Dodaj do ulubionych

Forum RiŚ zamknięte?

25.02.22, 16:57
Zauważyłem brak forum Rosja i Świat w grupi Aktualności i Media. Jeśli to forum zostało zamknięte przez administrację GW, to uważam takie działanie za błąd. Mimo mojej niechęci do Putina jestem przeciwnikiem cenzury.
Obserwuj wątek
    • yurek_1111 Re: Forum RiŚ zamknięte? 25.02.22, 17:13
      Cały Michnik, walczył z cenzurą kiedy jego dotyczyła, teraz cenzura mu "pasi" , gdy może ją stosować we własnym interesie...
      Co do forum RiŚ to zajrzałem tam kilka razy jak ktoś przywołał jakiś tamtejszy wątek na forum Świat, nigdy nie zhańbiłem się wpisem na igorczikowym poletku...:)
    • yabbaryt Re: Forum RiŚ zamknięte? 25.02.22, 17:20
      Pisałem tam do wczoraj. Dzisiaj chciałem zbanować hurtowo tamtejszych putlersynów. Admin oszczędził mi roboty i brudzenie sobie ekranu widokiem tych pos..nych nicków tj ris i mongoł. Pierwszy raz popieram decyzje admina.
    • privus Re: Forum RiŚ zamknięte? 25.02.22, 17:24
      W moim przekonaniu arogancja i forma prowadzenia tego forum powielająca kalumnie rosyjskiej propagandy nie tylko w stosunku do Polski i Polaków w pełni uzasadnia takie stanowisko administracji GW.
      • pijatyka Najwyzsza pora. 25.02.22, 17:29
        privus napisał:

> W moim przekonaniu arogancja i forma prowadzenia tego forum powielająca kalumni
        > e rosyjskiej propagandy nie tylko w stosunku do Polski i Polaków w pełni uzasad
        > nia takie stanowisko administracji GW.
        • yurek_1111 Re: Najwyzsza pora. 25.02.22, 17:51
          pijatyka napisała:

> privus napisał:
          >
          > > W moim przekonaniu arogancja i forma prowadzenia tego forum powielająca k
          > alumni
          > > e rosyjskiej propagandy nie tylko w stosunku do Polski i Polaków w pełni
          > uzasad
          > > nia takie stanowisko administracji GW.

Nie , wystarczyło pozostawić ich samym sobie i sami ukisiliby sie we własnym sosie, do tego "łaska pańska na pstrym koniu jeździ" , założyciel forum RiŚ znany był ze swoich poglądów na forum Świat, więc naiwnością byłaby wiara że otwiera forum by inne poglądy głosić , dla słabo rozgarniętego wiadome było, że założycielowi chodziło o kontrole nad wpisami, więc trzeba było sprawę załatwić na etapie otwierania forum , nie dając igorczikowi dodatkowych instrumentów kontroli wypowiedzi , wtedy brak zgody na założenie forum RiŚ , nie byłby cenzurą a teraz na cenzure to wygląda...
          • privus Re: Najwyzsza pora. 25.02.22, 18:04
            Niestety, ale nie masz racji. Regulamin Forum i Nykieta w tej kwestii są jednoznaczne i cytowanie Tuwima nic tutaj nie zmienia.
            • yurek_1111 Re: Najwyzsza pora. 25.02.22, 18:59
              privus napisał:

> Niestety, ale nie masz racji. Regulamin Forum i Nykieta w tej kwestii są jednoznaczne i cy
              > towanie Tuwima nic tutaj nie zmienia.

Wiesz ile czasu forum RiŚ funcjonowało, ładnych pare lat , wtedy co tam wypisywali , ani netykiecie ani regulaminowi forum nie przeszkadzało...
              • privus Re: Najwyzsza pora. 25.02.22, 19:29
                Widocznie kogoś w końcu ruszyło.
              • pijatyka Re: funcjonowało ładnych pare lat 25.02.22, 20:02

I o parę lat za długo; na żadne hitlerowskie forum w wrześniu 1939 też by w Polsce już nie było miejsca.
                • yurek_1111 Re: funcjonowało ładnych pare lat 25.02.22, 20:29
                  pijatyka napisała:

>
                  > I o parę lat za długo; na żadne hitlerowskie forum w wrześniu 1939 też by w Polsce już nie było miejsca.

"Przecie" mówie że nie powinno powstać...
    • felusiak1 Re: Forum RiŚ zamknięte? 25.02.22, 18:14
      Główny zawiadowca GW wypełnia patriotyczny obowiazek. Zdusił matecznik prorosyjskiej propagandy i poszedl sobie pogratulować.
      • elka-sulzerowa2 Re: Forum RiŚ zamknięte? 25.02.22, 18:22
        felusiak1 napisał:

> Główny zawiadowca GW wypełnia patriotyczny obowiazek. Zdusił matecznik prorosyj
        > skiej propagandy i poszedl sobie pogratulować.
        >

Tobie to juz zupelnie idjebalo, sralus 1.
        Chyba tylko w twoim ciasnym czajniku mozna gratulowac sobie likwidacji wlasnego forum.
        • yurek_1111 Re: Forum RiŚ zamknięte? 25.02.22, 18:51
          elżuniu, nie zrozumiałaś felusiakowej ironii...
        • felusiak1 Re: Forum RiŚ zamknięte? 25.02.22, 19:07
          elżuniu sulcerowa, niemoto, to był sarkazm.

Sarkazm: złośliwa ironia, drwina lub szyderstwo

Ironia: drwina, złośliwość lub szyderstwo ukryte w wypowiedzi pozornie aprobującej
          Drwina: złośliwe słowa lub żarty
          Szyderstwo: drwiący stosunek do kogoś, czegoś, nacechowany dodatkowo lekceważeniem lub pogardą
    • tuttifrutti1234 Re: Forum RiŚ zamknięte? 25.02.22, 18:47
      jaka administracja GW? gazeta.pl to nie GW
      • j-k nie belkocz hloopcze, dobrze ? 25.02.22, 19:01
        tuttifrutti1234 napisał(a):
        > jaka administracja GW? gazeta.pl to nie GW

owszem - to ta sama firma:
        Agora S.A.
        • stavros2002 Re: nie belkocz hloopcze, dobrze ? 25.02.22, 19:05
          No i co z tego? To dwie odrębne firmy.
          • j-k Re: nie belkocz hloopcze, dobrze ? 25.02.22, 19:13
            stavros2002 napisał:
            > No i co z tego? To dwie odrębne firmy.

k... ale glowka jedna, co ?

pl.wikipedia.org/wiki/Helena_%C5%81uczywo
            • stavros2002 Re: nie belkocz hloopcze, dobrze ? 25.02.22, 19:20
              No i co z tego? Audi i Skoda też ten sam koncern ,ale zupełnie inny target.
              • j-k tylko te same pieniadze, 25.02.22, 19:24
                stavros2002 napisał:
                > No i co z tego? Audi i Skoda też ten sam koncern ,ale zupełnie inny target.

tylko te same pieniadze i te same cele.
        • tuttifrutti1234 Re: nie belkocz hloopcze, dobrze ? 25.02.22, 19:19
          j-k napisał:

> owszem - to ta sama firma:
          > Agora S.A.

fick dich, przygłupie, jest gazeta.pl i wyborcza.pl, nie ma Agora S.A, jest Agora SA, baranie, naucz się pisać po polsku
    • tuttifrutti1234 Re: Forum RiŚ zamknięte? 25.02.22, 18:49
      RiŚ skojarzył mi się wpierw z RiP :):):)
    • stavros2002 Re: Forum RiŚ zamknięte? 25.02.22, 18:49
      Nia. Stało się bardzo dobrze. Co innego cenzurowanie normalnej dyskusji, co innego zbanowanie szamba skupiającego nazistów, imperialnych szowinistów, antysemitów i pożytecznych idiotów od teorii spiskowych.

Wystarczy zarchiwizować to co było, tak dla potomności, aby widziała do czego prowadzi choroba nienawiści i głosy w głowie. Wolność słowa ma swoje granice.
    • j-k niestety... 25.02.22, 19:06
      malkontent6 napisał:
      > Mimo mojej niechęci do Putina jestem przeciwnikiem cenzury.

dokladnie - moge sie pod tym podpisac.
      Igor Swiata nie zbawi i nie obali.
      ale ma prawo pisac swoje bzdury - poki nie nawoluje do uzycia przemocy.
      • stavros2002 Re: niestety... 25.02.22, 19:22
        Na forum sowiecko-imperialnym wciąż nawoływano do przemocy. Chociażby wpisy po rosyjsku tego sowieta z zza Uralu i bełkot, berka, dyżurnego błazna z francuskiego zmywaka.
        • malkontent6 Re: niestety... 25.02.22, 19:31
          stavros2002 napisał:

> bełkot, berka, dyżurnego błazna

Ten berek napisał kiedyś, że Polska powinna przestać isnieć jako państwo.
          • monalisa2016 Re: niestety... 25.02.22, 20:39
            Malko6 a kto na berka zwracal jeszcze uwage, chyba jedna albo dwie osoby.
    • lubat Re: Forum RiŚ zamknięte? 25.02.22, 20:26
      Wielkie zwycięstwo, prawie jak u Kim Dzong Un'a:)

Teraz już będzie pełnia jedności moralno - politycznej narodu, bo ruskie stacje tv też są już w Polsce zakazane.
      • yurek_1111 Re: Forum RiŚ zamknięte? 25.02.22, 20:37
        lubat napisał:

> Wielkie zwycięstwo, prawie jak u Kim Dzong Un'a:)
        >
        > Teraz już będzie pełnia jedności moralno - politycznej narodu, bo ruskie stacje
        > tv też są już w Polsce zakazane.

A co ciebie lubaciku tak zabolało, odpraw pogrzeb igorczikowemu forum i idż wypróżnić się do kuwety z braku forum RiŚ , chyba musiałeś tam często zostawiać swoje odchody skoro jesteś po tym szambie w żałobie...
        • lubat Re: Forum RiŚ zamknięte? 25.02.22, 20:46
          yurek_1111 napisał:

> A co ciebie lubaciku tak zabolało, odpraw pogrzeb igorczikowemu forum i idż wy
          > próżnić się do kuwety z braku forum RiŚ , chyba musiałeś tam często zostawiać
          > swoje odchody skoro jesteś po tym szambie w żałobie...

Tak, zabolało mnie, chociaż tam od dawna nic nie pisałem. Ale tam nie było aż takiego chamstwa, jakie ty tu prezentujesz wobec mnie. Nie mówiąc już o tym, że zamykanie ust innym to przejaw zamordyzmu, który zatacza coraz większe kręgi.

• yurek_1111 Re: Forum RiŚ zamknięte? 25.02.22, 21:59
            lubaciku , nie zniekształcaj obrazu, jak piszesz mądrze to ci przytakuje, co musisz przyznać kilka razy uczyniłem , ale jak chcesz bronić czegoś co jest/było złe i naganne to odpowiadam nie zważając na maniery, a chamską formą wypowiedzi chciałem podkreślić moją ekspresje dotyczącą twojej opinii , a nie ciebie jako osoby ,do tego cytuję tylko komsomolców którzy właśnie o forum Świat twierdzili że sluży do "zostawiania rzygowin i odchodów" , wtedy ciebie nie było wśród oburzających się na chamstwo...
        • yurek_1111 Re: Forum RiŚ zamknięte? 25.02.22, 21:09
          lubacik:ruskie stacje tv też są już w Polsce zakazane.

Zakazanie nadawania RT w Polsce to nie cenzura, to zakaz powielania propagandy , pare lat temu już zwróciłem na to uwagę , wtedy gdy Putin zbanował w Rosji wszystkie amerykańskie i zachodnie stacje TV ,radio i prase , wprowadzając jak mówisz "pełną jedność moralno - polityczną narodu" ruskiego z jedynie
          "wiarygodną " propagandą płynącą z Kremla...
          Dziwiłem się już wtedy czemu USA , Kanada zresztą też, nie odpowiedziały symetrycznie i nie zakazały nadawania propagandy RT na swoim terytorium , RT do dzisiaj powiela proruską propagande i w USA i w Kanadzie ...
      • malkontent6 Re: Forum RiŚ zamknięte? 25.02.22, 22:24
        Popierasz ten atak Rosji na Ukrainę?
      • privus Rosyjska TV po ukraińsku na wszystkich kanałach :) 26.02.22, 17:06
        lubat napisał:

> Wielkie zwycięstwo, prawie jak u Kim Dzong Un'a:)
        >
        > Teraz już będzie pełnia jedności moralno - politycznej narodu, bo ruskie stacje
        > tv też są już w Polsce zakazane.

twitter.com/TomaszGolonko/status/1497488247861219331?cxt=HHwWhsC40ZPoksgpAAAA

Państwowe kanały telewizyjne w Rosji zostały zaatakowane. W sieci udostępnione zostało nagranie, na którym widać, jak kilka stacji transmituje ukraińskie symbole narodowe oraz muzykę.
        wiadomosci.onet.pl/swiat/wojna-rosja-ukraina-hakerzy-wlamali-sie-do-rosyjskiej-telewizji-nagranie/fe0zlsw
        rozrywka.wprost.pl/telewizja/10637245/ukrainskie-symbole-narodowe-i-muzyka-w-rosyjskich-stacjach-tv-to-sprawa-anonymous.html
        • monalisa2016 Re: Rosyjska TV po ukraińsku na wszystkich kanała 26.02.22, 17:14
          Etam, wojna informacyjna trwa nawet gry komputerowe uzywa sie dla przedstawiania "faktow". :-)
    • peace2u Re: Forum RiŚ zamknięte? 25.02.22, 22:26
      Teraz mogą sobie założyć forum na gazeta.RU i wszystko będzie w porządku.
    • pijatyka Słowo o "cenzurze" 26.02.22, 15:07

Czeska prokuratura generalna ostrzega, że publiczne okazywanie wsparcia rosyjskiej agresji na Ukrainę może zostać, w myśl obowiązujących w Czechach przepisów, uznane za przestępstwo

"Brno, 26 lutego 2022 r. - Prokuratura Naczelna uważa za konieczne poinformowanie obywateli, że obecna sytuacja związana z atakiem Federacji Rosyjskiej na Ukrainę może mieć wpływ na ich wolność słowa.

Wolność wypowiedzi jest zapisana na poziomie konstytucyjnym w art. 17 Karty podstawowych praw i wolności. Każdy ma prawo wyrażać swoje poglądy w dowolny sposób, jaki uzna za stosowny. Ale wolność słowa ma też swoje granice w demokratycznym państwie prawa.

Jeśli ktoś publicznie (m.in. demonstracje, Internet czy portale społecznościowe) zgodził się (zaakceptował lub poparł ataki Federacji Rosyjskiej na Ukrainę) lub wyraził poparcie lub pochwalił przywódców Federacji Rosyjskiej w tym zakresie, może również ponieść odpowiedzialność karną pod pewnymi warunkami. za przestępstwo polegające na uznaniu przestępstwa zgodnie z art. 365 kodeksu karnego lub za przestępstwo polegające na zaprzeczaniu, przesłuchiwaniu, zatwierdzaniu i usprawiedliwianiu ludobójstwa zgodnie z art. 405 kodeksu karnego.

Prokuratura Naczelna apeluje do wszystkich, aby w tych trudnych czasach nie uciekali się do wystąpień publicznych przekraczających ustalone ograniczenia konstytucyjne i prawne".

verejnazaloba.cz/nsz/informace-k-moznym-trestnepravnim-limitum-svobody-projevu-ve-vztahu-k-situaci-na-ukrajine/

• yurek_1111 Re: Słowo o "cenzurze" 26.02.22, 15:34
        pijatyka: Każdy ma prawo wyrażać swoje poglądy w dowolny sposób, jaki uzna za stosowny.

Ale wolność słowa ma też swoje granice w demokratycznym państwie prawa.

Jedno zdanie przeczy drugiemu...
    • borrrka Krótka piłka 26.02.22, 15:47
      Bardzo słuszna decyzja zamknięcia tego antypolskiego chlewu.
    • senioryta13 Re: Ty tego nie zrozumiesz 26.02.22, 18:19

> granicą wolności słowa jest m.in. ban na pochwalanie ludobójstwa i polityki
      > do tego prowadzącej.

O Polityce do tego prowadzacej, o faktach, jak najbardziej powinno sie rozmawiac , zakladam ze o propagandzie slyszales, wiec nie baw sie w cenzora lepiej lep zamki z piasku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka