Gość: a psik Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.zrpa.com 17.09.04, 15:57 do tych co pomyje wylewaja na czeczencow chcialbym przypomniec ze bilety na samoloty ktore eksplodowaly zostaly sprzedane przez rosyjskiego konika, w komandzie Basajewa bylo trzech rosjan (10% skladu) - niech se wpierw ruscy zrobia porzadek ze swoimi...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.bnet.pl / 213.227.67.* 17.09.04, 16:02 to oczywiscie wszystko wyjasnia , ruscy sami sa glupi, dlatego czeczenow mozna zrozumiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a psik Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.zrpa.com 17.09.04, 16:11 gdyby nie bylo takiego debilizmu jak koniki sprzedjace bilety to moze samoloty by nie eksplodowaly....sytuacja rodzi okazje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosjanin Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.127.adsl.wplus.ru 17.09.04, 16:04 O jakich 10% rosjan chodzi? Czy nie wiesz, ze czeczency i inguszy takze sa rosjanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a psik Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.zrpa.com 17.09.04, 16:08 aha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Icek Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.pozn.gazeta.pl 17.09.04, 16:10 To ja tez jestem Rosjaninem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.bnet.pl / 213.227.67.* 17.09.04, 16:11 wiec jak przyjda zabijac twoich dzieci zrozum ich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a psik Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.zrpa.com 17.09.04, 16:12 a czemu mi maja zabic moje dzieci ? moj narod nie okupuje czeczenii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.bnet.pl / 213.227.67.* 17.09.04, 16:18 kiedy beda zabijac zrozumiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a psik Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.zrpa.com 17.09.04, 16:24 a czemu maja ? moze mi wytlumaczysz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.09.04, 22:53 Moglbys dodac apsik, ze twoj narod nie wymordowal w bestialski sposob prawie 50 tys. dzeici czeczenskich. Putina trzeba usunac - nawet sila - inaczej temu diabelskiemu kolu niena´wisci niegdy nie bedzie konca. Ma racje Basajew: Al quaida im niepotrzebna: to co robia rosyjskie zoldaki od lata w Czeczenii wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies 17.09.04, 23:10 Gość portalu: Rosjanin napisał(a): > O jakich 10% rosjan chodzi? Czy nie wiesz, ze czeczency i inguszy takze sa > rosjanie? Tacy sami, jak Polacy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: // Re: 1 GURAN? IP: 81.219.126.* 17.09.04, 16:18 Skład komanda rzeczywiscie ciekawy, ale przy jednym Guranie poległam.Może coś ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaca Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: 62.29.248.* 17.09.04, 16:22 Żyje i będzie żyć. Ja bym prędzej się za Putina wziął. W Czeczenie zostało zamordowanych (w pełnym tego słowa znaczeniu) kilkanaście razy więcej dzieci niz w Biesłanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cc Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 17:02 W Czeczenie zostało > zamordowanych (w pełnym tego słowa znaczeniu) kilkanaście razy więcej dzieci > niz w Biesłanie Skąd masz te wiadomości? Fakt, zginęło tam wiele dzieci, ale większość od kul samych "bojowników czeczeńskich". Wojska rosyjskie atakowane są rzadko (bo się mogą odgryźć), głównym źródłem utrzymania "bojowników" są napady na czeczeńskie wioski, połączone z rozrywkami w rodzaju gwałtów i morderstw... Takie tam jest życie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a psik Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.zrpa.com 17.09.04, 17:08 a skad ty to wiesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: 195.217.253.* 17.09.04, 17:19 Boze, co za idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies 17.09.04, 23:13 Gość portalu: Cc napisał(a): > W Czeczenie zostało > > zamordowanych (w pełnym tego słowa znaczeniu) kilkanaście razy więcej dzi > eci > > niz w Biesłanie > > Skąd masz te wiadomości? Fakt, zginęło tam wiele dzieci, ale większość od kul > samych "bojowników czeczeńskich". Wojska rosyjskie atakowane są rzadko (bo się > mogą odgryźć), głównym źródłem utrzymania "bojowników" są napady na czeczeńskie > wioski, połączone z rozrywkami w rodzaju gwałtów i morderstw... Takie tam jest > życie... A skad wiesz, byles? A moze ty z KGB? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Cc ty bolszewicki faszysto!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.09.04, 23:27 Niemcy tez tak w czasie wojny mowili. Moj ojciec - wcielony do wehrmachtu - znal prawde, i Bogu dziekowal, ze nie zapedzono go do tzw. hitlerowskich "czystek" na zydach i innych "niegodnych zycia" ludzi. Rozmawialem z paroma czeczenami, ktorym udalo sie uciec. twoj post to wredne faszystowkie klamstwo. skoro mialoby byc tak, jak piszesz, to dlaczego szahidki sie wysadzaja? dla "spassu"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K.2 Szamil Basajew otrzyma azyl w Polsce? IP: 195.201.255.* 17.09.04, 16:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Szamil Basajew otrzyma azyl w Polsce? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.09.04, 17:35 A prosil o azyl? Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Re: Szamil Basajew otrzyma azyl w Polsce? 17.09.04, 23:14 Tawariszcz z KGB. Uspokoj sie i nie truj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Głogowski, Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: 195.187.253.* 17.09.04, 16:58 Ciekawie na sprawę zamachu w Bies patrzą "Fakty" TVN Szczególnie oczami Bogdana Romanowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Czeczenskie oddzialy szturmowe SS mordowaly nas IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 17.09.04, 17:01 Polakow w Warszawie w 1944. A my ich wscieklych psow teraz wpuszczamy do Polski na darmowa miske. Kazdy czlowiek ktoremu udalo sie poznac Czeczenca twierdzi ze to nie sa ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a psik Re: Czeczenskie oddzialy szturmowe SS mordowaly n IP: *.zrpa.com 17.09.04, 17:09 niska emerytura pogiela ci zwoje myslowe....ja znam paru i to sa ludzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
america Re: Czeczenskie oddzialy szturmowe SS mordowaly n 17.09.04, 19:48 Gość portalu: a psik napisał(a): > niska emerytura pogiela ci zwoje myslowe....ja znam paru i to sa ludzie.... Hitler, Gebels i spolka to tez byli ludzie co? Atom na Czecznie!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a psik Re: Czeczenskie oddzialy szturmowe SS mordowaly n IP: *.zrpa.com 17.09.04, 21:33 widocznie byli skoro USA zatrudnialo po wojnie specow z hitlerowskich Niemiec - vide Mr.Braun szef programu rakietowego USA Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Re: Czeczenskie oddzialy szturmowe SS mordowaly n 17.09.04, 23:16 america napisał: > Gość portalu: a psik napisał(a): > > > niska emerytura pogiela ci zwoje myslowe....ja znam paru i to sa ludzie.. > .. > > Hitler, Gebels i spolka to tez byli ludzie co? > > Atom na Czecznie!!!!!!!!!!! Odkad to Ruski nazywa sie America? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Czeczenskie oddzialy szturmowe SS mordowaly n IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 18.09.04, 04:11 fandango10 napisał: > america napisał: > > > Gość portalu: a psik napisał(a): > > > > > niska emerytura pogiela ci zwoje myslowe....ja znam paru i to sa lu > dzie.. > > .. > > > > Hitler, Gebels i spolka to tez byli ludzie co? > > > > Atom na Czecznie!!!!!!!!!!! > > > Odkad to Ruski nazywa sie America? Od kiedys ilamista czeczenski nazywa sie fandango10? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Zdjęcie "czeczena" z Warszawy w Angorze 17.09.04, 17:32 Polecam archiwalny numer Angory ze zdjęciem jednego z "czeczenów" tłumiących Powstanie Warszawskie. Wykazuje cholerne podobieństwo do jednego z uczestników tragedii w Biesłanie. Podobno to NIE był jego ojciec... ale to podobieństwo ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Ten Czeczen cholernie do LENINA jest podobny!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 17:42 ..A moze do JELENIA???! 'SPOTKALEM NA ULICY DZIS MURZYNA KTORY CHOLERNIE PRZYPOMINAL MI LENINA A TY MASZERJ, TY MASZERUJ, GLOSNO KRZYCZ: NIECH ZYJE NAM WOLODIA ILJICZ!" (2 x bis) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Ten Czeczen cholernie do LENINA jest podobn 17.09.04, 18:03 Meerkat jakbyś wiedział do kogo on był podobny nie sugerował byś Lenina. Widać FSBowcy, cierpią na sklerozę, oni też już zapomnieli komu wypominano nie złożenie kwiatków na Pomniku Powstańców Warszawskich. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Pewnie te same czeczenskie psy byly w Katyniu? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.09.04, 23:01 No, ale ty wielki rusofil: co cie obchodza polscy oficerowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Idiota :)) IP: *.sympatico.ca 17.09.04, 17:09 Zawsze fascynowali mnie wyczynowcy, ale ten model przekroczyl wszelakie granice i bariery :)) Odpowiedz Link Zgłoś
k4free _+++_ NOSIŁ PUTIN RAZY KILKA _+++_ 17.09.04, 19:00 -------------------------------------------------- Bo prawda jest jak rosyjskie babuszki: -------------------------------------------------- W Basajewie Basajew, tam kolejny Basajew, wewnątrz znowu Basajew A na końcu PUTIN... Gdzie nie zajrzysz Basajew, wie to nawet Zakajew, że ten wstrętny Basajew to zaiste PUTIN... Bush ma dziś Bin Ladena Al Zarkawi też ściema Basajewa wszak nie ma... Ale za to jest PUTIN... =================== Knowledge 4 Free or Killing 4 Bill =================== PS. Byłem wczoraj na filmie "Disbelief" (Niedowierzanie) na temat wysadzenia w Moskwie domów mieszkalnych w 1999 roku, co stanowiło pretekst do drugiej wojny Czeczeńskiej... ...i nie mam więcej pytań. Proponuję zadać jakieś pytania Michaiłowi Trepaszkinowi: wiadomosci.poprostu.pl/?id=1095120083&row=968106087 trepashkin.narod.ru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 17:15 tak pije browara z osama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat SZAMIL!! Ty sie, KUR..A tak nie WYSADZAJ! :-)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 17:24 To JA <meerkat> dokonalem ataku na szkole w Bieslanie, atakow bombowych na blokowiska w Wolgodonsku i zniszczenia TU (134, 154) i TAM, toze. A ty, duraczyna prostofilja, myslisz ze jak na siebie samego donos zlozysz, to ci Razputin $5,000,000.00 da??????!!!! Moze GOTOWKA jeszcze?! I w ZIELONYCH?! I nie tych "Made in KRL-D"?! :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) P.S. A agentow FSB > juz sowicie przeplacilem ($30.00 kazdemu- w sumie $300.00!) jak tylko zajeli biuro strony <kavkazu>! Tak, ze teraz to MOJE wyznania beda publikowali! I to na VIDEO!!! :-))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabi JA NIE UMIEM PISAC! .... :-))))))))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 17:26 ZWLASZCZA PO RUSKU! Ale to JA zlozylem to oswiadzenie! Moja zona i matka Aslana Maschadowa zadzwonily tu do mnie do komorki (telefonem satelitarnym, bo te inne komorki w Czeczenii nie dzialaja!) i powiedzialy ze mili goscie ktorzy je odwiedzili, powiedzieli im, ze jak sie nie przyznam (in blanco: oni juz wstawia co trzeba bo wiedza zem ni pisaty, ni czytaty), to im ..hm...emerytury beda musieli obnizyc! A emerytury w Czeczenii prawie tak niskie jak w Polsce! Zalko! To co, KUR.A, mialem zrobic?! Blagadarju FSB: samych bolszych uspiechow w waszej trudnej robotie! Szamil BASAJEW (ps."Carlos", ps."Szakal", ps."Ali Agca", ps."Koreanczyk"):-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.kom / *.kom-net.pl 17.09.04, 17:25 Włos na głowie się jeży gdy czytasz po kolei opinie na tym forum. Zdajesz sobie jednak sprawę z tego, że ludzie piszą to co wiedzą a więc to co słyszą i widzą. Skąd przychodzą te wszystkie informacje, te wszystkie poglądy i opinie. Oczywiscie od mediów. A media to politycy i dziennikarze. Jaka jest klasa polityczna i jakie są środki społecznego przekazu takie i jest społeczeństwo i takie są wypowiedzi. Czy zdajecie sobie sprawę, ze utrwalaniem socjalizmu w czasach PRL_u zajmowali sie przede wszystkim dziennikarze i publicysci a więc przede wszystkim Ci, którzy obecnie również reprezentują media. Mieszają się więc obecnie poglądy i nastawienia kształtowane współcześnie z nastawieniami kształtowanymi w realnym socjalizmie. Nie dziw, że z tego jest wielki mętlik. Jeżeli jeszcze weźmiemy pod uwagę, że jesteśmy krajem chrześcijanskim i filozofia miłosierdzia powinna przyświecać naszemu widzeniu ludzi i świata, to będziemy zaszokowani widząc jak wiele nienawiści jest w wielu wypowiedziach. Wiele jeszcze potrzeba czasu by poprostować kręte ścieżki naszej świadomości i by widzieć świat bez fobii i nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meerkat Basalyk JA NIE UMIEM PISAC!!!! WOT ZALKO!!:-(((((((((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 17:30 ZWLASZCZA PO RUSKU! Ale to JA zlozylem to oswiadzenie! Moja zona i matka Aslana Maschadowa zadzwonily tu do mnie do komorki (telefonem satelitarnym, bo te inne komorki w Czeczenii nie dzialaja!) i powiedzialy ze mili goscie ktorzy je odwiedzili, powiedzieli im, ze jak sie nie przyznam (in blanco: oni juz wstawia co trzeba bo wiedza zem ni pisaty, ni czytaty), to im ..hm...emerytury beda musieli obnizyc! A emerytury w Czeczenii prawie tak niskie jak w Polsce! Zalko! To co, KUR.A, mialem zrobic?! Blagadarju FSB: samych bolszych uspiechow w waszej trudnej robotie! Szamil BASAJEW (ps."Carlos", ps."Szakal", ps."Ali Agca", ps."Koreanczyk"):-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Do zdezorientowanych IP: 209.187.137.* 17.09.04, 18:04 Jedynym prawem naturalnym jest bylo jest i bedzie "prawo siniejszego" wszekie inne filozofie rownosci, milosci blizniego, sa forma masochizmu psychicznego i w ostatecznosci prowadza to samozniszczenia.Tylko brutalna sila rozwiaze problem, nie dyplomacja i nie negocjacje z czeczenskimi bandytami. Brawo Putin, ty jako wielki wodz bedziesz osadzany przez Historie a nie przez pro-bandyckie talatajstwo z forum GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.09.04, 17:28 Basajew, drogi kolego, przyznaje się chętnie do każdego zamachu dającego się w jakikolwiek sposób powiązać z Czeczenią.Być może jest wariatem,być może robi sobie w ten sposób publicity, a może robi to na zlecenie samych Rosjan, aby dyskredytować wizerunek bojowników o wolność Czeczenii. Ponieważ być może jest on rosyjskim agentem, a przynajmniej bierze od specsłużb kasę i ma od nich swoisty parasol ochronny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Al-ZDZIRA nadaje wywiad z Haczubarowem i Chodowem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 17:36 Obaj slawni przywodcy kaukascy zaprzeczaja twierdzeniom Kremla, jakoby dowodzili atakiem na szkole w Bieslanie. Bzdura!- oswiadczyl Haczubarow- bylismy zbyt zajeci organizowaniem poparcia dla senatora Kerry, zeby sie jakas prowicjonalna szkola zajmowac. Tak jest!-basowal Wladimir Chodow- bo jak Bush wygra, to da Putinowmi wolna reke w kampanii bestialstwa na Kaukazie ,a Kerry nie, bo to bohater z Wietnamu! I to dzieki takim jak on Ameryka odniosla tam zwyciestwo!-podkreslil Haczubarow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_BLADE To jest niezłe... IP: *.sebastiana.ceti.pl 17.09.04, 17:41 Przeczytajmy fragment tekstu: "Jeżeli Putin wyda rozkaz natychmiastowego wstrzymania wojny i wszystkim siłom nakaże powrót do koszar (- mówiliśmy -) damy zakładnikom wody, jeżeli zacznie się realne wyprowadzanie wojsk - damy wszystkim jeść. Gdy tylko wyprowadzone zostaną wojska z górskich rejonów, wypuścimy dzieci do 10 lat. Pozostałych wypuścimy po wycofaniu wojsk. Jeżeli Putin poda się do dymisji, uwalniamy wszystkie dzieci, bierzemy resztę zakładników i ruszamy do Czeczenii" - napisał Basajew." No przecież to było takie proste do realizacji i wogóle dziw bierze, że Putin nie zareagował. Należało wstać poprawić krawat i powiedzieć "O`k rezygnuję". Potem "bojownicy" wzieli by zakładników do Czeczeni i tam napewno wszyscy napiliby się "Żywca" (tak przynajmniej kończyły się za moich czasów studenckie rajdy; ognisko i piweczko). A teraz poważnie: jeśli oświadczenie nie jest jakąś ściemą to z pozycji neutralnego-zesmuconego przechodzę na stronę umiarkowanych sympatyków Rosjan. Dlaczego: ano jeśli ktoś ma takie postulaty znaczy to jedno- przyszedł pozabijać, wywołując wcześniej możliwie największe zainteresowanie tematem. Jakie rządania pojawiły się przy eksplodujących samolotach? No właśnie, krwawa przystawka, zwrócenie uwagi na kraj w którym "zaraz się będzie działo". Dochodzę do wniosku, że dużo racji mają ci którzy mówili o Czeczenach jako nierobach i terrorystach którzy mając szansę na budowę własnego państwa (po I-wszej wojnie czeczeńskiej) woleli zająć się porwaniami i handlem dragami. Teraz moi drodzy, teraz to idziecie w piach. Na własne życzenie. Przykro mi ale nie dam złotówki na żadną akcję humanitarną gdy będą równać domki z ziemią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: To jest niezłe... IP: 195.217.253.* 17.09.04, 17:57 Grunt to zmieniac zdanie w zaleznosci od tego w ktora strone dzis zawiewa wicherek... Czlowieku, poczytaj moze wiecej na temat Czeczenii, a nie zmieniasz sobie zdanie bo przeczytales jedno zdanie, ktorego w dodatku nie zrozumiales. Gdyby terrorysci chcieli zabic dzieci zrobiliby to od razu. Wypowiedz Basajewa swiadczy o tym, ze a) nie mial zamiaru dzieci zabijac, b) nie przyszlo mu do glowy, ze ktos wpadnie na pomysl przeprowadzic szturm bez wzgledu na ofiary. Czy tak mysli morderca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: To jest niezłe... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.09.04, 18:13 > Gdyby terrorysci chcieli zabic dzieci zrobiliby to od razu. Wypowiedz Basajewa > swiadczy o tym, ze a) nie mial zamiaru dzieci zabijac, b) nie przyszlo mu do > glowy, ze ktos wpadnie na pomysl przeprowadzic szturm bez wzgledu na ofiary. > Czy tak mysli morderca? Wiesz co, stuknij sie w glowe, ale tak porzadnie. Po pierwsze, to klamstwo, ze nie przewidywal szturmu - wydawal bandytom instrukcje, zeby w razie czego przebijac sie atakujac, a nie czekac pasywnie w szkole. Po drugie - jak mozna wierzyc w dobra wole czlowieka, ktory z rozmyslem kilka dni wczesniej poslal do nieba kilkudziesieciu niewinnych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m_BLADE Re: To jest niezłe... IP: *.sebastiana.ceti.pl 17.09.04, 19:09 Słuchaj, uwielbiam znawców tematu którzy odsyłają mnie do książek. Powiedz co byś mi poleciła? Ale tak od razu bez grzebania po internecie. Nic, bo prościej powiedzieć drugiej osobie, że jest głupia. Guzik wiesz o tym temacie i zadzierasz. Ewentualnie wiesz tyle i przeczytasz w gazecie. Jeśli mnie odsyłasz do "źródeł" to sama się do nich "przejdź". Dużo, dużo lektury behawiorystyka, psychologia tłumu... do podręcznika walk w mieście i tak nie dotrzesz. Historia regionu, też by się przydała i... i tak nie zwalnia to od myślenia !!! > Gdyby terrorysci chcieli zabic dzieci zrobiliby to od razu. Wypowiedz Basajewa > swiadczy o tym, ze a) nie mial zamiaru dzieci zabijac, b) nie przyszlo mu do > glowy, ze ktos wpadnie na pomysl przeprowadzic szturm bez wzgledu na ofiary. > Czy tak mysli morderca? A to już koronny dowód na to, że chciałabyś widzieć świat według swojego "widzi-misię". Nie chciał też by gineli ludzie w samolotach? Zabiłby od razu i PO CO? Przecież piszę wyraźnie, że czekał aż zrobi się głośno. Dlaczego nie zaatakował bazy wojskowej? Bo nikt by tego nie pokazał w telewizji. Nie przyszło mu do głowy... to co to jest za dowódca? Jeśli decydujesz się na coś bandyckiego MUSISZ się liczyć z konsekwencjami. Tak, tak myśli psychopata, że uda mu się podobnymi metodami wywalczyć cokolwiek innego jak zagładę swego karju. Miłego wieczoru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aby Economist o Czeczenii IP: *.2plk.w / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 17:48 Z artykułu redakcyjnego The Economist z 11 września pt. Russia's Horror: "... right now, most [Chechens] just want peace. Simply making the republic independent would not only reward terror; it would not work... Pulling the troops out would leave a bandit state, worse than the one that operated in 1996-99... Moreover, when Putin calls Chechnya an 'international' problem he is right..." [choć nie od początku]. Edytorial zawiera wiele dobrych rad dla Prezydenta Rosji, ale ciekawsza jest chyba ocena obecnej sytuacji przez tygodnik, wyrażający opinię miarodajnych środowisk polityczno-gospodarczych w świecie zachodnim: 1/ Czeczeni są zmęczeni i chcą pokoju. 2/ Rozluźnienie rosyjskiej kontroli - również wojskowej - nad Czeczenią nie wchodzi w rachubę. 3/ Zmiany są możliwe, ale w bardzo odległej perspektywie ("ultimately"). W Polsce, jak łatwo zauważyć, rozpowszechniane są dokładnie odwrotne opisy i oceny. Czyżby garść korespondentów i komentatorów w Polsce miała lepszy obraz sytuacji niż potężne centrale informacyjne na Zachodzie? Czy może polskie media realizują polską edycję wydarzeń, z hurra-proczeczeńsko-antyrosyjskim przesunięciem akcentów? Po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Wiekszosc Czeczencow jest po rosyjskiej stronie IP: 209.187.137.* 17.09.04, 17:55 Wiekszosc Czeczencow jest po rosyjskiej stronie poniewaz: -Wiekszosc Czeczencow chce zyc w swieckim panstwie. -Wiekszosc Czeczencow nie chce shariatu (islamskiego prawa). -Wiekszosc kobiet czeczenskich nie chce byc zredukowanych to poziomu zwierzat domowych. -Wiekszosc kobiet czeczenskich nie chce chodzic z zakryta twarza. -Wiekszosc Czeczencow boi sie, ze pozostawieni sami sobie wymordowali by sie nawzajem. -Wiekszosc Czeczencow pamieta co sie dzialo kiedy czeczenia miala praktyczna niezaleznosc. -Wiekszosc Czeczencow uwaza ze najwiekszym ich wrogiem nie sa Rosjanie ale drudzy Czeczency Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Wiekszosc Czeczencow jest po rosyjskiej stron 17.09.04, 18:04 :) grunt do dobre samopoczucie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLO Re: Wiekszosc Czeczencow jest po rosyjskiej stron IP: 208.251.33.* 17.09.04, 19:30 Prosta logika i fakty nie przemawiaja do wiekszosci na tym forum. Przyjemnie jednak czytac normalne ludzkie reakcje. Pozdrawiam z Teksasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a psik Re: Economist o Czeczenii IP: *.zrpa.com 17.09.04, 19:17 kiedys potezne centrum informacyjne zwane CIA sie pierdzielnelo na amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLO Re: Economist o Czeczenii IP: 208.251.33.* 17.09.04, 20:12 Czy może polskie media realizują polską edycję wydarzeń, z hurra-proczeczeńsko-antyrosyjskim przesunięciem akcentów? Po co? Oczywiscie, ze realizuja anty rosyjska polityke - dlaczego? - oslabienie Rosji jest to zalozenie strategiczne tych co steruja mediami. Dokladniej spytaj Michnika, jak m.i. CFR (Council on Foreign Relations - szef Henry Kissinger) do ktorego nalezy wypracowuje takie plany . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chee No, faktycznie nie ma z kim rozmawiać wśród tej IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 17.09.04, 17:58 dziczy czeczeńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jee Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.04, 17:59 Niech żyje wolna CZECZENIA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiepski Wybić czeczeńskie psy do nogi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 18:16 Cytat z ,,IKONA'' Forsyta Miał łeb!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Szamil Basajew - wróg Czeczeni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.04, 18:15 Czeczeńcy powinni ogłosić go swym największym wrogiem. W ten sposób doprowadził do niechęci wobec czeczeńców. Kto by się zadawał z mordercami dzieci. Wszyscy wiedzą że dzieci głosu nie mają i ni im do jakichkolwiek zbrodni dorosłych. Odpowiedz Link Zgłoś
k4free __+++__ NOSIŁ PUTIN RAZY KILKA __+++__ 17.09.04, 19:04 -------------------------------------------------- Bo prawda jest jak rosyjskie babuszki: -------------------------------------------------- W Basajewie Basajew, tam kolejny Basajew, wewnątrz znowu Basajew A na końcu PUTIN... Gdzie nie zajrzysz Basajew, wie to nawet Zakajew, że ten wstrętny Basajew to zaiste PUTIN... Bush ma dziś Bin Ladena Al Zarkawi też ściema Basajewa wszak nie ma... Ale za to PUTIN... =================== Knowledge 4 Free or Killing 4 Bill =================== PS. Byłem wczoraj na filmie "Disbelief" (Niedowierzanie) na temat wysadzenia w Moskwie domów mieszkalnych w 1999 roku, co stanowiło pretekst do drugiej wojny Czeczeńskiej... ...i nie mam więcej pytań. Proponuję zadać jakieś pytania Michaiłowi Trepaszkinowi: wiadomosci.poprostu.pl/?id=1095120083&row=968106087 trepashkin.narod.ru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomson Ciekawe ilu jeszcze zostało w Polsce sqrwieli, IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.09.04, 18:20 popierających dzieciobójcę Basajewa i jego zbrodniczych kumpli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: całe_legiony Re: Duzo zostało w Polsce żydowskich sqrwieli ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 18:48 Nieustannie mącą na forum udając Polaków. Dążą do skłocania Polaków z Rosjanami, z Niemcami, z Ukraińcami a nawet z Czechami. Zalecam ostrożność. V kolumna robi swoją krecią robotę na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a psik Re: Ciekawe ilu jeszcze zostało w Polsce sqrwieli IP: *.zrpa.com 17.09.04, 19:20 zwroc uwage na zachowania sasiadow, w raz ie czego notuj, zapamietaj twarze sytuacje a jak roshjanie wkrocza to zakabluj.... moze zostaniesz komisarzem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xegar Nie wierze IP: *.wroclaw.mm.pl 17.09.04, 19:11 Nie wierze w prawdziwosc tego oswiadczenia. Zbyt korzystne jest ono dla Rosji, a "autentycznosci nie sposob zweryfikowac". Xe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valhala Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.net 17.09.04, 20:05 To, że Rosja robi w Czczeni drugi Holocaust - fakt. Okupację w ich wykonaniu mozna porównać tylko do okupacji hitlerowskiej. Jeżeli jednak jakiś bojownik o wolność strzela dzieciom w plecy i bieże je jako zakładników, to wcielony diabeł, szatan i skurwiel. Niech Rosja rozpierdoli to gniazdo żmij. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viking Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.elisa-laajakaista.fi 17.09.04, 20:31 chwali się jak zwykle. biedni Czeczeni będą znów mięli przez niego problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O-O Szamil Basajew - zabic sukinsyna ! IP: *.telia.com 17.09.04, 20:47 zwalczaj terroryzm rano i wieczorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Szamil Basajew przyznał się do zamachu w Bies IP: *.crowley.pl 17.09.04, 21:53 Przyznał sie do zajęcia szkoły a nie do zabijania dzieci! Zada tego samego co osetyńcy - niezależnego sledztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meerkat Basalyk Basajew winny napadu na radiostacje w Gliwicach;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 22:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lawrientij Beria Czeczeni sa odpowiedzialni za zbrodnie w Katyniu!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 22:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOERING Maschadow-tworca SS-Waffen na Kukazie! n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 22:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Re: Maschadow-tworca SS-Waffen na Kukazie! n/t IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.09.04, 23:14 Ty jestes tak samo niezrownowazony psychicznie, jak Hermann Goering! Tylko to tlumaczy twoja - skonczony idioto - glupote! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GIERTYCH To BASAJEW spalil Jewrejow w Jedwabnem! :-(((((n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 22:12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Salvatore ALLENDE Maschadow dostaje szmal od PINOCHETA!!!! n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 22:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzieciobojca No to co? Dzieci to przyszli terrorysci kaukascy!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 22:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaw ZABILI DZIECI!!! IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 17.09.04, 22:13 Zawsze czułem do Czeczenów sympatię , za to że walczą o niepodległość tak długo i wytrwale. Przypominały mi się losy Polski , walczącącej z zaborcami przez przeszło wiek. Dlatego czułem do nich sympatię. Po tym co się stało w Biesłanie, po morderstwie tych dzieci, a teraz po przyznaniu się przez Czeczenów do tej makabrycznej zbrodni, nie mogę spokojnie o tym wszystkim myśleć. Jedno jest pewne: Czeczeni nie zasługują na własne państwo po tyn co zrobili. Walcz z armią z policją a nie z dziećmi ,kobietami i cywilami. Basajew to śmierdzący islamski tchórz. Bandyta jakiego świat nie widział. Mam nadzieję ,że Rosjanie zapierdolą ich wszystkich, za te biedne pomordowane dzieci. Śmierć skurwielom . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Re: ZABILI DZIECI!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.09.04, 23:17 a ruscy kogo zabijaja w czeczenii? prawie 50 tys. zamordowanych dzieci! no, ale dla ciebie idioto, czeczenskie dzieci to pewnie nie ludzie. przypominasz mi zasrany humanisto, J.P.Sartreà, ktory - gdy go poinformowano o zbrodniach stalina, stwierdzil: no tak, bylo wiele ofiar, ale DROGA JEST SLUSZNA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacap Re: ZABILI DZIECI!!! IP: *.umos.ru 18.09.04, 06:45 A czy liczyles dzieci, ktore "zabili" rosyjscy zolnieze? Stales kolo nich z foto? Czy wogule widziales zywego normalnego czeczena? Nie tego co chce wyimigrowac po lepsze place i bedzie dalej wymyslac bajki, lecz tego co zyje w gorach? Czy wiesz ze narod liczy w calym swiecze tylko 900 tys. A w samej Czeczenii zyje 1/3? Ze wiecej niz polowa zyje w roznych innych miejscah Rossiji? Napszyklad w Magadane maja kopalnie zlota? Ich dzieci chodza do szkol rosyjskich, a w Moskwie i Astrachani maja szkole w swoim jezyku? Czy wiesz ze jest panstwowy program do dzieci zranionych? Zranionych w 80% pszez miny ustawionie pszez terrorystow? (jestem lekazem i mam kilko pacjentow dzieci czeczenkie. Wiec wiem). Ze po prostu nie znalezliby tych twoich 50 tys. Czy wiesz ze walcza jusz miedzy soba, bo krew za krew to najwazniejse dla nich? I powstszymac to praktycznie niemozliwie? Ze Kadyrow i jego spolka to najwiekszy teip (rodowe stowarzyszenie) czeczenskie? I ze za zabicze swego pszewodce niscza wszystkich innych? Czy wiez, wracajac do dzieci, ze czytajac GW, mosiales podac liczbe w 100, 200, 300 tys dzieci... Nic nie jestesci warczi popierajac tych zbrodniazy, usprawiedliwiajac zabicie dzieci. Nie tylko dzieczi. Zal ze jestesmi takim panstwem niedemokratychnym, w odliczu ot Polski, ze pozwolami korrespondentam GW byc i pracowac w Rossiji. Czy moze i niema go tu? A??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gieniek Basajew mnie zaskoczyl. Taki pokojowy islamiec!! IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 17.09.04, 22:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meerkat Basalyk SZAMIL!! Ty sie, KUR..A tak nie WYSADZAJ! :-)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 22:17 To JA <meerkat> dokonalem ataku na szkole w Bieslanie, atakow bombowych na blokowiska w Wolgodonsku i zniszczenia TU (134, 154) i TAM, toze. A ty, duraczyna prostofilja, myslisz ze jak na siebie samego donos zlozysz, to ci Razputin $5,000,000.00 da??????!!!! Moze GOTOWKA jeszcze?! I w ZIELONYCH?! I nie tych "Made in KRL-D"?! :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) P.S. A agentow FSB > juz sowicie przeplacilem ($30.00 kazdemu- w sumie $300.00!) jak tylko zajeli biuro strony <kavkazu>! Tak, ze teraz to MOJE wyznania beda publikowali! I to na VIDEO!!! :-))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basrejew Re: SZAMIL!! Ty sie, KUR..A tak nie WYSADZAJ! :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 22:22 Mam nadzieję że teraz ruscy zatrą w proch tą śmierdzącą islamską swołocz. A świat nawet palcem nie kiwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Re: SZAMIL!! Ty sie, KUR..A tak nie WYSADZAJ! :-) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.09.04, 23:19 oby, przy okazji, udalo im sie zetrzec priwislanski kraj, i przede wszystkim ciebie, skonczony rusofilski faszysto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZAMIL WOT ZALKO! JA NIE UMIEM PISAC!!!! :-((((((((((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.04, 22:22 ZWLASZCZA PO RUSKU! Ale to JA zlozylem to oswiadzenie! Moja zona i matka Aslana Maschadowa zadzwonily tu do mnie do komorki (telefonem satelitarnym, bo te inne komorki w Czeczenii nie dzialaja!) i powiedzialy ze mili goscie ktorzy je odwiedzili, powiedzieli im, ze jak sie nie przyznam (in blanco: oni juz wstawia co trzeba bo wiedza zem ni pisaty, ni czytaty), to im ..hm...emerytury beda musieli obnizyc! A emerytury w Czeczenii niemal tak niskie jak w Polsce! Zalko! To co, KUR.A, mialem zrobic?! Blagadarju FSB: samych bolszych uspiechow w waszej trudnej robotie! Szamil BASAJEW (ps."Carlos", ps."Szakal", ps."Ali Agca", ps."Koreanczyk"):-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wasz wodz Osamek Razem zrobilismy dla Allaha i sie nie klocic juz!! IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 17.09.04, 22:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius RUSOFILE!!! DZISIAJ 65-ta ROCZNICA IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.09.04, 23:07 NAPASCI ZWIAZKU SOWIECKIEGO NA POLSKE. POLSKA PO 6 LATACH ODZYSKALA NIEPODLEGLOSC (CHOC DLUGO POD SOWIECKIM KNUTEM). ZYZCMY CZECZENOW, ZEBY JAK NAJSZYBCIEJ ZAKONCZYLA SIE ICH OKUPACJA, A ROSYJSKO-SOWIECKI BYDLAK PUTIN SKONCZYL TAK JAK HITLER I POTEM STALIN!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gieniek Skonczyc okupacje Czeczencow. Wywiezc na Sybir IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 17.09.04, 23:10 Odpowiedz Link Zgłoś
fandango10 Re: Skonczyc okupacje Czeczencow. Wywiezc na Sybi 17.09.04, 23:19 Jaasne! Da zdrawstwujet Stalin! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meerkat Basalyk Juz ich RAZ na Sybir wywiezli! Ale WROCILI!! :-))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.04, 09:24 A drugi raz sie wywiezc juz nie dadza! :-))) CZECZENII TEZ SIE "ZROWNAC Z ZIEMIA NIE DA" Bo w ramach rosyjskiej Kulturkampf zostala juz i zrownana i ZAORANA! I co??? GOOOVNO!!!! Wydaje sie, ze RAZputin ma malutki problemik! ;-))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś