Dodaj do ulubionych

Wielka Brytania zdradziła swoich obywateli

22.06.26, 09:00
zdradziła w imię poprawności politycznej i lękiem przed oskarżeniem o rasizm.
Ukazał się bowiem w tamtejszym parlamencie raport, ukazujący potworną skalę przestępstw seksualnych wobec białych dziewczynek, w większości w wieku 11-14 lat.
To robiły zorganizowane gangi przestępcze składające się wyłącznie z muzułmańskich migrantów.
Przestępstwa trwały latami.
250 tysięcy ofiar, zbiorowe gwałty, obwoźne niewolnice seksualne, bicie, poniżanie, a nawet zabójstwa.
Cały apart państwa, policja, sądy, administracja, służby socjalne, wiedzieli o tym wszystkim ale ukrywali zamiatając pod dywan.
Rodziny ofiar były zastraszane przez państwo, miały siedzieć cicho.
Bo zły może być tylko biały, a migranci, szczególnie nie biali to biedni i dobrzy.
Belfast nie wziął się znikąd właśnie.
Obserwuj wątek
    • opa34 Re: Wielka Brytania zdradziła swoich obywateli 22.06.26, 09:34
      Jakis link oczywiscie masz?
      • perla.roztocza Re: Wielka Brytania zdradziła swoich obywateli 22.06.26, 09:41
        opa34 napisał(a):

> Jakis link oczywiscie masz?

tak śmieciu, mam właśnie.
        • opa34 Re: Wielka Brytania zdradziła swoich obywateli 22.06.26, 10:02
          właśnie to pora go zaprezentowac, chamie
          • perla.roztocza Re: Wielka Brytania zdradziła swoich obywateli 22.06.26, 10:20
            opa34 napisał(a):

> właśnie to pora go zaprezentowac, chamie

a ty śmieciu to taki ułomny, że sam poszukać nie potrafisz?
            To ja ci śmieciu wędkę daję a ty śmieciu jeszcze ryby domagasz się właśnie.
      • igor_2025 Ja mam link 22.06.26, 11:30
        opa34 napisał(a):

> Jakis link oczywiscie masz?

The Rape Gang Inquiry Report strengthens link with Islam

www.yahoo.com/news/world/articles/fact-check-figure-250-000-033107912.html
        • opa34 Re: Ja mam link 22.06.26, 11:44
          No to jest link
          • igor_2025 Masz tu jeszcze jeden 22.06.26, 11:52
            opa34 napisał(a):

> No to jest link

christianconcern.com/comment/rape-gang-inquiry-report-islam/
            • opa34 Re: Masz tu jeszcze jeden 22.06.26, 11:57
              Restore Britain :
              Opisywana jako prawicowa do skrajnie prawicowej. Lowe przedstawia ją jako organizację parasolową dla lokalnych grup oddolnych. Program: masowe deportacje osób bez statusu prawnego, referendum w sprawie przywrócenia kary śmierci, wycofanie finansowania BBC, zakaz burki/nikabu, legalizacja gazu pieprzowego.
              Czyli prawicowy tuman,teraz rozumiem zachwycanie sie nim naszego tumana
              • igor_2025 Re: Masz tu jeszcze jeden 22.06.26, 13:42
                opa34 napisał(a):

> Czyli prawicowy tuman,teraz rozumiem zachwycanie sie nim naszego tumana

Nie ma zadnego znaczenia, czy to tuman prawicowy, czy to mgla lewacka. Waznym jest, ze przez bardzo wiele lat tysiace dziewczynek byli gwalcone. Czy mozesz pomyslec o ich los, a nie o to kim sa ci, kogo Ty nie lubisz?

• opa34 Re: Masz tu jeszcze jeden 22.06.26, 14:37
                  Problem w tym,ze te tumany prawackie lza jak bure suki.
                  Choc przyznaje jakby 1% okazal sie prawda to skandal
    • polski_francuz Obiektywnosc 22.06.26, 10:19
      perla.roztocza napisał(a):

" zdradziła w imię poprawności politycznej i lękiem przed oskarżeniem o rasizm. Ukazał się bowiem w tamtejszym parlamencie raport, ukazujący potworną skalę przestępstw seksualnych wobec białych dziewczynek, w większości w wieku 11-14 lat. To robiły zorganizowane gangi przestępcze składające się wyłącznie z muzułmańskich migrantów."

to nielatwa sprawa. Obowiazuje w nauce, czy powinno byc przestrzegana w aparacie prawa? Pewnie jak policjanci stana sie automatami a przestana byc ludzmi z przesadami.

Osobiscie jestem za tym, ze prawo powinno byc takie same dla wszystkich obywateli. A Kaczynskiego czy Makrona powinno sie tez karac jak przechodza na czerwonym swietle...

PF
      • perla.roztocza Re: Obiektywnosc 22.06.26, 10:25
        polski_francuz napisał:

> Osobiscie jestem za tym, ze prawo powinno byc takie same dla wszystkich obywateli.

to oczywiste, szczególnie dla trójkolorowca.
        Ale tam w GB zasada prawna jedna jest - kolorowy migrant zawsze rację ma właśnie.
      • igor_2025 Pefcia, ty juz lepiej milcz 22.06.26, 10:55
        Niz pisac glupoty. Przeciez sam obalasz wlasny mit, ze jestes czlwiekiem wyksztalconym.

polski_francuz napisał:

> to nielatwa sprawa. Obowiazuje w nauce, czy powinno byc przestrzegana w aparaci
        > e prawa? Pewnie jak policjanci stana sie automatami a przestana byc ludzmi z pr
        > zesadami.

To co napisales,jest belkotem czlowieka, nie mogacy wyslowiac sie w jezyku ojczytym. Co ma obowiazywac w nauce, z tego cytatu?

> Osobiscie jestem za tym, ze prawo powinno byc takie same dla wszystkich obywate
        > li. A Kaczynskiego czy Makrona powinno sie tez karac jak przechodza na czerwony
        > m swietle...

A to stwierdzenie jest godne dziecka w wieku 10-12 lat. Tylko taki potrafi podac zwyczajna glupote, jakby odkrywajac nowe slowo w nauce. Tylko dzieciak jest w stadium poznania, a Ty, jesli Tobie wierzyc, jestes wybitnym naukowcem.

• polski_francuz Wyrazy wspolczucia 22.06.26, 12:38
          igor_2025 napisał:

"Ty, jesli ... wierzyc, jestes wybitnym naukowcem."

Indeks Hirscha moglby troche wzrosnac. Popatrzylem sie na kolege rodem z rosji, ma wiecej cytatow. Ale ruskie pewnie zmuszaja poprzez represje do cytowania swoich. A ciebie zmuszaja do atakowania Poljakow, he? ruskie pozostaja ruskami...

PF
          • igor_2025 Jaki ty Polak? 22.06.26, 13:13
            polski_francuz napisał:

A ciebie zmuszaja do atakowania Poljakow,

Ty nie Polak, Polakow ja szanuje, ty franca pochodzenia polskiego.
            • polski_francuz Nieco luczszej 22.06.26, 13:24
              igor_2025 napisał:

"...Polakow ja szanuje, ..."

Tym lepiej. Polki i Polacy sa, na ogol, dumni ze swego pochodzenia i to osiagaja zawodowo ma czesto element tej dumy.

A wracajac do polskiego pochodzenia u francuskich naukowcow, to Pani Sklodowska tu zrobila swoje dwie nagrody Nobla. I mysle, ze u kazdego polskiego Francuza Jej osiagniecia sa powodem do dumy.

PF
          • taziuta Re: Wyrazy wspolczucia 22.06.26, 13:24
            polski_francuz napisał:

> > Igor /... /
            > A ciebie zmuszaja do atakowania Poljakow, he? ruskie pozostaja ruskami...

To nie tak. Stefan słusznie zauważył, że takie gadanie to rasizm. Ruskie są różne. To tak jakby na przykładzie Perły napisać, że polaczki pozostają polaczkami.
            • polski_francuz duma vs. epitety 22.06.26, 13:36
              taziuta napisał:

" To nie tak. Stefan słusznie zauważył, że takie gadanie to rasizm. Ruskie są różne. "

Trzeba zatem tak pisac by zalugiwac na wzrost narodowej dumy a nie na epitety.

PF

• taziuta Re: duma vs. epitety 22.06.26, 18:55
                polski_francuz napisał:

> taziuta napisał:
                >
                >
                > " To nie tak. Stefan słusznie zauważył, że takie gadanie to rasizm. Ruskie s
                > ą różne. "

>
                > Trzeba zatem tak pisac by zalugiwac na wzrost narodowej dumy a nie na epitety.

Na to jak kto pisze wpływu nie masz. Możesz tylko postulować.
                Ale na sformułowania rasistowskie wychodzące spod Twojej ręki wpływ już masz. Epitetów różnych mrowie, można starać się unikać rasistowskich. Chyba, że jest się rasistą, a to wówczas inna bajka.
                • polski_francuz Z pomoca Newtona 22.06.26, 19:17
                  taziuta napisał:

" Na to jak kto pisze wpływu nie masz. Możesz tylko postulować. Ale na sformułowania rasistowskie wychodzące spod Twojej ręki wpływ już masz. "

Na akcje jest zazwyczaj reakcja. Jak jej nie ma to sytuacja sie degeneruje. A tego nikt nie chce.

PF
                  • stefan4 Re: Z pomoca Newtona 23.06.26, 00:23
                    polski_francuz:
                    > Na akcje jest zazwyczaj reakcja.

Wg Newtona to jest trochę inaczej: akcji towarzyszy reakcja zawsze, a nie zazwyczaj. I nie trzeba się o nią specjalnie starać — ona będzie. Być może punkt jej przyłożenia będzie inny niż akcji, ale będzie.

Więc jeśli ktoś pisze nieładne rzeczy, to nie trzeba koniecznie reagować w tym samym nieładnym stylu. Przynajmniej według Newtona.

- Stefan
                    • polski_francuz Newton vs. nauki spoleczne 23.06.26, 09:57
                      stefan4 napisał:

" Wg Newtona to jest trochę inaczej: akcji towarzyszy reakcja zawsze, a nie zazwyczaj. I nie trzeba się o nią specjalnie starać — ona będzie. Być może punkt jej przyłożenia będzie inny niż akcji, ale będzie. Więc jeśli ktoś pisze nieładne rzeczy, to nie trzeba koniecznie reagować w tym samym nieładnym stylu. Przynajmniej według Newtona."

Prawo Newtona stosuje sie do zjawisk fizycznych. Twory biologiczne i ich dziela sa bardziej skomplikowane i reakcje na akcje moga byc i czesto sa troche inne. Stad slowo "zazwyczaj". Dodam jeszcze, ze zazwyczaj czytasz uwazniej moje wpisy :)

PF
                      • igor_2025 Pefcia, cos Ci powiem 23.06.26, 11:25
                        polski_francuz napisał:

> Prawo Newtona stosuje sie do zjawisk fizycznych.

Zaden naukowiec nigdy nie napisze, ze prawo "Newtona stosuje sie". Otoz, naukowiec, ten prawdziwy, a nie forumowy, napisze:"Prawa Newtona opisuja ", poniewaz dopiero po przejsciu na jezyk matematyki stosuje sie je do obliczen. Nauka, to przede wszystkim precyzja, w niej nie ma skrotow.
                        Naukowiec to ma we krwi. Ty tego nie masz.

Wiec jak naukowiec opisalby Twoja reakcje na moje slowa?

Przedewszystkim on nie przywolalby trzecie prawo Newtona, a tylko dynamike relacjie interakcyjne. Bo wlasnie to ma zastosowanie przy tworzeniu wzorca zachowan, komunikacji i wymiany emocjonalnej miedzy ludzmi. Kazda relacja jest ukladem naczyn polaczonych, gdzie kazda akcja wywoluje reakcje. Zrozumienie tych procesów pozwala na poprawe komunikacji i budowanie zdrowszych wiezie.
                        Ale skad mialbys to wiedziec? W szkole kazdy uczyl prawa Newtona, i kazdy cos pamieta o akcje/reakcje, wiec bezmyslnie uzywa , zeby pokazac, ze cos wie.
                        Naukowiec nie musi niczego pokazywac, on nigdy nie zacznie belkotac bez ladu i skladu, a tylko odpowie konkretnie, bez uzycia rasistowskich hasel.
                        • polski_francuz Piszesz bo musisz? 23.06.26, 12:36
                          igor_2025 napisał:

" Zaden naukowiec nigdy nie napisze, ze prawo "Newtona stosuje sie". Otoz, naukowiec, ten prawdziwy, a nie forumowy, napisze:"Prawa Newtona opisuja ", poniewaz dopiero po przejsciu na jezyk matematyki stosuje sie je do obliczen. Nauka, to przede wszystkim precyzja, w niej nie ma skrotow. Naukowiec to ma we krwi. Ty tego nie masz."

pisz na temat watku a nie na temat autorow wpisow. Kazdy pisze swoim jezykiem/dialektem/uzywajac wlasnego sposobu rozumowania...I jeszcze pytanie: naukowiec po transfuzji krwi przestaje byc naukowcem?

PF
                          • perla.roztocza Re: Piszesz bo musisz? 23.06.26, 13:25
                            polski_francuz napisał:

> I jeszcze pytanie: naukowiec p
                            > o transfuzji krwi przestaje byc naukowcem?

ja to tam z racji lichego wykształcenia nie znam się na naukowcach, ale wydaje mi się, że po transfuzji krwi naukowiec nie przestaje być naukowcem.
                            Oczywiście mogę się mylić bo nie znam żadnego naukowca przed i po takim zabiegu.
                            Ale z drugiej strony czy ja po transfuzji krwi przestałbym być małym przedsiębiorcą?
                            Może bym został średnim albo dużym.
                            Najlepiej to sprawdzić empirycznie, niemniej mając do wyboru transfuzję i awans jako przedsiębiorca, to wolę już pozostać tym małym właśnie.
                            • polski_francuz Zmiana osobowosci 23.06.26, 16:00

" ja to tam z racji lichego wykształcenia nie znam się na naukowcach, ale wydaje mi się, że po transfuzji krwi naukowiec nie przestaje być naukowcem. Oczywiście mogę się mylić bo nie znam żadnego naukowca przed i po takim zabiegu."

To jacy jestesmy pozostawia slady glownie w mozgu. Tak wiec transfuzja nas pewnie niezbyt zmienia. Co, niekiedy, jest troche trudne do zaakceptowania. Szczegolnie jak sobie wstrzykuje blekitna krew :)

PF
                          • igor_2025 To ty mnie zmuszasz 23.06.26, 13:31
                            Gdyby nie Twoje rasistowskie odzywki, ktorymi wyruznasz sie na tle innych forumowicze, to ja wogole nie zwracalbym na Ciebie uwage, poniewaz jestes zbyt nieciekawym dla mnie czlowiekiem.
                            Pamietasz jak wiele lat temu, gdy Twoje rasistowskie odzywki pod adresem Rosjan przekroczyli wszystkie granicy przyzwoitosci, poprosilem Ciebie przetlumaczyc tekst z jezyka polskiego na francuski. Ty bez wiekszego entuziazmu to zrobiles. I co okazalo sie? To bylo tlumaczenie google, ktore automatycznie popelnilo te same bledy interpunkcyjne, ktore ja celowo zamiescilem w tekscie. Twoj stosunek do mnie wtedy nagle zmienil sie, chociaz nie byl jeszcze taki chamski, jak obecnie. Prawdziwym dla Ciebie szokiem byl moj post, w ktorym ja skrytykowalem twoja porade dla jednej z forumowiczek, odnosnie doboru win. To co Ty napisales, bylo taka glupota, a moja krytyka byla tak druzgocaca dla Ciebie, ze Ty calkowicie straciles nad soba panowanie, i do dzis je nie odzyskales.

Wiec, pefcia, nie bedzie dalszych wymian zdan z Toba. Widze, ze nie ma potrzeby dalszego pograzania Ciebie, ty sam to robisz lepiej ode mnie, na co Tobie wskazuja Twoje sojusznicy.
                            • igor_2025 Errata 23.06.26, 14:01
                              Napisalem:

> Gdyby nie Twoje rasistowskie odzywki, ktorymi wyruznasz sie ...

Powinno:

> Gdyby nie Twoje rasistowskie odzywki, ktorymi wyrozniasz sie ..

• polski_francuz Wina wina 23.06.26, 14:10
                              igor_2025 napisał:

"... twoja porade dla jednej z forumowiczek, odnosnie doboru win. To co Ty napisales, bylo taka glupota, a moja krytyka byla tak druzgocaca dla Ciebie, ze Ty calkowicie straciles nad soba panowanie, i do dzis je nie odzyskales."

pijam Sud-Ouest (jak Cahors) ze wzgledow patriotycznych i zadnych rad od wodkarza nie zaakceptuje!

No to bye, bye

PF

• j-k masz cos do Rasistow ? 23.06.26, 01:13
                  taziuta napisał:
                  Chyba, że jest się rasistą, a to wówczas inna bajka.

no ja jestem np. Bialym Rasista.

i wazam, ze rasy obiektywnie istnieja i maja inne podejscie do zycia i wartosci.

ale czy powiedzialem, ze jedna rasa jest lepsza od drugiej ?

• taziuta Re: masz cos do Rasistow ? 23.06.26, 06:06
                    j-k napisał:

/.../
                    > no ja jestem np. Bialym Rasista.
                    /.../
                    >
                    > ale czy powiedzialem, ze jedna rasa jest lepsza od drugiej ?

Może i jesteś rasistą, ale na pewno ignorantem. :)

"Rasizm to zespół poglądów oraz wynikających z nich zachowań opartych na przekonaniu o wyższości jednej rasy nad innymi".
                    • igor_2025 Re: masz cos do Rasistow ? 23.06.26, 08:48
                      taziuta napisał:

> Może i jesteś rasistą, ale na pewno ignorantem. :)

Jasiek nie jest ani rasista, ani ignorantem, a jest tylko alkoholikiem, ktory po wypiciu jednego glebszego lubi wchodzic na forum i pisac glupoty. Wytrzezwieje, i bedzie udawac, ze nic sie nie stalo.
    • igor_2025 Zdrada to wlasciwe okreslenie 22.06.26, 10:20
      Liczba 250 tysiecy ofiar to szacunek (ekstrapolacja),i moim zdaniem bardzo mocno zawyzona, poniewaz ta liczba powstala poprzez pomnozenie liczby ofiar z jednego, najbardziej znanego skandalu (w Rotherham – ok. 1400 ofiar) przez liczbe wszystkich 149 jednostek samorzadowych w Wielkiej Brytanii. Zalozenie, ze w kazdym zakatku kraju skala procederu byla identycznie wysoka, jest metodologicznie bledne i znacznie zawyza liczby rzeczywiste, ale realna skala przestepstw na przestrzeni dekad bez watpienia objela wiele tysiece dzieci. Co istotne, do tego gangu nie nalezeli "swieze "emigranci, a tylko c, kto od wielu lat legalnie przbywa w UK, a wiekszosc z nich ma obywatelstwo brytyjskie. A jednym z najbardziej bulwersujacych watkow tej sprawy jest to,ze policja, pracownicy socjalni i lokalne wladze przez lata ignorowali zgloszenia, bagatelizowali cierpienie dziewczynek, a nawet tuszowali sprawy z obawy przed oskarzeniami o rasizm lub zaognieniem napiec spolecznych.
      • perla.roztocza Re: Zdrada to wlasciwe okreslenie 22.06.26, 10:29
        igor_2025 napisał:

> Co istotne, do tego
        > gangu nie nalezeli "swieze "emigranci, a tylko c, kto od wielu lat legalnie prz
        > bywa w UK, a wiekszosc z nich ma obywatelstwo brytyjskie.

w raporcie stoi, że to Pakistańczycy głownie specjalizowali się w tych przestępstwach seksualnych wobec dzieci właśnie.
        • igor_2025 Re: Zdrada to wlasciwe okreslenie 22.06.26, 11:11

> w raporcie stoi, że to Pakistańczycy głownie specjalizowali się w tych przestęp
          > stwach seksualnych wobec dzieci właśnie.

Wspólzycie z dziewczynkami przed okresem dojrzewania – to wszystko jest zgodne z zasadami islamu.To dowód obalajacy lewacko-liberalne urojenia o równosci kultur. Ja nie twierdze, ze kultura islamska jest gorsza, czy lepsza, a tylko, ze ona jest inna, wiec nieporownywalna.Gwalcenie kobiet, a zgodnie ze zwyczajem islamskim, kobieta jest kazda dziewczynka, ktora miala pierwsza menstruacje, a to zazwyczaj srednio 12 lat, jest dopuszczalne, o ile kobieta jest innego wyznania, niz islamskie. Wprowadza on rozróznienie dotyczace postepowania z kobieta w zaleznosci od tego czy jest ona dziewica czy nie. W tym drugim przypadku przed wspólzyciem nalezy sprawdzic czy jest ona w ciazy. W tym pierwszym mozna niezwlocznie przystapic do wspólzycia - a w zasadzie gwaltu.
          Wiec ci Pakistanczycy, zgodnie z ich wiara, nie lamali zadnego prawa. I ja nie skupialemby sie na narodowsci, bo to co stalo sie, jest absolutnie normalne, w swietle Islamu, dla kazdej narodowsci, wyznajacej ta religie "pokoju".
          • perla.roztocza Re: Zdrada to wlasciwe okreslenie 22.06.26, 11:24
            igor_2025 napisał:

> Wspólzycie z dziewczynkami przed okresem dojrzewania – to wszystko jest zgodne
            > z zasadami islamu.

no tak bo Prorok miał 9 letnią żonę Aiszę, i wtedy nastąpiła komsumpcja.
            On miał 50 lat jako pan młody.
            Zresztą, ta małżeńska historia ma konsekwencje do dzisiaj i nie tylko w obyczajowości seksualnej.
            Otóż Prorok chyba trochę się wstydził tak młodej żony i jak wierni wchodzili do jego namiotu to zakrywał ją kocem.
            Więc wierni idąc za przykładem też zaczęli zakrywać swoje żony i córki.
            I dziś miliony muzułmanek chodzą zakryte bo kiedyś Prorok miał za żonę dziecko właśnie.
            • igor_2025 Re: Zdrada to wlasciwe okreslenie 22.06.26, 11:42
              Ja urodzilem sie w Tadzykistanie, poniewaz moje rodzice byli geologami, a ojciec wybitnym specjalistem w sprawach poszukiwan metalow ciezkich, czytaj uranu. Wiec oni pracowali w tym muzulmanskim kraju, gdzie urodzilem sie i osiagnelem wiek 10 lat. I co mnie zapomnialo sie z tego okresu? U nas w klasie byla jedna dziewczynka, ojciec ktorej byl Tadzykiem, a matka Rosjanka. Otoz w trzecim klasie, gdy ja mialem nie cale 10 lat, ta dziewczynke zabrali prosto z lekcji dziadek i babcia od strony ojca. Byla straszna awantura, wzywana milicja, ale nic nie pomoglo. Wiecej tej dziewczynki w szkole nie widzialem. Z tego co pamietam, dziadkowie stwierdzili, ze pisac i czytac ona juz umie, a dalej bedzie nauka w domu, zeby wlasciwie wychowac jako kobiete. To byl koniec lat 60-ch ubieglego wieku, a wladza radziecka w tej republice juz miala ponad 40 lat.
              • polski_francuz Wezwanie do akcji 22.06.26, 12:47
                igor_2025 napisał:

"...co mnie zapomnialo sie z tego okresu? U nas w klasie byla jedna dziewczynka, ojciec ktorej byl Tadzykiem, a matka Rosjanka. Otoz w trzecim klasie, gdy ja mialem nie cale 10 lat, ta dziewczynke zabrali prosto z lekcji dziadek i babcia od strony ojca. Byla straszna awantura, wzywana milicja, ale nic nie pomoglo. Wiecej tej dziewczynki w szkole nie widzialem. Z tego co pamietam, dziadkowie stwierdzili, ze pisac i czytac ona juz umie, a dalej bedzie nauka w domu, zeby wlasciwie wychowac jako kobiete. To byl koniec lat 60-ch ubieglego wieku, a wladza radziecka w tej republice juz miala ponad 40 lat."

ruskich ... nieczego nie nauczysz. Pozory cywiilzacja to pewnie od Polakow zeslanych na Syberie. Skosnoocy robcie cos wreszcie!

PF

• igor_2025 Polski jezyk, to trudny jezyk 22.06.26, 13:16
                  polski_francuz napisał:

>=Pozory cywiilzacja to pewnie od Polakow zesl
                  > anych na Syberie. Skosnoocy robcie cos wreszcie!

Pefcia, jestes tak niekumaty, ze szkoda na ciebie slow. Ale moge dac tobie jedna rade -czytaj wieceej ksiazek, i poszerzaj swoj zapas slowny.

• polski_francuz Czytaj czy pisz? 22.06.26, 13:32
                    igor_2025 napisał:

"...czytaj wiecej ksiazek, i poszerzaj swoj zapas slowny."

Pisze swoja kolejna ksiazke fachowa. Troche mi szkoda, ze z tych juz napisanych jest jedna wydana po chinsku a nie ma takiej przetlumaczonej na polski. Ale, pocieszam sie, ze Polacy, jak i ja sam, znaja wiele obcych jezykow...

Przypomina mi sie, ze ten wspomniany ruski kolega, chcial ze mna cos napisac. Ale obawialem sie ze ruski pozostaje ruskim i lepiej sie Polakom z nimi zbytnio nie kolegowac.

PF
          • taziuta Re: Zdrada to wlasciwe okreslenie 22.06.26, 16:27
            igor_2025 napisał:

/.../
            > Wspólzycie z dziewczynkami przed okresem dojrzewania – to wszystko jest zgodne
            > z zasadami islamu.To dowód obalajacy lewacko-liberalne urojenia o równosci kult
            > ur. Ja nie twierdze, ze kultura islamska jest gorsza, czy lepsza, a tylko, ze o
            > na jest inna, wiec nieporownywalna.Gwalcenie kobiet, a zgodnie ze zwyczajem isl
            > amskim, kobieta jest kazda dziewczynka, ktora miala pierwsza menstruacje, a to
            > zazwyczaj srednio 12 lat, jest dopuszczalne, o ile kobieta jest innego wyznani
            > a, niz islamskie. Wprowadza on rozróznienie dotyczace postepowania z kobieta w
            > zaleznosci od tego czy jest ona dziewica czy nie. W tym drugim przypadku przed
            > wspólzyciem nalezy sprawdzic czy jest ona w ciazy. W tym pierwszym mozna niezwl
            > ocznie przystapic do wspólzycia - a w zasadzie gwaltu.
            > Wiec ci Pakistanczycy, zgodnie z ich wiara, nie lamali zadnego prawa. I ja nie
            > skupialemby sie na narodowsci, bo to co stalo sie, jest absolutnie normalne, w
            > swietle Islamu, dla kazdej narodowsci, wyznajacej ta religie "pokoju".

Jak zwykle wywód głupio-mądry.
            Lewacko-liberalne? Pierwszy debilizm, bo czegoś takiego nie ma.
            Różnice kulturowe? Oczywista oczywistość. I nikt nie chce w Pakistanie czy Iranie (poza debilem Trumpem) narzucać europejskich norm kulturowych czy regulacji prawnych.
            Natomiast gdy wyznawca islamu zamieszka w europejskim kraju, w którym nie obowiązuje islamskie prawo, musi przestrzegać norm prawnych tego kraju.

> Wiec ci Pakistanczycy, zgodnie z ich wiara, nie lamali zadnego prawa.

Więc jak najbardziej łamali, zamulaczu.
            • igor_2025 Re: Zdrada to wlasciwe okreslenie 22.06.26, 18:14
              taziuta napisał:

> Jak zwykle wywód głupio-mądry.

Czyli za madry dla glupiego. Domyslam sie ze nic nie zrozumiales.

> Lewacko-liberalne? Pierwszy debilizm, bo czegoś takiego nie ma.

Czyli Ciebie nie ma?

> Różnice kulturowe? Oczywista oczywistość. I nikt nie chce w Pakistanie czy Iran
              > ie (poza debilem Trumpem) narzucać europejskich norm kulturowych czy regulacji
              > prawnych.

A czy ja napisalem cos o tym, ze Europejczycy musza jechac do krajiow muzulmanskich i narzucac im swojea kulture. Przeciez jest calkiem inaczej, to oni [przyjezdzaja do Europy i narzuacaja nam nie tylko swoja kulture, a i traktuja naszych dzieci, jak zabawki dla uciech seksualnych, poniewaz im wiara tego nie zabrania robic, jesli dziecko nie jest muzulmanka.

> Natomiast gdy wyznawca islamu zamieszka w europejskim kraju, w którym nie obow
              > iązuje islamskie prawo, musi przestrzegać norm prawnych tego kraju.

O to i chodzi, ze oni nie chca przestragac prawa naszego. Ty w ogole wiesz o czym idzie mowa? To nie biali brytyjczycy wyemigrowali, powiedzmy do Pakistanu, i gwalcili tam miejscowych dziewczynek. O tym ten watek, a nie o Twoich lewacko-liberalnych urojeniach.

> Więc jak najbardziej łamali, zamulaczu.

Nic podobnego, dla muzulmanina najwazniejszym prawem jest to co zapisano w Koranie.

"Szczęśliwi są wierzący (…), którzy zachowują wstrzemięźliwość, z wyjątkiem swoich żon i tego, czym zawładnęła ich prawica, bo wtedy nie będą ganieni" (Koran 23:1-7). Ta sura koranu mowi o tym, ze za gwalt na kobietach niewolnikach nie jest przez proroka karane. Oczywiscie ci kto broni Islam, staraja sie to interpretowac po swojemu, ale wyznawcy Islamu wiedza dobrze, ze to nie jest grzechem, dlatego na potege gwalca biale kobiety, nie widzac w tym nic zlego.
              Taziuta, ty jeszcze wiele czemu musisz nauczyc sie.

• monalisa2016 Re: Zdrada to wlasciwe okreslenie 22.06.26, 18:31
                Igor chcialam ci juz dawno zapytac o Eve15, co z nia?
                • igor_2025 Re: Zdrada to wlasciwe okreslenie 22.06.26, 18:38
                  monalisa2016 napisał(a):

> Igor chcialam ci juz dawno zapytac o Eve15, co z nia?

Jesli chcesz z nia pogadac, to zapytam ja o zgode przekazanie Tobie kontaktu i w jakis sposob, dam Tobie znac. Mozesz zalozyc jednorazowa skrynke pocziwoa, ktora Tobie pomoge zalozyc.
                  • monalisa2016 Re: Zdrada to wlasciwe okreslenie 23.06.26, 12:01
                    Po prostu zaciekawil mnie brak jej udzialu na forum, chyba jeszcze tego roku a moze pozniej widzialam jej posty na forum a potem znikla.
                    • igor_2025 Re: Zdrada to wlasciwe okreslenie 23.06.26, 12:06
                      monalisa2016 napisał(a):

> Po prostu zaciekawil mnie brak jej udzialu na forum, chyba jeszcze tego roku a
                      > moze pozniej widzialam jej posty na forum a potem znikla.

Z tego co wiem, juz nie widzi sensu udzielac sie na forum, gdzie pisze kilka osob.
              • taziuta Re: Zdrada to wlasciwe okreslenie 22.06.26, 19:22
                igor_2025 napisał:

> taziuta napisał:

> > Lewacko-liberalne? Pierwszy debilizm, bo czegoś takiego nie ma.
                >
                > Czyli Ciebie nie ma?

Jajcarz z ciebie, jak widzę.

> > Natomiast gdy wyznawca islamu zamieszka w europejskim kraju, w którym nie obowiązuje islamskie prawo, musi przestrzegać norm prawnych tego kraju.

> Nic podobnego, dla muzulmanina najwazniejszym prawem jest to co zapisano w Kora
                > nie.

Widzę, że nie rozumiesz po polsku. Ja piszę, że musi przestrzegać prawa kraju w którym zamieszkał, a ty piszesz co dla niego jest najważniejszym prawem. A co kogo obchodzą prawa kraju, z którego przybył, co kogo obchodzi co dla niego jest najważniejsze!? W Anglii obowiązuje go angielskie prawo, a nie co muzułmaninowi w duszy gra. I tyle.

> Taziuta, ty jeszcze wiele czemu musisz nauczyc sie.

Jesteś zarozumiałym rasistą, jak widzę.
                • igor_2025 Re: Zdrada to wlasciwe okreslenie 22.06.26, 19:48
                  taziuta napisał:

> Jajcarz z ciebie, jak widzę.

Jajcarzem to Ty jestes, [przeciez zaprzeczasz wlasnemu istnieniu.

> Widzę, że nie rozumiesz po polsku. Ja piszę, że musi przestrzegać prawa
                  > kraju w którym zamieszkał, a ty piszesz co dla niego jest najważniejszym prawem

To Ty nie rozumiesz co czytasz. Ty piszesz o tym jak powinno byc, a ja pisze jak jest. Oni gwalca biale dziewczynki nie zgodnie z brytyjskim prawem , a wedlug wlasnego. Czy tak trudno zrozumiec to?

> . A co kogo obchodzą prawa kraju, z którego przybył, co kogo obchodzi co dla ni
                  > ego jest najważniejsze!? W Anglii obowiązuje go angielskie prawo, a nie co muzu
                  > łmaninowi w duszy gra. I tyle.

Taziuta, to jest bardzo trudno dla Ciebie, wiec odpusc. Po prostu przyjmi do wiadomosci, ze ich goowno obchodzi Twoje prawo, jak nawet oni mieszkaja pod twoim dachem.

> Jesteś zarozumiałym rasistą, jak widzę.

A mozesz mnie wskazac chociazby jedna moja rasistowska wypowiedz?
                  • taziuta Re: Zdrada to wlasciwe okreslenie 22.06.26, 20:01
                    igor_2025 napisał:

> /.../
                    > Taziuta, to jest bardzo trudno dla Ciebie, wiec odpusc. Po prostu przyjmi do wiadomosci, ze ich goowno obchodzi Twoje prawo, jak nawet oni mieszkaja pod twoim dachem.

Państwo prawa ma w doopie co kogo obchodzi. Jak ktoś nie przestrzega prawa to od tego jest kodeks karny i sądy. Chcesz powiedzieć, że wymiar sprawiedliwości w Anglii nie ściga przestępców w przypadku gdy przestępców goowno obchodzi angielskie prawo?

> > Jesteś zarozumiałym rasistą, jak widzę.
                    >
                    > A mozesz mnie wskazac chociazby jedna moja rasistowska wypowiedz?

Co do zarozumialstwa nie masz obiekcji, znasz siebie w końcu od lat. :)
                    • igor_2025 Re: Zdrada to wlasciwe okreslenie 22.06.26, 20:06
                      taziuta napisał:

> Co do zarozumialstwa nie masz obiekcji, znasz siebie w końcu od lat. :)

Pojecie zarozumialosci jest bardzo subjektywne. Dla ciebie ja byc moze wygladam na zarozumialego, dla innego na glupiego, a jeszcze dla innego godnym siebie rozmowcem. Wiec dlaczego mialbym zajmowac sie tym, co masz w swojej glowie? To Twoje tarakany, nie moje.
                      Wiec co z moja wypowiedzia, ktora mozna uznac za rasistowska?

• monalisa2016 Re: Wielka Brytania zdradziła swoich obywateli 22.06.26, 12:19
      A o tym co przed latami naglosnil te sprawe (Tommy Robinson) i byl bardzo, bardzo szykanowany nawet wyladowal w wieezieniu teraz jest cicho?
      • opa34 Re: Wielka Brytania zdradziła swoich obywateli 22.06.26, 12:40
        2024 przegrał proces o zniesławienie z uchodźcą z Syrii i dostał nakaz zapłaty 100 tys. funtów.

Czyli "szykanowanie" zależy od perspektywy: on i jego zwolennicy widzą to jako prześladowanie polityczne. Sądy i część mediów widzą to jako konsekwencje łamania prawa....kolejny prawak z sianem w baniaku
        • taziuta Re: Wielka Brytania zdradziła swoich obywateli 22.06.26, 13:33
          opa34 napisał(a):

> /... / Sądy i część mediów widzą to jako konsekwencje łamania prawa....kolejny prawak z sianem w baniaku

Larwy, Panie. Ja ją zdiagnozowałem jako nosicielkę. W czerpie.
          • igor_2025 Haha 22.06.26, 13:47
            taziuta napisał:

> Larwy, Panie. Ja ją zdiagnozowałem jako nosicielkę. W czerpie.

Pedofil przyszedl z odsiecza? :-)

taziuta, temat tego watku naprawde nie jest miejscem w ktorym mozna dochodzic kto lepszy, czy lewak, czy prawicowiec. Ci co gwalcili, nie pytali swoje ofiary, jakie oni maja poglady polityczne. Pomysl o tym, ze ten los spotkal twoja corke (jesli masz), albo czyjas corke, kogos dla Ciebie bliskiego.

• monalisa2016 Re: Haha 22.06.26, 14:30
              Igor, chorego czlowieka sie nie drazni, obchodzi sie go z daleka bo jak wdepniesz w "perfumowana miekka" mase ten odor bedzie chodzil za toba wiecznie.
              • taziuta Re: Haha 22.06.26, 19:05
                monalisa2016 napisał(a):

> Igor, chorego czlowieka sie nie drazni, obchodzi sie go z daleka bo jak wdepnie
                > sz w "perfumowana miekka" mase ten odor bedzie chodzil za toba wiecznie.

O, przyjaciółka larw znowu dała głos. Mówisz, że twoje larwy niczego nie wydalają? Żadnego smrodu nie rozsiewacie? Niemożliwe, lepiej zrób sobie/im małą dziurkę w uchu i wpuść trochę świeżego powietrza do ich habitatu.
    • senioryta13 Re: Wielka Brytania zdradziła swoich obywateli 22.06.26, 12:52

> Ukazał się bowiem w tamtejszym parlamencie raport, ukazujący potworną skalę prz
      > estępstw seksualnych wobec białych dziewczynek, w większości w wieku 11-14 lat.
      > To robiły zorganizowane gangi przestępcze składające się wyłącznie z muzułmańsk
      > ich migrantów.
      > Przestępstwa trwały latami.
      > 250 tysięcy ofiar, zbiorowe gwałty, obwoźne niewolnice seksualne, bicie, poniża

Pisalam o tym kilka dni wczesniej, oficjalnie mowiono o tym w tv.
      Co Anglia zamierza zrobic z tym fantem, slychac juz co nie co, czy nadal milczenie?

• perla.roztocza Re: Wielka Brytania zdradziła swoich obywateli 22.06.26, 13:03
        senioryta13 napisał:

> Co Anglia zamierza zrobic z tym fantem, slychac juz co nie co, czy nadal milcze
        > nie?

na razie premiera zmieniają.
        I wątpię aby coś zmienili, no chyba, że ludzie zaczną podpalać domy migrantom jak w Belfaście właśnie.

• igor_2025 Re: Wielka Brytania zdradziła swoich obywateli 22.06.26, 13:25
        senioryta13 napisał:

> Co Anglia zamierza zrobic z tym fantem, slychac juz co nie co, czy nadal milcze
        > nie?

Jak na razie sprawa nabrala rozglosu, wiec dalej juz bedzie musiala cos robic. Powolano Niezalezna Komisje ds. Gangów Groomingowych, feryfikuja sie stare sledztwa, dzialania policji, juz doszlo do kilku aresztowan policjantow. Sa propozycje zaostrzenia prawa. Ale zadnych spekulacyjnie glosnych wyrokow nie oczekiwalbym. Sparwa ciagnie sie od bardzo wielu lat, wiec wiekszosc mozna bedzie zrzucic na juz niezyjacych osob odpowiedzialnych.
        Ale dobrze, ze sprawa stala glosna, i mowi sie wprost o narodowsci sprawcow.
      • taziuta Senioryta 22.06.26, 16:13
        Ciekawy wątek (mój, więc siłą rzeczy ciekawy) :) w nawiązaniu do naszej rozmowy o porozumieniu Polaków ponad podziałami.

Rozegrane_jak_panienka_dostarczona_do_pokoju
        • senioryta13 Re: Senioryta 22.06.26, 21:30
          Sam nie potrafisz pomyslec, tylko gotowce kopiowac?
          • taziuta Re: Senioryta 22.06.26, 22:07
            senioryta13 napisał:

> Sam nie potrafisz pomyslec, tylko gotowce kopiowac?

Widzę, że nie podzielasz opinii p. Jacka. Fair enough.
            Ale nie rozumiem dlaczego pozwalasz sobie na uwagi osobiste.
            Dobranoc.
    • igor_2025 Re: Wielka Brytania zdradziła swoich obywateli 22.06.26, 14:27
      Up!
    • monalisa2016 Re: Wielka Brytania zdradziła swoich obywateli 23.06.26, 12:23
      Ta zdrada i nie tylko ma najprawdopodobniej z ostatnim wpisem z 22.06.26, 11:04 tego watka "Poniedziałek jest już jutro" do czynienia.
    • oszol-lom-z-rm Re: Wielka Brytania zdradziła swoich obywateli 23.06.26, 12:53
      Lada chwila mnie 10 lat jak zagłosowali za brexitem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka