Dodaj do ulubionych

Ciezkie jest zycie chirurga

04.03.18, 08:48
Raz czy dwa ma latwe operacje zwyklych ludzi. Jak mu sie uda to dobrze. Jak nie to cos zmysli rodzinie i szafa gra. Ale czasami, ho ho, dostaje pacjenta wartego 200 mln € i dwoch straznikow mienia patrzacege na rece chirurga podczas operacji.

I te rece biedakowi zaczynaja drzec podczas operacji.

PF
Obserwuj wątek
    • polski_francuz I jeszcze 04.03.18, 09:33
      link, by wiadomo bylo o kogo mi chodzi:)

PF
    • wojciech.2349 Re: Ciezkie jest zycie chirurga 04.03.18, 16:46
      Czegoś nie rozumiem.
      Ubezpieczenia takich gości są kosmiczne.
      Ubezpieczyciel powinien chyba żądać usług "the best".

Dlaczego ta operacja odbyła się w Brazylii?
      • ola.z.opola [...] 04.03.18, 18:02
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • wojciech.2349 Re: Dlaczego uwazasz, ze dr Rodrigo Lasmar nie je 04.03.18, 18:18
          ola.z.opola napisała:
          > Myslisz, ze wszystko co polskie jest najlepsze na swiecie?
          ----------
          Tak Olu. Ty jesteś z Opola.
          I ładniejszych niewiast nie ma na świecie.

Zaprzeczysz?
      • polski_francuz Re: Ciezkie jest zycie chirurga 04.03.18, 21:50
        Bo pilkarz jest tez podpora kadry Brazylii. PSG dala mu lekarza by patrzyla na rece chirurga.

PF
    • yurek11111 Re: Ciezkie jest zycie chirurga 04.03.18, 19:21
      Temu 'biedakowi' co operowal Kulczyka tez rece zadrzaly i operacja sie nie udala i pacjent nie przezyl...
      A teraz sie nieboszczyka czepiaja...
      • wojciech.2349 Re: Ciezkie jest zycie chirurga 04.03.18, 19:46
        Yurek,
        Kulczyk to paser z najwyższej półki.
        Jego majątek nie przysłużył się dobru Polski.
        • yurek11111 Re: Ciezkie jest zycie chirurga 04.03.18, 20:14
          Wiem...
          Dlatego mu sie zeszlo z tego swiata , tajemnice odnosnie wspolasow zabral do grobu...
          Umowe o najdrozsza w Europie droge Tusek utajnil...
    • engine8 Re: Ciezkie jest zycie chirurga 05.03.18, 00:09
      No ale o co Tobie wlasciwie chodzi?
      No wiadomo ze nie tylko w medycynie podejscie fachowcow zalezy od tego ile na tym zarobia albo ile moga stracic... to nie powinno byc w tych czasach zaskoczeniem....
      Medycyna juz dawno przestala byc idea a stala sie czystm biznesem....
      • polski_francuz Re: Ciezkie jest zycie chirurga 05.03.18, 08:07
        "No ale o co Tobie wlasciwie chodzi?"

O odpowiedzialnosc jak sie kogos bardzo wartosciowego operuje i pomylka duzo moze kosztowac.

PF
        • engine8 Re: Ciezkie jest zycie chirurga 05.03.18, 17:46
          U nas pomylka na biednym czy bogatym kosztuje mniej wiecej tyle samo.... Adwokaci biora sprawy i jedeych i drugich. Dlatego m in kazdy lekarz tutaj musi miec bardzo dobre i bardzo drogie ubezpieczenie na wypadek "skrochmalenia roboty"

Najgorzej to chyba nawet nie bogatego ale gangstera - nawet nie bardzo waznego, operawac....
          • polski_francuz Dr Hause 05.03.18, 20:04
            Ogladam teraz chetnie te serie i zadziwia mnie wasz system zdrowia. Lekarz musi miec zgode na pismie pacjenta/rodziny pacjenta na operacje itp, itd.

Co do ubezpieczen od "nieszczesliwych operacji" to i u nas powoli to wchodzi. Ale jeszcze nie w takim rozmiarze co u Was. Mnie sie wydaje, ze wasze duze problemy to: (i) za duzo adwokatow szukajacych zwady; (ii) silne lobby farmaceutyczne. Wiem cos o tym ostatnim bo wspolpracuje troche z firmami robiacymi protezy biodrowe.

PF
            • engine8 Re: Dr Hause 05.03.18, 21:06
              No chyba ze to nagle, inaczej pacjent musi sie zgodzic ze jak cos nie wyjdzie to nie bedzie sadzil ...
              Zona jak mial operacje na kolano to dali jej pisaka i musiala sobie sam zaznaczyc ktore to kolano.....
              U nas jest za duzo prawnikow ktorzy szukaj okazji do zarobku.... Co troche mi jakies grosze przysylaja.. Pare dni temu dostalem $10 odszkodowania za to ze jak mi sie skonczyla gwarancja na samochod a z tym darmwe radio satelitarne to firma tego radia dzwonila do mnie aby mnie namowic na dalsza subskrypcje....Ja im powiedzilem ze nie jestem zainteresownay i tyle bylo. Podbno tego im robic nie wolno bylo i ktos zrobil "class action " no i jak zwykle prawnicy zasadzili o miliony - sami wzieli normalne 1/3 a reszta rozdzilelili...
              Pare tygodni wczesniej jakies grosze przyszly za nawet nie wiem co... Podbno jakas firma produkujaca zarowki nie podala prawdziwych danych jesli chodzi o pobierana energie czy cos tam....
              Uwazam ze to przesada i wiele takich spraw powinno byc wyrzucone do kosza... ale jest jak jest, sam kiedys na tym zarobilem wiec nie narzekam..
              No i lobby faramceutyczne to nie tylko nasz przesladuje ale innych tez... w Polsce to dopiera sobie pozwalaja m. in dlatego ze lekarze generalnie nie sa bardzo bogaci wiec latwo ich przekupic... tutaj raczej przekupuja kongresmenow a glownie wileki Medical Association ktore "rekomenduja" pewne leki i sugeruja limity. Np na Cholesterol czy cisnieni krwi i lekarz bajac sie ze ich ktos zasadzi dopasowuja sie od tego majac zawsze wytlumacznie ze robili to co wielka i powazna instytucja zaleca.... A ze czlonkowie tych instutycji maja akcje w firmach farmacetucznych to biznes sie kreci...
              • 5magna Re: Dr Hause 06.03.18, 03:56
                Chirurdzy z Afryki. Pobili Francuza a potem dobrali mu sie z zebami do twarzy,,,,,

madworldnews.com/3-migrants-attack-man-alley-cops/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka