polski_francuz 02.09.20, 21:21 No i wyglada na to, ze faktycznie Niemcy potrafia integrowac imigrantow. Chapeaux bas. PF Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwampuch58 Re: "Wir schaffen das" 02.09.20, 21:45 polski_francuz napisał: > No i wyglada na to, ze faktycznie Niemcy potrafia integrowac imigrantow. > > Chapeaux bas. > > PF jest poprawnie www.tagesschau.de/inland/merkel-wir-schaffen-das-109.html Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Wir schaffen es! 02.09.20, 22:14 $rają a nie integrują się. Z wykresu wynika, ze przez 30 lat nic się nie zmieniło. Wykres dotyczy jedynie pierwszej pracy. I to w okresie 5 lat od przyjazdu. To nie jest wykres jaki procent pracuje. Ktoś kto podjał pierwszą pracę i zwolnil się po tygodniu figuruje w wykresie. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Wir schaffen es! 02.09.20, 22:44 to nie zle" sraja" prawak ,milion przyjeli i pomimo tego od 35 lat nic sie nie zmienilo do tego jedem mur zburzyli a "twoj " debil nie moze ciagle muru postawic Odpowiedz Link Zgłoś
kylax4 Re: Wir schaffen es! 04.09.20, 21:09 Niemcy pochodzenia tureckiego, w większości, pracują. Bez zajęcia są głównie nowi imigranci z Polski, Syrii i Afryki. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Wir schaffen es! 04.09.20, 21:13 Wykres i dyskusja dotyczy uchodźców a nie imigrantow. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Wir schaffen es! 04.09.20, 21:53 nowi emigranci z Polski??????....kuzna cos przespalem,z kraju mlekiem i miodem plynacym ktos jeszcze spierd.... do"Helmutow" Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Wir schaffen es! 02.09.20, 23:25 to się nazywa "myślenie życzeniowe" Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Wir schaffen es! 03.09.20, 01:10 Super...... W takim razie co zawracja D innym krajom - niech biora ile tam jest i integruja ... Teraz wiadomo w ktora strone nalezy kierowac ten caly ruch z Afryki . Odpowiedz Link Zgłoś
de_oakville Re: Wir schaffen es! 03.09.20, 03:27 polski_francuz napisał: > No i wyglada na to, ze faktycznie Niemcy potrafia integrowac imigrantow. > > Chapeaux bas. > > PF Mamy tutaj na forum przyklad "z pierwszej reki". Paru mieszkajacych w Niemczech pisze po polsku. Uwazaja sie za "smietanke" wsrod tam zintegrowanych. Jakims cudem wiekszosc z nich doskonale pamieta polska "łacine", ktorej przyklady daja tu obficie. Ogladalem kiedys na lotnisku we Frankfurcie program o Turku, ktory naprawde swietnie sie w Niemczech zintegrowal i wydaje teraz nawet swoje ksiazki po niemiecku. Mam nadzieje, ze chodzi wlasnie o takich jak on, a nie o takich, ktorym wydaje sie, ze sie zintegrowali a lubuja sie glownie w gnojeniu slownym tych, ktorzy nie podzielaja ich pogladow i punktu widzenia. To po roku 1945 cecha raczej nie niemiecka. Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska to folksdojcze 05.09.20, 22:16 de_oakville napisał: > Mamy tutaj na forum przyklad "z pierwszej reki". Paru mieszkajacych w Niemczech > pisze po polsku. Uwazaja sie za "smietanke" wsrod tam zintegrowanych. Jakims c > udem wiekszosc z nich doskonale pamieta polska "łacine", Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Wir schaffen es! 03.09.20, 07:54 Pierwsza praca - to właściwie nie dowodzi niczego poza spełnieniem formalnej powinności. W Polsce była przyjęta jakaś śmiesznie mała ilość emigrantów, wszyscy mieli zalatwione mieszkania i pracę, której się podjęli. A po tygodniu czy dwóch nie było ich w Polsce. F1 ma pełną rację. Odpowiedz Link Zgłoś
vermieter Re: Wir schaffen es! 03.09.20, 09:54 Nie można oczekiwać, że przybysz z Damaszku będzie się dobrze czuł na polskiej prowincji. To nie są emigranci za chlebem, lecz ludzie ratujący swoje życie. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Wir schaffen es! 03.09.20, 18:28 To sa ludzie ratujacy swoje zycie mniej wiecej w takim stopniu jak ty ratowales swoje wyjezdzajac do Reichu. Odpowiedz Link Zgłoś
magna200 Re: Wir schaffen es! 04.09.20, 01:14 A czy ktos wie o pochodzeniu tej kobiety co zabila 5 dzieci i wskoczyla pod pociag a Solingen ? Odpowiedz Link Zgłoś
vermieter Re: Wir schaffen es! 04.09.20, 03:05 to Polka z Białegostoku, Petronella K. Odpowiedz Link Zgłoś
vermieter Re: Wir schaffen es! 04.09.20, 03:35 Sprostowanie, nazwisko się zgadza K., imię Christiane, nie Polka lecz Niemka, 27 lat, pierwsze dziecko w wieku 16 lat. Przykro mi magna, że jesteś rozczarowana, ale pochodzenia tak łatwo nie można zmienić. Może ojciec poprawi ci humor, ale na razie cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska Re: Wir schaffen es! 05.09.20, 22:10 nie pisz po pijaku o 3.35 Odpowiedz Link Zgłoś
vermieter Re: Wir schaffen es! 08.09.20, 16:27 petronella.kozlowska napisała: > nie pisz po pijaku o 3.35 u mnie jest dzien i swieci slonce pidzielnico Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy bzdety... 23.09.20, 16:29 vermieter napisał(a): > Nie można oczekiwać, że przybysz z Damaszku będzie się dobrze czuł na polskiej > prowincji. - slusznie. i nie ma sie dobrze tam czuc. To nie są emigranci za chlebem, lecz ludzie ratujący swoje życie. - bzdety. widac to po najnowszych ciuchach w ktorych chodza. ladniejszych od tych w ktorych chodza miejscowi. - to czysta imigracja ekonomiczna - za wieksza kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: Wir schaffen es! 04.09.20, 21:20 de_oakville napisał: > Mamy tutaj na forum przyklad "z pierwszej reki". Paru mieszkajacych w Niemczech > pisze po polsku. Uwazaja sie za "smietanke" wsrod tam zintegrowanych. Jakims c > udem wiekszosc z nich doskonale pamieta polska "łacine", ktorej przyklady daja > tu obficie. felusiak1 napisał: > $rają a nie integrują się. Z wykresu wynika, ze przez 30 lat nic się nie zmieni > ło. Hm, f1 sie cichcem do mnie do Niemiec przeprowadzil czy co? Sadze ze nie drogi de_o. A bluzga jak widac. On jest Twoim podwojnym wspolplemiencem. Bo oboje jestescie z Kongresowki/Kresy i jestescie teraz amerykanskimi wspolplemiencami. Odpowiedz Link Zgłoś
de_oakville Dorabianie twarzy do czapki 05.09.20, 12:15 jorl napisał: > On jest Twoim podwojnym wspolplemiencem. Bo oboje jestescie z Kongresowki/Kresy > i jestescie teraz amerykanskimi wspolplemiencami. Masz racje. Studiowalem w "Kongresowce", w Warszawie, i "wychowalem sie" wtedy na amerykanskich filmach, ktore ogladalem w wielu kinach z uwielbieniem. Na wiele z tych filmow chodzilem po kilka razy. Palilem w tym czasie kubanskie papierosy "Visanty", a wiec "ciagnelo mie" w strone Ameryki i Karaibow od wczesnej mlodosci. I to w wielu aspektach. Ale chodzilem rowniez wtedy na filmy wojenne, radzieckie ("Wyzwolenie", "Oni walczyli za ojczyne" itp.), ktore rowniez lubilem ogladac. "Dorabianie twarzy do czapki - tj. wyrazu twarzy, rysow, spojrzenia do rodzaju noszonej czapki - policjanta, marszalka. Jak z czasem czapka zacznie jej wlascicielowi zmieniac twarz, jak uksztaltuje ja zgodnie z wymogami czapki." (Ryszard Kapuscinski, "Lapidarium") Mysle wiec sobie, jaka nosic czapke w celu upiekszenia i zlagodzenia wlasnego oblicza. Moze kapelusz porucznika armii napoleonskiej? A moze wielkie "sombrero" meksykanskie? Moze nawet czako "nadwislanskiego ulanka"? Za nic w swiecie nie wlozylbym na glowe pickelhauby. Oblicze by mi sie od razu zrobilo bardziej surowe i upodobnilo by sie do tych surowych i bezwzglednych twarzy pruskich generalow z okresu I-szej Wojny Swiatowej. Z wypisana na niej sklonnoscia do sadystycznego dyscyplinowania innych. Ale w sumie twarzy smutnych i ponurych. Tak, jestem z "Kongresowki", bo urodzilem sie w "Kongresowce". Moi rodzice z "Kongresowki" jednak nie pochodza, tylko z dwoch pozostalych bylych zaborow. Jestem tym kim jestem i "Kongresowka" to jest moj prawdziwy polski "Heimat". Przyznaje sie do niego i nie mam z tego powodu zadnych kompleksow - ani nizszosci ani tym bardziej wyzszoci. Moze w Europie by mnie w nie wpedzili, ale nie tu. Nosze ubrania i buty na wlasna miare, a nie o dwa numery za duze, zeby ktos tam nie uznal mnie przypadkiem za "cos gorszego". Nie zamierzam "zdawac egzaminu" na poprawnosc u tego kogos bo on sam, u mnie wczesniej takiego "egzaminu" nie zdal. I to nie ja mialbym ewentualna "poprawke" u niego, tylko raczej on u umnie, choc zdawac tego "egzaminu" nigdy nie bedzie -jestem swiadomy, ze mu "wisze i powiewam". Ale niewiele mnie to obchodzi, szczegolnie tu z dala od Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Wir schaffen es! 05.09.20, 14:58 Pierwsza praca moze byc calkowicie lub czesciowo finansowana przez Arbeitsamt ze skladek ubezpieczenia od bezrobocia. Jak kursy integracyjne lub jezykowe. W sumie jest to przerazajace, jesli uwzglednic fakt, ze wiekszosc azylantow to mlodzi mezczyzni, ktorzy mieli nauczyc sie j. niemieckiego i zdobyc zawod. To 3-4 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
vermieter Re: Wir schaffen es! 05.09.20, 15:13 To dopiero 3-4 lata, ich wnioski jeszcze nie są rozpatrzone. Ci, którym przyznano azyl, uczą się lub pracują. Przerażające jest to, że spotykam w sądzie polskich Niemców, którzy po 30 latach pobytu w RFN potrzebują tłumacza. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Wir schaffen es! 06.09.20, 20:22 Mnie to nie dziwi. Amtsdeutsch i pojecia prawnicze sa niezrozumiale dla rdzennych Niemcow o kiepskim wyksztalceniu. W mojej firmie odchodza na emerytury tzw Spätaussiedler z lat 80-tych. Swietni fachowcy, solidni pracownicy w zapleczu technicznym. Przychodza po porady do zwiazkow zawodowych, bo nie sa w stanie zrozumiec pism z RV. Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: Wir schaffen es! 06.09.20, 20:43 mara571 napisała: > Mnie to nie dziwi. Amtsdeutsch i pojecia prawnicze sa niezrozumiale dla rdzenny > ch Niemcow o kiepskim wyksztalceniu. > W mojej firmie odchodza na emerytury tzw Spätaussiedler z lat 80-tych. Swietni > fachowcy, solidni pracownicy w zapleczu technicznym. Przychodza po porady do zw > iazkow zawodowych, bo nie sa w stanie zrozumiec pism z RV. Powaznie ne potrafia zrozumiec pism z urzedu od emerytury??? Zamiatali w tym zapleczu technicznym? Czy lenistwo umyslowe powstale na wskutek pracy w panstwowej robocie? Bo ta Twoja "firma" droga Maro to przeciez jest panstwowa. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Wir schaffen es! 07.09.20, 06:44 To nieprawda, ze wnioski sa nierozpatrzone przez 3-4 lata. Na koniec lipca BAMF meldowal tylko lekka ponad 42 tys takich wnioskow. Prawda natomiast jest, ze decyzje "negatywne" czyli brak statusu azylanta lub uciekiniera wojennego moze byc zaskarzony do sadu. I tylko w takich przypadkach postepowanie trwa 3-4 lata. Aktualne raporty BAMF sa dostepne w sieci: www.bamf.de/SharedDocs/Anlagen/DE/Statistik/AsylinZahlen/aktuelle-zahlen-juli-2020.html;jsessionid=566AD01B41B43171F9AE9B844AF6748C.internet561?nn=284722 Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska Re: Wir schaffen es! 07.09.20, 09:01 Najwięcej azylantów przyjechało z tych państw, na 4 miejscu jest Turcja na 9 Gruzja. 1 Syrien, Arabische Republik 2 Irak 3 Afghanistan 4 Türkei 5 Iran, Islamische Republik 6 Nigeria 7 Ungeklärt 8 Eritrea 9 Georgien 10 Somalia Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Wir schaffen es! 05.09.20, 18:19 No wlasnie..... Np rok pracy nawet dotowanej przez rzad to ciagle mozna ppodciagnac pod proces asymiliacji - szansa na wdrozenie sie w spoleczenswtow, poznanie rynku i zasad pracy, nauka jezyka itp.. Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Wir schaffen es! 05.09.20, 22:33 Ale zdaje się, ze kiedy azylant uczęszcza na kursy języka to liczy sie jako praca. A kiedy uczy sie zawodu to definitywnie liczy się jako praca. Odpowiedz Link Zgłoś
vermieter Re: Wir schaffen es! 05.09.20, 23:48 to jest bez znaczenia, dopóki nie jest zarejestrowany jako poszukujący pracy jeżeli nie ma jeszcze prawa do pobytu i pozwolenia na pracę nie występuje w ogóle w statystyce urzędu ds pracy, ani tak, ani siak podobnie jest z nieletnimi,rencistami, emerytami itp. P.S. Problem uchodźców przerasta poziom forum i forumowiczów, czerpiących wiedzę z różnych mediów, więcej mogą powiedzieć chociażby wolontariusze zajmujący się uchodźcami na codzień Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Wir schaffen es! 06.09.20, 01:28 no to powiedz coś więcej, wolontariuszu Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Wir schaffen es! 06.09.20, 20:41 Uczacy sie na kursach znikaja ze statystyk bezrobotnych. Z omawianym artykulem Observera rozprawil sie red. G. Lindeberg. euroislam.pl/o-kilka-nieprawd-za-daleko-interia-o-imigrantach/ Odpowiedz Link Zgłoś
vermieter Re: Wir schaffen es! 08.09.20, 16:30 Lindenberg jak nazwisko sugeruje niech rozprawia sie z palestynczykami Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska Re: Wir schaffen es! 08.09.20, 20:02 Jesteś zakamuflowanym antysemitą, a zgrywasz lewaka na forum. Jesteś hipokrytą. Odpowiedz Link Zgłoś
vermieter Re: Wir schaffen es! 08.09.20, 20:12 petronella.kozlowska napisała: > Jesteś hipokrytą. Kto to jest hipokryta? To będziemy dopiero w drugim półroczu przerabiali :( Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska Re: Wir schaffen es! 09.09.20, 10:50 hipokryta to ktoś, kto udaje serdeczność, pobożność, szlachetność, przyjaźń itp., publicznie krytykuje i poucza innych, lecz sam nie żyje zgodnie z głoszonymi poglądami Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Wir schaffen es! 06.09.20, 23:58 od buzi można złapać opryszczkę (herpes), a kłykciny (warts) to nawet i od ręki, napisz coś o tym, żebyśmy mieli pełny obraz Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: Wir schaffen es! 09.09.20, 17:13 boomerang napisał: > od buzi można złapać opryszczkę (herpes), a kłykciny (warts) to nawet i od ręki > , napisz coś o tym, żebyśmy mieli pełny obraz Drogi boom, na mojego nic nie zlapalem poza grzybem jak pisalem. Moze buzia lapie cos od mojego, to niewykluczone, ale sam rozumiesz ze koszula blizsza ciala.. Ale jak juz o tym to kiedys czytalem ze Michael Duglas, ten aktor, musial sie operowac na jakiegos raka krtani. I powiedzial ze ten rak to zapewne od 69. Wiadac musial tez i on loda robic. Jak sobie pomysle ze taki wielki bogacz musial tez loda robic to sie tylko usmiechnac musze. Bo u mnie lody sa tylko w jedna strone. Tak, jak Duglas, raka krtanie od tego napewno nie dostane. Mam po prostu lepiej zycie zorganizowane jak on. I jakos myle ze te Twoje choroby drogi boom co napisales to tez troche inaczej. Od rownouprawnionego 69. I wtedy herpes na buzi. Nie w moim systemie cos takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Wir schaffen es! 10.09.20, 01:18 To nie moje choroby, to moja wiedza. Są 2 gatunki genetyczne wirusa herpes. Jeden łapiesz na wardze od kobiety przez klasyczny pocałunek (ciebie nie dotyczy, bo ty nie jesteś romantyk), albo na prąciu poprzez "blow job", drugi łapiesz w wyniku klasycznego stosunku z kobietą. Domyślam się że u pederastów (nie wiem na ile ciebie to dotyczy) jest podobnie, też 2 gatunki herpes wchodzą w grę. Herpes bardzo roznoszą nieświadome nastolatki, tak że uważaj z nimi. Co do owych grzybów, to nic wielkiego, choć wygląda dramatycznie. Te grzyby to rozwijają się w waginach tych kobiet które zbytnio wytłukły bakterie wskutek przesadnej dbałości o higienę, albo w wyniku zażywanych antybiotyków. Grzybami chcesz nam oczy zamydlić, a nie przyznajesz się do tych poważniejszych wyprysków wenerycznych, z którymi nawet Aleksander Fredro miał do czynienia, no a Kazimierz Przerwa-Tetmajer, autor rozpalającej przedwojenne kobiety poezji, niestety przez ogromną część życia borykał się z kiłą. No ale gdzie im do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
zap_gritzky Re: Wir schaffen es! 08.09.20, 16:21 Daj ty mi spokój z Niemcami.To kraj diabła... Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Wir schaffen es! 11.09.20, 18:34 Horst akceptuje 150 dzieci a morawiecki(celowo z malej lizery) wysyla domy modulowe a Grecy mu na to ;Gon sie leszczu wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,127561,26291371,niemieckie-miasta-chca-przyjac-maloletnich-uchodzcow-z-morii.html#do_w=46&do_v=58&do_a=286&s=BoxNewsLink Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Wir schaffen es! 11.09.20, 20:51 A co na ten temat maja do powiedzenia przecietni Niemcy?Mozna poczytac ich wpisy pod atrykulem rezimowej TV ARD na temat przyjecia "dzieci"z Morii.Dla leniwych ktorzy nie maja ochoty tlumaczyc na polski powiem,ze 90% wpisow jest anty Seehoferowskie,antyMerklowskie,antyNachodzcze. meta.tagesschau.de/id/146989/deutschland-nimmt-bis-zu-150-minderjaehrige-aus-moria-auf Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Wir schaffen es! 11.09.20, 21:10 teeee, 10 letni "Niemcu" z Polski a z "lesen" juz idzie? Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Wir schaffen es! 11.09.20, 21:19 co znaczy teee,Chadziaju zza Buga? Jak nie umiesz mamlasie "lesen" to na google masz Übersetzer,Kargulu jeden...he,he.... Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska Re: Wir schaffen es! 11.09.20, 21:42 Szwampuch jest takim samym "Niemcem" jak ty! Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Wir schaffen es! 13.09.20, 22:00 folksdeutsch to sie jest w Polsce a nie w Niemczech.... Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Wir schaffen es! 13.09.20, 23:49 w Niemczech jest się obywatelem drugiego sortu Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Wir schaffen es! 12.09.20, 07:39 Panstwo nie mieckie mozna doic na wiele sposobow i kiedys zle sie to skonczy. Nowa metoda w Berlinie: zameldowanie w schronisku dla bezdomnych. To dabei uprawnienia so zlozenia wniosku o wszystkie mozliwe zasilki, takze dla dzieci. I nikomu nie przeszkadza, ze rodzina jezdzi stosunkowo nowy BMW7 czy Porsche. Polecam film. Biale BMW jest na rumunskiej rejestracji. www.rbb24.de/politik/beitrag/2020/09/obachlose-eu-buerger-leistungen-erschleichen-heim-berlin-aosg-.html Odpowiedz Link Zgłoś
vermieter Re: Wir schaffen es! 12.09.20, 08:20 W Korei Północnej takie numery by nie przeszły. Proponuję stworzyć w Niemczech równoległy system prawny dla cudzoziemców. Aktualne przepisy były pisane z myślą o własnych obywatelach i trudno je z dnia na dzień zmienić. Przy okazji można też rozszerzyć zasieki na granicy tak, żeby dwunożne świnie się nie przedostawały. Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska Re: Wir schaffen es! 12.09.20, 12:34 Kurdyjski klan Söylemez z Hagen zarobił ponad 50 milionów euro na nielegalnych interesach. 50.000.000 euro. Rodzina przyjechała z Turcji na azyl polityczny i zaczęła robić interesy z salonami gier. Nie płaciła podatków, automaty były manipulowane. Przez lata w Hagen nikt nic nie widział. Nikt nie widział, że rodzina kupuje wille, auta bolidy jak np. lamborghini, itd. U matki znaleziono 4,5 mln gotówką. Każdy członek rodziny dostawał 100 tys. kieszonkowego miesięcznie. Rodzina politycznie prześladowana w Turcji posiada w Turcji wille i jachty. Odpowiedz Link Zgłoś
vermieter Re: Wir schaffen es! 12.09.20, 16:17 Jak to brzmi? Dopóty dzban wodę nosi..... Prędzej czy później wszystko się wyda. P.S. Jak oni to zrobili? Trump doprowadził swoje kasyna do bankructwa, co jest rzekomo matematycznie niemożliwe, a tutaj proste chłopy z Anatolii miliony zarobiły. www.google.com/search?client=ubuntu&channel=fs&q=S%C3%B6ylemez+aus+Hagen&ie=utf-8&oe=utf-8 Odpowiedz Link Zgłoś
vermieter Re: Wir schaffen es! 13.09.20, 16:31 petronella.kozlowska napisała: > Kurdyjski klan Söylemez z Hagen zarobił ponad 50 milionów euro na nielegalnych > interesach. > 50.000.000 euro. Niemiecki klan Holt Holding z Emsland oszukał inwestorów na pół miliarda (500 mln euro). Pokazali Kurdom kto w Niemczech rządzi! www.google.com/search?client=ubuntu&channel=fs&q=holt+holding&ie=utf-8&oe=utf-8 Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska Re: Wir schaffen es! 13.09.20, 18:50 Klan kurdyjski egzystował dzięki pomocy CDU, SPD, FDP i Zielonych. Nikt w Hagen nie widział tych lamborghini i innych bolidów? Nikt nie widział luksusowych willi kupowanych lub budowanych na to samo nazwisko? A tak dlaczego ta rodzina azylantów kupowała w Turcji jachty i wille? Przecież przyjechali stamtąd na azyl! Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Wir schaffen es! 13.09.20, 21:41 Erste Ergebnisse zur Ratswahl nach knapp 50% ausgewerteten Bezirken in Hagen: SPD: 27,57% CDU: 25,76% Grüne: 12,77% HAGEN AKTIV: 5,92% DIE LINKE: 3,49% AfD: 11,8% FDP: 4,23% Dziwne ze AfD na przedostatnim miejscu mimo ze w glosach na 4 miejscu.No ale czego mozna spodziewac sie po Makrelowskim dziennikarskim pomiocie? Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska Re: Wir schaffen es! 13.09.20, 21:45 11,8% nie lubi klanów kurdyjskich. Tropfen auf den heissen Stein, aber immerhin etwas bewegt sich ja. Odpowiedz Link Zgłoś
vermieter Re: Wir schaffen es! 13.09.20, 23:44 petronella.kozlowska napisała: > 11,8% nie lubi klanów kurdyjskich. Tropfen auf den heissen Stein, aber immerhin > etwas bewegt sich ja. Dlaczego przygłupie nie napiszesz, że 88,2 % wyborców lubią klany kurdyjskie? :D A poza tym to w AfD są również Kurdowie. Wyborcy są niedoinformowani hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Wir schaffen es! 14.09.20, 00:14 Mylisz sie.AfD mowi otwarcie ze jest przeciw i z tego powodu nie oczekuje glosow Arabow i Turkow oraz innych Muslimow.CDU robi to z ukrycia - widac teraz jesli chodzi o przyjecie "popalonych" z obozow greckich.Wiedza ze jak przyjma to straca glosy,jak nie przyjma tez straca.To klamcy.lawiranci,oszusci.Tylko AfD czyni tak jak mowi.Tylko dzieki AfD w Niemczech skonczyl sie doplyw Nachodzcow,gdyz wszystkie niemieckie partie wiedza - otworzymy granice,AfD wygra wybory!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vermieter Re: Wir schaffen es! 14.09.20, 02:28 miałem kiedyś jamnika, nazywał się podobnie jak ty: Czaruś. Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska Re: Wir schaffen es! 14.09.20, 07:56 Wyborcy są niedoinformowani dlatego też wybierają te 88,2%. Odpowiedz Link Zgłoś
vermieter Re: Wir schaffen es! 13.09.20, 23:48 petronella.kozlowska napisała: > Klan kurdyjski egzystował dzięki pomocy CDU, SPD, FDP i Zielonych. > Nikt w Hagen nie widział tych lamborghini i innych bolidów? > Nikt nie widział luksusowych willi kupowanych lub budowanych na to samo nazwisk > o? > > A tak dlaczego ta rodzina azylantów kupowała w Turcji jachty i wille? Przecież > przyjechali stamtąd na azyl! Na czym ta pomoc polegała? Wiem qrwiszonie, że twoim marzeniem jest państwo policyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Wir schaffen es! 14.09.20, 00:27 Vlogerka mieszkajaca w Berlinie Carolin Matthie ladnie tlumaczy,czemu w Görlitzer Park jak nadchodzi wieczor wszedzie stoja czarni i sprzedaja narkotyki.Policja przejezdza i nie zwraca uwagi.Ona odwazna i chodzi po tym parku,Czarni proponuja jej narkotyki,nie sa nachali,sa grzeczni.Wszyscy Berlinczycy wiedza,ze w tym parku tak to dziala. Wytlumaczenie czerwono zielono komunistycznych wladz Berlina jest takie,ze dzieki temu maja przestepczosc narkotykowa pod kontrola gdyz gdyby ich policja przesladowala to rozbiegli by sie po calym miescie i zagrozenie bylo by wszedzie.A tak jest tylko w Görlitzer Parku!!!!Jakie to jest lewackie i durne,nie???AfD proponuje spalowac,zamknac,wydalic z Niemiec.I dlatego jest partia nielubiana przez makrelowskie media. www.youtube.com/channel/UCHNVmVDguYH5EiKdC_EFcDQ Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska Re: Wir schaffen es! 14.09.20, 08:07 Na czym ta pomoc polegała? Tolerowanie działalności przestępczej przez wiele lat. Piszę przecież: Nikt nie widział luksusowych willi kupowanych lub budowanych na to samo nazwisko? Wiem qrwiszonie, że twoim marzeniem jest państwo policyjne Tego nie możesz wiedzieć, ponieważ nie rozmawialiśmy na ten temat. Dla mnie wzorem są kodeksy karne z Iranu, Afganistanu, Pakistanu i innych krajów muzułmańskich. Wprowadzenie ich do krajów UE stworzy prawdziwe społeczeństwo multikulturalne. twitter.com/TheRealJoe_1958/status/1286520347756568576 lub Saudi Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Wir schaffen es! 14.09.20, 11:30 Panstwo policyjne jest tylko die rdzennych Niemcow. Starszy rodzice kolezanki z firmy musieli sie wyniesc w ramach Umsiedlung ze swojego domu. A ze byli 75+ poszli do wniosku, ze dzialke podaruja corce ktora wybuduje dom dla nich i dla siebie na przyszlosc. Dom stanal, zostal odebrany przez Bauamt, rodzice sie przeprowadzili. Po miesiacu przyszly dwa pisma z Finanzamtu. Jedno uznal, ze czynsz placony przez rodzicow jest za Nicki, drugie zadalo od kolezanki udokumentowania dochodow, ktore pozwolily wybudowac nowy dom. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Five years later 12.09.20, 10:13 Kilka statystycznych slow o wyksztalceniu i losie uchodzcow Who came? Jednak dane statystyczne dotyczące tych pięciu lat „parcia na Niemcy” szkicują bardziej przejrzysty i w gruncie rzeczy dość optymistyczny obraz tego, z czym Niemcy dali sobie radę. W latach 2015–19 o azyl ubiegało się tu 1,6 mln osób. Jedna trzecia to Syryjczycy, co dziesiąty jest Afgańczykiem lub Irakijczykiem, reszta pochodziła z Europy Południowo-Wschodniej, Afryki lub Bliskiego Wschodu. What are they doing? Niemiecka agencja pracy od czerwca 2016 r. analizuje próbkę 32,5 tys. uchodźców, którzy pojawili się na rynku. Po trzech miesiącach 4 proc. miało pracę, po sześciu – 6 proc., po 12 – 9 proc., po półtora roku – ponad 20 proc., a po pięciu latach – pracuje ok. połowa (!) dorosłych uchodźców. Z powodu koronawirusa bezrobocie wśród nich wzrośnie o kilka procent. Ale nie potwierdza się obawa, że odbiorą pracę Niemcom. Dzięki dobrej koniunkturze od 2015 r. do pandemii bezrobocie spadało o 2 proc. rocznie. What about education - Ljubat smotri! Wielu uchodźców ma niski poziom wykształcenia, ale w pracy szybko uczy się tego, czego potrzebuje. Struktura zawodowa uchodźców przypomina niemiecką. 65 proc. było kiedyś robotnikami wykwalifikowanymi czy rzemieślnikami, podobny wskaźnik jest w społeczeństwie niemieckim – 60 proc. Ok. 14 proc. menedżerów czy pracowników naukowych wśród uchodźców to tyle samo co wśród Niemców. Robotników niewykwalifikowanych jest wśród przybyszów 16 proc., a wśród Niemców – 13 proc. Z tym że wielu uchodźców pracuje poniżej możliwości. 96 proc. to pracownicy pomocniczy lub wykwalifikowani. Zaledwie 3 proc. ekspertów zachowało dawny status zawodowy. Zdecydowana większość kupców, robotników budowlanych, architektów czy rolników przeszła do produkcji, pracuje w transporcie, ochronie, hurtowniach, sprząta, pomaga w kuchni, sprzedaje. Uchodźcy zarabiają mniej – średnio 1862 euro miesięcznie, ale ich zarobki rosną z roku na rok. No wiec jednak Frau Merkel hat es geschafft! PF Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Five years later 12.09.20, 11:05 Jeśli liczyłeś na to że ktoś zechce to czytać, to się przeliczyłeś. Ludzie pracy i biznesu, w przeciwieństwie do ciebie, nie mają tyle czasu na πerdoły. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Five years later 12.09.20, 11:37 "Ludzie pracy i biznesu, w przeciwieństwie do ciebie, nie mają tyle czasu na πerdoły." I dlatego ten swiat jest jaki jest (: PF Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Five years later 14.09.20, 10:54 I dlatego ten swiat jest jaki jest (: Lenin chciał to zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Re: Wir schaffen es! 12.09.20, 10:58 Tak wygląda integracja "drogich gości" w Niemczech: Ponad 80 Kurdów jadących bez biletów w pociągu relacji Lüneburg - Hamburg poturbowało konduktorkę, która miała czelność domagać się okazania biletów, po czym zdemolowali wagony i wdali się w bijatykę z policją. Trzeba było aż 300 policjantów, by opanować sytuację. Można by powiedzieć, że etniczni Niemcy też tak potrafią. Tylko wróble na dachach ćwierkają, że młodociani "drodzy goście" nigdy nie mają w zwyczaju kupować biletów, gdy jadą w grupie. I tak już sobie "wychowali" konduktorów, że ci się ich nie czepiają. Jest jeszcze jedna osobliwość tego zdarzenia: miejscowi lewacy skrytykowali nie bandytów, lecz policję. www.diepresse.com/5866150/dutzende-kurdische-jugendliche-randalierten-in-deutschem-zug#kommentare Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Wir schaffen es! 12.09.20, 11:40 "Tak wygląda integracja "drogich gości" w Niemczech:" Tak wyglada jeden z aspektow "integracji". Poczekajmy troche, cisnienie ktore wywiera spoleczenstwo niemieckie na jego czlonkow jest bardzo duze. Porozmawiamy za 5 nastepnych lat . PF Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Wir schaffen es! 14.09.20, 09:57 Cisnienie powiadasz? Nie wiem, kto na kogo. Frechen w poblizu Kolonii. 2 tygodnie temu: sprzeczka czlonkow dwoch klanow w poblizu stacji benzynowej, do grupy podchodzi 43-latek. Pada strzal. 43-latek umiera pozniej w szpitalu. Takiego opisu jak w KSTA nie znajdziesz w ogolnoniemieckich mediach. Boja sie napisac o pochodzeniu ofiary, o tym, ze facet byl karany i o obecnosci czlonkow klanow rodzinnych. Boja sie prawdy. www.ksta.de/region/rhein-erft/frechen/streit-an-tankstelle-in-frechen-mann-stirbt-an-schussverletzung---polizei-sucht-zeugen-37313740 Odpowiedz Link Zgłoś
caesar_pl Re: Wir schaffen es! 12.09.20, 21:58 Berlinczycy zaglosowali na SPD,Linke i Zielonych - zbaczymy jakie beda teo efekty w nastepnych wyborach. NRW z Zaglebiem Ruhry w ostatnich wyborach pozegnalo koalicje SPD z Zielonymi na korzysc CDU.Bylo to nieslychane wydarzenie,jak to mozliwe ze swiat pracy,wyjatkowo duza liczba Gastarbeiterow od pokolen zaglosowala na CDU i FDP?????A na 4 miejscu po CDU,SPD i FDP AfD!!!! Wyglada na to,ze rzadzacy w Niemczech plota sobie sznur na ktorym beda powieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: Wir schaffen es! 14.09.20, 10:40 mara571 napisała: > Panstwo nie mieckie mozna doic na wiele sposobow i kiedys zle sie to skonczy. > Nowa metoda w Berlinie: zameldowanie w schronisku dla bezdomnych. To dabei upra > wnienia so zlozenia wniosku o wszystkie mozliwe zasilki, takze dla dzieci. > Polecam film. Biale BMW jest na rumunskiej rejestracji. Niedawno przeprowadzono w Berlinie spis bezdomnych. Jednej nocy duzo tych co ten spis robili, jakos udalo sie dosc dokladnie go zrobic. Co sie okazalo? Prawie 2 tys bezdomnych w Berlinie, w tym z 70% unijnych obcokrajowcow, najwiecej z nich tych z Polski. Wiec jak faktycznie jest mozliwe sie zameldowac w schronisku dla bezdomnych i brac pieniadze np. na dzieci w swoim kraju to uwazam ze polscy bezdomni to robia w Berlinie najwiecej. Bo ich jest najwiecej tutaj, geografia. Zreszta bezdomnych z Ostbolckow tych unijnych w Unii jako bezdomnych jest mnostwo. Ne tylko w Niemczech a i w innych, tych bogatszych naturalnie, krajach. Polacy maja swoj duzy udzial w tym. Jakos mara o Polakach cwaniakach to jakos ani slowa u Ciebie, juz Romunow wymieniasz ale Polakow omijasz z daleka. Cos jak media nimeieckie omijajace podanie krajow pochodzenia przestepcow z Bliskiego Wschodu. Cenzure stosujesz takiego samego rodzaju jak niemieckie media tylko w aspekcie polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Wir schaffen es! 14.09.20, 10:51 Straszna dyskryminacja tam u was w starej Europie. Te spisy, te zameldowania, te kenkarty. W Australii takich podziałów nie ma. Tu nikt nie wytyka palcem Polaków, ani innych imigrantów. Wszyscy są Australijczykami. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Wir schaffen es! 14.09.20, 11:40 Sprawa znana od lat. Senat chcial nawet zatrudnic polskich pracownikow socjalnych, specjalistow od pracy z osobami uzaleznionymi od narkotykow i alkoholu. Czesc wywieziono do Polski. Szybko wrocili z uzasadnieniem, ze w Berlinie mozna wiecej uzebrac i jest dostep do lekarzy w autobusach kursujacych noca. Ta kategoria bezdomnych nigdy nie chce isc do schronisk. Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska Re: Wir schaffen es! 14.09.20, 13:02 Mój komentarz forum.gazeta.pl/forum/w,50,169899996,169899996,Salafici_wyludzili_94_000_euro.html Po raz pierwszy setki ochotników liczyło na początku lutego 2020 równocześnie bezdomnych w Berlinie. Liczono ich we wszystkich domach pomocy, też i w punktach gdzie się zbierają. W Berlinie jest 1976 bezdomnych. www.focus.de/perspektiven/gesellschaft-gestalten/brauchen-dringend-mehr-wohnungen-erstmals-obdachlose-in-berlin-gezaehlt-welche-hilfsangebote-jetzt-entwickelt-werden_id_11641482.html W Berlinie żyje 1976 bezdomnych, w tym 2 do 3 tys. bezdomnych Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: „Wir schaffen das!“ 14.09.20, 14:35 Naturalnie „wir schaffen das!“ zniszczyc to co wszystkie pokolenia mozolnie budowaly. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: „Wir schaffen das!“ 14.09.20, 18:38 monalisa2016 napisał(a): > Naturalnie „wir schaffen das!“ zniszczyc to co wszystkie pokolenia mozolnie bud > owaly. > „Wir schaffen das!“ zniszczyc niemiecki przemysl, "wir schaffen das" efektem tego jest Brexit i wielu, wielu niepotrzebnych innych rzeczy np. migranci, zmiany rzadow w Austrii i we Wloszech, a teraz "wir schaffen das" bankructwo i rozpad unii, oby sie na tym tylko skonczylo, znaczy mam na mysli pokoj na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
vermieter Re: Wir schaffen es! 14.09.20, 17:54 petronella.kozlowska napisała: > W Berlinie żyje 1976 bezdomnych, w tym 2 do 3 tys. bezdomnych Polaków. Przy założeniu, że jeden bezdomny Polak liczy się jako pół człowieka, to by się zgadzało. P.S. I tak jest w każdym zdaniu, które ta idiotka tu zamieszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Wir schaffen es! 14.09.20, 18:14 vermieter napisał(a): > petronella.kozlowska napisała: > > > > W Berlinie żyje 1976 bezdomnych, w tym 2 do 3 tys. bezdomnych Polaków. > > Przy założeniu, że jeden bezdomny Polak liczy się jako pół człowieka, to by się > zgadzało. > > P.S. I tak jest w każdym zdaniu, które ta idiotka tu zamieszcza. Czlowieku skoncz atakowac innych jak nie masz najmniejszego pojecia, wychodzisz tu na zawodowego trolla! Nie tylko w Berlinie sa zagraniczni bezdomni ale tez w innych wielkich niemieckich miastach. Zagraniczny bezdomny ma lepsza opieke zdrowotna w szpitalu jak tutejszy, jest traktowany jako prawatny pacjent. A kto za to pozniej placi sute rachunki? Ano panstwa z ktorego on pochodzi, innym zdaniem plundruje sie obce kasy chorych kiedy dana osoba nic nie wnosi do nich. Wiec gdzie byc lepiej bezdomnym? W Polsce czy innym kraju, czy wlasnie w obcym np w Niemczech? Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska monalisa2016 napisał(a): 14.09.20, 18:33 Udaje lewaka, ale w zależności od humoru to i robi dowcipy prohitlerowskie: Przy założeniu, że jeden bezdomny Polak liczy się jako pół człowieka, to by się zgadzało Odpowiedz Link Zgłoś
vermieter Re: monalisa2016 napisał(a): 14.09.20, 21:34 doliczono się 1976 bezdomnych, w tym było 2000 do 3000 Polaków. Wychodzi na to, że bezdomnych z Polski było więcej niż wszystkich bezdomnych razem. Niedawno w pobliżu dworca latały w powietrzu same kurwy i chuje. Znajomy Turek zaproponował mi, jeżeli chcesz kilku odstrzelić, to mogę pożyczyć ci pistolet. Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska Re: monalisa2016 napisał(a): 20.09.20, 20:09 Czy Turek ma zezwolenie na posiadanie broni? Odpowiedz Link Zgłoś
vermieter Re: monalisa2016 napisał(a): 21.09.20, 00:43 petronella.kozlowska napisała: > Czy Turek ma zezwolenie na posiadanie broni? zakładam, że jako KHK ma coś takiego Odpowiedz Link Zgłoś
jorl Re: Wir schaffen es! 20.09.20, 17:20 mara571 napisała: > Sprawa znana od lat. Senat chcial nawet zatrudnic polskich pracownikow socjalny > ch, specjalistow od pracy z osobami uzaleznionymi od narkotykow i alkoholu. Senat chcial zatrudnic??? Czy moze Polska proponowala tych polskich specjalistow od bezdomnych dla polskich bezdomnych w Berlinie? Nikt Polsce nie zabranial zatrudnic tych specjalistow i wyslac ich do Berlina dla opieki nad polskimi bezdomnymi. Bo jak Senat mialby zatrudnic to przeciez nie tylko koszty Niemcy by ponosily z powodu tych bezdomnych ale i koszty zatrudniania specjalistow polskich. No ale chociaz tych kosztow mi oszczedzono, kosztow specjalistow. Po zatrudnienie specjalistow z Polski by bylo w Berlinie jeszcze wiecej bezdomanch z Polski. No bo by w Berlinie sie bardziej polscy bezdomni sie swojsko czuli. Ten sam mechanizm jak na Lesbos itd. lepsza pomoc dla imigrantow to wiecej imigrantow. Ten mechanizm dziala i wsrod Arabow, Afganiczykow jak i Polakow. > Cze > sc wywieziono do Polski. Szybko wrocili z uzasadnieniem, ze w Berlinie mozna wi > ecej uzebrac i jest dostep do lekarzy w autobusach kursujacych noca. > Ta kategoria bezdomnych nigdy nie chce isc do schronisk. No wlasnie. A moze unijne pieniadze Polska powinna wykorzystac na podobna pomoc dla swoich bezdomnych w Polsce jak maja u mnie w Berlinie? Widze ze lepiej ich exportowac uwaza Polska? I polscy specjalisci na miejscu by mieli zajecie. Oplacani przez Polske. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 Re: Wir schaffen es! 23.09.20, 13:39 Nowy watek moge zalozyc tylko z glownej strony, wiec sprobuje Wam pokazac, o co idzie gra w przypadku integracji lub nie braku. U podloza decyzji Mutti w 2015 lezala troska brak sily roboczej w przyszlosci. I co za tym idzie ruina systemu ubezpieczen spolecznych. Na razie nic nie wskazuje na to, ze podolaja. W filmie Spiegla sygnalizuje o co idzie gra na przykladzie dzialan w czasie pierwszej fali pandemi. Zwracam uwage na ostatnia czesc filmu: traktowanie praciwnikow z ubogiej czesci UE. Gdyby to dotyczylo migrantow lewica wrzeszczalaby pod niebiosa: www.spiegel.de/panorama/wie-schlimm-wird-die-zweite-corona-welle-hohe-infektionszahlen-leere-intensivbetten-a-29bb39fe-92f4-4ab0-806a-a1915b037fd3 Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Chyba im sie udalo 27.09.20, 09:04 pisze Adam Krzeminski i dodaje, ze na naszych oczach Niemcy i Polacy zdają się mentalnie rozchodzić w przeciwnych kierunkach. W ciągu jednego pokolenia Niemcy wchłonęły ponad 6 mln muzułmanów, 8 proc. ludności, stając się faktycznie społeczeństwem wielokulturowym i wielowyznaniowym. Politycy niemieccy są świadomi ciężaru przeszłości, ale społeczeństwo nastawiają na rozwiązywanie kwestii przyszłościowych. Tymczasem PiS zamurowuje „ideologię polską” w bunkrze resentymentów, roszczeń i etnicznego egoizmu na kontrze do fundamentalnych procesów cywilizacyjnych zachodzących w Europie. Moze wreszcie manipulatorek z Nowogrodzkiej dostanie poteznego kopa w dupe i odejdzie? Oby PF Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska Re: Chyba im sie udalo 27.09.20, 10:32 Cytat: Niemniej nadal ok. 1 mln uchodźców jest „na socjalu”, choć z roku na rok sytuacja się poprawia Krzemiński jest chory psychicznie i walnięty. Pan pracujący mający żonę i np. 4 dzieci jest subwencjonowany sumą wysokości 2 do 3 tys. euro przez podatnika. Odpowiedz Link Zgłoś