slon_bim-bom 01.11.04, 21:18 wyszło mi: John Kerry-10% George Bush-7% Ralph Nader-6% a wam?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sentar Test prezydencki 2004 IP: *.chello.pl 01.11.04, 21:18 mi wyszlo 10%bush, 4% kerry i 3% nader, a wiec naprzod George! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwertys21 Re: Test prezydencki 2004 IP: *.chello.pl 01.11.04, 21:40 a mnie wyszło po 6% dla każdego, czyli idealnym dla mnie kandydatem ,a prezydenta stanów zjednoczonych...jestem ja sam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remote 16% Nader, 5% Kerry, 1% Bush :) (n/t) IP: *.icpnet.pl 01.11.04, 23:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wnh Re: 16% Nader, 5% Kerry, 1% Bush :) (n/t) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 11:47 A mi 18% Nader, 3% Kerry i 1 Bush... Odpowiedz Link Zgłoś
heimer Re: 17% Nader, 4% Kerry, 0% Bush 02.11.04, 14:26 Krotko mowiac.Bush do buszu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ix 7% Kerry, 3% Bush, 1%Nader IP: *.chello.pl 03.11.04, 13:18 Zawsze wiedzialem ze albo jestem wybitny albo jestem psychopata... Z wybitnymi i psychopatami tak to juz jest ze jest ze maja zawsze inaczej niz wiekszosc... Dobra wiadomosc jest taka ze postanowilem byc wybitny, a dac sobie luzu z tym co mi przeszkadzalo i zrobilo sie znacznie lepiej. Zachecam wszystkich, pomaga. Nie zaznaczam odpowiedzi "raczej", przykro mi nie rozumiem co to znaczy. Kiedy sie z kims "raczej" zgadzam, to mówie mu ze sie z nim nie zgadzam i juz. Reszta jest po prostu niepotrzebna. A moim wyborem z perspektywy polskiej jest Bush. Republikanie zawsze lepiej i bardziej trzezwo patrzyli na swiat i Rosje, a demokraci tylko "rozwijaja gospodarke" po cieciach podatkowych które robia republikanie. Intelektualisci amerykanscy poupadali na glowy. Slyszalem na przyklad, ze bogaci konsumuja tyle ile potrzebuja, bo sa bogaci, wiec ciecia w podatkach nie nakreca popytu wewnetrznego. I juz. Rozumiecie? Bo ja nie. Ludzie bogaci nie robia sie bogaci od wdychania powietrza! Ludzie staja sie bogaci dzieki PODEJMOWANIU DZIALAN. A zeby dzialac trzeba miec dwie rzeczy pieniadze i pomysl. Zdolniejszym wystarcza jedna: pomysl jak zdobyc pieniadze na realizacje pomyslu. Wiec zawsze wydatki wzrastaja, róznica jest w tym ze wzrastaja i sa przeznaczane na inwestycje, podczas gdy ulgi podatkowe dla biednych powoduja tylko zwiekszenie istniejacych mocy produkcyjnych i wracaja z powrotem do kieszeni bogatych. KONIEC. Obejrzalem tez pierwsza z debat prezydenckich na BBC. Kerry polegl tak sromotnie, tak skupial sie na pustej krytyce, ze nie dziwie sie ze przegral... Jaki sens ma rozstrzasanie slusznosci lub nie decyzji która sie podjelo 2 lata temu???? No jaki???? Jesli propozycja Kerryego jest program: Jak cofnac czas? to ja jestem za, zawsze móglbym cos w swoim zyciu polepszyc, ale zanim bym go zastosowal na sobie prosilbym o podanie szczególów Jak ten program ma dzialac? a nie tylko pustych zapewnien ze dziala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Test prezydencki 2004 IP: 67.131.131.* 02.11.04, 21:19 U mnie Bush 8% Kerry 8% Nader 6% ale ja jestem niezdecydowany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: Test prezydencki 2004 IP: *.kom / *.kom-net.pl 01.11.04, 21:27 a mi wyszło Bush - 0%, Kerry - 3%, Nader - 44% :))) Super!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Steady Re: Test prezydencki 2004 IP: *.lonet.gdynia.pl / *.lonet.gdynia.pl 01.11.04, 21:54 Bush - 0%, Kerry - 5%, Nader - 33%. Wnioski? Nader jest jedyną rzeczywistą alternatywą dla obecnego quasi-demokratycznego systemu. Różnice programowe między Republikanami a Demokratami są mniejsze niż między PZPR a SD i ZSL w PRL. God, less America! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyb Nader 19%, Kerry 9%, Bush 2% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 09:27 Odpowiedz Link Zgłoś
schlagbaum Re: Test prezydencki 2004 02.11.04, 11:01 Bush wypadl u mnie nadspodziewanie dobrze. Mysla, ze mialem do niego jakies nieuzasadnione uprzedzenia. Uzyskal rewelacyjne 1% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały_miś Re: Test prezydencki 2004 IP: *.gdynia.mm.pl 01.11.04, 21:28 Ciekawe, a mi z kolei wyszlo tak: Nader - 14% Kerry - 9% Bush - 2% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Test prezydencki 2004 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.04, 21:44 mały misiu-wyszło mi to samo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały_miś Re: Test prezydencki 2004 IP: *.gdynia.mm.pl 01.11.04, 21:58 Aniu, tosmy jeszcze winni dokonac analizy odpowiedzi na poszczegolne pytania, oczywiscie nad filizanka kawy, przy lampce winka:)) Hahaha Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Test prezydencki 2004 IP: 212.122.207.* 01.11.04, 21:30 Nader 23 reszta ponizej 7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sentar dla fanow kerryego IP: *.chello.pl 01.11.04, 21:34 Jesli zaznaczy sie w kazdym pytaniu nie wiem to wychodzi ze bliski jest nam kerry, dowodzi to jak bezbarwnym i mialkim jest on kandydatem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: dla fanow kerryego IP: *.kom / *.kom-net.pl 01.11.04, 21:37 Prawde mówiąc wolę pozbawionego barw Kerrego niż czerwone lico texańskiego kowboja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: moje wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 21:38 Nader 25 %, Kerry 6 %, Bush 1 %. A czy czasem nie powinno wyjść 100 %? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lola nie powinno IP: 65.93.229.* 03.11.04, 18:04 nie, nie powinno. Oznacza to jedynie, ze w np w 26% Twoje opinie sa zgodne z opiniami Nadera, w 6% zgadzasz sie z opiniami Kerry'ego itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajet faktycznie :) IP: *.chello.pl 01.11.04, 21:49 ale faworyzowany w tym "sondażu" jest chyba Nader. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajet Kerry 9%, Nader 9%, Bush 6% IP: *.chello.pl 01.11.04, 21:47 i faktycznie żaden kandydat mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bush_do_domu;) nader 54% IP: *.osiedle.net.pl 01.11.04, 21:52 kerry-12%, bush-0%.....;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz 27% Nader, 12% Kerry, 0% Bush :-)))))))))))))))))) IP: *.lublin.mm.pl 01.11.04, 21:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: 8% Nader,3% Kerry, 2% Bush IP: 81.15.254.* 01.11.04, 22:01 hmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z daleka Re: Test prezydencki 2004 IP: 5.5R* / *.inter.net.il 01.11.04, 22:02 John Kerry-19% Ralph Nader-11% George Bush-7% Jestem zdumiony moim wyborem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezapowiedziany Re: Test prezydencki 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 22:03 Bush - 8% Kerry - 8% Nader - 3% ale w zyciu nie widzialem bardziej tendencyjnie zadanych pytan. to jest chyba najglupszy test jaki robilem. np 3. nalezy SUROWO karac. karac tak, ale nie ostro! ostro za twarde. w ogole co to znaczy ostro? wole busha po 100 kroc! a za drugim razem (gdy odpowiadalem zeby wyszedl Bush) wyszlo mi: Bush - 100% (!) Kerry - 3% (!!!!!) Nader - 0% spoko test Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lothian Re: Test prezydencki 2004 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.04, 22:03 BUSH 36%, kerry 3%, nader 1%. Uff!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Pytania są tendencyjne. Serio! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 22:11 1. Aborcja powinna być prawnie zakazana. Źle postawione pytanie. Sugeruje odpowiedź twarde "TAK", lub twarde "NIE". Przy tak złożonym problemie (np. dopuszczalność tylko w konkretych przypadkach, okoliczności etc.) jest to bez sensu. Co ma w tym przypadku oznaczać odp. "raczej tak", lub "raczej nie"? 2. Należy zalegalizować małżeństwa homoseksualne. Też źle sformułowane pytanie. Znam wielu mieszkających w Polsce katolików, którzy popierają legalizację homozwiązków (ułatwienia podatkowe, spadkowe, odwiedzanie w szpitalu etc.), ale sprzeciwiają się, aby miało to rangę małżeństwa (ślub z księdzem i sakramentami), bo to dla nich zbyt "uświęcona sprawa". Moim zdaniem pytanie powinno brzmieć: "Czy popierasz legalizację związków homoseksualnych?" 3. Należy surowo karać za posiadanie miękkich narkotyków. Znowu manipulacja. Karać być może, ale żeby od razu surowo? 9. Korporacje powinny być w większym stopniu kontrolowane. Pytanie sformułowane tak ogólnikowo, że nie da się na nie rzetelnie odpowiedzieć. 12. Wojna prewencyjna to sposób na radzenie sobie z krajami, które mogłyby w przyszłości zagrozić Ameryce. Pytanie tak sformułowane, że od razu narzuca odpowiedź "NIE". Czy autor potrafi formułować wyłącznie twierdzenia kategoryczne, nie zna takich słów i wyrażeń jak "czasami, lub "w sytuacji realnego zagrożenia"? 13. Nie należy kiedykolwiek wiązać kwestii żywotnych interesów narodowych z decyzjami organizacji międzynarodowych. Słowo "kiedykolwiek" również narzuca od razu konkretną odpowiedź. Można by je wykreślić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezapowiedziany Re: Pytania są tendencyjne. Serio! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 01:51 otoz to!!! dokladnie te same uwagi mam, tyle ze chcialo mi sie tego pisac :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: Pytania są tendencyjne. Serio! IP: *.polkomtel.com.pl 02.11.04, 09:13 Może się mylę, ale mieszkamy w kraju gdzie obowiązuje cywilne prawo a nie kanoniczne. Dlatego małżeństow nie oznacza automatycznie ślubu kościelnego! Przypominam w wyniku działania konkordatu można zawżeć małżeństwo w kościele które automatycznie skutkuje zawarciem małżeństwa prawnego, ale jest to to samo. Można wziąć ślub cywilny i być małżeństwem. Seba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Pytania są tendencyjne. Serio! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.11.04, 14:19 wiele słusznych uwag! popieram! ktoś się nie popisał z tym tekstem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: The Dude Re: Pytania są tendencyjne. Serio! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 15:57 Po prostu nie zrozumiałaś większości pytań i idei samego testu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do kasi Re: Pytania są tendencyjne. Serio! IP: *.nrockv01.md.comcast.net 03.11.04, 18:27 Wiesz co? Zostan analitykiem, a w ogole to byl test, zeby go rozwiazac, a nie omawiac, takich jak ty jest wlasnie za duzo w Polsce i dlatego mamy problemy - debatuja, debatuja, kloca sie o jakies pierdoly, poprawiaja poprawione, nic nie potrafia przyjac bez wtracania swoich "madrosci" za trzy grosze, i dlatego mamy taki burdel w Polsce. Kasiu, zamiast wyglaszac te swoje madrosci i przeprowadadzac idiotyczne i nikomu nie potrzebne analizy jakiegos testu, po prostu napisz jaki masz wyniki. Bo jak juz tak analizujesz, to musialabys sie wziac za caly swiat, na przyklad rozstrzasnac, dlaczego to wybory w Ameryce sa we wtorki, skoro logicznie biorac nie ma to sensu i lepiej byloby je zrobic w dzien wolny od pracy, dla frekwencji. No wiec sa we wtroki, bo taka jest tradycja i tak mowi prawo - i jakos nikt w USA nad tym nie debatuje i nie analizuje tego, ludzie zyja z tym "nonsensem" jakies 200 lat. Ale juz sobie wyobrazam ile mialabys do powiedzenia na ten temat, gdyby tak dzialo sie w Polsce. Przestan wiec medrkowac, po prostu czasami przyjmij cos bez analizy. Bedzie ci latwiej w zyciu. I innym tez :)) Samanta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: helmut a tfu wyszło, że grzesiu krzaczek to mój kandydat IP: *.backiel.com.pl 01.11.04, 22:18 zdobył aż 18 wobec 15 procent kierrego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoeT Wyniki testu IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 02.11.04, 00:19 Ja dostalem: Nader - 41% (a myslalem, ze z nim sie nie zgadzam) Kerry - 32% (na niego oglosowalem) Bush - 2% (to prawda, uwazam go za najgorszego prezydenta ostatniego stulecia) George - to polski Jerzy, John - Jan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: The Dude Re: Wyniki testu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 15:58 "Bush - 2% (to prawda, uwazam go za najgorszego prezydenta ostatniego stulecia)" Co za głupoty, a Kwaśniewski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jr 18% Nader 8% Kerry 1%wieśniak z Teksasu n/t IP: 62.233.193.* 01.11.04, 22:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Test prezydencki 2004 IP: 212.106.158.* 01.11.04, 22:27 Nader- 36% Kerry- 12% Bush - 2% No comment Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twinn Re: Test prezydencki 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.04, 22:41 mi wyszlo ze wygrywa nader, bush 2%. poznie zaznaczylem odpowiedzi z ktorymi sie kategorycznie nie zgadzam i wyszlo ze wygrywa bush i 1% nader. ciekawe, ze ten nader nie ma zadnych szans w wyborach. mysle ze w usa jest kilka tak samo myslacych osob jak ja i kilkoro forumowiczow. chyba ze ten test jest do bani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezapowiedziany Re: Test prezydencki 2004 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 01:53 jest do bani, bo chcac odpowiadac na TAK SFORMULOWANE PYTANIA zgodnie 'ze zdrowym rozsadkiem' zawsze musisz odpowiadac tak jakby odpowiadal Nader (no ew. Kerry). kasia wyzej opisala to dokladnie Odpowiedz Link Zgłoś
kuun_jarvi Re: Test prezydencki 2004 01.11.04, 22:42 Ralph Nader - 11% John Kerry - 5% George W. Bush - 2% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc najwyrazniej George W. Bush - 37%, John Kerry - 18%, Nader - 1% IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.11.04, 22:45 1. George W. Bush - 37% 2. John Kerry - 18% 3. Ralph Nader - 1% I tak ma byc :) Trzymam za Ciebie kciuki George. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak Re: Test prezydencki 2004-IDIOTYCZNEPYTANIA IP: *.nyc.rr.com 01.11.04, 23:17 PYTANIA SA IDIOTYCZNE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoeT Test prezydencki 2004-Bush mi sie zgadza w tescie IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 02.11.04, 00:32 Gość portalu: felusiak napisał(a): PYTANIA SA IDIOTYCZNE Nis sadze. Test nie jest idealny ale w przyblizeniu wyniki daje poprawne. Sprobowalem odpowiedziec tak jak sobie wyobrazam poglady Busha tj. najpierw zastrzelic podejrzanego, a potem pytac czy byl winny i dostalem: Bush - 56% Kerry - 1% Nader - 0% Czyli moim zdaniem test dobrze odzwierciedla sylwetke Busha jr. Mieszkam w Teksasie od kilkunastu lat i wiem, ze np. Bush nigdy nie ulaskawil czlowieka skazanego na kare smierci gdy byly uzasadnione watpliwosci co do jego winy. Dopiero gdy w wyniku badan DNA stwierdzono niewinnosc kilku skazanych to sady uchylily bledne wyroki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak Nic sie nie zgadza IP: *.nyc.rr.com 02.11.04, 02:25 Chyba, ze w twojej glowie. Ja popieram Busha i uzyskalem Bush 27% Kerry 8% Nader 0% Pytania sa idiotyczne i do tego tendencyjne. Juz w pierwszym pytaniu o zakazie aborcji zasadza sie calkowite niezrozumienie tematu. Sad Najwyzszy nie moze aborcji zakazac, moze jedynie oddac aborcje ponownie w gestie poszczegolnych stanow. W momencie werdyktu Roe v. Wade aborcja byla legalna w 35 stanach, zas nielegalna w 9 stanach i DC. Odpowiedz TAK na to pytanie sugerowalaby poparcie dla Busha co jest samo w sobie smiesznym uproszczeniem. Odpowiadajac na wszystkie pytania NIE WIEM Kerry 27% Nader 20% Bush 11% Kerry zatem nie wie i nie powie i wygrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SARON SABASYT MOJ? WAZNE ABY BYL ZYDOWSKI, A RACZEJ PROZYDOWSKI IP: *.sta.sprint-hsd.net 01.11.04, 23:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna dniestr Nader 40% Kerry 14% Bush 1% IP: *.xdsl.is 01.11.04, 23:46 Przynajmniej widze ze moja antypatia do Busha ma jakies logiczne podstawy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jabbur Re: Test prezydencki 2004 IP: *.chello.pl 02.11.04, 00:03 Nader 47% Kerry 15% Bush 0%... Coz, moj kandydat raczej nie wygra, ale nie mam tez problemow z swoim swiatopogladem ;] --------------------------------------------- "The Brighter Light, The Darker Shadow" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt 34 % Nader, 13% Kerry , 1% Bush. Ciekawe. IP: *.attu.pl / *.attu.pl 02.11.04, 00:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EU Re: 39% Nader, 24% Kerry, 1% Bush IP: *.securenet.net / *.securenet.net 02.11.04, 00:18 Sam bylem zaskoczony wynikiem! Ameryka nie jest jeszcze na tyle cywilizowana i oswiecona, aby wygral Nader, tak wiec lepszy Kerry niz Bush. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: The Dude Re: 39% Nader, 24% Kerry, 1% Bush IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 16:02 Jakie bzdury chłopa z prowincji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eddieirme Bush-27 :) Kerry 4 (za dużo!) Nader 1 IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 02.11.04, 00:36 tak trzymać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Test prezydencki 2004 IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.04, 00:42 Shit...chyba nie mam szans na "swojego" prezydenta.... Nader 27% Kerry 18% Bush 2% Odpowiedz Link Zgłoś