Dodaj do ulubionych

wiadomość z arabia.pl

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 21:33
Palestyńczycy chcą zmian
IAR, 2004-10-01 21:13:25

Zdecydowana większość Palestyńczyków negatywnie ocenia władze Autonomii i
domaga się politycznych zmian - wynika z sondażu przeprowadzonego przez
Palestyńskie Centrum Studiów Politycznych.

Sondaż wykazał, że reform politycznych chce 93 procent Palestyńczyków.
Krytykują oni przewodniczącego Autonomii Jasera Arafata i premiera Ahmeda
Qorei za to, że tolerują korupcję, nie przeprowadzają reform służb
bezpieczeństwa i odkładają wybory. Palestyńczycy uważają również, że w
Autonomii nie ma demokracji. Połowa respondentów opowiedziała się za dymisją
rządu premiera Korei.

Sondaż pokazuje też, że wzrosła liczba Palestyńczyków, którzy uważają, że za
korupcję, anarchię i złą sytuację ekonomiczną w Autonomii odpowiadają władze
palestyńskie, a nie Izrael. Takiego zdania jest jedna trzecia respondentów,
pół roku temu taką opinię wyrażał co czwarty pytany.

Palestyńscy eksperci z Centrum Studiów Politycznych uważają, że nastroje
społeczeństwa palestyńskiego są najgorsze od ponad trzydziestu lat.

Obserwuj wątek
    • superspec Popieram 93 procent Palestyńczyków 01.10.04, 22:53
      Arafat won!!!
    • Gość: z daleka Re: wiadomość z arabia.pl IP: *.inter.net.il 01.10.04, 23:11
      Toz my o tym mowimy od dawna.
      • Gość: Mietek I co? Posłuchali sie. IP: 212.54.40.* 01.10.04, 23:14
        A po Arafacie kto? Najbardziej lubie jak Izrael tłucze Hamas i na odwrót. Bo to
        w końcu co za różnica. Ale show przedniej klasy.
    • superspec W góre. 02.10.04, 13:50
      To tyle.
      • superspec Re: W góre. 02.10.04, 18:09
        Napiszta chociaż, że 93 procent to kolaboranci.:)
        • Gość: . Re: W góre. IP: *.range81-157.btcentralplus.com 02.10.04, 18:11
          • Gość: dana33 Re: W góre. IP: *.broadband.actcom.net.il 02.10.04, 18:15
            fajnie byloby, jakby 93% byli kolaboranci. bylby spokoj.
            ale prawda jest, ze sami arabowie palestynscy maja dosc arafata. ale widac, ze
            generalissimo uwaza, ze jeszcze nie dosyc forsy zgromadzil na swoich kontach i
            nie chce pojsc na pensje... :)
            • superspec Re: W góre. 02.10.04, 18:25
              :)
    • Gość: suraester Re: wiadomość z arabia.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.04, 23:10
      ponad 300 baniek dolców to mało?
      • Gość: dana33 Re: wiadomość z arabia.pl IP: *.broadband.actcom.net.il 03.10.04, 23:11
        moze tobie i mnie by wystarczyla, ale jak widac suha ma inne gusta... :)
    • Gość: suraester Re: wiadomość z arabia.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.04, 23:11
      mógł z Palestyny zrobić Szwajcarie za te pieniądze.
    • Gość: suraester Re: wiadomość z arabia.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.04, 23:13
      ale nie zrobił:) a takim miał być bohaterem i Nobla dostał, za co?
      • Gość: dana33 Re: wiadomość z arabia.pl IP: *.broadband.actcom.net.il 03.10.04, 23:15
        bo chirac go lubi.
        moglby zrobic szwajcarie 2 razy i jeszcze suha by se kupila pare kiecek u diora.
    • Gość: suraester Re: wiadomość z arabia.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.04, 23:15
      czytałam kiedyś, ze obiecywał doprowadzić do pokoju na Bliskim Wschodzie i za
      te deklaracje dostał tę nagrodę, a tutaj okazuje się, że wyrolował wszystkich.
      Kawał gnoja.
      • Gość: dana33 Re: wiadomość z arabia.pl IP: *.broadband.actcom.net.il 03.10.04, 23:18
        dlaczego kawal gnoja? on spryciarz, cos ty. on woli przejsc do historii
        jako "niezlomy bojownik o wolna palestyne" niz jako "nieudolny przywodca wolnej
        palestyny".
      • Gość: wiktor Re: wiadomość z arabia.pl IP: 5.6R1D8DEBUG* / 212.25.109.* 03.10.04, 23:24
        ile forsy dostal laurjat pokoju NOBLA .....arafat?
        • Gość: dana33 Re: wiadomość z arabia.pl IP: *.broadband.actcom.net.il 03.10.04, 23:27
          nie wiem, ale to dla niego ledwo kieszkonkowe... :)
    • Gość: suraester Re: wiadomość z arabia.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.04, 23:18
      ucieszyłam się, kiedy znalazłam tę informacje, jeszcze na takim portalu:)
      ciesze się, że w końcu prawda bierze górę. Szkoda tylko, że za Arafatem stoi
      długa kolejka arabów chętnych do zbicia przynajmniej takich samych pieniędzy.
      • Gość: dana33 Re: wiadomość z arabia.pl IP: *.broadband.actcom.net.il 03.10.04, 23:18
        dlaczego chetnych do? juz zbijaja, nie sa frajerzy... :)
    • Gość: suraester Re: wiadomość z arabia.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.04, 23:23
      najlepszy jest ten jego niezniszczalny mundurek, który wykreował jego
      wizerunek, czyż on nie wzbudza zaufania, tak, spryciarz, jak kazdy egipcjanin,
      mistrz bajeru, perfekcja.
      A Chirac jak kazdy francuz próbuje misjonerstwem zdobyć świat, ma ambicję na
      współczesnego de Gaula,
      palant:)
      • Gość: dana33 Re: wiadomość z arabia.pl IP: *.broadband.actcom.net.il 03.10.04, 23:30
        mundiurek to pestka, sure, ten zaroscik na trzesacej sie mordce, to dopiero
        mecyja. ciagle sie zastanawiam, jak on to robi, ze od lat ten zaroscik tej
        samej dlugosci. juz sie pytalam wokol specow, ale cusik nikt nie wie. a
        porownaj sobie jego, generalissimo naszego nobelskiego, zdjecia z ostatnich 20
        lat, to ten zaroscik moze troche bielszy, ale ciagle tej samej dlugosci.
        moze ty znasz ten trick? :)
        • Gość: suraester Re: wiadomość z arabia.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.04, 23:33
          znam ten trick!!!!!
          są takie golarki, nastawiasz w centymetrach jaki zarost i tak goli.
          eee, Arafat jak holywwodzka gwiazda goli się na centymetr;-)
          a ja myślałam że ta moda z Los Angeles przyszła, a to Tom Cruise Arafata
          naśladował:)
    • Gość: Alfred Zaskoczeni? Korupcja wsrod Arabow jest tradycja IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 03.10.04, 23:24
      i nic sie nie zmieni - Arafat czy nie. 'palestynczycy'sa zli bo jeden kradnie
      zbyt dlugo.
    • Gość: suraester Re: wiadomość z arabia.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.04, 23:29
      Arafat jużd długo nie pożyje , bo stary i schorowany, mam nadzieję, ze Izrael
      go nie zabije, żeby go uwiecznić, na pewno chciałby takiego zakończenia.
      Gościu stoi nad grobem a i gówna nie ma co ruszać.
      Dlatego tam teraz takie zamieszanie, walczą o tron po królu Arafacie.
      Na kogo stawiacie jako jego następcę? toż on już ledwo dyszy:)))
      zróbmy zakłady:)
      • Gość: dana33 Re: wiadomość z arabia.pl IP: *.broadband.actcom.net.il 03.10.04, 23:33
        on jeszcze ciut podyszy. a nie stawiamy na nikogo, bo kazdy to taki arafacik,
        tylko ciut w mniejszych rozmiarach. tam trzeba by wytrzebic cala wierchuszke i
        wziac mlodsza generacje. najlepiej jakiegos niemowlaka, ktorego nie zdazyli
        jeszcze wziac w przedszkolu na "przeszkolenie".
        • Gość: suraester Re: wiadomość z arabia.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.04, 23:37
          no pewnie, ze jeszcze podyszy, w końcu medycyna na świecie stoi już na wysokim
          poziomie, ciekawe czy jego lekarz to niemiec,francuz, ruski a może jeszcze ktoś
          inny?;-)
          wokół Izraela musi powstać wolna przestrzeń, co najmniej 10 km,
          przestaną się bojownicy za swoimi babami i dzieciakami chować.
          • Gość: dana33 Re: wiadomość z arabia.pl IP: *.broadband.actcom.net.il 03.10.04, 23:43
            on ma swietnego lekarza sure, achmad tibi, czlonek naszego knessetu, zaufany
            generalissimo, nadworny lekarz i doradca, pomagal suhie w porodzie. strasznie
            wojowniczy gosc, ciskalo nim swiete oburzenie pewnego dnia, jak ta raistowksa,
            antyarabska dzicz w knesset nie zgodzila sie na jego czlonkostwo w komisji do
            spraw bezpieczenstwa. ty farsztejst, on tylko chcial dobrze wypelniac swoja
            robote i dostarczac generalissimo informacje z pierwszej reki, a my, cholera
            sie nie zgodzilismy... :)
      • Gość: z daleka Re: wiadomość z arabia.pl IP: *.inter.net.il 03.10.04, 23:37
        Wrecz odwrotnie. Pilnujemy go, dokarmiamy, witaminki pod nos podstawiamy.
        Nikt go lepiej nie skompromituje niz on sam. To wymaga czasu, bo europejskim
        platnikom jakos trudno sie odkochac w biednym protegowanym.
        • Gość: Alfred Nastepny bedzie takim samym zlodziejem. IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 03.10.04, 23:45
          Arabowie nie moga inaczej.
          • krystian71 o fuj,gdzie ja znow wlazlem!!! 03.10.04, 23:49
            w nogi
            • Gość: suraester Re: o fuj,krystianek odegrał już swoją rolę....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.04, 23:56
              gdyby Arafat rozdawał Oskary to bś dostał:)))))

tylko statuetkę oczywiście:)
              • Gość: dana33 Re: o fuj,krystianek odegrał już swoją rolę...... IP: *.broadband.actcom.net.il 04.10.04, 00:03
                :)
              • krystian71 dobranoc wszystkim pieknym paniom i tobie suraeste 04.10.04, 00:13
                r n/t
                • Gość: suraester Re: dobranoc wszystkim pieknym paniom i tobie sur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.04, 00:17
                  no pa,
                  niech ci się błysk fleszy śni:)

• Gość: suraester Re: wiadomość z arabia.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.04, 23:47
          hehe, dzisiaj im pisza kochajmy 'palestyńczyków' jak im jutro napiszą le monde
          że to naciagacze i żyją dzięki zabijaniu, zrobią 125 dokumentów na ten temat to
          się odkochają
          na razie politycy chcą takiej reakcji jaka jest, więc ciągle na nią pracuje
          sztab ludzi,
          jak im się odmieni(a odmienia im się, odmienia, bo miłość zawsze uwarunkowana
          jest czystym interesom:)))
          to cienko to widzę
          zresztą, podajcie jeden przykład, gdzie francja zrobiła coś bezinteresownie i z
          dobrego serca, nawet amerykanom wieli statuę wolności, jak już wygrali wojnę:)
          jak ich proszono o pomoc to srali w gacie, do dupy taki sojusznik
          co nie dotrzymał podpisanych umów przed II wojną
          i do tego przeszedł w czasie wojny na stronę silniejszych nazistów,
          by w momencie przewagi aliantów
          znów przyłączyć się do zwycięzców:)))))))

kocham ich zakłamanie i cieszę się że mordercy algierczyków są najlepszymi
          sojusznikami 'palestyńczyków'
          na zdrowie!
        • Gość: wiktor Re: wiadomość z arabia.pl IP: 5.6R1D8DEBUG* / 212.25.109.* 03.10.04, 23:47
          problem w ty ze zrobili zniego DAWIDA
          • Gość: dana33 Re: wiadomość z arabia.pl IP: *.broadband.actcom.net.il 03.10.04, 23:55
            sam sie zrobil.... :)
            • Gość: wiktor Re: wiadomość z arabia.pl IP: 5.5R* / 212.25.109.* 04.10.04, 00:19
              dana lajla tov mi tel -awiw
              • Gość: dana33 Re: wiadomość z arabia.pl IP: *.broadband.actcom.net.il 04.10.04, 00:36
                lajla tov, mi jerushalaim, viktor, mam nadzieje, ze sie posmiales razem z
                nami :)
            • moskowit Re: wiadomość z arabia.pl 04.10.04, 00:44
              Dannoczka duszka, Ja Ciebie szukam, a Ty w arabii...., co Cie tu sprowadzilo?
              Nu, boltajesz widze ze swoja przyjaciolka o Francji? Czy nie mogliscie lepszego
              tematu znalezc? Toze mnie...

Ale, a propos Francji, to ja podumal, ze araby ciagle trzymaja tych dwoch
              francuzikow... Nu a Ty wiesz dlaczego? Nie wiesz? Wot...., ponimajesz araby
              boja sie zeby ci zboczency.... fu ty czort, znowu mi sie pokrecilo, chcialem
              powiedziec; zeby Francuzy nie 'zboczyli' z raz obranego kierunku....
              Ponimajesz? Nu wot! Ci dwaj sluza wiec jako drogowskaz i droge francuskiej
              polityce wskazuja.... Ponimajesz?
              Nu, chodzi o to by ci, znaczy sie..... francuzy nie zapomnieli sie.... i dalej
              ich, to znaczy arabow nie przestali czasem kochac.....
              Nu, Ty mienia nawierno ponimajesz? Prawda wied'?

A trzesomorda nie przejmuj sie, on i tak w tym swoim podwale zgnije razem ze
              swoja marynarka wojenna i swoimi szczurami.... Nu co moze nie?
              • Gość: dana33 Re: wiadomość z arabia.pl IP: *.broadband.actcom.net.il 04.10.04, 00:48
                cos ty, my mu nie damy. on by chcial byc meczennik, ale nie dla psa
                kielbasa.. :)
                ty idz na twoj watek z pielmieni, bo ja ci wymyslila medal... :)
                • moskowit Re: wiadomość z arabia.pl 04.10.04, 01:18
                  Nu biegu....
                  Tylko Ty Dannoczka nie gniewaj sie na mnie, ale ja taki balaganiasz i nie wiem
                  o jakim Ty watku mowisz???

Nu chybaze masz na mysli "Ej Dana...."?
                  Pojde sprawde....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka