Dodaj do ulubionych

Polska rusofobia

17.06.25, 14:29
Tekst linku

Przypadkiem trafiłem na takie dzieło.
To, mam nadzieję, ostatnia możliwość skorzystania ze znajomości radzieckiego - bo nie liczcie, że pogadacie w Ukrainie.
Albo już nie znają, albo nie chcą, co można zrozumieć.
Ze mną jeszcze ... ale bez entuzjazmu, choć jam stary banderowiec:)

Jeśli macie słabe nerwy, lepiej nie czytać.
Kacapstańczycy nie mają takiej zdolności, jak mówienie prawdy.
Ewolucja nie wykształciła.

Na zachętę polecam okolice strony 147 "jak kacapstańscy bohaterowie chronili Niemców przed ... Polakami!"
Na całym świecie znany jest stosunek armii czerwonej do cywilów, szczególnie żeńskich.
A biedacy tylko bronili Niemców przed polskimi zwyrolami!
Obserwuj wątek
    • jorl-11 Re: Polska rusofobia 17.06.25, 16:17
      borrrka napisał:

> To, mam nadzieję, ostatnia możliwość skorzystania ze znajomości radzieckiego -
      > bo nie liczcie, że pogadacie w Ukrainie.
      > Albo już nie znają, albo nie chcą, co można zrozumieć.

U mnie w Niemczech, a to wiem prywatnie od osoby ktora sie zajmuje uchodzcami z Ukrainy ze najpierw gadaja, z wysilkiem, po ukrainsku ale jak im powiedziano ze moze po rosyjsku to sie zaraz usmiechneli i juz sie nie meczyli tym smiesznym jezykiem, I juz po rosyjsku.

Na Ukrainie to za gadanie po rosyjku dostaje sie od wlad lomot.
      • oktavian_pl Re: Polska rusofobia 17.06.25, 17:21
        jorl-11 napisał:

> borrrka napisał:
        >
        >
        > > To, mam nadzieję, ostatnia możliwość skorzystania ze znajomości radziecki
        > ego -
        > > bo nie liczcie, że pogadacie w Ukrainie.
        > > Albo już nie znają, albo nie chcą, co można zrozumieć.
        >
        > U mnie w Niemczech, a to wiem prywatnie od osoby ktora sie zajmuje uchodzcami z
        > Ukrainy ze najpierw gadaja, z wysilkiem, po ukrainsku ale jak im powiedziano
        > ze moze po rosyjsku to sie zaraz usmiechneli i juz sie nie meczyli tym smieszny
        > m jezykiem, I juz po rosyjsku.
        >
        > Na Ukrainie to za gadanie po rosyjku dostaje sie od wlad lomot.

Ciekawe czy Ukraincy mowiacy po rosyjsku kumpluja sie z Russlanddeutsche czyli niemeickimi Rosjanami?
        • j-k NIE 17.06.25, 17:31
          oktavian_pl napisał:
          > Ciekawe czy Ukraincy mowiacy po rosyjsku kumpluja sie z Russlanddeutsche czyli
          > niemeickimi Rosjanami?

NIE.

90 % Ukraincow mowi co prawda miedzy soba po rosyjsku, ale czuja sie Ukraincami

miedzy nimi , a Russlanddeutsche istnieje dystans i nieufnosc.
          • jorl-11 Re: NIE 17.06.25, 17:56
            j-k napisał:

> 90 % Ukraincow mowi co prawda miedzy soba po rosyjsku, ale czuja sie Ukraincami
            >
            > miedzy nimi , a Russlanddeutsche istnieje dystans i nieufnosc.

Pizdzisz, wlasnie jest odwrotnie. Bo to sa Rosjanie nie Ukraincy
            • oktavian_pl Re: NIE 17.06.25, 18:46
              jorl-11 napisał:

> j-k napisał:
              >
              > > 90 % Ukraincow mowi co prawda miedzy soba po rosyjsku, ale czuja sie Ukra
              > incami
              > >
              > > miedzy nimi , a Russlanddeutsche istnieje dystans i nieufnosc.
              >
              >
              > Pizdzisz, wlasnie jest odwrotnie. Bo to sa Rosjanie nie Ukraincy

Przeciez ci i ci mowia po rosyjsku.Chyba nie chwala sie swoimi paszportami.Banderowcow jest w Niemczech 1,2 mln a Ruskich ok 3,5 mln,czyli musza sie praktycznie wszedzie spotykac,czy w supersamach,sklepach Rosyjskich czy w parkach.Ukrainskie dzieci na placu zabaw bawia sie wspolnie z ruskimi.A rodzice pewnie zadowoleni ze maly Wolodymirek z malym Putinkiem razem w piaskownicy...he,he...
            • petronella.kozlowska Re: NIE 17.06.25, 20:44
              jorl-11 napisał:

Widzę, że jorl11 został zablokowany, po kilku dniaxch agresji w rauszu alkoholowym.

• jorl-11 Re: NIE 17.06.25, 21:41
                petronella.kozlowska napisała:

> jorl-11 napisał:
                >
                > Widzę, że jorl11 został zablokowany, po kilku dniaxch agresji w rauszu alkoholo
                > wym.

Sadzisz po sobie droga petro?
                Ja nie pije, co najwyzej jak jestem z Moja kochanka i restauracji albo jestesmy na tancach czy na biliardzie. Ale jedna lampke wina albo piwo albo coctail. Dla mnie nie ma dobrych alkoholi sa tylko mniej czy bardziej niedobre. Poza tym alkohol niszczy to co mam najcenniejsze w sobie czyli komorki w mozgu.
                Fakt jak tak mawialem tak moim dziewczynom w wyrze to po chwili zastanowienia sie smialy bo co innego uwazaly ze mam cenne. To czym mialy obowiazek sie zajmowac, po to byly w koncu ze mna wtedy.

Ale fakt ze bylem zablokowany jak bylem w poprzednim tygodniu w Grecji i pisalem z smartfona.
                W koncu sobie VPN zainstalowalem i sie tym bawie. Nagle mam dostep do zablokowanych rosyjskich stron no i blokada nicku jest omijana tym samym.
                Ciekawe jest jakie kraje blokuja rosyjskie strony, testuje.

Zalaczam screen z wycinkiem krajow do wyboru. Jest wiecej na dole, teraz wybrany jest USA. I faktycznie oni nie blokuja jak w Europie conajmniej to co testowalem
                • jorl-11 Re: NIE 17.06.25, 21:47
                  Screen zapomniany..
                • petronella.kozlowska Re: NIE 17.06.25, 22:00
                  jorl-11 napisał:

> Ale fakt ze bylem zablokowany

bo pisałeś zapijaczone idiotyzmy.
                  • jorl-11 Re: NIE 17.06.25, 22:07
                    petronella.kozlowska napisała:

> bo pisałeś zapijaczone idiotyzmy.

Dalej chcesz? dobrze durniu, glodnymu chleb na mysli sam jestes pijakiem bo glupoty opowiadasz. Durniu.
                    • boomerang Re: NIE 18.06.25, 05:47
                      Ty Jorłow jeśli nie pijesz alkoholu to tylko z jednego powodu, bo się boisz że po alkoholu stałbyś się na chwilę lepszym człowiekiem, skłonnym do wygadania całej prawdy. Po upiciu się, nawet najbardziej kacapi Rosjanin będzie obejmował Polaka, jak do pocałunku, nazywając go swoim przyjacielem. Gdy wytrzeźwieje, wróci mu jedyny słuszny russkij rozum i natychmiast zabije swojego polskiego "przyjaciela", żeby go okraść.
                      • borrrka Ale bądźmy sprawiedliwi 18.06.25, 06:51
                        Potem, jak już będzie miał na gorzałę, przyjdzie tydzień płaczu i rozpaczy, że ubił przyjaciela.
                        Kacapstańczycy tak mają i nazywają to niepojętą duszą rosyjską!

Умом Россию не понять,
                        Аршином общим не измерить:
                        У ней особенная стать —
                        В Россию можно только верить.
    • mateusz572 Re: Polska rusofobia 17.06.25, 19:19
      Myślę, że po tym co się dzieje ostatnio w Kijowie możemy oczekiwać następnej fali uchodźców z Ukrainy.
      Zbrodniarz z Kremla niejaki Putin zamordował mnóstwo cywilów. Bombarduje wielopiętrowe bloki mieszkalne. Bierze przykład z izraelskiego przywódcy.
      Widać, że zaimponował mu Netanjahu.
      Myślę, że następnym celem Kijowa powinien zostać Kreml z wierchuszką tej mafii.

• borrrka Podwójnie dziwne 17.06.25, 19:37
        Nacjonalizm kacapstański przywiązuje osobliwe znaczenie do Kijowa, jako "pierwszej stolicy".
        Dziwi więc ostrzał "relikwi" dalekimi od celności pociskami radzieckich naukowców.
        Nerwy puszczają?
        • jorl-11 Re: Podwójnie dziwne 17.06.25, 21:55
          borrrka napisał:

> Nacjonalizm kacapstański przywiązuje osobliwe znaczenie do Kijowa, jako "pierws
          > zej stolicy".
          > Dziwi więc ostrzał "relikwi" dalekimi od celności pociskami radzieckich naukow
          > ców.

E tam, rozwalaja te bunkry w Kijowie. No to sa wstrzasy jak cholera. Beda wieksza jak te Leszczyny do akcji wejda.
          • mateusz572 Re: Podwójnie dziwne 17.06.25, 22:00
            jorl-11 napisał:

> E tam, rozwalaja te bunkry w Kijowie. No to sa wstrzasy jak cholera. Beda wieks
            > za jak te Leszczyny do akcji wejda.

Zdążą przed rozwałką Kremla?
            • jorl-11 Re: Podwójnie dziwne 17.06.25, 22:16
              mateusz572 napisał:

> Zdążą przed rozwałką Kremla?

a jak myslisz drogi m572? Wiem, wiem nie myslisz...
          • boomerang Re: Podwójnie dziwne 18.06.25, 06:02
            Spodziewaj się Jorłow że i tobie do pokoju w NRD jakiś pocisk wpadnie.
      • oktavian_pl Re: Polska rusofobia 17.06.25, 21:10
        mateusz572 napisał:

> Myślę, że po tym co się dzieje ostatnio w Kijowie możemy oczekiwać następnej fa
        > li uchodźców z Ukrainy.
        > Zbrodniarz z Kremla niejaki Putin zamordował mnóstwo cywilów. Bombarduje wielop
        > iętrowe bloki mieszkalne. Bierze przykład z izraelskiego przywódcy.
        > Widać, że zaimponował mu Netanjahu.
        > Myślę, że następnym celem Kijowa powinien zostać Kreml z wierchuszką tej mafii.
        >
        >
        Co to za bombardowanie jesli zginelo pare Banderowcow?Moze sie te pare milionow UPOwcow pochowalo w bunkrach i dlatego tak malo zginelo?Albo to wielkie bombardowanie to oczami dziennikarzyn ktorzy pisza to co brukselskie biurwy kaza?
      • jorl-11 Re: Polska rusofobia 17.06.25, 21:47
        mateusz572 napisał:

> Myślę, że po tym co się dzieje ostatnio w Kijowie możemy oczekiwać następnej fa
        > li uchodźców z Ukrainy.
        > Zbrodniarz z Kremla niejaki Putin zamordował mnóstwo cywilów. Bombarduje wielop
        > iętrowe bloki mieszkalne.

E tam. Wlasnie zaczynaja Rosjanie rozwalac te bunkry w Kijowie gdzie sie pochowali oficerowie politycy, Zielenski tez tam siedzi, i zachodni „doradcy“. Jest ich w Kijowie 5 albo 6, sa plytsze i glebsze. Narazie rozwalaja te plytsze bo jeszcze tych Leszczyn nie maja gotowych. To sa te rakiety z 10t glowica uderzajaca w ziemie z szybkoscia moze nawet 3km/s. Narazie Kindzaly zalatwiaja to ale te plytsze. Ale ze te bunkry sa gdzie sa domy wiec nawet od wstzasow od Kindzala sa uszkadzane.

Tam maja bunkier z ta UBahna, prawie na 100m pod ziemia ten to czeka na Leszczyne. No i ten pod Dnieprem tez gleboki no i woda rzeki nad nim.
        Ale po kolei rozwala je niedluga sadze.

• boavista4 Re: Polska rusofobia 18.06.25, 04:48
          O skinie: Wyszedłem z kina.
          O strzykawce: Szczy kawka na dachu.
          O tekturze: Te, która godzina...
          O Tomku: Tom kurde wyglebił
    • pijatyka Re: Polska rusofobia 20.07.25, 14:41

A propos - mem z takim kilkusekundowym gifem krąży po Twitterze ;)

" - '-fobia' ?...

- Myślisz, że jestem wystraszony?"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka