wojciech.2349 31.08.15, 11:05 kiedyś na tym forum królował Bliski Wschód. No i po problemie. Teraz mamy Mongołów. Recepta. Zawsze ośmieszać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swiblowo Re: zawsze ośmieszać 31.08.15, 11:17 Widze, ze tesknota za Dana cie nie opuszcza. Nostalgia...mocna rzecz! Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: zawsze ośmieszać 31.08.15, 11:21 swiblowo napisała: > Widze, ze tesknota za Dana cie nie opuszcza. Nostalgia...mocna rzecz! --------------------- Trzeba umieć obronić się przed śmiesznością i ironią. Ironia to troszkę słabszy środek perswazji, ale też bardzo skuteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: zawsze ośmieszać 31.08.15, 11:30 Zgadzam sie. Ale ironie trzeba umiejetnie dawkowac. Tylko krok dzieli ja od cynizmu. A byc cynicznym dziadem - byc trupem. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: zawsze ośmieszać 31.08.15, 11:40 swiblowo napisała: > Zgadzam sie. Ale ironie trzeba umiejetnie dawkowac. Tylko krok dzieli ja od cyn > izmu. A byc cynicznym dziadem - byc trupem. ---------------- Jeśli przechodzisz od ironii do cynizmu, to znajdziesz się w aksjologii zła. Kiedyś myślałem, że Machiavelli był zakazany bo opisywał ułomność Kk. Teraz wiem, że najlepiej zło opisują karaluchy moralne. Ot, takie sobie skojarzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: zawsze ośmieszać 31.08.15, 11:45 > Teraz wiem, że najlepiej zło opisują karaluchy moralne. - Ciekawa uwaga. Wydawalo mi sie, ze nie sa one rozmowne. Jakis przyklad? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: zawsze ośmieszać 31.08.15, 11:50 swiblowo napisała: > > Teraz wiem, że najlepiej zło opisują karaluchy moralne. > > - Ciekawa uwaga. Wydawalo mi sie, ze nie sa one rozmowne. Jakis przyklad? ------------------- Wspomniany Machiavelli i Gruzin Dżunglaszwilli. Teolog Gruzin zabijał tych, którzy byli z natury dobrzy, ale ich potomstwo w 7 pokoleniu mogło źle o nim pomyśleć. Nie wierzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
swiblowo Re: zawsze ośmieszać 31.08.15, 11:57 Wierze. Jestem czlowiekiem dosc latwowiernym. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: zawsze ośmieszać 31.08.15, 12:05 swiblowo napisała: > Wierze. Jestem czlowiekiem dosc latwowiernym. --------------------------- Przeczytaj to: lubimyczytac.pl/ksiazka/236719/na-wschod-od-arbatu Odstrzały do 7 pokolenia były faktem. PS. Ciekawy jest jej opis jak wioska zareagowała na pogrzeb tego który wyznaczał ludzi do skasowania. Odpowiedz Link Zgłoś
szczery.usmiech.grabarza wojciech mongole... 31.08.15, 12:43 ...wlasnie dzieki takim mongolom jak ty, to forum zaczyna przypomina Radio Wplana Europa... Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: wojciech mongole... 31.08.15, 12:47 szczery.usmiech.grabarza napisał: > ...wlasnie dzieki takim mongolom jak ty, to forum zaczyna przypomina Radio Wpla > na Europa... -------------------- Te Uśmiechnięty, pośmiej się też z Kacapii. Umiesz? Odpowiedz Link Zgłoś