Dodaj do ulubionych

Biedna Iga

29.07.23, 20:09
Zmuszona grać w turnieju trzeciej kategorii bo nie wypada nie grać. Dwa mecze w ciagu jednego dnia?
Obserwuj wątek
    • polamek100 Re: Biedna Iga 29.07.23, 20:44
      Wszyscy sie starzejemy - jedni w wieku 80 lat a inni w wieku 25 lat ale w obu przypadkach trzeba sie pogodzic z tym ze spychaja nas do tej 3-ciej kategorii..
      • felusiak1 Re: Biedna Iga 29.07.23, 21:01
        Nikt nikogo nie spycha. To kwestia czasu. Wszyscy chcą grać Wimbledon, Rolland Garros, Australian Open i US Open. Reszta służy do ciułania punktow i zarabiania na pokrycie kosztow.
        • ireneo Re: Biedna Iga 30.07.23, 13:42
          felusiak1 napisał:

> Nikt nikogo nie spycha. To kwestia czasu. Wszyscy chcą grać Wimbledon, Rolland
          > Garros, Australian Open i US Open. Reszta służy do ciułania punktow i zarabiani
          > a na pokrycie kosztow.
          ++++++
          ciułanie? Iga w kilka dni już zarobiła tyle na co Kurski musi harować przez miesiąc. Gdyby wygrala turniej, w co już nie wierzę to w tydzień zarobiłaby więcej niż 80-letnia Janina Goss u Obajtka w rok harówy, a Iga nie jest przyjaciółką tow. I sekr. KC Partii Intelektualnego Szrotu.

• szwampuch58 Re: Biedna Iga 29.07.23, 21:02
        Do tatusia z pretensjami,wielki biznesmen z niego
        • vermieter Re: Biedna Iga 29.07.23, 22:36
          Aga Radwańska powiedziała w trakcie meczu do tatusia: Spierdalaj!
          • szwampuch58 Re: Biedna Iga 30.07.23, 09:08
            Potem poszla z nim zamaskowana na pisowska hupce smolenska ?
        • szwampuch58 Re: Biedna Iga 30.07.23, 10:05
          "Janusz biznesu" ma pomysla
          12:00 corka dokonczy wczorajszy pojedynek
          13:00 corka stanie do finalu( sic)
          14:00 inne final
      • pijatyka Świątek spadla na 3. miejsce w rankingu WTA 17.03.26, 18:07

Trzecie miejsce dla Polki....

Przez dekady - nierealne marzenie; dziś - zawód... ;)

• pijatyka Bęcki od Magdy Linette... 20.03.26, 03:37

...też jakoś przeżyje ;)

• malkontent6 Re: Biedna Iga 30.07.23, 04:23
      Mam wrażenie, że Iga traktuje ten turniej jako trening przed US Open.
      • ireneo Re: Biedna Iga 30.07.23, 09:24
        malkontent6 napisał:

"Uchodźcy uchodzą masowo do Polski nie do Rosji i to daje do myślenia"
        ++++++
        naprawdę to daje ci do myślenia? Dziwne, gdyż to masowo to chyba sobie a muzom. Wnioskuję, przy tym twoim "masowo", że dziwisz się Ukraińcom, iż nie uciekają przed ruskimi do ruskich. Hm, wiara ta sama, język też...A co do nieukraińskich no to nawet na suski rozum łatwe do pojęcia - z Polski na zachód już jak na wyciągnięcie ręki.
        • malkontent6 Re: Biedna Iga 30.07.23, 16:29
          ireneo napisał(a):

> naprawdę to daje ci do myślenia?

Ten tekst w mojej sygnaturce to nie moje przemyślenia lecz cytat z wypowiedzi jednej rosyjskich uczestniczek tego forum. Od ponad roku tu nie zagląda ale starsi forumowicze jeszcze ją pamiętaja. Podpisywała się eva15.
          • gosc88 Re: Biedna Iga 08.08.23, 05:23
            malkontent6 napisał:

> Ten tekst w mojej sygnaturce to nie moje przemyślenia lecz cytat z wypowiedzi j
            > ednej rosyjskich uczestniczek tego forum. Od ponad roku tu nie zagląda ale sta
            > rsi forumowicze jeszcze ją pamiętaja. Podpisywała się eva15.

Tez pamietam Eve15. Podobaly mi sie jej wpisy. Czasami mialem wrazenie, ze ty sie do niej probowales jakby .... zalecac. A ona wtedy na to chlodnawo: "cicho ! wiem". A uznanie jej za Rosjanke na podstawie jej tekstow to w/g mnie dosc pochopny wniosek. No ... chyba, ze ona sama kiedykolwiek wyznala ci, ze jest Rosjanka.
            • malkontent6 Re: Biedna Iga 20.08.23, 06:33
              gosc88 napisał:

> Czasami mialem wrazenie, ze tysie do niej probowales jakby .... zalecac. A ona wtedy na to chlodnawo: "cicho
              > ! wiem".

Nie ośmieliłem się do niej zalecać. Wiem, że nie traktowała mnie jak równego sobie, bo byłem już wtedy sceptyczny w stosunku do Putina. A ona traktowała go jak jej babcia Stalina.

> A uznanie jej za Rosjanke na podstawie jej tekstow to w/g mnie dosc po
              > chopny wniosek. No ... chyba, ze ona sama kiedykolwiek wyznala ci, ze jest Rosjanka.

Ewcia mieszka w Niemczech, pisze po polsku ale myśli po rosyjsku...
      • pijatyka Re: trening przed US Open 05.09.25, 03:16

US Open w tym roku ma już z głowy...

• ireneo Re: Biedna Iga 30.07.23, 07:56
      felusiak1 napisał:

> Zmuszona grać w turnieju trzeciej kategorii bo nie wypada nie grać. Dwa mecze w
      > ciagu jednego dnia?
      ++++++
      Zmuszona? To jej zawód panie chłopie kochany. Turniej jest organizowany w jej ojczyźnie. Występuje przed polskimi kibicami i zapewne jej fanami.
      A biedna?
      "Iga Świątek przekazuje 250 tys. zł na cele charytatywne". (przekazała 280 000)
      "Międzynarodowa Federacja Tenisowa (ITF) przyznała Idze Świątek, najlepszej tenisistce świata, nagrodę Billie Jean King Cup Heart Award."
      Pieniądze z nagrody dała dla ukraińskich dzieci.

Powinna odpalić coś na Partie Intelektualnego Szrotu? Ona nie musi lizać łap Sasina. Ma swoją własną skarbową spółę.

• ireneo Re: Biedna Iga 30.07.23, 08:44
      felusiak1 napisał:

> Zmuszona grać w turnieju trzeciej kategorii bo nie wypada nie grać. Dwa mecze w
      > ciagu jednego dnia?
      +++++
      Olaboga, a co cie tak dziwi?
      Jeden mecz potrafi ciągnąć się sześć godzin w jednym dniu gdy Iga grała wczoraj
      dwa mecze każdy po około godzina dwadzieścia minut.
      Benedykt odprawiał msze trzygodzinną w Warykanie a miał więcej lat niż wczorajsze zawodniczki. Fakt, trzeba przyznać, uciułał więcej, ale ile lat on to ćwiczył a ile Iga.

• polski_francuz Statystyki i samobojstwa 30.07.23, 14:50
      felusiak1 napisał:

"Dwa mecze w ciagu jednego dnia?"

I na drugi dzien podobnie. Poza tym, widzac wyniki i gre Igi, to niezadlgo przeciwniczki beda wolaly samobojstwa zamiast gry z Iga i byc skopana do zera...

PF
      • taniarada Re: Statystyki i samobojstwa 30.07.23, 15:16
        Musi zmienić trenera bo ten już się wypalił .Dobrze że pojawiła się w Warszawie .
        • pijatyka Re: Musi zmienić trenera 09.10.24, 20:10

Iga zmienia trenera i pauzuje - tymczasem obie Magdy szaleją w Wuhan ;)

• vermieter Re: Musi zmienić trenera 09.10.24, 21:13
            pijatyka napisała:

>
            >
            > Iga zmienia trenera i pauzuje - tymczasem obie Magdy szaleją w Wuhan ;)
            >
            >
            Magda i Magdalena
    • szwampuch58 Re: Biedna Iga 07.08.23, 21:11
      Carolina Wozniaki
      • szwampuch58 Re: Biedna Iga 09.08.23, 11:47
        Carolina pewnie wygrala po 3 latach przerwy
        • vermieter Re: Biedna Iga 09.08.23, 12:39
          szwampuch58 napisał:

> Carolina pewnie wygrala po 3 latach przerwy
          >

stwierdziła, że to jest jak jazda rowerem, tego się nie zapomina
          • szwampuch58 Re: Biedna Iga 09.08.23, 13:16
            Venus zapomniala
    • yabbaryt Re: Biedna Iga 07.08.23, 22:54
      A teraz w Kozerkach pod Grodziskiem Mazowieckim odbywaja się eliminacje do turnieju pań. Urszula Radwańska, Katarzyna Kawa. Wiem bo mój syn podaje piłki. Jak na razie wejscie za darmo.
      • ireneo Re: Biedna Iga 08.08.23, 03:26
        yabbaryt napisał:

> A teraz w Kozerkach pod Grodziskiem Mazowieckim odbywaja się eliminacje do turn
        > ieju pań. Urszula Radwańska, Katarzyna Kawa. Wiem bo mój syn podaje piłki. Jak
        > na razie wejscie za darmo.
        +++++++
        Udało ci się. Dzięki synowi coś jednak wiesz😀 Ponieważ on nie podaje piłek w Toronto, to nie mogłeś wiedzieć że Hurkacz wygrał a Linette przegrala. Pytaj, a podam ci trochę wiedzy. Pewnie i inni.
    • pijatyka Re: bo nie wypada nie grać 08.08.23, 02:34

Bzdura - zagrała, bo chciała; Iga nie ma problemów z asertywnością (a kasy zarobiła - i jeszcze zarobi - dosyć)

A biedna okazała się raczej ta Niemka; zagrała poprzedniego dnia dwa pełne mecze i w finale poszła jak na odstrzał.

• boavista4 Re: bo nie wypada nie grać 08.08.23, 04:03
        mila dziewczyna, nie ma sie co wybrzydzać! A ile kasy zarobiła - to jest jej sprawa.
    • ireneo Re: Biedna Iga 09.08.23, 12:55
      Biedna IGA?
      A która na stadion swojego imienia, nawet żadne kaczyńskie nie ma, nawet Karol W. nie. IGA w Kanadzie ma
      • polamek100 Re: Biedna Iga 05.09.23, 04:37
        I jakiekolwiek skojarzenia z Kanada powinno byc powodem do dumy czy wstydu?

www.youtube.com/watch?v=Qt2AuVQKpq0

Ciekawe kto ciagle promuje ta idee ze Kanada jest najlpszym krajem do zycia na Ziemi?
    • szwampuch58 Re: Biedna Iga 13.08.23, 10:48
       Iga Świątek podsumowała turniej w Montrealu. "Nie miałam czasu, żeby odpocząć"
      • ireneo Re: Biedna Iga 13.08.23, 11:25
        szwampuch58 napisał:

>  Iga Świątek podsumowała turniej w Montrealu. "Nie miałam czasu, żeby odpocząć"
        +++++++.
        Tak podsumowała,:
        Z pewnością dzisiaj nie czułam się świeża, ale zazwyczaj zmęczenie nie było powodem moich porażek, więc wydaję mi się, że nie miało to aż tak dużego wpływu — dodała."
        Zamiast - podsumowała, naPISz - moim zdaniem przyczyną było...
        Demagogując, to można folgować wyrywkami, że ho ho.

• szwampuch58 Re: Biedna Iga 13.08.23, 12:02
          Z pretensjami do gazeta,tam to wisi na pierwszej stronie
          • ireneo Re: Biedna Iga 13.08.23, 12:39
            szwampuch58 napisał:

> Z pretensjami do gazeta,tam to wisi na pierwszej stronie
            >
            ++++++
            Nke wiem skąd to wziąłeś, nie mniej to podsumowanie autora, a nie Igi. Wyrwane z szerszej wypowiedzi. Co do pretensji to ty to cytowałeś nie podając cytowanego. Po orostu przeczytałem wszystko co świątkowego napisano.
            To też powiedziała - Naprawdę mnie naciskała. Czy nie powód? Pewnie tak, ale nie da się tego ująć jako jej podsumowanie.
    • yabbaryt Re: Biedna Iga 20.08.23, 06:17
      Uff ja własnie dzisiaj zakończyłem przygodę tenisową swojego życia. Przez dwa ostatnie tygodnie byłem praktycznie codziennie w osrodku tenisowym w Kozerkach ( pod Grodziskiem Mazowieckiem), gdzie moje dzieci najpierw syna a potem i córka podawały piłki. Wspaniała atmosfera prowinconalnego turnieju, gdzie nieliczna publicznośc onieśmielona była miedzynarodowymi 'gwiazdami' tenisa walczącymi o doszlusowanie do pierwszej setki w rankingu. Światek oczywiscie nie było ale była Maja Chwalińska, która ze Światek zdobyła w deblu młodzieżowe mistrzostwa Europy. Na trybunach zero chamstwa, czy rasizmu. No tylko niektórym wydawało się że mozna wejść na trybuny w czasie trwania meczu. Zauważyłem że publika znacznie cieplej niż to wynika z tenisowych zwyczajów oklaskiwała Libańczyka Hassana niż zwycięzce turnieju Holendra de Jong'a.
      Turniej pań wgrała Ukrainka, oklaskiwana na trybunach przez swoich rodaków.
      Sam ośrodek imienia Marii i Lecha Kaczyńskich jest mocno 'pisowski' . Na trybunach widziano panią Prezes Przyłebską. Nie wiem czy za rok uda nam sie tam wrócić, gdyż moje dziciaki angazuja sie coraz bardziej w inne sporty niż tenis. Ale wspomnienia mam super.
    • szwampuch58 Re: Biedna Iga 20.08.23, 10:37
      Smarkula z USA,tym razem
    • pijatyka Re: Biedna Iga 05.09.23, 01:19

Cóż, królowa WTA w końcu zdetronizowana...

Zobaczymy na jak długo.

• pijatyka Re: królowa WTA 20.01.24, 17:05

Przerżnęła w Australian Open
        • szwampuch58 Re: królowa WTA 20.01.24, 17:45
          Byla ale sie zmyla...ta krolowa
          Musze dodac lubie ja ale te bicie piany w GW obrzydza mi te bidule
        • pijatyka Re: Przerżnęła w Australian Open 25.01.25, 15:36

Tym razem z późniejszą zwyciężczynią turnieju, żaden wstyd.

• szwampuch58 Re: Przerżnęła w Australian Open 25.01.25, 16:02
            Fani piszą o brudnej taktyce Igi Świątek
            "Przepisy są przepisami, chyba że jesteś Igą Świątek" - pisze użytkownik cfcj_j i dołączył wideo z fragmentem meczu Polki z Amerykanką. To ten moment, gdy Polka wróciła z przerwy toaletowej po drugim secie i zamiast ustawić się za linią do odebrania serwisu rywalki, jeszcze poświęciła kolejnych kilkanaście sekund na grę z cieniem.
    • pijatyka Re: Zmuszona grać 07.05.24, 12:00

...i wygrywać, wygrywać, wygrywać....

• pijatyka Re: Biedna Iga 01.08.24, 14:13

Cóż, olimpijskie srebro i złoto przepadło - jest jeszcze tylko szansa na brąz...

• szwampuch58 Re: Biedna Iga 01.08.24, 14:21
        Niezdemolowala lub przynajmniej wdeptala w ziemie?
    • szwampuch58 Re: Biedna Iga 02.08.24, 09:16
      www.sport.pl/igrzyska-olimpijskie/7,154863,31195191,caly-swiat-pisze-o-gescie-igi-swiatek-brzydkie-zachowanie.html
    • szwampuch58 Re: Biedna Iga 18.08.24, 20:31
      Po batach w Paryzu odpoczela i znowu baty
    • pijatyka Re: Biedna Iga 28.11.24, 16:08

12 września Iga Świątek otrzymała pozytywny wynik testu antydopingowego.
      W jej organizmie wykryto śladowe ilości trimetazydyny. Tenisistka wykazała swoją niewinność i w wyniku właśnie zakończonego postępowania została zawieszona tylko na miesiąc.
      Teraz tłumaczy, co się stało.

• hadrian_pl Re: Biedna Iga 28.11.24, 16:54
        pijatyka napisała:

>
        >
        > 12 września Iga Świątek otrzymała pozytywny
        > wynik testu antydopingowego.
        > W jej organizmie wykryto śladowe ilości trimetazydyny. Tenisistka wykazała swoj
        > ą niewinność i w wyniku właśnie zakończonego postępowania została zawieszona ty
        > lko na miesiąc.
        > Teraz tłumaczy, co się stało.

Nie przyznała sie dlaczego nie startowała w tym czasie.
        • vermieter Re: Biedna Iga 28.11.24, 17:00
          hadrian_pl napisał:

> Nie przyznała sie dlaczego nie startowała w tym czasie.

komu miała się przyznać? gazeta.pl?
          • hadrian_pl Re: Biedna Iga 28.11.24, 17:07
            no wlasnie gazecie pl..he,he..
            • hadrian_pl Re: Biedna Iga 28.11.24, 20:17
              www.sport.pl/tenis/7,64987,31480019,burza-wokol-wta-po-ogloszeniu-ws-swiatek-to-jakis-zart.html

Jeszcze tydzien temu nikt nie podejrzewal.
      • boomerang Re: Biedna Iga 28.11.24, 17:46
        No to teraz Iga powinna zażądać od producenta Melatoniny (sam to zażywam czasem żeby lepiej spać) wielomilionowego odszkodowania.
        • pijatyka Re: powinna zażądać wielomilionowego odszkodowania 30.11.24, 17:08

Bez hamerykańskiej przesady. Zawartość domieszki mogła być śladowa, bez znaczenia dla zdrowia standardowo przyjmujących środek - to nie wina producenta, że służby antydopingowe mają tak wyczulone testy i kryteria...
          • hadrian_pl Re: powinna zażądać wielomilionowego odszkodowani 30.11.24, 18:34
            pijatyka napisała:

>
            >
            > Bez hamerykańskiej przesady. Zawartość domieszki mogła być śladow
            > a, bez znaczenia dla zdrowia standardowo przyjmujących środek - to nie wina pro
            > ducenta, że służby antydopingowe mają tak wyczulone testy i kryteria...

Widocznie producent o tym nie wie,że służby antydopingowe mają tak wyczulone testy i kryteria...
    • boomerang Czy to czasem nie Łukaszenka zawiesił Świątkownę? 01.12.24, 06:43
      Bo aż dziw bierze że zawieszenie zawodniczki nastąpiło po wykryciu 0.05 ng/ml jakiejś substancji. Cóż to jest 0.05 ng/ml? Otóż jest to nic, nichts, nullus niente. Dla porównania w Australii kierowcy zawieszają prawo jazdy po wykryciu w jego krwi 0.05 g/100ml, czyli 50,000,000 ng/ml. Porównajmy sobie liczby: 0.05 vs 50,000,000. Bez komentarzy.
      • vermieter Re: Czy to czasem nie Łukaszenka zawiesił Świątko 01.12.24, 08:43
        boomerang napisał:

> Bo aż dziw bierze że zawieszenie zawodniczki nastąpiło po wykryciu 0.05 ng/ml j
        > akiejś substancji. Cóż to jest 0.05 ng/ml? Otóż jest to nic, nichts, nullus nie
        > nte. Dla porównania w Australii kierowcy zawieszają prawo jazdy po wykryciu w j
        > ego krwi 0.05 g/100ml, czyli 50,000,000 ng/ml. Porównajmy sobie liczby: 0.05 vs
        > 50,000,000. Bez komentarzy.

kto zawiesza w Australii prawo jazdy i po wykryciu czego?
        • boomerang Re: Czy to czasem nie Łukaszenka zawiesił Świątko 01.12.24, 09:29
          niechcący opuściłem słówko alkohol, co okazało się dla ciebie-niemieckiego urzędnika przeszkodą nie do pokonania, a kto zawiesza? tak jak wszędzie, odpowiednia instytucja państwowa, a ciebie kto zawiesił?
          • vermieter Re: Czy to czasem nie Łukaszenka zawiesił Świątko 01.12.24, 11:35
            boomerang napisał:

> niechcący opuściłem słówko alkohol, co okazało się dla ciebie-niemieckiego urzę
            > dnika przeszkodą nie do pokonania, a kto zawiesza? tak jak wszędzie, odpowiedni
            > a instytucja państwowa, a ciebie kto zawiesił?

zrób termin u psychiatry skoro na proste pytanie tak reagujesz

podam wartości z Niemiec: 3.5 ng/ml THC, wiesz o co chodzi?
    • pijatyka Re: Biedna Iga 14.02.25, 17:26

Odpadła w Katarze.
      Pocieszające jedynie, że Sabalenka odpadła wcześniej.

• pijatyka Re: Odpadła 27.03.25, 00:07

...tym razem na Florydzie.

Sabalenka, niestety, gra dalej.

• pijatyka Re: Odpadła 01.10.25, 15:49

Dziś w China Open.

Pocieszenie tylko takie, że Sabalenka tam w ogóle nie grała (i nie zwiększy przewagi nad Igą w rankingu)

• pijatyka Przegrała z Paolini 10.10.25, 16:01

Niestety - w Wuhan Sabalenka gra dalej (i pewnie jeszcze bardziej odskoczy w rankingu)

• szwampuch58 Re: Biedna Iga 20.02.25, 14:13
      17 lat Rosjanka
      • szwampuch58 Re: Biedna Iga 20.02.25, 15:29
        Po laniu podrapala sie po nosie,hmmmm co to moze oznaczac?
        • malkontent6 Re: Biedna Iga 20.02.25, 20:22
          Może ją swędział. Mnie też to się zdarza.
      • malkontent6 Re: Biedna Iga 20.02.25, 20:21
        Obserwuję ją od 2 lat. Za rok będzie nie do pokonania.
    • szwampuch58 Re: Biedna Iga 19.04.25, 17:49
      Znowu baty, Porsche nie dla Igi
    • szwampuch58 Re: Biedna Iga 01.05.25, 20:44
      Znowu baty
      • 1.melord Re: Biedna Iga 02.05.25, 02:35
        Przegrana sama w sobie nie jest tragedia,kazdy kiedys przegrywa.
        Tragedia jest styl w jakim polegla....grala jak nowicjuszka,taka w okolicach 500-tki w klasyfikacji WTA
        • boomerang Re: Biedna Iga 02.05.25, 04:03
          Szczyt kariery ma już za sobą. Powinna teraz pomyśleć o przyszłości. Dla przykładu do wzięcia jest urodziwy syn księcia Lubomirskiego i córki Kulczyka. Tyle że on może trochę za urodziwy.
          • jorl11 Re: Biedna Iga 02.05.25, 18:48
            boomerang napisał:

> Szczyt kariery ma już za sobą. Powinna teraz pomyśleć o przyszłości. Dla przykł
            > adu do wzięcia jest urodziwy syn księcia Lubomirskiego i córki Kulczyka. Tyle ż
            > e on może trochę za urodziwy.

To nie szczyt kariera ma Swiatek za soba ale przestala brac srodki dopingowe bo niedawno ja na tym przylapano. Bo sie przestraszyla i napewno jest pod lepsza kontrola tych antydopingowcow.

Boi sie juz je brac to i zle gra.
            • szwampuch58 Re: Biedna Iga 02.05.25, 19:04
              Oraz rzuca Q...mi na korcie,wstyd
              • jorl11 Re: Biedna Iga 02.05.25, 19:08
                szwampuch58 napisał:

> Oraz rzuca Q...mi na korcie,wstyd

Rzuca qrwami bo wie ze jest teraz nedzna. Bo jej sie dopingowanie skonczylo.
                Kazdy by w tej sytuacji q.. rzucal
                • szwampuch58 Re: Biedna Iga 02.05.25, 19:10
                  Nie kazdy,tylko prymityw
                  • jorl11 Re: Biedna Iga 02.05.25, 19:11
                    szwampuch58 napisał:

> Nie kazdy,tylko prymityw

No nie, ja naprawde znam polski dziewczyny. I slysze takowe na ulicy tez. rzucanie qrwami normalka u dziewczyn w Polsce
                    • szwampuch58 Re: Biedna Iga 02.05.25, 19:31
                      Bo dyktatura pisowskich prymitywow i chamow przez 8 lat wycisnelo pietno na polskim spoleczenstwie,sprzatanie tego potrwa pokolenia
    • buldog2 Re: Biedna Iga 03.05.25, 14:51
      Trzeba mieć nierówno pod sufitem żeby zastanawiać i przeżywać co tam Iga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka