polski_francuz 13.12.15, 20:37 Vive la France! Pour être les cons ils sont cons. Mais je les aime bien. PF Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j-k ja panimaju, PF... 13.12.15, 21:31 polski_francuz napisał: > Pour être les cons ils sont cons. Mais je les aime bien. ja panimaju, PF... ale Socjalisci przez ostatnie lata - to chyba niczym sie nie popisali ? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: ja panimaju, PF... 13.12.15, 21:39 Poczytaj Spiegla tawariszcz. Artykul "Der Verzagte", no. 45 (2015) str. 106. Co Ci mam powiedziec? Sam czujesz bluesa. I ja bym qu..a tym Francuzom za glupote niezle dokopal. Ale, sam nim jestem. I, do tego, daja sie lubic. Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Re: ja panimaju, PF... 13.12.15, 21:40 ufff,na zasadzie wszystko lepsze niz Marina....:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
br0f franky ty jak zawsze 13.12.15, 21:45 taki polsko francuzki volksdeutch doskonaly przyklad jak bardzo ludziom roum odebralo. snowu glosowali na kurdupla ktory ich dymal przes pare lat powiedz mi franky czego tak boja sie u tej mariny le pen. czego szukaja u kurdupla? on juz pokazal co potrafi . musialbym poszukac co o nim wypisywales Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Nice evening 13.12.15, 21:58 To Ci odpowiem. Wybor Marine jest jak wybor Hitlera. Zaczyna sie spokojnie a konczy sie Apokalipsa. Co do mnie. Rusz ociezalym, osniezonym kanadyjskim mozgiem to i zrozumiesz o co mi biega. Macie inteligentnego premiera to i nie wypada byc tepym. PF Odpowiedz Link Zgłoś
br0f u mnie franky polodnie 13.12.15, 22:08 twoja wiedza niby daleka ale ograniczona. nowy premier moze sie ludziom podobac . tyle ze nigdy w zyciu nie pracowal. doskonale nadaje sie na sprzedawce uzywanych samochodow. w koncu czym jest polityka jak nie sprzedawaniem niechcianego gowna. a tego hitlera to sie qvrva naduzywa. radze poczytac co pisal stan88.wordpress.com/mein-kampf/ jak sie komus usta zakneblowac albo zdyskredytowac to sie z niego robi hitlera noriega byl hitlerem, sadam, haider kadafii pewnie tez lista dluga i nie przeszkadza to bombac szpitale wesela i pogrzeby przez pomylke ma sie rozumiec. jak juz pisalem zabijanie wiekszych ilosci podnosi si edo racji stanu tak to franky juz jest i mozesz powoly skumac sie z kylakiem i zaczac razem namierzac kostnice Odpowiedz Link Zgłoś
de_oakville Brof is from Canada? 14.12.15, 02:49 polski_francuz napisał: > Co do mnie. Rusz ociezalym, osniezonym kanadyjskim mozgiem to i zrozumiesz o co > mi biega. Macie inteligentnego premiera to i nie wypada byc tepym. Nie wiedzialem, ze brof jest z Kanady. Zaskoczylo mnie to, bo mieszkancy Kanady sa w wiekszosci przypadkow pogodni, optymistyczni i prawie nigdy cyniczni. No, chyba, ze jest sie imigrantem w poczatkowym okresie pobytu, kiedy trudno jest sie "przebic", dostosowac i ciagle boryka sie z poczatkowymi trudnosciami. Ale po kilku latach bywa na ogol inaczej i ludzie jakos ukladaja sobie zycie. Przybysze szybko upodobniaja z charakteru do rodowitych Kanadyjczykow. No, chyba, ze ktos nie chce. Brof sprawia wrazenie czlowieka zgorzknialego "do szpiku kosci". Na swiecie prowadzone sa ostatnio rozne statystyki i jezeli chodzi o najbardziej komfortowe miasto do zycia to na pierwszym miejscu znalazl sie Wieden, wysoko uplasowaly sie rowniez Melbourne i Vancouver . Natomiast jezeli chodzi o wspolczynnik poczucia wolnosci w danym kraju, to na 1-szym miejscu znalazla sie Kanada. Jest zatem wiele powodow do tego, aby czuc sie tutaj dobrze i patrzec na swiat "przez rozowe okulary". Odpowiedz Link Zgłoś
br0f Re: Brof is from Canada? 14.12.15, 03:22 widzisz oaky zawsze tak jest ze jak ktos mowi ze widzi swiat inaczej to to w opinii takich jak ty mosi byc czlowiekiem ktoremu nie wsyszlo. nie tak dawnoi prosilem ciebi o definicje a ty na to ze nie bedziesz wyjasnial co to dobra zupa. widzisz oaky w swiecie w ktorym zyjem sporo ukryte jest w semantyce dlatego wazne jest jak definiuje sie pojecia duzo to wazniejsze od tego jak sie ich uzywa. caly diabel schowany jest w tych definicjach. musialbyc podac po pierwsze co to definia szczescia , sukcesu i podobne rzeczy . i tu oaky problem bo kazdy jesli jest wolny to mysli inaczej i inaczej widzi zycia. ja qvurva nie moge scierpiec statystyk bo wszystie klamia. powiedz zatem co cie cieszy ? ile trzeba zarobic rocznie zeby byc szczesliwym . ile gowna trzeba kupic w costco zeby byc szczesliwym jakio duzy tv screen trzeba miec w chalupie zeby byc szczesliwym. jaka technike w pie...niu stosowac zeby byc szczesliwym . ile trzeba miec rocznie wakacji i gdze je spedzac zeby byc szczesliwym. jaka duza chalupe trzeba miec zeby byc szczesliwym. jak baredzo trzeba udawac ze jest sie szczesliwym zeby byc szczesliwym . ile bullshitu ktory tloczy nam sie do glowy trzeba akceptowac zeby byc szczesliwym. ktory usmiech trzeba zakladac rano zeby inny wiedzieli ze jest sie szczesliwym. i moglbym tak w nieskonczonosc. odpowiedz sobie sam co czyni cie szczesliwym. czy ja mialbym byc szczesliwy z tego powodu. mowiac to wszystko moge sie przyznac ze jestem bardzo pogodnym czlowiekiem zyjacym szczesliwie w swoj wlasny sposob. ja sie poprostu rozwiedlem z tym statystycznym bullshitem. a swoja droba jak niewiele trzeba ludziom wystarczy im powiedziec ze jest im dobrze bu statystyka na to wskazuje. ja widzisz nie musze szuka pomyslow ja ide urzedu, lekarza szkoley na spacer czy gdziekolwiek i tylko slucham i notuje. i po tym pisze od czasu do czasu Odpowiedz Link Zgłoś
br0f ps 14.12.15, 03:25 i ci wszcy tak jak ty oczekuja ze kazdy potwierdzi ze jest szczesliwy bo inaczej sprowadziloby to niepokoj w ich zycie ze moze jest nie tak jak mysla. stad to ulubione zbiorowe myslenia bo nie wymaga myslenia tylko powtarzania. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 ja bym sie na twoim miejscu nie cieszyla 13.12.15, 22:52 na portalu Spiegla znajdziesz niezla analize, a tam diagoze: Diese Wahl mit ihrer vergleichsweise hohen Beteiligung mag zwar gezeigt haben, dass die Mehrheit der Franzosen - noch - nicht vom Front repräsentiert werden möchte. Aber ein gesunder politischer Organismus funktioniert anders. Jeszce jeden dwa zamachy, jeszcze wiecej bezrobotnych, wiekszy deficyt budzetu i zadne tricki nie pomoga. Moze byc za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 link 13.12.15, 22:52 www.spiegel.de/politik/ausland/kommentar-von-amalia-heyer-zur-regionalwahl-in-frankreich-a-1067601.html Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Liebe Mara 13.12.15, 23:01 Jestes inteligentna dziewczyna, wiec powiem Ci tylko, ze wojne od pokoju dzieli niewiele, bardzo niewiele i ze warto te roznice powiekszac. Awanturnicy jak Orban, Kaczynski czy Le Pen sa grozba dla Europy i dla swiata. Poki co. Bo z tymi awanturnikami, Europa traci na znaczeniu. PF Odpowiedz Link Zgłoś
de_oakville Konstantin Czernienko! 13.12.15, 23:48 Pamietam, ze nastepca Brezniewa zostal niejaki Konstantin Ustinowicz Czernienko. Przypomniala mi sie ostatnio jego twarz, bo zobaczylem podobna w telewizji. Czlowiek o podobnej twarzy mowil o dobrych genach i zlych genach. Swoje wlasne uwaza z pewnoscia za najlepsze. Takie tematy byly modne w srodkowej Europie 80 lat temu, w latach 30-tych. Trudno mi sie bylo zorientowac "czy to jawa czy sen". W nowoczesnej Polsce 21-go wieku, gdzie jezdzi sie Pendolino, chodzi po centrach handlowych ("jak w Ameryce" jak by powiedzial Polak zamrozony w lodowce w latach 80-tych i odmrozony obecnie) duch niektorych ludzi jest zywcem wziety z lat 30-tych i 50-tych. Jak wytlumaczyc ten fenomen? Odpowiedz Link Zgłoś
5magna A z czego tu sie cieszyc....... 14.12.15, 03:19 news.goldseek.com/CliveMaund/1450029600.php Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Konstantin Czernienko! 14.12.15, 08:21 Jak wytlumaczyc? Pokolenie ludzi urodzonych w latach 50-tych jest bardzo liczne. Jest to pokoleniu wyzu demograficznego. I niektorzy, jak i polski aktualny lider, sa z tego czasu. Zyja owczesna polityka, maja owczesne metody, owczesnych wrogow. Z tym ci wrogowie nie sa juz wazni. Wiec trzeba sie wziac za ich dzieci, zwane "dziecmi resortowymi". Ja sie raczej pytam skad taka msciwosc? I jeszcze skad przy takiej msciwosci takie zdolnosci polityczne? Nielatwo odpowiedziec. PF Odpowiedz Link Zgłoś
de_oakville Re: Konstantin Czernienko! 14.12.15, 13:48 polski_francuz napisał: > Ja sie raczej pytam skad taka msciwosc? I jeszcze skad przy takiej msciwosci ta > kie zdolnosci polityczne? Skoro osoba, o ktorej tu mowimy uzywa w swoich przemowieniach "broni genetycznej", uzyjmy jej i my (alianci na naloty dywanowe Adolfa rowniez odpowiadalii wlasnymi). Skad sie bierze msciwosc? Pewnie z tych samych genow, co u Azji Tuhajbejowicza, bohatera jednej z powiesci Sienkiewicza "Pan Wolodyjowski". Kto wie, moze i ja mam, na skutek zaborow Polski i najazdow tatarskich na nasz kraj, jakies geny podobne do Azji Tuhajbejowicza (choc moja rodzina pochodzi z zaborow pruskiego i austriackiego). Jednak przed taka msciwoscia, jak mi sie wydaje, bronia mnie rowniez wartosci chrzescijanskie, ktore staram sie wyznawac i stosowac w praktyce. KK pomogl w duzej mierze dojsc do wladzy obecnej ekipie. I to jest zagadka. Hemingway napisal w "Komu bije dzwon", ze bardzo trudno znalezc Chrzescijanina w kraju katolickim (mial na mysli Hiszpanie). Podczas II WS Rosjanie mieli swoich ludzi w Abwehrze w niemieckich mundurach - na przyklad kapitan Kloss. Typowy Niemiec o jakim marzyl Adolf - blondyn, wysoki, przystojny. Nikt by nie pomyslal inaczej - juz predzej Brunner nie spelnial wymogow "rasowych". A w jakim mundurze Rosjanie wyslaliby Klossa do Polski? Oczywiscie najlepiej w sutannie. W czasach "komuny" na pewno tak bywalo, ze niejeden szedl na seminarium z polecenia PZPR. A potem? Kto wie. Dlatego Bog i Biblia - zawsze, a ksiadz - roznie to bywa. Jednak dla wielu w Polsce ksiadz to niemal Najwyzszy. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 mamy zupelnie inna optyke 14.12.15, 23:12 rzekomy awanturnik Orban chcial wypelniac obowiazki, ktore na niego naklada umowa dublinska. Najezdzcy nie chcieli sie rejestrowac, Mutti sie wzruszyla i powiedziala (lamiac prawo) "Chodzcie do mnie". Obrazek poszedl w swiat i teraz w drodze do Niemiec jest pare milionow ludzi. Oni ida do niemieckiego raju, a ona teraz chce, zeby ich rozeslac po calej Europie. To powtarzaja wszyscy jej poplecznicy na Parteitagu w Karlsruhe. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: mamy zupelnie inna optyke 16.12.15, 00:59 mara571 napisała: > Oni ida do niemieckiego raju, a ona teraz chce, zeby ich rozeslac po calej Euro > pie. To powtarzaja wszyscy jej poplecznicy na Parteitagu w Karlsruhe. ------------------ Mara571 naiwne oczekiwanie, na Parteitagu w Karlsruhe były wielkie owacje dla niej jak za czasów Honecker'a. www.n-tv.de/politik/Nichts-verheimlicht-nicht-alles-erzaehlt-article10631536.html A ten artykuł znikł już całkowicie z prasy a był dość ciekawy > stosunek jak i reakcja młodej mutti do BRD podczas burzenia muru. diepresse.com/home/zeitgeschichte/4574715/Der-verschwiegene-Mauerfall?_vl_backlink=/home/index.do............................................................ lese / czytaj: Zwei Mustereuropäer, die Europa nicht braucht www.nachdenkseiten.de/?p=28670 www.zlv.lu/spip/spip.php?article15666 Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 co pokazały te wybory 14.12.15, 09:59 1. coraz więcej Francuzów chce zmian, gdyż obecne elity - a są to właściwie kolesie, którzy ukończyli trzy szkoły wyższe głęboko Francuzów rozczarowały. 2. zmiany są póki co niemożliwe, gdyż media są pod pełną kontrolą rządzącego układu - we Francji i nie są zainteresowane dopuszczenie ludzi mających poglądy sprzeczne z tzw. polityczną poprawnością (rodzaj cenzur) 3. rozczarowanie będzie narastać, gdyż elita nie jest w stanie wyłonić z siebie postaci na miarę męża stanu 4. kontrola mediów i związany z tym brak otwartej debaty pokazują stan demokracji we Francji (i nie tylko) Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 -A moze pefcia nam wyjasni... 14.12.15, 17:41 ...owo enigmatyczne zdanie mowiace o tym , ze " Wybor Maryny jest jak wybor Hitlera" ? -Odwagi , pefcia ! Odpowiedz Link Zgłoś
br0f Re: -A moze pefcia nam wyjasni... 14.12.15, 18:16 micha, czego ty of franky oczekujesz. przeciez on tylko potrafi naglowki gazeciane powielac. niech nam raczej powie czy dalej chce dokwaterowac sobie uchodzcow. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: -A moze pefcia nam wyjasni... 14.12.15, 18:32 Sam Sarko oznajmił ze wybór FN nie był skierowany ani przeciw Francji, ani przeciw Europie. Wybór FN był protestem niezadowolenia społeczeństwa z francuskich jak i unijnych rządów. FN w drugiej turze wyborów pobiła wszelakie rekordy poparcia jak Francja nie zajmie się reformami, a Bruksela będzie prowadzić dalej antyunijną, antyspołeczną politykę, FN może dość do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Tu troche o uchodzcach 14.12.15, 18:50 I o reszcie tez...... thegreatrecession.info/blog/economic-collapse/ Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 No i jak , pefcia ? 14.12.15, 19:19 - Niz zdziwilbym sie , gdybys napisal , ze nie znizysz sie do odpowiadania "kaszubskiemu goownu" , ale jest tu juz pare osob czekajacych na ewangelie... Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Tu troche o uchodzcach 14.12.15, 19:24 Francuski system kolonialny przypomina się ciągle francuskiemu państwu, to jest tak, jak główne państwo żyje na koszt własnych kolonii i oczekuje od nich coś, nie należy oczekiwać zmian na lepsze. Sarko przystąpił z rozmachem do "reform" zwolnił wszystkich swoich zastępców. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Turcja, NATO/USA, Europa w szczególności Francja 14.12.15, 19:28 Dodam, Turcja, NATO/USA, Europa w szczególności Francja zarobili w ostatnim czasie mnóstwo pieniędzy na handlu ropy z ISIS, a teraz bombardują? Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Turcja, NATO/USA, Europa w szczególności Fran 14.12.15, 21:16 polski_francuz napisał: > Jestes inteligentna dziewczyna, wiec powiem Ci tylko, ze wojne od pokoju dzieli > niewiele, bardzo niewiele i ze warto te roznice powiekszac. > Awanturnicy jak Orban, Kaczynski czy Le Pen sa grozba dla Europy i dla swiata. poyeb . do potegi . Kaczynski , Orban , Le Pen zagrazaja swiatu . hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Turcja, NATO/USA, Europa w szczególności Fran 14.12.15, 21:23 herr7 napisał: > 1. coraz więcej Francuzów chce zmian, gdyż obecne elity - a są to właściwie kol > esie, którzy ukończyli trzy szkoły wyższe głęboko Francuzów rozczarowały. > 2. zmiany są póki co niemożliwe, gdyż media są pod pełną kontrolą rządzącego uk > ładu - we Francji i nie są zainteresowane dopuszczenie ludzi mających poglądy s > przeczne z tzw. polityczną poprawnością (rodzaj cenzur) > 3. rozczarowanie będzie narastać, gdyż elita nie jest w stanie wyłonić z siebie > postaci na miarę męża stanu > 4. kontrola mediów i związany z tym brak otwartej debaty pokazują stan demokrac > ji we Francji (i nie tylko) wpis , zrozumialy , konkretny , dajacy podstwe do merytorycznej dyskusji . swoich uwag , spostrzezen . kto nie widzi roznicy, w porownaiu do francuskego belkotu, ten ma oczy, raczej w ... doopie Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Turcja, NATO/USA, Europa w szczególności Fran 14.12.15, 21:29 br0f napisał(a): > micha, czego ty of franky oczekujesz. przeciez on tylko potrafi naglowki gazeci > ane powielac. niech nam raczej powie czy dalej chce dokwaterowac sobie >uchodzcow. ten zwolennik , piewca multi kulti , - wszyscy maja pomagac, przyjmowac, dokwaterowywac on pod jednym dachem z arabem . gostek doopczy wirtualnie . on jest wiarygodny jak ... zeszloroczny snieg. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Nu , pefcia ! Nie wstydz sie ! -Odwaznie ! 14.12.15, 21:27 -Tak od siebie , po prostu...przeciez potrafisz. -Nie musisz stale powielac artykulow i formulek medialnych...i wcale nie jest z toba tak zle , jak tutaj pisza niektorzy zlosliwcy.-Ty tez potrafisz myslec , nawet myslec niezaleznie ! - Wystarczy , ze w to sam uwierzysz ! Pamietasz , jak kiedys poprosilem ciebie o definicje faszyzmu ? - "Faszyzm , tzn narodowy socjalizm -chca nacjonalizowac przemysl".-I co ? -Ktos sie z ciebie smial ? -Nikt. -A dlaczego ? -Bo przedstawiles wlasna , osobista opinie. -I co z tego , ze forma i tresc twych opinii bywa nieco "zaskakujaca" , kiedy chodzi o wlasne , osobiste przemyslenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Ale się naczytałem 14.12.15, 21:45 polski francuz napisł: Wybor Marine jest jak wybor Hitlera. Nie przesadzaj. W Europie wszystkie, nawet umierkowane partie konserwatywne nazywane są "far-right". Interesujące, że nie uzywa się terminu "far-left". Wyznacznikiem jest nie konserwatyzm lecz narodowość. Kazda partia, nawet umiarkowanie narodowa jest "far-right" i to niezależnie od politycznego koloru. Na przykład w Polsce narodowi socjaldemokraci pod nazwą Prawo i Sprawiedliwość uznawani są za partię prawicową choć do prawicy im daleko i nie po drodze. Myślę, że francuzi zapłacą wysoką cenę za swoją decyzję. Byłoby lepiej gdyby w jednym czy dwóch albo trzech regionach partia Le Pen zdobył większość i zajęła się rzadzeniem. Po krótkim czasie wszyscy wiedzieliby czy są zdolni do rzadzenia czy też nastąpił totalna klapa. Francja to konstytucyjna republika i zagarniecie władzy na wzór NSDAP nie wydaje się możliwe. Zbyt duzo hamulców i barier. Jest zasadnicza różnica w postrzeganiu rzeczy kiedy jest się w opozycji i kiedy się rzadzi. Zatem głowa do góry pf. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Ale się naczytałem 14.12.15, 21:57 Kilka punktow. Po pierwsze program FN jest narodowo-socjalistyczny. Pierwszenstwo dla Francuzow i nacjonalizacja przemyslu. Gdzie taki program poprowadzi? Po drugie, Francuzi ogolnie a w szczegolnoscie francuscy wyborcy w szczegolnosci, nie glosuja w wyborach regionalnych na cos czy na kogos. Oni glosuja przeciwko czemus i przeciwko komus. W obecnym przypadku przeciwko obecnym (od 20-30 lat) elitom, ktore nie byly w staniu znalezc lekarstwa przeciwko upadkowi ekonomii. Po trzecia, wiekszosc ludzi rozumie, ze FN nie jest w stanie czegokolwiek zmienic. Bo ma kiepski program, bo niewiele rozumie z ekonomii i bo ma niewiele kadr. Wyborcy FN sa na ogol niewyksztalceni, niezadowoleni, czesto mlodzi nie pamietajacy faszyzmu i ludzie, ktorzy maja malo wiary w przyszlosc. PF Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Ale się naczytałem 14.12.15, 22:10 Pierwszeństwo dla francuzów i nacjonalizacja przemysłu to raczej bliżej komunizmu niż skrajnej prawicy. Skoro nie mają kadr to ich zwycięstwo w regionach szybko obnażyłoby ich ograniczenia i niekompetencje. Nie dowierzałbym, ze wyborcy FN są niewykształceni, młodzi i głupi. Czytałem o tych niewykształconych i glupich kiedy u nas były wybory. Okazał się, ze to było klamstwo. A tu masz potencjalnych wyborców Hillary Clinton, z uśmiechem Hillary Supporters Hope She'll LOWER the STANDARD of LIVING if Elected President!! Odpowiedz Link Zgłoś
br0f Re: Ale się naczytałem 14.12.15, 22:15 felusiak to samo jest w stanach. tyle ze tam nazywa sie ich ciemnymi red neckami lub populistami. to samo jest wszedzie o polsce pisza to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Ale się naczytałem 14.12.15, 22:17 Ano to taka prawica narodowa z ekonomicznym programem komuny. Gdyby bylo troche wczesniej to bym poszukal linkow. Jakies statystyki pokazywaly niewielka liczbe wyborco FN w kategorii wiekowej 60+ lat i bardzo silna korelacje miedzy wyksztalceniem i nieglosowaniem na FN. W koncu gdybym tu nie zyl to bym tez takie rady dawal: glosujcie na FN niech pokaza swoja niekompetencje. Tyle ze tu zyje i wole skutkow tej niekompetencji nie doznawac. PF Odpowiedz Link Zgłoś
br0f Re: Ale się naczytałem 14.12.15, 23:24 widzisz franky gdybys przejzal obietnice przedwyborcze z ostatnich 30 - 50 lat albo i dluzej to bys zrozumial ze tak naprawde obiecano jedna a dano drugie. tego w naglowkach nie wyczytasz. z naglowkow masz to co wiesz. co do wyksztalcenia to w dzisiejszych czasach jedynym cele edukacje zbiorowej jest trenowanie populacji w konformizmie i zbiorowym mysleniu. i jedyne co ci pozostaje to to doczego sie przyznajesz to to twoje pytanie " Jak sie zaadaptowac? " to tylko pokazuje jak jest z toba beznadziejnie. ja juz ci wielokrotnie piszlem kup se beczke wazeliny i cwicz wypinanie zadka. a tu cos na poziomie nagolowkow gazecianych , cos latwe do przyswojenia cos co do ciebie dotrze Odpowiedz Link Zgłoś
br0f zaczne od czegos latwego 14.12.15, 22:11 static1.money.pl/i/h/112/nm252784.jpg cos na poziomie naglowkowo gazecianym odpowiedz sobie franky jak do tego moglo dojsc ze francuzy tak chetnie w pierwszej turze glosowali na tych nazistow. wedlog ciebie on sa zaprzeczeniem wszystkiego dobrego i postepowego. nie bylo ich przy korycie chyba od czasow rzadow petena. caly czas przy korycie byli madrzy , rozumiacy ekonomie reformujace francje od lat. co tym madrym postepowym rozumiejacym ekonomie nie wyszlo i dalczego i co ty wiesz o nazizmie byly czlonku TPPRu a moze to wytrenowany odruch ze jak cos nie tak to musi byc Hitler. Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: zaczne od czegos latwego 16.12.15, 09:59 Daj spokoj , brof...przeciez matka Natura nie wyposazyla francy w osprzet o nazwie "myslenie". Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Ale się naczytałem 14.12.15, 23:05 polski_francuz napisał: Po pierwsze program FN jest narodowo-socjalistyczny ----------------- co za brednie!!!!!!!! W Europie nie ma narodowo-socjalistycznych partii, na to ustawy nie pozwalają, capito pefcia? Sa: konserwatywne, lewicowe, liberalne jak i prawicowe. Prawicowe partie nie sa narodowo-socjalistyczne, to ze konkurencja nazywa ich tak celowo, trzymają się tego populiści którzy nie posiadając ani krzty zrozumienia. ............................................................ lese / czytaj: Zwei Mustereuropäer, die Europa nicht braucht www.nachdenkseiten.de/?p=28670 www.zlv.lu/spip/spip.php?article15666 Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 We Francji latwo wladzy nie oddadza... 15.12.15, 00:17 www.voltairenet.org/article181169.html www.pascalsview.com/pascalsview/2007/05/nicolas-sarkozys-jewish-heritage.html Jak im Marina zagrozila to sie skrzykneli i wygrali... Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Znowu klamiesz i bzdurzysz , pefcia... 15.12.15, 22:39 -A zajrzalem sobie do programu FN..."nacjonalizacja przemyslu" ? -Gdzie ? -Moze cos przeoczylem , to mnie poprawisz. - "Wybor Mariny jest jak wybor Hitlera" - dlaczego ? -Nie stac ciebie na uzasadnienie , czy po prostu znalazles to zdanko w jakiejs gazecie ? -Sa niekompetentni ? -A skad wlasnie ty to wiesz , skoro ci ludzie jeszcze nie mieli okazji sie wykazac u sterow wladzy ? -Wyborcy FN sa niewyksztalceni , mlodzi i glupi ? - Zbyt rzadko patrzysz w lustro , pefcia , zbyt rzadko... -Niewiele rozumieja z ekonomii , sa niekompetentni ? -Bo gangsterska oligarchia ,ktora trzyma ten kraj za pysk ,jest bardzo kompetentna , zwlaszcza w wypychaniu wlasnych kieszeni.-To FN stoi za rekordowym bezrobociem, za druga swiatowa pozycja opodatkowan "obywateli" , za "delokalizacjami" i niszczeniem przemyslu ,za coraz wieksza emigracja z Francji , za otwarta zdrada podstawowych interesow narodowych ? Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 Re: We Francji latwo wladzy nie oddadza... 15.12.15, 22:58 Trudno temu zaprzeczyc...we Francji oddawanie holdu przed francuskim AIPAC-iem (CRIF) stalo sie tradycja polityczna. -Dla kazdego polityka , lacznie z prezydentami , obecnosc na gali badz kolacji CRIF-u jest zawodowym obowiazkiem i swoistym "namaszczeniem" . Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re:w Polsce narodowi socjaldemokraci pod nazwą PiS 23.12.15, 16:02 Nie bójcie się, felusiak - narodowi socjaliści po prostu (bo jak traktują instytucje demokratyczne, to właśnie obserwujemy...) Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Uff co moze sie stac 23.12.15, 16:39 Pewcia bedzie sapal Uff jak mu prawdziwy syf z Ukrainy przyleci. Trzynajmy palce o lagodna zime bo inaczej jak udowadnia Dimitry Orlow moze byc naprawde goraco.......Ale wam Wuj Sam przygotowal podarunek gwiazdkowy. Bedzie duzo kosztowalo ta Ukraine jakas pozklejac bo inaczej to "rany boskie"..... www.informationclearinghouse.info/article43793.htm Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Uff co moze sie stac 23.12.15, 16:43 www.informationclearinghouse.info/article43793.htm Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Ano 23.12.15, 20:26 Lider chce sie odkuc bo go Walesa zle potraktowal. I bedzie mial pelna wladze bo siem zna na rzeczy. Ale co z nia zrobi? Ano chyba bedzie pewnie probowal z siebie zrobic Pilsudskiego i zasluzyc na Wawel. Tylko jak? Refleksja jest w pelnym toku. Eh, trudno byc dumnym z bycia Polakiem i trudno byc dumnym z bycia Francuzem. PF Odpowiedz Link Zgłoś