Gość: Shanky Re: Prezydent Rosji oskarża Zachód o knowania na IP: 213.77.86.* 06.12.04, 23:53 Cóż, Putinowi za bardzo się nie dziwię, nie udało mu się zasadzić na Ukrainie jedynie słusznego modelu demokracji (czyt. rosyjskiego), więc się teraz skubaniec miota ze wściekłości. A już tym bardziej, iż to w dużej mierze polska pomoc wpłyneła na wynik rozmów "okrągłego stołu". A co do pana Niuńka, to "rzeczywiście" Putin ma 100% racji, drugie 100% pokazuje w Czeczenii!!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myślący CO ZA FAŁSZ i TUPET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 00:10 Jak na prawdziwego bolszewika przystało Putin łże jak z nut. Nie kto inny tylko Rosja podzieliła Niemców na ludzi I i II kategorii, a można nawet powiedzieć, że zdegradowała Niemców z NRD do drugiej kategorii. Jeśli Putin chce udzielać rad niech najpierw sam ich sobie udzieli. Całemu Wolnemu Światu właśnie cały czas o to chodzi, by nikt się nie wtrącał w sprawy Ukrainy, by Ukraińcy mogli dokonać wolnego wyboru. Putin obstawiając swojego kandydata - kryminalistę złamał zasady miał swój udział w fałszerstwach i manipulacjach, a teraz udaje obrońcę zasad przyzwoitości. Porównać go można do złodzieja, który wypadł ze sklepu z pełnymi kieszeniami kradzionych rzeczy i krzyczy dla odwrócenia uwagi - łapcie złodzieji, tam kradną. To niestety nic nowego - tak od wieków wygląda polityka w wykonaniu rosyjskim. Pokty i porozumienia podpisują po to, by je zrywać. Nasze pojęcie honoru tam nie istnieje. Nie ma takiego porozumienia, którego Rosja by nie złamała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuszka JAK ON KŁAMIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ha3.agh.edu.pl 07.12.04, 00:14 To sie w glowie nie miesci, jak ten czlowiek klamie !!! To sie moze pomiescic w glowie tylko tym, ktorzy przezyli komunizm... Na Zachodzie mu uwierza, bo nie przyjdzie im do glowy, ze polityk moze tak bezczelnie w żywe oczy łgać... Zimna wojna tak naprawde nigdy sie nie skonczyla. Sowiety nadal trwaja, mamy je tuż przy boku. Po tym popisie nikt nie powinien miec złudzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bigos Tak, tak, Putin to Homo sovieticus IP: *.fra.bpool.celox.de 07.12.04, 14:05 Tu wlasnie pieknie wychodzi na jaw, skad Putin jest rodem. Homo sovieticus, czystej wody. Pokazuje czarne i mowi ze jest biale. Tak tych ruskich przywodcow to my wlasnie znamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Niuniek, jestes hipokryta , wcale nie mniejszy od IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.12.04, 00:16 Putina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Cynizm... IP: *.icpnet.pl 07.12.04, 00:21 KGB-owiec, aparatczyk i bandyta mordujący czeczeński naród, po nieudanej próbie sfałszowania wyborów nawołuje o sprawiedliwość... co za świat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: Cynizm... IP: *.top.net.pl 07.12.04, 00:26 Próba sfałszowania wyborów w Kijowie była faktycznie nieudana. Pamiętaj jednak o tym, że fałszerstwa wyborcze w Mińsku i Moskwie się udały! Udały się - chociaż nie każdy to zauważył - fałszerstwa wyborcze w Polsce w roku 2001. Jakoś trzy ugrupowania wyborcze: PSL, Lepper i LPR, nie potrafiły rozliczyć się z funduszy. I jakoś przypadkiem akurat te trzy orientacje były przeciwko integracji z UE, przeciwko sojuszowi z USA oraz za "handlem z wielkim rynkiem wschodnim" oczywiście z dotacjami od polskiego podatnika. Tylko że ja w te przypadki nie wierzę. Zresztą w przypadku lepperowców fałszerstwa wyborcze zaczęły wychodzić na jaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Cynizm... IP: *.icpnet.pl 07.12.04, 00:32 > Pamiętaj jednak o tym, że fałszerstwa wyborcze w Mińsku i Moskwie się udały! a to akurat racja, tyle, że zachodowi rzeczywiście w tym momencie zależało bardziej na stablilizacji niż na demokracji... nie pierwszy raz dano w tej sprawie przysłowiowej "dupy"... > 2001. Jakoś trzy ugrupowania wyborcze: PSL, Lepper i LPR, nie potrafiły > rozliczyć się z funduszy tu się zgadzamy w 100%. A PSL jako taki zawsze był wg mnie polityczną przechowalnią dla różnej maści lewych businessmanów, typowych populistów - koniunkturalistów. o LPR i SSamoobronie nie wspomnę... pozdrawiam. m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara [...] IP: 217.153.221.* 07.12.04, 00:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ [...] IP: *.top.net.pl 07.12.04, 00:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara A Polacy to dziwna mieszanka Kaszubów,Hanysów, IP: 217.153.221.* 07.12.04, 02:00 Górali,Zaburzan,Watykańczyków i szatan jeden wie czego jeszcze. Jakkolwiek ciemny cień na kraj (jeszcze ciemniejszy niż czarna mafia watykańska) kładą różnej maści US-polaczki, kim a raczej czym oni są nikt nie wie, jedyna rada - wytrzebić jak robactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.R. Re: A Polacy to dziwna mieszanka Kaszubów,Hanysów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.12.04, 02:08 Drogi Panie zapomniała pan o sporej grupie grup etnograficznych. Pana postulat o wytępieniu kogokolwiek skłądam na pana niewątpliwie młodzieńczy zapał do niepodejmowania jakich kolwiek zobowiażań i odpowiedzialności tak za czyn jak i za słowa. Pozdrawiam K.R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara Zbyt dosadnie to ująłem, ale lepiej zrobić IP: 217.153.221.* 07.12.04, 02:53 porządek z grupką proamerykańskich oszołomów, niż by potem Europa miała robić porządek z 40mln krnąbrnych Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fidel castro Re: Che guevara, faszyzujacy antypolak IP: *.san-francisco-16rh15-16rt.ca.dial-access.att.net 07.12.04, 03:59 NIEZLE SIE GOTUJE W TWOIM CZAINIKU. WISZ CO, JESLI BOZIA CHCE KOGOS POKARAC, ODBIERA MU ROZUM. Niech zyja Stany Zjednoczne - powtarzaj to idioto nim pojdziesz spac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. [...] IP: *.utc.com 07.12.04, 16:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kzh A ty kto ? Polak maly ? Spieprzaj na Kubę ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 20:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Czy ty kiedys byles w USA lub Kanadzie ? IP: *.sympatico.ca 07.12.04, 02:23 Polska nikomu s USA ani Kanadzie nie imponuje. Rosja natomiast sie zachwycaja ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mac Re: Jak polaczkowate świnie mogą woleć yebanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 01:19 Witaj komunistyczna ku.. :) co az cie oczy bola od czytania tych komentarzy :D to super baw sie dobrze .... czytaj az oslepniesz. Na marginesie nie wyjezdzaj mi tu smadku z bracmi slowianami ...w czasch gdy Polska byla potega gospodarcza i militarna jednym z najbardziej oswieconych krajow w europie twoji Rosjanie biegali po syberi i okladali sie kijami .Polacy popelnili jeden zasadniczy blad ze nie wytlukli tej calej zarazy dawno temu a mielismy do tego kilka okazji byloby o wiele spokojniej na swiecie a i atmosfera bylaby czystsza bez smierdzacych kacapow .... co do anglosasow to coz zrozum durniu ze Polske i USA laczy wspolna historia ,tak samo z Francja czy Anglia .... no z Rosja tez mamy wspolna historie jaka to kazdy wie ..wiec niech spieprzaja do siebie i nie prawia moralow innym . ----------------------------------- Obrońca demokracji -----------> Batiuszka Putin .... zabojczy dowcip hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjhkkhhjk No to mnie rozśmieszyłeś wspólna z USA historia - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 01:27 I braterstwo broni ... :))))))))))))))))))))) Oni na codzień nie zdają sobie że istniejemy , od czasu do czasu jesteśmy dla nich użytecznymi głupolami , potrzebnymi do potakiwania . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mac Re: No to mnie rozśmieszyłeś wspólna z USA histor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 12:42 Pomyslales zanim napisales ??? Chyba nie bo niewiem co ma wspolnego wspolna historia do sytuaji dnia obecnego?? prosze cie nasz bolszewicki agitatorze wyjasnij mi to bo niestety ja opieram sie na faktach ty na wlasnej glupocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara Powiedz mi jak to jest być sprzedajną szmatą? IP: 217.153.221.* 07.12.04, 01:56 Robisz z siebie taki kawał łajna bo się Amerykanów boisz, czy może poprostu odczuwasz jakąś dziwną masochistyczną przyjemność z bycia takim gó..jadem? Wytłumacz mi bo chciałbym poznać co siedzi w mózgach takich szmat jak ty. Potrafiłem zrozumieć odchyły umysłowe różnych psychopatów, ale wy US-polaczkowata trzodo jesteś dla mnie zagadką, moje zdolności pojmowania przekracza zrozumienie jak można być aż takimi szmatami. Czy pomożesz mi zrozumieć??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.R. Re: Powiedz mi jak to jest być sprzedajną szmatą? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.12.04, 02:14 Drogi Panie... język jakim sie Pan posługuje plugawi to forum. Proszę o postawienie jakichkolwiek (ufam ze pan potrafi) wniosków dotyczących Pana przedmówcy w sposób kulturalny. Dopraszam sie też nie używania sformuowania "polaczkowie" jest to określenie obelzywe. Jak mniema jest Pan w jakiś sposób z Polska zwiazany więc używajc powyżeszego zwrotu kala Pan także Siebie. Pozdrawiam K.R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara Drogi Panie IP: 217.153.221.* 07.12.04, 02:44 Gość portalu: K.R. napisał(a): > Drogi Panie... język jakim sie Pan posługuje plugawi to forum. Dostosowuję się do poziomu przedmówcy by było mu raźniej. > Proszę o > postawienie jakichkolwiek (ufam ze pan potrafi) wniosków dotyczących Pana > przedmówcy w sposób kulturalny. Jedyne kulturalne podejście to tego czegoś co pisało przede mną to milczenie. > Dopraszam sie też nie używania sformuowania "polaczkowie" jest to określenie > obelzywe. Jak mniema jest Pan w jakiś sposób z Polska zwiazany więc używajc > powyżeszego zwrotu kala Pan także Siebie. Właśnie dlatego używam określenia "polaczek" by nie obrażać Polaków do których mam nadzieję i pan się zalicza. Pozdrawiam Che Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ o tych "polaczkach" IP: *.top.net.pl 07.12.04, 10:03 To jest czystej wody rusycyzm od "poliacziszka". Przodkowie tego osobnika mordowali Polaków np. w Katyniu. Teraz jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara Re: IP: 217.153.221.* 07.12.04, 12:32 Gość portalu: ZZ napisał(a): > To jest czystej wody rusycyzm od "poliacziszka". > Przodkowie tego osobnika mordowali Polaków np. w Katyniu. > Teraz jasne? A twoi przodkowie mordowali Rosjan w obozach jenieckich na początu lat 20-ych (jeszcze więcej niż w Katyniu). Jednak Rosjanie się podziesięciokroć zrechabilitowali ocalając Polską Nację od unicestwienia. Polacy zaś niczym nie zmazali krzywd wyrządzonych Rosjanom, mimo to Rosjanie szlachetnie im je w końcu wybaczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: IP: *.top.net.pl 07.12.04, 14:39 Istotnie, moi przodkowie nasiekli wiele pindosowatego wschodniego bydła w roku 1920 pod Warszawą. Jestem z tego dumny. Moi przodkowie nasiekli także niemało Niemiachów i Japończyków w czasie II wojny światowej. Też jestem z tego dumny. Tradycja rodzinna będzie kontynuowana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara Nie mówiłem, ośla pało, o Bitwie Warszawskiej IP: 217.153.221.* 07.12.04, 15:14 lecz o wymordowaniu kilkudziesięciu tysięcy jeńców radzieckich. Jeśli jesteś z tego dumny to powoli zaczynam rozumieć poco był Katyń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Brawo! Ale dla mnie! IP: *.top.net.pl 07.12.04, 15:36 Widzicie, jak udało mi się zdemaskować sowieckiego zbrodniarza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Re: Powiedz mi jak to jest być sprzedajną szmatą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 02:40 Popatrz w lustro, a bedziesz wiedzial, jak wyglada sprzedajna szmata, Tomsonow/guevarow. Az smiech bierze, jak sie czyta twoje bezradne, bezsilne ujadania. Twoi idole dostaja w d... i kompromituja sie wszedzie, gdzie tylko moga, to i frustracja takich moskiewskich sprzedawczykow rosnie. Twoje zdolnosci pojmowania w ogole sa niewielkie, wiec nic dziwnego, ze nie rozumiesz, jak mozna nie byc ruso- sowiecka szmata. Ale troche cie tlumaczy fakt, ze zrobil cie przypadkiem kranoarmiejec z Pln Grupy Wojsk Radzieckich przejezdzajacy przez Slupsk. Podswiadomie pragniesz, by wrocil? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara Re: Powiedz mi jak to jest być sprzedajną szmatą? IP: 217.153.221.* 07.12.04, 02:49 Gość portalu: Jerry napisał(a): > Popatrz w lustro, a bedziesz wiedzial, jak wyglada sprzedajna szmata, > Tomsonow/guevarow. Ja nie pro-jankes, ja pro-Słowianin i pro-Europejczyk, więc nie wiem o czym ty do mnie tu rozmawiasz :-? > Az smiech bierze, jak sie czyta twoje bezradne, bezsilne ujadania. Bezsilność do domena Polaków, ja już na szczęście Polakiem nie jestem. > Twoi idole > dostaja w d... i kompromituja sie wszedzie, gdzie tylko moga, Jak już mówiłem ja nie kibicuję jankesom, więc to że dostają oni w Iraku i tracą na rzecz lewaków wszelkie wpływy na swojej półkuli jedynie mnie raduje :-) > to i frustracja takich moskiewskich sprzedawczykow rosnie. ????????????????????????????????????? Słowianin i Europejczyk trzymający ze Słowianami i Europejczykami to zdrajca? Coś chyba się tobie wszystko pochrzaniło. > Twoje zdolnosci pojmowania w ogole sa niewielkie, wiec nic dziwnego, ze nie > rozumiesz, jak mozna nie byc ruso- sowiecka szmata. Tak samo jak i polską szmatą, ale ja nie jestem szowinistą więc nie rozumuję w ten sposób. > Ale troche cie tlumaczy > fakt, ze zrobil cie przypadkiem kranoarmiejec z Pln Grupy Wojsk Radzieckich > przejezdzajacy przez Slupsk. Podswiadomie pragniesz, by wrocil? Ja nie ze Słupska, a krasnoarmiejcy na terenie Polski mieli odgórny zakaz łączenia się w pary z polskimi kobietami. Więc znowu pudło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: Powiedz mi jak to jest być sprzedajną szmatą? IP: *.top.net.pl 07.12.04, 10:08 Pro-Europejczyk i pro-Słowianin nie może być miłośnikiem wschodniej dziczy z Moskwy. Moskwa to nie Europa. Przyznał się, że nie jest Polakiem. Wcale mnie to nie dziwi. Zresztą w poprzednim poście był kolejny rusycyzm "do ciebie rozmawiam". Nie wchodzę w dywagacje genetyczne, zwłaszcza w przypadku niewiadomego pochodzenia głupich gnid. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ur czerwonoarmiejce.... IP: *.49.194.203.acc01-dryb-mel.comindico.com.au 07.12.04, 12:20 gwalcili kobiety,ale co wymagac od dzikusow zatrzymanych w rozwoju ewolucyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara Re: czerwonoarmiejce.... IP: 217.153.221.* 07.12.04, 12:25 Gość portalu: ur napisał(a): > gwalcili kobiety, Tak, niemieckie kobiety. Po nieludzkich mordach jakie szwaba zadały Słowianom i Żydom, postępowanie Czerwonoarmiejców wobec Niemców było jak najbardziej uzasadnione. > ale co wymagac od dzikusow zatrzymanych w rozwoju ewolucyjnym. Napewno nie wdzięczności dla radzieckich wyzwolicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as21 Co ty dziecino pieprzysz, gwałcili takze Polki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 20:33 jeżeli juz mamy o tym pisac. Wkurza mnie jak taki podrostek sie madruje, cos tam liznął i madrala . Gó.. wiesz chłoptasiu, ja pamietam rok 1945 na Pomorzu i w Wielkopolsce. Ruscy dezerterzy biegali z siekierami i brzytwami za babami. Nikt juz tego nie wspomina, bo to obciachowe. A ty bracie Słowianinie weź najlepiej węzełek i syp do tych których tak kochasz. Tatuś, tez pewnie komuch pobłogosławi cie na drogę. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara Tak samo jak Amerykanie Francuzki czy Włoszki. IP: 217.153.221.* 07.12.04, 22:20 Zdarzenia skrajnie marginalne, bezwzględnie tępione i aż obciach takie coś wyciągać. Gość portalu: as21 napisał(a): > jeżeli juz mamy o tym pisac. Wkurza mnie jak taki podrostek sie madruje, cos > tam liznął i madrala . Gó.. wiesz chłoptasiu, ja pamietam rok 1945 na Pomorzu > i w Wielkopolsce. Ruscy dezerterzy biegali z siekierami i brzytwami za babami. Bredzisz! Zresztą tam mieszkali Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as21 Za to cos napisał nazwe cie po prostu GNOJEM ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 17:51 Wiekopolanie i Pomorzanie to Niemcy ! A ty czerwona faszyzująca qrwo to kim jestes, na pewno nie Polakiem ! Smierdzisz tu po prostu na wszystkich forach ! Jedź na Kubę, tam twoje miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRicky Che aka Tomson równie żałosny jak jego imiennik IP: *.net.flashnet.pl 07.12.04, 21:16 Biedny żałosny Che-Tomson jesteś równie beznadziejny jak twój bardziej znany imiennik. "Wielki" specjalista od walki partyzanckiej a wystarczyło paru boliwijskich rangersów by załatwić jego i jego bandę błąkającą sie bez celu i sensu po dżungli. "Wielki" symbol rewolucji który skończył jako logo gadżetów produkowanych przez wielkie korporacje a jego gęba stała równie komercyjnym symbolem jak facjata myszki miki i batmana. I ty Che - tomson też jesteś żałosny. Niczym ratlerek irytujący ludzi swoim nieustannym jazgotem cały dzień wypisujesz dyrydymały na forum w nadziei że kogoś zdenerwujesz bo na nic więcej cię nie stać. Szczekaj do woli piesku. Karawana jedzie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ur LEPIEJ SZMACIC SIE SAMEMU NIZ BYC IP: *.49.194.203.acc01-dryb-mel.comindico.com.au 07.12.04, 10:46 SZMACONYM PRZEZ RUSKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara Więc lepiej do Rosji nie fikać i nie próbować IP: 217.153.221.* 07.12.04, 12:27 robić krzywdy Rosjanom, Niemcom nie wyszło to na dobre. Ale narody nie pałające nienawiścią do Rosjan nie muszą się niczego obawiać. Gość portalu: ur napisał(a): > SZMACONYM PRZEZ RUSKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Niemcom nie wyszło na dobre IP: *.top.net.pl 07.12.04, 14:44 Faktycznie, Niemcom nie wyszło na dobre płaszczenie się przed Moskwą. Podczas wojny północnej 1700-1721 Podczas wojen napoleońskich 1805-1813 Podczas Wiosny Ludów 1848 i polskiego Powstania 1863 Po pierwszej wojnie światowej (Rapallo) Na początku drugiej wojny światowej (sojusz z 23 sierpnia 1939) Ale głupi Niemcy nie są w stanie zrozumieć swych błędów i dlatego utrzymujemy tam wojska okupacyjne. Do byłego enerdówka wkroczą Polacy i Czesi. Dojdą jeszcze Turcy, którzy opanują Niemcy gospodarczo, żeby nie mogły zostać moskiewskim koniem trojańskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara buuuuuuahahahahahahaha!! :-D IP: 217.153.221.* 07.12.04, 15:16 Gość portalu: ZZ napisał(a): > Ale głupi Niemcy nie są w stanie zrozumieć swych błędów i dlatego utrzymujemy > tam wojska okupacyjne. Polskie wojska okupacyjne w Niemczech???? ;-D Swoją głupotą sam siebie przebijasz :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: buuuuuuahahahahahahaha!! :-D IP: *.top.net.pl 07.12.04, 15:37 Mam na myśli US Army, oczywiście. Oraz naszych pobratymców ideowych i kulturowych, Brytyjczyków. We wschodnich landach (byłym NRD) trzeba umieścić wojska polskie i czeskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara [...] IP: 217.153.221.* 07.12.04, 16:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkg Do moderatora - uwaga ! To Faszysta ! Zablokować ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 17:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bugsior sowietikusy.... IP: *.public.miller.colby.edu 07.12.04, 04:05 w odwrocie!!!!!!!!!!!!!!!!!! spieprzaja tak szybko ze trudno zobaczyc zmieszanie na ich pyskach!!!!!!!!!!!!!!!! tylko putin grymas na twarzy jak prawdziwy homo-sowietikus probuje ukryc!!!!!!! eh, gdzie te czasy, kiedy ktos nas szanowal towarzysze. gdzie te czasy, kiedy ktos liczyl sie z naszym zdaniem, gdzie te piekne czasy kiedy naszego gadania ktos sluchal! sowieckich przezytkow uuuuuuubywa w zastraszajcym tempie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara Ja tam żadnych sowietikusów nie widzę. IP: 217.153.221.* 07.12.04, 12:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mac [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 12:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bugsior Re: Ja tam żadnych sowietikusów nie widzę. IP: *.coburn.residences.colby.edu 07.12.04, 14:52 te, balwanie, a potrafisz odpowiedziec rowniez na merytoryczne posty i przeprowadzic merytoryczna dyskusje? gdzie zdezertowales z innych watkow? sowietikusy w odwrocie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el matador janukow Re: Ja tam żadnych "sowietikusów" nie widzę. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.12.04, 23:47 właśnie się melduję i pluje na tą całą polską prozachodnią hołotę, tych pie...dolonych Polaczków ze słowiańskiego "etnosu" ciągnącgo się od Łaby aż po Władywostok i od Kopru w Słowenii poprzez Warnę i Bratysławę ku Odessie i Kijowowi,udających oświeconych ludzi Zachodu(w domyśle amerykańskich "WASP'ów").Wasz prymitywizm i nienawiść do Rosji kwalifikuje was do przesiedlenia do zuluskich bantustanów a wasze przepite i przeżarte jadłem mamuni kurze móżdżki nigdy nie rozgrzeją się na tyle by zrozumieć wszelkie złożoności i złożoności tego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: earthman [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 15:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak kgb-ista na forum;)))) IP: *.acn.waw.pl 07.12.04, 18:09 pzrecież mordowanie innych słowian to wasza specjalność moskale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: che guevara Coś ty sobie znowu ubzdurał?? IP: 217.153.221.* 07.12.04, 18:20 Gość portalu: Polak napisał(a): > pzrecież mordowanie innych słowian to wasza specjalność moskale... Wymień mi tu jakieś ostatnie zbrodnie Rosjan wobec Polaków. Poza oczywiście zbrodniami stalinowskimi, gdyż za zbrodnie Stalina który wymordował niepomiernie więcej Rosjan niż Polaków, nie można obwiniać Norodu Rosyjskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Ruscy mordowali Słowian IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.12.04, 20:54 Stalin siedział w Moskwie a ruscy NKWD-iści byli na miejscu ... zresztą nie tylko w Polsce w Czechosłowacji też... a do jugosławii by zabić Titę to komuchy rosyjsko-sowieckie po wojnie wysyłały wielu morderców ale żaden nie powrócił... teraz nagle ruscy stali się wielkimi obrońcami Jugosławii a wcześniej chcieli ich wykończyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Coś ty sobie znowu ubzdurał?? IP: *.icpnet.pl 08.12.04, 03:42 > Wymień mi tu jakieś ostatnie zbrodnie Rosjan wobec Polaków. Poza oczywiście > zbrodniami stalinowskimi, gdyż za zbrodnie Stalina który wymordował > niepomiernie więcej Rosjan niż Polaków, nie można obwiniać Norodu Rosyjskiego. nikt NIE PORÓWNUJE "Narodu Rosyjskiego" i "Władzy Rosyjskiej". To zawsze były dwie odrębne kwestie. ad rem: jeżeli lecą ciężkie słowa w Pana stronę, i puszczają niektórym nerwy, to tylko i wyłącznie dlatego, że jest Pan podłym trollem, którego na Usenecie normalnie wrzuca się do KF-a. z mojej strony EOT, bo niestety nie PLONK. nie pozdrawiam. m. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghsghgh Puti - ty chyba masz schizofrenie - nie życzysz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 00:44 Ukraincom , tego co chciałeś im zrobić . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Puti - ty chyba masz schizofrenie - nie życ IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.12.04, 01:22 Putin: - To niedopuszczalne, by zastraszano ludzi, by nie zostawiano im wyboru Rzeczywiscie KGB nie zastraszalo, co do wyboru to roznie; zwykle Syberia. Niby cywilizacja sie posuwa, a ciagle mamy przywodcow, co robio co chco. I tego nie moge zrozumiec. Jeden czlowiek (lub dwoch, jak na Ukrainie) jest w stanie tak wiele namotac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerard Napoleon powiedzial: Daj mi poparcie 50 IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 07.12.04, 01:46 oddanych mi udzi a zdobede swiat. Faktycznie, kliki nie musza byc liczne ale musza popierac bezwzglednie wodza. Jesli kazdy z czlonkow kliki ma kolejnych 50 poplecznikow to juz 3-stopniowa struktura wlacza ponad 120 tys. ludzi. To wystarcza do opanowania wszystkich waznych stanowisk w panstwie wielkosci Ukrainy czy Polski. Nie wierz abc, ze kilku ludzi moze rzadzic panstwem. We wsi to mozliwe ale nie w panstwie z kilkudziesiecioma milionami obywateli. Juszczenko ma duze poparcie, prawdopodobnie wiekszej kliki niz Janukowycz. Zobaczymy jak to bedzie ta demokracja ukrainska jak 'Zapadniki' zdobeda wladze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jabloko 200% racji Putina, Zylinowski jeszcze czeka IP: *.dip.t-dialin.net 07.12.04, 02:06 on i tak za bardzo sie z tym problemem pieprzy. Nastepny bedzie juz Zylinowski, wtedy klekajcie narody, ten wam pokaze co to demokracja, zakasuje nawet malego busza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigniew Prezydencie Putin, prosze sie nie obrazac na tzw. IP: *.dip.t-dialin.net 07.12.04, 02:17 Zachod, chyba ze ma Pan na mysli Polske. Polska ma tyle z prawdziwym Zachodem wspolnego, co UZA z ladowaniem na ksiezycu. Na papierze i w papierze to wyglada wszystko realistycznie, ale oni mysla ze sa w UE, a my myslimy ze ich nie ma. Prezydencie Putin prosze sie nie gniewac na UE, za nieporozumienia wynikle nie z naszej winy, przepraszamy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kain Putin IP: *.mikrus.pw.edu.pl 07.12.04, 02:32 Putin oskarża zachód o antyrosyjskie nastawienie. Sporo osób komentujących to uważa to za bzdure,ale czytajac wasze opinie ,dochodze do wniosku że Putin miał tutaj racje. Bo dla wiekszości z was Rosja kojarzy sie z zacofaniem,terorem i wszytskim najgorszym co może być. Osobiscie darzę Putina wielkim szacunkiem,to jest jeden z najlepszych prezydentów XXI w.,który potrafi rządzić silną ręką. My mamy Kwaśniewskigo,podnóżek George B. i w dodatku jeden z bohaterów cyklu "Orlen : Czyli kulisy życia politycznego " W każdym razie my polacy lepsi od Rosji nie jesteśmy,wiec nie mamy prawa odnosic sie do nich z pogardą,wiec prosze o szacunek i obiektywizm. A teraz coś z innej beczki :) Ktoś wspominał że za demokracje oddałby życie i walczył do końca. W Polsce mamy demokracje od 15 lat minął czas "ciemnoty" i "zacofania" ,pożagnalismy komunizm i jest nam o wiele lepiej. Tylko że tak nie jest. W ciągu tych 15 lat dorobilismy sie korupcji na szeroka skale,wysprzedalismy za grosze wiekszośc majątku narodowego (który nasi ojcowie / dziadkowie stawiali od podstaw ),mamy wielkie rozlużnienie prawa,ciagle rozrastającą sie administracje,20% bezrobotnych i drugie tyle ludzi zyjących na granicy ubóstwa. Wiec czym jest ta Demokracja skoro jest taka wspaniała ? Kiedy wy ludzie zaczniecie myslec objektywnie,a nie gonić za hasłami które gdzieś usłyszliscie ..., Unia jest Zbawainiem, Prywatyzacja to najlepsze dla firm,zacofana Rosja,... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: Putin IP: *.top.net.pl 07.12.04, 10:16 Faktycznie, nasi przodkowie nieźle natyrali się przy budowie: - pomników Lenina - zagłuszarek Wolnej Europy - hut produkujących stal na maszyny górnicze produkujące kombajny do kopalń wydobywających węgiel dla elektrowni wytwarzających prąd do zasilania tychże zagłuszarek - fabryk żuków i polonezów - kupiłbyś? poleciłbyś komuś? - drukarni plakatów nawołujących do walki o wykonanie planu sześcioletniego - linii hutniczo-siarkowej i wielu innych równie potrzebnych rzeczy Bezrobocie 20 %. No cóż, jeśli przez tyle lat wmawiało się robotnikowi, że przez całe życie na jednej i ten samej tokarce będzie toczył sworznie do gąsienic dla T-55 i nie będzie musiał się przekwalifikowywać, to nic dziwnego. Ludzie żyjący na krawędzi ubóstwa? Ilu? Skąd to zatrzęsienie samochodów, że aż trudno zaparkować? Skąd te tłumy w Media-Marktach, Norautach, Leroy-Merlinach czy Obi? Skąd tyle wycieczek zagranicznych? Skąd tyle komputerów, telefonów komórkowych, kin domowych? Skąd się wzięło tyle nowych i coraz nowszych restauracji z wykwintym menu? Skąd ciągły wzrost popytu na benzynę mimo galopujących cen? Sam styl jazdy większości Polaków świadczy o absolutnym nieliczeniu się z ceną benzyny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: earthman tak, zwłaszcza te kina domowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 10:21 Kurna, facet, jak się mieszka w wielkim mieście, to tak to wygląda. Pojedź sobie na południowy wschód kraju - gdzie te samochody i laptopy, co? Kiedy wyjdziesz na ulicę, to też trudno ci uwierzyć, że biali to tylko 1/6 ludności świata, nie? Wygląda, jakby było ich więcej. Także ostrożnie z takimi opiniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: tak, zwłaszcza te kina domowe IP: *.top.net.pl 07.12.04, 10:27 Znam Bieszczady, Beskid Niski, Rzeszowszczyznę i Roztocze. To chyba te tereny masz na myśli. Podtrzymuję swoją opinię także na podstawie wyniesionych stamtąd obserwacji. Co do mnie, to mimo przyzwoitych zarobków kina domowego nie kupiłem, bo nie mam kiedy oglądać filmów. Tyle jest pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzychu tak , tak , niech jescze oskarży o : IP: 82.115.33.* 07.12.04, 04:29 1.Afganistan 2.czeczenie 3.Suchumi 4.besłan 5.karabach acha , łukaszenka to agent mosadu Nie latam przez moskwe - stało się to niebezpieczne. Ostatno na Domodzedovo(lotnisko k/moskwy) uspokajali zdenerwowanych pasażerów ochroną z odbezpieczonymi kałachami - ja ich pie~~~~le !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glob Putin jest WIELKIM CZLOWIEKIEM IP: *.dyn.iinet.net.au 07.12.04, 05:55 Ukraina stała się areną ostrego starcia pomiędzy Ameryką a Rosją, która rozpaczliwie usiłuje powstrzymać erozję resztek dawnego imperium. USA zaś dziwnie polubiły ...rewolucje Cała sprawa jest oparta w sensie dosłownym o niemal perfekcyjny system obalania rządów opracowany przez amerykańskich strategów wyborczych, wypróbowany ostatnio nie mniej niż 4 razy (Serbia, Gruzja, Białoruś i teraz Ukraina), z pozytywnym skutkiem w Serbii i Gruzji. Szczytem bezczelności było powołanie się na Solidarność przez urzędującego politruka Platformy Obywatelskiej, Bronisława Komorowskiego, który na dokładkę wniósł poprawkę do polskiego budżetu, by kilkanaście milionów złotych zabranych polskiemu podatnikowi przeznaczyć na obalanie niewygodnych dla USA dyktatorów w naszym rejonie świata. Nie wystarcza już wojna napastnicza w Iraku - teraz będziemy bezpośrednio rekrutować sojuszników USA i to za nasze własne pieniądze. Calosc w linku na dole. Wspaniala ocena sytuacji przez "The Guardian" pod polskim tekstem. www.lepszyswiat.home.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=237 Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Putin jest WIELKIM CZLOWIEKIEM?????? 07.12.04, 06:03 Wielkim człowiekiem to jest Khol. Wielkim człowiekiem też jest Clinton. Kurduple zawsze były i będą ogarnięte komplekesem swojego wzrostu. Biedacy muszą udowadniać wszystkim naokoło jacy są ważni. Ukłony dla Millera, braci Kaczyńskich no i pana Prezydenta Rosji ;P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: Putin jest WIELKIM CZLOWIEKIEM?????? IP: *.top.net.pl 07.12.04, 10:18 Andrzej Olechowski jest wysoki. I Roman Giertych. Osama Bin Laden także. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: earthman ale tylko Osama jest wśród nich naprawdę wielki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 10:24 Zdołał przeprowadzić "uderzenie wyprzedzające" na USSA już we wrześniu 2001, przed inwazją na Afganistan, nie mówiąc już o inwazji na Irak. Całe stany ze swoim budżetem na zabijanie w wysokości 400 mld dolarów na ten rok, agentami, technologiami zdołały się tylko posr.., nic więcej nie zrobili! Więcej takich akcji! Zasilamy konto Osamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: ale tylko Osama jest wśród nich naprawdę wiel IP: *.top.net.pl 07.12.04, 10:28 Zdołały się po... i nic nie zrobiły? A ja ciągle, od kilku miesięcy, czytam o 100 tysiącach "wymordowanych" Irakijczyków... Zasilaj to konto, powodzenia życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: earthman Re: ale tylko Osama jest wśród nich naprawdę wiel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 15:07 Tyle tylko, że to wszystko stało się już PO 11 września i o to mi chodziło. A że wymordowali tysiące niewinnych ludzi, to inna sprawa. Do 11 września cała ich potęga była warta tyle, co guma do żucia w pysku Busza - nic. :D Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Putin jest WIELKIM CZLOWIEKIEM?????? 11.12.04, 15:29 No są ;) - Nie zauważałem u Olechowskiego kompleksu niższości - nie przebierał się w mundury wojskowe, nie pokazywał jaki on silny itd. Choć wcale nie oznacza to ze jest "moim ulubinym politykiem". Giertych - duze dziecko, facet raz mówi to raz tamto - ale też nie jest politykiem który musi komuś udowadniać swą ważność, no chyba że jako kompleks dorównania wielkości Tatusiowi i Dziadkowi. Osama - amerykanie wykręcili mu numer nie pozwalając na (i tu piszę z pamięci) wyzwolenie Kuwejtu - to się teraz mści. Ostatecznie od reguły muszą być jakieś wyjątki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ do Globa IP: *.top.net.pl 07.12.04, 10:24 A coś takiego, jak normalne dążenie człowieka do życia w wolności i dobrobycie to dla ciebie nic? Ludzie chcą żyć normalnie: bez kolejek, kartek, bezrobocia, wojen, propagandy wszechobecnego zagrożenia, strachu przed aresztowaniem i konfiskatą mienia. Dlatego głosują na tych, którzy obiecują wolność. Ja tam "Guardianem" nie zachwycam się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rem "Guardian" to kryptokomunistyczny szmatławiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 20:12 Kazdy o tym powinien wiedzieć, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: Prezydent Rosji oskarża Zachód o knowania na IP: *.union01.nj.comcast.net 07.12.04, 06:25 Putina prezydent Jelcyn posylal po wodke,z wdziecznosci odstapil mu robote. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ip Re: Prezydent Rosji oskarża Zachód o knowania na IP: 194.71.85.* 07.12.04, 07:01 Putin jest chyba mocno przestraszony, że rosjanie też kiedyś nie wytrzymają i pogonią takich jak on Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woytek rosja-chiny-usa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 07:34 Tu niema miejsca na filozofowanie. Golym okiem widac, ze bez kolejnej wojny sie nie obejdzie. Polska musi z poprzednich wojen wyciagnac taki wniosek: najwazniejsze jest zachowanie sily biologicznej narodu a szczegolnie ludzi wyksztalconych. Nie wiadomo czy po kolejnej wojnie cos z tego swiata jeszcze zostanie ale jesli tak, to gora beda te narody, ktore zachowaja swoje elity intelektualne oraz optymizm dajacy wiare w sens odbudowy zniszczonego swiata. Musimy sie usilnie ksztalcic aby ludzi swiatlych miec jak najwiecej i jak sadze, powinnismy bardziej na serio traktowac zasady chrzescijanskie bo daja one niezbedna wiare w zwyciestwo dobra nad zlem. To jest nasz atut, ktory okazal swoja wartosc w starciu Solidarnosci z komuna. Rosjanie i Chinczycy wlasnorecznie zniszczyli w sobie ten optymizm w latach komunistycznej ateizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romanson Re: Prezydent Rosji oskarża Zachód o knowania na IP: *.127.adsl.wplus.ru 07.12.04, 10:45 Komu jezyk posluszny ten czesto milczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BART no, cała propaganda - rosja nie wygra tych wyborów IP: 212.180.138.* 07.12.04, 10:48 i zaczeła sobie zdawać z tego sprawę, teraz chce wyjść z twarzą, atakując innych, to dziecinie głupi ruch, a mówiąc o niedojrezałości społeczeństwa i kompleksach to bardziej ich się tyczy niż nas panie Putin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herman Re: Prezydent Rosji oskarża Zachód o knowania na IP: *.238.126.162.adsl.inetia.pl 07.12.04, 11:06 no tak, po takich tekstach, rusofobia u mnie kielkuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romanson Re: Prezydent Rosji oskarża Zachód o knowania na IP: *.127.adsl.wplus.ru 07.12.04, 11:12 Tzw. "pomaranczowa rewolucja" to nie jest porazka Rosji i Putina. Swiat widzi, ze Rosja tysiac lat byla, jest i bedzie panstwem, z ktorym sie nalezy liczyc. Autorytet Putina w kraju i zagranica tylko rosnie. To jest porazka Ukrainy, ktora nie wytrzymala ekzaminu na panstwowosc i dala mozliwos manipulowac jej zachodnim politycznym technologam.. Jeszcze wiele lat przejdzie, kiedy Ukrainski wschod osiagnie jednosci z Ukrainskim zachodem, jesli podobne jescze mozliwe. Od faktycznego podzialu Ukrainy, w ktorym niedobroczynna role grala Polska, przegrala i sama Polska i jej lider Kwasniewski, a nie Putin... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mac Re: Prezydent Rosji oskarża Zachód o knowania na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 13:58 > Swiat widzi, > ze Rosja tysiac lat byla, jest i bedzie panstwem, z ktorym sie nalezy liczyc. No to troche sie moj rosyjski przyjacielu z tym tysiacem lat zagalopowales :/ . Wyrosliscie na potege tylko dzieki glupocie Polakow ,ktorzy zamiast walic was po lbach ,starali sie was nawracac na katolicyzm . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ od 1000 lat? IP: *.top.net.pl 07.12.04, 14:55 Istnienie Rosji mocarstwowej, co właściwie datuje się od Piotra I, to tylko zaburzenie, krótkotrwały w historycznej perspektywie impuls, tak jak potęga Atylli, Hannibala, Aleksandra Macedońskiego, Czyngiz Chana czy Hitlera. Sama doraźna siła i chorobliwa żądza władzy nigdy nie stworzy trwałej cywilizacji. Świat szanuje Rosję???? Wrzuć do wyszukiwarki słowa "russian boys" czy "russian girls", to zobaczysz ten szacunek. Powyższe zdanie nie ma na celu propagowania pedofilii, jest obliczone wyłącznie na leczenie szowinistycznej megalomanii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Myśleli że Europa znowu ich poprze, a dali ....y ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 11:51 Putin spowodował ze Rosja została sama, to bardzo mizerny polityk. Chciał aby Rząd ukraiński jako niedemokratycznie wybrany - stąd jego nachalna ingerencja - nie był uznawany w swiecie i skazany na jego protektorat, a tu nici... Mimo że Kwasniewskiego nie lubie to ma za to u mnie kilka punkótw, nie da sie ukryć, ze "ruszył" to ospałe towarzystwo z Brukseli. Bo nam DEMOKRATYCZNA Ukraina jest potrzebna, nie bedzie taką od razu, ale wchodzi na dobra droge niezaleznie od tego co jeszcze sie wydarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzislaw Wscieklosc Putina IP: *.dip.t-dialin.net 07.12.04, 11:53 Putin jest wsciekly, jeszcze bardziej jest wsciekly Zylinowski i cala rosyjka duma, ktora pluje sobie w brode, ze dala sie namowic na demokrtatyczne sztuczki i w uza-polski sposob pozwolila sie pozbawic wplywow w swoich bylych republikach. Ruscy wezma na tapete teraz wariant silowy i gopodarczy, ktory przynisie dla roznych krajow wiecej szkod niz warta zadyma na Ukrainie. UE wyszla z tego dylemtau bardzo dypolmatycznie,, niby cos tam Kwasniewski, czy nieliczacy sie Solana, raczej jako symbol czegos tam. Kwasniewski jest bardziej uza, niz UE, wiec caly wsciekosc Putina skupi sie oczywiscie na Polsce. Dotad Polska byla martwa zaba, natretna mucha, teraz wystapila otwarcie przeciwko interesom Rosji, znajac prpoprcje w kazdym wymiarze, wiadomo, ze ciezko bedzie zejsc z celownika nacjonalistow rosyjskich, ktorzy teraz maja legitymacje u liberalnego Putina na zastosowanie wszelkich srodkow nacisku i szantazu. Oceniajac starty i zyski polskiej polityki, potanczylismy na arenie i balanga byla wielka, jednak trudno cos wygrac na obcym ringu, gdy jest sie sam, ameryka daleko, kasy nie ma, UE ma to w nosie. I jeszcze jedno ten ring jest rosyjski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Do Zdzisława IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 12:06 No dobrze, ale nie ma efektów bez inwestycji, takze politycznych, oceń ile to warte w stosunku do Ukrainy, która jest wieksza od Francji, a o współprace z nia zabiegamy nie tylko my. A Rusek i tak kombinyje zeby nas nie wzbogacic, po chwilowym ochłodzeniu niewiele stracimy bo niewiele otrzymujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uqg Silna i bogata Polska, to zły sen Putina. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 12:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Wscieklosc Putina IP: *.Moscow.dial.rol.ru 07.12.04, 20:04 Zaskoczony jestem przenikliwoscia powyzszego komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trepsa Demokratyczna Ukraina jest "warta grzechu" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 12:18 ..narazenia sie Żyrinnowskim, bo oddala po prostu nas od Rosji o ponad tysiąc kilometrów, i to nie tylko geograficznie ale i demograficznie. A Rosja...co nam daja stosunki z Rosją, znając ich doktrynę. Gospodarczo więcej dadza nam dobre stosunki z Ukrainą, a i stosunki miedzyludzkie mozemy poprawic, co już sie chyba stało. A że ponoć Juszczenko popiera nacjonalistów ? Tego tak naprawde nie wiadomo. Raczej patriotów chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romanson Re: Prezydent Rosji oskarża Zachód o knowania na IP: *.127.adsl.wplus.ru 07.12.04, 12:42 Silna i bogata Polska? Jaka jest baza? To jest snem nie Putina, ale siwej kobyly? Moze dla tego chcecie korzystac z Ukrainy? Z zachodniej Ukrainy duzo nie dostaniesz. Ona sama zyje Wschodem. Wschodu Polska nie potrzebna. Rosja ma twardych partnierzy i w Europie, i w Azji. Brak wsrod nich Polski nie silno martwi ... Co tyczy sojuznikow, to zgadazam sie, ze Rosja ich nie ma. W Rosje wiedza (i o tym niedlugo powiedzial Putin), ze mamy tylko dwoch sojuznikow - wojsko i marynarke! Przed tem sojuznicy Polski tez nic dobrego dla niej nie czynili. Nowy wspolczesny sojuznik wciagnal kraj w nieprawowa wojne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursk Znowu groźby, aż nudne i ziewać sie chce. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 14:44 Romason pisze: "Co tyczy sojuznikow, to zgadazam sie, ze Rosja ich nie ma. W Rosje wiedza (i tym niedlugo powiedzial Putin), ze mamy tylko dwoch sojuznikow - wojsko i marynarkę". Wojsko zżarte przez korupcje i okrety co same sie topią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oliviak Re: Prezydent Rosji oskarża Zachód o knowania na IP: *.dip.t-dialin.net 07.12.04, 14:54 Jak do tej pory, w calej historii, Rosja , jak pijawka bogacila sie tylko i wylacznie wykorzystujac inne podbite lub podlegle narody.Do dzisiaj nie moga Polakom wybaczyc ze jako jeden z trzech narodow zdobyl Moskwe, jako jeden z dwoch narodow podbil Rosje (Mongolowie i Polacy), oraz praktycznie jako jedyny narod osadzil na moskiewskim tronie podleglego sobie cara.Te glupie gadki ,ze to niby wspolnota slowianska itp. nie maja kompletnie zadnych podstaw.To ze ktos wywodzi sie z tych samych grup plemiennych ,nie oznacza ze musi sie lubiec. Praktycznie w czasie calej historii sasiedztwa Polsko/Rosyjskiego trwala walka miedzy tymi narodami o dominujaca pozycje na wschodzie Europy. Wszyscy , dzieki jednostronnemu przedstawianiu historii Polski wiedza ze najwiekszym wrogiem naszego narodu byli Germanie (specjalnie nie pisze Niemcy, poniewaz niemcy jako panstwo powstalo dopiero po wojnie Francusko-Pruskiej)i tu chcialbym przypomniec wspolna Polsko-Saska przeszlosc, powstancow styczniowych, ktorzy znalezli schronienie w Prusach, a takze poparcie dla powstania listopadowego ze strony zachodniej czesci niemiec, ze juz nie wspomne o "wiosnie ludow". I co mozna przedstawic po stronie przyjazni Polsko-Rosyjskiej? Przymusowe wywozki na Syberie i Kazahstan,krwawe stlumienie powstan:Kosciuszkowskiego,Listopadowego Styczniowego,czy tez "Wiosny Ludow"bezwzgledne wyniszczanie polskiej kultury i narodu i nawet obecnosc trzech horagwi rosyjskich pod Grunwaldem nie potrafi nic pomoc(bo to byly horagwie bardziej Bialoruskie) zas historia stosunkow z rosja sowiecka to... to lepiej nie wspominac.Dlatego twierdze ze szybciej Placy sie dogadaja z Chinczykami niz z rosjanami. Wszyscy zauwazaja ,ze Niemcy nazywaja Polakow "Polacken" , ale jakos nikt nie zauwaza ze Rosjanie uzywaja zwrotu "poljaczki".Oni po prostu nie moga scierpiec ,ze stracili na wadze, ze juz inne narody chca same decydowac o sobie, a juz szczytem jest ze Polska zyskuje na wadze w polityce, a dodatkowo wiele panstw zaczyna prowadzic wspolna polityke z Polska i dodatkowo politykeniezgodna z "jedynie sluszna mocarstwowa polityka Rosji".Rosja musi sobie uprzytomnic ,ze czasy jej swietnosci juz minely, a w dobie powszechnego uswiadomienia politycznego nie da sie wiecej innych narodow wykorzystywac i "trzymac krotko za morde" w imie rosyjskiej racji stanu.Na nich dziala jak czerwona plachta na byka swiadomosc ze w tej tak przez nich wykpiwanej Polsce moze byc lepiej niz u nich i ze te "poljaczki"moga prowadzic swoja polityke miedzynarodowa ,niezgodna, a czesto przeciwna polityce Wielkiej? Rosji.I co najgorsze ta znienawidzona Polska zyskuje na uznaniu w miedzynarodowej polityce, zas oni(vide ostatnia wypowiedz Putina na temat nowych broni i systemow rakietowych)musza to uznanie zdobywac(czyt.-odzyskiwac)straszac inne nacje.Tak ze Putin po prostu musi robic dobra mine do kiepskiej gry,bo mu nic innego nie pozostalo, zas na rosyjska bute najleprza odpowiedzia bedzie totalna ignorancja.Ignorancja rowniez na postkomunistyczno-wielkomocarstwowe, prorosyjskie posty na tym forum. Ciao.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: san Własne zdanie w Rosji ma najwyzej promil ludzi! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 20:10 U nas za łby sie bierzemy ale nie ma nic "pod strychulec", oni mysla "kak nada". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romanson Re: Prezydent Rosji oskarża Zachód o knowania na IP: *.127.adsl.wplus.ru 07.12.04, 13:06 I jeszcze... W Rosyjskim spoleczenstwu nie ma mocnego azyatazu z sytuacji w Ukrajnie. O tym wiecej sie martwi polityczna elita i mnostwo Ukraincow, ktore mieszkaja i pracuja w Rosje, w tej liczbie Rosyjskie obywatele Ukrainskiego pochodzenia (o tym wiem dokladnie, o ile mam ich duzo wokol siebie). Dla Rosyjskiego biznesu strata Ukrainskiego zachodu absolutnie nic nie znaczy. Ukrainski wschod calkiem polaczany z Rosjej, ale wlascicieliami jego nie sa Rosyjskie biznesmeny. Wiecej z tego azyatazu w Polsce, ktora marzy o historycznym szansie stac mocarstwem... To widzimy bez okularow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Kochany Romaszka, tu cie mam ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 13:36 MOCARSTWOWO TO MYSLICIE TYLKO WY, u nas jest tyko garstka w rodzaju waszego Zyrinowskiego cos bredzą. Przykładacie do nas po prostu wasza kalke myslowa. Mysmy juz dość dostali po d.... i od Niemców i od was, wyciagnelismy też juz wniski z tego co było miedzy nami a Ukraińcami. Mimo tej krwawej przeszłosci potrafimy do nich wyciągnąc reke w potrzebie. Czy was rosjan na to stac ? Czy wy w ogóle rozumiecie wspołczesny swiat ? Piszesz o Ukrainie ze jest biedna jakby naszym celem była eksploatacja Ukrainy - to widzisz (przepraszam) znowu wasza kalka myslowa - współpraca = wyeksploatowanie. Nie my tylko chceby miec u boku państwo stabilne, demokratyczne i skłonne go wspólpracy gospodarczej. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: onn Rosjanina nie zrozumiesz, jak on ciebie Polaku. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 14:13 Czytałem post goscia z Rosji. Byc może zdenerwowały go niektóre wypowiedzi na tym forum. Może szukal czegoś brdziej pozytywnego ? I nie znalazł. Ale faktycznie, wydaje sie że jego świadomość jest typową wielkoruską. Ja rozmawiałem z wieloma Rosjanami i oni faktycznie - "ni w ząb" - nie mogą nas zrozumieć. Są wychowani że Polska to Wschód, czyli ich odwieczna strefa wpływów. Jestesmy zdrajcami, niewdziecznikami itd. Nawet nasza religia zagraza ich religijnosci. Uczono ich w szkole o polskich podbojach, zaborczosci itd. Nawet któryś tam dzień jest ich świetem narodowym na pomiątke wyzwolenia sie z pod okupacji Polaków. (Zamiast rocznicy rewolucji chyba). Gdybysmy tak daleko chcieli siegac do historii to okazało by sie że np. Berlin jest miejscem słowiańskiego osadnictwa. Co z tego ? Nic, tak samo jak nic z tego nie wynika ze przez kilka miesiecy (tygodni ?) na kremlu "urzedowali" Polacy. Wiem ze dyskutować z nimi nie ma co, tak samo jak dyskutować o lewicy z synami byłych sekretarzy. To sa geny. Oni nie sa zdolni do zrozumienia nas po prostu. Musza minąć lata, wiele lat, żeby w Rosji zaczęto rozumieć współczesny swiat, mimo sputników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Napisz na jakiej rosyjskiej stronie lub portalu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 13:38 jest takie forum dyskusyjne ? Kiedys próbowałem znaleźć bez skutku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lech Imperialistyczna Rosja IP: *.ne.client2.attbi.com 07.12.04, 14:19 "...ale nie pozwoli, by Ukraińców podzielono na ludzi I i II kategorii" - to znaczy co konkretnie zrobi? Jak w "Sami swoi" (tez byli ze wschodu)- sad sadem, ale sprawiedliwosc musi byc po naszej stronie! Odpowiedz Link Zgłoś
witomir NIE ZGADZAM SIĘ NA UWIKŁANIE POLSKI W KOLEJNY AMER 07.12.04, 14:22 Także interes Polski został narażony na szwank poprzez jednoznaczne zaangażowanie się wielu polityków po stronie opcji, która jest hojnie finansowana i wspomagana przez ekonomicznych i światopoglądowych ekstremistów ze stajni George'a Sorosa, Henry'ego Kissingera czy Zbigniewa Brzezińskiego. Chociaż uczestniczący w ukraińskich wydarzeniach polscy politycy w oczywisty sposób utożsamiani są z Polską, to w rzeczywistości realizują interesy Zachodu. Wynika stąd poważne niebezpieczeństwo dla Polski. Wiadomo, że uczestniczący w protestach Ukraińcy mocno wierzą, że przyjęcie prozachodniej orientacji zaowocuje wydatną poprawą ich materialnego położenia. Polacy, poprzez masowe zaangażowanie po stronie Juszczenki, niejako utwierdzili Ukraińców w tym przekonaniu. W tej sytuacji, jeśli pokładane nadzieje się nie spełnią (a jest to realne, zważywszy na to, że Juszczenkę niczym muchy obsiedli politycy, którzy przez piętnaście lat z żelazną konsekwencją rujnowali Polskę w imię integracji z UE), Ukraińcy winą za ten stan rzeczy obarczą Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubukról Uwaga! Mówi tow. Witomir ! towrzysze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 14:31 ...wsró licznych ble ble ble nie padło jeszcze .... "różnej maści"...Chłopie, obuź sie mamy za chwilę rok 2005 ! Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: NIE ZGADZAM SIĘ NA UWIKŁANIE POLSKI W KOLEJNY 07.12.04, 15:50 skad tys sie urwal??? Odpowiedz Link Zgłoś