polski_francuz 27.10.17, 08:43 spon.de/vhKPW Donald Trump twierdzi, ze jest inteligentnym czlowiekiem. I uwaza, ze to wina prasy, ze wielu jest przekonanych, ze nim nie jest. PF Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lont12 Re: Ulzylo swiatu 27.10.17, 08:52 z dziennikarzynami to się na inteligencję nie ma co mierzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Ulzylo swiatu 27.10.17, 10:18 IV wladza: niekonstytucyjna ale wladza. PF Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Kwestia definicji 27.10.17, 08:53 Tak przez analogie: znam trzech obywateli z listy najbogatszych w Polsce. Wobec dwóch mam podstawowe trudnosci z okresleniem ich, jako "inteligentni", a chyba sa w pierwszej dwudziestce, typowi self made. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Kwestia definicji 27.10.17, 10:16 Kwestia zawodu. Co innego byznesman co innego polityk. Ja widze ciagle w amerkanskim prezydencie animatora TV. Tez niezbyt pasuje. PF Odpowiedz Link Zgłoś
zeitgeist2010 Trump nie posiada "naukowej", analitycznej 27.10.17, 12:49 inteligencji (jak Obama albo CLinton) ale ma ponadprzecietną zdolnosc do manipulacji werbalnej. Swietnie uchwycil to na CNN Chris Cuomo. Trzy kroki do puszczenia w cyrkulacje "fake news". "I think they loved me. I am telling you: they loved me. You know, in fact they loved me." Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Inteligencja ma mnostwo definicji... 30.10.17, 00:50 i kazda z nich ma w sobie jakas tam prawde. Niikt nie przebije w manipulacji CNN... Nikt. Nie bylo jeszcze Trumpa, a manipulace byly faktem. To co mowi Chris Cuomo jest przewidywalne, bo jak powiedzial o nim Trump:CNN in the morning, Chris Cuomo, he's sitting there like a chained lunatic. He's like a boiler ready to explode, the level of hatred." Tak, CNN placi i CNN wymaga od niego odpowiedniej postawy. A co z narodem, z Ameryka? Who cares... Najwazniejsze: CNN breaking news.... Odpowiedz Link Zgłoś
zeitgeist2010 na drugim biegunie Hannity, Ann coulter ... 30.10.17, 21:38 blueelvic2 napisał(a): > i kazda z nich ma w sobie jakas tam prawde. > Niikt nie przebije w manipulacji CNN... Nikt. Nie bylo jeszcze Trumpa, a manipulace byly faktem. > To co mowi Chris Cuomo jest przewidywalne, bo jak powiedzial o nim Trump:CNN in the morning, Chris Cuomo, he's sitting there like a chained lunatic. He's like a boiler ready to explode, the level of hatred." Tak, CNN placi i CNN wymaga od niego odpowiedniej postawy. > > A co z narodem, z Ameryka? Who cares... Najwazniejsze: CNN breaking news.... Laura INgraham, radio talk shows itd. CNN stara sie swoje tezy i krytyke dokumentowac i udowadniac. Tak, placa im za to. Czas zeby Trump zaczal tez "dostarczac" za swoja pensje ... Jak na razie daje sobie sam "kicka" zwalniajac ludzi i podpisujac dekrety. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Biegun biegunowi nierowny... 31.10.17, 00:22 Nie zaprzeczysz, ze sila razenia: CNN, NBC, NYT czy Washington Post jest inna niz tyh, ktorych raczyles wymienic. Lista kontrowersji zwiazane z CNN jest dluga, a "uniki" robione w sprawie Hillary Clinton sa zwyczajnie niestrawne... CNN wolala grzebac w zyciorysie Melani Trump niz rozdmuchac sprzedaz Rosji Uranium One czy tez zajac sie na powaznie mailami Sekretarz Stanu. CNN jest przebiegla i bardzo tworcza w manipulowaniu... en.wikipedia.org/wiki/CNN_controversies#Carol_Costello Odpowiedz Link Zgłoś
zeitgeist2010 Re: Biegun biegunowi nierowny... 31.10.17, 19:57 blueelvic2 napisał(a): > Nie zaprzeczysz, ze sila razenia: CNN, NBC, NYT czy Washington Post jest inna niz tyh, ktorych raczyles wymienic. nie przecze > > Lista kontrowersji zwiazane z CNN jest dluga, a "uniki" robione w sprawie Hillary Clinton sa zwyczajnie niestrawne... CNN wolala grzebac w zyciorysie Melani Trump niz rozdmuchac sprzedaz Rosji Uranium One czy tez zajac sie na powaznie mailami Sekretarz Stanu. > > CNN jest przebiegla i bardzo tworcza w manipulowaniu... > en.wikipedia.org/wiki/CNN_controversies#Carol_Costello Nie czuje sie umotywowany aby bronic CNN. Jest to tylko jedno ze zrodel, ktore ja od czasu do czasu krytycznie ogladam. Mam wiele innych zrodel. Ktos zadal sobie duzo trudu, aby sporzadzic te liste. Ale poniewaz istnieje tez en.wikipedia.org/wiki/Cyberwarfare_by_Russia to jestem uspokojony. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Powiem moze tak... 31.10.17, 23:35 Ogladam (miedzy innymi) CNN od trzydziestu trzech lat.... i powiem z calym przekonaniem, ze CNN zbyt czesto byla przedmiotem, jak to poprawnie nazywaja... of allegations of liberal bias. Ostatnia kampanie prezydencka to wyjatkowa laurka CNNu Ja rowniez nie jest umotywowany krytykowaniem niezgodnych ze standartami dziennikarstwa zachowan CNN i nie tylko ... i rowniez mam wiele innych zrodel, ktore pozwalaja mi na (w miare obiektywna) ocene wydarzaenia/wydarzen. Odpowiedz Link Zgłoś
zeitgeist2010 stronniczosc jest po obu stronach 01.11.17, 19:57 blueelvic2 napisał(a): > Ogladam (miedzy innymi) CNN od trzydziestu trzech lat.... i powiem z calym przekonaniem, ze CNN zbyt czesto byla przedmiotem, jak to poprawnie nazywaja... of allegations of liberal bias. > > Ostatnia kampanie prezydencka to wyjatkowa laurka CNNu > Ja rowniez nie jest umotywowany krytykowaniem niezgodnych ze standartami dziennikarstwa zachowan CNN i nie tylko ... i rowniez mam wiele innych zrodel, ktore pozwalaja mi na (w miare obiektywna) ocene wydarzaenia/wydarzen. przestalem ogladac Dona Lemona i Hannitiego. Brakuje jagiegos w miare obiektywnego glosu. Niestety europejskie media maja rowniez antytrumpowskie nastawienie - na poziomie MSNBC. Pozostaje RT - oni autentycznie lubia TRumpa i atakuja caly czas amerykanski "deep state". Mitt Romney powiedzial: "Trump is a phony and a fraud." Zobaczymy, czy Trump sprawi, ze Romney bedzie musial zjesc te slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Ulzylo swiatu 29.10.17, 18:26 Nice try ale ile można o tym samym. Wiemy, ze ty nie lubisz Trumpa i wiemy, ze nie ma mozliwości abyś polubił. Rzecz jasna, ze twój poglad został wykreowany przez derszpigiel. On też nie lubi i potrafi przekonać ciebie. I o tym mówi Trump w linku, ktory milosciwie zapodałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Ulzylo swiatu 29.10.17, 19:54 Myslisz, ze Trump daje sie lubic? Daj mi cos na zab by mnie przekonac. PF Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Ulzylo swiatu 29.10.17, 20:04 Trumpa kocha wiekszosc Amerykanow,czyli ponad 50%,bo by nie gdyz wygral wyborow.AfD kocha prawie 9 mln Niemcow. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Ulzylo swiatu 29.10.17, 20:15 W Stanach wybiera sie posrednikow reprezentujacych poszczegolne stany. I to oni, a nie bezposredni wyborcy, decyduja i zadecydowali o wyniku wyborow. Do urn wrzuconono wiecej kartek z Klintonowa niz z Trumpem. PF PF Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Ulzylo swiatu 29.10.17, 23:57 Ale cała nadwyżka pochodzi z Kalifirnii gdzie Clinton wygrała przewagą 4.27 mln głosów ale całym kraju miała tylko o 2.87 mln głosów wiecej a to oznacza, ze w pozostałych 49ciu stanach przegrała o 1.4 mln głosów. Ponadto Trump i Clintondoskonale wiedzieli w co się gra i on grał lepiej. Jako ciekawostkę podam ci, że Bill w 1992 roku zdobył jedynie 43% głosów ale wygrał 370 do 168. Taka gra. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Ulzylo swiatu 30.10.17, 17:30 Nu, co ja dzisiaj czytam? Ze dyrektor kampanii wyborczej Trumpa, Paul Manafort zostal oskarzony o wspolprace z Rosji w kampanii wyborczej: www.lefigaro.fr/international/2017/10/30/01003-20171030ARTFIG00173-affaire-russe-l-ex-directeur-de-campagne-de-donald-trump-inculpe-de-complot-contre-les-etats-unis.php No i jak Ty mozesz Twego prezia szanowac? PF P.S. Wzielem Figaro, bys nie plakal ze to derspiegel co to Trumpa nie lubi... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Ulzylo swiatu 30.10.17, 18:46 No to moze postudiuj sobie document and zobacz ze Ci ludzi sa posadzni o wiele przekretow finansowych i wspolracy z Ukraina ale co do Rosji to sie nie doszukalem niczego konkretnego z wyjatkiem moze wspolpracy z pro-rosyjska Partia na Ukrainie... Dosc naciagnieta proba polaczenia przekretow tych ludz za czasow poprzednich prezydentow z kampania Trumpa.. Moze powinni wyciagnac Obame i jego sekretarki Stanu na podium bo wiekszosc to za jego prezydentury bylo? Te wszytkie daty zakladanych form i zbieranie pieniedzy sa z lat 2008 - 2012.... A wiec raczej za wczesnie aby posadzac Trumpa? Nowsze daty - te za czasow Trumpa to juz wykorzystywanie pieniedzy i grzebanie sie w ich przeszlosci... Jak oszukiwali wszytkich dookola to mogli i Trumpa tak ze przsada bay go zxa to winic. A sami za swoje tak naiwne postepowanie powinni pojsc na dlugo do klatki... www.zerohedge.com/news/2017-10-30/paul-manafort-asked-surrender-fbi Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Ulzylo swiatu 30.10.17, 19:36 Mam kolegow z Wydzialu, ktorzy to robia za mnie:) Dzieki za oswietlenie innego kawalka sceny. Po to sie jest na forum. PF Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Ulzylo swiatu 30.10.17, 21:36 Oj beda koledzy zajeci poniewaz wyglada ze "Shit hit fan" www.zerohedge.com/news/2017-10-30/tony-podesta-resigns-lobbying-group-amid-mueller-probe Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Ulzylo swiatu 31.10.17, 00:41 oskarżenie manaforta nie ma nic wspőlnego z trumpem i kampanią wyborczą. dotyczy okresu 2012-2014. a swoją drogą to te twoje media $sają do głőw, że żal ogarnia. Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Re: Ulzylo swiatu 29.10.17, 21:06 wie gdzie leży Polska i ładne przemówienie wygłosił w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
the-great-inuk Re: Ulzylo swiatu 29.10.17, 18:59 Lepiej być głupim ale bogatym, aniżeli mądrym ale biednym... Ot, co... BTW We will face challenges. We will confront hardships. But we will get the job done. Together, we will make Germany impotent again. Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Ulzylo swiatu 29.10.17, 19:16 AfD jest przez media rzadowe tez tak ponizana.AfD=Trump.Kocham ich...i mam nadzieje ze oni beda gora... Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 A dlaczego mialby twierdzic inaczej... 29.10.17, 22:27 Jest jednym z 600-set najbogatszych ludzi swiata, wygral prezydenture z Clinton wraz ze wszystkimi mediami stojacymi za nia wraz z nieformalnym waszyngtonskim systemem, ma wspaniale dzieci... Skonczyl i napisal prace magisterska na Wharton School of the University of Pennsylvania, a jego biznesowa kariera ma kilka prawdziwych majstersztykow... Ot, chocby ten zwiazany z Mar-a-Lago estate in Palm Beach na Florydzie. Media preza sie na potege i robia co moga aby Trumpa zdyskredytowac, ... a poki co, to wszystkie ich wysilki mozna rozbic o przyslowiowy kant doopy. Trump jest dalej prezydentem najpotezniejszego kraju. Trump tweetuje i smieje sie im w nos... “I’m a very intelligent person... pisze Trump. To jest wlasnie to. Nie wiem jak inteligentna jest prasa i jakich to narzedzi nalezy uzyc, aby jej inteligencje zmierzyc zmierzyc ... Wiesz cos na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
zeitgeist2010 klasyczny model Gardnera 30.10.17, 21:30 blueelvic2 napisał(a): > Jest jednym z 600-set najbogatszych ludzi swiata, wygral prezydenture z Clintonwraz ze wszystkimi mediami stojacymi za nia wraz z nieformalnym waszyngtonskimsystemem, ma wspaniale dzieci... Skonczyl i napisal prace magisterska na Wharton School of the University of Pennsylvania, a jego biznesowa kariera ma kilka rawdziwych majstersztykow... Ot, chocby ten zwiazany z Mar-a-Lago estate in Palm Beach na Florydzie. > > Media preza sie na potege i robia co moga aby Trumpa zdyskredytowac, ... a poki > co, to wszystkie ich wysilki mozna rozbic o przyslowiowy kant doopy. Trump jes > t dalej prezydentem najpotezniejszego kraju. > Trump tweetuje i smieje sie im w nos... “I’m a very intelligent person... pisze Trump. To jest wlasnie to. > Nie wiem jak inteligentna jest prasa i jakich to narzedzi nalezy uzyc, aby jej inteligencje zmierzyc zmierzyc ... Wiesz cos na ten temat? wedlug ktorego kazdy z nas cechuje sie kombinacja 2/3 ponizszych typow. 1. Inteligencja logiczno – matematyczna 2. Inteligencja językowa (inaczej lingwistyczna, werbalna) 3. Inteligencja przyrodnicza (inaczej naturalistyczna lub środowiskowa) 4. Inteligencja muzyczna (inaczej słuchowa lub rytmiczna) 5. Inteligencja przestrzenna 6. Inteligencja ruchowa (inaczej kinestetyczna) 7. Inteligencja interpersonalna (społeczna – social intelligence) 8. Inteligencja intrapersonalna (intuicyjna) Nie wiedzialbym, ktore by trumpowi przypisac. Na pewno nie nauki scisle i nie socjalna. WIdac to po tym, jak nieudolnie traktuje zurnalistow. Moze tym 8? ”Ten rodzaj inteligencji wiąże się z wiedzą o sobie samym i oznacza zdolność do patrzenia na świat z własnego punktu widzenia, rozpoznawania własnych uczuć i emocji. Pozwala na osądzanie ich i wykorzystanie w autokontroli. W połączeniu z inteligencją interpersonalną pomaga wybrać najlepszą drogę w życiu. Osoby z rozwiniętą inteligencją intrapersonalną posiadają tzw. „mądrość życiową”, intuicję” dziecisawazne.pl/8-inteligencji-wedlug-prof-h-gardnera/ Trump nie wykazuje inteligencji politycznej. Nic mu sie nie udaje. Niczego nie osiągnął. Klamie, sam sobie przeczy, antagonizuje sojusznikow. In addition, he displays eminent mental issues. Narcyzm, nieudolnosc do nauki z doswiadczenia. Sam dostarcza na to dowody, przekonywując samego siebie, ze jest inteligentny i kochany. Dlatego wraca ciagle do swojej bazy wyborczej aby doswiadczyc kolejnego dowartosciowania od tych samych ludzi. Moze w dalszym ciagu kompensuje tragiczna smierc brata? Jest to ciekawe zjawisko dla postronnych obserwatorow. Mniej dla wiekszosci obywateli USA. Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Nie wiem czy piszesz o wiedzy, czy o inteligencji. 31.10.17, 01:06 Zawsze sadzilem, ze inteligencja ma zwiazek z szybkoscia kojarzenia i przetwarzaniem informacji... Ale nie o to wcale chodzi. Wazne jest zupelnie cos innego. Trump nie wykazuje inteligencji politycznej. Nic mu sie nie udaje. Niczego nie osiągnął. Klamie, sam sobie przeczy, antagonizuje sojusznikow. * Zastanawiam sie czym tak naprawde winna sie objawic inteligencja polityczna? ** Czy doprawdy niczego dla Stanow dobrego nie zrobil? *** W czym niby klamie i kogo antagonizuje? Trump nie jest bohaterem z mojej bajki, zreszta dlaczego niby mialby nim byc. Mieszkam w Kanadzie i z ciekawoscie sie przygladam jak przyglupy z Hollywood wode z mozgu Amerykanom robia. Wypielegnowane botoksem kobiety z intelektem w torebke od Hermesa zapakowanym... Tak one wiedza, a CNN ich wiedze narodowi sprzedaje... na lewo, jak koniowi chleb. Dekrety - 51, memoranda - 36 .... Sadze, ze nalezy nad nimi pochylic glowe, chociazby tylko po to, zeby stwierdzic jaj wyglada prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
zeitgeist2010 Re: Nie wiem czy piszesz o wiedzy, czy o intelige 31.10.17, 20:18 blueelvic2 napisał(a): > Zawsze sadzilem, ze inteligencja ma zwiazek z szybkoscia kojarzenia i przetwarzaniem informacji... Ale nie o to wcale chodzi. Wazne jest zupelnie cos innego. > Fascynujacy temat. Jednoznacznie pisze o inteligencji. Gwoli scislosci nalezy powiedziec, ze dodano typ 9: inteligencja empatyczna. Mam tez swoja prywatna definicje: zdolnosc do szybkiego przystosowywania sie do zmiennych warunkow srodowiska oraz rozwiazywania problemow. Copyright zeitgeist2010 ☺ Teoria typow inteligencji dotyczy bardziej cech wrodzonych, niz nabytych co mozna by okreslic jako wiedza. Ze mnie nikt nie zrobi Cristiano Ronaldo albo Elvisa Presleya. Nie mam wrodzonych zdolnosci w tym kierunku. Natomiast moj syn ma zdolnosci i do jezykow i nauk scislych a do tego przyzwoicie gra na gitarze i saksofonie … ale nikt nie zrobi z niego Vincenta van Gogha albo Magellana. > > Trump nie wykazuje inteligencji politycznej. Nic mu sie nie udaje. Niczego nie osiągnął. Klamie, sam sobie przeczy, antagonizuje sojusznikow. > > * Zastanawiam sie czym tak naprawde winna sie objawic inteligencja polityczna? > > ** Czy doprawdy niczego dla Stanow dobrego nie zrobil? > > *** W czym niby klamie i kogo antagonizuje? > > Trump nie jest bohaterem z mojej bajki, zreszta dlaczego niby mialby nim byc. Mieszkam w Kanadzie i z ciekawoscie sie przygladam jak przyglupy z Hollywood wode z mozgu Amerykanom robia. Wypielegnowane botoksem kobiety z intelektem w torebke od Hermesa zapakowanym... Tak one wiedza, a CNN ich wiedze narodowi sprzedaje... na lewo, jak koniowi chleb. * Przywodztwem i inspiracja dla 50 + % spoleczentswa a szczegolnie dla tych najmniej uprzywilejowanych Zdolnoscia do jednoczenia Do budowania kompromisow i koalicji Do rozwiazywania problemow Do budowania respektu dla wlasnego panstwa Do popierania wlasciwych trendow na swiecie (np w tej chwili powinno sie dzialac na rzecz niepodleglego panstwa dla KUrdow) ** I can´t find anything on top of my head. Moze, ze zaktywizowal dotychczas bierne grupy wyborcow. *** Sowicie oplacani jurnalisci mieli czas i srodki aby dokonac niezbednego researchu, z ktorym mozna sie zapoznac i ocenic. Dla przykladu: www.washingtonpost.com/news/fact-checker/wp/2017/06/15/president-trumps-mangled-facts-about-obamacare/?utm_term=.e9f707c13a09 ja spontanicznie moge dorzucic: Ze osuszy bagno, ze pogoni chiny, ze jest inteligentny i kochany, ze nie ma powiazan z interesami rosyjskimi, ze potrafi zalatwiac problemy, ze jest republikaninem, ze jest konserwatysta Kongres, senat, Niemcy, independent voters, generalicje USA, zwolennikow merytokracji (pozwalajac na nepotyzm na najw szczeblach wladzy), zasluzonych patriotow i "public servants" jak John McCain i MItt Romney. > Dekrety - 51, memoranda - 36 .... Sadze, ze nalezy nad nimi pochylic glowe, chociazby tylko po to, zeby stwierdzic jaj wyglada prawda. Wszyscy honorowi i ambitni ludzie dązą do prawdy ... Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Rozpoczne od konca... 01.11.17, 00:16 Wszyscy honorowi i ambitni ludzie dązą do prawdy ... Skoro tak, to w czym problem? Czy memorandum i dekret prezydencki nie jest wystarczajacym materialem dla mediow aby ten fakt zostal przez nich przeanalizowany w swietle ewentualnych korzysci dla Stanow? Trump mial jakis tam program wyborczy... Tak, America First. Ze osuszy bagno, ze pogoni chiny, ze jest inteligentny i kochany, ze nie ma powiazan z interesami rosyjskimi, ze potrafi zalatwiac problemy, ze jest republikaninem, ze jest konserwatysta Czy pamietasz ile obietnic zlozyl Obama w roku 2008 oraz 2012 ? Zebys nie musial zgadywac podpowiem za pozwoleniem - 500. Ile z nich zostalo zrealizowanych? ... Bez komentarza. Trump zaczyna osuszac waszyngtonskie bagno... Zaczal z Chinami rozmowy z zupelnie innej beczki... Bo niby dlaczego nie? NATO ... Kto i ile placil na sojusz? Kto wlasciwie bronil czlonkow tegoz sojuszu? Skonczylo sie cos, co pozwalalo innym tylki grzac przy amerykanskiej potedze. Dla przykladu: www.washingtonpost.com/news/fact-checker/wp/2017/06/15/president-trumps-mangled-facts-about-obamacare/?utm_term=.e9f707c13a09 I znowu ten Woshington Post... Dla odmiany: www.thebalance.com/what-is-wrong-with-obamacare-3306076 Jak sam zauwazysz ludzie maja rozny punkt odniesienia. I can´t find anything on top of my head. Moze, ze zaktywizowal dotychczas bierne grupy wyborcow. Chcialem zalaczyc link do Trumpa dekretow i nie tylko... Sadze jednak, ze to zbyteczne. O inteligencji nie bede sie rozpisywal ... Za kwadrans przychodza znajomi na halloweenowa kolacje. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Rozpoczne od konca... 01.11.17, 01:16 cajtgajst uległ kronice filmowej i tak postrzega swiat. nie ma zadnej mozliwości abyś zdołał zapalić jedno swiatełko nie mówiąc o przekonaniu go iż został zmanipulowany przez antytrumpowe media. Odpowiedz Link Zgłoś
zeitgeist2010 Re: Rozpoczne od konca... 01.11.17, 19:49 felusiak1 napisał: Polska Kronika Filmowa 1971 cz1 cajtgajst uległ kronice filmowej i tak postrzega swiat. nie ma zadnej mozliwości abyś zdołał zapalić jedno swiatełko nie mówiąc o przekonaniu go iż został zmanipulowany przez antytrumpowe media. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa25 Re: Ulzylo swiatu 29.10.17, 23:29 Jest wiele rodzajów inteligencji - można być np. matematycznym debilem, nie rozumieć zawiłości świata nauki ścisłej, ale jednocześnie świetnym managerem, dyrektore potrafiącym zarządzać ludźmi, albo być spostrzegawczym i zauważać nadarzające się okazje. Ważne, by być dobrym w tym, co się robi, zauważać swoje niedoskonałości i umieć sobie z nimi radzić, np. zatrudniając ludzi, którzy wypełniają odpowiednie "luki". Trump został prezydentem USA, więc nie może być całkiem głupi - nie w każdej materii. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Ulzylo swiatu 29.10.17, 23:59 Bobby Fisher był szachowym geniuszem i życiowym debilem. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Ulzylo swiatu 30.10.17, 00:20 Trump to jeden z najbogatszych ludzi. Gdyby kupił Twoją uczelnię, to wcześniej by Ci ulżyło. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Ulzylo swiatu 30.10.17, 10:11 Jakby PWr byla na sprzedaz sam bym zbieral forse na kupno. Taka kuznia geniuszy:) Pozdro z lotniska PF Odpowiedz Link Zgłoś