Dodaj do ulubionych

Komuno wroc!

IP: *.bmts.com / 63.105.65.* 18.09.04, 22:50
fakty.interia.pl/news?inf=524101
> Ciekawe ujecie nostalgii tych, ktorzy za dworcach nie musieli sie obijac o
koczujacych tam rodakow; zyli w srodowisku....'niedodresionym' i posiadajac
cokolwiek nie potrzebowali sie obawiac murowanego napadu, rabunku, opalania
okupu i wielu innych atrybutow tej wspanialej, polskiej terazniejszosci - oby
wymienic tylko kilka z 'zalet' zycia w obecnej Polsce.

Obserwuj wątek
    • Gość: wiktor Re: Komuno wroc! IP: 5.6R1D8DEBUG* / 212.25.109.* 19.09.04, 08:43
      zapomniales o zydach durniu
    • Gość: qwe Re: Komuno wroc! IP: 213.199.219.* 19.09.04, 12:47
      Mam ponad 50 lat. Byłem czlonkiem "Solidarności" w 1980 r. Zaznaczam - BYŁEM bo
      już nie jestem.
      Czasy komuny pamiętam b.dobrze. Pamiętam wszystko. Puste półki, kartki na buty,
      ZOMO na ulicach i wiele jeszcze innch niegodziwośći tego systemu.
      Jednak z perspektywy 15-stu minionych lat, rozumiem ludzi którym nowa Polska
      przysporzyła tylko cierpień.I tak jak oni też powiem "komuno wróć!"
      Nie o taką Polskę walczyłem w 1980 r.
      • Gość: Gucio Re: Komuno wroc! IP: *.bmts.com / 63.105.65.* 19.09.04, 14:48
        Gość portalu: qwe napisał(a):

> Mam ponad 50 lat. Byłem czlonkiem "Solidarności" w 1980 r. Zaznaczam - BYŁEM
        bo już nie jestem.
        > Czasy komuny pamiętam b.dobrze. Pamiętam wszystko. Puste półki, kartki na
        buty,
        >
        > ZOMO na ulicach i wiele jeszcze innch niegodziwośći tego systemu.
        > Jednak z perspektywy 15-stu minionych lat, rozumiem ludzi którym nowa Polska
        > przysporzyła tylko cierpień.I tak jak oni też powiem "komuno wróć!"
        > Nie o taką Polskę walczyłem w 1980 r.

> Nie wydaj sie mi ze jednak pamietasz wszystko! Bo pamietasz tylko
        ostatnie 'komuny' lata, a to wykrzywia caly, tej 'komuny' obraz.

> Przed tym krotkim okresem, w ktorym 'Solidarnosc' i zydzi doprowadzili do
        oproznienia polek, Polacy zajmowali sie odbudowa Polski wbrew rzucaniu pod nogi
        Narodowi klod poprzez Zachod i blokowaniem handlu zagranicznego poprzez zydow,
        jak i wbrew przymusowemu eksportowi za grosze do Rosji z jej zbrodniczym, bo
        zydowskim systemem komunistycznym.

> Nie pamietasz ze dzieci Polakow wowczas byly ksztalcone za darmo, ze
        zelektryfikowano nieomal cala Polske, ze pobudowano szkoly i miejsca pracy, jak
        i odbudowano zniszczone miasta wspolnym wysilkiem tylko Polakow, a nie litowano
        sie nad samym soba i nie stalo sie zebrakiem i szantazysta miedzynarodowym, jak
        to sie ma z zydem. Litanie moznaby taka wypisywac bez konca, ale to
        nie 'komunie' sie zawdzieczac powinno te, wspaniale wowczas osiagniecia, ale
        tym, ktorych pozniej z wdziecznosci wyslala 'Solidarnosc' i zydzi na
        smietniska, aby tam, w podeszlym wieku dozywiac sie...

> 'Komuna' to dla wielu symbol czasow, w ktorych godnosc ludzka, jakkolwiek
        ona bylaby ujmowana, nie byla smieciem, ktorym sie stala dzieki metom i innym
        zydom 'Solidarnosci', ktorzy Polakom znowuz Polske ukradli!!!

> Potepiajac tych miedzynarodowych zbrodniarzy jakim byli zawsze amerykanie
        zydem przezarci, ktorzy Polske Stalinowi podarowali, jak i zydem przezarty
        system sowiecki, ktory znalazl miliony 'ochotnikow' do tego parchatego zlobu, a
        ktorzy do dzisiaj bezkarnie smiejac sie i pluja na Polakow, a ich potomstwo
        zajmuje czolowe miejsca przy zlobie wysylajac nawet Polskie Wojsko dla
        nielegalnej okupacji i mordowania Nartodu Irackiego, ci, ktorzy rozumieja i
        znaja okres powojennej Polski do czasow jej zniszczenia poprzez zydowska
        Ameryke i 'Solidarnosc'z jej zydem, pamietaja i z szacunkiem sie odnosza do
        dorobku Polakow, ktorzy wowczas jeszcze rozumieli co to jest Polska i kochali
        ja za to ze przetrwala polska.

> Pamiec o okresie 'komuny' to nie tylko pamiec o powodach, dla ktorych wydaje
        sie ...'wolnemu pokoleniu' dzisiaj ze nie moga sobie kupic lepszego samochodu,
        ale swieta pamiec o tych, ktorzy skazani byli na ponura rzeczywistosc wysilkow
        wiazania szarych koncow starajac sie dac zycie temu wszawemu, nowemu pokoleniu,
        jakie dzisiaj w dresach i bez, Polske niestety zasmieca!
        • Gość: amen Komuna wroci napewno IP: *.home1.cgocable.net 19.09.04, 15:46
          To tylko kwestia czasu zanim ten syf wyciagnie kopyta.Amen
    • zagryziaczek Re: Komuno wroc! 19.09.04, 15:28
      Lata 70 to najlepsze lata jakie wielu z nas przezylo.O kryzysie mozna mowic od
      momentu jak solidaruchy zamiast pracowac(zaczeli strajk bo podniesiono cene
      kielbasy zwyczajnej!!!!!) zaczeli wymyslac nowe postulaty.Cala Polska
      stala,strajki ogolny burdel, nikt nie pracowal tylko POSTULOWAL.
      Braki w sklepach?? a niby skad mialo byc skoro podobno 10 mln solidaruchow nie
      pracowalo.

Dzisiaj po 15 latach "wolnosci ,niepodleglosci,niezaleznosci i bla bla
      zaraz po wyladowaniu na Okeciu widac smrod brud i ubostwo a im dalej w glab
      Polski tym gorsza bieda i beznadzieja.
      Zlodziejstwo,bandytyzm,narkomania to wspaniale osiagniecia III RP
      • Gość: Handlarz Brak towarow dla zmiekczenia spoleczenstwa. IP: *.telia.com 19.09.04, 15:43
        jedna z wazniejszych doktryn USA ktorzy chca przejac jakas gospodarke lub
        pansstwo dla celow wlasnej expoatacji jest spowodowanie niezadowolenia
        spoleczenstwa. Spowodowanie braku towarow codziennego uzytku jest jednym z
        najefektywniejszych sposobow "zdobycia" spoleczenstwa ktore wykaze
        niezadowolenie z istniejacego rzadu. Dalszym krokiem jest zwykle embargo.
        Embargo na podstawowe produkty, leki, ekejtronike , energie itd. Praktykowali
        to wobec kazdego kraju ktory chcieli podbic i jak doteraz to tylko z Kuba im
        sie nie udalo ale kazdy inny kraj padal. W gruncie rzeczy nie bylo potrzeby
        aby w Polsce bylo brak towarow przd upadkiem komunizmu. Za moich czasow co
        wiele lat przed upadkiem komunizmu byly wszystkie towary i nie pamietam zeby
        bylo brac papieru toaletowego czy masla jak to ini mowia. USA spreparpwala
        przez wewnetrzne sily , chaos ekonomiczny w sosjalistycznych krajach przed
        upadkiem i pozniej wspierali Solidarnosc aby wykonali groba robote.
        A teraz jestescie kolejna KOLONIA USA gatunku biednych krajow .
    • Gość: Gucio Re: Komuno wroc i Ameryka won! IP: *.bmts.com / 63.105.65.* 19.09.04, 16:56
      > Wydaje mi sie ze wiele prawdy miesci sie w stwierdzeniu ze po wyjsciu Rosji z
      Polski, weszla tam Ameryka ze swoja zgnilizna.

> No a Polacy nie mieli tego luksusu aby zdazyc sie przygotowac na
      kolejny 'Potop'.

> Ze sciekow amrykanskiego gnojownika, znaczy....

> Podobnie jak Murzyni w Afryce wpadli z epoki rodzimego kanibalizmu do epoki
      kanibalizmu Zachodu....
    • Gość: Alfred macie wiec w Polsce w pelni rozwinieta demokracje IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 19.09.04, 17:16
      Jedna z cech demokracji jest nichec i bezcelowosc przykrywania wad spolecznych.
      Kto widzial bezdomnych w Moskwie za Stalina.? Nie bylo bo wylapali i na Sybir.
      W PRL policja ich gonila jakby byli nbandytami. A przeciez to ludzie , ktorych
      spoleczenswto odrzucilo, lub sami odrzucili szanse na lepsze zycie. czesto
      chorzy psychicznie, kalecy roznego typu, alkoholicy, porzucone kobiety z
      dziecmi itd. Anegdota (autentyczna). " Francuski dziennikarz po przejechaniu
      sie pociagiem z Moskwy do Leningradu w 1959 roku napisal, ze kolej radziecka
      jest duzo lepsza niz francuska, a szczegolnie z uwagi na brak tloku". Biedak
      byl tak glupi, ze nie wiedzial, ze na pociagi dalekobiezne, "normalni ludzie"
      mogli kupic bilet tylko po przedstawieniu zaswiadczenia z komisariatu milicji,
      ze wolno im jechac do danej miejscowosci.
    • domix Re: macie wiec w Polsce w pelni rozwinieta demokr 19.09.04, 18:39
      Wszyscy miłośnicy komuny w jakiejkolwiek postaci wynocha na Kubę (lub KRLD- do
      wyboru ). Budujcie tam sobie ten komunistyczny raj do usr... nej smierci.
      • Gość: Alfred domix. Przeciez Gucio nie zrozumie, ze wysmiewam IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 19.09.04, 18:44
        komune. Komuchy sprowadzili Polske do poziomu Albanii.
    • Gość: Tomson Tym razem gucio nawet z sensem piszesz, tylko IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 19.09.04, 18:58
      na Boga (w którego tam sobie wierzysz) oczep się w końcu od tych Żydów!!!
      • Gość: mamusia Gucia Tomsoniku badz rozsadny. Zydzi wymyslili komune IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 19.09.04, 19:27
        Marks, Engels, Trocki, Lenin - to jak Gucius moze o tym zapomniec. Gucio jest
        madry, Gucio duzo czyta, Gucio jest najlepszym z wszystkich przedszkolakow.
        Odczep sie od Gucia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka