Dodaj do ulubionych

GUMISIE-Prosba od Abdula

IP: 143.161.79.* 20.04.02, 10:31
Napisales
(Żydem jest się z urodzenia,
nie z powodu wyznawania bądź nie judaizmu, jak wyjasnił pewien rabin - linkiem
służę na życzenie
Jezeli mozesz to podaj mi ten link.
Co do nadreprezentacji Zydow w komunie to mam wrazenie , ze jak ktos stale w
tylek dostaje i pojawia sie ktos kto mu pomoze w tylek dawac to mu sie moze
wydawac sympatyczne. To chyba ludzkie a nie zydowskie.
Obserwuj wątek
    • kraken1 Re: GUMISIE-Prosba od Abdula 20.04.02, 10:38
      Nie biedaku, to jest zydowskie. Polacy dostawali niezle w dupe od Niemcow, a
      nie wielu sie zeszmacilo bedac na ich uslugach.
      • Gość: Abdul Re: GUMISIE-Prosba od Abdula IP: 143.161.79.* 20.04.02, 10:47
        Blaznujesz.
        Margines jest wszedzie.Przypominam ci o volksdeutschach.
        • kraken1 Re: GUMISIE-Prosba od Abdula 20.04.02, 11:02
          Volksdeutsche - to lobuzy niemieckiego pochodzenia,( chociaz mielismy sasiada
          Niemca urodzonego juz w Polsce, ktory siedzial w obozie bo nie chcial podpisac
          volkslisty)czesc z nich pracowala dla Niemcow przed wojna.
          I jeszcze jedna roznica miedzy Zydami z NKWD i UB a volksdeutschami :
          ci ostatni,ktorzy mieli cos na sumieniu, po wyzwoleniu spieprzali do Niemiec i
          po swiecie az sie kurzylo. Ci, ktorzy nie zdazyli byli skazywani, niejeden
          dostal stryczek.
          Niestety, zaden zbrodniczy Zyd (np. Wolinska) nigdy nie dostal
          zadnego ,najmniejszego nawet wyroku.
          Kraken
          • Gość: Abdul Re: Zmiana naglowka IP: *.dip.t-dialin.net 20.04.02, 16:42
            Glupio mi ,ze dalem sie wciagnac w takieg rodzaju polemike akurat pod nikiem
            kogos ktorego wypowiedzi autentycznie mnie interesuja i ktore szanuje nawet jak
            nie zawsze sie zgadzam.
            Co do twojego stosunku do "Zydow".
            Moja rodzina pochodzi ze Lwowa. Kiedy NKWD zapukalo ktoregos dni do drzwi by
            zabrac mego stryja to byli to Ukraincy i Polacy. Stryj przepadl bez wiesci.
            Do konca zycia ojciec moj nie mogl nawet zniesc zestawu kolorow zoltego z
            niebieskim. Mosiek to byl ktos kto naprawial buty. Dr Weiss leczyl cala rodzine.
            Po wygnaniu ze Lwowa spotkalismy doktora znowu. Nazywal sie juz Bielski i mial
            syna ( rowniez lekarza ) ktory nie opuszczal zadnej mszy swietej. Dzici
            wychowal w duchu katolickim. To wlasciwie wszystkie moje dotychczasowe
            doswiadczenia z Zydami. Czy musze ich nienawidziec ? Czy moge sobie wybrac inny
            obiekt nienawisci ?
    • Gość: Gumisie Re: GUMISIE-Prosba od Abdula IP: *.client.attbi.com 20.04.02, 21:16
      Gość portalu: Abdul napisał(a):

> Napisales
      > (Żydem jest się z urodzenia,
      > nie z powodu wyznawania bądź nie judaizmu, jak wyjasnił pewien rabin - linkiem
      > służę na życzenie
      > Jezeli mozesz to podaj mi ten link.

www.jpfo.org/alert20020321.htm

"Jewish lineage is based on matrilineal descent. The offspring of a Jewish woman, who herself is the daughter of a
      Jewish woman or a sincere convert, is considered Jewish. Period. It matters not at all if the progeny practices the
      tenets of Judaism or chooses to ignore them; he or she is a Jew. "

Na marginesie - rabin Mermelstein sprawia wrażenie naprawdę sympatycznego człowieka. Jak nie lubię różnych
      Grossów i SSharonów, to Jego chętnie bym zaliczył do swoich przyjaciół - podobieństwo poglądów i wartosci.

> Co do nadreprezentacji Zydow w komunie to mam wrazenie , ze jak ktos stale w
      > tylek dostaje i pojawia sie ktos kto mu pomoze w tylek dawac to mu sie moze
      > wydawac sympatyczne. To chyba ludzkie a nie zydowskie.

To skurwysyńskie, a nie ludzkie.
      Pozdrowienia,
      G.
      • Gość: Abdul Re: GUMISIE-Prosba od Abdula IP: *.dip.t-dialin.net 21.04.02, 02:57
        Dziekuje za link

Moze i masz racje ale "skurwysynow" znajdziesz wszedzie wiecej niz bys tego
        chcial.
        To cecha charakteru nie narodowosci czy wyznania.
        Widzialem niedawno na jakims programie niemieckim reklame firmy SIXT , ktora
        zajmuje sie wypozyczaniem samochodow. Pokazano przejscie graniczne do Polski.
        W tle bialy orzel i laweta z samochodami. Do tego tekst ze w niemczech
        kradzionych jest rocznie ....... samochodow i ze moze lepiej u nich pozyczac
        niz kupowac. Tak postrzega sie Polske i Polakow. To jest chyba skurwysynstwo, z
        ktorym nalezaloby walczyc zamiast odgrzewac jakies stare uprzedzenia. Czy
        uwazasz , ze to malo wazne jak nas widza . A moze winni sa Zydzi ze Polak stal
        sie synonimem zlodzieja ?
        • Gość: Daisy Re: GUMISIE-Prosba od Abdula IP: *.ok.ok.cox.net 21.04.02, 05:18
          Pomimo,ze to dyskusja miedzy G.. a Abd..pozwole sobie cos dodac o tym synonimie zlodziejstwa.
          Jak mi wiadomo polskim zlodziejom pomagaja w Niemczech zlodzieje niemieccy, nie mowiac juz o tysiacach
          "porzadnych"Niemcow ktorzy porzucali stare samochody w Polsce wyciagajac odszkodowania za" ukradzione"
          auta w Polsce. Domyslam sie ,ze mieszkasz w Niemczech i wiesz wiecej na ten temat.
          Niemcy bardzo chetnie przypinaja latke Polakom, innym tez. Moze wydaje sie im, ze juz swiat zapomnial ze w
          wieku ubieglym nie bylo wiekszego zlodzieja od nich.
          A wiesz jakiego narodu dotyczy niemieckie porzekadlo : "jak podajesz im reke, policz palce" - do Anglikow (i
          slusznie zreszta)
          • Gość: Abdul Re: GUMISIE-Prosba od Abdula IP: *.dip.t-dialin.net 21.04.02, 08:48
            Masz racje Daisy.
            Niezaleznie jednak od tego czy to prawda czy nie i co mowia statystyki
            taki obraz Polaka sie utrwalil i tym, ktorzy sie do tego w jakikolwiek sposob
            przyczynili powyrywalbym nogi ( mimo, ze jestem niespotykanie spokojnym
            czlowiekiem ). Nie jestesmy sami bez winy. W ubieglym roku na plazy w St. Tropez
            rzucila mi sie w oczy ( i niestety nie tylko mnie ) grupa chyba 10 mlodych
            ludzi biegajacych po pijanemu z golymi tylkami glosno sypiacych lacina.
            Ludzie troche sie bali zareagowac.Porozmawialem z nimi chwile i wciagneli
            majtki . Dnia nastepnego slyszalem z roznych stron komentarze co mysla o
            fakcie ,ze teraz juz dzikusy najezdzaja ich plaze. Znowu" skurwysynstwo ".
            Na tej drodze pozdrawiam poznana we Francji mlodziez z Gliwic
        • Gość: Gumisie Re: GUMISIE-Prosba od Abdula IP: *.client.attbi.com 21.04.02, 10:43

> zamiast odgrzewac jakies stare uprzedzenia.

Powiedz to tym, co odgrzewają "polski antysemityzm". Ja zawsze na takie zarzuty odpowiem
          przypomnieniem żydowskiego komunizmu, a to w celach edukacyjnych: łatwiej przemówić do rozumu
          przykładem, który boli (pamiętasz to o Kalim i krowie?). Łatwiej im wtedy zrozumieć bezsens stosowania
          odpowiedzialnosci zbiorowej, na co mają wielką ochotę dopóty, dopóki owej odpowiedzialnosci
          zbiorowej nie stosuje się do nich (wtedy aj, waj - antysemityzm).
          G.
    • Gość: Abdul Re: GUMISIE-Prosba od Abdula IP: *.dip.t-dialin.net 21.04.02, 13:20
      O ile sie nie myle od niedawna w Polsce rzadzi "stara komuna"
      Wygrala zdecydowana wiekszoscia wybory. Czy zdecydowana wiekszosc spoleczenstwa
      polskiega to Zydzi ?
      • Gość: Gumisie Historia IP: *.client.attbi.com 21.04.02, 21:52

> O ile sie nie myle od niedawna w Polsce rzadzi "stara komuna"
        > Wygrala zdecydowana wiekszoscia wybory. Czy zdecydowana wiekszosc spoleczenstwa
        >
        > polskiega to Zydzi ?

Skoro są wybory, to nie ma komuny. Z definicji. Miller, Kwasniewski &Co. to karierowicze, nie ideowi zbrodniarze.

Prawdziwa komuna to było UB, dyktatura proletariatu, KPP, PPR, wczesna PZPR. Wyborcy nie mieli nic do gadania.
        Wtedy był komunizm, wtedy Żydzi stanowili około połowy KPP.
        G.

• Gość: Abdul Re: Historia IP: *.dip.t-dialin.net 21.04.02, 22:55
          Dziekuje za pouczajaca wymiane mysli.
          Od jutra bede okolo trzech tygodni w podrozy i najprawdopodobniej nie bede
          mial dostepu do internetu.Postaram sie po powrocie znowu zjawic.
          Wyrazy uszanowania.
          • Gość: Gumisie Re: Historia IP: *.client.attbi.com 22.04.02, 00:32

dziekuję również, miłej podróży,
            G.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka