Dodaj do ulubionych

Metody walki

21.03.24, 10:17
Dzis zaczyna sie dyskusja wsrod europejskich liderow czy mozna zamrozone w europejskich bankach ruskie kapitaly uzyc przeciwko ruskim w wojnie na Ukrainie. No coz, dodajmy punkty widzenia. Jasne, ze mordercow masowych nalezy tepic kazda mozliwa metoda. Ale, czy takie zlodziejskie metody sa do zarekomendownia? Stosujac je stajemy sie przeciez rowni zloczyncom.

Wybor metod walki jest zatem nielatwy.

PF
Obserwuj wątek
    • boomerang Re: Metody walki 21.03.24, 10:29
      Jest wojna, a jak jest wojna to państwo ma prawo konfiskować samochody nawet swoim obywatelom, żeby użyć je do celów obronnych. To jest złodziejstwo, ale historycznie uprawomocnione, a przecież prawo to zalegalizowane bezprawie.
      • bmc3i Re: Metody walki 21.03.24, 16:48
        boomerang napisał:

> Jest wojna, a jak jest wojna to państwo ma prawo konfiskować samochody nawet sw
        > oim obywatelom, żeby użyć je do celów obronnych. To jest złodziejstwo, ale hist
        > orycznie uprawomocnione, a przecież prawo to zalegalizowane bezprawie.

Brawo. Nawet swoim obywatelom, a co dopiero wojennemu wrogowi.
    • polski_francuz Re: Metody walki 21.03.24, 11:06

" Majątek pochodzący z przestępstwa podlega konfiskacie. rosja jest tworem mafijnym, wiec cały jej ujawniony majątek powinien podlegać konfliskacie."

Sa i porzadni luzie, ktorzy tworzyli uzyteczne rzeczy na wielu polach wiedzy i techniki czy literatury. Ich karac za to, ze sie urodzili ruskimi? A jak to byli Polacy zeslani na Sybir za czasow powstan? Na pewno trzeba dac w mor...e lenigradzkiemu lobuzowi. Wiekszosc ruskich pojdzie za tym co robia elity. Jakos trzeba przekonac elity by przestali popierac ruskie metody rzadzenia. Wielkie pytanie jest jak.

PF
      • madameleloupblanc Re: Metody walki 21.03.24, 11:18

>Sa i porzadni luzie, ktorzy tworzyli uzyteczne rzeczy na wielu polach wiedzy i techniki czy literatury. Ich karac za to, ze sie urodzili ruskimi?

Przeciez tu nie chodzi o majatek zadnych osob indywidualnych, zadnych Rosjan. O czym ty mowisz?

Chodzi o interest/procenty ( i tylko procenty a nie calosc) z aktywow rosyjskiego banku centralnego. Za Reuters:

The European Commission proposed on Wednesday transferring to Ukraine profits of 2.5 to 3 billion euros ($2.7-3.3 billion) per year generated by Russian central bank assets frozen in Europe after Moscow invaded Ukraine in 2022.
        • vermieter Re: Metody walki 21.03.24, 11:43
          madameleloupblanc napisała:

>

>
          > Przeciez tu nie chodzi o majatek zadnych osob indywidualnych, zadnych Rosjan. O
          > czym ty mowisz?
          >
          > Chodzi o interest/procenty ( i tylko procenty a nie calosc) z aktywow rosyjskie
          > go banku centralnego. Za Reuters:
          >
          >
          idiota się obrazi i napisze, że jemu nie chodzi o szczegóły tylko o całokształt i o zachęte do dyskusji ;)

doświadczam tego od jesieni 2020, każde moje sprostowanie zostaje zinterpretowane jako rezultat frustracji w wyniku braku akceptacji mojej osoby przez społeczeństwo niemieckie plus moja nienawiść do wszystkiego co polskie, którego reprezentantem jest samozwańczy pseudoprofesor polski francuz
          • j-k durnota walki vermietera 21.03.24, 16:16
            vermieter napisał(a):
            [b]idiota się obrazi i napisze, że jemu nie chodzi o szczegóły tylko o całokszt
            > ałt i o zachęte do dyskusji ;)
            >
            > doświadczam tego od jesieni 2020,

a ja doswiadczam, ze biegasz za Profesorem, jak durna mysz za kotem, liczac, ze kot cie w koncu dostrzeze

i jak nie ugryzie to chociaz pacnie.

Tfuj,jak zawsze, Dr. J.K.

• vermieter Re: durnota walki vermietera 21.03.24, 16:45
              a ty jak ten kundel 40-letni zawsze zaszczekasz
              • j-k i nadal durnota vermietera 23.12.24, 00:51
                vermieter napisał(a):
                > ty jak ten kundel 40-letni zawsze zaszczekasz[/b]

nie . tylko zawsze wysmieje tfoja durnote.

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
      • bmc3i Re: Metody walki 21.03.24, 16:49
        polski_francuz napisał:

>
        >
        >
        > " Majątek pochodzący z przestępstwa podlega konfiskacie. rosja jest tworem m
        > afijnym, wiec cały jej ujawniony majątek powinien podlegać konfliskacie."

>
        > Sa i porzadni luzie, ktorzy tworzyli uzyteczne rzeczy na wielu polach wiedzy i
        > techniki czy literatury. Ich karac za to, ze sie urodzili ruskimi?

Ci nie mają podlegających konfiskacie majątków na zachodzie.
    • szwampuch58 Re: Metody walki 21.03.24, 11:10
      Majątek pochodzący z przestępstwa podlega konfiskacie.....Kto to udowodni prawnie,ty ze szwagrem?
    • szwampuch58 Re: Metody walki 21.03.24, 11:46
      Chory czlowieku jest male ale: Ta kasa byla juz tam przed wojna
    • polski_francuz Trening przed konfrontacja 21.03.24, 12:17

"... nikt na Zachodzie nie mówi o konfiskacie prywatnego majątku tylko o zagrabionym
      przez kremlowski reżim prywatne majątki ruskich powinny podlegać konfiskacie w przypadku wspierania przez jego właściciela reżimu kremlowskiego lub agresji na Ukrainę"

Jeszcze nie mowi, ale sie przygotowuje do mowienia i nie tylko...myslisz, ze putin dostanie sraczki?

PF

• pijatyka Re: Jeszcze nie mówi, ale sie przygotowuje 19.03.25, 11:49

Oby.

• krabat01 Re: errata 21.03.24, 14:34
      To Polska wspolpracuje z Rosja, czy nie..,
      Import towarow z Rosji . - wspolpracuje, tzn jakos popiera..
    • j-k moralnie - tak, - a politycznie - nie. 21.03.24, 16:11
      Jasne,
      > ze mordercow masowych nalezy tepic kazda mozliwa metoda. Ale, czy takie zlodzie
      > jskie metody sa do zarekomendownia? Stosujac je stajemy sie przeciez rowni zloc
      > zyncom.

Pisalem juz o tym - moralnie to jest sluszne.

Politycznie nie jest.

raz jeden mozna te pieniadze Rosjanom ukrasc i oddac Ukrainie

- ale to moze sie udac tylko raz.

gdy Zachod to zrobi - Chinczycy (glownie, ale nie tylko oni) przestana gromadzic pieniadze

w bankach zachodnich - slusznie uznajac, ze nie jest to pewne miejsce lokaty.

• vermieter Re: moralnie - tak, - a politycznie - nie. 21.03.24, 16:31
        jakie pieniądze? to są peanuts, 200 mld jest zamrożonych, odsetki jak dobrze pójdzie wyniosą 3 mld, tyle to Putin trzyma w kieszeni jak idzie po bułki do piekarza :)
        niech mu zachód to weźmie, nawet nie zauważy ubytku,
        wojna trwa już ponad dwa lata i końca nie widać, po raz kolejny zachód dał dupy
        • j-k Re: moralnie - tak, - a politycznie - nie. 21.03.24, 16:45
          vermieter napisał(a):

> jakie pieniądze? to są peanuts, 200 mld jest zamrożonych, odsetki jak dobrze
          > pójdzie wyniosą 3 mld, tyle to Putin trzyma w kieszeni jak idzie po bułki do p
          > iekarza :)
          > niech mu zachód to weźmie, nawet nie zauważy ubytku,
          > wojna trwa już ponad dwa lata i końca nie widać, po raz kolejny zachód dał dupy
          >

Tak wyglada od strony Rosji - tu zgoda.

ale Zachod ma dylemat: - gdyz zamrozic - to zupelnie co innego, niz ukrasc.
          • vermieter Re: moralnie - tak, - a politycznie - nie. 21.03.24, 17:26
            j-k napisał:

> Tak wyglada od strony Rosji - tu zgoda.
            >
            > ale Zachod ma dylemat: - gdyz zamrozic - to zupelnie co innego, niz ukrasc.

nie mam z Rosją nic wspólnego, to jest mój osobisty punkt widzenia

dylematy zachodu nisko mi zwisają, mam swoje życie i jest mi bardzo dobrze
            • j-k Re: moralnie - tak, - a politycznie - nie. 21.03.24, 19:56
              vermieter napisał(a):
              nie mam z Rosją nic wspólnego, to jest mój osobisty punkt widzenia
              dylematy zachodu nisko mi zwisają, mam swoje życie i jest mi bardzo dobrze[/b]

przeciez widze, ze jestes zwyklym dyletantem.

zatem:
              ja mam z Zachodem wiele wspolnego
              i z Rosja tez.

dlatego konflikt Zachod- Rosja - uwazam za nikomu niepotrzebny

(no naturalnie - Chinczycy sie z niego ciesza...)

• vermieter Re: moralnie - tak, - a politycznie - nie. 21.03.24, 20:18
                fick dich detlev
                • j-k Re: moralnie - tak, - a politycznie - nie. 23.12.24, 00:56
                  vermieter napisał(a):
                  > fick dich detlev

vermieter, jestes politycznym durniem

byles i bedziesz.

w przeciwienstwie do Profesora P_F.

ten jest tylko marzycielem - co kazdemu wolno.
    • pijatyka Re: stajemy sie równi zloczyncom 22.12.24, 23:49

Bzdura.

I to Putler wypowiedział wojnę okradając zachodnie firmy z ich majątku w kacapii.

• pijatyka Re: zamrożone ruskie kapitaly 01.03.25, 14:16

Decyzja o sięgnięciu po nie jest chyba coraz bliżej...

• jorl11 Re: zamrożone ruskie kapitaly 19.03.25, 11:55
        pijatyka napisała:

>
        >
        > Decyzja o sięgnięciu po nie jest chyba coraz bliżej...

A ja slysze w Niemczech od waznych politykow ze po cichu sie uwaza ze bedziemy kupowac znowu gaz z Rosji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka