Dodaj do ulubionych

PKO a ratungi S&P

20.01.16, 10:37
www.money.pl/gielda/wiadomosci/artykul/pko-bp-konczy-wspolprace-ze-standard-,158,0,2001310.html
Temat nieco przystygł ale warto popatrzeć i z tej strony :)) Stara dobra zasada - płacisz za badania to masz wyniki badań(ratingów) jakie chcesz, nie płacisz to ... :D

Świat finansjery sfiksował i to równo, ciekaw jestem jak za 100-200 historia oceni to w czym żyjemy.
Obserwuj wątek
    • equinox1976 Re: PKO a ratungi S&P 20.01.16, 12:07
      Ty też powinieneś zrobić sobie badania. Polecam najbliższą poradnie zdrowia psychicznego. obawiam się jednak ze nawet tam nie zrobią ci takich wyników jakie sobie zażyczysz.
      • krzysiozboj Re: PKO a ratungi S&P 20.01.16, 13:26
        drogi multikonciarzu (i chamie przy okazji), akurat wyrobienie sobie dowolnych papierów w poradniach zdrowia psychicznego jest akurat banalnie proste w tym kraju :)) Nawet choroby których do tej pory nigdzie nie było (pomroczność jasna) da rady stworzyć :))
    • kylax1 Komentarze przygłupów na forum money.pl są 20.01.16, 12:14
      po prostu debilne, typu "żydowska agencja ratingowa działająca na rzecz Niemiec i Merkel".

To się k*rwa zdecydujcie, czy Żydzi nienawidzą Niemców, czy im pomagają, bo polska katoprawica, z dnia na dzień bredzi coraz bardziej.
    • czizus Krzysiu 20.01.16, 12:22
      nie kompromituj się. No chyba, że to twoje hobby.

Warto zauważyć, że każda twoja opinia w różnych tematach ma podobną do tej wyżej, wartość merytoryczną.

Jeszcze tylko brakuje stwierdzenia, że B. Szydło odniosła w PE wielki sukces.
      • kylax1 Zauważ, że nie jest on w stanie odnieść się 20.01.16, 12:25
        merytorycznie od opinii S&P na temat długoterminowych obligacji PKO. Bredzie tylko coś o jakichś spiskach. Typowe u, wywołującej śmiech, katoprawicy.
      • krzysiozboj Re: Krzysiu 20.01.16, 13:23
        Drogi PA, ileż to ja razy prosiłem Ciebie byś się odstosunkowal od moich wpisów, podobnie jak ja robię w stosunku do Ciebie :)) Kajkusia nawet nie ma sensu komentować.
    • indeed4 Ile Polska płaci agencjom ratingowym 20.01.16, 12:27
      Ile za takie usługi płaci Polska? Wczoraj poprosiliśmy o dane Ministerstwo Finansów. W sumie Polska ma umowy z czterema agencjami ratigowymi. Oprócz trzech największych jest to też Japan Credit Rating Agency. Poszczególne umowy objęte są tajemnicą handlową, ale okazało się, w sumie roczne koszty ratingów dla Polski to ok. 3 mln zł. "W 2015 r. opłaty roczne łącznie dla wszystkich agencji wyniosły 2,946 mln zł. W sumie w latach 2008-15 opłaty dla wszystkich agencji wyniosły 20,2 mln zł" - czytamy w mailu od Ministerstwa Finansów.

Opłaty uiszcza się w postaci rocznego "abonamentu".

wyborcza.biz/biznes/1,100896,19500711,ile-kosztuje-rating-polski-3-mln-zl-w-2015-r.html
      • czizus Re: Ile Polska płaci agencjom ratingowym 20.01.16, 12:44
        No i co z tego? Abonament to abonament. Wszystkie państwa go płacą bo takie są zasady i za pracę się płaci. A korzystanie z usług tych najważniejszych firm ratingowych jest konieczne bo tego wymaga biznes i finansjera międzynarodowa o ile chce się uczestniczyć w europejskiej i światowej gospodarce. Dotychczas Polska chciała, ale mamy "dobrą zmianę" więc nie wiadomo co będzie. Pewnie takie państwa jak Nowa Gwinea czy Zimbabwe nie korzystają z takich usług. Ale PIS-owcy już wietrzą spisek, a abonament traktują jak łapówkę. Groteska.
        • indeed4 Antypisowskie taliby z FŚ w amoku 20.01.16, 13:06

Autor artykułu (Ireneusz Sudak) to pisowiec, który wietrzy spiski! A krzysiozboj to sympatyk PiS.

Uwielbiam pelikany z forów Agory :-)))
          • kolpik124 Re: Antypisowskie taliby z FŚ w amoku 20.01.16, 13:30
            to jest FŚ, nie forum świrów jarających się PiS

uwielbiam cię tłituniu :)))
            • indeed4 Re: Antypisowskie taliby z FŚ w amoku 20.01.16, 13:38
              > to jest FŚ, nie forum świrów jarających się PiS

Mylisz się, moja droga - nawet nie wiedziałem, że jest tu tylu antypisowskich świrów :-)

PS. nie przymilaj się, pisałem już że nie dam ci korepetycji z tłiterka.
          • krzysiozboj Re: Antypisowskie taliby z FŚ w amoku 20.01.16, 13:32
            Jeden z powodów dla którego dyskusje z niektórymi osobnikami są bezzasadne - skrytykujesz PO to jesteś pisior, skrytykujesz PiS to jesteś popapraniec, skrytykujesz UE to jesteś płatnym trolem z sawuszkina, skrytykujesz Rosję to z miejsca jesteś opłacany przez tą drugą stronę. Dla niektórych świat jest 0/1 - nkowy, inaczej nie potrafią, nie am nic pomiędzy.

Już PA (właściwy nick czizusa) dawno mówiłem - dla mnie to ta sama półka co Igor, jeden i drugi robi za kundla szczekającego u nogi swego pana. Tam nie ma polemiki, tego typu ludzie mają już dawno świat "poukładany".
            • indeed4 Re: Antypisowskie taliby z FŚ w amoku 20.01.16, 13:49
              Znam to z FK. Mówię na nich "FK24" bo nie różnią się niczym od Psychiatryka24 - kibol pisowski i peowski mają identyczną mentalność, tylko z przeciwnym wektorem.

• indeed4 Re: Antypisowskie taliby z FŚ w amoku 20.01.16, 14:04
                zamiast kibol peowski powinno być kibol antypisowski, trochę większy zbiór
    • misterrob Dlaczego emeryci nie hoduja krolikow? 20.01.16, 13:00
    • brat_kryzysa W Rankingach innowacyjnosci.. 20.01.16, 13:15
      pl.sputniknews.com/gospodarka/20160120/1885284/Bloomberg-Rosja-gospodarka-innowacje.html
      • elka-sulzer Re: Tylko rankingi za odplata 20.01.16, 21:30
        sa obiektywne, hehehe

Wszystko inne to wrozenie z fusow czy malpie rzucanie lotkami w tarcze .... tym razem bezplatne ... i rownie obiektywne, hehehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka