Dodaj do ulubionych

twarz wojny

28.07.15, 17:31
Ukraińska artystka Daria Marczenko stworzyła wizerunek Władimira Putina z 5 tysięcy karabinowych łusek. Zebrano je podczas walk toczonych na wschodzie Ukrainy.

Ukrainka zatytułowała portret „Twarz wojny”. – To Putin wydaje rozkazy – tak autorka tłumaczy tytuł.

www.tvp.info/21004967/twarz-wojny-portret-putina-z-karabinowych-lusek-jak-pokazac-twarz-tyrana
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Wojna propagandowa 28.07.15, 17:49
      Robia ja Rosjanie na tym forum, robia ja Ukraincy u siebie. Niewatpliwie Putin podkrecil nastroje nacjonalistyczne i zblizyl nasza czesc swiata do wojny.

PF

• ubiquitousghost88 Putin daje "waszej" części świata do zrozumienia.. 28.07.15, 18:42
        ...że wam nie wszystko wolno (to tylko wasza interpretacja słowa "wolność").
        Bei tempi passati!
        • wojciech.2349 Re: Putin daje "waszej" części świata do zrozumie 28.07.15, 18:54
          Z Putinem nie ma problemu, to padalec.
          Problemem jest NKWD.
    • wojciech.2349 zakazane piosenki 28.07.15, 18:10
      Ta jest inspirowana historią muru berlińskiego.
      Stare czasy.

• polski_francuz Neunundneunzig Luftballonen 28.07.15, 18:29
        jest jedyna niemiecka piosenka, ktora mi po wielu latach zostala w pamieci. Niemiecki jezyk sie niezbyt do piosenek nadaje z jednym, jedynym wyjatkiem wlasnie Neny i jej 99 LF.

Nie wiedzialem, ze piosenka ma cos z murem berlinskim wspolnego. Musze na slowe zerknac.

PF
        • szwampuch58 Re: mocno i niegrzecznie powiedziane 28.07.15, 19:38
          nie nadaje sie.....no ale o gustach sie nie dyskutuje:
          www.youtube.com/watch?v=lmvbGGUdcDs
          www.youtube.com/watch?v=oWGZdYNpaSo
          www.youtube.com/watch?v=Fs4sLbBLUoo
        • gosc_ze_smolenska Re: Neunundneunzig Luftballonen 28.07.15, 21:49
          Panie polski francuzie , polecam zerknac na slowa. Tylko wpisz do wyszukiwarki nie 99 Luftballonen tylko 99 Luftballons. Znajdziesz szybciej i na pewno to , co chcesz znalezc.
          • szwampuch58 Re: Neunundneunzig Luftballonen 28.07.15, 21:53
            3 sekundy:
            www.songtexte.com/songtext/nena/99-luftballons-63dcfa57.html
            • gosc_ze_smolenska Re: Neunundneunzig Luftballonen 28.07.15, 22:06
              Moja ulubiona piosenka Neny jest "Ich häng an Dir". Drugie miejsce zajmuje "Nur geträumt".
              • szwampuch58 Re: Neunundneunzig Luftballonen 28.07.15, 22:42
                Pani Gabriele Susanne Kerner to niesamowita osoba po dzien dzisiejszy,przestalem ogladac The Voice of Germany jak jej braklo, bardzo sympatyczna osoba
                www.youtube.com/watch?v=uP6gXfOgEyc
                • gosc_ze_smolenska Re: Neunundneunzig Luftballonen 28.07.15, 22:55
                  A ja bardziej lubie ogladac jej stare piosenki w dawnym wykonaniu. Szczerze mowiac wspolczesna jej tworczosc nie robi na mnie specjalnego wrazenia. Ale i nie musi ...
          • polski_francuz Re: Neunundneunzig Luftballonen 28.07.15, 23:36
            Znalazlem raz-dwa ale tekst jest jak tekst - pacyfistyczny. Pamietam te protesty mlodych Niemcow po wprowadzeniu rakiet do nich w latach 80-tych. Pamietam tez powiedzenie z tego okresu czasu "bron jadrowa jest na Wschodzie a pacyfisci na Zachodzie".

No coz drogi gosciu ze smolenska, na tyle znam polityke, ze wiem dlaczego ludzie jak Ty nie maja wladzy w Rosji.

Ale ciagle tego zaluje.

PF
      • gosc_ze_smolenska Re: zakazane piosenki 28.07.15, 21:42
        Panie Wojciechu , piosenka Neny 99 Luftballons zostala zainspirowana nie historia muru berlinskiego tylko tak zwanym NATO-Doppelbeschluss'em i romieszczeniem amerykanskich Pershingow 2 w Europie.
        • szwampuch58 Re: zakazana piosenka 28.07.15, 21:56
          dla Wojtusia i spolki:
          www.youtube.com/watch?v=XfRquVqMOto
    • wojciech.2349 twarz wojny - bis 28.07.15, 18:25
      • gosc_ze_smolenska Re: twarz wojny - bis 28.07.15, 22:13
        W zasadzie ta dziewczyna mowi pikne slowa , ze nie chcemy byc bici , ze nie chcemy skorumpowanych politykow etc... tylko ona na pewno miala mysli tamtych , ktorzy przyszli do wladzy jako swoich zbawicieli?
        • wojciech.2349 Re: twarz wojny - bis 28.07.15, 22:20
          Za szybko myślisz.
          Napij się soku jabłkowego.
          • gosc_ze_smolenska Re: twarz wojny - bis 28.07.15, 22:29
            To mialo byc dowcipne... Panu chyba bateria siadla po nieskonczonej walce na ruskim froncie. Moze troche odpoczac? Nie za szybko mysle?
            • wojciech.2349 Re: twarz wojny - bis 28.07.15, 23:10
              gosc_ze_smolenska napisał:
              > To mialo byc dowcipne... Panu chyba bateria siadla po nieskonczonej walce na ru
              > skim froncie. Moze troche odpoczac? Nie za szybko mysle?
              ----------------
              Lubię przebywać z tymi, którzy szybciej ode mnie myślą.
    • frompiter Wspanialy komentarzy 28.07.15, 19:26
      wojciech.2349 napisał(a):
      > Ukraińska artystka Daria Marczenko stworzyła wizerunek Władimira Putina z 5 tysięcy karabinowych łusek.

Piotr Waglewski
      Teraz kolej na upamiętnienie ukraińskich oprawców 250 tysięcy Polaków z Wołynia. Materiałem z którego można wykonać instalację mogą być zardzewiałe widły, piły, siekiery i młoty.

Maria Manninen · Gymnasium nr 7 Poznan
      A Proszczenko gdzie jego podobizna no nie mowiac o bohaterze narodowym Banderze.Bo jezeli mowimy o morderczch i tyranach to ma sie Ukraina czym pochwalic.

Piotr Kwietniewski
      www.fakt.pl/ukraincy-spod-znaku-bandery-domagaja...
        • danillko Rosyjscy "snajperzy" Parubija? 28.07.15, 21:28
          Czy to prawda, że ukraińska Prokuratura Generalne do dziś dnia nie może sklecić sensownego aktu oskarżenia w sprawie tej zbrodni?

wojciech.2349 napisał(a):

• free-sound Tę twarz znają nawet w krajach Trzeciego Świata, 28.07.15, 19:56
      na wszystkich kontynentach. Rodzi paskudne skojarzenia.
    • pijatyka Re: wizerunek Putina z 5 tys. karabinowych łusek 05.08.15, 22:12

Pomysłowe. Wymowne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka