Dodaj do ulubionych

Inauguracja Trumpa

19.01.17, 21:51
Bedziecie ogladac na zywo? Dlaczego?
Ja rano wyciagne flage na maszt i bede ogladal przy sniadaniu ..
Chce widziec ten moment kiedy pieczec zostanie przybita i "Drogi powrotnej nie ma"
Zycze Trumpowi jego zespolowi nic tylko powodzenia..

No i "Let the Games Begin"!!!

Aha i chce widziec Obame odlatujcego.. Ciekawe gdzie poleci? Wyglada ze nie wraca do swojego Chicago gdzie tak kiedys ciezko pracowal ale kupil chalupe w Kaliforni i na Hawajach.
Tego nam jeszcze brakowalo zeby sie jakis tam ...jak go tam zwa - Obama, wprowadzil pod nos...
Wyglada ze prawiec wszytkie stacje TV na Swiecie planuja transmisje. :) no wiec to Swiatowe Swieto :)
Nawet Ksiadz w lokalnej paraffi przesunal codzienna msze o 2 godziny bo chce ogladac.

Mam nadzieje lewactwo sie nie przedostanie przez zapory i niczego glupiego nie zrobia.
No ale jak komus sie uda to "Bikers for Trump" obiecali ze sie nimi zajma.
Robia "Meat Wall" ...hehehehe Lokalne wladze radza tym "protestujacym" aby sie od nich raczej trzymali z daleka dla wlasnego bezpieczenstwa.
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Re: Inauguracja Trumpa 19.01.17, 21:56
      Good Luck! Na pewno trzeba mu dac kredyt na rozpoczecie prezydentury. I oby Ci, ktorzy na niego glosowali sie nie zawiedli.

PF
      • engine8 Re: Inauguracja Trumpa 19.01.17, 22:03
        Ogladam przesluchania kongresowe "wybrancow" - bardzo mi sie podobaja pomimo ze Demokraci chca ich ponizac to sobie dobrze radza...
        I takie ratlerki jak Rubio tylko z siebie robia idiotow
    • szwampuch58 Re: Inauguracja Trumpa 19.01.17, 22:11
      kuuuutko rzekne :Smacznego
    • felusiak1 Re: Inauguracja Trumpa 20.01.17, 03:17
      na żywo nie moge bo jestem zmuszany do pracy.
      • gosc88 f1, chciec to moc ... 20.01.17, 04:30
        felusiak1 napisał:

> na żywo nie moge bo jestem zmuszany do pracy.

Jesl wiele wyjsc. Zawsze mozesz powiedziec szefom (jesli sa tacy), ze .... masz jakis appointment np. u dentysty ???
        • felusiak1 Re: f1, chciec to moc ... 21.01.17, 01:35
          Nie mam zebów zatem dentysta odpada. Od razu wyczuliby.
          • lont12 Re: f1, chciec to moc ... 21.01.17, 10:28
            > Nie mam zebów zatem dentysta odpada.

No to się dowiedzieliśmy skąd u ciebie ta zgryźliwość ;)
      • malkontent6 Re: Inauguracja Trumpa 20.01.17, 14:56
        Ja pracuję w domu więc jednym okiem będę oglądał.
    • kfugktru23 Re: Inauguracja Trumpa 20.01.17, 06:34
      Stawiam na to że to będzie pierwszy prezydent który ucieknie. Nie zostanie usunięty jak Clinton czy Nixon a sam zrezygnuje z prezydentury. Stwierdzi że to mniej ciekawe niż biznes czy coś takiego i poda się do dymisji. To się rednecki zdziwią.
      • 5magna Re: Inauguracja Trumpa 20.01.17, 06:50
        Pudlo, ten guy nie ucieka. Moga go "zdallasowac"
        • kfugktru23 Re: Inauguracja Trumpa 20.01.17, 06:54
          To dupek. Śmieć który miał fuksa. Jak dostanie po dupie od Chińczyków to spie... do swojej tower i już nie wyjdzie...
          • xystos Re: Inauguracja Trumpa 20.01.17, 08:47
            Czarna godzina dla progermanskiej
            Targowicy w Polsce,aj waj Polin zagrozony.
          • kylax1 Trump jaki jest taki jest, ale nazywanie go 20.01.17, 13:08
            śmieciem, zważywszy na to, że jest miliarderem i prezydentem USA przez jakiegoś anonimowego Polaka, jest trochę śmieszne, delikatne mówiąc.

Ja też za nim nie przepadam, ale dam mu szansę, pod warunkiem, że nie będzie słuchał konserwatywnych przygłupów typu Mike Pence i nie tknie praw kobiet, osób LGBT i ludzi innych ras.
            • engine8 Re: Trump jaki jest taki jest, ale nazywanie go 20.01.17, 20:05
              Mam nadzieje ze o LGBT przestaniemy wogole mowic.. poniewaz mnie to G obchodzi kto z kim spi i niech to rzyma dla siebie jak leci i krzyczy "ja jestem pedal" to i ja moge powiedziec co mysle na ten temat. Wkurz mnaie za na kazdym kroku lewactwo wrzeczy o LGBT....LGBT... ile ich w sumie jest zeby im dawac tyle uwagi?
              Nie powinnismy nikogo dyskryminowac ale i nie gloryfikowac deviantow.. a pozwolic i m spokojnie i skromnie egzystowac w spoelczenstwie..
              Znam wielu, mam sasiadow - bardzo porzadni ludzie, i zachowuja sie normalnie - nie lataja i nie krzycza ze maja siuraka ale nie chca sikac do pisuaru ale chca do damskiej ubikacji bo zalozyli spodniczke.... Co to ma byc?
              No i Trump ani slowem nie wspomnial o zadnych deviantach w swojej mowie wiec jest nadzije ze ta nawalnica sie uspokoi.
              A prawa kobiety powinny miec ale nie nieograniczone.... Decuzja moga podjac czy chca czy nie chca zajsc w ciaze ale potem dziecko jest juz nie ich ale ojca i matki....
              A najlepiej mi sie podoba powiedzenie ze "Ruchy Kobiet wygladaja najlepiej z tylu"
              • malkontent6 Re: Trump jaki jest taki jest, ale nazywanie go 20.01.17, 20:16
                To na co nazrekają ludzie z LGBT to typowe "First World problems". Dotyczą niewielkiej liczby ludzi i tak naprawdę nie są problemami.
                • engine8 Re: Trump jaki jest taki jest, ale nazywanie go 20.01.17, 20:20
                  Najgorsze to to ze juz we wczesnych klasach podstawowki ucza dzieci o "gender".... K.. to dzieci powinny sie tego uczyc? PRzecie one pojecia nie maja ..
            • felusiak1 Re: Trump jaki jest taki jest, ale nazywanie go 21.01.17, 01:44
              A w jaki sposób prezydent może tknąć prawa kobiet, lesbijek, pedałów itp. ?
              Umieram z ciekawości.
              • kfugktru23 Re: Trump jaki jest taki jest, ale nazywanie go 21.01.17, 12:02
                Zakazać małżeństw homoseksualnych.
                • felusiak1 Re: Trump jaki jest taki jest, ale nazywanie go 21.01.17, 18:06
                  Prezydent nie ma takiej możliwości. Spróbuj jeszcze raz.
      • mara571 Wytrzymasz te 4 lub 8 lat 20.01.17, 16:48
        Osobiscie musialam zgrzytac zebami cale 8 lat i az trudno mi uwierzyc, ze doczekalam dnia odejscia Obamy. Szkod, ktore spowodowal nie da sie juz naprawic, pozostaje minimalizacja strat.
        ----
        Kiedyś demokrację niszczono za pomocą blokady informacji. Dziś wrogowie demokracji wykorzystują do tego celu nadmiar informacji

Dominika Wielowieyska
        • j-k To ja bardziej wyrozumiialy dla Obamy jestem... 20.01.17, 16:57
          mara571 napisała:
          Szkod, ktore spowodowal nie da sie juz naprawic, pozostaje minimalizacja strat.

To ja bardziej wyrozumiialy dla Obamy jestem...
          Niczego nie popsul, bo nic nie robil
          A jedyne co zrobil - reforma systemu opieki zdrowotnej (Obamacare)
          - wyszla mu srednio i jest do poprawki - jak mowia specjalisci...
          • engine8 Re: To ja bardziej wyrozumiialy dla Obamy jestem. 20.01.17, 20:11
            A marihuana, a windowanie LGBT na piedestal, rozrubu i strzelanie w Chicago itd itp i wszytko any-pokojowe.
            Jedynie co wg mnei zrobil dobrego bylo dogadanie sie z Iranem i Kuba oraz szpilka w D dla Bibi..
          • felusiak1 Kolega nie ogarnia 21.01.17, 01:41
            mara ma tu rację a kolega nie ma pojecia ale nie potrafi powstrzymać się od wypisywania banialuk.
            Zawiadamiam kolegę, że nie mieliśmy w USA reformy opieki zdrowotnej lecz "reformę" ubezpieczenia medycznego. Nie wiem na jakiej podstawie kolega wyrokuje iż "wyszło srednio". Czy kolega korzysta z amerykańskiego ubezpieczenia? Czy kolega moze porównać swoje ubezpieczenie sprzed "reformy" i obecnie?
        • szwampuch58 Re: Wytrzymasz te 4 lub 8 lat 20.01.17, 17:01
          Mam nadzieje ze masz dobrego dentyste,zalgano pislamistko,przyda sie szczegolnie od dzisiaj bo czeka cie niejeden zgrzyt uzebienia
        • engine8 Re: Wytrzymasz te 4 lub 8 lat 20.01.17, 20:06
          +1
    • szwampuch58 Re: Inauguracja Trumpa 20.01.17, 11:02
      Bidula Sikorski stoi w rozkroku,szef USA jest beeee ale USA jest cacy
      wyborcza.pl/7,75968,21265557,sikorski-ameryka-to-samolubny-szeryf.html#BoxGWImg
    • czizus Re: Inauguracja Trumpa 20.01.17, 11:55
      Życzę Trumpowi udanej prezydentury. Jest sporo niewiadomych ale dobrał sobie kompetentnych ludzi do pracy a w USA jest tak, że każdy kto piastuje wysokie stanowisko państwowe czy też zaczyna taką pracę po wcześniejszej karierze biznesowej, chce zrobić coś dobrego dla Ameryki.
      • szwampuch58 Re: Inauguracja Trumpa 20.01.17, 12:34
        Przepraszam ale mi osobiscie dobro Ameryki "dynda" rytmicznie,jak chce "cus" majstrowac narcyz amerykanski kosztem Europy to niech spada na drzewo
        • czizus Re: Inauguracja Trumpa 20.01.17, 14:46
          szwampuch58 napisał:

> Przepraszam ale mi osobiscie dobro Ameryki "dynda" rytmicznie,jak chce "cus" m
          > ajstrowac narcyz amerykanski kosztem Europy to niech spada na drzewo
          >

Dobro Ameryki to szerokie pojęcie a bliskie, partnerskie stosunki z Europą to jeden z jego elementów.
          Trump nie zaszkodzi UE, odwrotnie - jeżeli będzie schładzał stosunki z UE to ta będzie się jeszcze bardziej integrować i współpracować.
        • xystos Re: Inauguracja Trumpa 20.01.17, 14:46
          ..w tym rzecz ze Trump niechce nic
          przy EU majstrowac i to jest klopot
          dla EU,Trump to izolocjonista,dla niego tylko wewnetrzne dobro ameryki i odbudowa bialej klasy sredniej sie liczy a z tego cieszy sie Putin ...

ale sie porobilo
          • czizus Re: Inauguracja Trumpa 20.01.17, 16:15
            xystos napisał:

,Trump to izolocjonista,dla niego tylko wewnetrzne dobro ameryki i odbudo
            > wa bialej klasy sredniej sie liczy a z tego cieszy sie Putin ...
            >
            > ale sie porobilo

Ale z czasem zrozumie lepiej niż dotychczas, że USA z Europą łączy wiele, że ustępowanie miejsca i to gdziekolwiek takiej Rosji to cofanie się i pomniejszanie roli USA a tym samym osłabianie Ameryki a on chce ją wzmocnić. Zrozumie też, że traktowanie Rosji, kraju z gospodarką mniejszą od gospodarki Włoch, jako równorzędnego partnera dla USA to tylko i wyłącznie osłabianie USA a on chce wzmacniać a nie osłabiać Amerykę.
            Jeżeli zaś tego wszystkiego nie zrozumie, to nie dotrwa do końca kadencji.

A Putin raczej nie ma się z czego cieszyć, bo za ten atak hakerski na USA wcześniej czy pózniej słono zapłaci. Już zresztą płaci.
        • engine8 Re: Inauguracja Trumpa 20.01.17, 20:08
          Wiec sie odwroc i pojdz w swoja strone.
      • engine8 Re: Inauguracja Trumpa 20.01.17, 20:07
        +1
    • yurek11111 Re: Inauguracja Trumpa 20.01.17, 14:40
      To mowisz ze przy piatku chcesz w mszy uczestniczyc...😀
      No coz , z calego materialu ubiegajacego sie o prezydenture wybrano osobe najlepsza , a ze ta osoba to Dyzma to swiadczy tylko ze z USA zle ,pozostaje miec nadzieje ze sztab z ktorym bedzie rzadzil ,bedzie nie dopuszczal do powazniejszych bledow no i Ameryka ma ustawowe mechanizmy obronne , i te w ostatecznosci moga byc uzyte , gdyby Prezydent oderwal sie od realii....
      Jedna z obietnic Trumpa byla obietnica ujawnienia jego sytuacji finansowej poprzez upublicznienie zeznan podatkowych , z niecierpliwoscia oczekuje jej spelnienia , bo cos mi wyglada ze najwazniejszym powodem jego uczestnictwa w wyscigu do Bialego domu bylo widmo totalnej bankrucji ,ktorej zapobiec Trump mogl tylko z pozycji Prezydenta....
      Pozostaje tylko powtarzac haslo 'God Bless America' bo sami ludzie doprowadzili do tego ze na prezydenta wybrano osobnika ktory za motto obral haslo ' make America great AGAIN '.....😐

Re : Ja rano wyciagne flage na maszt i bede ogladal przy sniadaniu ..
      • engine8 Re: Inauguracja Trumpa 20.01.17, 20:14
        Sytuacja finasowa Trumpa to jego prywatna sprawa. Prawo nie nakazuje mu aby to pokazal i ja na jego miejscu bym nie pokazal..
    • malkontent6 Re: Inauguracja Trumpa 20.01.17, 14:59
      Pracuję dzisiaj w domu więc kulminacyjny moment składania przysięgi obejrzę.
    • szwampuch58 Re: Inauguracja Trumpa 20.01.17, 17:09
      Swoja droga ze Wyborcza dostanie takiej "sraczki" z tego powodu,jasny gwint ale odjazd
      • a74-7 Re: Inauguracja Trumpa 20.01.17, 18:04
        Widze ze wszystkie jarmuulki zostaly schowane do kieszeni na moment inauguracji .
        • a74-7 Re: Inauguracja Trumpa 20.01.17, 18:23
          oh,najmocniej przepraszam , rabiej w jarmulce wlasnie zostal wygwizdany i zapadla cisza.
      • engine8 Re: Inauguracja Trumpa 20.01.17, 20:14
        i dostala...... hehehehehe
    • marklen Re: Inauguracja Trumpa 20.01.17, 18:24
      18:02
      Trump został zaprzysiężony
      18:06
      Trump obiecał, że odbuduje Amerykę
      18:13
      Trump obiecał, że przekaże władzę narodowi i że za jego rządów Ameryka obierze nowy kurs

- Ważne jest nie to, jaka partia kontroluje rząd, ale czy naród kontroluje rząd - podkreślił Trump.Według jego słów, Amerykanie znowu zaczną rządzić swoim krajem. - Zapomniani obywatele naszego krajów więcej nie będą zapomniani - zapewnił.
      18:14
      Naród istnieje, aby służyć obywatelom, powiedział nowy amerykański lider

Podkreślił, że ludzie chcą dobrej pracy i dobrego wykształcenia. Trump powiedział również, że Ameryka pada, ale ten upadek zakończy się - dziś.
      18:15
      Trump podkreślił, że amerykańska armia jest wycieńczona
      18:16
      Wzbogacaliśmy inne państwa, a bogactwo naszego państwa się wyczerpywało - powiedział Trump

Według niego, nikt nie myślał wcześniej o amerykańskich pracownikach, o zwykłych ludziach i ich dobrobycie. "Ale to już przeszłość" - podkreślił Trump.
      18:16
      Nowy prezydent USA obiecał, że będzie walczył o swój kraj "do ostatniego tchnienia"
      18:18
      Trump oświadczył, że USA zetrą z powierzchni ziemi terroryzm islamski

18:20

Trump dodał, że Stanom Zjednoczonym będą przyświecać dwie zasady – „kupować amerykańskie i zatrudniać Amerykanów”. Zaapelował też do reszty świata, by w końcu zrozumiano, że dla USA „Ameryka stoi na pierwszym miejscu”.
      18:21
      Od teraz – mówił Trump - USA nie będą niczego narzucać innym krajom
      • marklen Re: Inauguracja Trumpa 20.01.17, 18:27
        18:22
        Trump zakończył swoje przemówienie

45. prezydent Stanów Zjednoczonych zakończył przemówienie słynnym hasłem: "Uczynimy Amerykę znów potęgą". Potem zacytował słowa pierwszego amerykańskiego przywódcy, które zgodnie z tradycją wypowiadają wszyscy prezydenci pod koniec przemówienia inauguracyjnego: "Tak mi dopomóż Bóg".
        • a74-7 Re: Inauguracja Trumpa 20.01.17, 19:00
          well, kiedys nakrecono Top gun zeby wzbudzic patriotyzm w mlodych Amerykanach,
          Trump dziala w odpowiednim kierunku:-)
    • engine8 Re: Inauguracja Trumpa 21.01.17, 03:44
      Pierwszy taniec na balu do melodii Sinatry "I did it My Way" Bravo....
      • szwampuch58 Re: Inauguracja Trumpa 21.01.17, 11:06
        za czerwony krawat nie bijesz braw?
        • engine8 Re: Inauguracja Trumpa 21.01.17, 19:12
          Nie bo tutaj czerwony kolor nie kojarzy sie nikomu z Ruska flaga.
          Zdecydowanie wole jak ma czerwony niz niebieski bo ten sie juz kojarzy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka