ewa-1.5 01.07.16, 23:35 Team, który jutro wygra ćwierćfinał, będzie najprawdopodobniej mistrzem EM 2016. Jutro starcie gigantów, reszta to plankton, no chyba, że mu się jakimś cudem poszczęści. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yurek11111 Re: Jutro finał EM 2016 01.07.16, 23:55 ewcia, jutro jeden z czterech meczow cwiercfinalowych ,premie ci zabiora za to ze 'sborna' do planktonu zaliczylas....:-) Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Re: Jutro finał EM 2016 02.07.16, 00:19 Ty idz spac Kassandro niewydarzona,pojecia nie masz o pilce kopanej a chcesz sie wymadrzac w temacie,przypomnij sobie twoj watek sprzed 4 lat o ruskiej druzynie ,ktora w/g ciebie miala grac po mistrzowsku,a w praktyce nie wyszla z grupy.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Jutro finał EM 2016 02.07.16, 00:21 Ja już cię pożegnałam - nie zauważyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Re: Jutro finał EM 2016 02.07.16, 00:52 Zegnaj sie ewcia,zegnaj,ale nie wiem czy ci to wystarczy,lezenie krzyzem i zarliwa modlitwa tobie potrzebna za twoja krecia robote.... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: 'sborna' do planktonu zaliczyla 02.07.16, 00:42 Kacapie patałachy uże dawno damoj - teraz może już wygrywać ktokolwiek ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Re: 'sborna' do planktonu zaliczyla 02.07.16, 00:55 Tu akurat ma racje,ruska pilka kopana na dzis to plankton bez przyszlosci... re : sborna do planktonu zaliczyla... Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Jutro finał EM 2016 01.07.16, 23:58 Wygląda na to, że masz rację. Aczkolwiek Islandia daje dużo do myślenia. :) Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Jutro finał EM 2016 02.07.16, 00:02 malkontent6 napisał: > Wygląda na to, że masz rację. Aczkolwiek Islandia daje dużo do myślenia. :) ><<<<<<<<<<<<<<<<< Trzymam kciuki dla Islandczyków by wygrali. Nowicjusz i tak ambitny, UZNANIA! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Jutro finał EM 2016 02.07.16, 00:02 Owszem, to właśnie mam na myśli pisząc, że planktonowi może się poszczęścić. Ja Islandii dobrze życzę, bo walczy niczym David przeciw Goliatowi, to fajne, ale szanse w finale nie są nadzbyt wielkie. Obojętne, czy trafi na Niemców czy na Włochów. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Jutro finał EM 2016 02.07.16, 00:07 Chciałem się założyć z żoną o pół litra ale niestety oboje uważamy, że mistrzem Europy zostaną Niemcy. :( Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Jutro finał EM 2016 02.07.16, 00:19 Przypuszczalnie źle uważacie. Niemcy jeszcze nigdy nie wygrali z Włochami w międzynarodowych rozgrywkach. Wisi nad nimi jakaś klątwa:-). Liczę na to, że Niemcy wreszcie ją przełamią, bo: ja Włochom wygranej nie życzę. Oni,mimo że mają niezaprzeczalnie doskonałą drużynę, to jednak dodatkowo kopią, gryzą, używają rąk i rękoczynów, podstawiają nogi, faulują jak opętani. Grają mocno nieczysto, nie lubię takiego "sportu". Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Jutro finał EM 2016 02.07.16, 00:36 eva15 napisała: > Niemcy jeszcze nigdy nie wygrali z Włochami w międzynarodowych rozgrywkach. A Islandia jeszcze nigdy... :) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Jutro finał EM 2016 02.07.16, 00:40 Ideałem byłby finał: Niemcy - Islandia. I niech wygra najlepszy! Obawiam się, że finał mogą zagarnąć włoscy chuligani, a wtedy wygra ten, kto lepiej skopie przeciwnika. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Mój idealny mecz Niemcy: Islandia 03.07.16, 00:28 Jak napisałam: > Ideałem byłby finał: Niemcy - Islandia. I niech wygra najlepszy! Jeszcze wczoraj obawiam się, że włoscy chuligani skopią Niemców. Dobrze, że im się nie udało. Teraz życzę Niemcom i Islandii pojedynku finałowego i wcale nie będę płakać jeśli Islandia wygra. To mało możliwe, ale to nie szkodzi, bo: dla Islandii 2. miejsce to znacznie więcej niż dla Niemiec 1. miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Mój idealny mecz Niemcy: Islandia 03.07.16, 00:32 Amatorska drużyna zarabiająca tysiące euro przeciw zawodowym piłkarzom zarabiających miliony. Trzymam jutro kciuki za Islandią. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Mój idealny mecz Niemcy: Islandia 03.07.16, 00:34 Islandzkiej koszulki już nie kupisz, wszystkie wysprzedane taka sympatia darzą Niemcy islandzką drużynę. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Islandia i tak wygra 02.07.16, 00:10 Jeśli Islandia zdobędzie "tylko" 2. miejsce to i tak sukces będzie ogromny. Wielki, bo zaprzeczy zachodniemu podejściu do piłki - całej tej finansowej menażerii, kasie, reklamie, łapówkom, koteriom, wrzaskom medialnym etc. Może się okazać, że można skromnie i bez kasy osiągnąć wielki sukces. To było poważny policzek w zachodnie podejście do sportu. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Islandia i tak wygra 02.07.16, 00:12 eva15 napisała: > Jeśli Islandia zdobędzie "tylko" 2. miejsce to i tak sukces będzie ogromny. Wi > elki, bo zaprzeczy zachodniemu podejściu do piłki - całej tej finansowej menaże > rii, kasie, reklamie, łapówkom, koteriom, wrzaskom medialnym etc. > Może się okazać, że można skromnie i bez kasy osiągnąć wielki sukces. To było p > oważny policzek w zachodnie podejście do sportu. -------------------------------- WŁASNIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 to tylko czesciowo jest prawda 02.07.16, 18:25 z zachodniego podejscia do pilki noznej Islandczycy przejeli szkolki dla mlodziezy. Wybudowali kilka boisk do gry w kazdych warunkach atmosferycznych. Zwroc uwage, ze wielu reprezentantow Islandii gra na kontynecie, ale nie w tych najbogatszych klubach. To doswiadczenie zupelnie inne niz gra przeciwko ciagle tym samym przeciwnikom w kraju. W ciagu ostatnich 30-40 lat sport stal sie galezia przemyslu rozrywkowego dla mas i zainwestowano w niego olbrzymie pieniadze. Natomiast zyski calkowicie sprywatyzowano, najczesciej metodami korupcyjnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Jutro finał EM 2016 02.07.16, 00:11 Mam wiele sympatii do tej nacji, zadziali wiele i nie ugięli się przed żadnym, czy chodzi o piłkę, czy o politykę. Oglądałam widea z Reykjaviku i podziwiałam ich kibicowanie oraz zachwyt że tak daleko ich drużyna zaszła. Czy zajmą drugie, czy trzecie, czy nawet czwarte miejsce obojętnie, to jest wielki dla nich sukces. UZNANIA. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Jutro finał EM 2016 02.07.16, 18:43 Wczoraj napisala...czyli dzisiaj ten finał ...w cudzyslow nie raczyla wziac...czyli Italien-BRD dzisiejszy to finał ....gupia jaka ta Ewka czy cus? Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Jutro finał EM 2016 02.07.16, 18:53 Obiektywnie rzecz biorąc Ewcia ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Jutro finał EM 2016 02.07.16, 19:11 Raczej nie. Ale to jest sport. Wszystko jest możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
x2014 Re: Jutro finał EM 2016 02.07.16, 22:21 ewcia a na maglowaniu tez sie znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Włosi kopią, gryzą, faulują jak mogą 02.07.16, 23:13 Jest jak pisałam: Włosi kopią, gryzą, faulują jak mogą. Mogą się dokopać do półfinału, tyle że 1/3 drużyny nie będzie mogła grać, bo ma 2 żółte kartki. Czyli - jest szansa dla Islandii:-). Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 To był dopiero krymi! 02.07.16, 23:51 Takiego filmu krymi mistrzostwa EM jeszcze nie widziały. Fajnie, że Włosi wreszcie się ze swoimi metodami nie przebili. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: To był dopiero krymi! 02.07.16, 23:53 eva15 napisała: > Takiego filmu krymi mistrzostwa EM jeszcze nie widziały. > Fajnie, że Włosi wreszcie się ze swoimi metodami nie przebili. --------------------------- Fajnie, super, najlepiej kryminał niesamowity Deutschland wygrał zasłużenie. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: To był dopiero krymi! 03.07.16, 00:14 Tak, Niemcy byli ogólnie nieco lepsi i gdyby nie błąd Boatenga wygraliby bez dogrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: To był dopiero krymi! 03.07.16, 00:16 eva15 napisała: > Tak, Niemcy byli ogólnie nieco lepsi i gdyby nie błąd Boatenga wygraliby bez do > grywki. ------------------- Własnie, statystyki to potwierdziły. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Włosi kopią, gryzą, faulują jak mogą 02.07.16, 23:51 Deutschland w finale schwapsiu jak się czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
adnem.awis Re: Deutschland w finale 06.07.16, 12:00 Na razie dopiero w półfinale, sieroto. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Klątwa minęła? 02.07.16, 23:55 Niemcy jednak wygrali. Boatengowi Niemcy powinni odebrać obywatelstwo za tak głupie zagranie. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Klątwa minęła? 03.07.16, 00:10 Boateng jest świetnym piłkarzem, a tragiczne błędy zdarzają się nawet najlepszym. Na to nie ma rady, to ludzkie. Oczywiście, że szkoda, bo gdyby nie ten głupi błąd, nie byłoby dramatycznej dogrywki i i jeszcze bardziej dramatycznych jedenastek. Niemcy wygraliby bez tego, No ale z kolei - czym jest sport bez dramaturgii?? To było dopiero widowisko dla mas !:-)). Całkiem jak w starożytnym Rzymie, tyle że bez ofiar śmiertelnych....Jest postęp:-)). Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Klątwa minęła? 03.07.16, 00:14 Włochy były ciężkim przeciwnikiem z uwagi na ich agresywna pełną fauli i udawania grę w przeciwności do Francji. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Klątwa minęła? 03.07.16, 00:20 Nie lubię włoskiej cwaniackiej, bezczelnej gry obliczonej na sprytne faule. Nie rozumiem, czemu to robią, bo przecież i bez tego są świetni. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Klątwa minęła? 03.07.16, 00:28 eva15 napisała: > Nie lubię włoskiej cwaniackiej, bezczelnej gry obliczonej na sprytne faule. Nie > rozumiem, czemu to robią, bo przecież i bez tego są świetni. >>>>>>>>>>>>>>>> Co ty chcesz wymagać od gorących głów, gry bez fauli? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Klątwa minęła? Oczywiście, że tak 03.07.16, 00:16 No i bardzo dobrze, że minęła. . Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Jutro finał EM 2016 02.07.16, 23:53 niestety ale musze napisac:gupis jak but.....byli lepsi i loterie niesamowita wygrali Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Jutro finał EM 2016 03.07.16, 00:06 Teraz trzymam kciuki za Islandię. Odpowiedz Link Zgłoś
x2014 Re: Jutro finał EM 2016 03.07.16, 00:12 szwampuch58 napisał: > niestety ale musze napisac:gupis jak but.....byli lepsi i loterie niesamowita w > ygrali > pampuch, lepszy glupi but, jak smierdzaca onuca Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Jutro finał EM 2016 03.07.16, 09:50 W dzisiejszych mediach w Onet nie ma informacji kto wygral w meczu Wlochy - Niemcy, a w wp.pl napisane jest "Niemcy pekli, ale pozno." - Tak burakow logika pokazuje, ze Niemcy wygrali. Wcale mnie nie dziwi ze potem tylu w internecie burakow jak ty i ci "panowie" z lego linku: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,20328288,skad-ja-mam-wiedziec-ze-to-nie-jest-jakis-ku-najazd-na.html#MTstream Odpowiedz Link Zgłoś
czizus Szampuch ale ilu kacapskich debili 03.07.16, 11:07 pisze w internecie i co? Debil to debil, wszędzie ich pełno i nie ma co się tak tym fascynować. Polacy w zdecydowanej większości mają pozytywne nastawienie do Niemiec i Niemców, więc to nie debile decydują o naszych stosunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Bo widzisz ,mam zero zainteresowania 03.07.16, 11:35 ile debili jest za granicami moje panstwa,przeraza mie ich ilosc we wlasnym. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 mecz o wicemistrza EM 2016 03.07.16, 21:13 Ten kto wygra ten mecz (Francja - Islandia) dziś będzie wicemistrzem Euro2016. Trzymam kciuki dla ambitnych nowicjuszy. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: mecz o wicemistrza EM 2016 03.07.16, 21:36 Przynajmniej wicemistrzem. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: mecz o wicemistrza EM 2016 03.07.16, 21:57 Moje trzymanie kciuków nic nie pomaga, Islandia przegrywa :-((((((((((( Szkoooooda. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: mecz o wicemistrza EM 2016 03.07.16, 22:02 Tja,trzymanie kciukow to za malo na tym szczeblu....oby nie podzielili losu Brazylii przed 2 laty,na to nie zasluzyli...Brazylia owszem Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: mecz o wicemistrza EM 2016 03.07.16, 22:28 Mam wiele sympatii do tych walczących amatorskich nowicjuszy, pierwszy raz na większym turnieju i tak daleko zaszli kiedy wysokopłatni profi z piłkarskimi "gwiazdami" odpadli. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: mecz o wicemistrza EM 2016 03.07.16, 22:52 Walczyli do końca i tak wysokopłatnym milionerom strzelili dwa gole, UZNANIA. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Jakże to symboliczne!!! 04.07.16, 00:03 Afrykańska drużyna w barwach Francji zwyciężyła europejskich dzielnych Wikingów... A wielu kibiców tak bardzo liczyło na islandyzację Europy (przynajmniej tej piłkarskiej:-)). No ale może teraz nikt nie będzie miał Niemcom za złe, jeśli uda im się wygrać:-))).. A Niemcach ostatnia nadzieja! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Jakże to symboliczne!!! 04.07.16, 00:11 Sorry: w Niemcach ostatnia nadzieja. Może oni pomszczą Wikingów. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Jutro finał EM 2016 04.07.16, 00:12 Mecz w którym pada tyle bramek, jest może i ładny, ale zwłaszcza łatwy. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Jutro finał EM 2016 04.07.16, 23:52 Reykjavík wita swoich bohaterów: www.ruv.is/frett/strakarnir-hylltir-a-leid-nidur-skolavorduholt Czy to nie wspaniale? Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Jutro finał EM 2016 05.07.16, 00:16 Chyba cały Reykjavík zebrał się na tym słynnym wzgórzu z slynnym Huh: www.ruv.is/frett/huh Na gorze jest więcej wideos Czy to nie piękne jak Islandczycy identyfikują się z osiągnięciami ich drużyny? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Islandyzować Europę!!! 05.07.16, 00:22 Podoba mi się hasło krążące w necie: "zislandyzować Europę"! złośliwcy najwyraźniej sprzeciwiają się inteligentnie "zislamizowaniu"... Tymczasem nie wiadomo, czy Europie uda się wygrać z Afryką. Znów wszystko na karku Niemiec i od nich zależy. Ale Europejczycy (Włosi) tak sfaulowali Europejczyków (Niemców) , że o wygraną z Afryką może być trudno, za dużo rannych w bojach wewnątrzeuropejskich. Jakie to wszystko symboliczne.... Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Islandyzować Europę!!! 05.07.16, 00:31 Zislamizowac Europę pod każdym względem: polityki, bankowości, demokracji itd. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Islandyzować Europę!!! 05.07.16, 00:32 eva15 napisała: > Europejczycy (Włosi) tak sfaulowali Europejczyków (Niemców) Sfaulowali? Czy to przypadkiem nie twoja europejska (niemiecka) kanzlerina zapraszała ucodźców do Europy (Niemiec)? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Islandyzować Europę!!! 05.07.16, 00:37 Zupełnie nie zrozumiałeś, o czym piszę, jak zwykle zresztą. Ale OK, spróbuję wytłumaczyć: Włosi skopali Niemców tak, że jest 3 rannych - wybitnych piłkarzy, którzy nie będą mogli wziąć udziału w starciu Europa (reprezentowana przez Niemców) contra Afryka (w przebraniu francuskim). Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Islandyzować Europę!!! 05.07.16, 00:42 Pisząc klarownym tekstem - w drużynie francuskiej było ostatnio na boisku tylko 3 Europejczyków (1 Francuz francuski, 1 Francuz niemiecki i 1 Francuz o polskich korzeniach) - pozostałych 8 to Afryka. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Vive la Africa. 05.07.16, 03:24 wez mnie dziewojo nie papuguj bo napisalem to juz wczesniej, tylko Szanowna Cenzura mi ten wontek zdjela. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Islandyzować Europę!!! 05.07.16, 02:33 eva15 napisała: > Włosi skopali Niemców tak, że jest 3 rannych - wybitnych piłkarzy Ewciu, jeśli piszesz o sporcie, to zostaw kwestie polityczne na boku. W niemieckiej drużynie też nie grają wyłącznie echte Niemcy. Jest Turek, koleś o afrykańskich korzeniach i jakiś Gomez. I jeszcze jakiś Podolski. Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Ewcia,ja bardzo prosze zebys nie zabierala glosu.. 07.07.16, 22:56 ...w tematach o ktorych nie masz pojecia.... W niedziele w finale EURO 2016 ,nie ma ani niemiaszkow ani italiancow... Twoi 'giganci' poprzegrywali....:-) Griezmann najlepszym graczem mistrzowstw .... ewa-1.5 napisał(a): > Team, który jutro wygra ćwierćfinał, będzie najprawdopodobniej mistrzem EM 2016 > . > > Jutro starcie gigantów, reszta to plankton, no chyba, że mu się jakimś cudem po > szczęści. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Ewcia,ja bardzo prosze zebys nie zabierala gl 07.07.16, 23:21 teeee , ekspert ta przypadkowa Portugalia cie nie boli?...ale te " Niemiaszki" dali dooooopy to jakos przezyjesz,mam nadzieje Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Re: Ewcia,ja bardzo prosze zebys nie zabierala gl 07.07.16, 23:53 Ty za to lepszy ekspert,bierz sie za te wycinanki,to ja twierdzilem ze Niemcy z Francja nie maja szans... Co do Portugalii to podtrzymuje,do polfinalow niczego nie pokazali ,a kazdej druzynie czasem wyjdzie jakis mecz,i ten jeden jedyny mecz Portugalia rozegrala z Walia,w finale znowu bedzie tlem dla Francji.. szwampuch58 03.07.16, 22:11 To "Niemiaszki" aktualni mistrzowie swiata nie maja szans???....czlowieku zajmni sie wycinaniem koronek na eksport do Niemiec a nie zabieraj glosu w sprawach ci nieznanych forum.gazeta.pl/forum/w,50,161920974,161920974,Robi_sie_nudno_gra_do_jednej_bramki_4_do_0_.html Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Re: Znak czasu- Afryka nas pokona 07.07.16, 23:03 Ludzie z Afryki zasiedlili swiat,ale to temat na rozwazania filozoficzne ....:-) Odpowiedz Link Zgłoś
znak-wodny Napisała szaletowa toalety miejskiej... 07.07.16, 23:07 ...w przerwie wykonywania obowiązków służbowych. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor_jerofiejew Re: Jutro finał EM 2016 08.07.16, 17:37 W sumie powinno mi byc obojetne czy wygraja Niemce czy France ale po tym jak bolsz_eva 15 wybelkotala ze reszta poza Helmutami to "Plankton " to teraz bardzo sie ciesze ze francuzi wykopali germancow z Mistrzostw Poza tym niebedziemy sie musioeli katowac ogladajac jak sie Lew drapie po jajach i dupie a potem to wacha , jak dlubie w nosie i robi kulki na oczach calego swiata ... A na marginesie , jak sie maja tzw pilkarze z SSojuza ? Jak wypadli ? A moze zostali wykopani ? Co sie stalo , tym razem wagony z koksem niedojechaly ... Buahahahahaha!!!!!! " kazdy rusek jest swoistym niedolega Iwan Piotrowicz jest zbyt gruby .Ma pasek pod brzuchem. Wasyl Wasiljewicz jest zbyt przetarty . Ma dziurawe obie kieszenie. Mikolaj Iwanowicz nigdy nie obcina paznokci u nog. Same mu sie obcinaja. Panna z zebami ma porwana koszule nocna .Apatycznie wylewa sie z niej niemyty cycek. Maria Mikolajewna ani razu w zyciu nie korzystala z papieru toaletowego . I nic - zyje... Oto dlaczego . Ruskie maja wspanialy balet " "Encyklopedia duszy ruskiej" Wiktor Jerofiejew Odpowiedz Link Zgłoś