polski_francuz Kto był piątym pancernym? 28.01.26, 09:10 borrrka napisał: " Taka moja zagadka." pies. PF Odpowiedz Link Zgłoś
borrrka Poszerzanie zbioru, więc koncepcja słuszna 28.01.26, 10:51 Kuj po tej linii. Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Poszerzanie zbioru, więc koncepcja słuszna 28.01.26, 22:38 Wykułem że Stanisław Mikulski już nie zagra. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Kto był piątym pancernym? 28.01.26, 10:00 borrrka: > " Taka moja zagadka." polski_francuz: > pies. Ale skąd. Psy nie noszą pancerzy. Pancerny to mógł być np. żółw. Albo pancernik. Chyba, żebyśmy sięgnęli po ludzkie analogie, ale wspominanie żołdactwa jest przecież poniżej poziomu tego forum. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: Kto był piątym pancernym? 28.01.26, 10:41 Kapral Wichura?... ("Ino tylko pyrkosz, a nie jedziesz") Odpowiedz Link Zgłoś
pijatyka Re: piąty pancerny 28.01.26, 11:08 Chronologicznie to Tomasz "Tomuś, nie piskaj!" Czereśniak ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 Re: Kto był piątym pancernym? 28.01.26, 23:08 Nasz generał Stanisław Popławski. Odpowiedz Link Zgłoś
borrrka Przyznam się - sam nie wiedziałem! 29.01.26, 01:28 To ojciec narodu był pancerniakiem i tylko Marusia wybrała Janka. W pijanym dreamie nie przyszlo mi do głowy, że toto było w wojsku! Ale potwierdził Andrzej Rzepliński. A ja jak Radek kocham wojsko! Odpowiedz Link Zgłoś
boomerang Re: Przyznam się - sam nie wiedziałem! 29.01.26, 05:01 no to pytanie teraz brzmi: kto był ojcem narodu? Odpowiedz Link Zgłoś
borrrka Bohater zawsze jest jeden 29.01.26, 09:19 Główny bohater artykułu, sędzia Rzepliński, mówi nie tylko o obecnej sytuacji i jego sporze z rządem, ale również cofa się w przeszłość. Okazuje się, że on i Jarosław Kaczyński znają się od lat 60. – W 1968 roku razem służyliśmy w pułku czołgów, który w gotowości bojowej oczekiwał decyzji o wysłaniu do Czechosłowacji – powiedział Rzepliński dziennikowi "Sueddeutsche Zeitung". Tekst linku Odpowiedz Link Zgłoś