Dodaj do ulubionych

Baćko wysyła politycznch Trumpowi

13.12.25, 16:10
Właśnie odbywa się wysyłka więźniów politycznych do litewskiej ambasady USA.
Czysty handel żywym towarem, bo Łukaszence otworzą rynek amerykański dla nawozów sztucznych w ramach rekompensaty.
Życie - Poczobuta nie wypuścili, póki co...
Ale mam nadzieję, że doczekamy rekompensaty, jak wtedy, gdy moja znajoma po fachu leżała jak śmieć na bruku, obok szanownego małżonka.
Jak strzęp padliny.
Obserwuj wątek
    • j-k Nie novina - ludzie za nawozy... 13.12.25, 16:41
      brzydzi Cie to ?

wazne, ze iles tam osob uratowano.....
    • monalisa2016 Re: Baćko wysyła politycznch Trumpowi 13.12.25, 16:51
      Pan trump kieruje swoj wzrok jak i interesy od Bugu na wschod a nie od Portugalii do Bugu, borraciku media ci o tym jeszcze nie napisaly? Nam opowiedzieli o tym amerykanscy oficjele.
    • senioryta13 Re: Baćko wysyła politycznch Trumpowi 13.12.25, 17:26
      borrrka napisał:

> ...gdy moja znajoma po fac
      > hu leżała jak śmieć na bruku, obok szanownego małżonka.
      > Jak strzęp padliny.

Czy mozesz jasniej? Czy francuz rozumie?
    • monalisa2016 Re: Baćko wysyła politycznch Trumpowi 13.12.25, 17:38
      Pan Trump pokazuje raz za razem wrecz by oduczyc ich rusofobii pluje im w oczy ze z ludzmi na wschod od Bugu robi sie interesy (bo maja cos do zaproponowania) a nie na nich szczeka.
      • pijatyka Re: Baćko wysyła politycznch Trumpowi 13.12.25, 18:12
        monalisa2016 napisał(a):

> Pan Trump pokazuje raz za razem wrecz by oduczyc ich rusofobii pluje im w oczy
        > ze z ludzmi na wschod od Bugu robi sie interesy (bo maja cos do zaproponowania)
        > a nie na nich szczeka.

Onuca posrana jeszcze bez bana?...

• boavista4 Re: Hau , hau, hau ! 13.12.25, 19:10
        Meine liebe Frau!
        HAU! HAU! HAU!

Kotek miauczy miau, miau, miau.
        Piesek szczeka hau, hau, hau.
        Żabka kumka kum, kum, kum.
        Rybka pluska plum, plum, plum.
        Świnka kwiczy kwi, kwi, kwi.
        A kurczaczek pi, pi, pi.

• senioryta13 Re: Baćko wysyła politycznch Trumpowi 13.12.25, 17:54
      borrrka napisał:

> Czysty handel żywym towarem, bo Łukaszence otworzą rynek amerykański dla nawozó
      > w sztucznych w ramach rekompensaty.

A ile ty bys zaplacil za swoja matke?
      • monalisa2016 Re: Baćko wysyła politycznch Trumpowi 13.12.25, 18:01
        O czesciowym zniesieniu sankcji przeciez Stany na Bialorus na rosyjsku Lukoil to media w Polsce nie napisza.

Czy to sie rusofobom podoba czy nie, zanosi sie na to Rosja i Stany beda ze soba scisle wspolpracowac a sankcje beda zniesione, pytanie, czy z tym pogodza sie polscy rusofobii? W obecnej chwili Stany potrzebuja wiecej Rosji niz odwrotnie.
        • pijatyka Re: O zniesieniu sankcji w Polsce nie napiszą 13.12.25, 18:38

Piszą, durna onuco, piszą...

• monalisa2016 Re: O zniesieniu sankcji w Polsce nie napiszą 13.12.25, 18:45
            Na ciebie czlowieku zaden juz tu nie zwraca uwagi!!!
            • j-k bzdury 13.12.25, 20:24
              monalisa2016 napisał(a):
              > Na ciebie czlowieku zaden juz tu nie zwraca uwagi!!!

bzdury
              zwraca taka sam uwage - jak i na ciebie.
    • pijatyka Re: Poczobuta nie wypuścili 13.12.25, 18:08

Poczobut to twardziel - odmawia jakichkolwiek próśb do gada o łaskę ani dobrowolnego wyjazdu za granicę po ew. wypuszczeniu. Więc siedzi dalej.

• borrrka Facet godny szacunku i więcej-podziwu 13.12.25, 18:30
        Dlatego z czystym sumieniem liczę, że Łuka zapłaci cenę najwyższą - jak Nicolaie i Elena.
        A ja doczekam, w co nie wątpię.
        Mam zdrowie.
        • senioryta13 Re: Facet godny szacunku i więcej-podziwu 13.12.25, 18:45
          borrrka napisał:

> Dlatego z czystym sumieniem liczę, że Łuka zapłaci cenę najwyższą - jak Nicolai
          > e i Elena.
          > A ja doczekam, w co nie wątpię.
          > Mam zdrowie.

Panowie, jestescie bardzo wybiorczy.
          Poczytajcie sobie w takim razie o Lira Gonzalez, kto to, co sie z nim stalo i gdzie. Pozostaje mi tylko zyczyc wam milej lektury.
          • pijatyka Re: kto to, co sie z nim stalo i gdzie 13.12.25, 19:30

Jakieś kacapskie propagandowe ścierwo, co zdechło w pierdlu. Nie dziękuj, pani obiektywna ;->

• senioryta13 Re: Prawda w oczy zakolala? 13.12.25, 20:37
              pijatyka napisała:

> Jakieś kacapskie propagandowe ścierwo, co zdechło w pierdlu.

No popatrz i Biden sie o niego nigdy nie upomnial, o amerykanskiego obywatela, nigdy tez zreszta o nim nie mowil.
              Filmy nie klamia, prawda? Trump prosi o uwolnienie nawet obcych.

Ty boisz sie prawdy jak diabel swieconej wody.
            • senioryta13 Re: zauroczony 13.12.25, 20:50
              pijatyka napisała:

> Nie dziękuj, pani obiektywna[/i] ;->

A ty pan jednostronny/zauroczony posluchaj i zabierz glos w jakze podejrzanej sprawie:

Aleksander Butiagin, rosyjski archeolog/naukowiec, zostal zatrzymany w Warszawie na polecenie sluzb ukrainskich. Zelenski stara sie o jego exdradycje.
              Wiemy rowniez, ze Ukrainiec-Mindich, zlodziej i oszust, ktory okradl panstwo ukrainskie na olbrzymie sumy, uciekl przez Warszawe do Izraela. Zastanawiam sie, dlaczego Zelenski nie wyslal za nim listu gonczego, a za archeologiem potrafil. Zwolennicy tego Pana prosze o wytlumaczenie.
              • pijatyka Re: Butiagin, rosyjski archeolog/naukowiec 13.12.25, 21:07

Dobrze zrobi kacapowi, jak sobie posiedzi w ukraińskim pierdlu za beztroskie badania na okupowanej ziemi.

Szybko go pewnie zresztą wymienią, bo dla moskali zdaje się jest dość ważny - a przynajmniej jakiś ukraiński chłopak wymieniony za tę ruską szmatę prędzej wróci do domu.

A aferzystów prędzej czy później dopadną - sam Kołomojski, dawniej ponoć patron Zelenskiego, się o tym już przekonał.

• senioryta13 Re: Butiagin, rosyjski archeolog/naukowiec 14.12.25, 01:16
                  pijatyka napisała:

>
                  >
                  > Dobrze zrobi kacapowi, jak sobie posiedzi w ukraińskim pierdlu za beztroskie [i
                  > ]badania[/i] na okupowanej ziemi.
                  >
                  > Szybko go pewnie zresztą wymienią, bo dla moskali zdaje się jest dość ważny - a
                  > przynajmniej jakiś ukraiński chłopak wymieniony za tę ruską szmatę prędzej wró
                  > ci do domu.
                  >
                  >
                  > A aferzystów prędzej czy później dopadną - sam Kołomojski, dawniej ponoć patron
                  > Zelenskiego, się o tym już przekonał.

Dlaczego nie jestes sprawiedliwy?
          • prze.nick Re: Facet godny szacunku i więcej-podziwu 13.12.25, 21:22
            Gonzalo Lira kilka razy w swoich materiałach video twierdził, że Polska chce zaatakować Białoruś i lada chwila zabierze Ukrainie Wołyń. Niepotrzebnie powtarzał kacapskie brednie i poprawiał notowania Putanga na zachodzie.
            • senioryta13 Re: Facet godny szacunku i więcej-podziwu 14.12.25, 01:18
              prze.nick napisał:

> Gonzalo Lira kilka razy w swoich materiałach video twierdził, że Polska chce za
              > atakować Białoruś i lada chwila zabierze Ukrainie Wołyń. Niepotrzebnie powtarza
              > ł kacapskie brednie i poprawiał notowania Putanga na zachodzie.

Czy naprawde nie potrafisz odzielic propagande od faktow?
              • prze.nick Re: Facet godny szacunku i więcej-podziwu 17.12.25, 00:34
                propagandę Putinowi niepotrzebnie robił Lira a fakt jest taki, że Polska ani nie zaatakowała Białorusi ani tym bardziej Ukrainy
                szkoda że nie żyje bo by zobaczył jakie kacapskie bzdury wygadywał w tym materiale

gloryfikowanie tej osoby świadczy o kim jesteś "senioryto"
                • prze.nick Re: Facet godny szacunku i więcej-podziwu 17.12.25, 00:39
                  albo tutaj kolejna porcja polonofobicznej propagandy kacapów
                  api.bitchute.com/video/qyE56NV9WrEA/
                  GONZALO LIRA - WILL POLAND BE THE NEXT PROXY? I THINK YES

warto było?
                  • senioryta13 Re: pomylilo Ci sie 17.12.25, 15:14
                    prze.nick napisał:

> albo tutaj kolejna porcja polonofobicznej propagandy kacapów
                    > api.bitchute.com/video/qyE56NV9WrEA/
                    > GONZALO LIRA - WILL POLAND BE THE NEXT PROXY? I THINK YES
                    >
                    > warto było?

Tobie wyraznie sie cos pomylilo.
                    wiadomosci.gazeta.pl/polityka/7,198013,32477166,putin-grozi-ukrainie-i-zachodowi-wyzwolenie-srodkami-militarnymi.html#do_w=484&do_v=1562&do_st=RS&do_sid=1728&do_a=1728&s=BoxOpMT

tu cytat Putina nawet z naszej gazety, z powyzszego linku, przyklad jaka propagande ty siejesz:
                    "Władimir Putin -Twierdzi, że celem nie jest zaatakowanie któregoś z europejskich krajów. - W Europie ludziom wmawia się strach przed nieuniknionym starciem z Rosją, wmawiając im, że muszą przygotować się na wielką wojnę. Mówiłem to już wiele razy: to kłamstwo, nonsens, po prostu nonsens - stwierdził Władimir Putin.

a czy przypadkiem nie Ukraina twierdzi, ze walczy za Polske, za Europe, aby zatrzymac ruskich, bo oni nie zatrzymaja sie tylko na Ukrainie, ale pojda dalej i oni walcza/gina za nas, za europejczykow, aby tamtejsze spoleczenstwo moglo spac spokojnie?

...wiec jesli juz mowisz o propagandzie, to Gonzalez powiela propagande Ukrainy, a nie odwrotnie.
                    (nie , nie sluchalam go)

• pijatyka Re: za nas, za europejczykow 17.12.25, 15:57

Zaraz, to ty, nataszka, w końcu gdzie mieszkasz?...

• senioryta13 Re: kto mowi prawde? 17.12.25, 16:26
                        pijatyka napisała:

> Zaraz, to ty, nataszka, w końcu gdzie mieszkasz?...

szybka reakcja, szkoda, ze tylko taka, nataszki szukasz jednak pod zlym adresem. (kolejny juz zakochany)
                        Czy naprawde do ciebie i takich podobnych nie jest w stanie nic dotrzec,? tak trzymasz sie falszywej prawdy?
                        Sam sobie mozesz poszukac w necie artykulow jezeli nie zgadzasz sie z podanym linkiem, a ja, w przeciwienstwie do ciebie, chetnie zapoznam sie z kontra. To forum sluzy dyskusji a nie poklepywaniu sie po plecach.

• prze.nick Re: pomylilo Ci sie 17.12.25, 23:49
                      W odróżnieniu od ciebie ja obserwowałem wypoty pana Gonazalo Lira gdy jeszcze żył i powielał antypolską propagandę kremlowską
                      • senioryta13 Re: pomylilo Ci sie 18.12.25, 14:00
                        prze.nick napisał:

> W odróżnieniu od ciebie ja obserwowałem wypoty pana Gonazalo Lira gdy jeszcze ż
                        > ył i powielał antypolską propagandę kremlowską

Zaciekawiles mnie, wiec napisz co takiego mowil. Ty jestes pierwszy (poza ukraincami oczywiście) ze jestes przeciwny jemu. Chetnie przeczytam.
                        • mateusz572 Re: pomylilo Ci sie 18.12.25, 14:38
                          senioryta13 napisał:

> prze.nick napisał:
                          >
                          > > W odróżnieniu od ciebie ja obserwowałem wypoty pana Gonazalo Lira gdy jes
                          > zcze ż
                          > > ył i powielał antypolską propagandę kremlowską
                          >
                          > Zaciekawiles mnie, wiec napisz co takiego mowil. Ty jestes pierwszy (poza ukrai
                          > ncami oczywiście) ze jestes przeciwny jemu. Chetnie przeczytam.

Obejrzyj sobie Swietłana coś na temat Gonzalo Lira. Kawał mendy był z tego faceta. Nawet żonie i dzieciom nie pomógł aby ich uchronić od tej strasznej wojny, a miał takie możliwości:

• senioryta13 Re: sluchaj Ołeksandr 19.12.25, 14:39
                            mateusz572 napisał:

> Obejrzyj sobie Swietłana coś na temat Gonzalo Lira. Kawał mendy był z tego face
                            > ta. Nawet żonie i dzieciom nie pomógł aby ich uchronić od tej strasznej wojny,
                            > a miał takie możliwości:

alez ja caly czas wlasnie o to prosze, Ołeksandr. Napisz, moze byc nawet w punktach, krotko, zwiezle ale tresciwie.

• mateusz572 Re: sluchaj Ołeksandr 19.12.25, 17:46
                              senioryta13 napisał:

>
                              > alez ja caly czas wlasnie o to prosze, Ołeksandr. Napisz, moze byc nawet w punk
                              > tach, krotko, zwiezle ale tresciwie.
                              >

Mateusz jestem Swietłana. Nie wiem jak to po ukraińsku będzie.
                              Co do tych punktów to też nie za bardzo się wysilasz w punktowaniu. Podajesz linki i polecasz aby sobie samemu resztę dopowiedzieć.
                              Jednak w skrócie ci powiem co to za jeden ten Gonzalo.
                              1. Rozwodnik - zostawił ukraińską żonę i dzieci na pastwę losu brutalnej wojny wywołanej przez twojego mocodawcę niejakiego Putina, choć miał możliwości wyrwania ich z piekła tej wojny.
                              2. Mieszkał i korzystał długo z gościnności Ukrainy jednak nie nauczył się języka ukraińskiego.
                              3. Mieszkając na Ukrainie był piewcą i chwalcą państwa moskiewskiego występując między innymi w Russia Today mimo, że Ukraina była wstanie wojny z Moskwą. Wychwalał Moskwę, a krytykował i wyśmiewał Ukrainę.
                              To tak w bardzo dużym skrócie. Polecam obejrzeć.
                              Twój mocodawca z Kremla nie patyczkowałby się z takim co mu na państwo najeżdża: 20 lat ciężkiego łagru albo odrobienie w Ukrainie jak mięso armatnie.
                              • senioryta13 Re: sluchaj Ołeksandr 19.12.25, 18:28
                                mateusz572 napisał:
                                > Mateusz jestem Swietłana.

...a ja senioryta13. It's nice to meet you.

> 1. Rozwodnik - zostawił ukraińską żonę i dzieci na pastwę losu
                                >brutalnej wojny wywołanej przez twojego mocodawcę niejakiego
                                >Putina, choć miał możliwości wyrwnia ich z piekła tej wojny.

Nie tylko on zostal, wielu obywateli zostalo, mnie jednak interesuje jego propaganda.

> 2. Mieszkał i korzystał długo z gościnności Ukrainy jednak nie nauczył się języka ukraińskiego.

Zapomniales, ze nawet prezydent musial nauczyc sie ukrainskiego, bo nie znal, a ten przymus wprowadzil w czasie wojny, prawda?

> 3. Mieszkając na Ukrainie był piewcą i chwalcą państwa moskiewskiego występując
                                > między innymi w Russia Today mimo, że Ukraina była wstanie wojny z Moskwą. Wyc
                                > hwalał Moskwę, a krytykował i wyśmiewał Ukrainę.

Napisz jeszcze, gdzie mieszkal w tej Ukrainie.
                                Jak zauwazyles, ja rowniez krytykuje poprzednia administracje, ty z pewnoscia rowniez, w twoim przypadku PiS. wiec dlaczego jedni sa do tego uprawnieni, drugim zarzucasz 'zdrade'. Chcialabym jednak uslyszec konkrety, na czym polegala ta krytyka. Jestem bardzo ciekawa.

> To tak w bardzo dużym skrócie. Polecam obejrzeć.
                                > Twój mocodawca z Kremla

Dlaczego tylko potrafisz ublizac, ale ani slowa konkretnej propagandy? Coz takiego mowil? Poza tym , ze jest rozwodnikiem, nic konkretnego nie napisales.
                                Gonzalez umarl w lochu, chcialabym sie wiec dowiedziec za jaka propagande, coz takiego mowil/zrobil, ze trzeba bylo go wykonczyc? Zarzucasz to carowi z Moskwy, straszysz syberia, wiec mow, a to samo stalo sie na ziemi ukrainskiej. Gdzie tu jest twoja logika?
                    • prze.nick Re: pomylilo Ci sie 19.12.25, 06:16
                      Jaki Gonzalez? Kacap Pablo Gonzalez? Czy ten o którym mówiłaś wcześniej czyli Gonzalo Lira?
                      Mieszasz jak typowa kacapska propagandzistka.
                      • senioryta13 Re: pomylilo Ci sie , Dmytro 19.12.25, 14:40
                        prze.nick napisał:

> Jaki Gonzalez? Kacap Pablo Gonzalez? Czy ten o którym mówiłaś wcześniej czyli G
                        > onzalo Lira?
                        > Mieszasz jak typowa kacapska propagandzistka.

Dmytro, prosze o ta propagande tego Liry.
                        • prze.nick "Senioryto" nie pij jak Zacharowa 19.12.25, 20:49
                          wyskoczyłaś jak guma z majtek z Gonzalo Lira w tym wątku, dostałaś 2 linki z materiałem video na temat wspomnianego przez ciebie faceta i jeszcze, oprócz tego że mylisz jego imię pytasz jeszcze co mówi w tych materiałach?! :D
                          cyrk!
                          • senioryta13 Re: Strach cie oblecial? 19.12.25, 20:57
                            prze.nick napisał:

> wyskoczyłaś jak guma z majtek z Gonzalo Lira w tym wątku, dostałaś 2 linki z ma
                            > teriałem video na temat wspomnianego przez ciebie faceta i jeszcze, oprócz tego
                            > że mylisz jego imię pytasz jeszcze co mówi w tych materiałach?! :D
                            > cyrk!

Dlaczego zmyslasz ? zacytuj prosze.
                            Sluchales tych wypocin, wiec napisz o tej propagandzie, przedyskutujemy.

• prze.nick przed starą i głupią jak Zacharowa seniorytą?! 19.12.25, 20:59
                              nie wygłupiaj się na polskim forum
                              • senioryta13 Re: Dmitrow, nie panikuj 19.12.25, 21:26
                                prze.nick napisał:

> nie wygłupiaj się na polskim forum

Dmitrow, przeciez caly czas ty to robisz, walczysz o cos, ale brakuje Ci argumentow.
                                • prze.nick wszystko ci się bzyka Zacharowa 19.12.25, 21:39
                                  Gonzalo z Gonzalezem, Dmitro z Dmytro i Dymitrowem

pijesz, nie pisz
                                  • senioryta13 Re: bez odbioru/nt. 19.12.25, 22:03

• senioryta13 Re: Facet godny szacunku i więcej-podziwu 17.12.25, 15:30
                  prze.nick napisał:

> propagandę Putinowi niepotrzebnie robił Lira a fakt jest taki, że Polska ani ni
                  > e zaatakowała Białorusi ani tym bardziej Ukrainy
                  > szkoda że nie żyje bo by zobaczył jakie kacapskie bzdury wygadywał w tym materi
                  > ale
                  >
                  > gloryfikowanie tej osoby świadczy o kim jesteś "senioryto"

To kim jestem, czy potrafisz powiedziec? A ty Kim jestes?
                  Nigdy go nie sluchalam, teraz tez nie bede.
                  Czytalam tylko o nim, ze 'umarl' w ukrainskim wiezieniu, bo przeciwstawial sie rezimowi w Kijowie.
                  Nie pozwolili mu wyjechac. Czy komunisci w Polsce, nie wsadzali opozycji do wiezienia?
                  nie jeden z nich umarl. Czy mamy o nich zapomniec?
                  Podejrzane jest tylko, dlaczego prasa o tym milczy? Biden, tez sie o niego nie upomnial, pomimo, ze mial amerykanskie obywatelstwo.

a tu artykul specjalnie dla Ciebie:
                  www.helsinkitimes.fi/world-int/24744-the-tragic-end-of-gonzalo-lira-a-voice-silenced-in-ukraine.html#:~:text=Gonzalo%20Lira%2C%20a%20Chilean%2DAmerican%20war,a%20hospital%20in%20Kharkiv%2C%20Ukraine.
                  • prze.nick Re: Facet godny szacunku i więcej-podziwu 17.12.25, 23:53
                    Więc niewiele masz do powiedzenia w sprawie Gonzalo Lira.
                    Facet był na tyle głupi, żeby będąc w czasie wojny na Ukrainie powielać kacapską propagandę.
                    Podałem przykłady jego manipulacji na temat Polski ale nawet nie wnikam co zrobił w temacie bezpieczeństwa państwa Ukraina.
                    • senioryta13 Re: dales zly przyklad 18.12.25, 13:57
                      prze.nick napisał:

> Więc niewiele masz do powiedzenia w sprawie Gonzalo Lira.
                      > Facet był na tyle głupi, żeby będąc w czasie wojny na Ukrainie powielać kacapsk
                      > ą propagandę.
                      > Podałem przykłady jego manipulacji na temat Polski ale nawet nie wnikam co zrob
                      > ił w temacie bezpieczeństwa państwa Ukraina.

Przeciez Ci udowodnilam, ze dales zly przyklad , poparty nawet artykulem z polskiej gazety.

• prze.nick Re: dales zly przyklad 19.12.25, 06:17
                        Nic nie udowodniłaś.
                        • senioryta13 Re: dales zly przyklad, Dmytro 19.12.25, 14:42
                          prze.nick napisał:

> Nic nie udowodniłaś.

to jak bylo z ta propaganda? Dowiem sie w koncu , czy nie?

• prze.nick nie pij jak Zacharowa "senioryto" 19.12.25, 20:51
                            to nie będziesz jak ona wygadywać publicznie głupot
                            • senioryta13 Re: nie pij Dmietro 19.12.25, 21:01
                              prze.nick napisał:

> to nie będziesz jak ona wygadywać publicznie głupot

Jakich glupot? cytuj prosze.
                              Przepraszam cie bardzo, ja tylko podalam link do artykulu, jezeli uwazasz inaczej, pisz I oto caly czas cie przeciez prosze.
                              • prze.nick Zacharowa, pijesz nie pisz 19.12.25, 21:03
                                przecież masz linki do występu twojego Gonzalo Lira
                                • senioryta13 Re: Dmitro, pijesz nie pisz 19.12.25, 21:30
                                  prze.nick napisał:

> przecież masz linki do występu twojego Gonzalo Lira

nawet nie potrafisz powiedziec co takiego mowil, ze az go zakatrupili w lochu, a podobno go sluchales.
                                  Powinienes miec argumenty w jednym paluszku I potwierdzic, ze dobrze mu tak.
                                  Migasz sie, bo nie masz wiadomosci.

• prze.nick wszystko ci się bzyka Zacharowa 19.12.25, 21:37
                                    Gonzalo z Gonzalezem, Dmitro z Dmytro

pijesz, nie pisz
                                    • senioryta13 Re: bez odbioru 19.12.25, 22:02

Nie potrafisz nawet uzasadnic tego, o co walczysz.
        • j-k bzdury 13.12.25, 20:25
          borrrka napisał:

> Dlatego z czystym sumieniem liczę, że Łuka zapłaci cenę najwyższą - jak Nicolai
          > e i Elena.
          > A ja doczekam, w co nie wątpię.
          > Mam zdrowie.

bzdury.
          nie zaplaci.

skonczy na daczy gdzies nad Wolga.
    • senioryta13 Re: Baćko wysyłal politycznch Bidenowi rowniez 13.12.25, 19:20
      borrrka napisał:

> Właśnie odbywa się wysyłka więźniów politycznych do litewskiej ambasady USA.
      > Czysty handel żywym towarem, bo Łukaszence otworzą rynek amerykański dla nawozów

...a czy wiesz, ze od lipca 2024r, ten twoj Backo uwolnil juz 430 wiezniow?

• pijatyka Re: Backo uwolnil juz 430 wiezniow 13.12.25, 21:14

To właśnie handel żywym towarem, kretynko; sowiecka wąsata menda najpierw wsadza, a potem (niektórych) zwalnia w zamian za różne fanty - ale pokojowego Nobla za to raczej nie dostanie.

• senioryta13 Re: Backo uwolnil juz 430 wiezniow 14.12.25, 01:31
          pijatyka napisała:
          > To właśnie handel żywym towarem, kretynko; sowiecka wąsata menda najpier
          > w wsadza, a potem (niektórych) zwalnia w zamian za różne fanty -

Widze, ze zupelnie nie orientujesz sie w polityce za wielka woda. Skoro opozycja w Ameryce, wszystko robi aby wsadzic Trumpa, prezydenta, do wiezienia juz przez 9 lat i ja na to patrze i slucham, to sie wcale nie dziwie takiemu np. waszemu batce, ze robi to co robi ze zwyklymi ludzmi/dziennikarzami. Ten Gonzalez tez czlowiek byl, ale ze stal po innej stronie niz ty, wiec na niego plujesz. Na dyplomate sie nie zanosisz.
          Przypomnij sobie u nas Jan. 6, 2021 r. Kapitol.
          Dem. wsadzili do wiezienia okolo 1500 osob, a tobie co powiedzieli?
          To jest taka wlasnie gra zywym towarem.
          Ale ty tego jeszcze widze nie zrozumiales.
    • senioryta13 Re: Wstydz sie... 13.12.25, 20:16
      borrrka napisał:

> Właśnie odbywa się wysyłka więźniów politycznych do litewskiej ambasady USA.
      > Czysty handel żywym towarem,

Aleś Bialacki, zwplniony wiezien- "Wiadomo, że w każdej chwili sytuacja może się pogorszyć. Dlatego bardzo ważne, by nie odpuszczać i domagać się uwolnienia pozostałych skazanych z więzień - by za kratami nie został żaden więzień polityczny - podkreślił Bialacki
      Europa będzie nadal naciskać na uwolnienie wszystkich więźniów politycznych na Białorusi, - oświadczyła przewodnicząca Parlamentu Europejskiego. "Do tych, którzy wciąż przebywają w więzieniu: nie zapomnimy o was. Białoruś będzie wolna" - napisała przewodnicząca Europarlamentu w mediach społecznościowych. Roberta Metsola z zadowoleniem przyjęła fakt uwolnienia 123 więźniów politycznych na Białorusi."
      Komitet Noblowski wyraził głęboką ulgę i zadowolenie z powodu uwolnienia Alesia Bialackiego.

...i zobacz jak teraz wygladasz, wstydz sie.
      Dobrze jest strugac 'bohatera' w cieplutkim mieszkanku przed telewizorem.
    • borrrka Pani profesor Caucescu też nie myślała 14.12.25, 08:52
      Że mogą rozwalić i ją, i małżonka.
      Rozwalili.
      I baćkę mogą, bo zmiany będą spontaniczne, a zwolennicy mińskiego kołchozu wymarli.
      To już nie jest softowa dyktatura lat 90-tych.
    • engine8t Re: Baćko wysyła politycznch Trumpowi 17.12.25, 00:57
      Co co po wypuszczeniu z lagrow po 13-grudnia co dostali wizy do USA to tez byl wg ciebie handel zywym towarem?
      Polityczni z Bialorusi to ludzie podobni do amerykanow i raczej nie beda to budowac meczetow ani siedziec do konca zycia na welfrze?
      A jak sie beda "bawic w polityke" to raczej taka ktora nie bedzie przeciwna polityce amerykanskiej a kto wie ich znajomosc polityki i ukladow moze nawet byc pomocna ?
      • pijatyka Re: po 13-grudnia też był handel? 17.12.25, 03:03

Jaruzela urządzał już sam wyjazd najbardziej uciążliwych politycznych z biletem w jedną stronę.
        Nie wiem, czy próbował jeszcze przy tym coś innego ugrać. Wydaje mi się, że takie ruchy jak częściowe znoszenie czy poluzowanie sankcji było dopiero przy powszechnych amnestiach...

• boavista4 Re: po 13-grudnia też był handel? 19.12.25, 08:32
          Jak dlugo bedziemy czekac az Backo wysle w pistu Pijatyke do litewskiej ambajszady?
          Co do polityki, mozna zauwyc ze Putinowcy maja zasady, a zachod zadnych zasad nie ma I klamie,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka