Gość: Mamlas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 21:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Toni Re: Nie wychodźcie z Gazy! IP: *.telia.com 30.01.05, 22:12 Osiedli niszczyc nie powinni tylko przekazac w ladzie i porzadku, troche kultury mogli by przekazac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki Re: postanowione ze zniszczą IP: *.protonet.pl 30.01.05, 22:15 pewnie caterpillerami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Nie wychodźcie z Gazy! IP: 213.17.133.* 30.01.05, 22:42 nawet szaron uznal ze to jest czesc ziemii palestynskiej i chcial wycofac a ten dran i glupi nie chce bo jest hu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Zostancie w Gazie! Az sie rozwieje z wiatrem. IP: 213.17.133.* 30.01.05, 22:46 czemu jestes taki i wiesz jaki szaron uznal ze to jest palestnska czesc ziemii a ty co? Odpowiedz Link Zgłoś
negevmc Re: Nie wychodźcie z Gazy! 30.01.05, 22:55 Gość portalu: Mamlas napisał(a): > Lać palestyńskich zwyrodnialców ile wlezie!!! Ty! Ty wiesz, ze przestepujesz tak mowiac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Konsekwencje IP: *.gdynia.mm.pl 30.01.05, 23:23 Czy te 130 tys. protestujących zdaje sobie sprawę z konsekwencji? Pozostanie w Gazie oznacza dalszy rozlew krwi, i żydowskiej, i arabskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
negevmc Re: Konsekwencje 30.01.05, 23:32 haha maruda przypomina mi sie powiedzonko jednego mojego kumpla z Pozanania: Czy wiesz dlaczego w na wielkopolsce nie bylo ruchu oporu ? - no bo przeicez byl zabroniony ! :-) Oni sobie doskonale zdja z tego sprawe ale 1. mieszkaja tam od 30 czy ilus tam lat i to Izrael sam ich tam wysylal a teraz kaze zostawic wszystko i odejsc. 2. to sa ludzie religijni a w Torze jest napisane , ze Zyd nie bedzie Zyda z domu wyrzucal. Wniosek: to jest grzech. Im to wystarczy. Nawoluja przy tym zolnierzy do odmawiania wykonania rozkazu (wyrzucania ich stamtad sila). Na szczescie juz sie zadeklarowalo tylu zolnierzy rezerwy, ze kazdy kto odmowi, prosty zolnierz czy oficer bedzie ukarany a zastapi go rezerwista. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek musza wyjsc z gazy i z zachodniego brzegu tez 31.01.05, 00:44 zeby oczywiscie palestynczycy zgodzili sie na pokoj. jednoczesnie beda musieli oddac tyle zajetej palestyny, zeby palestynczycy byli zadowoleni, bo inaczej nie zgodza sie na pokoj. ze bedzie im trudno? owszem, bo teraz sa silni, czuja poparcie usa. ale tez to swietny moment, zeby zaoferowac uczciwy pokoj, nawet oddajac wiecej niz by sie chcialo. dowod dobrej woli, jesli sie idzie na kompromis, bedac strona silniejsza w konflikcie. jesli palestynczycy zobacza te dobra wole, to pewnie nawet wybacza krzywde, jaka bylo dla nich powstanie izraela. najlepszym rozwiazaniem oczywiscie by byly przeprosiny ze strony izraelskich zydow. ale na to jeszcze za wczesnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: valusia Re: musza wyjsc z gazy do mirmila IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 00:51 wiesz co mirmil, ja rozumiem że religie zmieniłeś i że 3masz się mocno ideologii, ale obawiam sie, ze twoi bracia w wierze bardziej od ciebie agresywni są, poza tym co oni będą robić, z czego będą żyć jak przestaną mordować? pieprzysz mirmil, dla kasy zrobią wszystko, bo to jest ich allach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: valusia Re: dziekuje valusiu za twoje zrozumienie n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 01:09 a czemu mam tego nie rozumieć, co religia nakazuje to święte, jak sie wyłamiesz.........to cie odepchną, widzisz zło tam gdzie chcesz, a na inne zło przymykasz oczy, a przynajmniej je usprawiedliwiasz, jeśli czujesz sie z tym dobrze, to znaczy, że jesteś dobrym muzułmaninem pytanie czy dobrym człowiekiem, myślę, że nie takim złym, ale tez i nie takim dobrym, średnio na jeża;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek valusiu, juz tlumacze, dlaczego dziekuje 31.01.05, 01:56 bo ja myslalem, ze nikt mnie na tym swiecie nie rozumie. czulem sie taki samotny. a tu prosze, valusia mnie zrozumiala doglebnie zupelnie i absultnie. valusiu, moze sie umowimy pod ambasada izraela, podemostrujemy sobie, a potem skoczymy na kebaba na rog wawelskiej i lazienkowskiej. to w sumie trzy kroki. (oczywiscie oferta jesta wazna jesli valusia to rzeczywiscie valusia, a nie znowu oozi pod zmienionym nickiem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. daj spokoj, mirmil... IP: *.arcor-ip.net 31.01.05, 00:56 west bank jest do podzalu, pomysl spokojnie, chlopie, jak to zrobic i to-tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek dziel, strategu, dziel :D 31.01.05, 01:05 obmyslaj strategie i rozwiazania. moze nawet publikacja z tego bedzie :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Re: dziel, strategu, dziel :D 31.01.05, 09:41 mirmilek napisał: > obmyslaj strategie i rozwiazania. moze nawet publikacja z tego bedzie :))))) :-) Ale teraz wszystkie ceny poszly w gore. Czy bedzie go jeszcze stac na oplacenie koztow druku w "Dzialkowcu"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expert intelektu Do moderatora. IP: 194.22.121.* 31.01.05, 03:45 Czy moglby pan uprzejmie wytlumaczyc dlaczego skasowal pan/pani moj post niosacy tytul "Zostancie w Gazie. Az sie rozwieje z wiatrem" W czym zauwazyl pan niepoprawnosci (ktorej kategorii?). Czyz by insynuowano mi rasistowskie podejscie? Nie popelnilem zadnego bledu przestrzegujac regulamin tym razem. Oczekuje cierpliwie na riposte. Expert Intelektu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samsone Jak moga Araby w Israelu zyc a Hebreje nie IP: *.pool21756.interbusiness.it 31.01.05, 11:39 moga w tej czesci Israela. ktora ktos Palestyna nazwal, i sie palestynczykiem nazywa, choc czystym( sposob mowienia) Arabem jest. Czy bede musial znowu po 3400 latach ta Gaze zburzyc i potomkow( urojonych) filisterow di Arabi poslac. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek stylu wypowiedzi widac tez nie... 31.01.05, 13:48 a pod ambasada, zloto ty moje, bylem i slyszalem jak z rozbrajajaca szczeroscia mowiles "a dlaczego oni nie chca wyjechac sobie do jordanii"... oozi, czy rodzice nie nauczyli cie dobrego wychowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramadan Odpowiedz IP: *.bronowice.krakow.pl 31.01.05, 18:37 W tym artykule jest odpowiedz dlaczego powstało Auschwitz-Birkenau... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramadan Żydzi lubią Gazy IP: *.bronowice.krakow.pl 31.01.05, 18:40 A najbardziej Cyklon B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Porąbani IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 31.01.05, 19:00 Durni ci Żydzi. Chca spokoju i zaniechania ataków terrorystycznych ale żeby cos poświęcic w tym celu to nie. To niech dalej arabusy podkładaja im bomby w autobusach jak nie chca oddac zaganiętej ziemi. Zostawili im angole ziemie ale im było mało i sie doigrali. Teraz chcą żeby arabowie zakończyli intyfadę ale sami nic nie zrobią aby zakończyc ten konflikt. Dlatego na świecie panuje taki antysemityzm. Żydzi chca brac ale sami nic nie dadzą. To taki żydowski system "kupowania" - ja od Ciebie wezme towar a Ty sam sobie zapłać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor jonek, czy oszukal Cie Zyd kiedys. Piszesz tak IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 31.01.05, 19:25 sugestywniw jak bys studiowal temat albo jakbys mial mase wlasnych doswiadczen. Mialem kolegow Zydow w ogolniaku na Mokotowie ale wybyli w 1968. nie pamietam tez bay byli inni niz my. Nie pamietam tez, abymsy sie zachowywali w stosunku donich jak forumowi antysemici. Skad to sie wzielo u Polakow teraz? I skad to poieranie Arabow? Kultura ich jest bardziej obca niz Zydow, ktorzy przyjeli bardzo duzo od Europejczykow. Jaki byznes maja Polacy w wygraniu tej czy innej strony. Tluka sie to dobrze dla Zachodu. Im wiecej islamosyny sa zajete tam tym pozniej przyjda zabijac w Europie i Polsce. Znikniecie Izraela pogorszyloby tylko sytuacje, bo celem islamu jest swiat a nie 27 tys. km2 miedzy Jordanem a Morzem Srodziemnomorskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: jonek, czy oszukal Cie Zyd kiedys. Piszesz ta IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 31.01.05, 19:36 Brdzo lubię historię i interesuje sie historia najnowszą. Kiedy Anglicy wyszli z Palestyny zostawili Żydom w spadku pewną ziemię, część Palestyny ale Żydzi rozpoczeli ekspansję i zagarniali coraz większe obszary. Uciekający Palestyńczycy przeszli do sąsiednich państw powodując tam przeludnienie. Zostali wygnani przez Żydów z własnych domów. Sądzisz że Arabowie im to wybaczą? A teraz nie chca oddać strefy gazy, gdyby ich w latach 70-tych amerykanie nie naciskali nie oddali by półwyspu Synaj egipcjanom. Nie podoba mi sie ich postawa w Palestynie. Jeśli chcą sie pozbyc terrorystów to niestety muszą oddać to co zagarneli. Każdy musi pójść na ustepstwa. Odpowiedz Link Zgłoś