Dodaj do ulubionych

Rosyjskie pokrzywy

06.05.15, 01:22
Dziwne, ale nigdzie nie mogę znaleźć danych na temat tych strategicznie ważnych dla Rosji upraw.
Jaki procent zapotrzebowania zaspokaja rodzima produkcja, a ile Rosjanie muszą importować, żeby zaspokoić rynek? Jakie wymagania stawia Rossielchoznadzor pokrzywie wwożonej do Rosji?

Zastanawiam się nad eksportem polskiej pokrzywy z przydrożnych rowów, ale ten rynek jest objęty w Rosji ścisłą tajemnicą, co utrudnia realizację mojego projektu.
Obserwuj wątek
    • xavras_wyzhryn Re: Rosyjskie pokrzywy 06.05.15, 01:29
      igora zapytaj, on wszystko wie, to najmądrzejszy kacap, jakiego znam.
      • smuta2015 Re: Rosyjskie pokrzywy 06.05.15, 01:59
        Wszystko widział, wszystko wie, czasem dobrze, a czasem źle:)
    • swiblowo Re: Rosyjskie pokrzywy 06.05.15, 01:36
      Eksport nie wyjdzie. Sankcje!
      Prawidlowo zauwazasz, ze to uprawy strategiczne - dlatego objete scisla tajemnica.
      • 5magna Re: Rosyjskie pokrzywy 06.05.15, 01:58
        Pokrzywy? Niema lepszego lekarstwa na anemie I na wiele innych zchorzen. W Polsce rosly wszedzie, tutaj w Kanadzie trzeba dobrze sie nachodzic aby je znalezc....
        • smuta2015 Re: Rosyjskie pokrzywy 06.05.15, 02:09
          Kanadyjczycy, to głupki i nie wiedzą co dobre.
        • rozbawiony77 Re: Rosyjskie pokrzywy 06.05.15, 06:37
          Ach, to dlatego rosjanin tutejszy magna tak wychwala rosję:). Prawdziwe piękno widać dopiero z ODPOWIEDNIEJ perspektywy?:)))))))))))
      • smuta2015 Re: Rosyjskie pokrzywy 06.05.15, 02:02
        Zachodnie sankcje nie obejmują żywności. To embargo Putina może stanąć na przeszkodzie, ale nigdzie nie spotkałem wzmianki o zakazie przywozu do Rosji pokrzywy z krajów UE.

swiblowo :
        >Eksport nie wyjdzie. Sankcje!
        Prawidlowo zauwazasz, ze to uprawy strategiczne - dlatego objete scisla tajemnica.<
    • j-k Ukrainska Marycha 06.05.15, 02:04
      bondz dzisiejszy.
      w Rosji hodowla Marychy jest zabroniona.

sadzi sie ja dzis na Ukrainie, a granica jest praktycznie - nie do upilnowania.
      • smuta2015 Re: Ukrainska Marycha 06.05.15, 02:08
        Nie interesują mnie narkotyki.
    • mariner4 Re: Rosyjskie pokrzywy 06.05.15, 08:44
      Ta roślina nie wymaga uprawy. Sama rośnie, więc dlatego Rosjanie ją tak lubią. Nie przeszkadza w piciu samogonu.
      M.
      • rozbawiony77 Re: Rosyjskie pokrzywy 06.05.15, 08:47
        A pokrzywa podduszona z suszoną wobłą w postaci uwielbianej przez rosjan od wieków bałandy (gdyby nie uwielbiali, nie pchaliby do dziś sami z siebie łbów pod topory dyktatury przecież)- nawet pomaga:)))))))
    • rozbawiony77 Re: Rosyjskie pokrzywy 08.05.15, 07:29
      W dniu zwycięstwa życzymy Rosji pełnych talerzy. Nie tylko pokrzywy!:)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka