Dodaj do ulubionych

Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Biesłanie

• Gość: a psik Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.zrpa.com 17.09.04, 15:57
      do tych co pomyje wylewaja na czeczencow chcialbym przypomniec ze bilety na
      samoloty ktore eksplodowaly zostaly sprzedane przez rosyjskiego konika, w
      komandzie Basajewa bylo trzech rosjan (10% skladu) - niech se wpierw ruscy
      zrobia porzadek ze swoimi......
      • Gość: hmm Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.bnet.pl / 213.227.67.* 17.09.04, 16:02
        to oczywiscie wszystko wyjasnia , ruscy sami sa glupi, dlatego czeczenow mozna
        zrozumiec
        • Gość: a psik Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.zrpa.com 17.09.04, 16:11
          gdyby nie bylo takiego debilizmu jak koniki sprzedjace bilety to moze samoloty
          by nie eksplodowaly....sytuacja rodzi okazje
    • Gość: Rosjanin Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.127.adsl.wplus.ru 17.09.04, 16:04
      O jakich 10% rosjan chodzi? Czy nie wiesz, ze czeczency i inguszy takze sa
      rosjanie?
      • Gość: a psik Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.zrpa.com 17.09.04, 16:08
        aha
        • Gość: Icek Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.pozn.gazeta.pl 17.09.04, 16:10
          To ja tez jestem Rosjaninem?
        • Gość: hmm Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.bnet.pl / 213.227.67.* 17.09.04, 16:11
          wiec jak przyjda zabijac twoich dzieci zrozum ich
          • Gość: a psik Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.zrpa.com 17.09.04, 16:12
            a czemu mi maja zabic moje dzieci ? moj narod nie okupuje czeczenii
            • Gość: hmm Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.bnet.pl / 213.227.67.* 17.09.04, 16:18
              kiedy beda zabijac zrozumiesz
              • Gość: a psik Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.zrpa.com 17.09.04, 16:24
                a czemu maja ? moze mi wytlumaczysz ?
            • Gość: silesius Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.09.04, 22:53
              Moglbys dodac apsik, ze twoj narod nie wymordowal w bestialski sposob prawie 50
              tys. dzeici czeczenskich. Putina trzeba usunac - nawet sila - inaczej temu
              diabelskiemu kolu niena´wisci niegdy nie bedzie konca. Ma racje Basajew: Al
              quaida im niepotrzebna: to co robia rosyjskie zoldaki od lata w Czeczenii
              wystarcza.
      • fandango10 Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies 17.09.04, 23:10
        Gość portalu: Rosjanin napisał(a):

> O jakich 10% rosjan chodzi? Czy nie wiesz, ze czeczency i inguszy takze sa
        > rosjanie?
        Tacy sami, jak Polacy?
    • Gość: // Re: 1 GURAN? IP: 81.219.126.* 17.09.04, 16:18
      Skład komanda rzeczywiscie ciekawy, ale przy jednym Guranie poległam.Może coś ktoś wie?
    • Gość: jaca Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: 62.29.248.* 17.09.04, 16:22
      Żyje i będzie żyć. Ja bym prędzej się za Putina wziął. W Czeczenie zostało
      zamordowanych (w pełnym tego słowa znaczeniu) kilkanaście razy więcej dzieci
      niz w Biesłanie
      • Gość: Cc Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 17:02
        W Czeczenie zostało
        > zamordowanych (w pełnym tego słowa znaczeniu) kilkanaście razy więcej dzieci
        > niz w Biesłanie

Skąd masz te wiadomości? Fakt, zginęło tam wiele dzieci, ale większość od kul
        samych "bojowników czeczeńskich". Wojska rosyjskie atakowane są rzadko (bo się
        mogą odgryźć), głównym źródłem utrzymania "bojowników" są napady na czeczeńskie
        wioski, połączone z rozrywkami w rodzaju gwałtów i morderstw... Takie tam jest
        życie...
        • Gość: a psik Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.zrpa.com 17.09.04, 17:08
          a skad ty to wiesz ?
        • Gość: Dosia Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: 195.217.253.* 17.09.04, 17:19
          Boze, co za idiota.
        • fandango10 Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies 17.09.04, 23:13
          Gość portalu: Cc napisał(a):

> W Czeczenie zostało
          > > zamordowanych (w pełnym tego słowa znaczeniu) kilkanaście razy więcej dzi
          > eci
          > > niz w Biesłanie
          >
          > Skąd masz te wiadomości? Fakt, zginęło tam wiele dzieci, ale większość od kul
          > samych "bojowników czeczeńskich". Wojska rosyjskie atakowane są rzadko (bo się
          > mogą odgryźć), głównym źródłem utrzymania "bojowników" są napady na czeczeńskie
          > wioski, połączone z rozrywkami w rodzaju gwałtów i morderstw... Takie tam jest
          > życie...

A skad wiesz, byles? A moze ty z KGB?
          • Gość: silesius Cc ty bolszewicki faszysto!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.09.04, 23:27
            Niemcy tez tak w czasie wojny mowili. Moj ojciec - wcielony do wehrmachtu -
            znal prawde, i Bogu dziekowal, ze nie zapedzono go do tzw.
            hitlerowskich "czystek" na zydach i innych "niegodnych zycia" ludzi.
            Rozmawialem z paroma czeczenami, ktorym udalo sie uciec. twoj post to wredne
            faszystowkie klamstwo. skoro mialoby byc tak, jak piszesz, to dlaczego szahidki
            sie wysadzaja? dla "spassu"?
    • Gość: J.K.2 Szamil Basajew otrzyma azyl w Polsce? IP: 195.201.255.* 17.09.04, 16:25
      • Gość: michal Re: Szamil Basajew otrzyma azyl w Polsce? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.09.04, 17:35
        A prosil o azyl?
      • fandango10 Re: Szamil Basajew otrzyma azyl w Polsce? 17.09.04, 23:14
        Tawariszcz z KGB. Uspokoj sie i nie truj
    • Gość: Rafał Głogowski, Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: 195.187.253.* 17.09.04, 16:58
      Ciekawie na sprawę zamachu w Bies patrzą "Fakty" TVN Szczególnie oczami Bogdana
      Romanowskiego.
    • Gość: lolek Czeczenskie oddzialy szturmowe SS mordowaly nas IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 17.09.04, 17:01
      Polakow w Warszawie w 1944. A my ich wscieklych psow teraz wpuszczamy do Polski
      na darmowa miske.
      Kazdy czlowiek ktoremu udalo sie poznac Czeczenca twierdzi ze to nie sa ludzie.
      • Gość: a psik Re: Czeczenskie oddzialy szturmowe SS mordowaly n IP: *.zrpa.com 17.09.04, 17:09
        niska emerytura pogiela ci zwoje myslowe....ja znam paru i to sa ludzie....
        • america Re: Czeczenskie oddzialy szturmowe SS mordowaly n 17.09.04, 19:48
          Gość portalu: a psik napisał(a):

> niska emerytura pogiela ci zwoje myslowe....ja znam paru i to sa ludzie....

Hitler, Gebels i spolka to tez byli ludzie co?

Atom na Czecznie!!!!!!!!!!!
          • Gość: a psik Re: Czeczenskie oddzialy szturmowe SS mordowaly n IP: *.zrpa.com 17.09.04, 21:33
            widocznie byli skoro USA zatrudnialo po wojnie specow z hitlerowskich Niemiec -
            vide Mr.Braun szef programu rakietowego USA
          • fandango10 Re: Czeczenskie oddzialy szturmowe SS mordowaly n 17.09.04, 23:16
            america napisał:

> Gość portalu: a psik napisał(a):
            >
            > > niska emerytura pogiela ci zwoje myslowe....ja znam paru i to sa ludzie..
            > ..
            >
            > Hitler, Gebels i spolka to tez byli ludzie co?
            >
            > Atom na Czecznie!!!!!!!!!!!

Odkad to Ruski nazywa sie America?
            • Gość: lolek Re: Czeczenskie oddzialy szturmowe SS mordowaly n IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 18.09.04, 04:11
              fandango10 napisał:

> america napisał:
              >
              > > Gość portalu: a psik napisał(a):
              > >
              > > > niska emerytura pogiela ci zwoje myslowe....ja znam paru i to sa lu
              > dzie..
              > > ..
              > >
              > > Hitler, Gebels i spolka to tez byli ludzie co?
              > >
              > > Atom na Czecznie!!!!!!!!!!!
              >
              >
              > Odkad to Ruski nazywa sie America?

Od kiedys ilamista czeczenski nazywa sie fandango10?
      • maaac Zdjęcie "czeczena" z Warszawy w Angorze 17.09.04, 17:32
        Polecam archiwalny numer Angory ze zdjęciem jednego z "czeczenów" tłumiących
        Powstanie Warszawskie. Wykazuje cholerne podobieństwo do jednego z uczestników
        tragedii w Biesłanie. Podobno to NIE był jego ojciec... ale to podobieństwo ;).
        • Gość: meerkat Ten Czeczen cholernie do LENINA jest podobny!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 17:42
          ..A moze do JELENIA???!

'SPOTKALEM NA ULICY DZIS MURZYNA
          KTORY CHOLERNIE PRZYPOMINAL MI LENINA
          A TY MASZERJ, TY MASZERUJ, GLOSNO KRZYCZ:
          NIECH ZYJE NAM WOLODIA ILJICZ!" (2 x bis)
          • maaac Re: Ten Czeczen cholernie do LENINA jest podobn 17.09.04, 18:03
            Meerkat jakbyś wiedział do kogo on był podobny nie sugerował byś Lenina.
            Widać FSBowcy, cierpią na sklerozę, oni też już zapomnieli komu wypominano nie
            złożenie kwiatków na Pomniku Powstańców Warszawskich. ;)
          • Gość: AK Dzieciobójca Basajew ! IP: 212.14.47.* 18.09.04, 09:17
          • Gość: AK Dzieciobójca Basajew ! IP: 212.14.47.* 18.09.04, 09:18
      • Gość: silesius Pewnie te same czeczenskie psy byly w Katyniu? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.09.04, 23:01
        No, ale ty wielki rusofil: co cie obchodza polscy oficerowie
        • Gość: AK Dzieciobójca Basajew ! IP: 212.14.47.* 18.09.04, 09:22
    • Gość: Marcin Idiota :)) IP: *.sympatico.ca 17.09.04, 17:09
      Zawsze fascynowali mnie wyczynowcy, ale ten model przekroczyl wszelakie granice
      i bariery :))
      • k4free _+++_ NOSIŁ PUTIN RAZY KILKA _+++_ 17.09.04, 19:00
        --------------------------------------------------
        Bo prawda jest jak rosyjskie babuszki:

W Basajewie Basajew,
        tam kolejny Basajew,
        wewnątrz znowu Basajew
        A na końcu PUTIN...

Gdzie nie zajrzysz Basajew,
        wie to nawet Zakajew,
        że ten wstrętny Basajew
        to zaiste PUTIN...

Bush ma dziś Bin Ladena
        Al Zarkawi też ściema
        Basajewa wszak nie ma...
        Ale za to jest PUTIN...

===================
        Knowledge 4 Free
        or Killing 4 Bill
        ===================

PS.

Byłem wczoraj na filmie "Disbelief" (Niedowierzanie)
        na temat wysadzenia w Moskwie domów mieszkalnych
        w 1999 roku, co stanowiło pretekst do drugiej wojny Czeczeńskiej...

...i nie mam więcej pytań.

Proponuję zadać jakieś pytania Michaiłowi Trepaszkinowi:
        wiadomosci.poprostu.pl/?id=1095120083&row=968106087
        trepashkin.narod.ru
        • Gość: AK Dzieciobójca Basajew ! IP: 212.14.47.* 18.09.04, 09:17
        • Gość: AK Dzieciobójca Basajew ! IP: 212.14.47.* 18.09.04, 09:21
      • Gość: AK Dzieciobójca Basajew ! IP: 212.14.47.* 18.09.04, 09:20
    • Gość: marcin Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 17:15
      tak pije browara z osama
      • Gość: meerkat SZAMIL!! Ty sie, KUR..A tak nie WYSADZAJ! :-)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 17:24
        To JA <meerkat> dokonalem ataku na szkole w Bieslanie, atakow bombowych na
        blokowiska w Wolgodonsku i zniszczenia TU (134, 154) i TAM, toze.

A ty, duraczyna prostofilja, myslisz ze jak na siebie samego donos zlozysz, to
        ci Razputin $5,000,000.00 da??????!!!!

Moze GOTOWKA jeszcze?!
        I w ZIELONYCH?!
        I nie tych "Made in KRL-D"?! :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

P.S. A agentow FSB > juz sowicie przeplacilem
        ($30.00 kazdemu- w sumie $300.00!) jak tylko zajeli biuro strony <kavkazu>!
        Tak, ze teraz to MOJE wyznania beda publikowali! I to na VIDEO!!! :-)))))))))))

• Gość: Zabi JA NIE UMIEM PISAC! .... :-))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 17:26

ZWLASZCZA PO RUSKU!

Ale to JA zlozylem to oswiadzenie!

Moja zona i matka Aslana Maschadowa zadzwonily tu do mnie do komorki (telefonem
          satelitarnym, bo te inne komorki w Czeczenii nie dzialaja!) i powiedzialy ze
          mili goscie ktorzy je odwiedzili, powiedzieli im, ze jak sie nie przyznam
          (in blanco: oni juz wstawia co trzeba bo wiedza zem ni pisaty, ni czytaty), to
          im ..hm...emerytury beda musieli obnizyc!

A emerytury w Czeczenii prawie tak niskie jak w Polsce! Zalko!

To co, KUR.A, mialem zrobic?!

Blagadarju FSB: samych bolszych uspiechow w waszej trudnej robotie!

Szamil BASAJEW (ps."Carlos", ps."Szakal", ps."Ali Agca", ps."Koreanczyk"):-)

• Gość: Dziadek Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.09.04, 17:25
      Włos na głowie się jeży gdy czytasz po kolei opinie na tym forum. Zdajesz sobie
      jednak sprawę z tego, że ludzie piszą to co wiedzą a więc to co słyszą i widzą.
      Skąd przychodzą te wszystkie informacje, te wszystkie poglądy i opinie.
      Oczywiscie od mediów. A media to politycy i dziennikarze. Jaka jest klasa
      polityczna i jakie są środki społecznego przekazu takie i jest społeczeństwo i
      takie są wypowiedzi. Czy zdajecie sobie sprawę, ze utrwalaniem socjalizmu w
      czasach PRL_u zajmowali sie przede wszystkim dziennikarze i publicysci a więc
      przede wszystkim Ci, którzy obecnie również reprezentują media. Mieszają się
      więc obecnie poglądy i nastawienia kształtowane współcześnie z nastawieniami
      kształtowanymi w realnym socjalizmie. Nie dziw, że z tego jest wielki mętlik.
      Jeżeli jeszcze weźmiemy pod uwagę, że jesteśmy krajem chrześcijanskim i
      filozofia miłosierdzia powinna przyświecać naszemu widzeniu ludzi i świata, to
      będziemy zaszokowani widząc jak wiele nienawiści jest w wielu wypowiedziach.
      Wiele jeszcze potrzeba czasu by poprostować kręte ścieżki naszej świadomości i
      by widzieć świat bez fobii i nienawiści.
      • Gość: Meerkat Basalyk JA NIE UMIEM PISAC!!!! WOT ZALKO!!:-(((((((((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 17:30
        ZWLASZCZA PO RUSKU!

A emerytury w Czeczenii prawie tak niskie jak w Polsce! Zalko!

• Gość: Andrzej Do zdezorientowanych IP: 209.187.137.* 17.09.04, 18:04
        Jedynym prawem naturalnym jest bylo jest i bedzie "prawo siniejszego" wszekie
        inne filozofie rownosci, milosci blizniego, sa forma masochizmu psychicznego i
        w ostatecznosci prowadza to samozniszczenia.Tylko brutalna sila rozwiaze
        problem, nie dyplomacja i nie negocjacje z czeczenskimi bandytami.
        Brawo Putin, ty jako wielki wodz bedziesz osadzany przez Historie a nie przez
        pro-bandyckie talatajstwo z forum GW.
    • Gość: Jerry Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.09.04, 17:28
      Basajew, drogi kolego, przyznaje się chętnie do każdego zamachu dającego się w
      jakikolwiek sposób powiązać z Czeczenią.Być może jest wariatem,być może robi
      sobie w ten sposób publicity, a może robi to na zlecenie samych Rosjan, aby
      dyskredytować wizerunek bojowników o wolność Czeczenii. Ponieważ być może jest
      on rosyjskim agentem, a przynajmniej bierze od specsłużb kasę i ma od nich
      swoisty parasol ochronny.
      • Gość: meerkat Al-ZDZIRA nadaje wywiad z Haczubarowem i Chodowem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 17:36
        Obaj slawni przywodcy kaukascy zaprzeczaja twierdzeniom Kremla, jakoby
        dowodzili atakiem na szkole w Bieslanie.

Bzdura!- oswiadczyl Haczubarow- bylismy zbyt zajeci organizowaniem poparcia dla
        senatora Kerry, zeby sie jakas prowicjonalna szkola zajmowac.

Tak jest!-basowal Wladimir Chodow- bo jak Bush wygra, to da Putinowmi wolna
        reke w kampanii bestialstwa na Kaukazie ,a Kerry nie, bo to bohater z Wietnamu!

I to dzieki takim jak on Ameryka odniosla tam zwyciestwo!-podkreslil Haczubarow.
      • Gość: AK Dzieciobójca Basajew ! IP: 212.14.47.* 18.09.04, 09:21
    • Gość: m_BLADE To jest niezłe... IP: *.sebastiana.ceti.pl 17.09.04, 17:41
      Przeczytajmy fragment tekstu:
      "Jeżeli Putin wyda rozkaz natychmiastowego wstrzymania wojny i wszystkim siłom
      nakaże powrót do koszar (- mówiliśmy -) damy zakładnikom wody, jeżeli zacznie
      się realne wyprowadzanie wojsk - damy wszystkim jeść. Gdy tylko wyprowadzone
      zostaną wojska z górskich rejonów, wypuścimy dzieci do 10 lat. Pozostałych
      wypuścimy po wycofaniu wojsk. Jeżeli Putin poda się do dymisji, uwalniamy
      wszystkie dzieci, bierzemy resztę zakładników i ruszamy do Czeczenii" - napisał
      Basajew."
      No przecież to było takie proste do realizacji i wogóle dziw bierze, że Putin
      nie zareagował. Należało wstać poprawić krawat i powiedzieć "O`k rezygnuję".
      Potem "bojownicy" wzieli by zakładników do Czeczeni i tam napewno wszyscy
      napiliby się "Żywca" (tak przynajmniej kończyły się za moich czasów studenckie
      rajdy; ognisko i piweczko).
      A teraz poważnie: jeśli oświadczenie nie jest jakąś ściemą to z pozycji
      neutralnego-zesmuconego przechodzę na stronę umiarkowanych sympatyków Rosjan.
      Dlaczego: ano jeśli ktoś ma takie postulaty znaczy to jedno- przyszedł
      pozabijać, wywołując wcześniej możliwie największe zainteresowanie tematem.
      Jakie rządania pojawiły się przy eksplodujących samolotach? No właśnie, krwawa
      przystawka, zwrócenie uwagi na kraj w którym "zaraz się będzie działo".
      Dochodzę do wniosku, że dużo racji mają ci którzy mówili o Czeczenach jako
      nierobach i terrorystach którzy mając szansę na budowę własnego państwa (po
      I-wszej wojnie czeczeńskiej) woleli zająć się porwaniami i handlem dragami.
      Teraz moi drodzy, teraz to idziecie w piach. Na własne życzenie.
      Przykro mi ale nie dam złotówki na żadną akcję humanitarną gdy będą równać domki
      z ziemią.
      • Gość: Dosia Re: To jest niezłe... IP: 195.217.253.* 17.09.04, 17:57
        Grunt to zmieniac zdanie w zaleznosci od tego w ktora strone dzis zawiewa
        wicherek...

Czlowieku, poczytaj moze wiecej na temat Czeczenii, a nie zmieniasz sobie
        zdanie bo przeczytales jedno zdanie, ktorego w dodatku nie zrozumiales.

Gdyby terrorysci chcieli zabic dzieci zrobiliby to od razu. Wypowiedz Basajewa
        swiadczy o tym, ze a) nie mial zamiaru dzieci zabijac, b) nie przyszlo mu do
        glowy, ze ktos wpadnie na pomysl przeprowadzic szturm bez wzgledu na ofiary.
        Czy tak mysli morderca?
        • Gość: michal Re: To jest niezłe... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.09.04, 18:13
          > Gdyby terrorysci chcieli zabic dzieci zrobiliby to od razu. Wypowiedz
          Basajewa
          > swiadczy o tym, ze a) nie mial zamiaru dzieci zabijac, b) nie przyszlo mu do
          > glowy, ze ktos wpadnie na pomysl przeprowadzic szturm bez wzgledu na ofiary.
          > Czy tak mysli morderca?

Wiesz co, stuknij sie w glowe, ale tak porzadnie.
          Po pierwsze, to klamstwo, ze nie przewidywal szturmu - wydawal bandytom
          instrukcje, zeby w razie czego przebijac sie atakujac, a nie czekac pasywnie w
          szkole. Po drugie - jak mozna wierzyc w dobra wole czlowieka, ktory z rozmyslem
          kilka dni wczesniej poslal do nieba kilkudziesieciu niewinnych ludzi?
        • Gość: m_BLADE Re: To jest niezłe... IP: *.sebastiana.ceti.pl 17.09.04, 19:09
          Słuchaj, uwielbiam znawców tematu którzy odsyłają mnie do książek. Powiedz co
          byś mi poleciła? Ale tak od razu bez grzebania po internecie.
          Nic, bo prościej powiedzieć drugiej osobie, że jest głupia. Guzik wiesz o tym
          temacie i zadzierasz. Ewentualnie wiesz tyle i przeczytasz w gazecie.
          Jeśli mnie odsyłasz do "źródeł" to sama się do nich "przejdź". Dużo, dużo
          lektury behawiorystyka, psychologia tłumu... do podręcznika walk w mieście i tak
          nie dotrzesz. Historia regionu, też by się przydała i... i tak nie zwalnia to od
          myślenia !!!
          > Gdyby terrorysci chcieli zabic dzieci zrobiliby to od razu. Wypowiedz Basajewa
          > swiadczy o tym, ze a) nie mial zamiaru dzieci zabijac, b) nie przyszlo mu do
          > glowy, ze ktos wpadnie na pomysl przeprowadzic szturm bez wzgledu na ofiary.
          > Czy tak mysli morderca?
          A to już koronny dowód na to, że chciałabyś widzieć świat według swojego
          "widzi-misię".
          Nie chciał też by gineli ludzie w samolotach?
          Zabiłby od razu i PO CO? Przecież piszę wyraźnie, że czekał aż zrobi się głośno.
          Dlaczego nie zaatakował bazy wojskowej? Bo nikt by tego nie pokazał w telewizji.
          Nie przyszło mu do głowy... to co to jest za dowódca? Jeśli decydujesz się na
          coś bandyckiego MUSISZ się liczyć z konsekwencjami. Tak, tak myśli psychopata,
          że uda mu się podobnymi metodami wywalczyć cokolwiek innego jak zagładę swego karju.
          Miłego wieczoru
    • Gość: aby Economist o Czeczenii IP: *.2plk.w / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 17:48
      Z artykułu redakcyjnego The Economist z 11 września pt. Russia's Horror:
      "... right now, most [Chechens] just want peace. Simply making the republic
      independent would not only reward terror; it would not work... Pulling the
      troops out would leave a bandit state, worse than the one that operated in
      1996-99... Moreover, when Putin calls Chechnya an 'international' problem he is
      right..." [choć nie od początku].
      Edytorial zawiera wiele dobrych rad dla Prezydenta Rosji, ale ciekawsza jest
      chyba ocena obecnej sytuacji przez tygodnik, wyrażający opinię miarodajnych
      środowisk polityczno-gospodarczych w świecie zachodnim:
      1/ Czeczeni są zmęczeni i chcą pokoju.
      2/ Rozluźnienie rosyjskiej kontroli - również wojskowej - nad Czeczenią nie
      wchodzi w rachubę.
      3/ Zmiany są możliwe, ale w bardzo odległej perspektywie ("ultimately").
      W Polsce, jak łatwo zauważyć, rozpowszechniane są dokładnie odwrotne opisy i
      oceny. Czyżby garść korespondentów i komentatorów w Polsce miała lepszy obraz
      sytuacji niż potężne centrale informacyjne na Zachodzie? Czy może polskie media
      realizują polską edycję wydarzeń, z hurra-proczeczeńsko-antyrosyjskim
      przesunięciem akcentów? Po co?
      • Gość: Andrzej Wiekszosc Czeczencow jest po rosyjskiej stronie IP: 209.187.137.* 17.09.04, 17:55
        Wiekszosc Czeczencow jest po rosyjskiej stronie poniewaz:

-Wiekszosc Czeczencow chce zyc w swieckim panstwie.
        -Wiekszosc Czeczencow nie chce shariatu (islamskiego prawa).
        -Wiekszosc kobiet czeczenskich nie chce byc zredukowanych to poziomu zwierzat
        domowych.
        -Wiekszosc kobiet czeczenskich nie chce chodzic z zakryta twarza.
        -Wiekszosc Czeczencow boi sie, ze pozostawieni sami sobie wymordowali by sie
        nawzajem.
        -Wiekszosc Czeczencow pamieta co sie dzialo kiedy czeczenia miala praktyczna
        niezaleznosc.
        -Wiekszosc Czeczencow uwaza ze najwiekszym ich wrogiem nie sa Rosjanie ale
        drudzy Czeczency
        • maaac Re: Wiekszosc Czeczencow jest po rosyjskiej stron 17.09.04, 18:04
          :) grunt do dobre samopoczucie ;)
        • Gość: SLO Re: Wiekszosc Czeczencow jest po rosyjskiej stron IP: 208.251.33.* 17.09.04, 19:30
          Prosta logika i fakty nie przemawiaja do wiekszosci na tym forum.
          Przyjemnie jednak czytac normalne ludzkie reakcje.
          Pozdrawiam z Teksasu.
        • Gość: AK Dzieciobójca Basajew ! IP: 212.14.47.* 18.09.04, 09:19
      • Gość: a psik Re: Economist o Czeczenii IP: *.zrpa.com 17.09.04, 19:17
        kiedys potezne centrum informacyjne zwane CIA sie pierdzielnelo na amen
      • Gość: SLO Re: Economist o Czeczenii IP: 208.251.33.* 17.09.04, 20:12
        Czy może polskie media
        realizują polską edycję wydarzeń, z hurra-proczeczeńsko-antyrosyjskim
        przesunięciem akcentów? Po co?

Oczywiscie, ze realizuja anty rosyjska polityke - dlaczego? - oslabienie Rosji
        jest to zalozenie strategiczne tych co steruja mediami.
        Dokladniej spytaj Michnika, jak m.i. CFR (Council on Foreign Relations - szef
        Henry Kissinger) do ktorego nalezy wypracowuje takie plany .
    • Gość: chee No, faktycznie nie ma z kim rozmawiać wśród tej IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 17.09.04, 17:58
      dziczy czeczeńskiej.
    • Gość: jee Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.04, 17:59
      Niech żyje wolna CZECZENIA !
      • Gość: Kiepski Wybić czeczeńskie psy do nogi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 18:16
        Cytat z ,,IKONA'' Forsyta Miał łeb!!!!!!!!!!
    • Gość: Jerzy Szamil Basajew - wróg Czeczeni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.04, 18:15
      Czeczeńcy powinni ogłosić go swym największym wrogiem. W ten sposób doprowadził
      do niechęci wobec czeczeńców. Kto by się zadawał z mordercami dzieci. Wszyscy
      wiedzą że dzieci głosu nie mają i ni im do jakichkolwiek zbrodni dorosłych.
      • k4free __+++__ NOSIŁ PUTIN RAZY KILKA __+++__ 17.09.04, 19:04
        Bo prawda jest jak rosyjskie babuszki:

W Basajewie Basajew,
        tam kolejny Basajew,
        wewnątrz znowu Basajew
        A na końcu PUTIN...

Gdzie nie zajrzysz Basajew,
        wie to nawet Zakajew,
        że ten wstrętny Basajew
        to zaiste PUTIN...

Bush ma dziś Bin Ladena
        Al Zarkawi też ściema
        Basajewa wszak nie ma...
        Ale za to PUTIN...

===================
        Knowledge 4 Free
        or Killing 4 Bill
        ===================

PS.

Byłem wczoraj na filmie "Disbelief" (Niedowierzanie)
        na temat wysadzenia w Moskwie domów mieszkalnych
        w 1999 roku, co stanowiło pretekst do drugiej wojny Czeczeńskiej...

...i nie mam więcej pytań.

Proponuję zadać jakieś pytania Michaiłowi Trepaszkinowi:
        wiadomosci.poprostu.pl/?id=1095120083&row=968106087
        trepashkin.narod.ru
        • Gość: AK Dzieciobójca Basajew ! IP: 212.14.47.* 18.09.04, 09:24
    • Gość: Tomson Ciekawe ilu jeszcze zostało w Polsce sqrwieli, IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.09.04, 18:20
      popierających dzieciobójcę Basajewa i jego zbrodniczych kumpli?
      • Gość: całe_legiony Re: Duzo zostało w Polsce żydowskich sqrwieli ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 18:48
        Nieustannie mącą na forum udając Polaków. Dążą do skłocania Polaków z Rosjanami,
        z Niemcami, z Ukraińcami a nawet z Czechami.
        Zalecam ostrożność. V kolumna robi swoją krecią robotę na forum.
      • Gość: a psik Re: Ciekawe ilu jeszcze zostało w Polsce sqrwieli IP: *.zrpa.com 17.09.04, 19:20
        zwroc uwage na zachowania sasiadow, w raz ie czego notuj, zapamietaj twarze
        sytuacje a jak roshjanie wkrocza to zakabluj.... moze zostaniesz komisarzem
    • Gość: xegar Nie wierze IP: *.wroclaw.mm.pl 17.09.04, 19:11
      Nie wierze w prawdziwosc tego oswiadczenia. Zbyt korzystne jest ono dla Rosji, a
      "autentycznosci nie sposob zweryfikowac".

Xe.
    • Gość: Valhala Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.net 17.09.04, 20:05
      To, że Rosja robi w Czczeni drugi Holocaust - fakt. Okupację w ich wykonaniu
      mozna porównać tylko do okupacji hitlerowskiej.
      Jeżeli jednak jakiś bojownik o wolność strzela dzieciom w plecy i bieże je jako
      zakładników, to wcielony diabeł, szatan i skurwiel. Niech Rosja rozpierdoli to
      gniazdo żmij.
      • Gość: AK Dzieciobójca Basajew ! IP: 212.14.47.* 18.09.04, 09:22
    • Gość: Viking Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.elisa-laajakaista.fi 17.09.04, 20:31
      chwali się jak zwykle. biedni Czeczeni będą znów mięli przez niego problem
      • Gość: AK Dzieciobójca Basajew ! IP: 212.14.47.* 18.09.04, 09:23
    • Gość: O-O Szamil Basajew - zabic sukinsyna ! IP: *.telia.com 17.09.04, 20:47

zwalczaj terroryzm rano i wieczorem

• Gość: t.polkan Re: mysle podobnie jak fritz IP: *.proxy.aol.com 17.09.04, 20:50
    • Gość: gaga Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.crowley.pl 17.09.04, 21:53
      Przyznał sie do zajęcia szkoły a nie do zabijania dzieci! Zada tego samego co
      osetyńcy - niezależnego sledztwa.
      • Gość: Meerkat Basalyk Basajew winny napadu na radiostacje w Gliwicach;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 22:07
        • Gość: Lawrientij Beria Czeczeni sa odpowiedzialni za zbrodnie w Katyniu!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 22:09
        • Gość: GOERING Maschadow-tworca SS-Waffen na Kukazie! n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 22:10
          • Gość: silesius Re: Maschadow-tworca SS-Waffen na Kukazie! n/t IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.09.04, 23:14
            Ty jestes tak samo niezrownowazony psychicznie, jak Hermann Goering! Tylko to
            tlumaczy twoja - skonczony idioto - glupote!
        • Gość: GIERTYCH To BASAJEW spalil Jewrejow w Jedwabnem! :-(((((n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 22:12
          • Gość: Salvatore ALLENDE Maschadow dostaje szmal od PINOCHETA!!!! n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 22:13
            • Gość: dzieciobojca No to co? Dzieci to przyszli terrorysci kaukascy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 22:15
      • Gość: jaaaw ZABILI DZIECI!!! IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 17.09.04, 22:13
        Zawsze czułem do Czeczenów sympatię , za to że walczą o niepodległość tak
        długo i wytrwale.
        Przypominały mi się losy Polski , walczącącej z zaborcami przez przeszło wiek.
        Dlatego czułem do nich sympatię.
        Po tym co się stało w Biesłanie, po morderstwie tych dzieci, a teraz po
        przyznaniu się przez Czeczenów do tej makabrycznej zbrodni, nie mogę spokojnie
        o tym wszystkim myśleć.
        Jedno jest pewne: Czeczeni nie zasługują na własne państwo po tyn co zrobili.
        Walcz z armią z policją a nie z dziećmi ,kobietami i cywilami.

Basajew to śmierdzący islamski tchórz. Bandyta jakiego świat nie widział.
        Mam nadzieję ,że Rosjanie zapierdolą ich wszystkich, za te biedne pomordowane
        dzieci.
        Śmierć skurwielom .
        • Gość: silesius Re: ZABILI DZIECI!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.09.04, 23:17
          a ruscy kogo zabijaja w czeczenii? prawie 50 tys. zamordowanych dzieci! no, ale
          dla ciebie idioto, czeczenskie dzieci to pewnie nie ludzie. przypominasz mi
          zasrany humanisto, J.P.Sartreà, ktory - gdy go poinformowano o zbrodniach
          stalina, stwierdzil: no tak, bylo wiele ofiar, ale DROGA JEST SLUSZNA!!!
          • Gość: kacap Re: ZABILI DZIECI!!! IP: *.umos.ru 18.09.04, 06:45
            A czy liczyles dzieci, ktore "zabili" rosyjscy zolnieze? Stales kolo nich z
            foto? Czy wogule widziales zywego normalnego czeczena? Nie tego co chce
            wyimigrowac po lepsze place i bedzie dalej wymyslac bajki, lecz tego co zyje w
            gorach? Czy wiesz ze narod liczy w calym swiecze tylko 900 tys. A w samej
            Czeczenii zyje 1/3? Ze wiecej niz polowa zyje w roznych innych miejscah
            Rossiji? Napszyklad w Magadane maja kopalnie zlota? Ich dzieci chodza do szkol
            rosyjskich, a w Moskwie i Astrachani maja szkole w swoim jezyku? Czy wiesz ze
            jest panstwowy program do dzieci zranionych? Zranionych w 80% pszez miny
            ustawionie pszez terrorystow? (jestem lekazem i mam kilko pacjentow dzieci
            czeczenkie. Wiec wiem). Ze po prostu nie znalezliby tych twoich 50 tys. Czy
            wiesz ze walcza jusz miedzy soba, bo krew za krew to najwazniejse dla nich? I
            powstszymac to praktycznie niemozliwie? Ze Kadyrow i jego spolka to najwiekszy
            teip (rodowe stowarzyszenie) czeczenskie? I ze za zabicze swego pszewodce
            niscza wszystkich innych? Czy wiez, wracajac do dzieci, ze czytajac GW,
            mosiales podac liczbe w 100, 200, 300 tys dzieci... Nic nie jestesci warczi
            popierajac tych zbrodniazy, usprawiedliwiajac zabicie dzieci. Nie tylko
            dzieczi. Zal ze jestesmi takim panstwem niedemokratychnym, w odliczu ot Polski,
            ze pozwolami korrespondentam GW byc i pracowac w Rossiji. Czy moze i niema go
            tu? A???
    • Gość: Gieniek Basajew mnie zaskoczyl. Taki pokojowy islamiec!! IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 17.09.04, 22:14
      • Gość: Meerkat Basalyk SZAMIL!! Ty sie, KUR..A tak nie WYSADZAJ! :-)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 22:17

To JA <meerkat> dokonalem ataku na szkole w Bieslanie, atakow bombowych na
        blokowiska w Wolgodonsku i zniszczenia TU (134, 154) i TAM, toze.

A ty, duraczyna prostofilja, myslisz ze jak na siebie samego donos zlozysz, to
        ci Razputin $5,000,000.00 da??????!!!!

Moze GOTOWKA jeszcze?!
        I w ZIELONYCH?!
        I nie tych "Made in KRL-D"?! :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

P.S. A agentow FSB > juz sowicie przeplacilem
        ($30.00 kazdemu- w sumie $300.00!) jak tylko zajeli biuro strony <kavkazu>!
        Tak, ze teraz to MOJE wyznania beda publikowali! I to na VIDEO!!! :-)))))))))))

• Gość: Basrejew Re: SZAMIL!! Ty sie, KUR..A tak nie WYSADZAJ! :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 22:22
          Mam nadzieję że teraz ruscy zatrą w proch tą śmierdzącą islamską swołocz. A
          świat nawet palcem nie kiwnie.
          • Gość: silesius Re: SZAMIL!! Ty sie, KUR..A tak nie WYSADZAJ! :-) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.09.04, 23:19
            oby, przy okazji, udalo im sie zetrzec priwislanski kraj, i przede wszystkim
            ciebie, skonczony rusofilski faszysto
        • Gość: SZAMIL WOT ZALKO! JA NIE UMIEM PISAC!!!! :-((((((((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 22:22

ZWLASZCZA PO RUSKU!

A emerytury w Czeczenii niemal tak niskie jak w Polsce! Zalko!

• Gość: Wasz wodz Osamek Razem zrobilismy dla Allaha i sie nie klocic juz!! IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 17.09.04, 22:51
    • Gość: silesius RUSOFILE!!! DZISIAJ 65-ta ROCZNICA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.09.04, 23:07
      NAPASCI ZWIAZKU SOWIECKIEGO NA POLSKE. POLSKA PO 6 LATACH ODZYSKALA
      NIEPODLEGLOSC (CHOC DLUGO POD SOWIECKIM KNUTEM). ZYZCMY CZECZENOW, ZEBY JAK
      NAJSZYBCIEJ ZAKONCZYLA SIE ICH OKUPACJA, A ROSYJSKO-SOWIECKI BYDLAK PUTIN
      SKONCZYL TAK JAK HITLER I POTEM STALIN!!!
      • Gość: Gieniek Skonczyc okupacje Czeczencow. Wywiezc na Sybir IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 17.09.04, 23:10
        • fandango10 Re: Skonczyc okupacje Czeczencow. Wywiezc na Sybi 17.09.04, 23:19
          Jaasne! Da zdrawstwujet Stalin!
        • Gość: Meerkat Basalyk Juz ich RAZ na Sybir wywiezli! Ale WROCILI!! :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 09:24
          A drugi raz sie wywiezc juz nie dadza! :-)))

CZECZENII TEZ SIE "ZROWNAC Z ZIEMIA NIE DA"

Bo w ramach rosyjskiej Kulturkampf zostala juz i zrownana i ZAORANA!

I co??? GOOOVNO!!!!

Wydaje sie, ze RAZputin ma malutki problemik! ;-)))))))))))))))))))))))))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka