Dodaj do ulubionych

Ari do normalnych - prośba

IP: *.knurow.sdi.tpnet.pl 19.05.02, 20:30
Prośba została wyrażona w poście "jak odnależć w Izraelu...".W trakcie
ostatniego wyjazdu ktoś zwrócił się do mnie o odszukanie ludzi,ktorzy znali
wspomnianą osobę,lub o niej słyszeli.Mogę spróbowac wyłącznie przez forum,nie
mam kontaktów w Izraelu.Tymczasem trafiam na nawiedzonych...Bardzo proszę,jeśli
ktoś może - poradżcie coś!Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Esq. Re: Ari do normalnych - prośba IP: *.aquanet.co.il 19.05.02, 20:43
      Gość portalu: Ari napisał(a):

> Prośba została wyrażona w poście "jak odnależć w Izraelu...".W trakcie
      > ostatniego wyjazdu ktoś zwrócił się do mnie o odszukanie ludzi,ktorzy znali
      > wspomnianą osobę,lub o niej słyszeli.Mogę spróbowac wyłącznie przez forum,nie
      > mam kontaktów w Izraelu.Tymczasem trafiam na nawiedzonych...Bardzo proszę,jeśli
      >
      > ktoś może - poradżcie coś!Pozdrawiam

Na tym forum bardzo trudno - bys musial przekazac dane osob co w tej sytuacji
      jest niemozliwe. Musialbys podac jakis adres ale jaki i gdzie na kontakt. Moge
      sprobowac ci pomoc.

• Gość: cargo2 Re: Ari do normalnych - prośba IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.05.02, 21:16
      "debile" nie byly skierone w twoim kierunku.przykro mi ze tak zrozumieles, moge
      sprubowac pomoc, ale problem jak napisal poprzednik jest nadal akualny,jesl czy
      masz jakis pomysl??? pozdrawiam
      • Gość: Ari Re: Ari do normalnych - prośba IP: *.knurow.sdi.tpnet.pl 19.05.02, 22:17
        Dziękuję choćby za dobre chęci.Jest tak:chodzi o dr.Anielę Rotsztajn,może
        Rothstein,to sprawa fonetyki,ortografii etc,żonę dyrektora wielkiego
        zakładu /rektyfikacji spirytusu/ w Kutnie.W tymże Kutnie urodził się Szalmon
        Asch i z tego powodu jest coroczny konkurs literacki jego imienia.Ktoś napisał
        o dr.Rotsztajn opowiadanie - no i sprawa odżyła,ponieważ była to osoba
        opowiadania warta.Po pierwsze i najważniejsze: nie wyjechała,choć dysponowała
        odpowiednimi środkami materialnymi, poza tym była blondynką itd.Została w
        działającym wciąż - choć w okropnych warunkach - szpitalu.Miasto było
        bombardowane/węzeł kolejowy/,mnóstwo ofiar,a niedługo póżniej bitwa pod Kutnem,
        mnóstwo roboty dla
        lekarza.
        Po zajęciu miasta przez Niemców pracowała jeszcze przez jakiś czas, już
        z opaską.Potem ślad się urwał.Szukano jej w getcie,bezskutecznie. Ktoś ją
        widział p o d o b n o w Warszawie, ale tak czy siak - ślad się urwał. A jest to
        osoba z gatunku "sprawiedliwych wśród narodow świata".Z pewnością nie żyje,
        choćby z racji wieku.Ale warto wiedzieć o jej dalszych losach - jeśli ktoś może
        pomóc.Słyszy się "na mieście",ze dawni kutnowiacy,przynajmniej ich część,
        mieszkają w ...powiedzmy...jakiejś swoistej enklawie,jak to zwykle bywa z
        emigrantami.Niestety, jest to wiadomość z rodzaju "jedna pani powiedziała
        drugiej".Basta.Nikt nie wie,jak się do tego zabrać, ponieważ ludzie z tego
        pokolenia, nie - Zydzi zwłaszcza / a ci szukają tego śladu/, są totalnie
        bezradni.Ja też, ale mogę chociaż spróbować na forum, co niniejszym
        czynię.Spróbujcie i Wy, bardzo proszę! Nie spodziewam się rewelacji, ale kto
        wie?
        • Gość: Esq. Re: Ari do normalnych - prośba IP: *.aquanet.co.il 19.05.02, 22:22
          Sprobuje - dam znac na "Dla Ari"
          • monilekburgoa Re: Ari do normalnych - prośba 01.08.15, 00:14
            ari, chce sie z Toba jakos skontaktowac, jestem wnuczka Haliny Rotsztajn. Ona zginela w czasie wojny, ale jej dzieci przezyly. Od lat szukamy informacji o niej i troche sie dowiedzielismy... Moj ojciec b sie ucieszy, ze ktos sie interesuje jego mama..
    • Gość: slawek.r Nie jestem pewien ale chyba moge ci pomoc IP: *.astaware.com 19.05.02, 21:43
      Osoba ktorej szukasz zostala przerobiona na mydlo dla swin.
      Moshe Rosenzucker czy tego wlasnie goscia szukasz ?
      • Gość: cargo2 Re: Nie jestem pewien ale chyba moge ci pomoc IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.05.02, 21:50
        tylko takie polskie swinie jak ty jedza mydlo
      • cornio Re: Nie jestem pewien ale chyba moge ci pomoc 19.05.02, 22:06
        Gość portalu: slawek.r napisał(a):

> Osoba ktorej szukasz zostala przerobiona na mydlo dla swin.
        > Moshe Rosenzucker czy tego wlasnie goscia szukasz ?

czlowieku ,lub cos na jego podobizne-czy ty myslisz co i gdzie takie bzdury
        wypisujesz ?
      • slawek.r Re: Nie jestem pewien ale chyba moge ci pomoc 21.05.02, 07:12

Pod uwage forumowiczow! Na forum grasuje ostatnio nedzna kratura wysylajaca
        swe posty z adresu "astaware.com".Ta kreatura podszywa sie pod nicki forumowi-
        -czow w celu skompromitowania ich w oczach uczestnikow forum.To ze ten zlodziej
        nma slomiana mozgownice nie ma zadnej watpliwosci,bo gdyby bylo inaczej,to zro-
        zumialby,ze forumowicze nie sa debilami i nie wpadna w dol przez niego
        kopany.tej debilnej kraturze chce przypomniec stare przyslowie:"Kto pod kims
        dolki kopie,ten sam w nie wpada."I pozwolisz,opatentowany osle spod adresu:
        "astaware.com",ze ci powiem jedno:"slawek.r" to moje imie i pierwsza litera mego
        nazwiska,tak ze nie przestane wystepowac pod tym nickiem,i nie usune sie z
        forum,zas ty,opieprzony zlodzieju,nic nie osiagniesz wystepujc pod moim
        nickiem, gdyz forumowicze znaja moje poglady,moj styl i poziom,tak ze z
        latwoscia zorientuja sie kto jest prawdziwy "slawek.r",a kto falszywym. I
        jeszcze,jezeli czujesz sie dobrze pod moim nickiem,to prosze,ile dusza zapra-
        -gnie,jedynie uwazaj zebys sie tym nie udlawil.
        Pozdrowienia dla wszystkich forumowiczow,rowniez dla biednego zlodzieja:
        WASZ SLAWEK.R.
    • wikul Re: Ari do normalnych - prośba 20.05.02, 03:45
      Gość portalu: Ari napisał(a):

> Prośba została wyrażona w poście "jak odnależć w Izraelu...".W trakcie
      > ostatniego wyjazdu ktoś zwrócił się do mnie o odszukanie ludzi,ktorzy znali
      > wspomnianą osobę,lub o niej słyszeli.Mogę spróbowac wyłącznie przez forum,nie
      > mam kontaktów w Izraelu.Tymczasem trafiam na nawiedzonych...Bardzo proszę,jeśli
      >
      > ktoś może - poradżcie coś!Pozdrawiam

Mozesz spróbować w rozdziale "Rozmowy" (strona gł.Forum) na wątku "Poszukuję
      krewnych i znajomych".
      • Gość: Ari Re: Ari do normalnych - prośba IP: *.knurow.sdi.tpnet.pl 20.05.02, 08:37
        Dziękuję normalnym, może się uda.Z takiego dzikiego działania powstał już jeden
        pomnik,nawet okazały.Dr.Rotsztajn należy się choćby tablica pamiatkowa, ale
        wiecie,jak to jest.Zawsze może ktoś spytać: "no dobra,ale ona póżniej mogła być
        np.funkcyjną w lagrze" itd. Dlatego ludzie usiłują wyjaśnić sprawę, niejako na
        zapas.W każdym razie serdeczne dzięki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka