Dodaj do ulubionych

czy FIFA to mafia jest?

11.06.26, 20:59
no i UEFA?
Tak pytam tylko właśnie.
Obserwuj wątek
    • bbuldog Re: czy FIFA to mafia jest? 11.06.26, 21:51
      Nie bardziej, niż PIS.
      • opa34 Re: czy FIFA to mafia jest? 11.06.26, 22:06
        Zdecydowanie mniej
    • hordol Re: czy FIFA to mafia jest? 11.06.26, 22:09
      nie wiem ale to instytucje bardziej potężne i wpływowe niż się wydaje na pierwszy rzut oka.
    • igor_2025 Re: czy FIFA to mafia jest? 11.06.26, 22:25
      perla.roztocza napisał(a):

> no i UEFA?
      > Tak pytam tylko właśnie.

Formalnie mafia nie sa, ale sa utopione po uszy w systemowej korupcji i lapowkarstwach, a takze roznych machinacjach, ze faktycznie mozna smialo zaliczyc te niby sportowe organizacje do mafii. Generalnie sport zawodowy juz od dawna nie ma nic wspolnego ze sportem, to potezna maszyna do robienia kasy. Osobiscie uwazam, ze sport przestal byc sportem w dniu 9 lipca 1918 roku, wraz z podpisaniem przez amerykanskiego baseballiste Babe Rutha umowy z firma Hillerich & Bradsby na reklamowaniem kijow baseballowych Louisville Slugger. Pozniej do tego doszla jeszcze polityka. Wiec patrze na ludzi, ktore podniecaja sie tym co dzieje sie na roznych boiskach, ze zdziwieniem. I tak mysle sobie - co wam do tego, ile kasy zarobi ten czy inny pilkarz, czy tenisistka. Wole sam pobiegac, czy pokopac pilke z synem, niz obserwowac to, jak inni to robia za ciezka kase.
      • j-k Igor, nie udawaj niedoinformowanego. 11.06.26, 22:31
        igor_2025 napisał:
        I tak mysle sobie - co wam do tego, ile kasy zarobi ten czy inny pilkarz, czy tenisistka.

Igor, nie udawaj niedoinformowanego.

od czasu jak GW stala sie szmatlawco-brukowcem - chwyci sie kazdego tematu (nawet brzydko)
        - byle tylko zwiekszyc zainteresowanie i sprzedawalnosc.

GW to dzis taki "Super Express" - dla troche mniej durnych.

• igor_2025 Janusz, Ty o czym? 12.06.26, 10:14
          j-k napisał:

> od czasu jak GW stala sie szmatlawco-brukowcem - chwyci sie kazdego tematu (naw
          > et brzydko)
          > - byle tylko zwiekszyc zainteresowanie i sprzedawalnosc.

Ja ani slowem nie wspomnialem o GW, ktory nie czytam od tej pory, jak zrobil sie do tej gazety dostep odplatny.

> GW to dzis taki "Super Express" - dla troche mniej durnych.

Byc moze tak i jest. Ale co to ma do tematu watku i do mojej wypowiedzi?
          • igor_2025 Janusz..... 12.06.26, 18:04
            j-k napisał:

> GW to dzis taki "Super Express" - dla troche mniej durnych.

Nadal czekam na odpowiedz na moje pytanie: co to ma do tematu watku i do mojej wypowiedzi?
    • boomerang Re: czy FIFA to mafia jest? 12.06.26, 02:18
      Wszystkie wielkie sportowe organizacje to kryminał, bo tam zbyt duże pieniądze wchodzą w grę.
      Nawet Międzynarodowy Komitet Olimpijski, stracił już swoją reputację wypracowaną za czasów Adolfa Hitlera, który jak nikt inny dbał o czystość sportu, a później przez wiele lat kontynuował te wysiłki zakochany w Niemcach Amerykanin Avery Brundage .
      • opa34 Re: czy FIFA to mafia jest? 12.06.26, 09:04
        "Międzynarodowy Komitet Olimpijski, stracił już swoją reputację wypracowaną za czasów Adolfa Hitlera"
        Wez tabletke
    • pijatyka Najlepszy dowód - mundial w... 29.06.26, 19:30

...mafijnej kacapii.

• igor_2025 Re: czy FIFA to mafia jest? 02.07.26, 18:24
      perla.roztocza napisał(a):

> no i UEFA?
      > Tak pytam tylko właśnie.

Tak jest.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka