Gość: doku IP: *.mofnet.gov.pl 12.06.02, 12:06 Tutsi, co u nich słychać? To oni powinni władać Afryką, bo są do tego stworzeni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: doku Tutsi was nie obchodzą. Dlatego to forum umiera IP: *.mofnet.gov.pl 12.06.02, 16:34 bo najważniejsze wątki są niepopularne. Odpowiedz Link Zgłoś
werw Re: Tutsi was nie obchodzą. Dlatego to forum umiera 12.06.02, 17:59 Myślę, że coś w tym jest. Dopóki biały człowiek nie wyrówna wielowiekowych krzywd wyrządzonych Tutsim dopóki skazany będzie na powolną, acz nieuniknioną degrengoladę. Odpowiedz Link Zgłoś
werw Re: Tutsi was nie obchodzą. Dlatego to forum umiera 13.06.02, 12:47 Skutki kolonizacji białego człowieka Afryka będzie odczuwać jeszcze przez setki lat! Tzn. dopóki ostatnich resztek infrastruktury nie przysypie piasek. werw napisał(a): > Myślę, że coś w tym jest. Dopóki biały człowiek nie wyrówna wielowiekowych > krzywd wyrządzonych Tutsim dopóki skazany będzie na powolną, acz nieuniknioną > degrengoladę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doku Miejmy nadzieję, że tak się stanie ... IP: *.mofnet.gov.pl 14.06.02, 14:06 werw napisał(a): > ostatnich resztek infrastruktury nie przysypie piasek. ... i Tutsi odzyskają należną im pozycję. Nie zapominajmy o tym, że czarne ludy Afryki różnią się genetycznie między sobą o wiele mocniej niż cała reszta ludzkości (za wyjątkiem protonegrytów andamańskich i ich pobratymców). To co w Europie czy w Azji jest społeczno-kulturowym podziałem na klasy czy kasty, w Afryce jest wsparte różnicami genetycznymi. W Afryce mamy genetycznych arystokratów (np. Tutsi) i masy dla nich pracujące w harmonii. Idee wolności, równości i demokracji zburzyły tę harmonię i zatruły proste umysły takich ludów jak Hutu. Dla Afryki najlepszym ustrojem jest artystokracja. Hutu mogą odzyskać spokój i szczęście tylko jako podopieczni swoich naturalnych panów - Tutsich. Odpowiedz Link Zgłoś
werw Re: Miejmy nadzieję, że tak się stanie ... 14.06.02, 15:04 Mnie z kolei frapuje sprawa odpowiedzialności białego człowieka względem Afroafrykanów. Czy nie jest przerażające, że skutki handlu niewolnikami trwaja do dzisiaj? Długotrwałość efektów świadczy najlepiej o skali wykorzystywania Afryki i rdzennych jej mieszkańców przez kolonizatorów. A najbardziej wstrząsające jest to, że tzw. Północ po dziś dzień gnębi tzw. Trzeci Świat, nie dając, tak przecież mu potrzebnych, pieniędzy. ( Nie znaczy to oczywiście że w jakikolwiek sposób neguję arystokratyzm Tutsich - przeciwnie: cieszę się bardzo, że znalazł się wreszcie ktoś, komu sprawy Murzynów nie są obojętne) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doku Nie wolno pozostawać obojętnym w obliczu tego wszy IP: *.mofnet.gov.pl 14.06.02, 16:20 werw napisał(a): > nie dając, tak przecież mu potrzebnych, pieniędzy. Ale pieniądze im nie pomogą > cieszę się bardzo, że znalazł się wreszcie ktoś, komu > sprawy Murzynów nie są obojętne) ja też się cieszę, o ile w ogóle w tym kontekście jest to stosowne określenie Odpowiedz Link Zgłoś
werw Re: Nie wolno pozostawać obojętnym w obliczu tego wszy 14.06.02, 16:35 Gość portalu: doku napisał(a): > werw napisał(a): > > > nie dając, tak przecież mu potrzebnych, pieniędzy. > > Ale pieniądze im nie pomogą Ale zawsze lepiej mieć jak nie mieć. A świętym obowiązkiem Pólnocy jest utrzymywać każdego kto tego chce i taka jest prawda, od tego się nie wymigamy! Odpowiedz Link Zgłoś