Dodaj do ulubionych

Podbój Europy przez Kreml

13.01.17, 15:10
Niektórzy uważają, że wyolbrzymia się udział na forum rosyjskich najemników wojny hybrydowej. Okazuje się ,że mamy rację . potwierdzają to polskie media:
wyborcza.pl/7,75968,21236871,jak-kreml-na-nowo-podbija-europe-metodami-kgb.html
Obserwuj wątek
    • 5magna Re: Podbój Europy przez Kreml 13.01.17, 15:23
      Prawie jak szwedzki Potop. Czestochowa ich znowu pochowa.......
      • czuk1 Re: Podbój Europy przez Kreml 13.01.17, 15:58
        5magna napisał(a): Prawie jak szwedzki Potop. Czestochowa ich znowu pochowa.......
        Pokaż, że jest inaczej.
    • szwampuch58 Re: Podbój Europy przez Kreml 13.01.17, 15:28
      tego Kokota chyba zapamietam,nie zle mu bije w dekiel....nowa"kariera Wacka" przed nim stoi otworem
      • czuk1 Re: Podbój Europy przez Kreml 13.01.17, 16:06
        Tak zapamiętaj go. Rośnie nowe pokolenie myślących ułanów.
        Ich dziadkowe przypominają im o 17.IX.1939 roku, o Katyniu, zsyłkach, wielkim bracie, roli NKWD w rzezi wołyńskiej, o Ukraińcach - banderowcach i UPA.
    • yurek11111 Re: Podbój Europy przez Kreml 13.01.17, 15:32
      Niestety nie tylko Europe podbija ,coz wyglada ze zyjemy w czasach mnogosci uzytecznych idiotow , co KGB-ista bezwzglednie wykorzystuje ....
      • yurek11111 Dwa dyzurne trolle czujnie na stanowisku...😀😀😀 13.01.17, 15:34

• szwampuch58 Re: Spoko Yureczek,trolle trolami 13.01.17, 15:40
          pewna pani czuwa..... zapewnia pewien pan...i nic nam nie grozi
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21237846,macierewicz-wie-kto-stoi-za-koncem-protestu-opozycji-matka.html#BoxNewsImgZ21
          • yurek11111 Re: Spoko Yureczek,trolle trolami 13.01.17, 16:01
            Znowu udowodniles brak kontaktu z rzeczywistoscia , co ma do tematu watka to co zalinkowales oprocz tego ze jest to rozpaczliwa proba odwrocenia uwagi od tematu przez trolla na dyzurze....😀
            • 5magna Re: Spoko Yureczek,trolle trolami 13.01.17, 16:14
              Nie rozpaczaj nikt cie tu nie usmierci.........
            • czuk1 Re: Spoko Yureczek,trolle trolami 13.01.17, 16:26
              yurek11111 napisał: Znowu udowodniles brak kontaktu z rzeczywistoscia , co ma do tematu watka to co zalinkowales oprocz tego ze jest to rozpaczliwa proba odwrocenia uwagi od tematu przez trolla na dyzurze....😀

Temat wątku wziąłem z tytułu artykułu. Jest wyolbrzymiony. Liczyłem, że tym bardziej wątek będzie dyskutowany.
              Ja widzę opisywanych wszędzie trolli - podobnie jak widzą media, UE, narodowcy - a ty trolla widzisz we mnie ? Jak to jest ?
              Twój wpis mnie nie dotyczy. Mój wątek nawiązuje do rzeczywistości,do konkretnego tematu , artykułu który ma sensu. Nie zbierałem głosu w pierwszym wpisie. Czekam na rzeczową polemikę.
          • czuk1 Re: Spoko Yureczek,trolle trolami 13.01.17, 16:36
            szwampuch58 napisał:
            > pewna pani czuwa..... zapewnia pewien pan...i nic nam nie grozi
            Jeśli tak będzie dalej staniemy się pośmiewiskiem w Europie.

• szwampuch58 Re: Spoko Yureczek,trolle trolami 13.01.17, 17:06
              Polska jest jedną nogą poza Unią Europejską, coraz bardziej osamotniona i skonfliktowana z wszystkimi. Wszystko, co robi polska agentura Putina zwana do niepoznaki PiS , jest przeciwko UE .
              • czuk1 święta prwda 14.01.17, 08:01
                szwampuch58 napisał: .... Polska jest jedną nogą poza Unią Europejską, coraz bardziej osamotniona i skonfliktowana z wszystkimi. Wszystko, co robi .

Takie wpisy (nawet gdyby pochodziły od trolli) pokazują uczciwie skutki polityki zagranicznej PiS .
                Polacy .... zauważcie prawdę -----..." polska agentura Putina zwana do niepoznaki PiS , jest przeciwko UE...." Czy o to Polsce/Polakom chodzi ?

• czuk1 Re: święta prwda 14.01.17, 08:09
                  Pełny treść ważnego wpisu szwampucha58:
                  Polska jest jedną nogą poza Unią Europejską, coraz bardziej osamotniona i skonfliktowana z wszystkimi. Wszystko, co robi polska agentura Putina zwana do niepoznaki PiS , jest przeciwko UE .

.....dotyczy mojego poprzedniego wpisu
        • czuk1 Re: Dwa dyzurne trolle czujnie na stanowisku...😀 13.01.17, 16:12
          yurek11111. Siedzisz okrakiem na barykadzie. Zdecyduj się. Widzisz dwóch trolli ?
          Trollem nie jest ten kto pisze na temat, nie spamuje, nie zaśmieca forum.
          Dzisiejsze moje wątki są bardzo aktualne , jak świeże bułeczki.
          • yurek11111 Re: Dwa dyzurne trolle czujnie na stanowisku...😀 13.01.17, 23:02
            Przeciez to nie Ciebie dotyczy czuku d(yz)urne trolle to magna I szwampuch gatuluje zrozumienia....😁
    • el.commendante To zacznij się uczyć rosyjskiego i skończ 13.01.17, 16:13
      jęczeć na forum.
      • czuk1 Re: To zacznij się uczyć rosyjskiego i skończ 13.01.17, 16:32
        el.commendante napisał: To zacznij się uczyć rosyjskiego i skończ jęczeć na forum

Jeśli to do mnie - to na końcu. I bez rozkazów. Rosyjski znam lepiej od ciebie.
        Ciekawszy jest temat wątku ....
        • 5magna Re: To zacznij się uczyć rosyjskiego i skończ 13.01.17, 16:38
          Stary pracownik KGB ?? Rosyjski zna lepiej of rosyjskich trollow
          • czuk1 Re: To zacznij się uczyć rosyjskiego i skończ 14.01.17, 07:35
            5magna napisał(a): To zacznij się uczyć rosyjskiego i skończ.[b]Stary pracownik KGB ?? Rosyjski zna lepiej of rosyjskich trolllów

Nie myślałem , że odpowiedziałem ruskiemu trollowi.Jeśli Ty go znasz ,pracowaliście może razem, to faktycznie ... . taki zna świetnie rosyjski.

• lont12 [...] 14.01.17, 09:40
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • czizus Re: Podbój Europy przez Kreml 13.01.17, 16:46
      To, że nacjonaliści i wszelkiej maści narodowcy są coraz bardziej popularni w Europie i być może dojdą w UE do władzy to nie jest zasługa rosyjskiej propagandy a raczej wielu zaniechań obecnych elit, zbyt słabego wsłuchiwania się w " głos ludu", lekceważenia problemów zwykłych ludzi czy uciekanie od tzw. patriotyzmu. Narodowcy wypełniają powstałą lukę a widać to najlepiej w Polsce, min. po przewłaszczeniu święta narodowego, innych świąt, polskości czy patriotyzmu(w tym przypadku pseudo patriotyzmu) przez kiboli wspieranych przez PIS i to tylko dlatego że wcześniejsze rządzące elity mocno odpuściły sobie ten temat, powstała luka więc kibole ją wypełnili.
      Rosjanie tylko wykorzystują tę sytuację, jedynie wzmacniając dezintegrację europejską swoja propagandą. Polska PIS-owska sama z siebie i z własnej gigantycznej głupoty wspiera działania Putina, więc tutaj nawet nie jest potrzebna żadna propaganda. Widzimy to każdego dnia.

Faktycznie nie jest wesoło. A są tacy, którzy uważają że np. w takiej Francji tylko M. Le Pen może dokonać istotnych zmian, ale jakich zmian, czy zmian na lepsze?
      Nie ulega wątpliwości, że dojście prawicy w UE do władzy ułatwi Putinowi dalszą dezintegrację UE i w końcu jej rozpad, chociaż zapewne taki nie do końca bo Niemcy, Francja, Holandia, Belgia, Luksemburg i Włochy zawsze będą się integrować i zawsze będą tworzyć jakiś rodzaj unii. Kłopot będą miały takie kraje jak kraje bałtyckie, Bułgaria, Rumunia, Węgry i oczywiście Polska PIS-owska która już jest na obrzeżach UE a potem będzie poz nią. Bredzenie o jakimś Międzymorzu to już Himalaje głupoty i niekompetencji.
      To oczywiście fantastyczny scenariusz dla Putina i Rosji która będzie się układać z tym jądrem UE na czele z Niemcami i jednocześnie będzie rozgrywać taką Polskę, Węgry, kraje bałtyckie czy Bułgarię jak tylko będzie chciała.
      W sytuacji zmarginalizowania Polski w UE, od Polski mogą się również odwrócić USA bo też będą się dogadywać z Rosją. Nie chcę już dalej kontynuować tego scenariusza bo wiadomo jaki będzie jego końcowy efekt.

Polska racja stanu to silne zakorzenienie w UE i w NATO, dalsza integracja europejska z jednoczesnym silnym partnerstwem z Niemcami. Idiota Waszczykowski i cały obecny wyjątkowo niekompetentny PIS-owski rząd wszystko to rozwala wpychając Polskę w łapy Rosji.

Może być różnie, ale taki scenariusz wcale nie jest nie realny, tyle że to raczej sami sobie go fundujemy a Rosja tylko to wykorzysta.
      Dlatego polską racją stanu jest również zbudowanie sił antypisowskich, wywalenie PIS-u na śmietnik historii w następnych wyborach i powrót Polski na europejska ścieżkę. W takim przypadku da się to wszystko odwrócić, ale kolejne 4 lata rządów PIS to koniec Polski w UE.
      • kylax1 Dokładnie tak. Rosja wykorzystuje trendy 13.01.17, 19:17
        które mają miejsce w Europie i w USA. Rosja nie tworzy nacjonalizmu w Europie, ale podsyca go, bo uważa to za korzystne dla swoich interesów.
        • czuk1 Re: Dokładnie tak. Rosja wykorzystuje trendy 14.01.17, 07:53
          kylax1 napisał: które mają miejsce w Europie i w USA. Rosja nie tworzy nacjonalizmu w Europie, ale podsyca go, bo uważa to za korzystne dla swoich interesów.

Zgoda . Podsyca. Ma też i hołubi swój nacjonalizm (nie przyznając się do tego).
          Nacjonalizmów w Europie Rosja nie musi podsycać...one są ,ich rozwój jest w stanie zalążkowym. Niech Rosja się nie cieszy. Kiedy rozwiną się.... to wcale nie muszą mieć charakteru internacjonalizmu. Nacjonalizmy Europy Zachodniej mogą nie uznawać rosyjskiego imperializmu.
    • kylax1 Wszyscy propagandzą. 13.01.17, 19:15
      Naiwnością jest sądzić, że tylko Rosja to robi. Tak samo, choć trochę innymi środkami postępuje USA, Wlk. Brytania i inne kraje.

Jak tam broń masowego rażenia w Iraku, czy "demokratyczna i umiarkowana opozycja" w Syrii (demokratycznie odcinająca głowy wrzeszcząc Allahu Akbar).
    • marklen Re: Podbój Europy przez Kreml 13.01.17, 19:39
      Jak 140.000.000 .może podbiç 300.000.000 ?
      A niebawem 500.000.000 dzięki pomocy imigrantów. Czy Kreml ma za dużo ropy ?
    • karbat Re: Podbój Europy przez Kreml 14.01.17, 02:02
      naglowek wpisu .... to belkot .
      prosze wybaczyc , ze nie jestem w stanie czytac wpisow pod tym belkotem .
      • czuk1 Re: Podbój Europy przez Kreml 14.01.17, 07:40
        Karbat. Dlaczego bełkot ? To tytuł pozytywny (pochwała.... też Twojej pracy) art. w GW.
    • lont12 [...] 14.01.17, 09:46
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • czuk1 Re: Peter Pomerancew i Edward Lucas 14.01.17, 10:05
        lont12 napisał: Powoływanie się na powyższych dziennikarzy, Czukczu, nie jest najlepszym pomysłem, jako że obaj, z racji pochodzenia (z narodu wybranego), mogą być siłą rzeczy bardzo stronniczy.

Nie jestem Czukczem. :-( !!!!!!!!!!!!!!
        Nie sprawdzam rozmówców i dziennikarzy (do10-tego pokolenia) co maj w genach i portkach. Ktoś ich zatrudnia. Poz tym piszą jasno i przekonywająco .
        A wszyscy są - na swój sposób stronniczy. ;)
        -
        PS. Wolę być polskim maniakiem niż polskojęzycznym najemnikiem Rosji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka