Dodaj do ulubionych

Przepraszam za Zulusów. Chodziło mi o TUTSICH

IP: *.mofnet.gov.pl 12.06.02, 12:06
Tutsi, co u nich słychać? To oni powinni władać Afryką, bo są do tego stworzeni.
Obserwuj wątek
    • Gość: doku Tutsi was nie obchodzą. Dlatego to forum umiera IP: *.mofnet.gov.pl 12.06.02, 16:34
      bo najważniejsze wątki są niepopularne.
      • werw Re: Tutsi was nie obchodzą. Dlatego to forum umiera 12.06.02, 17:59
        Myślę, że coś w tym jest. Dopóki biały człowiek nie wyrówna wielowiekowych
        krzywd wyrządzonych Tutsim dopóki skazany będzie na powolną, acz nieuniknioną
        degrengoladę.
        • werw Re: Tutsi was nie obchodzą. Dlatego to forum umiera 13.06.02, 12:47
          Skutki kolonizacji białego człowieka Afryka będzie odczuwać jeszcze przez setki
          lat! Tzn. dopóki ostatnich resztek infrastruktury nie przysypie piasek.

werw napisał(a):

> Myślę, że coś w tym jest. Dopóki biały człowiek nie wyrówna wielowiekowych
          > krzywd wyrządzonych Tutsim dopóki skazany będzie na powolną, acz nieuniknioną
          > degrengoladę.

• Gość: doku Miejmy nadzieję, że tak się stanie ... IP: *.mofnet.gov.pl 14.06.02, 14:06
            werw napisał(a):

> ostatnich resztek infrastruktury nie przysypie piasek.

... i Tutsi odzyskają należną im pozycję.

Nie zapominajmy o tym, że czarne ludy Afryki różnią się genetycznie między sobą o
            wiele mocniej niż cała reszta ludzkości (za wyjątkiem protonegrytów andamańskich
            i ich pobratymców). To co w Europie czy w Azji jest społeczno-kulturowym
            podziałem na klasy czy kasty, w Afryce jest wsparte różnicami genetycznymi. W
            Afryce mamy genetycznych arystokratów (np. Tutsi) i masy dla nich pracujące w
            harmonii. Idee wolności, równości i demokracji zburzyły tę harmonię i zatruły
            proste umysły takich ludów jak Hutu. Dla Afryki najlepszym ustrojem jest
            artystokracja. Hutu mogą odzyskać spokój i szczęście tylko jako podopieczni
            swoich naturalnych panów - Tutsich.
            • werw Re: Miejmy nadzieję, że tak się stanie ... 14.06.02, 15:04
              Mnie z kolei frapuje sprawa odpowiedzialności białego człowieka względem
              Afroafrykanów. Czy nie jest przerażające, że skutki handlu niewolnikami trwaja
              do dzisiaj? Długotrwałość efektów świadczy najlepiej o skali wykorzystywania
              Afryki i rdzennych jej mieszkańców przez kolonizatorów. A najbardziej
              wstrząsające jest to, że tzw. Północ po dziś dzień gnębi tzw. Trzeci Świat, nie
              dając, tak przecież mu potrzebnych, pieniędzy.
              ( Nie znaczy to oczywiście że w jakikolwiek sposób neguję arystokratyzm
              Tutsich - przeciwnie: cieszę się bardzo, że znalazł się wreszcie ktoś, komu
              sprawy Murzynów nie są obojętne)

• Gość: doku Nie wolno pozostawać obojętnym w obliczu tego wszy IP: *.mofnet.gov.pl 14.06.02, 16:20
                werw napisał(a):

> nie dając, tak przecież mu potrzebnych, pieniędzy.

Ale pieniądze im nie pomogą

> cieszę się bardzo, że znalazł się wreszcie ktoś, komu
                > sprawy Murzynów nie są obojętne)

ja też się cieszę, o ile w ogóle w tym kontekście jest to stosowne określenie
                • werw Re: Nie wolno pozostawać obojętnym w obliczu tego wszy 14.06.02, 16:35
                  Gość portalu: doku napisał(a):

> werw napisał(a):
                  >
                  > > nie dając, tak przecież mu potrzebnych, pieniędzy.
                  >
                  > Ale pieniądze im nie pomogą

Ale zawsze lepiej mieć jak nie mieć.
                  A świętym obowiązkiem Pólnocy jest utrzymywać każdego kto tego chce i taka jest
                  prawda, od tego się nie wymigamy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka