Dodaj do ulubionych

Sparring Republikanow

29.10.15, 12:41
Juz myslalem, ze mój pierwotny faworyt Ted Cruz zupelnie odszedl w niebyt polityczny i bede zmuszony przyzwyczajac sie do finiszu miedzy Hillary i Trumpem. Wczorajsza debata dodala mi nieco otuchy na inny scenariusz.

Cytuje Teda z pamieci: “If you want to grab a 6-pack and drink it one night I´ m not the guy.
If you want somebody to drive you safely home later that night, I´m the guy.” Z texanskim drawl.
– Znowy trafil na czolowki prasowe.

Zaczal tez kopiowac taktyke Trumpa. Atakuje media i to okazuje sie win-win metoda. Media zmuszone sa z nim polemizowac i znowu trafia na pierwsze strony.
Obserwuj wątek
    • malkontent6 Re: Sparring Republikanow 29.10.15, 12:53
      To prawda, Ted Cruz i Marko Rubio wzmocnili się wczoraj. Trump i Carson bez zmian. Jeb Bush chyba odpadnie z rozgrywki.
      • czizus Re: Sparring Republikanow 29.10.15, 15:09
        malkontent6 napisał:

> To prawda, Ted Cruz i Marko Rubio wzmocnili się wczoraj. Trump i Carson bez zm
        > ian. Jeb Bush chyba odpadnie z rozgrywki.
        >

Który wg. Ciebie ma większe szanse, Cruz czy Rubio? I który bardziej Tobie odpowiada?
        • br0f Re: Sparring Republikanow 29.10.15, 15:23
          www.youtube.com/watch?v=HGFx3E2Mxj4
        • malkontent6 Re: Sparring Republikanow 29.10.15, 15:37
          Na razie trudno powiedzieć, bo obydwaj na pewien czas ucichli a teraz nabrali oddechu.

Ja mam nadzieję, że nominację Republikanów otrzyma Ben Carson. Inteligentny acet a co najważniejsze nie jest politykiem. :)
          • br0f malky, malky 29.10.15, 16:17
            jaki to bedzie mialo wplyw na gre w 3 karty , bo tak to wyglada system zarzadzania chamami
            • malkontent6 Re: malky, malky 29.10.15, 16:28
              Na twoim miejscu chyba bym się powiesił.
              • br0f Re: malky, malky 29.10.15, 16:53
                ja cie rozumiem, takie zycie od srody popielcowej do srody popielcowej moze zabic. moja rada jedz w tropiki bez starej i skosztuj tamtejszej zmyslowosci. o mine sie nie martw, mam silne bezpieczniki i lubie zycie , szczegolnie wesole.
                • malkontent6 Re: malky, malky 29.10.15, 17:04
                  br0f napisał(a):

> lubie zycie , szczegolnie wesole.

Ha, ha, ha...
      • zeitgeist2010 Re: Sparring Republikanow 30.10.15, 19:53
        malkontent6 napisał:

> To prawda, Ted Cruz i Marko Rubio wzmocnili się wczoraj. Trump i Carson bez zmian. Jeb Bush chyba odpadnie z rozgrywki.

Na tym polega urok us-amerykanskiej polityki. Trudno przewidywalna. Twoj chlopak- scott walker opuscil juz boisko.

Na dzisiaj wyglada Trump - Hillary. Ale moja teoria jest taka, ze u Republikanow dojdzie do radykalnego przetasowania podczas prawyborow.
        >
        • malkontent6 Re: Sparring Republikanow 30.10.15, 20:04
          Scatt Walker nie był moim chłopakiem. Moim zdaniem Trump nie otrzyma nominacji republikanów. Bush też nie. Walczyć będą: Cruz, Rubio i Carson.

A po stronie Demokratów Hilary nie ma konkurencji.
          • felusiak1 Re: Sparring Republikanow 31.10.15, 16:37
            Walker był moim chłopakiem ale okazał się "not ready for primetime".
            Jeb zdaje się być not ready.
            • zeitgeist2010 Re: Sparring Republikanow 31.10.15, 20:17
              felusiak1 napisał:

> Walker był moim chłopakiem ale okazał się "not ready for primetime".
              > Jeb zdaje się być not ready.

Przez 2 kadencje rządzil liberalny i kontrowersyjny demokrata, mocno dzielil spoleczenstwo. Duza czesc wyborcow jest w stanie frustracji i checi do radykalnej zmiany.

Panuje zrozumiala niechec do wyboru kolejnego Busha wzglednie Clintona.

Wedlug tej logiki wybor antyestabliszmentowego Trumpa bylby wyborem naturalnym i konsekwentnym w oczach wyborcow zmeczonych liberalnym, chlodnym i politycznie poprawnym intelektualista.
              • felusiak1 Re: Sparring Republikanow 31.10.15, 21:54
                To jest nieco bardziej skomplikowane. Cruz jest antyestablishment ale jak do tej pory nie załapuje się w tej kategorii w oczach republikańskich wyborców. Trump jest bardziej populistyczny niż antyestablishment. Carson mówi to co myśli.
                Zaczynam dostrzegać, ze może być Rubio-Fiorina.
    • br0f no prosze , taka zamorska podniecanka. 29.10.15, 15:11
      tyle emocji w sercu z wydarzen za oceanem. jak niewielo potrzeba do szczescia, jak niewiele bullshitu.

jak kruzowi nie wyjdze zawsze mozna zrobic url=https://en.wikipedia.org/wiki/Penis_enlargement]cos innego[/url]
      • malkontent6 Re: no prosze , taka zamorska podniecanka. 29.10.15, 15:35
        Przykro mi, że ci w życiu nie wyszło.
        • br0f hej malky 29.10.15, 15:43
          skad u ciebie takie pomysly? przeciez ty nic o mie nie wiesz.
          jak ci to pomaga w jakis twoich nieszczesciach to ciagnij ten wozek
          • malkontent6 Re: hej malky 29.10.15, 15:54
            Bro, od kiedy cię znam nie napisałeś na forum niczego pozytywnego, optymistycznego. To postawa typowa dla frustratów, którym w życiu nie wyszło.
            • br0f Re: hej malky 29.10.15, 16:13
              a co takiego pozytywnego sie dzieje w tym swiecie. Ja mam swoje uciechy na tym ziemskim padole. lubie spedzac czas w tropikach bo kobiety tam sa zmyslowe. potrafie zarobic kase zeby sobie pofolgowac. co mi nie przeszkadza dostrzegac zla i glupoty w otaczajacym nmnie swiecie. ja juz wielokrotnie pisalem (jak tego nie pojales) ze ja tu nie nie po to by cos chwalic czy krytykowac. ja to trace czas tylko dlatego zeby ludzi zachecic do samodzielnego myslenia a nie powtarzania skrotow myslowych z rodem z mediow. wyobraz sobie malki taka sytuacje, wylaczono telewizornia. powiedz mi malky o czym chamy by mowily czym by zyly bdgmy ekran byl czarny. po raz kolejny powtorze . system karmi nas niestotnym gownem po to by oderwac nas od rzeczywistosci w ktorej nas sie dyma.
              • malkontent6 Re: hej malky 29.10.15, 16:28
                br0f napisał(a):

> ja to trace czas tylko dlatego zeby ludzi zachecic do samodzielnego myslenia

Aaaa, masz misję do spełnienia.
                • br0f mam, nie ukrywam tego 29.10.15, 16:53

• gosc88 Wyglada na to, ze ty brof 29.10.15, 17:14
                    specjalizujesz sie w podsylaniu linkow.

Czemu tak rzadko podsylasz cos swojego autorstwa ??
                    • br0f Re: Wyglada na to, ze ty brof 29.10.15, 17:32
                      praktycznie niemozliwe jest przekonanie kogos skutecznie. ten proces musi nastapic samodzielnie. nikt skuteczniej nie przekona ciebie niz ty sam. podsylam linki, czasem cos pisze , decyzja nalezy do ciebie. pierwszym krokiem do samodzielnego myslenia jest postawienie telewizora na krawezniku ulicy. wtedy trudniej powtarzac skroty myslowe , te skroty plynace z ekranu.
                      dodam jeszcze ze wcale nie chce by ktos myslal tak jak ja mysle ale zeby myslal po swojemu cokolwiek to jest. bo wtedy trudniej kontrolowac spoleczenstwo. wtedy trudniej wciskac scieme
                      • gosc88 Re: Wyglada na to, ze ty brof 29.10.15, 17:45
                        br0f napisał(a):

> praktycznie niemozliwe jest przekonanie kogos skutecznie. ten proces musi nasta
                        > pic samodzielnie. nikt skuteczniej nie przekona ciebie niz ty sam. podsylam lin
                        > ki, czasem cos pisze , decyzja nalezy do ciebie. pierwszym krokiem do samodziel
                        > nego myslenia jest postawienie telewizora na krawezniku ulicy. wtedy trudniej p
                        > owtarzac skroty myslowe , te skroty plynace z ekranu.
                        > dodam jeszcze ze wcale nie chce by ktos myslal tak jak ja mysle ale zeby myslal
                        > po swojemu cokolwiek to jest. bo wtedy trudniej kontrolowac spoleczenstwo. wte
                        > dy trudniej wciskac scieme

Dla mnie myslenie samodzielne odbywa sie bez wzgledu na to, czy patrze czy nie w TV. Cokolwiek widze/slysze w TV trzymam od siebie na dystans - dlatego nie przeszkadza mi ten TV.
                        • br0f moze jestes wyjatkiem 29.10.15, 17:52
                          posluchaj o czym mowia ludzie wokol ciebie. czym zyja. na ile te tematy sa samodzielne , na ile podsuniete.
                      • malkontent6 Re: Wyglada na to, ze ty brof 29.10.15, 17:46
                        br0f napisał(a):

> pierwszym krokiem do samodzielnego myslenia jest postawienie telewizora na krawezniku > ulicy

Ja zrobiłem już drugi krok. Postawiłem na krawężniku komputer a kabel do internetu przeciąłem nożyczkami. Polecam to wszystkim. Łatwiej się żyje. Spokojniej.
                        • br0f Re: Wyglada na to, ze ty brof 29.10.15, 17:55
                          malky zdradz jakt ty dostajesz sie n tutaj na to gazeciane rzygowisko?

ale przyznam ze pojde w twoje slady gdy przeniose sie na stale w tropiki, nie bede mial na klepanie klawiszy czasu , bede klepal cos innego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka