Dodaj do ulubionych

Polska... Zyd - Europy?

08.10.04, 23:20
Nu, jak Francuzy tak mowia, to tak jest, oni wiedza lepiej.... oni wszystko
wiedza lepiej.... I niech sie Polska nie wpieprza w polityke 'wielkich'....
Moze nie jest tak?

Nu sami poczytajcie....
Tu pare fragmentow i link do artykulu.....

Polska to niewdzięcznik i zrzęda

Jak cię widzą, słyszą i czytają, tak cię piszą. ...

Pomimo „łagodzących” dyplomatycznych wizyt i wspólnych deklaracji bezustannie
pojawiają się powody do kolejnych waśni. ...

... Wina leży po stronie polskiej psychiki historyczno-narodowej,
zdominowanej przez „nadmiar bolesnej historii i nadmiar emocji”. "Ta Polska,
która krytykuje wszystkich wielkich”, ma pretensje do całego świata, ponieważ
od czasu wejścia do instytucji europejskich i do NATO „szuka swej tożsamości
i nadrabia stracony czas, przypominając, co przeżyła". ...

...nic też dziwnego, że kapitał sympatii do ojczyzny „Solidarności” wynosi
zero. ...

... Do tego wsławiamy się jeszcze na własną rękę represją aborcji i
szermowaniem wartościami chrześcijańskimi – co we Francji, gdzie oddzielenie
państwa od Kościoła jest od stuleci wartością nadrzędną, spotyka się z bardzo
gwałtowną krytyką społeczną. ...

... jawimy się jako kraj o wyjątkowo zacofanej, chrześcijańsko-narodowej
mentalności, o drażniących kompleksach i skłonności do histerycznego bicia w
cudze piersi. ...

kiosk.onet.pl/art.html?NA=3&ITEM=1192472&KAT=1293

Nu czto nie praw ja?

Obserwuj wątek
    • krystian71 Re: Polska... Zyd - Europy? 08.10.04, 23:26
      a czemu zaraz Zyd ?Moga francuscy politycy Polski nie lubic,ale zeby od razu tak wyzywac.To niepolitycznie.Chyba,ze sam to od siebie wymysliles,bo nie chce mi sie tych kalumni czytac
      • moskowit Re: Polska... Zyd - Europy? 08.10.04, 23:37
        Nu pewnie, ze sam wymyslilem....

Ale jak jestes len, to przeciez to Twoja sprawa.... Nie chcesz to nie czytaj....
        Twoje wied' dielo.... Nu czto nie tak?

• Gość: dana33 Re: Polska... Zyd - Europy? IP: *.broadband.actcom.net.il 08.10.04, 23:39
        dlaczego zyd europy, krystianku? w artykule napisane jest m.in. :

" media francuskie, tak jak i polskie zresztą, przedstawiają obraz „partnera” w
        sposób zdeformowany i schematyczny – nie mówi się zbyt wiele o
        przedsiębiorstwach francuskich, prosperujących w Polsce dzięki praktykom
        dalekim od tutejszego modelu ochrony socjalnej, ani o kosztownych wysiłkach
        przystosowania Polski do europejskich standardów, ani o ekonomicznych
        trudnościach, ani o manifestacjach proeuropejskich czy szkołach o europejskim
        profilu. Relacjonuje się za to natychmiast każdy wybryk antyhomoseksualny lub
        antysemicki, polemikę wokół pochówku Miłosza lub przetrzymywanie w więzieniu
        młodego Francuza."

nie mowi sie na forum o osiagnieciach israela na polu medycyny, przemyslu,
        rolnictwa, high-tech, za to natychmiast kazda akcja obronna israela opisana
        jest jako morderstwo, okupacja i lamanie praw czlowieka.
        • Gość: dana33 Re: Polska... Zyd - Europy? IP: *.broadband.actcom.net.il 08.10.04, 23:42
          p.s. wiesz co krystianku, powinnam dodac jeszcze do tych przykladow
          politycznych inne. takie np jak "obrzezanie powoduje impotencje", "wg talmudu
          kady goj ktory je przy stole zyda musi byc zabity" i inne tego rodzaju perelki.
          • krystian71 Re: Polska... Zyd - Europy? 08.10.04, 23:53
            nie wierz w to danusiu,ktos cie w konia robi,nie ma zadnej White Power , ktora scigala by goi za to,ze posilili sie przy stole razem z zydem
            co do tego obrzezania nie wypowiadam sie na tematy mi obce i malo znane,w przeciwienstwie do wszechstronnego kartografa wtracalsckiego
            dobranoc
        • krystian71 Re: Polska... Zyd - Europy? 08.10.04, 23:46
          dzieki ci danus za ten bryk,pisalem ci wczoraj,ze mnie rozbiera,zwlaszcza wieczorem,a teraz na wlasne oczy widze,ze to mial byc komplement z ust p.moskowica
          Ze niby ta Polska tak we francji pogardzana warta jest lepszej opinii bo tez w obronie wlasnej morduje,okupuje i lamie prawa czlowieka-homoseksualisty
          Ale jesli nie o to chodzi to juz ide spac
          • Gość: dana33 Re: Polska... Zyd - Europy? IP: *.broadband.actcom.net.il 08.10.04, 23:49
            lepiej idz spac. wiecej pozytku niz z twojego myslenia.
            • moskowit Re: Polska... Zyd - Europy? 08.10.04, 23:55
              Nu Dannoczka doroga....

Wied' duraki nikogda nie pojmut.... nu jak to sie nazywa.... aluzija.... cztoli?

Mnie tak za was dusza bolit, czto slow nie hwatajet....
              Ty mnie rozumiesz? A?

• Gość: dana33 Re: Polska... Zyd - Europy? IP: *.broadband.actcom.net.il 09.10.04, 01:01
                ty to czasem w twoj pocztowyj jaszczik smotrisz? da? niet? posmotrij... :)
    • Gość: . MOSKOWIT - NAJSMUTNIEJSZE, ZE TO JEST W IP: *.range81-156.btcentralplus.com 09.10.04, 02:25
      MEDIACH SWIATOWYCH, A ZWLASZCZA EUROPEJSKICH, A NAWET JESZCZE GORZEJ. A Polak?
      Polak dalej sam pod soba dolki kopie i nie chce uwierzyc zyczliwym przeciez
      Polakom Irlandczykom, ze jest SELF-FUCKER.
      • wojcd Re: MOSKOWIT - NAJSMUTNIEJSZE, ZE TO JEST W 09.10.04, 03:53
        Gość portalu: . napisał(a):
        MEDIACH SWIATOWYCH, A ZWLASZCZA EUROPEJSKICH, A NAWET JESZCZE GORZEJ. A Polak?
        Polak dalej sam pod soba dolki kopie i nie chce uwierzyc zyczliwym przeciez
        Polakom Irlandczykom, ze jest ......
    • Gość: Gerard wszystko co igor przekazal mi o Francji jest tu IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 09.10.04, 02:58
      widoczne. Dyktando francuskie to credo Europy lub nie nalezysz do cywilizacji
      laickiej. Tej samej cywilizacji, ktora zniszczy Francje, jej kulture i jej
      walke o wolnosc. Wolnosc nie zaklada niszczenie kultury chrzescijanskiej lecz
      tylko wolnosc od politycznego wplywu kosciola. We Francji zniszczono nawet
      tkanke narodowa. Tam nie bedzie niedlugo nikogo kto bedzie walczyl nawet o "la
      liberte et l'egalite". Jesli Polska pojdzie droga Francji to straci tez
      polskosc.
      • wojcd Re: wszystko co igor przekazal mi o Francji jest 09.10.04, 04:05
        Gość portalu: Gerard napisał(a):
        widoczne. Dyktando francuskie to credo Europy lub nie nalezysz do cywilizacji
        laickiej. Tej samej cywilizacji, ktora zniszczy Francje, jej kulture i jej
        walke o wolnosc. Wolnosc nie zaklada niszczenie kultury chrzescijanskiej lecz
        tylko wolnosc od politycznego wplywu kosciola. We Francji zniszczono nawet
        tkanke narodowa. Tam nie bedzie niedlugo nikogo kto bedzie walczyl nawet o "la
        liberte et l'egalite". Jesli Polska pojdzie droga Francji to straci tez
        polskosc.
        jazdy. I chca by ich jeszcze za to podziwiac Zabojady jedne.

PS. Przyznaje sie bez bicia - jestem antyfrancuski. Tak mnie Bozia stworzyla.
    • wojcd Re: Polska... Zyd - Europy? 09.10.04, 03:58
      Ciekawie to zestawiles Moskowicie. Ten szantaz wlasnym cierpienie i
      rozdrapywanie blizn brzmi znajomie. Przy czym nie wierzylbym Francuzikom. Ich
      zachowanie w czasie wojny bylo skandaliczne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka