Dodaj do ulubionych

Liczby w sluzbie propagandy

18.07.23, 19:29
No nareszcie przyznali się do klamstw.
Okazuje się, ze liczba ofiar COVID-19 jest zawyżona. Prawie 1/3 ludzi zmarła z innych przyczyn i zostala zaliczona do ofiar virusa. 1/3 z 1170 tys to 390 tys. Czyli faktyczna liczba ofiar to 780 tys.
Obserwuj wątek
    • szczypawka.jadowita Re: Liczby w sluzbie propagandy 18.07.23, 20:05
      Tak to prawda. Liczba ofiar (morderstw itp.) politycznych PIS jest mniejsza, niż mówi TO, czyli wrogowie naszej agenturalnej jaczejki PIS i rządu PIS i ePISkopatu. W sumie mogą być tylko Cygan i Malwa, a pozostali dokonali samospalenia i sami są sobie winni. Mają szczęście i tak, udało im się uniknąć więzienia za antypisowski sabotaż. Wszyscy wiedzą, że to wrogowie ludu, psy łańcuchowe na służbie amerykańskiego imperializmu.
    • horpyna4 Re: Liczby w sluzbie propagandy 18.07.23, 20:08
      Czyli mniej więcej liczba ludności Krakowa. Uważasz, że to mało?

Poza tym te "inne przyczyny" bywały spowodowane przez COVID. Np. brak wolnych karetek.
      • felusiak1 Re: Liczby w sluzbie propagandy 18.07.23, 21:20
        Możesz wierzyć w krasnoludki. Chodzi o to, ze w imię propagandy i zastraszania publiki zawyzono faktyczną liczbe ofiar.
        Dodam, ze z tego propagandowego miliona i 170 tysiecy zmarłych 54% było w wieku ponad 75 lat.
        COVID wpisywano do aktu zgonu ludziom, ktorzy zgineli w wypadku samochodowym. Ktoś zmarł na atak serca i test wykazal COVID, wpisywano COVID jako przyczynę. Szpitale dostawaly federalne pieniadze extra za każdego z COVIDem.

Czy to malo? Przed COVIDem w USA umierało ponad 1.5 mln ludzi w wieku ponad 75lat. W 2020 i 2021 odpowiednio 1.83 i 1.77.

hopryna napisal: Poza tym te "inne przyczyny" bywały spowodowane przez COVID. Np. brak wolnych karetek.

Bzdura. Wieksze szkody wyrzadzil brak zabiegow, brak diagnozowania na przyklad raka.
        • melikles Re: Liczby w sluzbie propagandy 19.07.23, 08:04
          Tak przy okazji, co lewackie media mówią o zdarzeniu w Fallbrook?
          • felusiak1 Re: Liczby w sluzbie propagandy 19.07.23, 16:32
            Jeśli w Fallbrook było gorąco albo zimno albo deszczowo albo sucho to przez globalne ocieplenie a jesli ktoś kogoś zastrzelil to z łatwego dostepu do karabinow. A jeśli ktoś zmarl na covid to dlatego, ze nie byl szczepiony a jesli byl szczepiony to zmarl na coś innego.
    • szwampuch58 Re: Liczby w sluzbie propagandy 19.07.23, 09:09
      Foliarz przezyl pandemie...moje gratulacje
    • polski_francuz Re: Liczby w sluzbie propagandy 19.07.23, 09:14
      felusiak1 napisał:

" No nareszcie przyznali się do klamstw. Okazuje się, ze liczba ofiar COVID-19 jest zawyżona. "

Kto? Amerykancy czy Poljaki? Co do deklarowania, ze smierc nastapila z powodu Covidu by dostac subwencje to na pewno racja. Czy to sa jedyne klamstwa dla forsy?

Nie sadze...

PF
      • felusiak1 Re: Liczby w sluzbie propagandy 19.07.23, 15:26
        Szpital wpisywal covid dla pieniędzy ale megafony kłamały nie dla pieniedzy. Mialy w tym polityczny cel. Czynnie zwalczały tych, którzy eksponowali kłamstwa. Gugiel usuwał z wyszukiwania, zamykał dostep. Fejsbuk i twitter to samo. Jedynie słuszne poglady nadal są nagradzane. Niesluszne poglądy są utrudniane.
    • de_oakville Re: Liczby w sluzbie propagandy 23.07.23, 17:34
      Bylem ostatnio swiadkiem uzywania liczb w sluzbie propagandy. TVP w swoim programie omawiala zakupy Niemcow w Polse, bo w Polsce jest taniej i na Pomorzu Zachodnim sa luksusowe hotele, w ktorym Niemcom oplaca sie spedzac urlopy. Po drugiej stronie granicy infrastruktura turystyczna jakoby "tylko dla emerytow", "brak dyskotek dla mlodych" i "ostatnio inwestowano tam w latach 90-tych". W Polsce na wskros inaczej. To prawda, ze dla Niemcow w Polsce wychodzi taniej, ale przedstawiano to w taki sposob, zeby "suweren" zrozumial, ze w Polsce jest lepiej niz w Niemczech i jest lepiej wlasnie dzieki PiS-owi. Podobno nawet wedlug TVP "zmienia sie uklad sil" na korzysc Polski w zachodniej czesci Baltyku, co "Niemcom sie bardzo nie podoba". W rzeczysistowci jest taki "uklad sil", ze jeden land Bawaria ma wiekszy GDP niz cala Polska (podobnie jak Holandia), cale Niemcy jakies 5 razy wiekszy, ale oni porownuja Polske do najbiedniejszego landu (Meclenburg-Vorpommern) bo maja lepsze liczby do udowodnienia "zmiany ukladu sil".

"W unrnie wyborczej dzieją się cuda,
      Wpada Trzaskowski, wychodzi Duda."
      • felusiak1 Re: Liczby w sluzbie propagandy 23.07.23, 18:09
        Sam propagandzisz. Porównują Pomorze Zachodnie do tego co po drugiej stronie granicy czyli Meclenburg-Vorpommern.
        Nienawiść do PiSu wysusza mózg.
        • boavista4 Re: Liczby w sluzbie propagandy 23.07.23, 19:52
          Ja bardzo lubię deOaka, bo mi przypomina tą książkę pod tytułem Story of O. Wiec historyjki O mają zawsze ukryta metaforę, czyli filozofie. A więc, wracając do Story of O, Oglądnijcie ten przepiękny film i zagłębcie się w lekturze tego arcydzieła światowej literatury.

en.wikipedia.org/wiki/Story_of_O_(film)

www.youtube.com/watch?v=sSF5l1a6Jag&t=5s
        • mateusz572 Re: Liczby w sluzbie propagandy 23.07.23, 20:34
          felusiak1 napisał:

> Sam propagandzisz. Porównują Pomorze Zachodnie do tego co po drugiej stronie gr
          > anicy czyli Meclenburg-Vorpommern.
          > Nienawiść do PiSu wysusza mózg.
          >
          Czemu ty Feluś tak się czepiasz PiS-u
          Co oni są tobie winni ?
          • felusiak1 Re: Liczby w sluzbie propagandy 23.07.23, 21:38
            Ja się czepiam PiSu? Ani ziębi, ani grzeje.
            • mateusz572 Re: Liczby w sluzbie propagandy 23.07.23, 22:03
              Ja żartowałem. 😉
              Ja przecież wiem, że ty kochasz PiS.
              • felusiak1 Re: Liczby w sluzbie propagandy 23.07.23, 22:28
                Napisalem, ze mnie ani ziebi ani grzeje. PiS i PO nie maja wplywu na moje życie.
                Wypisywanie farmazonow, jak to czyni deoakvil obraza moja inteligencję.
                Syndrom checi dokopania pisowi owocuje kulawą logika.
        • polski_francuz Mentalnosc 23.07.23, 20:53
          felusiak1 napisał:

" Sam propagandzisz. Porównują Pomorze Zachodnie do tego co po drugiej stronie granicy czyli Meklenburg-Vorpommern. Nienawiść do PiSu wysusza mózg."

Polska nie osiagnie poziomu Niemiec porownujac sie do ex-DDR. I stamtad i z Polski miliony ludzi wyemigrowaly. Dederony do zachodnich Niemiec a Poljaki w caly swiat od Teeksasu do Francji. Kaczynski jest mentalnie w komunie i nie rozumie jak sie swiat toczy.

Tu chodzi wlasnie o te mentalnosc.

PF
          • boavista4 Re: Mentalnosc 23.07.23, 21:23
            jak śmiesz kalać dobre imię Naczelnika!
            Z naczelnika to kawał byka!
            Rogami przebije Putina
            Zjednoczy Rus , Ukre i Litwę
            Wygra z Ruskami bitwę,
            Potem wygoni Szwabów za morze
            a nas zabawi dziewczę hoże!
          • felusiak1 Re: Mentalnosc 23.07.23, 21:37
            Zaiste zastanawiajace, że inteligentni ludzie, jak ty okwille cierpią na porazenie rozumu z przyczyn politycznych.
            Tu nie chodzi o mentalność lecz o dokopanie PiSowi. 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu.
            Niemcy zamiast jechać nad niemiecki Baltyk preferują spędzić wakacje taniej, bardziej komfortowo nad polskim bałtykiem. To wszystko. Reszte propagandy dopisal oakville a ty jak papuga.....
            • polski_francuz Re: Mentalnosc 23.07.23, 22:00
              felusiak1 napisał:

"Zaiste zastanawiajace, że inteligentni ludzie, jak ty oakville cierpią na porazenie rozumu z przyczyn politycznych. "

Bo chcielibysmy by Polska szla mentalnia w gore. Wladza jest populistyczna i takiej ambicji nie ma.

PF
              • felusiak1 Re: Mentalnosc 23.07.23, 22:33
                Mentalnie w gorę? Co to znaczy? Może tak w gorę jak ostatnio we Francji a może tak jak w UK gdzie można zostać ukaranym, ze niewlasciwe poglądy? A może tak jak w Kanadzie gdzie karaja tak jak w UK?
                Ja jestem za wolnością a tej w Polsce nie brakuje. Można powiedzieć, ze Polska jest najbardziej wolnym krajem Unii Europejskiej. Powinna być przykladem dla niemcow, francuzow, holendrow itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka