Dodaj do ulubionych

Co zrobi FED?

29.11.15, 22:42
Jak jest powszechnie wiadomo Fed trzyma stopę procentowe przez dłuższy czas na tym samym poziomie i wynosi ona 0.25%.Cyli tyle co nic,co z kolei pozwolą nawodniać świat tanim pieniądzem.W połowie przyszłego miesiąca,czyli za ca dwa tygodnia,odbędzie się kolejne posiedzenie w sprawie podwyższenia stawki.
Jak sadzicie,czy stawka będzie podniesiona?I jak będzie,to jaki będzie skutek tej decyzji?
felusiak1,czy masz odwagę wypowiedzieć się w tym temacie?Przecież Ty cały czas twierdzisz,że jesteś jedynym na forum,który na tym się zna.
Obserwuj wątek
    • brat_kryzysa poki co nie zmienia stopy procentowej 29.11.15, 22:48
      bo nie moga!
      • 5magna Re: poki co nie zmienia stopy procentowej 29.11.15, 23:02
        Moze 0.25 % tak dla picu bo gadaja o tym juz od Roku. Nawet przy tym procencie co jest praktycznie "0" maja problem ze splata procentow od dlugu. Tak czy inaczej beda pchali do wojen bo to przykryje beznadziejna sytuacje USA w jakiej sie znalazl....

news.goldseek.com/GoldenJackass/1448589600.php
        • banderom.nie Re: poki co nie zmienia stopy procentowej 29.11.15, 23:45
          5magna napisał(a):

> Moze 0.25 % tak dla picu bo gadaja o tym juz od Roku. Nawet przy tym procencie
          > co jest praktycznie "0" maja problem ze splata procentow od dlugu. Tak czy inac
          > zej beda pchali do wojen bo to przykryje beznadziejna sytuacje USA w jakiej sie
          > znalazl....

Czyli uważasz,że nie podniosą.
      • banderom.nie Re: poki co nie zmienia stopy procentowej 29.11.15, 23:44
        brat_kryzysa napisał:

> bo nie moga!

A dlaczego?
        • brat_kryzysa bez demagogii, dlatego 30.11.15, 10:06
          zmianynaziemi.pl/wiadomosc/konsekwencje-podniesienia-stop-procentowych-w-usa
          • banderom.nie Re: bez demagogii, dlatego 30.11.15, 10:25
            brat_kryzysa napisał:

> rel="nofollow">zmianynaziemi.pl/wiadomosc/konsekwencje-podniesienia-stop-procentowych-w-usa

Autor tego tekstu postanowił napisać jak najwięcej,nawet kosztem sensu,tym nie mniej coś jemu udało się sensownego zachować.Wyraźnie widać,ze ten tekst jest zlepkiem rożnych fragmentów innych tekstów.On próbował zrobic z nich jakaś całość,ale nie zbyt jemu to udało się.
            • brat_kryzysa Re: bez demagogii, dlatego 30.11.15, 10:28
              W ktorym miejscu jemu sie nie udalo?
              • banderom.nie Re: bez demagogii, dlatego 30.11.15, 10:34
                brat_kryzysa napisał:

> W ktorym miejscu jemu sie nie udalo?

Daj spokój z takimi pytaniami.Ja musiałbym ten tekst rozłożyć na części i każdą z nich omówić.
                Jak Tobie ten tekst wydaje się dobrym,to niby czemu ja mam Ciebie przekonywać do swojej racji? Ja szanuje twój pogląd,a ty szanuj mój.Co innego,jak to Ty jesteś autorem tego tekstu,wtedy możemy pogadać :-)
                • brat_kryzysa Re: bez demagogii, dlatego 30.11.15, 10:44
                  Pytales dlaczego nie moga podniesc stop procentowych, wolalem wrzucic ten artykul, nie chodzilo mi o rozbieranie na czesci i dokladna analize, facio jednak dosc klarownie przedstwia sytuacje w kilku punktach i to wlasciwie pokrywa sie z tym co piszesz w postach nizej, gospo USA jest w zlym stanie finansowym
                  • banderom.nie Re: bez demagogii, dlatego 30.11.15, 10:52
                    brat_kryzysa napisał:

> Pytales dlaczego nie moga podniesc stop procentowych, wolalem wrzucic ten artyk
                    > ul, nie chodzilo mi o rozbieranie na czesci i dokladna analize, facio jednak do
                    > sc klarownie przedstwia sytuacje w kilku punktach i to wlasciwie pokrywa sie z
                    > tym co piszesz w postach nizej, gospo USA jest w zlym stanie finansowym

Masz tu "podsumowanie" z tego artykułu i o tym możemy podyskutować:

Podsumowanie

Stopy procentowe w końcu zostaną podniesione, pytanie tylko: za ile miesięcy czy lat? Obecnie, nie ma realnych przesłanek do zmiany polityki, jeśli będziemy się sugerować stanem gospodarki. Gdy FED zdecyduje się na podwyżkę, wybije się ponad wszystkich innych. Wiele krajów rozwijających się, zadłużonych w dolarach, wpadnie w tarapaty. USA dostanie zastrzyk pieniędzy, jednak zostaną one na poziomie rynków finansowych, bez realnej możliwości inwestycyjnej. W obecnych warunkach, drogi dolar uniemożliwi uzyskanie dodatnich stóp zwrotu, z powodu wysokich kosztów pracy.

Ponadto, zbliża się rok wyborów prezydenckich, a kolejna odsłona kryzysu jest ostatnią rzeczą, którą chcą zobaczyć główni kandydaci w wyborach. To oni są z reguły sponsorowani przez największe banki, które później dyktują kierunek polityki USA. W takim momencie, kryzys zradykalizowałby wyborców, co mogłoby doprowadzić do zmiany ich sympatii. Już teraz Donald Trump zdobywa coraz większą popularność, wygrażając swoim kontrkandydatom. Jako że korzysta ze swoich pieniędzy, wydaje się być niezależny, chociaż mogą to być tylko pozory.

Zwiększono ostatnio zakres czynników, od których ma być uzależniona decyzja FED-u. Należą do nich takie rzeczy, jak: rynki wschodzące, Chiny, terroryzm i pogoda. Coraz trudniej jest doszukać się w tym sensu i taki zapewne jest cel lakonicznych oraz zupełnie nieprecyzyjnych oświadczeń FOMC. Jeśli więc FED zadecyduje o podwyżce, będzie ona umotywowana wyłącznie dobrem akcjonariuszy i przesłankami politycznymi.

Jaka jest wartość tego stwierdzenia? Duzo slow,ale najwazniejsze nie powiedziano - podwyzszenie stop procentowych, przy obecnym zadluzeniu USA i ich podmiotow gospodarczych - zabije Stany.
                    Popatrz jak mało ja użyłem slow,a potrafiłem zmieścić o wiele więcej w nich sensu.
            • brat_kryzysa Re: bez demagogii, dlatego 30.11.15, 10:34
              to jest przedruk z "independent trader", uznanego portalu finansowego, celowo wrzucilem, mysle ze nie sprawdziles tresci a zasugerowales sie trescia portalu "zmiany na ziemi" :D
              independenttrader.pl
              • banderom.nie Re: bez demagogii, dlatego 30.11.15, 10:41
                brat_kryzysa napisał:

> to jest przedruk z "independent trader", uznanego portalu finansowego,

Prze kogo uznanego?

>celowo wrzucilem, mysle ze nie sprawdziles tresci a zasugerowales sie trescia portalu
                > "zmiany na ziemi" :D

Ja w ogolę nie zainteresowałem się tym,kto jest autorem tego tekstu,mnie interesowała tylko treść.
                Durnowate teksty trafiają się w najbardziej uznawanych wydaniach.Ten tekst nie jest durnowatym,a tylko zlepkiem innych tekstów.Autor przeczytał kilka tekstów i postanowił z nich zlepić swój.Wartość tego tekstu polega tylko na tym,ze autor to wszystko złożył do kupy i nie potrafił wszystkiego zepsuć :-)
                • brat_kryzysa Re: bez demagogii, dlatego 30.11.15, 10:49
                  " autor to wszystko złożył do kupy i nie potrafił wszystkiego zepsuć"
                  Wiec ja chcialems ie wlasnie dowiedziec w ktorym momencie on to "zle posklejal"
                  • banderom.nie Re: bez demagogii, dlatego 30.11.15, 10:55
                    brat_kryzysa napisał:

> Wiec ja chcialems ie wlasnie dowiedziec w ktorym momencie on to "zle posklejal"

Za markery "sklejek" niech tobie posłużą odnośniki.
    • eva15 Re: Co zrobi FED? 29.11.15, 23:00
      Nie zajmuję się na tyle sytuacją w USA, by przewidywać, czy USA to zrobią czy nie. Ale jeśli zrobią, to Niemcy/EU mają przerąbane. Brakuje jeszcze tylko obniżenia ratingu Niemiec.
      • 5magna Re: Co zrobi FED? 29.11.15, 23:04
        Poczekajmy na felusia co powie..... Ale najpierw musi wypelnic butelke....
      • banderom.nie Re: Co zrobi FED? 29.11.15, 23:46
        eva15 napisała:

> Nie zajmuję się na tyle sytuacją w USA, by przewidywać, czy USA to zrobią czy n
        > ie. Ale jeśli zrobią, to Niemcy/EU mają przerąbane. Brakuje jeszcze tylko obniż
        > enia ratingu Niemiec.

O Niemcach i EU będą pamiętać w ostatniej kolejności :-)
        • eva15 Re: Co zrobi FED? 30.11.15, 00:01
          Ależ oczywiście, a EU/Niemcy tańczy jakiś obłąkany taniec na Tytaniku.
      • felusiak1 Re: Co zrobi FED? 30.11.15, 02:46
        a mozesz zdradzić dlaczego niemcy/eu mają przerabane?
        • kaszebe12 Odwagi , felusbaum... 30.11.15, 03:21
          -Zadano tobie pytanie , jestes na miejscu , mozesz odpowiedziec...
          • 5magna Re: Odwagi , felusbaum... 30.11.15, 04:27
            news.goldseek.com/GoldSeek/1448892480.php
            • 5magna Re: Odwagi , felusbaum... 30.11.15, 04:56
              Felus wal jak chory w kubel. Odskoczymy...
          • felusiak1 Re: Odwagi , felusbaum... 30.11.15, 06:21
            a skąd ja mam wiedzieć co zrobi fed? z fusów nie potrafię wrózyć.
            przesłanki do podwyższenia stopy dyskontowej istnieją od kilku lat a fed nie reaguje.
            zapytaj yellen, ona powinna wiedzieć.
            • banderom.nie Re: Odwagi , felusbaum... 30.11.15, 09:08
              felusiak1 napisał:

> a skąd ja mam wiedzieć co zrobi fed? z fusów nie potrafię wrózyć.
              > przesłanki do podwyższenia stopy dyskontowej istnieją od kilku lat a fed nie re
              > aguje.

Przesłanki istnieją,ale warunków brak.

> zapytaj yellen, ona powinna wiedzieć.

Przecież Ty wielokrotnie pisałeś,że jesteś jedynym na forum,który na tym się zna.Brakuje Tobie odwagi,czy wiedzy,żeby odpowiedzieć na pytanie?
              • mlody774 Re: Odwagi , felusbaum... 03.12.15, 15:53
                Macie problemy zrozumieć FED, bo zapomnieliście czym jest ta prywatna organizacja rzekomo bankowa. Wiec dla przypomnienia. FED dba tylko i wyłącznie o swoje prywatne sprawy. Po pierwsze, utrzymać władze nad USA i światem. #2. Robić zysk dla elit. Jeżeli FED zwiększy oprocentowanie, to giełdy zachodniego świata upadną jak w 1929 lub gorzej (w 1929 właśnie zwiększono to oprocentowanie). Po takim upadku, więcej ludzi niż już to wie obecnie, dowie się o kompletnym nieudacznictwie centralnych banków na świecie, co doprowadzi do upadku obecnych elit (dlatego chcą nas rozbroić za wszelka cenę, co jak wicie udało się im to w EU i rezultaty tego są-będzie gorzej).
    • jk2007 w Rosji jest innaczej 30.11.15, 07:55
      ciekawa analiza
      www.forbes.ru/mneniya-column/makroekonomika/306683-proklyatyi-russkii-vopros-kakuyu-politiku-na-samom-dele-provodi
    • xystos Re: Co zrobi FED? 30.11.15, 09:18

prywatny FED ma dwa wyjscia;
      oglosic upadlosc
      albo
      wrobic USA w nastepna wielka wojne
      i drukowac dollary na trzy zmiany.

ZEN
      • banderom.nie Re: Co zrobi FED? 30.11.15, 09:51
        xystos napisał:

>
        > prywatny FED ma dwa wyjscia;
        > oglosic upadlosc
        > albo
        > wrobic USA w nastepna wielka wojne
        > i drukowac dollary na trzy zmiany.

Jest i trzecie,zachować status quo i właśnie tak zrobi.To co wymieniłeś,to nie decyzje ekonomiczne,a polityczne.I jak by istnieli ku temu warunki,byli by już dawno podjęte.
        Bankructwo FED,to równoznaczne z bankructwem USA,a wielka wojna,w epokę broni atomowej i zaawansowanych środków jej przenoszenia,nie wchodzi w grę,a mala wojna gdzieś na Ukrainie nie zmieni sytuacje.

Ja osobiście liczę na powolny upadek USA,tak jak to stało się z Wielką Brytanią.USA,oczywiście,nie znikną,ale ich znaczenie będzie po wole malec,a na ich miejsce wskoczą lub Chiny,w co mało wierze,lub jakiś większy sojusz gospodarczy.Dla nas,mieszkańców Europy,najlepszym rozwiązaniem byłoby,żeby USA zastąpiła Unia Europejska.A czy to realne?
    • banderom.nie Gospodarka USA to narkoman 30.11.15, 09:40
      Jak narkoman nie może żyć bez narkotyków,tak gospodarka USA bez taniego pieniądza.Według szacunków equilibrium rates (stawki równowagi?) w USA już są w ujemnej strefie, i tylko dla obsługi zadłużenia na bieżąco, amerykańska gospodarka musi rosnąć o 3% rocznie.

A to znaczy,że cały wzrost idzie na spłatę odsetek,nie pozostawiając nic na rozwój,a to zmusza zaciągać kolejne pożyczki.Dopóki stawka jest bliska zeru,to to wszystko jakoś kreci się,podwyższenie stawki chociażby do 0.5% zabije gospodarkę amerykańską i dlatego jestem w 100% pewien tego,ze FED nie podniesie stawki.Powiem więcej,nie byłbym zdziwiony,jak by stawka za jakiś czas byłaby obniżona,bo narkoman potrzebuje coraz większych dawek,a amerykańska gospodarka taniego pieniądza.Co w żaden sposób nie uratuje systemu,a tylko wydłuży jego agonie.
      Możemy spodziewać się wkrótce tego,że w amerykańskich bankach nie będą płacić klientom odsetek po depozytom,a tylko,jak to dzieje się już w Szwajcarii,klient będzie płacić banku za przechowanie pieniądza.

www.bankier.pl/wiadomosc/Szwajcaria-bank-kaze-placic-za-przechowywanie-pieniedzy-7232221.html
      • 5magna Re: Gospodarka USA to narkoman 30.11.15, 09:51
        Bedzie krach 1000 lecia. Duzej wojny nie da sie zrobic bo wyparuja jak w hiroshimie.....

www.naturalnews.com/052139_Broke_California_illegal_immigrants_Medi-Cal.html
        • banderom.nie Re: Gospodarka USA to narkoman 30.11.15, 09:54
          5magna napisał(a):

> Bedzie krach 1000 lecia

Oby nie. Wole powolny upadek.

> Duzej wojny nie da sie zrobic bo wyparuja jak w hiroshimie.....

100% zgody,cały czas pisze to samo.
          • 5magna Re: Gospodarka USA to narkoman 30.11.15, 16:51
            Niema powolnego upadku To juz nie czasy Rzymu. Jak sie rzuca wszyscy do drzwi to bedzie tratowanie I bieg "po trupach". 5 razy gorszy jak w 2008 a FED juz sie z amunicji wypsztykal. Interest jest "0". Nastepny dodruk to zrobi z $US Zimbabwe $.
            • 5magna Re: Gospodarka USA to narkoman 30.11.15, 17:08
              Tak jak mowia "gielda idzie do gory po schodach a jak spade to winda albo skokiem przez okno jak w 1923.

news.goldseek.com/GoldSeek/1448640916.php
              • banderom.nie Re: Gospodarka USA to narkoman 30.11.15, 20:40
                5magna napisał(a):

> Tak jak mowia "gielda idzie do gory po schodach a jak spade to winda albo skoki
                > em przez okno jak w 1923.
                >
                > rel="nofollow">news.goldseek.com/GoldSeek/1448640916.php

Ty,magna,potrafisz "podnieść" nastrój :-)
            • banderom.nie Re: Gospodarka USA to narkoman 30.11.15, 20:39
              5magna napisał(a):

> Niema powolnego upadku

To niech bedzie kontrolowany.

>To juz nie czasy Rzymu. Jak sie rzuca wszyscy do drzwi t
              > o bedzie tratowanie I bieg "po trupach".

Oby tylko nie zaczęli w drzwiach walczyć o to,kto pierwszy wyjdzie :-)

>5 razy gorszy jak w 2008 a FED juz si
              > e z amunicji wypsztykal. Interest jest "0". Nastepny dodruk to zrobi z $US Zimb
              > abwe $.

felusiak1 będzie musiał żreć trawę :-)
              • 5magna Re: Gospodarka USA to narkoman 01.12.15, 01:53
                W 2008 byl kontrolowany upadek. Byloby duzo lepiej teraz jak by go wtedy nie kontrolowali. Teraz kontrolowac nie ma czym I niema jak. Felus wie. nie mowi ale sie przygotowywuje. A co myslicie, po co felus robi te zapasy w butelkach ? U niego w Texasie nic sie nie zmarnuje....
                • banderom.nie Re: Gospodarka USA to narkoman 01.12.15, 10:09
                  5magna napisał(a):

> W 2008 byl kontrolowany upadek. Byloby duzo lepiej teraz jak by go wtedy nie ko
                  > ntrolowali. Teraz kontrolowac nie ma czym I niema jak.

Wtedy nie było żadnego upadku.Upadającą gospodarkę podparli trylionami dolarów i ona na jakiś czas zachowała pozycje,bliską do piona.

>Felus wie. nie mowi ale
                  > sie przygotowywuje. A co myslicie, po co felus robi te zapasy w butelkach ? U n
                  > iego w Texasie nic sie nie zmarnuje....

To jest jakimś wytłumaczeniem tego,że felusiak1 ma niezdrowy stosunek do goowna :-)

• czuk1 Re: Co zrobi FED? 01.12.15, 08:23

"Nie z każdym durniem trzeba nieustannie polemizować."
      Włodzimierz Cimoszewicz

PS. Treść wpisu dotyczy tematu wątku i pierwszego wpisu autora wątku .
      • 5magna Re: Co zrobi FED? 01.12.15, 08:24
        endoftheamericandream.com/archives/saudi-arabia-refuses-to-take-even-a-single-syrian-refugee
        • 5magna Re: Co zrobi FED? 01.12.15, 08:30
          news.goldseek.com/GoldSeek/1448892480.php
      • banderom.nie czuk1,mam jedno pytanie 01.12.15, 10:06
        Co chciałeś powiedzieć tymi słowami:"Nie z każdym durniem trzeba nieustannie polemizować."
        Watek dotyczy przyszłej decyzji FED,czy oprócz wklejania cytatu Cimoszewicza, nic nie masz do powiedzenia
        • czuk1 Re: czuk1,mam jedno pytanie 01.12.15, 11:49
          Anty banderusie, brutusie . Pisałeś wypociny na Berdyczów, bez podania źródła i adresata swojej pretensji . Napisałeś - "Przecież Ty cały czas twierdzisz,że jesteś jedynym na forum,który na tym się zna."
          Jeszcze raz - treść wątku niejasna, adresat nieznany. Stąd brak odpowiedzi/polemiki mojej i
          moje stwierdzenie , cytatem W.Cimoszewicza.

PS. Tym bardziej, że nie czuje się adresatem wątku.
          • banderom.nie Re: czuk1,mam jedno pytanie 01.12.15, 13:56
            czuk1 napisał: PS. Tym bardziej, że nie czuje się adresatem wątku.

Czyli odegrałeś role użytecznego idioty,podbijając wątek,który dla ciebie nie jest ciekawy :-)
            • czuk1 Re: czuk1,mam jedno pytanie 01.12.15, 15:04
              Podbiłem - idioto - watek abyś mógł brakujące informacje uzupełnić !!!!!!!!!!!
              • romad2447 Re: Tylko debil 01.12.15, 20:47
                antyamerykanski moze stwierdzic,ze gospodarka USA jest jak narkoman. Dlatego z debilami sie nie dyskutuje.
                • banderom.nie Re: Tylko debil 01.12.15, 20:50
                  romad2447 napisał:

> antyamerykanski moze stwierdzic,ze gospodarka USA jest jak narkoman. Dlatego z
                  > debilami sie nie dyskutuje.

Tylko debil zabiera głos w sprawach,o których nie ma pojęcia.Romado,jesteś debilem.Sorry,ale musiałem powiedzieć tobie prawdę.
                  • 5magna Re: Tylko debil 01.12.15, 20:55
                    news.goldseek.com/GoldSeek/1448996796.php
                    • banderom.nie Re: Tylko debil 01.12.15, 21:08
                      5magna napisał(a):

> rel="nofollow">news.goldseek.com/GoldSeek/1448996796.php

Cytat z tekstu:
                      "To finish, if the Fed does raise rates I will be shocked and petrified at the same time"

Ja tez będę w szoku i skamieniały w tym samym czasie :-)
                      • kaszebe12 Narkotyk... 01.12.15, 22:17
                        -Ktos tutaj uzyl tego slowa...-Tego slowa uzywa tez znakomity edytorialista belgijski,ekspert ekonomiczny , Amid Faljaoui , mowiac o calym spekulacyjnym sensie istnienia FED-u , o pseudo gospodarce opartej na wirtualnej walucie.
                        • banderom.nie Re: Narkotyk... 02.12.15, 00:22
                          kaszebe12 napisał:

> -Ktos tutaj uzyl tego slowa...

Ja użyłem tego słowa.

>tego slowa uzywa tez znakomity edytorialista bel
                          > gijski,ekspert ekonomiczny , Amid Faljaoui , mowiac o calym spekulacyjnym sensi
                          > e istnienia FED-u , o pseudo gospodarce opartej na wirtualnej walucie.

Znaczy nie jestem sam.Jest jeszcze,przynajmniej,jeden :-)
                          • romad2447 Re: Ostani raz 02.12.15, 11:59
                            debile antyamerykanskie, goldseek pisze glupoty od kilku lat ktore sie nie sprawdzaja a durnie je czytaja.Gospodarka amerykanska jest oparta na nowych technologiach, ktorych najwiecej powstaje w USA, ipad,iphone,cloud computing,3D, lupki, nie wymyslono w Rosji czy Chinach .
                        • xystos Re: Narkotyk... 02.12.15, 13:00
                          "..o pseudo gospodarce opartej na wirtualnej walucie."

wirtualna waluta juz istnieje w szwecji mimo ze banknoty tez sa
                          ale za banknoty niekupi sie paliwa na automatycznych stacjach
                          w wiekszosci marketow placacy gotowka powoduje zastoj
                          w kolejce-kasjerka sprawdza banknoty niespieszac sie zbytnio

dominuja Visa i MasterCard

nawet male osiedlowe sklepiki preferuja karty platnicze
                          a po zmroku zaden sklepik nieprzyjmie gotowki
                          niemiaja reszty-puste kasy.

sytuacja taka; niemasz karty-nieistniejesz

z gospodarka podobnie - wiekszosc zakladow pracy
                          wyemigrowalo fizycznie,w kraju pozostal tylko zarzad

zamiast zatrudniac,wladze wola wyplacac zasilki
                          gdyz wtedy wiedza gdzie ci ludzie sa.
                          • romad2447 Re: Narkotyk... 02.12.15, 15:05
                            Tacy jak Ty sa na wymarciu, zyjemy w 21 wieku, czas sie do niego dostosowac.
                            • 5magna Re: Narkotyk... 02.12.15, 15:21
                              W US gotowka nie zniknie. CIA jest najwiekszym dielerem narkotykow na swiecie. Pomagaja tymi pieniedzmi finansowac wojny....Szwecja to jest joke. Niech daja karty kredytowe tym setkom tysiecy uciekinierow I nierobow....
                              • 5magna tak rosnie.... 02.12.15, 15:25

new header.png

The following is an excerpt from Private WealthAdvisory...

December 02, 2015

It's Official... the US is in Recession (Will StocksCrash?)

Yesterday, the recession we predicted as much as six months ago was formallynoted in the ISM data, with November’s ISM coming in at sub-50.

I’d been noting to clients since at least May that numerous data pointshad flashed “recession” for the US economy. Among the list ofwarnings signs were severe declines in corporate profits, RegionalManufacturing Surveys and Merchant Wholesaler Sales.

However, until yesterday, ISM had remained above 50. And so the financial mediaclung to that data point as indicating that the US economy continued to expand.

Not anymore.
                                ISM12215.png

• 5magna Re: tak rosnie.... 03.12.15, 09:54
                                  news.goldseek.com/GoldSeek/1449089288.php
                                  • mlody774 Re: tak rosnie.... 03.12.15, 16:38
                                    Jóź zalewaczem podpowiadać tutaj:
                                    forum.gazeta.pl/forum/w,50,159444334,159488066,Re_Odwagi_felusbaum_.html
                                    Oczywiście w 1929 zachodni świat stal się, nie wypłacalny co ogłoszono 1933 postanawiając go w stan bankructwa. I od tego czasu banksterzy kontrolują kompletnie gospodarkę tego świata. Pozwalają na przestrzeganie konstytucji jak kim jest to wygodne, zmuszają do wojen itd.
                                    Jak im się uda obecnie podnieść oprocentowanie, to będzie następna Wieka Depresja #2. Oczywiście pod warunkiem dania nam możliwości jej zakończenia, zmusza nas do przyjęcia warunków Nowego Porządku Światowego. A ironicznie śmiesznym jest, ze świat nawet nie zdaje sobie sprawy kim są te elity i nawet nie zna roli elit kościoła katolickiego (Imperium Rzymskiego). Nie zastanawiają was wypowiedzi papieża o globalnym ocieplaniu, kompletny brak krytyki prywatnych banków centralnych, obwinianie za wszelkie zło kraje zachodnie, krytyka broni palnej w rękach prywatnych, co jest zgodne z Pismem Świętym itd?
                                    • 5magna Re: tak rosnie.... 03.12.15, 16:41
                                      www.silverseek.com/commentary/perfect-economic-storm-here-mike-maloney-15093
                                      • romad2447 Re: tak rosnie.... 07.12.15, 13:32
                                        GDP - gross domestic product, mierzony jest w liczbach i procentach, a nie w opiniach, czy to jest tak trudno zrozumiec ?
                                        Wszystkie liczby bardzo latwo mozna znalesc w internecine i nie ma potrzeby drukowac glupich opinii.
                                        • 5magna Re: tak rosnie.... 07.12.15, 15:46
                                          www.shadowstats.com/
                            • 5magna Re: Narkotyk... 07.12.15, 15:59
                              Niedlugo sie "dostosujesz" jezeli nie zdechniesz.....

news.goldseek.com/GoldSeek/1449497660.php
                              • 5magna To zrobi FED.... 07.12.15, 16:29
                                news.goldseek.com/GoldSeek/1449493860.php

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka