Dodaj do ulubionych

Wstępnie dwójka Warszawiaków prowadzi

01.06.25, 22:04
Świątkówna wygrała z "kazachską" tenisistką.
Trzaskowski z "niezależnym" kandydatem.
Taka ona kazachska, jak on niezależny.
W obu wypadkach może róznie być, ale czyż nie jesteśmy najlepsi w Warszawie?

Ma to też aspekt ponury - 50% Rodaków jest na poziomie mniej niż zero.
Obserwuj wątek
    • boavista4 Re: Katolicyzm opanowuje Chiny błyskawicznie 02.06.25, 00:28
      To wspaniałą wiadomość! Wobec tego czy Trzaskowski będzie kandydować na prezydenta Chin? To jest jedyna metoda żeby Rafałek zrezygnował ze stołka w Warszawce!

• boomerang Re: Wstępnie dwójka Warszawiaków prowadzi 02.06.25, 00:39
      Borka, sięgnij po inne źródło niż Gazeta Wyborcza, która zaklina rzeczywistość, a dowiesz się że Trzaskowski przegrywa dość wyraźnie. Chyba będziesz musiał zmienić naród.
      • boavista4 Re: Obaj kandydaci zwyciezaja, Rafaela i Karol ! 02.06.25, 00:41
        W niedzielny wieczór o godz. Polska Zakończyło się głosowanie w drugiej turze wyborów prezydenckich. Według exit poll wygrał je kandydat koalicji rządzącej Rafał Trzaskowski z minimalną przewagą 50,3 proc. głosów.

Jednocześnie, zgodnie z wynikami spóźnionego sondażu, który uwzględnia zarówno wyniki exit poll, jak i informacje z pierwszych raportujących lokali wyborczych, Nawrocki zdobył 50,7 proc. głosów, a Trzaskowski - 49,3 proc.
      • boomerang Re: Wstępnie dwójka Warszawiaków prowadzi 02.06.25, 00:42
        no a Trzaskowski to Warszawiak przyszywany, bo rodzice z Krakowa. Miły chłopak, więc na prezydenta się nie nadawał. Szkoda że ojciec nie nauczył go grać na fortepianie.
      • boavista4 Re: Wstępnie dwójka Warszawiaków prowadzi 02.06.25, 01:43
        Pogratuluj tej panience! Cala Brazylia sledzila jej gre i byla zachwycona! My przy naszym basenie w Paraty , moi znajomi na szczytach Serra da Mantiqera , wszyscy pilismy piwo za sukces Polki!
      • borrrka Ty już zmieniłeś 02.06.25, 10:41
        Ja nie zamierzam.

To jest duże niepowodzenie, ale mnie niepowodzenia dopingują.
        Rozważam wstąpienie do PO, bo liberałowie zawsze mi pasowali, a sytuacja typu "wszystkie ręce na poklad".
        • boomerang Re: Ty już zmieniłeś 02.06.25, 11:09
          Będę na ciebie głosował.
    • boomerang Re: Wstępnie dwójka Warszawiaków prowadzi 02.06.25, 00:47
      > Świątkówna wygrała z "kazachską" tenisistką.

Dobrze że "Kazaszka" ograła wcześniej "Łotyszkę".
    • prze.nick Re: Wstępnie dwójka Warszawiaków prowadzi 02.06.25, 05:48
      100 proc. głosów - dane z 32 131 na 32 143 obwodów głosowania
      Karol Nawrocki - 50,89 proc. (10 606 628)

Rafał Trzaskowski - 49,11 proc. (10 237 177)

Bolandyjczycy w rozpaczy
      Tu jest Polska!
      • pijatyka Re: Bolandyjczycy w rozpaczy 02.06.25, 06:01

A jełopy w ekstazie - będą miały swojego gangusa za prezydenta.

• boomerang Re: Bolandyjczycy w rozpaczy 02.06.25, 07:30
          Media wyjaśniają na kogo głosować, więc należy głosować na odwrót właśnie.
    • felusiak1 Re: Wstępnie dwójka Warszawiaków prowadzi 02.06.25, 07:34
      To mówisz, ze naród do dupy? Ciesz się, że nie poszli głosować bo byłoby więcej niż 50% mniejszych "niż zero".
    • borrrka Wsi spokojna, wsi wesoła 02.06.25, 08:36
      Pańszczyźniani i święci ponownie wybrali swego Szelę.
      To nauczka dla zbytnich optymistów - jest pół na pół i niewiele się zmienia od setek lat.

Myślę, że ta porażka utrwali podział społeczeństwa i (niestety) pewien paraliż władzy na najbliższe lata.
      Poraża statystyka: decydują prości, niewykształceni ludzie o klerykalnym zacięciu.
      Będzie Te Deum na Jasnej Górze?
      • caesar_pl Re: Wsi spokojna, wsi wesoła 02.06.25, 08:52
        borrrka napisał:

> Pańszczyźniani i święci ponownie wybrali swego Szelę.
        > To nauczka dla zbytnich optymistów - jest pół na pół i niewiele się zmienia od
        > setek lat.
        >
        > Myślę, że ta porażka utrwali podział społeczeństwa i (niestety) pewien paraliż
        > władzy na najbliższe lata.
        > Poraża statystyka: decydują prości, niewykształceni ludzie o klerykalnym zacięc
        > iu.
        > Będzie Te Deum na Jasnej Górze?
        >
        Chlopi wybrali swego Szele gdyz Szlachta na niego plula.A chlopi chca swojego ktory ich bedzie reprezentowal.

Prof. Danuta Plecka z Instytutu Politologii Uniwersytetu Gdańskiego zaznacza, że kilka czynników złożyło się na to, że wygrał Karol Nawrocki.

Pierwszy jej zdaniem to "plemienność polskiego społeczeństwa". - Gdzie dość poważne zarzuty pod adresem jednego z kandydatów nie będę tu powtarzała, bo wszyscy wiemy, czego dotyczyły, nie spowodowały spadku poparcia, a wręcz przeciwnie umocniły go - powiedziała w "Pierwszym programie" w Radiu TOK FM prof. Plecka.

Dodała, że był to "efekt bumerangu". - Czyli im częściej te zarzuty były podkreślone przez dziennikarzy w mediach różnego rodzaju, tym bardziej utrwalał się wizerunek kandydata, pokrzywdzonego, mieliśmy tutaj przeciwskuteczną reakcję społeczną - powiedziała.
        • boomerang Re: Wsi spokojna, wsi wesoła 02.06.25, 11:11
          > był to "efekt bumerangu".

Nie. To nie był mój efekt.
          • mateusz572 Re: Wsi spokojna, wsi wesoła 02.06.25, 11:22
            boomerang napisał:

> > był to "efekt bumerangu".
            >
            > Nie. To nie był mój efekt.

Jednakże drogi boom australijscy Polacy pięknie i mądrze zagłosowali lepiej niż Polacy tu nad Wisłą.
            Rozumiem także, że nie ma cię wśród nich sądząc po treści twoich wypowiedzi.

• boomerang Re: Wsi spokojna, wsi wesoła 02.06.25, 11:41
              Nie ma mnie, nie mogę głosować, bo nie posiadam polskiego paszportu, którym rzuciłem niegdyś na policyjny blat na Zachodzie. Mógłbym go odzyskać, ale ileż razy można żonglować paszportem. Natomiast mój pragmatyczny syn jest właśnie w trakcie wyrabiania sobie polskiego paszportu i ja nie mam nic przeciwko temu.
              • borrrka Bohaterzy są wśród nas! 02.06.25, 11:50
                Na policyjny blat!
                Czysty heroizm.
                I za friko.
                W ambasadach kosztowało to powyżej 500 dolców...
    • borrrka Cytat z forum Świat (Ukos) 02.06.25, 10:27
      "Monstrualnie rozdęta, ciemna, spotworniała wiocha, szczególnie wschodnia, topi naszą ojczyznę. W normalnym kraju to jest najwyżej 20%, u nas, niestety, 50% (wliczając niby-miasteczka poniżej 5 tys. mieszkańców z ludnością w wielkim stopniu rolniczą albo rolniczo skoligaconą). Wkrótce przez Polexit strzelą sobie w stopę, bo to oni są największymi beneficjentami Unii. Zamiast tego będą mieli Priwislinskij Kraj z priwislinskim mirem."
      • borrrka Korekta - forum Kraj 02.06.25, 10:53
        borrrka napisał:

> "Monstrualnie rozdęta, ciemna, spotworniała wiocha, szczególnie wschodnia, topi
        > naszą ojczyznę. W normalnym kraju to jest najwyżej 20%, u nas, niestety, 50% (
        > wliczając niby-miasteczka poniżej 5 tys. mieszkańców z ludnością w wielkim stop
        > niu rolniczą albo rolniczo skoligaconą). Wkrótce przez Polexit strzelą sobie w
        > stopę, bo to oni są największymi beneficjentami Unii. Zamiast tego będą mieli P
        > riwislinskij Kraj z priwislinskim mirem."
        • boomerang Re: Korekta - forum Kraj 02.06.25, 11:15
          Borka, należysz do świata , a kraj cię ogranicza.
          • borrrka Należę do Wschodniej Europy 02.06.25, 11:33
            Swąd palonych chutorów, wrzask gwałconych mołodyci to klimaty miłe nam w Kongresówce.
            A Jarek nigdy nawet do mołodyci nie chciał!
            • boomerang Re: Należę do Wschodniej Europy 02.06.25, 11:46
              Kongresówka to jednak Mitteleuropa, a nie Europa Wschodnia. Dlatego też nie dostąpiła zaszczytu bycia republiką ZSRR.
              • borrrka Warszawa, to w połowie Kresy 02.06.25, 12:11
                Nawet komendant chyba z Odessy.
                A Powstanka zw starachowickiej filii Powstania Warszawskiego!
      • prze.nick Re: Cytat z forum Świat (Ukos) 02.06.25, 15:29
        cały subregion zachodni na Górnym Śląsku (liczba ludności 643 tysiące) zagłosował na Nawrockiego. Nawet Rybnik do którego mam rzut beretem Trzaskowski przegrał :D
        • prze.nick Re: Cytat z forum Świat (Ukos) 02.06.25, 15:31
          tu są elity Bolandyjczyka borki
          www.nowiny.pl/wiadomosci/240753-na-kogo-glosowali-osadzeni-w-zakladach-karnych-w-raciborzu-i-jastrzebiu-zdroju.html
          trzaskowski zdobył tam miażdżącą przewagę
          • boomerang Re: Cytat z forum Świat (Ukos) 02.06.25, 20:06
            Nie tylko w więzieniu, bo i na morzu (wśród marynarzy) Trzaskowski uzyskał miażdżącą przewagę. Widać do czego prowadzi struganie rysia.
        • prze.nick Re: Cytat z forum Świat (Ukos) 02.06.25, 15:33
          www.nowiny.pl/wiadomosci/240732-trzaskowski-przegral-w-naszym-regionie-wyniki-wyborow-prezydenckich-2025-w-jastrzebiu-zdroju-rybniku-zorach-oraz-powiatach-raciborskim-wodzislawskim-i-rybnickim.html
          • prze.nick Re: Cytat z forum Świat (Ukos) 02.06.25, 15:48
            Na Górnym Śląsku powiat pszczyński (ponad 110 tysięcy ludzi) zagłosował na Nawrockiego
            www.powiat.pszczyna.pl/aktualnosci/10962-powiat-pszczynski-z-najwyzsza-frekwencja-w-wojewodztwie-slaskim
            a powiat cieszyński (175 tysięcy ludzi) minimalnie wygrał Trzaskowski
            wiadomosci.ox.pl/jak-glosowal-powiat-cieszynski,94075
            czyli ktoś może pieprzyć głupoty o zaścianku ale południe Górnego Śląska pokazało (milion ludzi) co myśli o dyskryminacji tego regionu przez Warszawę i Katowice
            • borrrka To chyba jasne 02.06.25, 16:04
              Komendat przecież powiedział, że Śląsk to opcja niemiecka.
              • prze.nick Re: To chyba jasne 02.06.25, 16:17
                najbardziej w podjęciu decyzji na kogo glosować na południu Górnego Śląska pomogli fachowcy tuska w Jastrzębskiej Spółce Węglowej
                z ponad 7 miliardów zysku za pisiorów doprowadzili do ponad 7 miliardów strat i widma bankructwa
                dochodzi wycięcie przez platfusów na południu wielu inwestycji w tym połączenia kolejowego Jastrzębie - Żory - Katowice
                Ludzie widzą, że platfusy zwijają Polskę
                • hadrian_pl Re: To chyba jasne 02.06.25, 16:36
                  prze.nick napisał:

> najbardziej w podjęciu decyzji na kogo glosować na południu Górnego Śląska pomo
                  > gli fachowcy tuska w Jastrzębskiej Spółce Węglowej
                  > z ponad 7 miliardów zysku za pisiorów doprowadzili do ponad 7 miliardów strat i
                  > widma bankructwa
                  > dochodzi wycięcie przez platfusów na południu wielu inwestycji w tym połączenia
                  > kolejowego Jastrzębie - Żory - Katowice
                  > Ludzie widzą, że platfusy zwijają Polskę
                  Nie dziwota,gdyz Tusk jest całkowicie podległy Brukselskim biurom a tam wszystko co związane z polskim węglem kamiennym to bee.
                  Ale do dzisiaj brukselskie biurwy nie wprowadziły embarga na ruski gaz płynny LNG.
    • borrrka No i d..a 05.06.25, 20:56
      Iga też przegrała.
      Lepiej dla mnie - horoskop wróży mi wielkie sukcesy finansowe w czerwcu, to się na tym koncentruję.
      • borrrka PS. Już dawno zauważyłem seryjność w sukcesach 05.06.25, 21:03
        I w porażkach, więc czekam, że los zrobi mi dobrze.
        Zrobił!
        Znalazłem pendrive ze zgranym starym filmem 8mm i moimi ówczesnymi narzeczonymi.
        Miłe były, szczególnie ta z Wrocławia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka