Dodaj do ulubionych

Kropla przelewajaca waze

21.10.25, 09:34
Za kilkadziesiat minut, byly prezydent, Sarkozy, przekroczy brame wiezienia gdzie ma odsiedziec 5 lat. Za co? Ano, ponoc wzial troche forsy z Libii na swoja akcje wyborcza. Pisze ponoc, bo dowodow na to przestepstwo brakuje.

Nie brakuje dowodow na okradzenie Luwru z cennych i historycznych bizuterii przez zlodziei, ktorzy weszli przez okno.

Czy to juz wszytkie zle nowiny? Nie, bo mamy jeszcze rekordowy dlug panstwowy na ponad 3400 mld €.

Powoli traci sie chec na czytanie gazet i sluchanie radia i zaczyna braknac cierpliwosci na takie wiesci...

PF

Obserwuj wątek
    • kochany-pershing Re: Kropla przelewajaca waze 21.10.25, 09:48
      Brawo Francja!
    • j0rl.1 Re: Kropla przelewajaca waze 21.10.25, 09:50
      polski_francuz napisał:

> Za kilkadziesiat minut, byly prezydent, Sarkozy, przekroczy brame wiezienia gdzie m
      > a odsiedziec 5 lat
      . Za co? Ano, ponoc wzial troche forsy z Libii na swoja
      > akcje wyborcza. Pisze ponoc, bo dowodow na to przestepstwo brakuje.

Gwarantowanie wzial te pieniadze. A najsmieszniejsze jest Kadafi mu dal je a Sarkozy go za to napadl. Czyzby dlatego bo chcial slady zatrzec?
      • j0rl.1 Re: Kropla przelewajaca waze 21.10.25, 09:55
        To znaczy Francja jak Sarkozy byl predziem napadla na Libie niszczac ten kraj. A Ty PF tez wtedy napadles na Libie, popierales ta napsc na tym forum goraco
        • polski_francuz Analogie i roznice 21.10.25, 10:12
          j0rl.1 napisał:

" To znaczy Francja jak Sarkozy byl predziem napadla na Libie niszczac ten kraj. A Ty PF tez wtedy napadles na Libie, popierales ta napasc na tym forum goraco"

Kadafi byl jaki jest putin. I warto by kurduplowi z Kremla dac w morde. Ale mieszanie sie systemu sadowniczego do polityki jest koncem demokracji, czy, jak kto woli, poczatkiem balaganu (jak u nas) albo dowodem dyktatury (jak u putina).

PF
          • mateusz572 Re: Analogie i roznice 21.10.25, 10:18
            polski_francuz napisał:

> j0rl.1 napisał:
            >
            > " To znaczy Francja jak Sarkozy byl predziem napadla na Libie niszczac ten k
            > raj. A Ty PF tez wtedy napadles na Libie, popierales ta napasc na tym forum gor
            > aco"

>
            > Kadafi byl jaki jest putin. I warto by kurduplowi z Kremla dac w morde. Ale mie
            > szanie sie systemu sadowniczego do polityki jest koncem demokracji, czy, jak kt
            > o woli, poczatkiem balaganu (jak u nas) albo dowodem dyktatury (jak u putina).
            >
            > PF

Czy ty PF nie rozumiesz tego opacznie, czy ja cię po prostu zle zrozumiałem?
            Wydaje się, że wasz wymiar sprawiedliwości jest niezależny od polityków i dlatego Sarkozy siedzi.
            • polski_francuz Re: Analogie i roznice 21.10.25, 10:28
              mateusz572 napisał:

" Czy ty PF nie rozumiesz tego opacznie, czy ja cię po prostu zle zrozumiałem? Wydaje się, że wasz wymiar sprawiedliwości jest niezależny od polityków i dlatego Sarkozy siedzi."

System sprawiedliwosci robi polityke. Temu jestem przeciwny.

PF
              • mateusz572 Re: Analogie i roznice 21.10.25, 10:36
                polski_francuz napisał:

> System sprawiedliwosci robi polityke. Temu jestem przeciwny.
                >
                > PF

Może jaśniej?
                W którym miejscu robi tą politykę?
                Ja widzę to zupełnie inaczej.
                Polityk na wysokim stanowisku wdał się w korupcyjne sprawy i odpowiada za to przed niezależnym wymiarem sprawiedliwości.
                Wydaje mi się, że my tutaj w Polsce możemy się uczyć od Francji właśnie demokracji.
                • perla.roztocza Re: Analogie i roznice 21.10.25, 11:47
                  mateusz572 napisał:

> Wydaje mi się, że my tutaj w Polsce możemy się uczyć od Francji właśnie demokracji.

no i jak tam twoje osobiste postępy w tej nauce demokracji właśnie?
                • polski_francuz Re: Analogie i roznice 21.10.25, 12:04
                  mateusz572 napisał:

" Polityk na wysokim stanowisku wdał się w korupcyjne sprawy i odpowiada za to przed niezależnym wymiarem sprawiedliwości."

Dpwodow braknie. Innymi slowy, media moga oskarzyc kogo chca bo im sie tak podoba...

PF
                  • mateusz572 Re: Analogie i roznice 22.10.25, 10:23
                    polski_francuz napisał:

> mateusz572 napisał:
                    >
                    >
                    > " Polityk na wysokim stanowisku wdał się w korupcyjne sprawy i odpowiada za
                    > to przed niezależnym wymiarem sprawiedliwości."
                    >

>
                    > Dpwodow braknie. Innymi slowy, media moga oskarzyc kogo chca bo im sie tak podo
                    > ba...
                    >
                    > PF

No ty jesteś bliżej to może coś więcej wiesz.
                    Z tego co ja wiem to Sarkozy dostał wyrok za to, że wiedział że jego współpracownicy biorą kasę od Kadafiego. Czyli tak jakby brał udział w tym procederze.
                    Przecież wiadomo, że osobiście tej kasy do ręki nie brał, ale na tym korzystał.
                    • polski_francuz Co wkurza? 22.10.25, 11:01
                      mateusz572 napisał:

" No ty jesteś bliżej to może coś więcej wiesz. Z tego co ja wiem to Sarkozy dostał wyrok za to, że wiedział że jego współpracownicy biorą kasę od Kadafiego. Czyli tak jakby brał udział w tym procederze. Przecież wiadomo, że osobiście tej kasy do ręki nie brał, ale na tym korzystał."

Lobuzy na przedmiesciach bija przechodniow i okradaja ich jak moga. I jakich karaja? Ano kilka miesiecy conajwyzej albo zwalniaja z ciupy bo za malo miejsca dla zloczyncow. A Sarko dostal cele i jeszcze dwoch policajow obok pilnuje by w morde nie dostal...

Szkoda klawiatury na pisanie...

PF
                      • mateusz572 Re: No ale to obok tematu 22.10.25, 11:25
                        polski_francuz napisał:

> mateusz572 napisał:
                        >
                        > " No ty jesteś bliżej to może coś więcej wiesz. Z tego co ja wiem to Sarkozy
                        > dostał wyrok za to, że wiedział że jego współpracownicy biorą kasę od Kadafieg
                        > o. Czyli tak jakby brał udział w tym procederze. Przecież wiadomo, że osobiście
                        > tej kasy do ręki nie brał, ale na tym korzystał."

>
                        > Lobuzy na przedmiesciach bija przechodniow i okradaja ich jak moga. I jakich ka
                        > raja? Ano kilka miesiecy conajwyzej albo zwalniaja z ciupy bo za malo miejsca d
                        > la zloczyncow. A Sarko dostal cele i jeszcze dwoch policajow obok pilnuje by w
                        > morde nie dostal...
                        >
                        > Szkoda klawiatury na pisanie...
                        >
                        > PF
                        Macie po prostu we Francji problem z resocjalizacją. Resocjalizacja nigdy nie jest stuprocentowa, to wiadomo, ale wśród młodzieży jest dużo większa niż w wśród recydywistów.
                        Wy tam we Francji zawsze mieliście problem z resocjalizacją młodzieży. To wiem ze swoich źródeł. Zbyt liberalne podejście do młodzieży trudnej odbija się czkawką Francji. My w Polsce z resztą także wkroczyliśmy od pewnego czasu na tą drogę i nie wiem czy to dobrze, a właściwie wiem, że to niedobrze.
                        Jednak my tu o niezależności trzeciej władzy od polityków. Wydaje się, że Francji jest z tym dużo lepiej niż w Polsce. W Polsce pisuary całkowicie zdemolowały trzecią władzę i uzależniły od polityków.
                        • polski_francuz Rodzice! 22.10.25, 11:54
                          mateusz572 napisał:

" Macie po prostu we Francji problem z resocjalizacją. Resocjalizacja nigdy nie jest stuprocentowa, to wiadomo, ale wśród młodzieży jest dużo większa niż w wśród recydywistów. Wy tam we Francji zawsze mieliście problem z resocjalizacją młodzieży. "

Resocjalizacja ma wiele znaczen. Ja bym powiedzial, ze rodzice sie niezbyt mlodymi z przedmiesc zajmuja. Szkoly i przedszkola i uniwerki sa dostepne. Ale trzeba odprowadzic, zdopingowac, pomoc od czasu do czasu...czemu rodziece (niektorzy) tego nie robia? Moze zycie za latwe? moze pomoc socjalna dostaja nowoprzyjezdni czy pracuja czy nie? Tak widze sprawy raczej...

Ale zostawmy ten temat to watek jest na inny temat.

PF
          • j0rl.1 Re: Analogie i roznice 21.10.25, 10:19
            polski_francuz
            > Kadafi byl jaki jest putin. I warto by kurduplowi z Kremla dac w morde. Ale mie

A Ty bez Rosji juz nie potrafisz inaczej?
            Libie napadl Sarkozy wraz z Toba, zniszczyl kraj, i jak wyglada to dlatego aby zatrzec slady ze dostal kase.
            Acha, jwstes zadowolony ze ludnosc Libi zyje teraz w epoce kamienia lupanego a za Kadafiego byli duzo wyzej? Wiem, jestes zadowolony bo sa podludzmi wg Ciebie

> szanie sie systemu sadowniczego do polityki jest koncem demokracji, czy, jak kt
            > o woli, poczatkiem balaganu (jak u nas) albo dowodem dyktatury (jak u putina).

Znowu skok od Francji do Rosji. Moze bys sie na Francji tylko skoncentrowal?
            Gwarantowanie wzial Sarkozy ta kase i dlatego napadl na Libie
            • perla.roztocza Re: Analogie i roznice 21.10.25, 11:49
              kiedy złodzieju oddasz moje pieniądze?
              Długi trzeba spłacić, i to, że was Niemców uczą inaczej, mnie nie obchodzi właśnie.

j0rl.1 napisał:
              • j0rl.1 Re: Analogie i roznice 21.10.25, 15:11
                perla.roztocza napisał(a):

> kiedy złodzieju oddasz moje pieniądze?
                > Długi trzeba spłacić, i to, że was Niemców uczą inaczej, mnie nie obchodzi właś
                > nie.

Najpierw zlodzieju oddaj co zrabowales w Wielkopolsce i Pomorzu Niemcom w latach 1918..20. I pojdz siedziec za morderstwa Niemcow wtedy. A wlasciwie to za morderstwa wtedy byl szubienica wiec aie idz i powies droga perelko
                • perla.roztocza Re: Analogie i roznice 21.10.25, 16:33
                  j0rl.1 napisał:

> Najpierw zlodzieju oddaj co zrabowales w Wielkopolsce i Pomorzu Niemcom w latac
                  > h 1918..20. I pojdz siedziec za morderstwa Niemcow wtedy. A wlasciwie to za mor
                  > derstwa wtedy byl szubienica wiec aie idz i powies droga perelko

ukradłeś 14 kur mojej prababci i rower.
                  Oddaj więc pieniądze i będziesz Szkopie bez prywatnego długu właśnie.
                • j-k Bandyci niemieccy wsio oddali 21.10.25, 20:52
                  j0rl.1 napisał:
                  > Najpierw zlodzieju oddaj co zrabowales w Wielkopolsce i Pomorzu Niemcom w latac
                  > h 1918..20.

Bandyci niemieccy wsio oddali w 1945...
                  nawet wlasne majtki.

mam nadzieje, ze to ci wystarczy ?
                • yabbaryt Re: Analogie i roznice 25.10.25, 10:53
                  Jorlu ustalmy parę faktów. Narodem k...w i złodziei to są Niemcy. Od Rosjan róznią sie tym, że fortepiany kradną a nie srają do ich środka.
                  Pozdrawiam i bez odbioru.
            • polski_francuz Alez potrafie! 21.10.25, 12:05
              j0rl.1 napisał:

" A Ty bez Rosji juz nie potrafisz ..."

Alez piekna perspektywa :)

PF
            • boomerang Re: Analogie i roznice 21.10.25, 21:57
              > A Ty bez Rosji juz nie potrafisz inaczej?

Nie, Jurij. To ty bez Rosji nie potrafisz.
    • perla.roztocza Re: Kropla przelewajaca waze 21.10.25, 11:45
      a że tak zapytam prywatnie PF.
      Zachowałeś polski paszport?
      No wiesz, tak na wszelki wypadek właśnie.
      • polski_francuz Nie wyrzekne! 21.10.25, 12:08
        perla.roztocza napisał(a):

" a że tak zapytam prywatnie PF. Zachowałeś polski paszport? No wiesz, tak na wszelki wypadek właśnie."

Corki i zony sie sie wyrzekne. Pojde w partyzantke raczej :)

PF
        • borrrka Maquis polonijni? 21.10.25, 15:58

• felusiak1 Re: Kropla przelewajaca waze 21.10.25, 18:48
      polski francuz zauważył, że nie ma dowodów iż Sarkozy popełnił przestepstwo.
      On zalazł za skórę swoim przeciwnikom a ci maja swoich sedziów i swoich prokuratorow.
      Okazuje się, ze wszystko wokol jest iluzją. Iluzja demokracji, iluzja prawa.
      "Liberté, égalité, fraternité" piękne hasło namalowane na gilotynie.
      • perla.roztocza Re: Kropla przelewajaca waze 21.10.25, 19:50
        felusiak1 napisał:

> Iluzja demokracji,

powinni wprowadź demokrację walczącą, wzorem Tuska właśnie.
      • boomerang Re: Kropla przelewajaca waze 21.10.25, 21:53
        Jest to zemsta Chiraca, zza grobu. Sarkozy gdy był liderem opozycji, poderwał prezydentowi Chiracowi córkę, która robiła ojcu na złość.
    • j-k upadek francuskiej polityki i sadownictwa. 21.10.25, 20:54
      polski_francuz napisał:
      bo dowodow na to przestepstwo brakuje.

upadek francuskiej polityki i sadownictwa.

jak mozna skazac kogos - bez dowodow - na podstawie poszlak i pomowien ?
      • boomerang Re: upadek francuskiej polityki i sadownictwa. 21.10.25, 21:54
        Jorłow ma dowody!
    • engine8t Re: Kropla przelewajaca waze 21.10.25, 21:07
      Waszym lewakom jak widac sie udalo. Naszym juz na szczescie nie za bardzo
      • marecky81 Re: Kropla przelewajaca waze 21.10.25, 22:15
        Ty "lewaków" widzisz nawet w pampersie, który ci zmieniają co rano przed wystawieniem z laptopem na porć.
        • boavista4 Re: Nie miał nic wspólnego z Francja! 22.10.25, 06:12
          Ocztwiscie , Carlos Galhardo nie miał nic wspólnego z Pefcią, Francja i Sarko!

youtu.be/6fG4K2DhQ_o?list=RDqFLV9U98EJE
    • boomerang tematy zastępcze we Francji 23.10.25, 02:42
      które mają za zadanie odwrócić uwagę społeczną od katastrofalnego zadłużenia Francji:

1) wsadzenie Sarkozy'ego do ciupy
      2) kradzież w Luwrze

Pewnie będzie pojawiać się tych tematów zastępczych więcej. Rząd o to zadba.
      • boavista4 Re: tematy zastępcze we Francji 23.10.25, 04:22
        Czu obecna niezgoda i upadek Europy mają na celu zniszczenie białej rasy ich własnymi ludźmi. A wiec niech Europejczycy sie pozabijają, Afrykańczycy i tak giną z gorąca i głodu, Latynosów zabije ich lenistwo i A co z Azjatami? Co ich zamieni w nawóz historii? Pozostać powinien tylko Narod Specjalny i AI.
      • polski_francuz Naglosnienie 23.10.25, 09:49
        boomerang napisał:

" które mają za zadanie odwrócić uwagę społeczną od katastrofalnego zadłużenia Francji:

1) wsadzenie Sarkozy'ego do ciupy
        2) kradzież w Luwrze

Pewnie będzie pojawiać się tych tematów zastępczych więcej. Rząd o to zadba."

Media szukaja "tematow". Obnizenie poziomu zycie, bo to nas czeka wraz z podwyzkami cen i ze splacaniem dlugow, takim tematem nie jest. Stad to dmuchanie w puzon wydarzen o ktorych piszesz.

PF
      • 1.melord Re: tematy zastępcze we Francji 26.10.25, 10:16
        boomerang napisał:

> ) kradzież w Luwrze
        >
        > Pewnie będzie pojawiać się tych tematów zastępczych więcej. Rząd o to zadba.

Wydaje sie,ze kradzie kur perly przez Niemca sa wazniejsze niz te precjoza z Luwru
        Tu biega o polskie kury,ktore przepadly bezpowrotnie...obnizyly PKB na kolejne lata.
        Tusku powinien interweniowac..zwrot i odszkodowanie dla perly(wyliczyl ile?)
    • j-k To znaczy, P_F, ze jeszcze te waze macie. 23.10.25, 16:05
      ale ja bym radzil uwazac - bo i te waze moga wam buchnac i bedziecie musieli poslugiwac sie miednica :)
      • polski_francuz Waza ceramiczna 23.10.25, 18:04
        j-k napisał:

" ale ja bym radzil uwazac - bo i te waze moga wam buchnac i bedziecie musieli poslugiwac sie miednica :)"

Wazy mozna dorobic. Na ceramice sie znamy :)

PF
    • jorl11 Re: Kropla przelewajaca waze 25.10.25, 11:51
      yabbaryt napisał:

> Jorlu ustalmy parę faktów.

Nie ustalmy tylko TY ustalasz, mow o sobie drogi yabb

>Narodem k...w i złodziei to są Niemcy.

Widze ze Polacy wymazuja sprawy ktore sie dzialy zaraz po klesce Niemiec w 1918r. Rzniecie glupa a przeciez to byly prawda co wyzej napisalem:

j0rl.1 napisał:

> h 1918..20. I pojdz siedziec za morderstwa Niemcow wtedy.

Zaprzeczysz ze tak nie bylo? Oczywiscie ze tak bylo rabowaliscie a tez mordowaliscie Niemcow na tych terenach jak sie dalo. Czesi tak samo u siebie.

A Anglicy mowili wam zebyscie nie byli za chciwi. Bo i Niemcy i Rosja spowrotem beda silne, duzo silniejsze jak Polska i wroca po swoje. Gdyby nie to wasze rabowanie i ziem i ludzi, na Zachodzie i Wschodzie by nie bylo 2 Wojny Swiatowej.By nie bylo Hitlera, to Polska jest winna temu, polska nienasycona chciwosc miec ale samemu na to nie zapracowac. Wiem Wilson was napuscil na to bo Wilson chcial nastepnej wojny w Europie bo to tylko dawalo USA mozliwosc stania sie supermocarstwem. Przez zniszczenie Europy ale to wasza polska chciwosc nie tlumaczy do konca.

>Od Rosjan ró
      > znią sie tym, że fortepiany kradną a nie srają do ich środka.

Tez kradnac samochody w Niemczech i wywozac je do Polski nie sraliscie do nich, juz na wyzszym poziomie byliscie to fakt. Albo wlasnych gowien nie chcieliscie wachac, tez wytlumaczenie bobyscie moze tez nasrali.

> Pozdrawiam i bez odbioru.

Wisi mi to co sobie zyczyc. I powiewa.
    • jorl11 Re: Kropla przelewajaca waze 26.10.25, 13:09
      polski_francuz napisał:

> Za kilkadziesiat minut, byly prezydent, Sarkozy, przekroczy brame wiezienia gdzie m
      > a odsiedziec 5 lat
      . Za co? Ano, ponoc wzial troche forsy z Libii na swoja
      > akcje wyborcza. Pisze ponoc, bo dowodow na to przestepstwo brakuje.

Dzisiaj zobaczylem w TV ten filmik z wiezienie gdzie Sarkozy siedzi wlasnie. I krzyki wspolwiezniow ze go dopadna. I za co? Za to ze napadl na Libie. Calkiem zrozumiale ze wlasnie tacy tam sa bo zapewne duzo wiezniow sa wlasnie z krajow arabskich i go za to nienawidza.

I cos mi sie wydaje drogi PF ze o to Tobie chodzi, zapewne to wiedziales, z tymi grozbami, bo tam mieszkasz, nie chciales tego powiedziec bo za cholere nie chcesz przyznac ze Sarkozy napadl na Libie, byl predziem wtedy. No i uwazaj na siebie PF, jak trafisz do wieziena za cos tam. Bo co prawda na polskim forum pisales ze popierasz napasc na Libie a to nie francuskie, ale i w Polsce sa Arbowie tez i jak Ciebie rozpoznaja bo moze tez czytaja to forum to tez bedziesu mial przerabane.

No i oczywiscie dlatego uwazasz niewazne czy wzial lapowke czy nie do wiezianie nie powinien Sarkozy trafic. A poza tym dobrze ze wzal lapowke od Kadafiego, czemu nie mial wziasc.
      • jorl11 Re: Kropla przelewajaca waze 26.10.25, 13:57
        Acha i jeszcze cos PF. Ja bylem na urlopie w Egicie w tym 2003r. Wtedy USA UK i Twoi wspolplemiency conajmniej ten czlon P z PF napadli na Iraq.
        I moj kancelerz Schröder nie chcial sie na to zgodzic, nawet Twoj predzo wtedy tez a Fr moglaby blokowac w RB ONZ uchwale pozwalajaca na ta napasc wiec napadla i PL bez rezolucji RB ONZetu.

Pamietam ze samolot sie niezle opoznil i w hotelu wyladowalem gdzies o polnocy w recepcji mnie przywitali jak sie dowiedzieli ze z DE jestem, to oni Schröder gut i byli bardzo przyjazni do mnie wtedy.

No ale Ty podpadles PF Arabom, nie byloby Sarkozy gut do Ciebie
        • polski_francuz Zmiana garnituru 26.10.25, 15:42
          jorl11 napisał:

" Ja bylem na urlopie w Egicie w tym 2003r. Wtedy USA UK i Twoi wspolplemiency conajmniej ten czlon P z PF napadli na Iraq. I moj kancelerz Schröder nie chcial sie na to zgodzic..."

Niemcy po spowodowaniu wymordowania dziesiatek milionow ludzi podczas 2ws, siedzieli dlugie lata cicho. Ale atak ruskich na Ukraine zaczyne powoli zmieniac ich polityke. Rozwazaja sluzbe wojskowa dla mlodych i przestaja byc neutralni w stosunku do ruskich. Podobnie Trump zaczynaja i ruskich i ich ciag na mocarstwowosc rozumiec...

PF
          • jorl11 Re: Zmiana garnituru 26.10.25, 16:46
            polski_francuz napisał:

> jorl11 napisał:
            >
            > " Ja bylem na urlopie w Egicie w tym 2003r. Wtedy USA UK i Twoi wspolplemiency
            > conajmniej ten czlon P z PF napadli na Iraq. I moj kancelerz Schröder nie chci
            > al sie na to zgodzic..."

> Niemcy po spowodowaniu wymordowania dziesiatek milionow ludzi podczas 2ws, sied
            > zieli dlugie lata cicho.

By nie bylo 2 WS jakby Polacy nie popierd.lili ziem niemieckich i nie rabowali w 1918..20 Niemcow.

W polskiej historii sa mrozace krew informacje jak to mordercy Niemcy jak zajeli Polske 1939r zaraz zabrali sie za mordowanie jakis tam Polakow. Oczywiscie patriotow polskich tak na mowiono przeciez i wlasnie dlatego ich mordowali. A po prostu mieli listy Polakow ktorzy mordowali i rabowali Niemcow na terenach ktore z Niemiec przeszly do Polski i ich dopadli za to. Przeciez tak bylo naprawde.

>Ale atak ruskich na Ukraine zaczyne powoli zmieniac ic
            > h polityke. Rozwazaja sluzbe wojskowa dla mlodych i przestaja byc neutralni w s
            > tosunku do ruskich. Podobnie Trump zaczynaja i ruskich i ich ciag na mocarstwow
            > osc rozumiec...

Przeciez w Niemczech byla obowiazkowa sluzba wojskowa, skonczyla sie troche po 1990r. Nic nowego.
            Nie wiem co sie zmienia z ta neutralnoscia do Rosjan? Przeciez nie sa Niemcy jako panstw neutralne do Rosji a sa wrogie do Rosji, nawet do neutralnisci daleko a gdzie do przyjazni bo to chyba sugerujesz? jak zwykle tak piszesz zeby nie bylo jasno o co chodzi Tobie.

Trump? Kombinuje ciagle z odwrotnym manewrem Nixona ale juz rozumie ze to sie nie uda. Wiec ma przerabane. Ale sam jest sobie winny. To on byl predziem 2016..2020 i wtedy zbroil Ukraine, budowal dobra im armie modernizowali tam dzieki jemu sprzet, distarczal sprzet lacznisci HigTech armii ukrainskiej wiec i zbiera co zasial. Skacze ze nie on, ze Biden, ale to byl on.
            I wlasnie on wtedy zlozyl podwaliny pod podzial Swiata na Blok Wschodu i Zachodu wiec skacze teraz jak pchla na grzebieniu zeby ratowac moze jak najwiecj. Ale teraz jest za daleko, sam sobie winny.
            • j-k ale potem w 1945 to niemieckie bydlo wytluczono... 31.10.25, 18:37
              jorl11 napisał:

> W polskiej historii sa mrozace krew informacje jak to mordercy Niemcy jak zajel
              > i Polske 1939r zaraz zabrali sie za mordowanie jakis tam Polakow. Oczywiscie p
              > atriotow polskich tak na mowiono przeciez i wlasnie dlatego ich mordowali. A po
              > prostu mieli listy Polakow ktorzy mordowali i rabowali Niemcow na terenach kto
              > re z Niemiec przeszly do Polski i ich dopadli za to. Przeciez tak bylo naprawde

no wlasnie Niemcy wymordowali w 1939 wielu Polakow w Bydgoszczy z zemsty za 1918...

a potem Polacy w rozrachunkach 1945 wymordowali to niemieckie bydlo w Bydgoszczy w 1945

i na czyje wyszlo ? - ano na polskie...
              • jorl11 Re: ale potem w 1945 to niemieckie bydlo wytluczo 31.10.25, 23:03
                j-k napisał:

> no wlasnie Niemcy wymordowali w 1939 wielu Polakow w Bydgoszczy z zemsty za 191
                > 8...

No i za mordowanie Niemcoe w Bydgoszczy w 1939, tzw krwawa niedziele, nie omijaj tego tez.

> a potem Polacy w rozrachunkach 1945 wymordowali to niemieckie bydlo w Bydgoszcz
                > y w 1945
                >
                > i na czyje wyszlo ? - ano na polskie...

Jak wyszlo na polskie dlaczego uciekles drogi j-k do Niemiec zamiast zostac we Wspanialej Swietnaj Zwycieskiej Polsce?
              • caesar_pl Re: ale potem w 1945 to niemieckie bydlo wytluczo 31.10.25, 23:21
                Od 1918 do 1939 mieszkali w Bydgoszczy Niemcy?Przez 20 lat Niemcy sie nie spolszczyli?To zle swiadczy o was Poltoniach.Gdyz Ukraincow to ochoczo spolszczaliscie,palac im cerkwie i zamykajac szkoly.
                • j-k a co z tfoimi islamuskami w Reichu ? 01.11.25, 13:58
                  caesar_pl napisał:

> Od 1918 do 1939 mieszkali w Bydgoszczy Niemcy?Przez 20 lat Niemcy sie nie spols
                  > zczyli?To zle swiadczy o was Poltoniach

a co z tfoimi islamuskami w Reichu ?

- zniemczyli sie ?
                  .
                  apollo-news.net/der-kampf-um-die-strassen-berlins-hat-begonnen/
      • polski_francuz Porachunki historyczne 26.10.25, 15:34
        jorl11 napisał:

" I cos mi sie wydaje drogi PF ze o to Tobie chodzi, zapewne to wiedziales, z tym i grozbami, bo tam mieszkasz, nie chciales tego powiedziec bo za cholere nie chcesz przyznac ze Sarkozy napadl na Libie, byl predziem wtedy. "

Z braku laku zaczelem czytac historie interwencji w Libii. Ale i postacie (Kadafi) i przyczyny (moze ropa libijska) wydaja sie troche dalekie do zrozumienia. Moze jedna uwaga trafila mi do przekonania: porownanie z okrucienstwem ruskich w Budapeszcie w 1956. Wez poczytaj troche i skomentuj ten mord na Wegrach. Czy Orban jest jeszcze pod wplywem wrednego ataku?

PF
        • jorl11 Re: Porachunki historyczne 26.10.25, 16:33
          polski_francuz napisał:

> Z braku laku zaczelem czytac historie interwencji w Libii. Ale i postacie (Kada
          > fi) i przyczyny (moze ropa libijska) wydaja sie troche dalekie do zrozumienia.
          > Moze jedna uwaga trafila mi do przekonania: porownanie z okrucienstwem ruskich
          > w Budapeszcie w 1956. Wez poczytaj troche i skomentuj ten mord na Wegrach. Czy
          > Orban jest jeszcze pod wplywem wrednego ataku?

I znowu to samo. Zak i PF przy Ruskich.
          Dlaczego nie opowiedziales ze Sarkozego w tym wiezieniu chca zatluc. Jak dopadna. I wlasnie dlatego ze sa tam glownie albo duzo Arabow, jasne, i za Libie chca zatluc.
          Czemu tego nie powiedziales? Caly watek o Sarkozym w wiezieniu zalozyles a to video napewno wczesniej widziales.

A o Budapeszcie to zobaczymy, moze wezme i to, narazie zdrowieje i mniej bede was gnebil na forum
          • engine8t Re: Porachunki historyczne 26.10.25, 18:52
            jorl11 napisał:

> polski_francuz napisał:
            >
            >
            > > Z braku laku zaczelem czytac historie interwencji w Libii. Ale i postacie
            > (Kada
            > > fi) i przyczyny (moze ropa libijska) wydaja sie troche dalekie do zrozumi
            > enia.
            > > Moze jedna uwaga trafila mi do przekonania: porownanie z okrucienstwem ru
            > skich
            > > w Budapeszcie w 1956. Wez poczytaj troche i skomentuj ten mord na Wegrach
            > . Czy
            > > Orban jest jeszcze pod wplywem wrednego ataku?
            >
            >
            > I znowu to samo. Zak i PF przy Ruskich.
            > Dlaczego nie opowiedziales ze Sarkozego w tym wiezieniu chca zatluc. Jak dopadn
            > a. I wlasnie dlatego ze sa tam glownie albo duzo Arabow, jasne, i za Libie chca
            > zatluc.
            > Czemu tego nie powiedziales? Caly watek o Sarkozym w wiezieniu zalozyles a to v
            > ideo napewno wczesniej widziales.
            >
            > A o Budapeszcie to zobaczymy, moze wezme i to, narazie zdrowieje i mniej bede w
            > as gnebil na forum
            >
            >
            >

Nie boj sie, tam do nie "dopadna" bo siedzi w osobnym apartamencie a do tego tylko patrzec kiedy odsiedzi syboliczny okres - pewnie ok miesiaca i wyjdzie bo nie wiadomo czy on tam siedzi "legalnie" kiedy sprawa apelacyjna nie zalatwiona no i
            Sad z jednej strony kazal mu czekac na apelacje w pierdlu aby pokazac ze Francja to panstwo prawa i nikt nie uniknie kary no i to przestpestwo jest tak powazne ze bedac na wolnosci bylby zagrozeniem dla kraju i narodu :)
            a z drugiej:

"Sąd stwierdził również, że nie może z całą pewnością stwierdzić, czy libijskie pieniądze ostatecznie sfinansowały kampanię Sarkozy'ego. Sąd wyjaśnił, że zgodnie z francuskim prawem schemat korupcyjny może nadal stanowić przestępstwo, nawet jeśli pieniądze nie zostały zapłacone lub nie można ich udowodnić."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka