chester1986_agus Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 08:08 2.04.2005 21.37 Papa John Paul II has died ... so so sad ;( [*] I still love You Papa... Spoczywaj w pokoju... Odpowiedz Link Zgłoś
kaczor29 Jan Paweł II Mojżeszem Narodu Polskiego 03.04.05, 08:21 Jak Mojzesz wyprowadził Żydów z Egiptu,tak Jan Paweł II wyprowadził Narod Polski z niewoli sowieckiej.Dziękuje Ci Boże że dałeś nam takiego Papieza. Dziękuje Ci Ojcze Święty!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arpprojekt Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 08:25 Coś zaczyna się , kończy. Rodzimy się po to by umrzeć i narodzić się jeszcze raz Nawet Jego śmierć jest niezwykła, niesie przesłanie, mądrość. Tak jak Chrystus, Tak Jego śmierć tak jak życie, jest czymś wielkim, cudem, i powinniśmy dziękować Bogu za to że nie zabrał go tak nagle w jednej chwili, ale pozwolił nam poprzez jego cierpienie i radość odejścia, długą drogę pożegnania, rozstania, nauczyć się, zobaczyć, zrozumieć, uwierzyć. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
mroofcia A we mnie jest optymizm... 03.04.05, 08:33 Nie płaczę ze smutku. Płaczę ze wzruszenia. Nie płaczę dlatego, że On umiera - w świetle wiary, idzie ku życiu wiecznemu. Płaczę, gdy widzę reakcje świata i pojedynczych ludzi. Był starym, schorowanym, cierpiącym człowiekiem, który całe życie działał. Który jako pierwszy wyszedł do ludzi, a nie zamknął się za murem Watykanu. I nawet mimo cierpienia na łożu śmierci, kilka słów, które udało mu się poskładać - to były wielkie słowa. Niczym są wielkie przemowy i opasłe pisma - te kilka słów znaczy tak wiele. Całe dzieło życia papieża to walka na rzecz miłości, życia, dobra oraz heroiczna walka na rzecz zbliżenia kultur i religii. Mimo łez, byłam szczęśliwa, gdy zobaczyłam, jak wychodzą wierni z kościoła, synagogi, meczetu, cerkwii... i wszyscy modlą się za tego Wielkiego Człowieka... Myślę, że to dowód na to, że dzieło życia Jana Pawła nie poszło na marne. Myślę, że właśnie dlatego umierał szczęśliwy. Całe życie poświęcił ludziom i ludzie mu teraz pokazali, że było warto... Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz_net Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 08:36 CZUJĘ WIELKĄ PUSTKĘ! NIE WYOBRAŻAM SOBIE ŻYCIA BEZ JANA PAWŁA II! Odpowiedz Link Zgłoś
w.soczynski Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 08:37 Kocham Cię Ojcze. Jest mi smutno. Odpowiedz Link Zgłoś
inga.mob Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 08:38 Wychowana w wierze katolickiej dawno temu odeszłam z kościoła, zrażona faktem, że wielu katolików i kościelnych hierarchów wyznaje co innego, a zdecydowanie co innego robi. Ale On był inny - swoim życiem i odejściem dał świadectwo swojej wiary, tak ogromnej, że wystarczyło jej dla wszystkich. Kochał Boga w ludziach. Cześć Jego pamięci! Odpowiedz Link Zgłoś
ciaps Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 08:39 i po co tu słowa.Został tylko żal.[*] Odpowiedz Link Zgłoś
galt Ubylo nas wszystkich nawet gdy tego nie rozumiemy 03.04.05, 09:32 Czesc Jego Pamieci i Bog z Jego dusza. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.sl Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 08:40 razem z Nim odeszła cząstka mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
a.m.p Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 08:40 Wyszedlem dzis rano. Chcialem zobaczyc, czy swiat sie zmienil. Slonce sie nie zacmilo, jak po smierci wielkiego jezykoznawcy. Dzilie gesi nie zawodzily krazac nad zadnym pomnikiem, jak swego czasu w Koreii. Wstawal pogodny, wiosenny dzien i wszystko sie radowalo, ze Niebo zyskalo tak Wspanialrgo Mieszkanca. Ojczulku Kochany. Juz tam Sw. Piotr powital Cie w bialej komzy, jak tu byles witany, gdy nas odwiedzales. Klaniaj sie pieknie Pany Jezusowi, klaniaj sie Matce Boskiej. Powiedz Im, ze tu zostaly takie robaki jak my i przepros, ze nie potrafimy tak piekine jak Ty nasladowac Ich zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
mm86 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 08:41 a Duch zstąpił i odnowił oblicze Tej Ziemi... Rest in peace... Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 08:47 [*] ...nie moge znalesc slow, bo coz one teraz znacza... Odpowiedz Link Zgłoś
ida167 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 08:43 "Dopóki słońce i księżyc są w górze, Dopóki trzmiel nawiedza różę, Dopóki dzieci różowe się rodzą, Nikt nie wierzy, że staje się już. (...) Innego końca świata nie będzie, Innego końca świata nie będzie." TAK BARDZO BOLI PRZYPOMNIENIE PRAWDY O PRZEMIJANIU... Odpowiedz Link Zgłoś
randzit Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 08:45 Odszedł Wielki Człowiek, Wielki Polak Cześć Jego Pamięci ['][']['].... Odpowiedz Link Zgłoś
brynk przemówienie Kwasniewskiego takie nie szczere... 03.04.05, 08:47 teraz ubolewa , a wczesniej z Papieża szydził razem z Siwcem i swoim dworem ... Gardzę Kwaśniewskim !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stano1 .*.*.*SLOVAK CATHOLICS AND WHOLE WORLD CRYING.*.*. 03.04.05, 08:48 ... pope has left HIS body, but HIS SPIRIT will be alive forever! We love you, Papa. Stano a Lubka/Slovensko. Odpowiedz Link Zgłoś
prince20 Straszna rozpacz mnie ogarnia 03.04.05, 08:50 :-(((( - To był Największy CZŁOWIEK!! Odpowiedz Link Zgłoś
magda.grzelak Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 08:51 Umarl tak jak zyl - pieknie i wsrod ludzi Czesc Jego pamiecie (*) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaestery Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 08:51 Pamiętaj o nas ,Ojcze ŚWIĘTY!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś