Dodaj do ulubionych

Europarlament: przedstawić Ukrainie perspektywę...

IP: 217.17.37.* 13.01.05, 16:19
Lubianka dalej milczy - zasnęli na dobre? Normalnie jest tu ich pełno...
Obserwuj wątek
    • Gość: BRvUngern-Sternber No tak wszystko zgodnie z przewidywaniami... IP: *.bg.am.lodz.pl 13.01.05, 16:19
      Jak mowilem przyjecie Ukrainy do UE jest mozliwe razem z Rumunia krajem ktory
      specjalnie sie nie rozni.Tak samo sprawdza sie to co mowilem ze teraz
      politykom zachodnim bedzie zalezec na tym aby pochwalic sie sukcesem na
      Ukrainie...Co widac po niejakim Borrellu ktory klamliwie przypisal zwyciestwo
      Juszczenki UE (brr niedobrze sie robi)...Natomiast co do pomocy to
      ostrzegalbym Ukraine przed braniem pieniedzy to by spowodowalo naplyw Euro do
      kraju podbicie kursu Hrywny i kryzys gospodarczy.Jak juz pomagaja niech robia
      to w naturze a wiec niech przesylaja komputery,kserokopiarki itd...To nie
      wplynie negatywnie na gospodarke...UE nie moze wiele pomoc a moze duzo
      zaszkodzic...Dla Ukrainy najwazniejszy jest szybki rozwoj gospodarczy a nie
      wplatywanie sie absurdalna eurobiurokracje...
      • Gość: jarek Tu nie chodzi o pomoc, ale o otwarcie IP: *.fastres.net 13.01.05, 16:25
        rynku Unijnego dla Ukrainskiej Stali i ich produktow rolnych, i tez zniesienie
        viz dla jej obywateli.
        Cos mnie sie czesto wydaje, ze twoje przewidzenia sie nie sprawdzaja i je latwo
        zmieniasz...czyzby to nie ty , ktory walki na ulicach w Ukrainie widziales.
        • Gość: BRvUngern-Sternber Takim tekstem wystarczy? IP: *.bg.am.lodz.pl 13.01.05, 16:57
          Jakie znowu walki na ulicach widzialem?Skad te bzdury?Czy jestes moze jednym z
          tych proputinowskich prowokatorow?
          >>>>>>>>>>>>
          Deputowani skrytykowali też Komisję Europejską za brak propozycji pomocy dla
          tego kraju<<<<<<<<<<<

Czy moze mam ci DRUKOWANYMI?CZYTAJ CO PISZA i nie zawracaj glowy bzdurnymi
          zastrzezeniami.
          • Gość: aaaaaaa Giertych za Ural siać,siać,siać ziarno nienawiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 18:34
            Urzadać w kołchozach sabaty orgiastycznej wiary w wyzszość mężczyzn nad kobieta
            uległa, naczyniem poczecia i pełzać , pełzać, pełzać prze komandatirem i
            donosić , donosić, donosić, dać kopa leżacemu, ukraść chleb...
            • Gość: ur Konska sznupa STAREGO Giertycha JEST.... IP: *.49.194.203.acc01-dryb-mel.comindico.com.au 14.01.05, 09:48
              NIE DO PRZYJECIA W SWIETLE DZIENNYM.
      • Gość: repre$ Życzę Polsce rozwalenia gospodarki poprzez... IP: *.osk.enformatic.pl 13.01.05, 16:55
        ...zrzucenie na Polskę miliardów Euro. Nie chcę komputerów i kserokopiarek
        tylko Euro. Doprowadzenie polskiej gospodarki do ruiny poprzez zarzucenie jej
        milliardami Euro zamorduje polską produkcję, ale po co mi produkcja jeśli mogę
        zostać bankierem UE? A bo to Szwajcarom i Luksemburczykom źle?
        Chyba komuś nie wywietrzała z głowy ekonomia(chłe, chłe) socjalizmu.
        Ale pozdrawiam. Szlachetne intencje się liczą.
        • Gość: BRvUngern-Sternber Rozumiem ze to do mnie? IP: *.bg.am.lodz.pl 13.01.05, 17:07
          Moj drogi gdyby Polska zostala zarzucona miliardami Euro niech bedzie ze nawet
          500 miliardami na 10 lat a w zamian mielibysmy zlikwidowac gospodarke to policz
          sobie ile by to bylo na osobe miesiecznie.100E???400 zl chcialbys tyle zarabiac?
          Jak zamierzasz przezyc?Musialbys wszystko importowac czyli ceny byly by 2X
          wyzsze czyli realna wartosc wyniosla by tylko 200zl...Trudno by bylo sie najesc
          za 6 zl dziennie prawda?Wiesz do ekonomii nie wystarczy cwaniactwo
          kombinatorstwo trzeba miec tez jakas wiedze...
          Miliardy Euro byly by nadzwyczaj szkodliwe i niebeezpieczne dla Ukrainy
          podbijajac kurs hrywny podcinajac eksport zwiekszajac bezrobocie...Doprowadzilo
          by do sytuacji NRD z tym ze po pierwsze Ukraina nie ma RFNowcow aby wzieli caly
          kraj na zasilek pod drugie ma DUZO NIZSZY PKB niz NRD.A wiec jak mowie jesli
          pomoc to w naturze...
          • Gość: repre$ Niestety brakuje ci logiki. IP: *.osk.enformatic.pl 13.01.05, 17:59
            Piszesz do mnie "mój drogi", a chcesz wydzierżawić polską gospodarkę za marne
            50 mld złotych rocznie. Tyle to ja byłbym w stanie wyciągnąć z Orlenu i TPSA.
            Bądź więc logiczny i z takimi propozycjami zatytułuj mnie "mój tani".
            Ciekawi mnie pogląd, według którego dopływ pieniędzy niszczy gospodarkę. Na
            moje perskie oko dopływ pieniędzy napędza gospodarkę, bo trudno najeść się
            monetami. Dopływ euro owszem powoduje wzrost wartości hrywny, ale jak coś
            kosztowało 1 hrywnę to kosztuje 1 hrywnę nadal, jak ktoś zarabiał 1 hrywnę -
            zarabia 1 hrywnę nadal, a że do wydania ma jeszcze parę euro - tym lepiej.
            Według twoich poglądów socjalizm to było coś! Ale wtedy opłacało się
            eksportować! Za 15 dolarów można było opłacić pensję robotnika. Teraz na taką
            pensję trzeba wyeksportować towaru znacznie więcej. Pełny gospodarczy dramat,
            no nie? Problem polega na tym, że wtedy niektórzy jeździli nowiutkimi
            polonezami, a dziś "bezrobotny" naród polski jeździ 7-letnimi oplami. Co lepsze?
            Wtedy polskie piwo to były siury, a dziś? Ja tam wolę obecną rzeczywistość
            (choć nie należę do ludzi bez zmartwień finansowych na poziomie codziennego
            życia) niż "złote" lata rozwoju kraju węgla i stali z brakiem papieru
            toaletowego. Jak się robi cobądź, to się jest bezrobotnym. Jak się robi coś
            dobrej jakości i taniego, to się bezrobotnym nie jest. W normalnym kraju
            interesów nie robi się za swoje pieniądze tylko za bankowe. U nas pieniędzy
            brak, wobec tego nie można robić za nie interesów, ale jakby ktoś sypnął
            miliardami to możemy wykosić nawet Microsofta. Intelektualnie nas stać.
            Na koniec powtórzę: dla każdego korzystniejsze jest obracanie pieniędzmi niż
            produkcja czy praca. Naród wybrany (i inni bankierzy) odkrył to dawno, dawno
            temu i dlatego jest wielki, a inni mu zazdroszczą. Już niedługo człowiek przy
            jakiejkolwiek produkcji będzie zbędny (automatyzacja!) i co? Zakażemy
            automatyzacji produkcji?
            JA ŻYCZĘ UKRAINIE (POLSCE TEŻ) DESZCZU EURO ZAMIAST KOMPUTERÓW I KSEROKOPIAREK.
            WTEDY KOMPUTERY KUPIMY SOBIE SAMI W ILOŚCI I JAKOŚCI, KTÓRA NAM ODPOWIADA I
            BĘDZIEMY POŻYCZAĆ SZMAL TYM, KTÓRZY NAM GO DALI. A TO SIĘ ZAWSZE OPŁACA.
            To brak kapitału niszczy gospodarkę.
            Pozdrawiam.
            • Gość: BRvUngern-Sternber No widzisz nie rozumiesz gospodarki... IP: *.bg.am.lodz.pl 13.01.05, 18:34
              Musial bym ci robic wyklady przeczytaj ksiazki.Pieniadz jest SYMBOLEM
              towaru.Jesli Ukraincy zrabiaja 1$ i produkuja za 1$ to bilans sie
              zgadza.Tymczasem jesli dostali by 1$ z UE to produkowali by za 1$ a wydawali 2$
              CO JEST NIEMOZLIWE.Co wiec by sie stalo?
              a>nastapilby wzrost cen
              b>nastapilby wzrost importu
              c>wzrosl by kurs hrywny
              d>w konsekwencji upadac zaczalby eksport
              e>zaczeliby upadac eksporterzy
              f>wzrosloby bezrobocie
              A co bedzie jesli rocznie zarobia 1$ wydadza 1$ + dostana kserokopiarke?Nic
              sie nie zmieni na gorsze A ODNIOSA KORZYSC.I to jest jasne proste logiczne...
              • Gość: tuciu Re: No widzisz nie rozumiesz gospodarki... IP: 141.30.103.* 13.01.05, 19:42
                Idac Twoim tokiem rozumowania Polska powinna zrzec sie natychmiast dotacji z UE
                i na ochotnika placic mozliwie duza skladke :):):)
                • Gość: BRvUngern-Sternber No widzisz niechcacy utrafiles prawie w sedno... IP: *.bg.am.lodz.pl 14.01.05, 15:02
                  DOTACJE TO KATASTROFA.Niby dlaczego mamy placic a nie brac?Nic nie placic nic
                  nie brac.Rzad w Polsce oglosil <sukces> wielka nadwyzke platnosci z Unii na
                  <korzysc> Polski.I co? Kurs $ spadl PONIZEJ 3Zl z 4,20!!!A Euro doszlo do 4 Zl
                  z 4,80.Gospodarka jest na skraju ruiny.Juz w przyszlym roku zacznie sie spadek
                  wzrostu gospodarczego i wzrost bezrobocia...To wszystko skutek wejscia do UE.IM
                  BARDZIEJ BEDZIEMY <NA PLUSIE> tym bardziej bedzie zaburzona gospodarka i tym
                  wieksze straty.Ta lekcje przerobili w NRD gdzie bezprecedensowe dotacje biliona
                  Euro doprowadzily do rozkladu spoleczno-ekonomicznego...Oszcz ednoscia i praca
                  ludzie sie bogaca a nie DOTACJA...Stare prawdy wiecznie madre niestety nie w
                  UE.Ten system to przyklad szalonej gospodarki.I zmarnowanych szans.To jest
                  jeden z glownych absurdow UE choc nie jedyny.<Fachowcy> w Polsce nie znaja sie
                  na gospodarce.Polska jest ruina gospodarcza.Ale ktos powie no jakto przeciez
                  ludzie nie umieraja z glodu ale gloduja i to jest skandal.Poza tym Polska miala
                  NAJLEPSZE WARUNKI WYJSCIOWE prywatne rolnictwo 30% PKB wytwarzal sektor
                  prywatny.Wiec bylo co niszczyc.Dzis Polska jest najbiedniejszym krajem UE.Stad
                  mamy 1/3 bezrobotnych i 50% mlodziezy.Dlatego ostrzegalbym Ukraine przed
                  wzorowaniem sie na gospodarkach krajow Wschodniej Europy.Tutaj najlepszy jest
                  przyklad Czech Klausa ewentualnie Wegier ale TYLKO z lat 98-2002 gdy rzadzil
                  Fides...
              • Gość: bognus Prognoza na przyszlosc IP: *.arcor-ip.net 13.01.05, 21:14
                to wtedy bedzie strasznie duzo kserokopiarek na Ukrainie. Rodzimi producenci
                kserokopiarek splajtuja. Czesc z nich popelni samobojstwo z rozpaczy. Inny
                wysla swoje zony na ulice. Poziom bezrobocia wzrosnie. Ludzie straca podstawe
                egzystencji i zaczna demonstrowac. Potem w wolnych wyborach wybiora Kuczme. W
                GW przeczytamy naglowek "Powrot komunizmu na Ukrainie". Polacy krzykna: Nie,
                zadnego komunizmu za naszym plotem. Nie pozwolimy. Poniewaz Unia nie bedzie
                miala nic przeciwko komunizmowi (bo i dlaczego, wiadomo, ze Francuzi i Niemcy
                to w gruncie rzeczy tez komunisci, rozpieszczajacy wlasny ludek wybujalymi
                przywilejami socjalnymi). A wiec Polska wystapi z Unii by rzucic sie samotnie
                do walki z czerwona zaraza ze wschodu. Ludzie do broni! Komunisci czekaja za
                rogiem i marza o waszych lodowkach, Oplach vectra i marynarkach z Vistuli. Nie
                pozwolmy odebrac sobie niczego, nawet okrucha ze stolu. Precz z komuna!!!!!
                Precz z przebrzydla czerwona zaraza!!! (A moze jednak Unia bedzie zamiast
                kserokopiarek powinna dawac EURO)
              • Gość: repre$ To już jest zatrważające! IP: *.osk.enformatic.pl 13.01.05, 22:57
                Cały sens gospodarki (od czasu zgony gospodarki wymiennej) polega na tym żeby
                mieć pieniądze, a nie kserokopiarki. Posiadanie kserokopiarki ma sens gdy
                przynosi pieniądze (pomijam fakt, że bywa to także przedmiot rozrywki, bowiem
                w/g amerykańskich badań 1/4 uszkodzeń kserokopiarek spowodowana jest pęknięciem
                szyby podczas siadania i kopiowania własnego kupra). Jeśli się ma pieniądze bez
                kserokopiarki to staje się ona urządzeniem zbędnym. Wszyscy producenci
                kserokopiarek marzą o tym żeby wszystkie swoje kserokopiarki zamienić na
                pieniądze, a pracownicy tych producentów nie kwapią się by brać wynagrodzenie w
                kserokopiarkach i w ten sposób dbać o swoje miejsce pracy. Taki numer udał się
                tylko Fordowi, a następna okazja trafi się dopiero przy produkcji statków
                kosmicznych dla przeciętnego obywatela (przy samolotach nie udaje się ze
                względu na brak infrastruktury lotniczej dla szarego człowieka). Jak oni wolą
                pieniądze to myślę, że Ukraińcy też by woleli. Kupią sobie to co im będzie
                potrzebne, a nie to co im ktoś ześle.
                Kończę na tym dyskusję o wyższości posiadania pieniędzy nad posiadaniem
                kserokopiarek i komputerów.
                • Gość: BRvUngern-Sternber Re: To już jest zatrważające! IP: *.bg.am.lodz.pl 14.01.05, 14:50
                  Rzeczywiscie zatrwazajace.Sens gospodarki polega na tym zeby miec pieniadze?
                  Sensem gospodarki sa zadrukowane papierki?Sensem gospodarki jest WYTWARZANIE I
                  WYMIANA DOBR.Te papierki sluza TYLKO DO WYMIANY TOWAROW.Zamiast nosic na targ
                  towary i wymieniac na towar nosimy pieniadze TO ULATWIA ZYCIE.Jak widzisz nie
                  rozumiesz gospodarki i juz nie zrozumiesz to jest tak jak z matematyka jedni
                  pojmuja od razu a rezczie mozna tlumaczyc kilka dni i nic z tego.Ja wiem ze na
                  chlopski rozum to <jak bede mial pieniadze to kupie co trzeba>.No to dlaczego
                  nie wydrukowac 2X tyle pieniedzy?Wszyscy bysmy sobie kupili co potrzeba i
                  bylibysmy dwa razy bogatsi.Proste prawda?Pieniadz reprezentuje towar i bez
                  towaru skutkuje zaburzeniami gospodarki...Tyle
              • Gość: CR Re: No widzisz nie rozumiesz gospodarki... IP: *.bchsia.telus.net 14.01.05, 07:55
                JAK TO DOBRZE ZE TY JESTES TAKI MADRY I WSZYSTKO POTRAFISZ PRZEWIDZIEC
          • Gość: ness Re: Rozumiem ze to do mnie? IP: *.san-francisco-14rh16rt-15rh15rt.ca.dial-access.att.net 14.01.05, 05:51
            .A wiec jak mowie jesli
            > pomoc to w naturze..."
            W naturze... czy dobrze rozumiem? Czyli ja poprostu wy....dolic. I to napewno
            spotka Ukraune, Polske i innych chcacych zyc na jalmuznie w "europie".
        • Gość: rusofil Re: Życzę Polsce//No, jednak nie śpią i składają n IP: 217.17.37.* 13.01.05, 17:42
          am własnie za posrednictwem REPRE$ serdeczne życzenia...
    • Gość: Artur Lepszy rydz niż nic IP: 217.17.35.* 13.01.05, 16:43
      Mam nadzieję, że Komisja i Rada raczą ruszyć swe szanowene tyłki i szybko coś
      zrobić. Jest sporo osób, które będą zainteresowane tym, żeby sprawa ugrzęzła w
      unijnej biurokracji.
    • Gość: igor Tomsona masz na mysli? A tak na serio, czy IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 13.01.05, 16:43
      biurokracja Brukseliny nie boi sie przezarcia? Socjologia wyraznie mowi, ze raz
      rozkrecona biurokracje jest trudno zatrzymac od rakowego wzrostu i to prawda w
      przypadku UE. Przeciez nie strawiono jeszcze 10 nowych kesow. To co nie udalo
      sie na kontynencie przez 2 tys. lat - jednosc, chca sciagnac do zycia jednego
      pokolenia ; absurd. Zamiast wziac sie za wypracowanie jednolitewj, spojnej
      polityki integrowania muzulmanow (tragicznego problemu spowodowanego
      naiwnoscia, szczegolnie Francji, Nieniec i UK) to udaja, ze mozna pozrec
      wiecej. Widaomo, co sie dzieje jak sie ktos przezre. Ale USA juz nie bedzie
      ratowac Europy czwarty raz - ma zbyt duzo swoich problemow.
      • Gość: rusofil IGOR bardzo się martwi,że UE dostanie niestrawnośc IP: 217.17.37.* 13.01.05, 17:33
        -i po połknięciu Ukrainy ;). Nie martw się, Igor, jakoś strawimy...
        • Gość: rusofil A wam,IGOR, będzie też lżej bez tej Ukrainy :) IP: 217.17.37.* 13.01.05, 17:35
        • Gość: igor Jestem przekonany, ze Unia rozpadnie sie w ciagu IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 13.01.05, 20:03
          dziesieciu lat. Roznice miedzy Wschodem E. z calym komuchowym bagazem
          zacofania, korupcji i braku szacunku do prawa, a Zachodem E. z olbrzymimi
          swiadczeniami spolecznymi, wzrostem islamskiego raka i rozkladem moralnosci to
          przepis na bombe a nie powolne gnicie. Biurokracja centralne w Brukseli zadlawi
          inicjatywe przepisami a rozwoj przedsiebiorstw podatkami. Kto madrzejszy
          powinien wynosic sie z Europy jak czynia to juz teraz Holendrzy. Polacy powinni
          zrewidowac swoj stosunek do Unii niezaleznie od nawolywan polskiego papieza.
          • Gość: R. Re: Jestem przekonany, ze Unia rozpadnie sie w ci IP: *.cpc.uea.ac.uk 14.01.05, 12:46
            Nie, Igor, Europa to nasza ojczyzna, innej nie mamy, musimy tu zostac i jej
            bronic przed plaga Islamu.
            www.raport.blox.pl
            www.atena-project.org

A te wszystkie chluby o Ukrainie sa smiechu warte, to kraj prawoslawny,
            zachodnim nigdy nie bedzie, nie chcemy go w naszej Unii.
      • Gość: rusofil Re: Tomsona//TOMSON to klasa sama dla siebie.Od cz IP: 217.17.37.* 13.01.05, 17:40
        -asu jak w pewnej dyskusji byłem nazbyt upierdliwy i obiecał mi za to "kulkę w
        łeb, tak jak to roblismy z wami w 45-tym" mam do niego olbrzymi sentyment...
    • konread Re: Europarlament: przedstawić Ukrainie perspekty 13.01.05, 16:46
      > Lubianka dalej milczy - zasnęli na dobre? Normalnie jest tu ich pełno...

Poprostu przegrali i chyba głupio się im z tym pogodzić, a cóż dopiero pisać;-)
    • Gość: unita Parlament ten wydaje różne apele IP: 150.254.176.* 13.01.05, 16:54
      Zdaje się, że przegłosował wczoraj konstytucję europejaską. Ale jakie to ma
      znaczenie?
      O przyjęciu Ukrainy zdecyduje wiele czynników, ale głos decydujący będzie
      należał do tych co będą ten proces finansować. Narazie nie zanosi się w Unii na
      większą szczodrość względem krajów już przyjętych, a co dopiero mówić o kraju
      tak biednym jak Ukraina.
      Parlament Europejski to takie zbędne ciało, złożone w większości z politycznych
      truposzy, którzy dożywją w luksusie swoich ostatnich dni. Brać dużą forsę i za
      nic nie odpowiadać - oto ideał tych ludzi!
    • Gość: xyz Masz,rusofilu,wlasciwe poczucie normy.Pozdr. IP: *.Moscow.dial.rol.ru 13.01.05, 17:01
      • Gość: rusofil XYZ, pozdr.wzajemnie.Łubianka ma tu szelkie możliw IP: 217.17.37.* 13.01.05, 17:49
        -e adresy, ale nigdy "moscow" :)
    • Gość: repre$ Brawo! IP: *.osk.enformatic.pl 13.01.05, 17:13
      Jeśli Parlament Europejski może być do czegokolwiek przydatny, to właśnie
      udowodnił swoją przydatność. Trzeba naciskać na chiraco-schroederowskich
      popaprańców i wykorzystać historyczną szansę.
      Zawsze burzę się gdy Unię Europejska zaczyna się kojarzyć z workiem unijnego
      budżetu. Przecież Unia to nie tylko budżet, a nawet jestem zdania, że budżet
      unijny jest jedną z mniejszych korzyści jakie odnosi się z członkostwa. Budżet
      to redystrybucja, a więc coś kosztownego. Główną korzyścią jest wspólna
      przestrzeń gospodarcza, wolny przepływ ludzi i kapitałów i mnóstwo
      wartości "niekapitałowych" jak np. prawa czlowieka, standardy ochrony praw
      obywatelskich. Czyżby Alabama była częścią USA pod warunkiem, że budżet
      federalny do tego dopłaci? A może bogaty Teksas chce się odłączyć?
      Można pytać: po co Polsce unijna Ukraina? Przecież stracimy na tym interesie.
      Pewnie budżetowo stracimy, ale polska gospodarka (ukraińska też) zyska znacznie
      więcej poprzez rozszerzenie rynku dla polskich towarów (dla ukraińskich też),
      bezpieczeństwo obrotu, wymuszenie wzrostu jakości i zmniejszenia cen. Bo niskie
      ceny napędzają gospodarkę. Wystarczy!
      • Gość: klik Re: Brawo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 19:04
        A ja tylko dodam , że Ukraina to z 50 mln potencjalnych konsumentów
        z "europejskimi" aspiracjami, o czym jakoś często sie zapomina i nagłaśnia
        wyłącznie przyszłe "dopłaty dla Ukrainy".
    • Gość: oz Re: Europarlament: przedstawić Ukrainie perspekty IP: *.avenel01.nj.comcast.net 13.01.05, 17:18
      najwyższy czas. zamiast integrować turcję, dużo ważniejszym zadaniem jest
      natychmiast przyjąć ukrainę do uni europejskiej.
      • Gość: bognus Re: Europarlament: przedstawić Ukrainie perspekty IP: *.arcor-ip.net 13.01.05, 20:54
        Turcja ma dla Europy strategiczne znaczenie. Tak sie sklada ze przez Morze
        Srodziemnomorskie Europa sasiaduje z krajami mulzumanskimi, a wiec w jej
        interesie sa dobre stosunki sasiedzkie . Amerykanie maja troche latwiejsza
        sytuacje - juz ze wzgledu na dystans moga sobie pozwolic na zrzucanie bomb w
        krajach islamskich. Jesli Turcja, ktora jest panstwem swieckim, nie dostanie
        szansy na wejscie do Europy to bedzie to tylko pozytywny sygnal dla
        fundamentalistow islamskich. Polecam do poczytania najnowsza ksiazke
        Brzezinskiego - on tam porusza te tematy. Co do Ukrainy - jej wejscie do Europy
        jeszcze troche potrwa - a wiec mam nadzieje ze panstwo polskie, ktore za te 10-
        15 lat w koncu przestanie odgrywac biednego krewnego, pokaze swoja hojnosc i
        sie do tego niewatpliwie wielkiego przedsiewziecia dolozy. Ukraina jest
        olbrzymia i biedna. Trzeba tam budowac duuuzo drog, mostow, kolei etc. To
        bedzie gratka dla polskich firm budowlanych i in. (byc moze w Polsce juz
        wszystko bedzie gotowe). No i ta tania sila robocza (momentalnie 80 EUR/mies)!!
        Robole za pol darmo!! Na Ukrainie bedzie mozna robic super interesy. A wiec
        Ukraina to szansa na nasza polska globalizacje - moze wreszcie otworza nam sie
        oczy i sie nauczymy zarabiac gruba forse.
        • Gość: R. Re: Europarlament: przedstawić Ukrainie perspekty IP: *.cpc.uea.ac.uk 14.01.05, 12:51
          Co do Ukrainy, zgadzam sie, przez nastepne 15-20 lat beda gospodarczo za slabi
          na wejscie, i mam nadzieje, ze ich nie przyjma i tak.

Co do Turcji, przyjecie jej do UE to jeszcze wiekszy blad niz Ukraina,
          rozpocznie sie i tak silna islamizacja Europy, a w samej Turcji - dzieki prawom
          demokratycznym - islamisci tez sie umocnia.

www.list.org.pl
          www.raport.blox.pl
          www.pl.danielpipes.org
          www.islam-in-europe.org

Pozdrawiam
    • Gość: grzesiek Re: Europarlament: przedstawić Ukrainie perspekty IP: *.ny325.east.verizon.net 13.01.05, 19:31
      Narobimy sobie wrogow w europie, ponownie, gdy bedziemy wymuszac na sile na
      europie nastepne rozszerzenie unii , tym razem o ukraine.
      Ukraina ma daleko do unii, taka jest prawda i minie duzo czasu zanim sie to
      zmieni. Unia to elitarny klub, i takim powinna pozostac.
      • Gość: tuciu Re: Europarlament: przedstawić Ukrainie perspekty IP: 141.30.103.* 13.01.05, 19:47
        wlasnie dlatego ze ma daleko, trzeba jej pomoc w reformach i pokazac, ze Europie
        zalezy na Ukrainie. Polska jako sasiad Ukrainy ma w tym zakresie szczegolnie
        wiele do zrobienia i wrecz trudno byloby przesadzic z gestami poparcia.
    • patman Żabojady zarzucają Polsc proamerykanizm a sami 13.01.05, 19:41
      liżą d... ruskim. Głupie Francuziki mają bardzo krótką pamięć - chyba chcą przerabiać XX wiek jeszcze raz.
    • Gość: trach Brawo UNIA WOLNOŚCI !!! Czas na Polski Parlament. IP: *.ghnet.pl 13.01.05, 19:52
      Będę głosował na UW.
    • Gość: Realista Re: Europarlament: przedstawić Ukrainie perspekty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 21:05
      Ludzie myślcie logicznie Ukraina w Unii to mżonka i bajka bez perspektyw.
    • Gość: polak ukrainiec zawsze wsadzi Polakowi nóż w plecy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 21:13
      tak zawsze było i będzie.
    • Gość: lach Re: Europarlament: przedstawić Ukrainie perspekty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 21:35
      Kto był na Ukrainie ostatnio to widział jak kochają Polaków.Szkoda komentarza i
      zdrowia na ten komentarz.
    • Gość: francuz polak to biedak i niewolnik IP: *.96.119-80.rev.gaoland.net 13.01.05, 21:44
      A te biedne polakow !!!!! pracuja dla innych i zarabiaja guwno,obcokrajowce
      polakow ponizaja ,a polak zadowoloni: a to sie nazywa niewolnistwo i
      glupota !!!"
      "polak nie potrafi w swiata finansow nic i to widac !!! france
      telecom juz wzystko kontroluje,czyli telewizja ,komorki ,a nie dlugo panstwo !!!
      francuzi sa dumni ze kontroluja ,ponizaja inne narodowosci z pieniadziami !!!
      nigdy polska bedzie bogata, respectowana i wolna poki bedzie miala 90 % rynek
      w rekach obcokrajowcow i poki bedzie sie ponizala dla pieniadze !!!"
      "polak nie potrafi pokazac co jest wart na poziom swiata bo kradnie,klamie i
      nie ma zadne honoru w biznesu i w zyciu!!
      "zyd jest honorowy i z nim mozna uratowac polske
      ale z polakami nigdy !!!!"
      "jedyna co zostalo polakow to religia (za 5 lat zobaczymy ),i ladne kobiety
      troche !!!
      "nawet coraz wiecej kobiety leca na obcokrajowcow sie ponizac i sie
      przedawac jak szmaty za pizza albo za niemiecki samochod bo sa naivne ,glupie
      ale ladne i to tylko sie lyczy na zachod !!
      przyklad wasze glupoty jest hypermakety ,arabizacja I afrikanizacja kraju od
      krakowa do warszawa : kazdy kebab I diskoteka w karkowie wlaciciel(e) jest arab
      (arabowie ) a kto pracuje dla niego (nich) ?odpowiedz jest polak ,a polka daje
      dupe za pieniadze i urode araba prawda! To jest to samo z bambusami,arabami
      wlochami ,niemcy,francusow,anglikow czyli caly swiat ktory jedzie na sex podroz
      do polski !!broncie wasze kobiety przed faceci z zachodu (pedofilow i
      erotomanow )bo ukradna was polek !!!
      !Polak woli pobic polaka ,niz murzyna albo araba ,bo sie boi !!
      polak to tylko kutas maly !!
      polka to swiety interes dla obcokrajowcow :troche kosztuje ale w lozku zawsze
      jest przyjemnie (miec modelka w lozku za darmo ):francuzi,wlochy,niemcy,cala
      europa lubi polskiej cipki!!!
      jedyna rada dla polakow :LPR,PIS ktory mysli o polskie interesow ,jak nie oni
      to zginecie jako narod ktory nie potrafi pokazac swiatu ile jest wart jak
      francja pokazuje od dawna z swietnie z wlasnimi markami(channel,renault,france
      telecom etc....) ." obudziecie drogi polakow teraz albo zginecie I bedziecie
      pracowac dla innych ,a nie dla kraju ,niewolnikiem narodow ktory maja pieniadze
      jak zginela caly zachod przed islam I materialism ,wy zginecie za pieniadze !!!
      pieniadz nie wazne w zyciu ale honor narodu , historia przezlosci I przyszlosci
      jak najbardziej !!!!!dziekuje
      trzeba zarobic na zachod niestety !!!!

"c la vie mes chers polonais,vous aimez vous faire baiser par les étrangers
      surtout les polonaises ,ces salopes de merde !!!"
      un message pour « bartosz et « dymek » ,je suis vraiment ce que je prétend
      être ,eux se sont des pauvres pd qui n’arrivent pas à faire jouir les
      polonaises malheuresement et quelle honte !!!merci

jebac kazdy arab w polsce ,ta ku.. raca je..a ,przyjechali ruchac nasze
      zone !!! won z polski i do allaha !!!
      abas les bougnoules,sale race de merde !!!islam religia do dupy!!!

• Gość: aarab Re: polak to biedak i niewolnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 21:52
        dziekuje dobze muwis Salam alejkum.
      • Gość: Mac Re: polak to biedak i niewolnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 21:53
        No widzisz Polak to "biedak i niewolnik" ale ostatnio cos widze ze cala
        masa "obcokrajowcow" plujaca na Polske i "biednych" Polakow zaczyna uczyc sie
        jezyka Polskiego hmm dziwne poco tobie obywatelowi "zagranicy" znac jezyk
        tego "dziadowskiego" kraju jego "biednych zniewolonych" obywateli ???
    • teodot Nareszcie! 13.01.05, 21:58
      Nareszcie! To oczywiście coś w rodzaju pierwszego kroku, bo wlaściwie wezwanie,
      apel - ale nie bez znaczenia! Parloament Europejski to wciąż w praktyce ciało
      raczej opiniodawcze ale akurat ta jego opinia jest bardzo ważna, bo posłowie
      europejscy wybierani są w wyborach powszechnych, zależni od swoich wyborców,
      więc ich opinie odzwierciedlają ich opinie. Czyli Ukraina w Europie to nie
      tylko fanaberia myślacych zbyt odważnie polityków ale jest na to zgoda
      Europejczyków. Za ta zgodą przyjdą i konkretne działania. Bo to, co według mnie
      paralizowało Unię,. jej instytucje to tak naprawdę nie obawa przed Rosja -
      przynajmniej nie to było najważniejsze - ale przes reakcją społeczenstw starej
      Europy mogących niechętnie patrzeć na kolejne poszerzenie (znów wydatki) i w
      równym stopniu nowej (kolejni chętni do podziału europejskiej pomocy). Plus
      oczywiście obawa przed zarzutem o awanturnicza politykę narażającą na szwank
      stosunki z Rosją. Wielkim rynkiem zbytu. I dostaczycielem surowcow (gaz!. I
      wreszcie wciąż potęgą militarną. Jednak prawie jednogłośna decyzja
      eurodeputowanych o uchyleniu drzwi Ukrainie wszystko to zmienia, choc proces
      ten będzie raczej długotrwały. Całkiem jednak prawdopodobne, że Ukraina jeśli
      nie wyprzedzi, to wejdzie do Unii wraz z Turcją i to jest według mnie
      najbardziej prawdopodobny horyzont czasowy.

I choć nie jestem entuzjastą PiS, to nie bez uznania patrzę, jak to ugrupowanie
      wydoroślało. To, że nie boi otwarcie przeciwstawić się LPR jest ważne zreszta
      nie tylko dlatego, że świadczy o odwadze jej polityków ale i co ważniejsze na
      przekonaniu, iż maja w tym poparcie swego elektoratu. W przedwyborczym roku o
      takich sprawach się nie zapomina. LPR to jednak margines i na szczęście. O
      polską politykę zagraniczną po przejęciu władzy przez prawicę się już nie
      boję, w przeciwieństwie do polityki wewnętrznej.

A Ukraina? Stoi przed swoja wielka szansą. Mam nadzieję, że Polska zrobi
      wszystko, aby jej w tym pomóc. Że starczy jej w tym konsekwencji. I choć z
      natury jestem raczej pesymistą, to w tej sprawie akurat będę optymistą. Ta
      sprawa oczywiście też podzieliła Polaków. Ale bardzo na szczęście nierówno.
    • Gość: czerepacha! www.moje.friko.pl LWÓW ZAPRASZA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 22:01
    • Gość: zdzich z podragi a kto finansowal kampanie Macieja Giertycha? IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 13.01.05, 22:07
      a kto finansowal kampanie Macieja Giertycha?
      jestem bardzo ciekawy
      • Gość: Ekonom Re: a kto finansowal kampanie Macieja Giertycha? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 22:14
        Myślę że ty napewno nie dałeś ani grosza.
    • Gość: Lukasz Polscy eurodeputowani opamiętajcie się co robicie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 22:12
      Jak Ukraina wejdzie do Uni do Polska na tym straci wiele. Do Uni wejdzie tania siła robocza, tańsza od naszej, a wtedy u nas znów wzrośnie bezrobocie. Oni pracują za mniej niż połowe tego co my dostajemy. Może jeszcze pozwolimy im u nas pracować odrazu po ich wejściu do UNI.
      Nie jestem przeciwnikiem Ukrainy ale niech Ci nasi eurodeputowni nie będą tacy filantropijni wobec innych państw, a bardziej zaczną myśleć o naszym kraju. Może i to co pisze brzmi bardzo nacjonalistycznie ale zanim zaczniemy pomagać innym pomóżmy najpierw sobie!
      • Gość: Euro Re: Polscy eurodeputowani opamiętajcie się co rob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 22:21
        Nareszcie naga prawda,dziękuję.Koniec z poprawnością polityczną.Zacznijmy dbać
        o interes Polski.
        • julie_bella2001 Re: Polscy eurodeputowani opamiętajcie się co rob 13.01.05, 22:45
          Zgadzam sie.Ukrainie bardzo daleko do UE. Przyjecie do UE takich krajow jak
          Ukraina czy Turcja przyniesie wiecej szkody niz pozytku. Ukraina z calym swoim
          balaganem nie jest na to gotowa.Nawet z Juszczenka, ktory zreszta zapowiedzial
          ze pierwsza zagraniczna wizyte zlozy w Rosji.Jednak to o czyms swiadczy
          niestety.
          • Gość: obserwator2 Re: Polscy eurodeputowani opamiętajcie się co rob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 23:10
            Z perspektywy takiej, powiedzmy Holandii czy Luxemburga, przyjęcie do Unii
            Polski to też absurd. A jednak, jakieś lepsze strony ludzkiej duszy, stawiające
            na solidarność, zadecydowały.
            Poza tym, jestem za promocją Ukrainy i z innego powowdu. Gdyby przyjęcie jej do
            Unii miało uszczuplić, w krótkim dystansie, nasze profity, to możliwe że obraz
            zmieni się w dłuższym dystansie. Są działania o sumie dodatniej. Niekoniecznie
            to co Ukraina zyska, my stracimy. W dłuższym dystansie możemy i my zyskać i
            Ukraina.
            • julie_bella2001 Re: Polscy eurodeputowani opamiętajcie się co rob 13.01.05, 23:44
              Wybacz ale Holandia czy Luxemburg sa krajami tak bogatymi ze im jest naprawde
              wszystko jedno czy my jestesmy w UE czy nie...oni nie potrzebuja doplaty dla
              biednych regionow.Ach na dluzszy dystans mowisz...wtedy zyskamy tak? Czyli znow
              mamy czekac...Dosc juz tych dystansow! Czekalismy przez 40 lat a w tym czasie
              Europa szla do przodu wiec teraz zajmijmy sie wreszcie swoimi sprawami zamiast
              bawic sie w adwokata Ukrainy.
      • hummer Re: Polscy eurodeputowani opamiętajcie się co rob 14.01.05, 09:35
        Gość portalu: Lukasz napisał(a):

> Jak Ukraina wejdzie do Uni do Polska na tym straci wiele. Do Uni wejdzie tania
        > siła robocza, tańsza od naszej, a wtedy u nas znów wzrośnie bezrobocie.

Myślę, że jak wejdą za 10-15 lat to Polacy już nie będą uważani za tanią siłę roboczą a i bezrobocie będzie niższe.
    • Gość: ross LPR PROROSYJSKIE JAK ZWYKLE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 22:16
    • Gość: Swavec Re: Europarlament: przedstawić Ukrainie perspekty IP: *.rutki.sdi.tpnet.pl 13.01.05, 22:21
      Jestem za unią 360 stopni dookoła świata. Im więcej demokracji na świecie tym
      mniej zaścianka. My Polacy o zaścianku chyba coś wiemy.
      Pozdrawiam~ Sławek
      Zapraszam na moją stronę-saweczek.republika.pl
    • Gość: zgnoic putina putin mial wypadek IP: *.client.comcast.net 13.01.05, 22:54
      jak donosi agencka tass, putin przycial sobie kutasa drzwiami. jest wsciekly,
      wyje jak skopany pies. ha, ha, ha, dobrze tak bydlakowi
    • marcus_crassus Rosja musi zjesc tego robaka...Wladzio putin chyba 13.01.05, 23:01
      sie zalamie :)))
      • Gość: Polka z Kanady Re: Rosja musi zjesc tego robaka...Wladzio putin IP: *.bchsia.telus.net 13.01.05, 23:33
        Gratulacje dla polskich eurodeputowanych. Jednak występowanie na forum
        europejskim ma swój dodatni wpływ. A co do Rosji, to bądźcie rodacy bardziej
        wielkoduszni i nie naigrawajcie się. Ma strasznie dużo wewnętrznych problemów,
        ale w końcu i tak zwiąże się bliżej z resztą Europy. A Ukrainie trzeba na teraz
        życzyć, by Juszczenko mógł jak najszybciej przejąć władzę i rozpocząć reformy.
        Janukowycz próbuje opóźniać objęcie władzy przez nowego przydenta jak tylko
        może; ciekawe , co jeszcze knuje. Posowiecka mentalność jest ciągle silna
        zarówno we wschodniej Ukrainie jak i w Rosji. Trzeba im czasu, dojścia do
        głosu nowego pokolenia, bliższych związków kulturalnych z Polską, Litwą,
        Estonią, Czechami, Słowacją i Europą zachodnią. Ale chyba można mieć nadzieję
        na pozytywną ewolucję, także wzrost dobrobytu i w Polsce, i na Ukrainie, w
        rezultacie rozszerzenia się Unii Europejskiej.
        • Gość: wieśniak Re: Rosja musi zjesc tego robaka...Wladzio putin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 23:46
          Wróć skarbie do Polski i wtedy komentuj sprawy z tutejszej perspektywy.
    • Gość: repre$ Ukraina szybko do Unii ! IP: *.osk.enformatic.pl 13.01.05, 23:31
      Pytać czy przyjąć Ukrainę do Unii to jakby pytać czy przyjęcie Teksasu do
      USA było dobre dla Teksasu i USA. Może początkowo USA dokładały do Teksasu, ale
      była to dobra inwestycja dla obu stron. Oczywiście, że Teksas mógł pozostać
      meksykański, ale dla Teksańczyków nie była to świetlana perspektywa. Ani USA
      nie chcą się pozbyć Teksasu, ani Teksas nie chce się odłączać od USA, bo samo
      bycie w dobrym towarzystwie jest opłacalne.
      Gdyby ktoś twierdził, że Teksas ma bogactwa naturalne i USA nie były mu
      potrzebna, powiem, że Wenezuela ma jeszcze więcej ropy a jakoś nie zapewnia
      standardu życia na poziomie USA. Niestety, Wenezuela jest w kiepskim
      towarzystwie.
      • Gość: cowboy Re: Ukraina szybko do Unii ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 23:39
        Kolego z twjom znajomośćią histori Texsu coś na bakier.Ble ble.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka