie zgadzalo.

> Jerdnak o wiel bardziej prawdopodobne jest, ze zrobili to Ukrainycy - by sciagn
      > ac burze na Rosje, podobnie jak z zestrzeleniem tego malezyskiego samolotu.

To jest najbardziej prawdopodobne. Ciekawe ale do niedawna ten tutejszy plankton, nie pomne ktory z nich, plankton po prostu, prorokowal jak to Ukraincy beda zamachy terrorystyczne w Rosji za kare wykonywac. Cieszyl sie ze Ukrainca, nie jak Czeczenca, odroznic od Rosjanina sie nie da wiec latwo pojdzie. Mamy wlasnie taki zamach i jakos plankton udaje ze terrorem ukrainskim nie grozil.
      Tak to juz w tej biednej Polsce sie z rozumkami ludzi porobilo.
      Ale jak sie media w Polsce slucha to wiadomo skad to. Z tym ze aby takimi glupotami dac sobie glowki zamulac trzeba miec do tego przygotowanie. ja sadze ze szkoly sa nedzne i oto skutki.
      • frompiter Witam, Jorl! 02.03.15, 21:33
        Jak leci?
        Moja malzonka cie sie klania:-)

jorl napisał:
        > Ciekawe ale do niedawna ten tutejszy plankton, nie pomne ktory z nich, plankton po prostu, prorokowal jak to Ukraincy beda zamachy terrorystyczne w Rosji za kare wykonywac. Cieszyl sie ze Ukrainca, nie jak Czeczenca, odroznic od Rosjanina sie nie da wiec latwo pojdzie.

To byl niejaki "mariner".
        • zabawa-na-102 On rzeczywiscie jest nijaki 02.03.15, 21:39
          Zwykly tepy rusofob,jakich na forach jest pelno.

frompiter napisał(a): > To byl niejaki "mariner".
        • jorl Re: Witam, Jorl! 02.03.15, 21:45
          Mi dobrze. Zawalony praca, sportami, weekend wyjazd, wiec malo czasu, Forum poczytuje gdzies w drodze na smartfonie ale do pisania czasu malo, trzeba usiasc.
          Uklony dla malzonki.
          I pamietaj dobre piwo w Berlinie masz. Tzn macie naturalnie oboje.

Aha mariner. Ja ten plankton malo odrozniam. Jacys podobni do siebie. Kazdy pisze prawie tak samo i to samo.Prosto z polskiego TV. A w weekendy widuje co tam w glowki im laduja wiec poznaje,
    • eva15 Brzezinski - polski "Ukrainiec" szlachcic z Kresów 02.03.15, 22:16
      Zeby zrozumieć nienawiść Brzezińskiego do Rosji warto przestudiować dzieje jego rodziny w linii męskiej:
      - nazwisko szlacheckie pochodzące z Brzeżan, dziś Ukraina (powiat tarnopolski)

Wywodzi się ze szlacheckiej rodziny herbu Trąby z Brzeżan. Od nazwy miasta pochodzi też zapewne nazwisko.

pl.wikipedia.org/wiki/Zbigniew_Brzezi%C5%84ski_%28politolog%29
      - dziadek urodzony w Zołkwi (powiat lwowski):

pl.wikipedia.org/wiki/Kazimierz_Brzezi%C5%84ski
      - ojciec, dyplomata urodzony w Złoczowie (powiat lwowski) :

pl.wikipedia.org/wiki/Z%C5%82ocz%C3%B3w
      Ciekawe, czy Rosja carska czy dopiero komunistyczny ZSRR pozbawił Pana Brzezińskiego rodowych dóbr na Kresach... Nawet nie znając historii jego rodziny zawsze podejrzewałam, że w jego stosunku do Rosji musi być wątek osobisty, rodzinny. Ii pewnie tak jest.

• zabawa-na-102 Bylem w Zolkwach 02.03.15, 22:32
        Polskich sladow bez liku,ale wszedzie,gdzie sie miescilo sie haslo"Slawa Ukrainie",ono bylo .A to byl rok 1998.Wstrach pomyslec,co oni teraz z miastem zrobili.
        Co do Brzezinskiego.
        Chwilami on miewa przeblyski intelektu :-)
        • zabawa-na-102 Aha,Ewa 02.03.15, 22:40
          Sprawdz poczte.
          Wyslalem Tobie link,a ci niech sami sobie poszukaja,lub czekaja,jak ja wkleje na forum.
          • eva15 Re: Aha,Ewa 02.03.15, 23:29
            ???
            Ostatniego maila mam z 25.02 - był o narodzie zwycięzców.
            • zabawa-na-102 Re: Aha,Ewa 03.03.15, 09:28
              U mnie pokazuje,ze list zostal wyslany I dostarczony.Sprawdz jeszcze raz.
        • eva15 Re: Bylem w Zolkwach 02.03.15, 22:47
          Brzeziński jest bardzo inteligentny i przenikliwy, jedynym jego problemem z punktu widzenia Rosji jest jego emocjonalnie negatywny stosunek do tego kraju.

Ale to właśnie ta jego antyrosyjska obsesja dała USA przewagę nad ZSRR. To Brzeziński wciągnął Rosję w wojnę w Afganistanie, to on kazał szkolić tzw. mudżahedinów licząc na to, że ZSRR na tę prowokację u swych granic odpowie wojną. Wojną, którą USA będą via uzbrajanie "dzikusów" sterować. Wcale się nie pomylił.

Teraz jednak trafiła kosa na kamień - Putin nie daje się wciągnąć do wojny i myślę, że to jest wielkim rozczarowaniem Brzezińskiego.

N-T dała bardzo dobry link do wywiadu z Brzezińskim, warto go obejrzeć:

www.youtube.com/watch?v=_eXtSFNDjY4&feature=youtu.be------------------------------------
          • nie-tak Re: Bylem w Zolkwach 02.03.15, 23:05
            moze Eva nie wiesz ale zbig jest odpowiedzilalnym z ramienia amerykanskiego rzadu w amerykanskim nazwie to syndykatem (nazwa wyleciala mi z pamieci) za energetyczne dobra ziemne na dalekim wschodzie takze i w Rosji. Teraz pomysl sobie, dlaczego bruzdzi, jedzie zawsze po tym kraju? Jemu chodzi tez o zyzna ziemie pod Monsanto jak i niezbadana jeszcze w surowce Ukraine.

A co ciekawe i pisze sie o tym w niektorycz niezaleznych mediach, ze domiemane jest surowcowe bogactwo na Ukrze.

• xavras_wyzhryn Re: Bylem w Zolkwach 02.03.15, 22:58
          zabawa-na-102 napisał(a):

Re: Bylem w Zolkwach

Jeśłi już to w ŻÓŁKWI, półgłówku.

Miasto zostało założone w 1597 roku przez hetmana Stanisława Żółkiewskiego, tego samego, który wam spuścił łomot pod Kłuszynem w 1610 roku i zajął Moskwę, biorąc do niewoli cara Wasyla Szujskiego z rodziną oraz zmuszając bojarów do ogłoszenia carem naszego królewicza Władysława.
          • zabawa-na-102 Ja nie bylem,payatzyk... 02.03.15, 23:02
            W zadnej Zolkwi,a tylko w Zolkwach.Jak zabierzecie z powrotem to miasto,wtedy bede nazywac go inaczej.
            • xavras_wyzhryn Re: Ja nie bylem,payatzyk... 02.03.15, 23:15
              Byłeś w Żólkwi, piszesz pajacu na polskim forum. Nikt cie do tego nie zmusza (chyba, że oficer prowadzący, w to nie wnikam), zatem jak się nie podoba, droga wolna.
              • jankowski1960 Re: Ja nie bylem,payatzyk... 03.03.15, 09:43
                Idioto. ..to nie jest forum lingwistyczne...
      • jorl Re: Brzezinski - polski "Ukrainiec" szlachcic z K 02.03.15, 22:37
        eva15 napisała:

> Zeby zrozumieć nienawiść Brzezińskiego do Rosji warto przestudiować dzieje jego
        > rodziny w linii męskiej:
        > - nazwisko szlacheckie pochodzące z Brzeżan, dziś Ukraina (powiat tarnopolski)
        >

To jest prawda jak to czesto ludzie sa antykomunistami i antyrosjanami bo stracili jakies majatki. Ostatnio cos w Polsce obchodzi sie, tak to tam nazywaja, Zolnierzy Wykletych. To tych co po wojnie walczyli z komuna. Ciekawe ze wg polskich mediow walczyli o Wolnosc a tak naprawde o swoje odziedziczone ale zabrane przez komune majatki. Po prostu geba pelna frazesow jak Wolnosc ale chodzilo o kase tak naprawde.

Znalem dobrze potomka ksiazat rosysjkich, wszystko stracil w 1917 majac 6 lat, ale jako dorosly sie zastanawial co elity spieprzyly w Rosji ze do rewolucji doszlo.
        I Rosjaninem do konca zycia pozostal, mimo ze tam nie mieszkal.
        • eva15 USA chcą rzucić Rosję na pożarcie Chinom 02.03.15, 23:19
          Bardzo wart jest odsuchania wywiad z Brzezińskim, który zalinkowałam za N-T.
          Tam właściwie jest wszystko odnośnie obecnego kryzysu ukraińskiego. I to potwierdza to, co cały czas przypuszczam:

USA chcą Rosją tak wyizolować, by skazana była TYLKO na Chiny.
          Tymczasem Chiny będą mieć i inne opcje, bo USA wiedząc, że Chin nie zwyciężą wcześniej czy później zaproponują im jakiś modus vivendi - korzystny dla obu stron. Rosja ma być wgieciona między te interesy starego (USA) i nowego (Chiny) mocarstwa i niejako rzucona Chinom na pożarcie.

Ta koncepcja ma tylko jedną wadę - Chiny wzbogacone o rosyjskie złoża nie będą się wcale musiały liczyć z malutkimi i biednymi z ich punktu widzenia USA:-).

Tak więc pewnie USA/Brzezińskiemu chodzi jednak o inny rozwój sytuacji:
          chodzi pewnie o to, że Chiny i Rosja wezmą się wcześniej czy później za łby, a USA będzie tym trzecim, który skorzysta.

• nie-tak Re: USA chcą rzucić Rosję na pożarcie Chinom 02.03.15, 23:27
            USA robi kardynalny blad ktory juz nigdy nie naprawi, oni wciskaja sami cala Azje, Afryke jak i poludniaowa Ameryke w obiecia Chin i Rosji. Taka jest prawda, USA kreca na siebie niesamowity bicz i nie zdaja sobie w zadnym przypadku z tego sprawy. Obecne umizgi do Iranu sa bezwartosciowe dla Stanow, Iran nie zapomni i nie wybaczy tego Stanom.
            • eva15 Re: USA chcą rzucić Rosję na pożarcie Chinom 02.03.15, 23:36
              Tja, trudno to ocenić, choć faktycznie wygląda na to, że USA robią klasyczny imperial overstretch.

Na to zresztą zwrócił im uwagę ambasador chiński w Brukseli.
          • j-k To nie jest w Interesie USA. 02.03.15, 23:42
            eva15 napisała:
            > [b]USA chcą Rosją tak wyizolować, by skazana była TYLKO na Chiny.

istotnie .
            tylko to nie jest w Interesie USA.
            to jest polityka amerykanskich jastrzebi i chwiejnego Obamy.
            • eva15 Re: To nie jest w Interesie USA. 02.03.15, 23:51
              No ty to robisz wielkie odkrycia!
              Jestem pełna podziwu:-)))))
              • j-k W przeciwienstwie do Ciebie 03.03.15, 00:01
                W przeciwienstwie do Ciebie - nie jestem po zadnej ze stron

(no jestem - jak to rasista... po stronie Bialej Rasy...)

i nie uprawiam na tym foro propagandy za i przeciw USA/czy Rosji.
            • nie-tak Re: To nie jest w Interesie USA. 03.03.15, 00:02
              j-k napisał:
              > istotnie .
              > tylko to nie jest w Interesie USA.
              > to jest polityka amerykanskich jastrzebi i chwiejnego Obamy.
              -----------------------------
              Scenariusze w USA sie nie zmieniaja, ten sam sposob, ten sam scenariusz postepowania z Rosja dzis jak postepowali przed wojna z Niemcami, USA niczego sie nie nauczylo.
              Dobranoc.
          • mrs.courvoisier rzucić Rosję na pożarcie Chinom ? 03.03.15, 21:32
            Problem w tym ze Brzezin Zbigniewski zwykl sie w swojej karierze w 100% mylic. Jego poglady sa tak pokretne ze az sie prosi uzyc brzytwe Occama.
      • mara571 czy ty nie czytalas wlasnych linkow 02.03.15, 23:06
        czy ich nie zrozumialas lub nie potrafisz analizowac.
        Na tych terenach Rosji nigdy nie bylo. To byl zabor austriacki.
        Juz dziadek Kazimierz Brzeziński skonczyl studia prawnicze w 1889 i na poczatek pracowal w gminie Żółkwiew jako sekretarz, a później jako referent, kancelista i oficjalista.

Czy w tamtych czasach ktokolwiek z ziemian podejmowal prace w adminstracji najnizszego szczebla?

Rosji carskiej tam nie bylo, wiec majatku Brzezińskim z pewnoscia nie zarekwirowano. "Dobra rodowe" albo zostaly sprzedane albo nalezaly i to juz w XIX w do innej linii Brzezińskich.
        • berek_p Re: czy ty nie czytalas wlasnych linkow 02.03.15, 23:18
          mara,przestań pierd...lić. Była Ruś Kijowska,zobacz sobie na mapie jak wyglądały ziemie rosyjskie 1000 lat temu. Ruś Biała,Ruś Czarna,Ruś Czerwona,Rzeczpospolita Nowogrodzka.Zobacz jak wtedy Austria wyglądała :)
          100 km na wschód od terenu gdzie obecnie znajduje się Warszawa były ziemie rosyjskie,Ziemia Chełmska,Przemyska,Księstwo Halicko Wołyńskie.
          • xavras_wyzhryn Re: czy ty nie czytalas wlasnych linkow 02.03.15, 23:24
            Kolejny nieuk, który myli Ruś z rosją...
        • eva15 Re: czy ty nie czytalas wlasnych linkow 02.03.15, 23:25
          Ty naprawdę jesteś pocieszna.

Już pisałam, że lubię to forum-humorum .
          • mara571 zapomnialo sie co sie napisalo? 03.03.15, 08:36
            to przypome:
            "Brzezinski - polski "Ukrainiec" szlachcic z Kresów"

"Zeby zrozumieć nienawiść Brzezińskiego do Rosji warto przestudiować dzieje jego rodziny w linii męskiej:
            - nazwisko szlacheckie pochodzące z Brzeżan, dziś Ukraina (powiat tarnopolski)

Wywodzi się ze szlacheckiej rodziny herbu Trąby z Brzeżan. Od nazwy miasta pochodzi też zapewne nazwisko.

pl.wikipedia.org/wiki/Zbigniew_Brzezi%C5%84ski_%28politolog%29
            - dziadek urodzony w Zołkwi (powiat lwowski):

pl.wikipedia.org/wiki/Kazimierz_Brzezi%C5%84ski
            - ojciec, dyplomata urodzony w Złoczowie (powiat lwowski) :

pl.wikipedia.org/wiki/Z%C5%82ocz%C3%B3w
            Ciekawe, czy Rosja carska czy dopiero komunistyczny ZSRR pozbawił Pana Brzezińskiego rodowych dóbr na Kresach... Nawet nie znając historii jego rodziny zawsze podejrzewałam, że w jego stosunku do Rosji musi być wątek osobisty, rodzinny. Ii pewnie tak jest. "

Sugerujesz, ze byl jakis majatek rodzinny w okolicach Lwowa, ktory zostal skonfiskowany przez sowietow.
            To klamstwo nr 1. Z linkow wynika, ze ta linia Brzezinskich juz w koncu XIX w. nie miala zadnego majatku, jej czlonkowie ksztalcili sie, wojowali za Polske (Tadeusz- ochotnik na wojnie polsko-bolszewickiej) i Polsce sluzyli. Kazimiez byl nie tylko sedzia, byl tez dzialaczen spolecznym.
            Ojciec Zbigniewa mial rzadka okazje poznac dwa totalityryzmy XX w. dzieki pracy w Lipsku w latach 1931–1935 i w Charkowie w czasach wielkiego terroru (1936–1937).
            Sprytnie pomijasz fakt, ze Tadeusz Brzezinski po wojnie pomogl komunistycznym wladzom odzyskac wywiezione do Kanady skarby wawelskie.

Ta rodzina nic nie miala wspolnego z Ukraina droga manipulantko, byla polska az do bolu.
    • zabawa-na-102 Cierpliwosci,moj drogi x_w 02.03.15, 22:25
      Bo ciebie szlak trafi.
      • ubiquitousghost88 Re: Cierpliwosci,moj drogi x_w 02.03.15, 22:37
        szlag

A oto i link...

forum.gazeta.pl/forum/w,50,156824694,156825823,A_jusci_nie_wpusci_.html
        • xavras_wyzhryn Re: Cierpliwosci,moj drogi x_w 02.03.15, 22:49
          Mam nadzieję, że twoją śmierć też ktoś "uczci" kiedyś takimi linkami.
          • ubiquitousghost88 Re: Cierpliwosci,moj drogi x_w 02.03.15, 22:56
            A tobie się wydaje, że jak ty się z qrwami zadajesz, to wszyscy mają taki gust?
            U psychologa byłeś?
            Wiesz jaki gatunek mężczyzn się qrwi?

• xavras_wyzhryn Re: Cierpliwosci,moj drogi x_w 02.03.15, 23:11
              Mnie się wydaje, że akurat ty masz najmniejsze prawo do oceniania. Kogokolwiek.
              • ubiquitousghost88 Paszoł won, bigimot... 03.03.15, 09:34
                Tobie się bardzo dużo "wydaje"...
                Takich "Europejczyków" jak ty w Polsce jak mrówków...
      • xavras_wyzhryn Re: Cierpliwosci,moj drogi x_w 02.03.15, 22:38
        Coś długo wam idzie opracowanie tej fałszywki.
    • felusiak1 Re: Brzezinski o zabojstwie Niemcowa 02.03.15, 23:36
      Bolszewik zamula i nie daje linku bo mu gugiel tłumacz na rosyjski. Przecież on po angielsku nie kuma.
      • xavras_wyzhryn Re: Brzezinski o zabojstwie Niemcowa 03.03.15, 14:16
        Przepisywał wczoraj tego fałszywego bzdeta całą noc do swojego moskiewskiego portalu, ale i tak wynik jest mierny, na taka podpuchę nawet niemowlę się nie nabierze.
    • el.commendante Przydałby się link. 03.03.15, 09:57
      To że SB albo CIA go wykończyły to jak najbardziej prawdopodobna rzecz, tyle że jakoś nie chce mi się wierzyć w aż taką uczciwość Brzezińskiego.
      • ubiquitousghost88 Re: Przydałby się link. 03.03.15, 10:15
        SB nie zrobiłaby tego z Kremlem i Cerkwią w panoramie zdjęć post-mortem.
        Nie trzeba być Brzezińskim, żeby to rozumieć.
        Nie zdziwiłbym się, gdyby się okazało, że staruszek na starość... zmądrzał.
        Procesy starzenia rujnują człowieka :-)
      • zabawa-na-102 Masz racje,czas na link nadszedl -:) 03.03.15, 12:00
        www.worldandwe.com/en/page/the_usa_and_other_organizers_of_antirussian_sanctions_stand_up_for_nemtsovs_murder.html
        Inteligentny zrozumie o co chodzi,glupi zapluje sie.
        • nie-tak Re: Masz racje,czas na link nadszedl -:) 03.03.15, 12:40
          Tu powinienes dac odpowiedni link dla douczenia ciemnych, niekumatych bystrzykow do RAND Corporation i czemu ta organizacja sluzy.
        • el.commendante Re: Masz racje,czas na link nadszedl -:) 03.03.15, 12:53

> www.worldandwe.com/en/page/the_usa_and_other_organizers_of_antirussian_sanctions_stand_up_for_nemtsovs_murder.html
          > Inteligentny zrozumie o co chodzi,glupi zapluje sie.
          Dzięki. :)
          No nie spodziewałem się po Brzezińskim tak uczciwej oceny, czyżby jako wierzący chrześcijanin robił już na starość jakiś rozrachunek sumienia by móc bez strachu stanąć po śmierci przed bóstwem w które wierzy?
          • xavras_wyzhryn Re: Masz racje,czas na link nadszedl -:) 03.03.15, 14:12
            el.komediante, zacytuj łaskawie, w którym miejscu jest w tej fałszywce napisane, że to jest wypowiedź Brzezińskiego :)

Załgany trollu.
        • smuta2015 Re: Masz racje,czas na link nadszedl -:) 03.03.15, 13:36
          Żałosna fałszywka olginowskiej hołoty!
        • xavras_wyzhryn Re: Masz racje,czas na link nadszedl -:) 03.03.15, 14:08

> www.worldandwe.com/en/page/the_usa_and_other_organizers_of_antirussian_sanctions_stand_up_for_nemtsovs_murder.html
          > Inteligentny zrozumie o co chodzi,glupi zapluje sie.

Tak jak przypuszczałem wczoraj, nędzna olginowska fałszywka.

Któż to taki jest "Brzezin Zbigniewski"? Nie znam gościa :D Na pewno nie ma nic wspólnego z prawdziwym Zbigniewem Brzezińskim.

Zastanawia mnie tylko, jakimi idiotami muszą być spece od kacapskiej propagandy licząc na to, że na tak chamską i prymitywna fałszywkę nabierze się ktokolwiek.

Ktokolwiek może poza "nie-tak", bo to osobliwy przypadek :)

Żeby było śmieszniej, poszukałem sobie informacji na temat kto jest właścicielem strony/domeny "www.worldandwe.com". Poniżej wyniki:

Domain Name: WORLDANDWE.COM
          Registry Domain ID: 1626073001_DOMAIN_COM-VRSN
          Registrar WHOIS Server: whois.nic.ru
          Registrar URL: www.nic.ru
          Updated Date: 2010-12-17T06:12:02Z
          Creation Date: 2010-11-18T07:52:50Z
          Registrar Registration Expiration Date: 2015-11-17T21:00:00Z
          Registrar: Regional Network Information Center, JSC dba RU-CENTER
          Registrar IANA ID: 463
          Registrar Abuse Contact Email: Email Masking Image@nic.ru
          Registrar Abuse Contact Phone: +7.4959944601
          Domain Status: clientTransferProhibited
          Registry Registrant ID:
          Registrant Name: Privacy protection service - whoisproxy.ru
          Registrant Organization: Privacy protection service - whoisproxy.ru
          Registrant Street: PO box 99, whoisproxy.ru
          Registrant City: Moscow
          Registrant State/Province: Moscow
          Registrant Postal Code: 123308
          Registrant Country: RU
          Registrant Phone: +7.4957856536

who.is/whois/https://www.worldandwe.com
          Cóż za ciemna swołocz...
        • ubiquitousghost88 Igruszka, zabawka na 102% Made in China.. 03.03.15, 14:34
          Do Prima Aprilisu jeszcze miesiąc czasu...

No i nie wzoruj się na amerykańskiej swołoczy, która głowami talibów w piłkę nożną zagrywa...
          Więcej stylu, żebym nie musiał rumienić się jak panienka za Ciebie, abarmot, przed wojtusiami i pefciami...
          • ubiquitousghost88 Re: Igruszka, zabawka na 102% Made in China.. 03.03.15, 14:45
            Нoвocти co вcегo мирa, мир и мы, Южнaя ocетия, Абхaзия, Рoccия, Америкa, Укрaинa, Сибирь

Niczewo siebie...
            Tolka Kamczatka nie chwatajet...
    • felusiak1 sorokin propagandysta 03.03.15, 13:32
      link działa ale wywiad jest wymysłem blogera. brzezinski nigdy niczego podobnego nie powiedział/
      No i to nie jest po angielsku.
      • xavras_wyzhryn Re: sorokin propagandysta 03.03.15, 14:14
        Tam w ogóle nie pojawia się nazwisko "Brzeziński", jest wklejone zdjęcie, które sobie może wkleić każdy głupi, nawet nietaczka. Poza tym domena ze sfałszowanym "wywiadem" jest zarejestrowana w moskwie -> who.is/whois/https://www.worldandwe.com
      • zabawa-na-102 felusbaum ,dlaczego nie przeczytales tekstu? 03.03.15, 15:44
        Nie znasz angielskiego?Popros grzecznie,to przetlumacze tobie ten bardzo ciekawy tekst.
        • nie-tak Re: felusbaum ,dlaczego nie przeczytales tekstu? 03.03.15, 16:11
          Znanie a dukanie to sa dwa swiaty Igor.
          • xavras_wyzhryn Re: felusbaum ,dlaczego nie przeczytales tekstu? 03.03.15, 16:19
            Powiedziała ameba, która nie potrafi nawet przeczytać poprawnie imienia i nazwiska.
        • xavras_wyzhryn Re: felusbaum ,dlaczego nie przeczytales tekstu? 03.03.15, 16:15
          Wytłumacz lepiej kto to jest "Brzezin Zbigniewski"?

Aha i nie zapominajmy, że ta nędznej jakości fałszywka jest na kacapskim serwerze -> who.is/whois/www.worldandwe.com
          • zabawa-na-102 Alez ty zaplules sie,moj drogi x_w 03.03.15, 17:05
            A przeciez napisalem,ze inteligentny zrozumie o co chodzi,a glupi zapluje sie.Teraz juz wiesz kim jestes.
            • xavras_wyzhryn Re: Alez ty zaplules sie,moj drogi x_w 03.03.15, 17:39
              Rozumiem, że ci głupio, że te bzdety zostały tak szybko zdemaskowane, ale twoja linia obrony jest równie kiepska jak ta fałszywka.

Tylko "inteligentni" olginowcy mogli liczyć na to, że się uda kogoś na to nabrać.
              • zabawa-na-102 Moj drogi x_w 03.03.15, 20:01
                Nie jestes wstanie zrozumiec tego,na jakiego glupka wyszedles.I niech tak pozostanie sie,przeciez nie musisz tego wiedziec.
                • xavras_wyzhryn Re: Moj drogi x_w 03.03.15, 21:14
                  Tak, oczywiście, wszyscy są głupi, tylko ty jeden igorku najmądrzejszy na świecie, cacany. Przepowiadaj to sobie codziennie przed snem jak mantrę. Nie poprawi to co prawda twojego stanu w sposób obiektywny, ale subiektywnie ze swojego własnego punktu widzenia, poczujesz ukojenie.

Aha, jeszcze jedno, prawda jest jak gó..., pamiętaj o tym.
                  • zabawa-na-102 Nie wszysci sa glupie,moj drogi x_w 03.03.15, 21:38
                    Zdecydowana wiekszosc dobrze zrpzumiala o co chodzi,i tylko ty robiles caly czas z siebie idiota.
                    Bez odbioru,jestes zbyt tepy,zeby na ciebie tracic czas.

• wt.opek Re: Nie wszysci sa glupie,moj drogi x_w 03.03.15, 21:58
                      goowno niewiadomej narodowości zrobione w garnizonie na krańcach imperium przez pijanych sałdatów zdegenerowanej arnii i jak to gooowno okrętu, czepiające się polskiego forum pod codziennie zmienianymi nickami, bo nigdzie go nie chcą, a z rosyjskiej ursy pogonili na kopach...

oto rezultaty "inteligencji :D
                      • zabawa-na-102 wtopek... 03.03.15, 22:31
                        ty na pewno jestes glupi,a narodowsc twoja jest znana - zydobanderowiec.

• xavras_wyzhryn Re: Nie wszysci sa glupie,moj drogi x_w 03.03.15, 22:37

> Zdecydowana wiekszosc dobrze zrpzumiala o co chodzi,i tylko ty robiles caly cza
                      > s z siebie idiota.

Hahah, "zdecydowana większość", czyli nie-tak, co mnie nie dziwi, bo dla niej Zbigniew Brzeziński, czy Brzezin Zbigniewski, czy Jożin z Bazin to naprawdę wszystko jedno :)

> Bez odbioru,jestes zbyt tepy,zeby na ciebie tracic czas.
                      >

Oj, oj, biedaczek... napracował się przepisując paszkwil do olginowskiego portalu, był z siebie taki dumny, tak igorek się cieszył ze swojej przebiegłości, a tu sruuuu... został natychmiast zdemaskowany i się obraził na cały świat. Rzucił focha :)

Gdyby był kobietą, byłoby to może nawet urocze, ale że, podobno, jest facetem, jest to tylko żałosne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka