Dodaj do ulubionych

Czytac hadko

18.11.16, 07:46
W moim rodzinnym kraju ekonomia zwalnia i kto jest winny? Przedsiebiorcy zwiazani z opozycja.

A w moim rodzinnym regionie nie chca Lufthansy bo bedzie halas.

W moim rodzinnym miescie pobili Tuezyjczykow. Za wyglad.

Bede we Wroclawiu kilka dni w przyszlym tygodniu i postaram sie cos zrozumiec. Bo dumny z takich newsow to nie jestem.

PF

Obserwuj wątek
    • danillko Re: Czytac hadko 18.11.16, 08:11
      polski_francuz napisał:

> Bede we Wroclawiu kilka dni w przyszlym tygodniu i postaram sie cos zrozumiec.
      > Bo dumny z takich newsow to nie jestem.
      >
      > PF

OK, tylko się nie plącz po zmroku na Świebodzińskiej, bo Cię żury oskubią i spuszczą łomot bez dania racji...
      • polski_francuz Re: Czytac hadko 18.11.16, 11:08
        Po to jade. By moc wreszcie dac komus w morde. Mam juz przygotowany plakat "Be afraid I am French":)

PF
        • danillko ... to go w mordę! 18.11.16, 11:24
          Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!
          Stanisław Ignacy Witkiewicz

polski_francuz napisał:

> Po to jade. By moc wreszcie dac komus w morde. Mam juz przygotowany plakat "Be
          > afraid I am French":)
          >
          > PF
        • lont12 Re: Czytac hadko 19.11.16, 00:22
          Mam juz przygotowany plakat "Be afraid I am French":)

Lepiej chodź z kluczem francuskim w kieszeni, żeby się mieć czym bronić, gdy sobie zażyczą żebyś im zrobił "french"
          • polski_francuz Re: Czytac hadko 19.11.16, 12:01
            Jak im powiem, ze jestem Polish French to im erekcja od razu zwiednie...

PF
    • wojciech.2349 Re: Czytac hadko 18.11.16, 08:27
      Proponuję dwa tematy.
      1. Absolwenci polskich uczelni w 2/3 to kobiety.

W roku akademickim 2014/2015 mury uczelni opuściło przeszło 395 tysięcy absolwentów. W tej liczbie aż 64,8% stanowiły kobiety ...
      www.pka.edu.pl/2016/04/09/wstepne-dane-gus-dotyczace-szkolnictwa-wyzszego-stan-30-11-2015-r/

2. Połowa 50+ to bezrobotni. Myślę, że w dużych miastach jest lepiej i może być to 1/4 tej populacji, a w małych miastach może być 3/4 bezrobotnych w tej grupie.

...obecne statystyki nie są optymistyczne. Co druga osoba po 50. roku życia jest bezrobotna.
      praca.interia.pl/news-co-drugi-polak-po-50-roku-zycia-jest-bezrobotny,nId,2303042
      • bywszy2 Re: Czytac hadko 18.11.16, 08:57
        temat z kobietami jest ciekawy.
        To samo dzieje sie i w Szwecji.
        Czyzby linia podzialu w przyszlosci miedzy osobnikami nie przechodzila przez mozliwosci rodzenia i gotowania,a miedz lepeiej zarabiajcymi przyglupami i slabszymi pod tym wzgledem doktorami habilitowanymi w roznych dziedzinach.
      • polski_francuz Re: Czytac hadko 18.11.16, 11:10
        Jakos wielkich roznic nie widze. Moze, mezczyzni sa troche pewniejsi siebie. Nad tym aspektem warto popracowac, by dziewczyny moralnie podpierac.

PF
        • wojciech.2349 Re: Czytac hadko 18.11.16, 16:42
          PF-ie,
          proporcja płci na studiach powinna być korzystniejsza dla mężczyzn z racji macierzyństwa kobiet, które bywa przeszkodą w studiowaniu. Kobiet powinno być ok. 40%.
          Czyli powinniśmy mieć proporcję (kobiety:mężczyźni) 2:3.
          A jest 2:1. Mężczyzn jest trzy razy za mało. Skąd się to bierze?
          Widzę dwa powody. Pierwszy to 80% emigracji zarobkowej to mężczyźni.
          I drugi powód to fakt, że edukacji już nie traktuje się jako inwestycji w przyszłość.
          Mam wrażenie, że zjawisko to gwałtownie nasiliło się po rządami PO.

Co do 50+. Wakacje spędzam w małym mieście. Blok mieszkalny i w klatce schodowej jest 9 mieszkań. Tylko w 2 mieszkaniach ktoś pracuje. Reszta to emeryci, renciści i bezrobotni. Koszmar.
          I dziwisz się teraz, że PiS wygrał?
          • polski_francuz Re: Czytac hadko 18.11.16, 22:28
            Skad proporcje na korzysc kobiet? Moze sa pracowitsze i inteligentniejsze. W tym sensie, ze maja ambicje zawodowe. Juz za komuny bylo podobnie pewnie, bo spawacz zarabial wiecej od inzyniera. Edukacja jest i byla inwestycja w przyszlosc. Dobra szkola, dobry uniwersytet czy dobra politechnika byly, sa i beda waznym elementem sukcesu zawodowego.

Co do emerytow i rencistow...ano wyz demograficzny idzie na emerytury. PiS im sie podlizuje ale ekonomii sie nie oszuka. Nie mozna wydawac wiecej niz sie ma. Klania sie Gierek i Hollande.

PF
            • jorl Re: Czytac hadko 18.11.16, 23:20
              polski_francuz napisał:

> Skad proporcje na korzysc kobiet? Moze sa pracowitsze i inteligentniejsze. W ty
              > m sensie, ze maja ambicje zawodowe.

A moze moja diagnoza bedzie ta prawdziwa? W koncu na dziewczynach polskich to ja sie naprawde znam.
              A wiec polskie dziewczyny ida na studia bo sa w rozpaczy ze beda musialy pracowac cale parszywe zycie w Montowniach im, Balcerowicza. Zeby nie trafi im sie los wstawania na 2 zmiany, czekania na zakladowy autobus, a jako ze takowe sa czesto, jechania do roboty gdzie na tempa skrecaja jakies HighTech TV. Albo inne HighTech rzeczy. Za pieniadze niewiele wieksze jak minimalna w Polsce a ta jest ca. 1500/reke na miesiac.
              Z tym ze te ich studia dalej im najczesciej w tym nie pomoga aby uciec z Montowni czy innego podobnego syfu.
              I tak tam najczesciej trafia, te ze studiami tez.
              A studia to robia licencjaty z jakis tam Zarzadzan, historii socjologii.
              Do tego jakos rodzice albo i babcie na rencie pomaga predzej dziewczynie aby studia zrobila a jak za mola maja pomocy to taki Jorl tez pomoze. Moje zycie, wiem jak jest.

>Juz za komuny bylo podobnie pewnie, bo spaw
              > acz zarabial wiecej od inzyniera.

Co Ty poprownujesz to do komuny PF? Teraz jest inaczej, naturalnie taki co pracuje faktycznie tam gdzie sa studia potrzebne zarabia i w Polsce wiecej jak robotnik. I slusznie, tak jest na calym cywlizowanym Swiecie. Ale jak majac studia i sie jako robotnik pracuje to ma sie zarobki robotnika. Czyli male.

> Edukacja jest i byla inwestycja w przyszlosc.

Jeszcze raz mnostwo dziewczyn po studiach w Polsce moglo ich spokojnie nie robic bo i tak tylko maja prace ktore studiow napewno nie wymagaja. Studia b. czesto, jak juz napisalem proba po haslem, nadzieja umiera ostatnia.

> Dobra szkola, dobry uniwersytet czy dobra politechnika byly, sa i beda waznym
              > elementem sukcesu zawodowego.

Nie w Polsce bardzo czesto.
              Nic dziwnego ze jak 500+ wprowadzono to kobiety przedtem jezdzace do paskudnej roboty za 1500zl/miesiac a majace 2 dzieci rzuca robote w 3,14zdu i nie pracuja. Bylem w tym roku kajakiem na Brdzie. Nie pierwszy raz, znam jedna knajpe gdzie jadlem obiad czesto, w tym roku byla o 13h zamknieta. Ludzie opowiadali ze wlasciciel nie ma pracownikow biega po knajpie jak zyd po pustym sklepie, i nie otwiera. Przyczyna naturalnie 500+.

Inna, troche dalej, knajpa byla otwarta, z glodu nie umarlem, ale widac jest jak sie zmienilo w Polsce po 500+. Czuzis narzeka na to ale fakt ze te kobiety co uciekly na 500+ naprawde mialy parszywe zycie.

Cos wyglada ze PiS najpierw, Trump teraz a przyczyny podobne.

Jak widze w Berlinie Merkel, von der Leyen, ich przerazenie, to naprawde zaczynaja sie wielkie zmiany. Te baby wygladaly po wyborze Trumpa jak stadko przerazonych kur. Do tego ta von der Leyen to w koncu szef od wojska, taka z przerazeniem w oczach to ja dyskwalifikuje na dowodce.

Oj zmieni sie zmieni.
    • borrka Re: Czytac hadko 18.11.16, 09:00
      Zwracam uwage, ze to temat krajowy.
      Wypowiem sie tylko odnosnie pewnej dominacji kobiet:
      są mądre, pracowitsze i nie kierują sie chorą ambicją zawodowa w takim stopniu, jak faceci.
      To (i nie przesadzam) nadzieja Europy:)
    • lont12 tak już jest w przyrodzie 19.11.16, 00:19
      wróbelki, skądinąd miłe ptaszki, a potrafią zadziobać kanarka
    • felusiak1 Powiało wschodem 19.11.16, 01:35
      Zupełnie nie interesuje mnie ten temat ale z przyjemnością ujrzałem słowo "hadko". Jak powiew świeżego powietrza, co za wspaniałe słowo.
      Bardzo dawno temu słyszłem również słowo "hadość" czyli obrzydliwość, ohyda.
      Mniemam, że pochodzi z rosyjskiego.
      • polski_francuz Re: Powiało wschodem 19.11.16, 09:19
        Ja z Litwy tawariszcz. Duchem. I jak to Zmudzin (jesli gadzina ukasi Zmudzina, zginie gadzina od jadu Zmudzina) nie zapomnialem tej pizzy co mi ja miales postawic i nie postawiles.

Hallakowac nie bede ale co mysle to mysle.

PF
        • lont12 Re: Powiało wschodem 19.11.16, 10:20
          ale co to ma wspólnego z ojczyzną polszczyzną, hę? gdybyś sięgnął do proto-słowiańskich źródeł aryjskich, to wtedy co innego, ale ty tylko poruszasz się po najmniejszej linii oporu, jak to domniemany mgr inż.
          • polski_francuz Re: Powiało wschodem 19.11.16, 10:39
            Jak nie znasz regul, to zmus innych by twoje zaakceptowali.

Proste jak drut.

PF
            • lont12 Re: Powiało wschodem 19.11.16, 10:44
              a czy ty się choć znasz na ciągnięciu drutu? jeśli tak, to mi powiedz co jest najważniejsze... uratowałem kiedyś produkcję w Pirelli

• polski_francuz Re: Powiało wschodem 19.11.16, 11:02
                Jesli juz to na powierzchniach styku z wyciaganym drutemu. Ktore umiem utwardzac, zrobic slizsze i trwalsze.

Allez, zaatakujmy ten dzien.

See ya.

PF
                • lont12 Re: Powiało wschodem 19.11.16, 11:16
                  a ty wciąż Nietzschego nie zrozumiałeś ...
                  • polski_francuz Re: Powiało wschodem 19.11.16, 11:29
                    To on ma mnie zrozumiec.

Capisci?

PF
                    • lont12 Re: Powiało wschodem 19.11.16, 13:08
                      uczynić druty śliźsze powiadasz.... każda kobitka to potrafi, no może nie każda
                      • polski_francuz Re: Powiało wschodem 19.11.16, 13:43
                        slizsze bez uzycia cieczy, precyzuje (AlSi na ten przyklad).

PF

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka