Dodaj do ulubionych

KROPKA - YAA & Co

10.02.05, 15:08
Czy w moim powaznie postawionym pytaniu znalezliscie cos niestosownego ?
Jezeli tak to zdradzcie co.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=20452899
Obserwuj wątek
    • krystian71 Re: przylaczam sie do pytania 10.02.05, 15:21
      tym bardziej , ze wczoraj ten artykul inny nosil tytul, widocznie cos GW miala
      na mysli zmieniajac go...

Polski rząd przed Europejskim Trybunałem Praw Człowieka

mk 09-02-2005, ostatnia aktualizacja 09-02-2005 19:05

Brazylijski Żyd polskiego pochodzenia skarży Polskę do Europejskiego Trybunału
      Praw Człowieka w Strasburgu. Domaga się zwrotu utraconego podczas wojny majątku

77-letni Henryk Pikielny, na stałe mieszkający w Paryżu, domaga się zwrotu
      fabryki włókienniczej w centrum Łodzi, która należała przed wojną do jego
      dziadka. Skarga dotyczy co prawda "naruszenia prawa własności", jednak adwokaci
      Pikielnego chcą, by polski rząd rozliczył się ze wszystkimi ofiarami
      Holocaustu, których rodziny straciły w czasie wojny majątki.
    • michal00 Dolaczam sie do pytania k_m 10.02.05, 15:30
      Czy krytyka nonsensow popelnianych przez redakcje GW jest zabroniona na tym
      forum? Dlaczego autor dal tytul "ofiara Holocaustu skarzy Polske", skoro nie ma
      to zwiazku z trescia artykulu i jest niezgodne z prawda? Nie dziwcie sie, ze
      ludzie maja watpliwosci co do intencji GW jezeli zamieszczane sa w niej bardzo
      dwuznaczne sformulowania, a watki krytykujace takie postepowanie usuwacie.
      • i-love-2-ski Re: Dolaczam sie do pytania k_m 10.02.05, 15:35
        a co teraz kropka ma wycinac? gucio przepadl,totyle zostal w tyle,splicik bluzga
        i sie nie loguje,ja nartuje tylko maniek nawija. co za nudy.
      • kosel_maruwi Re: Dolaczam sie do pytania k_m 10.02.05, 15:41
        michal00 napisał:

> Czy krytyka nonsensow popelnianych przez redakcje GW jest zabroniona na tym
        > forum? Dlaczego autor dal tytul "ofiara Holocaustu skarzy Polske", skoro nie
        ma
        >
        > to zwiazku z trescia artykulu i jest niezgodne z prawda? Nie dziwcie sie, ze
        > ludzie maja watpliwosci co do intencji GW jezeli zamieszczane sa w niej
        bardzo
        > dwuznaczne sformulowania, a watki krytykujace takie postepowanie usuwacie.

Zapytales

"Uwazasz, ze GW ma udzialy w tym interesie? "

Uwazam za nie wykluczone, iz piszacy nalezy do grupy tych 20000 i moze nawet
        podswiadomie przeciera sciezke.
        • michal00 Re: Dolaczam sie do pytania k_m 10.02.05, 15:54
          No coz, mozemy tylko spekulowac. Faktem jest, ze czesc bylych wlascicieli jest
          przeciwna ustawowemu uregulowaniu kwestii reprywatyzacji, liczac na powodzenie
          w procesach sadowych. Projekt ustawy reprywatyzacyjnej zaklada w wiekszosci
          przypadkow zwrot 15% wartosci utraconego majatku w formie bonow
          reprywatyzacyjnych. Wejscie w zycie tej ustawy zamyka w zasadzie droge sadowa.
          Tego rodzaju przeklamania jak w tym artykule wzmagajac niechec do
          reprywatyzacji sluza w gruncie rzeczy utrwalaniu stanu "dzikiej reprywatyzacji".
    • kropka Re: KROPKA - YAA & Co 10.02.05, 15:58
      treść jest głupkowato-obraźliwa, ale jeśli Wam to nie przeszkadza, to nie będe
      sie upierać. Wróciło.
      • i-love-2-ski Re: KROPKA - YAA & Co 10.02.05, 16:02
        kropka napisała:

> treść jest głupkowato-obraźliwa, ale jeśli Wam to nie przeszkadza, to nie będe
        > sie upierać. Wróciło.

oj kropeczko przypomnialas mi piosenke z przedszkola,gdzie moja pani rowniez
        mowila,ze glupo piszemy:)))

nasza pani jak mamusia
        nie pozwoli,nie pozwoli
        w majty siusiac
        bo przedszkole,uczy bawi nas
        bo w przedszkolu milo plynie czas

pozdrawiam nasza mila pania,ktora ustawicznie nas naprowadza na sciezki bon-tonu:)))
      • kosel_maruwi Re: KROPKA - YAA & Co 10.02.05, 16:08
        kropka napisała:

> treść jest głupkowato-obraźliwa, ale jeśli Wam to nie przeszkadza, to nie
        będe

Jak bys jeszcze mogla wyjasnic kogo ta "glupkowata" tresc obraza to bylbym
        szczesliwy.

> sie upierać. Wróciło.

To naprawde zbytek laski, massa.
        • kropka Re: KROPKA - YAA & Co 10.02.05, 16:29
          "Wychodzac z tej definicji, przychodzi mi trudno pojac jak ofiary tego
          calospalenia czy calkowitej zaglady moga wnosic pozwy sadowe czy czuc sie
          obrazane itp
          Zdaje mi sie, ze naduzywajac pewnych pojec probuje sie zbic kolejny interesik.
          Jeszcze jeden cegielka z "The Holocaust Industry " ??"

ten fragment jest obraźliwy dla ofiar holocaustu. Holocaust to delikatny i
          drażliwy temat wymagający wyważonych sformułowań.

> To naprawde zbytek laski, massa.
          to mam zabrać? Zdecyduj się może, bo nie będę z jednym wątkiem latać w te i
          nazad bez końca :)

• kosel_maruwi Re: KROPKA - YAA & Co 10.02.05, 21:38
            kropka napisała:

> "Wychodzac z tej definicji, przychodzi mi trudno pojac jak ofiary tego
            > calospalenia czy calkowitej zaglady moga wnosic pozwy sadowe czy czuc sie
            > obrazane itp
            > Zdaje mi sie, ze naduzywajac pewnych pojec probuje sie zbic kolejny interesik.
            > Jeszcze jeden cegielka z "The Holocaust Industry " ??"
            >
            > ten fragment jest obraźliwy dla ofiar holocaustu.

Ten brak logiki chcialem wlasnie wykazac.
            Ofiary holocaustu nie zyja i nie moga sie sadzic ani obrazac.
            Zyja moze rodziny, lub znajomi tych ofiar ale to ich moim zdaniem nie upowaznia
            do obnizania wartosci tego okreslenia.
            Analogicznie
            Dla rodziny ofiary tragicznego wypadku jest ten wypadk na pewno tragedia ale
            nie bedziemy czlonkow tej rodziny nazywac ofiarami wypadku. Czy sie myle ?

Holocaust to delikatny i
            > drażliwy temat wymagający wyważonych sformułowań.

Z tym sie w pelni zgadzam i wlasnie dlatego nie nalezy sobie tym okresleniem
            przy byle okazji geby wycierac. Glownie nie w sytuacji kiedy chce sie wyciagnac
            troche grosza. Ot co.

>
            > > To naprawde zbytek laski, massa.
            > to mam zabrać? Zdecyduj się może, bo nie będę z jednym wątkiem latać w te i
            > nazad bez końca :)

Jest mi to obojetne.
            Swoje napisalem.
            >
            • dr_j_k Mylisz sie! 10.02.05, 22:50
              > Niezywych 'ofiat holokaustu' bylo ok. 1 200 tysiecy. Reszta zyla i sie
              ustawila w kolejke po renty i odszkodowania....
              • j-k doopcia, jak mnie juz podrabiasz 10.02.05, 22:55
                to pisz chociaz w zgodzie z moimi pogladami...

Zydow zabito w Europie gdzies tak 6 mln, jesli sie nie myle...???

nie jestem Zydem.

dobranoc.

J.K.
    • j-k kowal, przyglupie 10.02.05, 18:42
      ktory raz cie pytam, po co klekasz na forum pro-zydoskiej GW?

zaloz wlasna gazete, otwoz wlasne forum i tam sobie szczekaj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka