Dodaj do ulubionych

Szwecja zaostrza prawo

04.08.26, 16:26
Szwecja drastycznie zaostrza politykę migracyjną. Nowe przepisy wprowadzane przez rząd mogą wywołać prawdziwą rewolucję w Europie. Od teraz obcokrajowcy mogą zostać deportowani nie tylko za złamanie prawa, ale za... „nieprzyzwoite zachowanie”, nieuczciwość, a nawet krytykę państwa.

Co to oznacza w praktyce? Praca na czarno, nieujawnione dochody, unikanie leczenia odwykowego czy wyłudzanie zasiłków – to wszystko może być biletem powrotnym do kraju pochodzenia. Dodatkowo kontrowersje budzi tzw. „prawo szpicla”, zmuszające urzędników do zgłaszania osób z nieuregulowanym statusem.

Czy to koniec szwedzkiego modelu wielokulturowości, o którego porażce mówi dziś nawet lewica? Dlaczego Sztokholm zmaga się z gigantyczną falą przemocy z użyciem broni i wojnami gangów?
Obserwuj wątek
    • j0rl.1 Re: Szwecja zaostrza prawo 04.08.26, 16:50
      basia_nobile napisała:

> Szwecja drastycznie zaostrza politykę migracyjną. Nowe przepisy wprowadzane prz
      > ez rząd mogą wywołać prawdziwą rewolucję w Europie. Od teraz obcokrajowcy mogą
      > zostać deportowani nie tylko za złamanie prawa, ale za... „nieprzyzwoite zachow
      > anie”, nieuczciwość, a nawet krytykę państwa.

> Co to oznacza w praktyce? Praca na czarno, nieujawnione dochody, unikanie lecze
      > nia odwykowego czy wyłudzanie zasiłków
      – to wszystko może być biletem powrotnym
      > do kraju pochodzenia. Dodatkowo kontrowersje budzi tzw. „prawo szpicla”, zmusz
      > ające urzędników do zgłaszania osób z nieuregulowanym statusem.
      > Czy to koniec szwedzkiego modelu wielokulturowości, o którego porażce mówi dziś
      > nawet lewica? Dlaczego Sztokholm zmaga się z gigantyczną falą przemocy z użyci
      > em broni i wojnami gangów?

Ja bym to wprowadzil tez dla Unijnych migrantow. Do Niemiec. Te wszystkie powody ktore wytluscilem brac i tych Ostblokowcow wywalac. Tzn nie dawac im nic.
      Zaraz Polacy by powracali do Polski.

Tez tak samo bym za to samo wywalal Ostblokowcow, w tym Polakow, ktorzy za komuny uciekli i do Niemiec udajac przesladowanych poskladali podania o azyl, najczesciej nie dostali ale mogli zostac w Niemczech, i tez tak samo robia jak wyzej wytluszczone. Nawet na forum sa tacy co sie do tego kwalifikuja. Do wywalenia do Polski.
      • basia_nobile Re: Szwecja zaostrza prawo 04.08.26, 17:05
        j0rl.1 napisał:

> Nawet na forum sa tacy co sie do tego kwalifikuja. Do wywalenia
        > do Polski.

Kto taki ?
        • opa34 Re: Szwecja zaostrza prawo 04.08.26, 17:15
          Koza Pelagia
        • j0rl.1 Re: Szwecja zaostrza prawo 04.08.26, 19:23
          basia_nobile napisała:

> j0rl.1 napisał:
          >
          > > Nawet na forum sa tacy co sie do tego kwalifikuja. Do wywalenia
          > > do Polski.
          > Kto taki ?

np. taziuta z Danii. Korzystajac z przepisow EU zahaczyla sie w Danii jest chorowitek a wiec wpi.rdala wiecej PKB jak go sama wytwarza. Bo masowo korzysta z duzo lepszej opieku medycznej w Danii jak w Polsce i jako ze chorowitek napewno malo albo wcale nie pracuje. A zyje jak na polskie warunki z ktorych przajechala calkiem dobrze.

Jest tu j-k, ten to azylant z Polski jeszcze komunistycznej, dali mu prace na uniwersytecie na pol etetu kilka lat tam pracowal, a dokladnie obijal gruchy poza zrobieniem pracy doktorskiej i tak zycie przezyl w Niemczech ktore nienawidzi znowu wpierd.lajac duzo wiecej PKB jak wytwarza.

Miaro przydatnsci immigranta dla mnie jest wielkosc PKB ktory taki wytwarza a ile sam zuzywa. Powienien sporo wiecej wytwarzac jak zuzywac wtedy jest dobry imigrant, jak odwrotnie won. A wiecej PKB wytwarzac jak spozywac bo trzeba panstwo jakos utrzymywac tez.
          • basia_nobile Re: Szwecja zaostrza prawo 04.08.26, 20:26
            j0rl.1 napisał:

> Miaro przydatnsci immigranta dla mnie jest wielkosc PKB ktory taki wytwarza a i
            > le sam zuzywa. Powienien sporo wiecej wytwarzac jak zuzywac wtedy jest dobry im
            > igrant, jak odwrotnie won. A wiecej PKB wytwarzac jak spozywac bo trzeba panstw
            > o jakos utrzymywac tez.
            >
            >

A ty też do wyrzucenia?
            • malkontent6 Re: Szwecja zaostrza prawo 04.08.26, 22:43
              basia_nobile napisała:

> A ty też do wyrzucenia?

Jorl jest rosyjskim arystokratą więc wyjedzie do Moskwy i będzie mieszkał na Kremlu.
            • j0rl.1 Re: Szwecja zaostrza prawo 04.08.26, 23:04
              basia_nobile napisała:

> j0rl.1 napisał:
              >
              > > Miaro przydatnsci immigranta dla mnie jest wielkosc PKB ktory taki wytwar
              > za a i
              > > le sam zuzywa. Powienien sporo wiecej wytwarzac jak zuzywac wtedy jest do
              > bry im
              > > igrant, jak odwrotnie won. A wiecej PKB wytwarzac jak spozywac bo trzeba
              > panstw
              > > o jakos utrzymywac tez.

> A ty też do wyrzucenia?

zabolalo? Bo zamiast przydatnosci migrantow na podstawoe koloru skory jak u Ciebie (?) zwracam uwage na produktywnsc takiego migranta. I jego produktywnosc jest dla mnie kryterium jego przydatnisci w kraju gdzie przybyl. Tacy co sa dobrze produktywni chetnie widze, tacy co sa malo produktywni won.

Wyzej napisalem jak merzyc:

j0rl.1 napisał:

> Miaro przydatnsci immigranta dla mnie jest wielkosc PKB ktory taki wytwarza a i
              > le sam zuzywa. Powienien sporo wiecej wytwarzac jak zuzywac wtedy jest dobry im
              > igrant, jak odwrotnie won. A wiecej PKB wytwarzac jak spozywac bo trzeba panstw
              > o jakos utrzymywac tez.

A dlaczego produktywnisc dla mnie jest tak istotna? Ano dlatego ze jestem inzynierem. W Polsce, PRLu, studia elektroniki potem praca 10 lat jako konstruktor elektroniki, potem emigracja do Niemiec, najpierw Westberlin bo w 1981r i tam 37 lat pracy konstruujac elektrnike przemyslowa w kapitalistycznym przedsiebiorstwie najpierw 150 ludzi pod koniec 500 pracownikow.

Po paru latach zostalem tam szefem biura konstrukcyjneg elektoniki pod koniec pracy mialem pod soba kilku inzynierow, Niemcow jako podwladnych. Szefem moim byl wlascciel firmy jak nalezy w kapitalizmie.
              Bylem dobrze oplacany, powyzej sredniej wg mojego stanowiska w Niemczech a to znaczy ze wytwarzalem osobiscie duzo PKB i jako ze mialem duze zarobki placilem duze podaki duze skladki na opieke zdrowotna a wiec sporo przezemnie wytwarzanego PKB oddawalem panstwo czyli innym.
              Nawet po osiagnieciu tu wieku emerytalnego 6,5 lat wlasciciel mi podsuwal nastepne umowy o prace bo moi chlopcy jak i on nie chcieli zostac sam na sam z kapitalizmem.

Stad wlasnie moje pdejscie, pozytywane, do kapitalizmu, do produktywnosci i szacunek do takich co sa produktywni, znaczy wysokoproduktywnie a hm.. malo szacunku do tych maloproduktywnych.

Za trudne droga basiu? Wiem, wiem, za trudne...
              • basia_nobile Re: Szwecja zaostrza prawo 04.08.26, 23:59
                j0rl.1 napisał:

> A dlaczego produktywnisc dla mnie jest tak istotna? Ano dlatego ze jestem inzyn
                > ierem. W Polsce, PRLu, studia elektroniki potem praca 10 lat jako konstruktor e
                > lektroniki, potem emigracja do Niemiec, najpierw Westberlin bo w 1981r i tam 37
                > lat pracy konstruujac elektrnike przemyslowa w kapitalistycznym przedsiebiorst
                > wie najpierw 150 ludzi pod koniec 500 pracownikow.
                >
                > Po paru latach zostalem tam szefem biura konstrukcyjneg elektoniki pod koniec p
                > racy mialem pod soba kilku inzynierow, Niemcow jako podwladnych. Szefem moim by
                > l wlascciel firmy jak nalezy w kapitalizmie.
                > Bylem dobrze oplacany, powyzej sredniej wg mojego stanowiska w Niemczech a to z
                > naczy ze wytwarzalem osobiscie duzo PKB i jako ze mialem duze zarobki placilem
                > duze podaki duze skladki na opieke zdrowotna a wiec sporo przezemnie wytwarzane
                > go PKB oddawalem panstwo czyli innym.
                > Nawet po osiagnieciu tu wieku emerytalnego 6,5 lat wlasciciel mi podsuwal naste
                > pne umowy o prace bo moi chlopcy jak i on nie chcieli zostac sam na sam z kapit
                > alizmem.

Wow , twoje zdjęcie musiało być w berlińskiej gazecie w rubryce 'Przodownicy Pracy'
                • j0rl.1 Re: Szwecja zaostrza prawo 05.08.26, 10:49
                  basia_nobile napisała:

> Wow , twoje zdjęcie musiało być w berlińskiej gazecie w rubryce 'Przodownicy Pr
                  > acy'

O, uwazaj droga basiu abys sie wlasnym jadem sciekajacym po Twoich zabkach nie zatrula.

Berlin, Westberlin konkretnie, tu byl kapitalizm, Przodownicy Pracy to byli w komunie.
                  • boomerang Re: Szwecja zaostrza prawo 05.08.26, 11:42
                    Westberlin, powiadasz. To dlaczego dziś mieszkasz na terenie byłej NRD?
                    • j0rl.1 Re: Szwecja zaostrza prawo 05.08.26, 18:51
                      boomerang napisał:

> Westberlin, powiadasz. To dlaczego dziś mieszkasz na terenie byłej NRD?

masz demenz drogi boom. Pisalem wiele razy o tym.
                      Jak skonczylem w koncu moje zycie zawodowe poszukalem mieszkania poza Berlinem niedaleko mojej corki. I do tego znalazlem bardzo ladne, pierwszy lokator, nowiutkie, z rekuperacja, doskonale izolowane i je wynajelem.

W Berlnie ostatnie kilkanascie lat mieszkalem w starym budownictwie tez ca. 55qm jak to nowe, duzo tansze bo z ogrzewaniem ca 450€/miesiac, nie bylo zle naturalnie, teraz prawie 800€. No ale wtedy to bylem w domu spac praktycznie tylko, praca fitnesstudio wyjazdy teraz zyje w domu troche wiecej wiec ladniutkie mieszkanie ma zalety.

A mieszkam ca. 4km od bylego Muru, SBahn co 10 minut do Berlina mam ponizej 10 minut na piechote, aautobusy w rozne strony jezdza tu co chwila, tu sie duzo buduje nowego jest ladnie, dla mnie idealnie.

Skopjuj sobie to drogi boom, daj mu wyrazisty tytul, jak znowu zapomnisz dlaczego sie wyprowadzilem pod Berlin do bylego DDRu to wez i sobie przeczytaj.
                      • boomerang Re: Szwecja zaostrza prawo 05.08.26, 23:46
                        Mnie to Jorłowie naprawdę lata, czy masz muszlę klozetową, czy też dziurę w podłodze, albo czy onuce pierzesz ręcznie, czy maszynowo.
                        • j0rl.1 Re: Szwecja zaostrza prawo 06.08.26, 14:59
                          boomerang napisał:

> Mnie to Jorłowie naprawdę lata, czy masz muszlę klozetową, czy też dziurę w pod
                          > łodze, albo czy onuce pierzesz ręcznie, czy maszynowo.

ja odpowiedzialem Tobie merytoryczmie na Twoje pytanie dlacxzego przeprowadzilem sie do bylego DDRu.

Tak zapytales:

boomerang napisał:

> Westberlin, powiadasz. To dlaczego dziś mieszkasz na terenie byłej NRD?

Jak Ciebie to nie interesuje to po co pytasz?
              • boomerang Re: Szwecja zaostrza prawo 05.08.26, 00:14
                >Stad wlasnie moje pdejscie, pozytywane, do kapitalizmu, do produktywnosci

Jorłow, komuna z ciebie wyłazi, niczym słoma z butów.
              • boomerang Re: Szwecja zaostrza prawo 05.08.26, 00:18
                > 37 lat pracy konstruujac elektrnike przemyslowa w kapitalistycznym przedsiebiorstwie najpierw 150 ludzi pod koniec 500 pracownikow.

To dlaczego cię płacili tyle co sprzątaczce?

> jako ze mialem duze zarobki placilem duze podaki

Już ci parę lat temu udowodniłem że miałeś niskie zarobki.
                • j0rl.1 Re: Szwecja zaostrza prawo 05.08.26, 10:46
                  boomerang napisał:

> > 37 lat pracy konstruujac elektrnike przemyslowa w kapitalistycznym prz
                  > edsiebiorstwie najpierw 150 ludzi pod koniec 500 pracownikow.

>
                  > To dlaczego cię płacili tyle co sprzątaczce?

> > jako ze mialem duze zarobki placilem duze podaki

> Już ci parę lat temu udowodniłem że miałeś niskie zarobki.

Eh Ty boom, looser na emigracji.

Ale pogrzebalem w moich starych papierach dalej. Ja bylo z zarobkami u mnie na poczatku mojej pracy w tej firmie.
                  Zalaczalem juz tu przed paru miesiacami zdjecia z moich umow tej pierwszej z listopada 1982 potem ze stycznia 1983. Najpierw mialem z tej pierwszej pensje 2700DM/miesiac potem, w styczniu podniesiono mi do 3000DM/miesiac. Pisalem ze po ponad roku jak zbudowalem ten galwanomonitor, duze urzadzenie ktore u klientow dzialalo, dostalem podwyzke z 1000DM.
                  A wiec to tez pokaze, zdjecie. Najpierw pierwsza umowa z 2700DM/m potem po 1,5 miesiacu juz 3000DM, to juz bylo na forum, a potem po 1,5 roku juz ponad 4250DM/miesiac. Ta ostania to kwit z wyplaty, widac znowu ze nazwsko J i OR reszte naturalnie zamazalem jest czyli tak jak moj nick.
                  W tym ostatnim widac tez tzw Urlaubsgeld ponad 1300DM dodatkowo, bylem wtedy z 2 tygodnie i pare dni(?) na urlopie.
                  Te 52DM co widac to doplata pracodawcy dodatkowa na skladane tworezenie „majatku“ pracobiorcy, malo ale zawsze.

Pamietam jak przed kilku miesiacami pokazalem te umowy to Petra napisale ze te 2700DM/mies to byla wtedy gdzies srednia pensja w Niemczech. Anstrahuje ze po 1,5 roku mialem 50% wieksza pensje jak te 2700DM, samo to swiadczy ze nawet wtedy juz sporo zarabialem. Bo chcialbym zobaczyc tu emigranta ktory pierwsze pensje mial srednia w np. w Niemczech. Czy w Australii itd. Zaden, byliscie gdzies w dole zarobkow do sredniej pensji w kraju waszej emeigracji byliscie oddaleni o lata swietlne.
                  • boomerang Re: Szwecja zaostrza prawo 05.08.26, 11:31
                    Demenz przez ciebie przemawia .
                  • j0rl.1 Re: Szwecja zaostrza prawo 05.08.26, 18:54
                    Oczywiscie to ostatnie zdjecie, po tej duzej podwyzce jest obciete z calego kwitu.
                  • j0rl.1 Re: Szwecja zaostrza prawo 06.08.26, 16:16
                    Teraz spojrzalem jescze raz na to ostatnie zdjecie po tej podwyzce. I u gory widac pare faktow:

1. Eintritt (Dzien zaczecia tam pracy) 15.11.82. Zgadza sie z umowami wczesniejszymi
                    2. Kinder 1 czyli 1 dziecko

3. Steuerklasse 4. Taka sie bierze jak oboje w malzenstwie pracuja i zarabiaja. Oboje 4 ale to sie i tak rozliczy po roku z Finanzamtem. Moja zona po 1/2 roku praktyki na porodowce, polozna z Polskim, uznala dyplom i pracowala wtedy juz. Nie na caly etet, 2/3 ale zawsze. Ja na caly naturalnie a dokladnie caly ++.

Tak, moja zona jaka jedna z niewielu emigrantek z Polski, nie zaiwaniala sprzatajac po chalupach tubylcow co praktycznie wszystkie jakie znalem wtedy robily. Bo to umieja, zarabiaja na czarno wiec zasilki oporcz tego, normalne ostblockowe oszustwa.
                    • boomerang Re: Szwecja zaostrza prawo 06.08.26, 22:24
                      Rozumiem. Ponura niemiecka rzeczywistość. Dlatego lepiej emigrować do Nowego Świata.
                      • j0rl.1 Re: Szwecja zaostrza prawo 07.08.26, 20:18
                        boomerang napisał:

> Rozumiem. Ponura niemiecka rzeczywistość. Dlatego lepiej emigrować do Nowego Św
                        > iata.

A moglbys sie skupic drogi boom i napisac co dla Ciebie jest Ponura niemiecka rzeczywistość?
                        Chyba sie odniosles do mojego ostatniego wpisu.
                        Moze sprobuje pomoc i z Mojegu wpisu uloze pare pytan ktore dla Ciebie swiadczy o Ponura niemiecka rzeczywistość. Bo sa rozne sprawy i nie wiem ci miales na mysli z Ponura niemiecka rzeczywistość

Bo to stad mysle:

j0rl.1 napisał:

> Teraz spojrzalem jescze raz na to ostatnie zdjecie po tej podwyzce. I u gory wi
                        > dac pare faktow:
                        >
                        > 1. Eintritt (Dzien zaczecia tam pracy) 15.11.82. Zgadza sie z umowami wczesniej
                        > szymi
                        > 2. Kinder 1 czyli 1 dziecko
                        >
                        > 3. Steuerklasse 4. Taka sie bierze jak oboje w malzenstwie pracuja i zarabiaja.
                        > Oboje 4 ale to sie i tak rozliczy po roku z Finanzamtem. Moja zona po 1/2 roku
                        > praktyki na porodowce, polozna z Polskim, uznala dyplom i pracowala wtedy juz.
                        > Nie na caly etet, 2/3 ale zawsze. Ja na caly naturalnie a dokladnie caly ++.
                        >
                        > Tak, moja zona jaka jedna z niewielu emigrantek z Polski, nie zaiwaniala sprzat
                        > ajac po chalupach tubylcow co praktycznie wszystkie jakie znalem wtedy robily.

> Bo to umieja, zarabiaja na czarno wiec zasilki oporcz tego, normalne ostblockow
                        > e oszustwa.

Wiec pare propozycji:

1. Ja na caly naturalnie a dokladnie caly ++

2. Moja zona po 1/2 roku
                        praktyki na porodowce, polozna z Polskim, uznala dyplom i pracowala wtedy juz.

3. Tak, moja zona jaka jedna z niewielu emigrantek z Polski, nie zaiwaniala sprzat
                        ajac po chalupach tubylcow co praktycznie wszystkie jakie znalem wtedy robily.

Mi wyszlo ze te 3 sa mozliwe dla Ciebie jako Ponura niemiecka rzeczywistość

Mozesz sie skupic, wylezsc z demenz, moze wypij troche oleju z oliwek oczywiscie na zimno tloczonego odpowiedz?

Wiem, wiem , za trudne, nie odpowiesz sensownie. Wy tu juz tak macie. F1, s13 m6 i ta reszta
                  • j0rl.1 Re: Szwecja zaostrza prawo 07.08.26, 20:41
                    Acha dodam zdjecie z mojej pracowej wizytowki, Juz to pokazalam przed kilku miesiacami ale zeby byl komplet to jeszcze raz.
                    Oczywiscie zacemnione tam gdzie trzeba ale znowu widac z mojego nazwiska J i Or czyli moj nick
                    • boomerang Re: Szwecja zaostrza prawo 08.08.26, 01:10
                      > Juz to pokazalam przed kilku miesiacami
                      > widac z mojego nazwiska J i Or

a jakie jest twoje panieńskie nazwisko?
      • buldog2 Re: Szwecja zaostrza prawo 05.08.26, 20:12
        Nie dawać nic bez pracy - jak najbardziej. Tych którzy pracują, traktować jak wszystkich innych obywateli.
    • senioryta13 Re: Szwecja zaostrza prawo 04.08.26, 17:48
      basia_nobile napisała:

> Szwecja drastycznie zaostrza politykę migracyjną. Nowe przepisy wprowadzane prz
      > ez rząd mogą wywołać prawdziwą rewolucję w Europie. Od teraz obcokrajowcy mogą
      > zostać deportowani nie tylko za złamanie prawa, ale za... „nieprzyzwoite zachow
      > anie”, nieuczciwość, a nawet krytykę państwa.
      >
      > Co to oznacza w praktyce? Praca na czarno, nieujawnione dochody, unikanie lecze
      > nia odwykowego czy wyłudzanie zasiłków – to wszystko może być biletem powrotnym
      > do kraju pochodzenia. Dodatkowo kontrowersje budzi tzw. „prawo szpicla”, zmusz
      > ające urzędników do zgłaszania osób z nieuregulowanym statusem.

Dzieki Trumpowi Europa przeglada na oczy.
      Szkoda, ze do naszych demukratow ta oczywista prawda jakos nie moze dotrzec.

• monalisa2016 Re: Szwecja zaostrza prawo 04.08.26, 18:12
        senioryta13 napisał:

> Dzieki Trumpowi Europa przeglada na oczy.
        > Szkoda, ze do naszych demukratow ta oczywista prawda jakos nie moze dotrzec.
        >
        >
        Lol, dzieki Trumpowi istnieje Europa (lol), kobieto przestan siac nam piasek w oczy, Kto jest winny temu co stalo sie w hiszpanskich enklawach? No kto? Kto podslodzil to Maroku 40 milionami dolarow? No kto? Sadzisz ze ludzie w Europie sa takimi durniami jak tu niektorzy na forum z wypaczonymi mozgami z toba na czele? Ludzie potrafia czytac, myslec i laczyc punkty z soba!
        • malkontent6 Re: Szwecja zaostrza prawo 04.08.26, 22:45
          monalisa2016 napisał(a):

> Kto jest winny temu co stalo sie w hiszpanskich enklawach? No kto?

Oczywiście Trump.
          • j0rl.1 Re: Szwecja zaostrza prawo 04.08.26, 23:08
            malkontent6 napisał:

> monalisa2016 napisał(a):
            >
            > > Kto jest winny temu co stalo sie w hiszpanskich enklawach? No kto?

> Oczywiście Trump.

U mnie w mediach stalo ze USA/Trump oplacil Maroko aby przestali pilnowac wojskiem i policja dostepu do tych exlaw Hiszpanii. Bo EU/Hiszpania mialaz tamtejszym dyktatorem czyli krolem umowe ze marokanska pllicja bedzie pilnowala aby sie nie pchali co tam.
      • j0rl.1 Re: Szwecja zaostrza prawo 04.08.26, 19:27
        senioryta13 napisał:

Tacy jak Ty droga senioryto tez nie jestes pozytecznym immigrantem, w Twoim przypadku do USA. Bo biede klepiesz oficjalnie, napeno biezesz jakies pomoce socjalne, dorabiasz na czarno sprzatajac domki butelki zbierasz i tak dorabiasz tez na czarno. I mimo ze masz obywatelstwo to tez powinno sie takich obywatelstwo zabierac i won. U mnie tez obywatelstwo zabrac i won.
        Cos Trump za cienki jak widze na to. No ale moze dojdzie i do tego.
        • felusiak1 Re: Szwecja zaostrza prawo 04.08.26, 21:47
          No proszę. Okazuje się,ze senioryta ma wypaczony mózg isieje piach w oczy oraz jest biedna, zbiera butelki i sprząta goowna. To sie nazywa merytoryczna dyskusja.
          Ciekawe czy senioryta jest brzydka i gruba. O, i może do tego ma żółte zęby?
          • j0rl.1 Re: Szwecja zaostrza prawo 04.08.26, 22:49
            felusiak1 napisał:

> No proszę. Okazuje się,ze senioryta ma wypaczony mózg

znowu wymyslas co ja niby powiedzialem drogi f1? Tak jak o spadpchroniarzach. Tu:

forum.gazeta.pl/forum/w,50,180148956,180148956,Pomaranczowy_drepcze_w_miejscu_zwanym_Ormuz.html?so=0
            Wcale nie ma wypaczonego mozgu, klamanie nie jest wynikiem wypaczonego mozgu, klamanie jest wynikiem wychowania. Tak jak u Ciebie drogi f1.

Ale fakt ma slabawy mozg, z tym ze wielu takich jest. Daltego jest biedna.

> isieje piach w oczy oraz

Oczywiscie ze klamie co rusz jak pisze o sobie

> jest biedna, zbiera butelki

Byla tu dwa watki, jeden sama zalozyla o zbieraniu butelek aby dostac pieniadze. Wystarczajaco wyraznie widac bylo ze to ja zywtnie obchodzi, jej propozycje zmiany systemu kaucyjnego w Polsce byly jednoznaczne aby ludzie co te buteli kupili nie mieli checi je odnosic a wtedy wkraczaoja do akcji „zbieracze butelek“. W USA jest to nagminne. Jak ja zapytalem czy a stanie gdzie mieszka sa pieniadze za oddawane butelki powiedziala ze nie. Jak jej pokazalem ze w stanie pod NY gdzie mieszaka sa pieniadze za butelki zassalo ja. Dlaczego klamala? Bo jest z tych wedrownikow zbierajacych buteli aby zarobic.

> i sprząta goowna.

Sprzata domy przeciez to robi przytlaczajaca wiekszosc Polek w USA. Co najmniej najpierw bo sa takie co sie od tego dna odbija ale sporo w nim siedzi. I wtedy znaczy to ze na czarno zarabia a wtedy tez znaczy ze jak ma prawo do socjali jakis to je bierze. Wlasnie tacy sa najbardziej przeciwni tym migrantom bo wiedza ze migrancji z tego samego co i oni zloba biora a wtedy maja strach ze dla nich bedzie mniej z tego zloba.

>To sie nazywa merytoryczna dyskus
            > ja.

Jak najbardziej nerytoryczna z mojej strony, z Twojej drogi f1 juz nie, jest tematem watku. Zato Twoje odpowiedzi albo ich brak, patrz watek co zalinkowalem w tym wpisie jest niemerytoryczna. Jest klamstwem.

> Ciekawe czy senioryta jest brzydka i gruba. O, i może do tego ma żółte zęby?

A to mi wisi i powiewa jak wyglada. Ale Ty jestes ciekwy tego wiedze drogi f1? Tez mi wisi i powiewa czy jestes tego ciekawy.
          • monalisa2016 Re: Szwecja zaostrza prawo 04.08.26, 23:27
            felusiak1 napisał:

> No proszę. Okazuje się,ze senioryta ma wypaczony mózg isieje piach w oczy oraz
            > jest biedna, zbiera butelki i sprząta goowna. To sie nazywa merytoryczna dyskus
            > ja.
            > Ciekawe czy senioryta jest brzydka i gruba. O, i może do tego ma żółte zęby?
            >

Felus mnie by bylo wstyd napisac taki post jaki wyrznela tu senioryta (to juz nie pierwszy raz), takie oblakanie, taki fanatyzm nie rzadko sie spotyka ale mimo tego widzi sie to dosc dokladnie w zaocenicznej frakcji wylaczajac z niej Malko, Malko potrafi jeszcze po ludzku rozmawiac ale ty? Powiedz tak szczerze Felus kiedy napisales chodzby jeden normalny post ktory mozna by bylo potraktowac jako neutralny z zacheta do ciekawej dyskusji? Jak dlugo jestem uczestnikiem tego forum, a to sa juz bardzo, bardzo dlugie lata jeszcze nie zauwazylam takiego.

Twoj styl to: "Przecież nieustannie natchniona konspiracyjnymi aktywistami wypisujesz pietrowe farmaony.
            Moze weź jakieś pastylki albo pójdź do kina albo na spacer......"
            Mam przytoczyc ci wiecej takich? Tu link: forum.gazeta.pl/forum/w,50,180195774,180195774,Truth_API_dostep_do_medium_100_tys_miesiecznie.html

Powiedz jakiej odpowiedzi oczekujesz po glupkowatych zaczepkach, prowokacjach? Takiej jaka prowokujesz, jeszcze pretensje czy narzekania?
      • monalisa2016 Re: Szwecja zaostrza prawo 05.08.26, 16:49
        senioryta13 napisał:

>
        >

x.com/RepThomasMassie/status/2083993304035950881?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E2083993304035950881%7Ctwgr%5Ea1ef9d5fce50166e433fda94cbed2bb590ed3657%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fthepeoplesvoice.tv%2Fthomas-massie-gop-40-million-us-tax-dollars-morocco-fund-migrant-invasion%2F

x.com/FmrRepMTG/status/2084005012963832019?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E2084005012963832019%7Ctwgr%5Ea1ef9d5fce50166e433fda94cbed2bb590ed3657%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fthepeoplesvoice.tv%2Fthomas-massie-gop-40-million-us-tax-dollars-morocco-fund-migrant-invasion%2F
        Czy trzeba to komentowac? Nie sadze, wszystko jasne.
        • monalisa2016 Re: Szwecja zaostrza prawo 05.08.26, 17:19
          O tym slyszalo sie juz duzo wczesniej zanim media w Polsce oglosily, lepiej pozno jak wcale. Stany potrzebuja nowej sily politycznej.

dorzeczy.pl/swiat/925030/w-usa-szykuje-sie-nowa-partia-trump-zdradzil-maga.html
          www.youtube.com/watch?v=ok9yRAfG5MA
          Felus zaraz mi napisze ze pisze bzdety. :-)
          • senioryta13 Re: Krotko 05.08.26, 17:51
            monalisa2016 napisał(a):

> O tym slyszalo sie juz duzo wczesniej zanim media w Polsce oglosily, lepiej poz
            > no jak wcale. Stany potrzebuja nowej sily politycznej.
            >
            >
            > dorzeczy.pl/swiat/925030/w-usa-szykuje-sie-nowa-partia-trump-zdradzil-maga.html
            > www.youtube.com/watch?v=ok9yRAfG5MA
            > Felus zaraz mi napisze ze pisze bzdety. :-)

Zdrajcy , malo znaczacy.
            • j0rl.1 Re: Krotko 05.08.26, 18:52
              senioryta13 napisał:

> > dorzeczy.pl/swiat/925030/w-usa-szykuje-sie-nowa-partia-trump-zdradzil-maga.html
              > > www.youtube.com/watch?v=ok9yRAfG5MA
              > > Felus zaraz mi napisze ze pisze bzdety. :-)
              >
              >
              > Zdrajcy , malo znaczacy.

I zeby tak bylo ze nic nie znacza, jak kocham Trumpa jako predzia. Bo zycze USA wszystkiego najgorszego a on akurat jest tu idealny do realizacji mojego zyczenia.
              • senioryta13 Re: Krotko 05.08.26, 19:13
                j0rl.1 napisał:

> senioryta13 napisał:
                >
                >
                > > > dorzeczy.pl/swiat/925030/w-usa-szykuje-sie-nowa-partia-trump-zdradzil-maga.html
                > > > www.youtube.com/watch?v=ok9yRAfG5MA
                > > > Felus zaraz mi napisze ze pisze bzdety. :-)
                > >
                > >
                > > Zdrajcy , malo znaczacy.
                >
                > I zeby tak bylo ze nic nie znacza, jak kocham Trumpa jako predzia. Bo zycze USA
                > wszystkiego najgorszego a on akurat jest tu idealny do realizacji mojego zycze
                > nia.

Powtarzasz sie.
                • j0rl.1 Re: Krotko 05.08.26, 21:27
                  senioryta13 napisał:

> j0rl.1 napisał:
                  >
                  > > senioryta13 napisał:
                  > >
                  > >
                  > > > > dorzeczy.pl/swiat/925030/w-usa-szykuje-sie-nowa-partia-trump-zdradzil-maga.html
                  > > > > www.youtube.com/watch?v=ok9yRAfG5MA
                  > > > > Felus zaraz mi napisze ze pisze bzdety. :-)
                  > > >
                  > > >
                  > > > Zdrajcy , malo znaczacy.
                  > >
                  > > I zeby tak bylo ze nic nie znacza, jak kocham Trumpa jako predzia. Bo zyc
                  > ze USA
                  > > wszystkiego najgorszego a on akurat jest tu idealny do realizacji mojego
                  > zycze
                  > > nia.

> Powtarzasz sie.

I dobrze. Bo narazie wyglada na to ze sie co do Trumpa nie pomylilem
                  • senioryta13 Re: Krotko 05.08.26, 23:42
                    j0rl.1 napisał:
                    >
                    > I dobrze. Bo narazie wyglada na to ze sie co do Trumpa nie pomylilem

Tzn. ze wierzysz/ufasz swoim mediom.
                    W takim razie powodzenia.
                    • j0rl.1 Re: Krotko 06.08.26, 15:11
                      senioryta13 napisał:

> Tzn. ze wierzysz/ufasz swoim mediom.

Bzdury. Przeciez moje poglady sa bardzo odlegle jak w Niemczech czy w Polsce media nadaja. Wiec jest oczywiste ze traktuje ze klamia. Bo klamia.

Ty tez klamiesz ale raczej powtarzasz bezmyslnie klamstwa z jakis tam mediow. Bo poza swoimi sprawami to malo klamiesz ale Tylko daltego ze slabo myslisz.

> W takim razie powodzenia.

Oczywscie ze i bez Twojego zyczenia mam powodzenie. Oparte na mnie.
          • monalisa2016 Re: Szwecja zaostrza prawo 06.08.26, 09:03
            monalisa2016 napisał(a):

> O tym slyszalo sie juz duzo wczesniej zanim media w Polsce oglosily, lepiej poz
            > no jak wcale. Stany potrzebuja nowej sily politycznej.
            >
            >
            > dorzeczy.pl/swiat/925030/w-usa-szykuje-sie-nowa-partia-trump-zdradzil-maga.html
            > www.youtube.com/watch?v=ok9yRAfG5MA
            > Felus zaraz mi napisze ze pisze bzdety. :-)
            >
            >

Dla anglojezycznych ta osoba nie jest najprawdopodobniej obca, znana postac z angielskich mediow.

www.youtube.com/watch?v=Jg1wv40Evbs
    • buldog2 Re: Szwecja zaostrza prawo 05.08.26, 20:13
      Nareszcie.
      • buldog2 Re: Szwecja zaostrza prawo 06.08.26, 17:49
        Klasyk mówi, że na krótki czas można ogłupić większość, a jakąś mniejszość można ogłupiać długo. Tutaj na bardzo długo ogłupiono większość, ale się skończyło.
        • monalisa2016 Re: Szwecja zaostrza prawo 06.08.26, 18:46
          Szwecja zaostrza prawo co chwile i jakos zmian na lepsze sie nie widzi. Tylko naiwni w to wierza. Bruksela czuwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka