Dodaj do ulubionych

Wina Chinczykow? wina wirusa?

13.05.20, 08:50
Prezydent Stanow spotkal sie z dziennikarzami www.spiegel.de/politik/ausland/donald-trump-bricht-pressekonferenz-wegen-frage-zu-corona-ab-a-594c0616-e200-4d9e-a9f0-66b9578c6e80?jwsource=twi

i mu zadala pytanie dziennikarka, z wygladu Chinka, czemu sie prezydent ciagle chwali, ze USA are the best mimo wielu smierci zwiazanych z wirusem? Na co prezydent odparl, ze to trzeba Chinom to pytanie zadac. I Chinka sie zdenerwowala, ze jej taka uwage daja. I prezydent sie zdenerwowal i sobie poszedl.

Interesujaca wymiana. Pokazuje, ze w Stanach nie jest latwo wygladac jak Chinka czy Chinczyk, bo sie ma ich za winnych. A takze, ze prezydent przeczuwa, ze go epidemia bedzie kosztowala urzad.

Szkoda, ze nie ma chinskich dziennikarek stawiajacych pytania szefunciowi z Nowogrodzkiej...

PF
Obserwuj wątek
    • felusiak1 Re: Wina Chinczykow? wina wirusa? 13.05.20, 10:39
      Derszpigiel niestety. Oczywiście, że przedstawiono ci wypaczony obraz. Masz mysleć tak jak ci mowią. I tak myślisz.
      Pytanie: You've said many times that US is doing far better than any other country when it comes to testing. Why does that matter? Why is that global competition to you if every day Americans are still losing their lives and we're facing more cases every day?
      Odpowiedź: Well, they're losing their lives everywhere in the world and maybe that's the question you should ask China. Don't ask me. Ask China that question, OK? When you ask them that question you may get very unusual answer.
      Pytanie: Sir, why are you saying this to me specifically?
      Odpowiedź: I'm not saying this specifically to anybody. I'm saying this to anybody who'd ask a nasty question like that
      Po polsku
      Pytanie: Wielokrotnie mówil pan, że USA radzą sobie znacznie lepiej niż jakikolwiek inny kraj, jeśli chodzi o testy. Dlaczego to ma znaczenie? Dlaczego traktuje pan to jako globalną konkurencję, jeśli każdego dnia Amerykanie wciąż tracą życie i każdego dnia mamy do czynienia z większą liczbą przypadków?
      Odpowiedź: Cóż, ludzie tracą życie na całym świecie i może to pytanie, które powinna pani zadać Chinom. Nie pytaj mnie Zadaj Chinom to pytanie, dobrze? Kiedy zadasz im to pytanie, możesz uzyskać bardzo nietypową odpowiedź.
      Pytanie: Dlaczego mówi pan to specjalnie do mnie?
      Odpowiedź: Nie mówię tego specjalnie do nikogo. Mówię to do każdego, kto zadaje takie paskudne pytanie.

A tu masz video

• polski_francuz Re: Wina Chinczykow? wina wirusa? 13.05.20, 11:30
        Nu, Ty badz czlowiek, der Spiegel dal, a ja za nim, video i kazdy mogl se posluchac w orginale i wyciagnac wnioski. Jakie wnioski Ty wyciagnales z tej interesujacej wymiany?

PF
        • felusiak1 Re: Wina Chinczykow? wina wirusa? 13.05.20, 18:02
          Przecież ja to widzę codziennie. Jak pan panie prezydencie może jeść takie wykwintne potrawy kiedy dzieci umieraja z glodu. Wniosek, Trump nienawidzi dzieci. I to samo tutaj. Loaded question. A potem "Dlaczego zadajesz to pytanie specjalnie mnie?" W domyśle "bo jestem chinką?" Wniosek. Trimp nienawidzi chińczykow.
          A potem mamy ruch oporu tak zzwanych korespondentów i Trump wychodzi. Ale to nie pierwszy raz i nie ostatni.
          Jeszcze tego samego dnia w demokratycznych mediach na wszystkich kanałach "Trump jest rasista. To było rasistowskie. Nie lubi azjatyckich kobiet. Gardzi kobietami i rzecz jasna nie obchodza go umierajacy.
          Co zadziwia najbardziej to przekonanie demokratycznych mediow, ze powtarzanie tego samego codziennie przyniesie inne efekty.
          • polski_francuz Re: Wina Chinczykow? wina wirusa? 13.05.20, 18:12
            The issue jest czy wygra wybory czy nie. Wirus mu pewnie nie pomaga. I abc psychologii mowi, ze jak sie denerwujesz i to pokazujesz, to cos sie neka. Moze go nekac wlasnie przegrana.

Co do Chinki to moze, a nawet napewno, go prowokowala. Ale tak juz jest, ze im wyzsza funkcja tym czestsze prowokacje.

PF
            • felusiak1 Re: Wina Chinczykow? wina wirusa? 13.05.20, 18:53
              Wirus jest upolityczniony. Pelosi wlasnie przedstawila ustawę gwarantujacą kazdemu 2 tys miesiecznie do końca stycznia 2021 i wybory korespondencyjne. A potem nastapi cudowne uzdrowienie gospodarki przez Bidena. Ta ustawa nie ma szans uchwalenia ale ma sluzyc jako sygnal. Stany gdzie rzadza demokraci zapowiadają siedzenie w domu do polowy sierpnia. Im gorzej tym lepiej. Wszystko jest upolitycznione tak aby odstawić Trumpa od wladzy. Tak im odbilo, ze mogą rządzić na hałdzie popiolu byle tylko rzadzić.
    • boomerang Re: Wina Chinczykow? wina wirusa? 13.05.20, 11:09
      Szkoda, ze nie ma chinskich dziennikarek stawiajacych pytania szefunciowi z Nowogrodzkiej...

Szefuńcia nie pytają bo z góry znają szefuńcia odpowiedź. Szefuńcio, polski dżentelmen, w odpowiedzi całuje w rękę.
      • polski_francuz Re: Wina Chinczykow? wina wirusa? 13.05.20, 11:32
        "...w odpowiedzi całuje w rękę."

Kto to widzial calowac w reke w czasach koronywirusa? Widac z tego, ze i on nie jest przystosowany.

PF
        • wojciech.2345 Re: Wina Chinczykow? wina wirusa? 13.05.20, 11:47
          polski_francuz napisał:

> "...w odpowiedzi całuje w rękę."
          >
          > Kto to widzial calowac w reke w czasach koronywirusa? Widac z tego, ze i on nie
          > jest przystosowany.
          ------------------------------------------
          Pf-ie,
          atakujesz szefuńcia. Mnie też podpadł. OK.
          Tylko na litość boską niech ta opozycja (PO) da jakąś propozycję, jakąś osobowość polityczną.
          Opozycja wystawiła do wyborów prezydenckich kandydatkę, która w kilku sondażach dostała
          2% poparcia.

Śmiech na sali.
          To są polityczni impotenci.
          • polski_francuz Re: Wina Chinczykow? wina wirusa? 13.05.20, 12:11
            Masz racje.

Wpierw pytanie: dlaczego Kidawa ma niska popularnosc?

I jeszcze uwaga - PiS wygral dwoch mlodych z przyszloscia: Szumowskiego i Morawieckiego. To sa ludzie jutra i troche mnie niepokoi, ze i oni nie widza swojej przyszlosci gdzie indziej niz z PiSem...

PF
            • boomerang Re: Wina Chinczykow? wina wirusa? 13.05.20, 21:56
              Wpierw pytanie: dlaczego Kidawa ma niska popularnosc?

Cała PO, z Budką suflera na czele, nie ma pomysłu na politykę i po wyborach zostanie zmarginalizowana.
    • monalisa2016 Re: Wina Chinczykow? wina wirusa? 13.05.20, 19:11
      :-)
      Czy w końcu osiągną jakieś porozumienie w sprawie pochodzenia wirusa? Sądzę że nie. Trump i Feluś twierdzą że jest to wirus Wuhanu, a Andrew Cuomo gubernator New York State twierdzi że corona wirus jest europejskim wirusem. W koncu komu tu wierzyć? :-), :-)
      • felusiak1 Re: Wina Chinczykow? wina wirusa? 13.05.20, 20:44
        Wirus jest z Wuhan a do Nowego Jorku przylecial z Europy. Wirus na zachodnim wybrzeżu jest taki jak w Chinach a wirus na wschodnim jest taki jak w Europie. Porownano charakterystyke genetyczna.
        • kylax4 Re: Wina Chinczykow? wina wirusa? 15.05.20, 15:43
          Aha, czyli za wirus w USA odpowiedzialni są Chińczycy i Europejczycy. Ufff, to dobrze, bo już myślałem, że dzieciątko Trump i jego administracja...
    • senioryta13 Re: Wina Chinczykow? wina wirusa? 14.05.20, 04:01
      polski_francuz napisał:

> Prezydent Stanow spotkal sie z dziennikarzami
      www.spiegel.de/politik/ausland/donald-trump-bricht-pressekonferenz-wegen-frage-zu-corona-ab-a-594c0616-e200-4d9e-a9f0-66b9578c6e80?jwsource=twi

ooo, spiegel, znowu informuje, ale o Generale Flynnie jakos milczy, dlaczego ?

prezydent ma bardzo duzo cierpliwosci, podziwiam go bardzo, ja jestem cierpliwa, ale nie az tak.
      'dziennikarze' sa bardzo zlosliwi, chinki szczegolnie, nie uznaja krytyki, zapomniala, ze mowi do prezydenta,
      do swojego z pewnoscia tak by sie nie odniosla.
      Mial racje ze wyszedl.

---
      -caesar_pl: Polacy to zruszczeni Slowianie
      -boomerang: Póknij się w łeb, Cysorzu
      • polski_francuz Re: Wina Chinczykow? wina wirusa? 14.05.20, 08:47
        " ja jestem cierpliwa"

Moge tylko pogratulowac. Cierpliwosc to wazna cecha o czym juz szogun Toranaga mowil. Mnie, niestety, troche cierpliwosci niekiedy brakuje.

Co do Spiegla to radze czytac. Jest tez po angielsku. Dlaczego? Bo Spiegeleser wissen mehr:)

Pozdro

PF
        • boomerang Re: Wina Chinczykow? wina wirusa? 14.05.20, 09:29
          współczuję
        • senioryta13 Re: Wina Chinczykow? wina wirusa? 15.05.20, 14:58
          polski_francuz napisał:

> Bo 'Spiegeles er wissen mehr ':)

a skad ten twoj 'spiegel' czerpie informacje, jesli od naszych dziennkarzy, to masz przekrecona tresc,
          a w tym nasi niestety przoduja. New York Times jest nazywany, bez obrazy, papierem toaletowym.

a co z Flynnem, wiesz juz cos, czy jeszcze ci kaza czekac na artykul ?

---
          -caesar_pl: Polacy to zruszczeni Slowianie
          -boomerang: Póknij się w łeb, Cysorzu
      • kylax4 Re: Wina Chinczykow? wina wirusa? 15.05.20, 12:57
        Kacapie, USA to nie rossija, żeby padać nad kolana przed carem.
    • kylax4 Re: Wina Chinczykow? wina wirusa? 15.05.20, 12:56
      Amerykanie nie piszą tyle o polityce niemieckiej, ile Niemcy o amerykańskiej. Kompleksy nad Łabą i Renem?
      • vermieter Re: Wina Chinczykow? wina wirusa? 15.05.20, 13:22
        To co piszą "niemieccy dziennikarze" nie odzwierciedla opinii społeczeństwa.
        Ponadto "każda idiota" może się w Niemczech nazywać dziennikarzem lub redaktorem. Te nazwy nie są chronione.
        Legitymację prasową można zamówić w internecie. Dlatego też czasami tzw. dziennikarze dostaną w trakcie jakichś demonstracji wpierdol od policji :)

www.google.com/search?client=ubuntu&channel=fs&q=presseausweis+kaufen&ie=utf-8&oe=utf-8
        • kylax4 Re: Wina Chinczykow? wina wirusa? 15.05.20, 15:45
          Nie chodzi mi o poglądy, ale o sam fakt liczbowy. W USA raczej nie pisze się o polityce wewnętrznej innych państw. Chyba, że jest to konkurent geopolityczny, lub cel inwazji. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka