Gość: lewak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 21:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: listonosz Gdzie trafiają listy do Pana Boga? IP: *.ztpnet.pl 06.01.05, 21:24 a nie jest przestepstwem otwieranie cudzej korespondencji.Skoro wy komuchy nie wiecie jak przekazac adresatowi to zapytajcie osoby kompetentne np.Rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delta Re: Gdzie trafiają listy do Pana Boga? IP: *.dyn.optonline.net 07.01.05, 05:59 Moj ostatni list do Pana Boga trafil do Polski, chociaz zostal wyslany do Afryki. To dziwne,ze urzednicy pocztowi dosc odpowiednio kojarza ten kontynent z Polska;czyzby cos podobnego w Polsce czuli? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: raczej wrecz odwrotnie, co mozna odczytac IP: *.broker.com.pl 07.01.05, 12:50 po mrozacej krew w zylach informacji ze po wykryciu personaliow przestepcy egzekwuje sie od niego oplate pocztowa biurwokracja w pelnym rozkwicie w kraju prawie wyznaniowym tylko ze prawdopodobnie wiary w zlotego cielca >Jeśli po otwarciu listu do Pana Boga (w obecności co najmniej trzech osób) >okazuje się, że można ustalić nadawcę, list do niego wraca, a poczta może >zażądać uiszczenia za to opłaty. Jeśli nadawcy nie ma, list jest niszczony. >Inaczej postępuje się z listami do Świętego Mikołaja zaadresowanymi np. Niebo. >Jeśli mają znaczek, przesyłane są do fundacji w Rovaniemi w Finlandii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Bóg Jak to gdzie? Do mnie trafiają! IP: *.krakow.pl / *.vrak.krakow.pl 06.01.05, 21:26 Wszystkie czytam z uwagą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sw.Piotr Re: Jak to gdzie? Do mnie trafiają! IP: *.ri.ri.cox.net 06.01.05, 23:50 Wszystkie czyta, na wszystkie tez odpowiada. Najczesciej odpowiedz jest NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szatan Re: Jak to gdzie? Do mnie trafiają! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 00:28 Stary niewdzięcznik. A ja prawie zawsze daję ludziom to, czego chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MateuszEwangelista Re: Jak to gdzie? Do mnie trafiają! IP: *.core.lanet.net.pl / *.1.core.lanet.net.pl 07.01.05, 18:37 Ludzie zawsze chcą czegoś co im zaszkodzi. Tak, wiem, że to nie twoja wina:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Prymas reprezentuje Pana Boga w Polsce IP: *.client.comcast.net 07.01.05, 02:38 Gość portalu: Pan Bóg napisał(a): > Wszystkie czytam z uwagą. Ktos podszywa sie za Pan Boga. W szkole podstawowej uczono mnie wielu prawd. Jedna z nich bylo, ze Ziemia jest okragla i krazy wokol Slonca. Inna prawda, ktorej mnie nauczono bylo, ze namiestnikiem i przedstawicielem Pana Boga na Ziemi jest Ojciec Swiety czyli Papiez. Jego przedstawicielami w Polsce sa prymas, biskupi i ksieza. Czyli listy adresowane do Pana Boga powinny byc doreczane do odpowiedniego czlowieka z tej listy - mysle, ze do prymasa. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Podszywac pod a nie za. Misiaczku 07.01.05, 03:28 Ale jezyk to zaledwie umiejetnosc. Choc myslenie do uzywania go tez troche potrzebne. No ale o kulturze czlowieka swiadczy. Ciekawe prawda? Jak tam forum Aktualnosci? Tam tez sie udaje? Rybki biora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GQ Pismo Św jest odpowiedzią Boga do ludzi IP: *.poczta.wroclaw.pl / 195.205.145.* 07.01.05, 07:20 Przyjacielu, Pismo Św. wyraźnie mówi, że Boga na ziemi reprezentuje Kościół (ludzie nowonarodzeni Ew.J.rozdz.3 oraz Efez4;15-16,etc).Natomiast następcą Jezusa jest Duch Święty (Ew. Jana 14;16-18, Dz.Apostolskie rozdz.2). Czy jeden człowiek może zastapić Boga? Bóg nie jest człowiekiem. To nie ta kategoria.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Visus Pisz sobie zdrów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 15:21 Taaaaa, kombinujcie dalej! Fikcja bedzie obrastała w kolejne sztuczne byty i pęczniała do rozmiarów gigantycznego balona. Aż wreszcie pęknie, choć - niestety - chyba tego nie zobaczę, bom już stary. Ale skoro ludzie piszą listy do Jamesa Bonda, do Zorro czy do Batmana, to mogą i do Pana Boga. Z podobnym skutkiem. Buhahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belial Re: Gdzie trafiają listy do Pana Boga? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 21:32 Przesyłać do dziadka z Watykanu,wszak ma się on za Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Gdzie trafiają listy do Pana Boga? IP: *.ists.pl / *.ists.pl 06.01.05, 21:36 A ty za diabla. Pewnie zreszta nim jestes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belial Re: Gdzie trafiają listy do Pana Boga? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 21:42 Wiekszym diabłem chyba jest dziadżka i jego firma.Przeczytaj "Kryminalna historię chrześcijańswa" K.Deschnera. Trudna pozycja,ale może coś zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blaise Pascal Re: Gdzie trafiają listy do Pana Boga? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 23:42 Napisać można wszystko. Także kłamstwo... Oskarżyć jest równie łatwo... Ale obronić swoje słowo - trudniej. Waż słowa. Kiedyś każde z nich zostanie Ci przypomniane. Czy będziesz umiał je utrzymać...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abhaod najpierw do Jankowskiego, on by doplacil IP: *.d.pppool.de 06.01.05, 21:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuk Re: najpierw do Jankowskiego, on by doplacil IP: 207.7.201.* 06.01.05, 21:43 najpierw do pomazanca george'a. ten, po dyskusji z aipac'em i ulfovitzem wysyla je do szefa-aribaby, ktory je zatrzymuje, albo po ocenzurowaniu dopuszcza pod niebieski adres. Niektore zorzyk wysyla do asscrofta, ktory pracuje w tym charakterze na pol etatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczym Re: A ty o czym tym razem????????? IP: *.de / *.kirche-bayern.de 06.01.05, 21:42 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygr Re: Gdzie trafiają listy do Pana Boga? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 22:19 dla mnie to jest skandal jak możma zastępować Pana Boga jakąś partią polityczną? dla człowieka, który ma trochę wiary iwyczcia wiadomo, że na Boga trzeba poczekać, a nie spieszyć się, jak jacyś napaleni neofici Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j.. Re: Gdzie trafiają listy do Pana Boga? IP: *.toya.net.pl 06.01.05, 22:48 znakomity pomysl z tymi listami. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co za koza Re: Gdzie trafiają listy do Pana Boga? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 22:50 Taki list, to po prostu modlitwa do Boga. Nie ma potrzeby, żeby inni ludzie na nie odpowiadali w TV. Zwłaszcza, że taki list jest bardzo intymną formą modlitwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Racjonalista Re: Gdzie trafiają listy do Pana Boga? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 23:38 Ale tumany! Sprawa jest dziecinnie prosta. Zgodnie z przepisem z Biblii (patrz historia Kaina i Abla) należy takie listy palić POJEDYNCZO. Treść wraz z dymem idzie wprost do Wielkiego Szefa. Jeśli dym idzie prosto w górę, to petycja jest przyjęta, a jeśli dym idzie w dół - to jest dowód, że masz TAM przechlapane. Przepis znany i wypróbowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gucio [...] IP: *.bmts.com / 63.105.65.* 06.01.05, 23:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdzie trafiają lis Zenon z Roterdamu IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 07.01.05, 00:07 Najważniejsze, żeby autorzy tych listów trafiali do zakładów zamnkiętych. Odpowiedz Link Zgłoś
blindguardian a Święty Mikołaj 07.01.05, 00:26 "Inaczej postępuje się z listami do Świętego Mikołaja zaadresowanymi np. Niebo. Jeśli mają znaczek, przesyłane są do fundacji w Rovaniemi w Finlandii." Poczta Polskawa ściąga tyle opłat, ze mogli by odżałowac trochę gorsza i nakleić znaczki na listy od dzieci, które na niego nie mają lub są za małe by wiedzieć, że trzeba go nakleić... A potem PP mogłaby posłac ten list od Rovaniemi do Mikołaja. Chciałbym zobaczyć rozradowaną minę dzieciaka, który dostanie odpowiedź na list bez znaczka... Może wiara w cuda trwałaby dłużej :) Ale widzę, ze mój post nie trafia w tok dyskusji, bo tu się jakas wojna pseudoreligijna toczy... :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
panbuk1 Módlmy się za wiernych parafian i ichmości klaunów 07.01.05, 02:13 Propagowanie mej chwały powinno się odbywać zawsze i wszędzie. A gwarantem tego są Księża i cała hierarchia wzwyż, oprócz Ojca świętego, który jest mym klonem i chce mnie zdetronizować. Człowiek od momentu narodzin jest mi przypisany i na mego sługę i wiernego adoratora wychowywany. Wychowywaniem zajmują się ci, co przeze mnie są do tego powołani, czyli katecheci, księża, zakonnicy, czasami niestety i zakonnice. Poprzez chrzest, komunię i nauki Kościelne wszelakie w tym religię, moje dzieło stworzone na moje podobieństwo, jest coraz doskonalsze, coraz wierniejsze mym pragnieniom Do zbawienia duszy nie są im potrzebne żadne inne nauki poza tymi, które wynikają z pisma świętego. Zatem religia powinna być jedynym przedmiotem nauczania we wszystkich szkołach. Nauczyciele tychże są wzorcami moralnymi przeze mnie nadanymi. Dlatego należy im bezgranicznie ufać i w każdej sytuacji bronić. Kodeks kanoniczny, konkordat oraz nie podważalny autorytet moralny gwarancją nietykalności sług bożych. No przecież gdyby hierarcha Krk kłamał, to dowodziłoby nie istnienia Boga. Ponieważ Ja istnieję, dlatego należy ich ekscelencje i eminencje szanować i bezgranicznie im ufać, oraz pomagać w każdej sytuacji. Osoby reprezentujące Mnie są nadludźmi i jest rzeczą niedopuszczalną, aby byli traktowani na równi z resztą parafian. O pomstę do nieba woła oczernianie mych najwierniejszych i najdoskonalszych wyniosłości przez ateistyczne kanalie. Wszystko, co czynią katoliccy hierarchowie, nauczyciele kleryków i sami klerycy (sztubackie wygłupy) czynią w imię Mojej chwały. Nie róbcie z tego afery!!! Przekazałem memu namiestnikowi na ziemi dyrektywy, już niebawem pogrozi on paluszkiem swej rączki, która pomagała mu przeżyć celibat, tym, którzy czynią sztubackie wygłupy i tym, którzy trochę pofantazjowali przy zdobywaniu niezbędnych funduszy do życia w ubóstwie. Sądowi przekazałem myśli natchnione i w porę spostrzegł, że czyni świętokradztwo, komornik zaś rozchoruje się i zostanie od sprawy odsunięty ( Stella Maris).. Będą się w piekle smażyć, wszyscy ci, którzy hierarchą, czyli moim przedstawicielom nie będą służyć. Ludzie z SLD zrozumieli, i już mi służą, tak jak świętobliwe osoby z poprzednich ekip rządzących, które zatwierdziły Konkordat napisany w Stolicy Apostolskiej. Hanna Suchocka jako kobieta, czyli człowiek mniej doskonały, przyczyniła się do mej chwały, jest to brakujące ogniwo w teorii Darwina (naukowcy chyba nigdy na to nie wpadną). Zaś szlachetna postać o nazwisku Skubiszewski (Skubi), zawsze dla świętego Kościoła z państwowej kasy coś na wiele lat wyskubi. Amen PS Rozważam zastąpienie wszystkich innych kodeksów, kodeksem kanonicznym w kraju mych doskonałych i niepokalanych wzorców moralnych, zaś konstytucję zastąpić należy Pismem Świętym. Interpretacją tychże zajmą się Biskupi, na podstawie wytycznych mego Klona. Niech będzie pochylony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GQ żale mogą mieć podstawy ale Ty sam bądź doskonały IP: *.poczta.wroclaw.pl / 195.205.145.* 07.01.05, 07:47 kiedyś przeżywałem rozterkę, kiedy mnie 'oświeciło' i zobaczyłem, że tradycja religijna KK (w tym mojej rodziny,w której się wychowałem) nic nie daje, a raczej jest hipokryzją. Ale po szoku zmiany koncentracji z księży, tradycji, stwierdziłem, że będę się kierował Słowem Boga (ktoś mnie nakierował, mówiąc że Jezus mnie kocha, co mnie jakoś poruszyło). Od 6 lat tak żyję i jestem happy. Nie rusza mnie co robią w KK. Raczej się modlę, żeby zrozumieli Pismo Święte i nawrócili się. pozdrawiam Jezus kocha i Ciebie, panbuku1 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wierny do bólu Modlę się40 lat o rozum i jestem głupszy niż przed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 03:06 Boże proszę cię daj mi troche rozumu przed śmiercią. Chociaż nie wiem po co? Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GQ oto mądrość IP: *.poczta.wroclaw.pl / 195.205.145.* 07.01.05, 07:29 Przyp. 2:6 Gdyż Bóg daje mądrość, z jego ust pochodzi poznanie i rozum. Przyp. 9:10 Początkiem mądrości jest bojaźń Pana, a poznanie Świętego - to rozum, Przyp. 16:23 Serce mędrca udziela mądrości jego ustom i pomnaża jego zdolność przekonywania. Kazn. 7:12 Gdyż pod osłoną mądrości jest tak, jak pod osłoną pieniędzy; lecz korzyść z wiedzy jest ta: Mądrość daje życie tym, którzy ją mają. -------- polecam Przypowieści Salomona oraz Księgę Kaznodziei (Koheleta) ;) kto szuka mądrości ten ją znajduje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerard Mowil dziad do obrazu....... Wydaje sie wrecz IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 07.01.05, 03:09 niewiarygodne, ze ludzie widza Stworce jako kumpla do ktorego mozna i trzeba pisac. Nie jest to niczym innym niz kpina z istoty, ktora stworzyla Wszechswiat. Z samego zalozenia istota ta zna rowniez ludzkie mysli, czyny, grzechy lub zaslugi. Calkiem powaznie teraz: Pisanie do Boga jest absolutnie zbednym angazowaniem poczty. Adres Niebiosa - przeciez to niematerialna kategoria. List nie moze tam sie dostac bo nie znamy mozliwosci opuszczenia czterowymiarowej przestrzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: delta Gdzie trafiaja listy do Pana Boga ? IP: *.dyn.optonline.net 07.01.05, 06:04 Moj ostatni list do Pana Boga trafil do Polski, chociaz zostal wyslany do Afryki. To dziwne,ze urzednicy pocztowi dosc odpowiednio kojarza ten kontynent z Polska;czyzby cos podobnego w Polsce czuli? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop re:gleboko sie mylisz od dnia poznania dobra i zla IP: *.broker.com.pl 07.01.05, 13:24 czlowiek ma wolna wole pamietajmy ze chrzescijanstwo jest przeslaniem i nauka ze gdyby piotr sie nie zaparl a lud zydowski nie wydal niewinnego czlowieka na smierc niemozliwe byloby zabicie boga tak wiec pisanie listu i powierzanie go instytucjom z tej ziemi jest ciaglym poszukiwaniem nadzieji ze bog nadal istnieje i nie zostal zabity tam wtedy i wielokrotnie wczesniej i pozniej w dziejach ludzkosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abhaod troche glupio, ze tego magika i hipnotyzera IP: *.a.pppool.de 07.01.05, 16:36 ukrzyzowali, cale szczescie, ze sie jakos wylizal, zmienil nazwisko, troche wyslugujac sie rzymianom i zydom, ale na tym poziomie swiadomosci to i tak ludzkosc musiala to przejsc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szatan Re: do radia maryja IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 07.01.05, 08:58 A gdzie trafiają listy adresowane do Belzebuba, do piekła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szatan Re: do radia maryja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 13:09 > A gdzie trafiają listy adresowane do Belzebuba, do piekła. Piekła nie ma. Ale bez obawy - wszystkie listy do mnie docierają. Ja zawsze byłem i będę przy człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OJCIEC ŚNIĘTY PRZEBIERAŃCY, CZY ORYGINAŁ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 09:21 Dzieci od dawna znają postać Dziadka Mroza, Mikłaja... i oczywiście Pana Boga! Wszystko mozna zobaczyć, oprócz samego największego zainteresowanego całym światem i każdym na nim żyjącym - boga!, w myśl zasady "bga nikt nigdy nie widział" i nie zobaczy! Każde dziecko piszące list do Mikołaja lub Dziadka Mroza... otrzmywało odpowiedź dzięki reklamom w mediach, a od pana Boga niestety nie!, mimo reklamy z ambon i prasie kierunkowej, że takowy istnieje! Jak to się ma do rzeczywistości? A no tak, że przygłupawy i nierozwoajowy kościół może wszystko tylko kopiować, bo sam już nic nie jest w stanie wymyśleć! Ściągnął do siebie Euro (w wydaniu watykańskim), przypierniczył na siłe patrona dla UE, chociaż korzeni tam nie ma, ściąga również zwyczaj pisania listów do pana boga, który do tej pory nie odpowiadał, a co na stare lata mu rozwiązało język, czy został cudownie uzdrowiony przez Jezusa? Za te wszystkie zerżnięte z ludzkiej inteligencji zwyczaje kościół pod wodzą Jana Pawła II powinien płacić PRAWA AUTORSKIE, a nie bóg zapłaĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wm Holandia protestancka? IP: *.pronet.lublin.pl 07.01.05, 09:40 W Holandii jest 31% katolików i 21% protestantów. Skończmy więc z pisaniem o protestanckiej Holandii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus z Lyonu Re: Holandia protestancka?(wm) IP: *.adsl.proxad.net 07.01.05, 10:32 Gość portalu: wm napisał(a): > W Holandii jest 31% katolików i 21% protestantów. Skończmy więc z pisaniem o > protestanckiej Holandii. A ta reszta 48% to capy islamskie? Nie przypuszczalem,ze tak szybko rozmnozyli sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Gdzie trafiają listy do Pana Boga? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 12:38 ludzie ktorzy sie Boga nie boją piszą takie komentarze a to poważna sprawa. czesto ludzie chorzy śmiertelnie piszą takie listy i to im naprawde pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRYCHO Listy niech trafią do wspólnot, które będą modlić. IP: 80.50.28.* 07.01.05, 14:03 Listy skierowane do Pana Boga powinny trafiać do wspólnot zakonnych i modlitewnych świeckich Kościoła na przykład zakonów kontemplacyjnych, które modlić się będą w potrzebach nadawców listów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BRYCHO Potrzebują pomocy, niech modlą się wspólnoty. IP: 80.50.28.* 07.01.05, 14:08 Listy pisane są do Pana Boga z potrzeby ducha, a czasem i ciała (chorzy) więc nie mogą pozostać bez odzewu. Wspólnoty chrześćjańskie mogą się za nich modlić, również poprzez media jak w Holandii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek pawlek II Re: Potrzebują pomocy, niech modlą się wspólnoty. IP: 208.131.51.* 07.01.05, 16:32 Jakto gdzie, do adresata… polski katolik potrafi… Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milosierny [...] IP: 208.131.51.* 07.01.05, 16:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USA Andrzej Lepper bedze je przejmowal od jutra. IP: *.sttl.dial.netzero.com 08.01.05, 02:36 On wie wszystko najlepiej jest jak opacznosc Narodu, jego duch i niedoscigniony wizerunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tytan38 List do Pana Boga IP: *.gorzow.mm.pl 08.01.05, 19:35 Myślę że,człowiek piszący list do Pana Boga,czeka na odpowiedz jak na jakąś,ogromnie warzną,rzecz ,morze to ostatnia rzecz jakiej się spodziewa na tym,świecie,dlaczego mu jej nie dać.Wiem napewno,że jak by ktoś napisał domnie,taki list,dał bym odpowiedz,może zmyśloną,może trochę w słowach otuchy,serca.Tak bym zrobił,a nie list,do kosza. Odpowiedz Link Zgłoś