Dodaj do ulubionych

Netflix w kłopotach

20.04.22, 21:56
19 kwietnia, wczoraj akcja kosztowała $348. Dzisiaj tylko $220. Zjazd o niemal 37%.
Podobno przyczyną jest utrata 200 tysiecy subskrybentów. A ci odeszli bo Netfliks produkuje nieogladalny kit a także utracił sporo tytułów na rzecz konkurentów. Innymi slowy subskrybenci nie mają co ogladać. Z 10 najbardziej oglądanych tytułów 7 ma co najmniej 10 lat. Ja zerwałem z Netfliksem w grudniu 2018 a z kablówką rok temu. I żyję. Wszystkich zachęcam do odcięcia się od tego. Na 100 kanałów jest jedynie kilka, ktore ludzie ogladają ale placą za wszystkie 100 subsydiując kit i wodorosty. Wystarczy.
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Netflix w kłopotach 20.04.22, 22:01
      Kradniesz od corki,powiedzial dosc tego, Felus?
      • felusiak1 Re: Netflix w kłopotach 20.04.22, 22:05
        Córka też przestała. Nie mam od kogo kraść. Ponadto jest wiele miejsc gdzie można wszystko zobaczyć bez opłat.
    • felusiak1 17 listopada akcja kosztowała $691 20.04.22, 22:10
      Czyli mamy zjazd o 68%. Kupujcie teraz chociaż tzw eksperci mówią, zeby sprzedawać.
    • j-k dziadostwo i nie ma oczym rozmawiac 20.04.22, 22:15
      ale znam u nas flix-bus :)
    • engine8 Re: Netflix w kłopotach 20.04.22, 22:20
      A juz myslalem ze to przez to ze Ruskich subskrybentow odcieli... :)
    • boomerang Re: Netflix w kłopotach 20.04.22, 23:12
      Kablówkę odciąłem 12 lat temu, bo syn zajął się internetem. Filmy to strata czasu i należałoby je dziś zredukować do circa 15 minut, zwłaszcza te filmy t.zw. popularno-naukowe. Choć przyznaję że mogą się sprawdzić jako środek nasenny.
    • malkontent6 Re: Netflix w kłopotach 21.04.22, 00:32
      Z Netflixa korzystałem wiele lat temu, gdy jeszcze przysyłali do domu DVD. Nie zainwestowałem w tę firmę, bo wiedziałem, że padną tak jak kiedyś Blockbuster i wiele innych. W tej dziedzinie świat zmienia się szybko.
      • felusiak1 Re: Netflix w kłopotach 21.04.22, 01:30
        Netflix był pionierem streaming i przez dlugi czas był jedynym źródłem. Potem doszlusowal Amazon ale to nie byla konkurencja. Problem w tym, że teraz doszedl Paramount, Disney, NBC i kilka innych i wycofały swoje z Netflixa.
        Sami nadają. Netflix mial kilkanascie bardzo dobrych produkcji i od chyba 2-3 lat produkują niesamowite gnioty.
        Według rozdzielnika musi być czarny, homo, trans i głównie o niczym. Paramount zrobił Yellowstone i sukces byl nieoczekiwanie ogromny. Ludzie zatesknili do normalności. Już jest pierwszy naśladowca "Outer Range". Nie wiem czy dobre. Jeszcze nie widzialem.
        • peace2u Re: Netflix w kłopotach 21.04.22, 01:58
          Pamiętam początki Hulu gdy był otwarty dla wszystkich użytkowników internetu w USA. To było gdzieś około 2008/2009. Żyli tylko z reklam puszczanych w czasie filmów a dostep był darmowy.
          • felusiak1 Re: Netflix w kłopotach 21.04.22, 02:28
            Disney kupił Hulu i darmowe się skończyło. Ale niezależnie od tego przestałoby być darmowe. Teraz są inne darmowe i jest ich kilka ale nic tam nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka