Dodaj do ulubionych

Jestem dumna,że nie jestem Amerykanką.

07.04.05, 10:29
Jestem dumna że nie mam nadwagi, że nie jestem psychopatką, że wiem gdzie
leży Watykan czy Słowacja. Że nie mamy krzeseł elektrycznych, hamburgerów
itp. A że Kwaśniewski? Już niedługo. Jestem pewna, że tuż przed końcem
kadencji kupi bilet dokądś w jedną stronę...
Obserwuj wątek
    • marcus_crassus jestem przekonany ze wiesz tez 07.04.05, 11:00
      jakie sa 2 glowne miasta texasu i dokladnie gdzie on lezy oraz ze twoja uroda jest podobna do hally berry :)
      • pepe.lopez Ona pewnie wie, ale same Amerykańce nie wiedzą 07.04.05, 18:39
        A najważniejsze, to ona chce wiedzieć, a Amerykańca nie interesuje nic poza hamburgerem i palantem.
      • krabeusz Re: jestem przekonany ze wiesz MARCUS CRASSUS 09.04.05, 14:32
        marcus_crassus napisał:

> jakie sa 2 glowne miasta texasu i dokladnie gdzie on lezy oraz ze twoja uroda j
        > est podobna do hally berry :)
        - - - - - - - - - - - - - - - -
        oszczedz nam trudu i powiedz co to za miasta, kto to hally berry i jak wyglada
        marcelina.
    • kotek.filemon Re: Jestem dumna,że nie jestem Amerykanką. 07.04.05, 11:38
      Zaiste, niewiele masz powodów do dumy. Może dla odmiany spróbujesz być dumna
      pozytywnie?
      • krabeusz Re: Jestem dumna,że nie jestemKOTEK FILEMON 09.04.05, 14:34
        kotek.filemon napisał:

> Zaiste, niewiele masz powodów do dumy. Może dla odmiany spróbujesz być dumna
        > pozytywnie?
        - - - - - - - -
        tak jak kotek filemon. :)
    • wujcio44 Re: Jestem dumna,że nie jestem Amerykanką. 07.04.05, 12:13
      marcelina112 napisała:
      Nie macie hamburgerów?. To gdzie ty mieszkasz? Na Marsie?
      • krabeusz Re: Jestem dumna,że nie jestem WUJCIO 09.04.05, 14:40
        wujcio44 napisał:

> marcelina112 napisała:
        > Nie macie hamburgerów?. To gdzie ty mieszkasz? Na Marsie?
        _- - - - - - - - - - -
        to wujek nie czyta gazet?
    • ben_shaprut Z hamburgerami przegięłaś - kiedy mam czas, lubię 07.04.05, 12:15
      zjeść tradycyjnie, ale w pośpiechu dobrze zrobiony hamburger to niezła rzecz...
      • krabeusz Re: Z hamburgerami przegięłaś - BEN SZAPRUT 09.04.05, 14:43
        ben_shaprut napisał:

> zjeść tradycyjnie, ale w pośpiechu dobrze zrobiony hamburger to niezła rzecz...
        - - - - - - - - - - - - - - - - - -
        tradycja to dobra rzecz. a przepis znasz?
        • ben_shaprut Ja jestem dobrym kucharzem 09.04.05, 18:46
          • manny_ramirez Re: Ja jestem dobrym kucharzem 09.04.05, 18:52
            :)
            Jak bede kiedys w Krakowie to moze cos ugotujesz?:)
            • ben_shaprut Zdziwisz się, ale zapraszam. Jestem typem 09.04.05, 18:56
              "japońskiego złodzieja pomysłów" - jak coś polubię, sfotografuję i podrabiam. Z
              dumą piszę, że kuchnię bliskowschodnią czasem realizuję lepiej niż Lewant. Jak
              wpadniesz, napisz. Nie boję się "wyautowania" na forum.
              Pozdrawiam
              • manny_ramirez Re: Zdziwisz się, ale zapraszam. Jestem typem 09.04.05, 18:58
                tak?? A swojego zawodu cos nie chcesz podac. Jakos ta logika niespojna:)
                • ben_shaprut Nie boję się wyautowania przez osoby, kórym 09.04.05, 19:04
                  zaufam - to się nie zdarzyło. Nie chcę szargania swojego nazwiska przez kundle.
                  Kilka osób na forum zna moje nazwisko (na pewno Tomek44, bo miał dostęp do
                  danych podróżujących do Izraela - a różnych powodów nie ujawnił...), ale tak,
                  jak ja, nie ujawni danych. Zmartwiło mnie twoje pytanie - ze względu na moją
                  wysoką opinię na twój temat - było trochę w stylu M. Crassuli
                  • manny_ramirez Re: Nie boję się wyautowania przez osoby, kórym 09.04.05, 19:25
                    Dlaczego, czyzbys czegos chamskiego tam sie doszukal?
                    Ja nie widze nic zdroznego w mym zdziwieniu gdzyz sam mi pare dni temu pisales
                    ze nie chcesz byc wyautowany i dlatego nie podasz zawodu a teraz znow piszesz
                    ze nie boisz sie wyautowania wiec po prostu nie widzialem tu spojnosci i uwazam
                    ze pytanie bylo na miejscu. Zadnych chamskich podtekstow tu nie bylo ani tez
                    nie widze jak moglby byc zauwazone. Wiesz po prostu jak juz takie zawodowe
                    skrzywienie.
                    • ben_shaprut Nie boję się wyautowania wobec osób, którym 09.04.05, 19:31
                      zaufałem - żądasz, abym wyautował się wobec pospolitych gnojków?
                      Gratuluję...
                      • manny_ramirez Re: Nie boję się wyautowania wobec osób, którym 09.04.05, 19:33
                        Oczywiscie masz racje w tym. Ale w pierwszym poscie to tak jasno napisane nie
                        bylo stad moje pytanie
                • i-love-2-bike Re: Zdziwisz się, ale zapraszam. Jestem typem 09.04.05, 19:09
                  manny_ramirez napisał:

> tak?? A swojego zawodu cos nie chcesz podac. Jakos ta logika niespojna:)
                  >
                  manius a tys nam tak tu podal swoje wszystkie dane? nie zartuj chyba rozumiesz
                  dlaczego ludzie piszacy tutaj chca pozostac anonimowi.nie ma dnia,aby ktos komus
                  nie grozil, a z drugiej strony,gdyzbysmy sie tak poznali to pewnie wielu z nas
                  byloby mile zaskoczonych tym co ten anonimowy wirtualny nick sie zajmuje :)))
                  • ben_shaprut Dzięki! Także uważam, że zagrał nie fair - 09.04.05, 19:15
                    zaprosiłem go i (szczerze) chciałem ugościć - a Manny z takim tekstem...
                    • i-love-2-bike Re: Dzięki! Także uważam, że zagrał nie fair - 09.04.05, 19:18
                      ben_shaprut napisał:

> zaprosiłem go i (szczerze) chciałem ugościć - a Manny z takim tekstem...

manny ma czasem wyskoki, a poza tym jest "ciekawski":)) nie boj bidy gosci
                      bedziesz mial az za duzo,lepiej sie ksztalc jak dobre phyllo zrobic,czy bulgar
                      przyrzadzic,czy miso soup.. ja mam dobra zaprawe,gdyz moja turecka kolezanka mi
                      ciagle pysznosci serwuje:)))
                      • ben_shaprut Jak o kulinarne kształcenie chodzi, to ja, nie 09.04.05, 19:23
                        chwaląc się, niezły jestem. Ciebie także, Rachelko, serdecznie zapraszam - jak
                        przyjedziesz, daj znać. Nie zawiedziesz się...
                        Rondo Matecznego
                        • manny_ramirez Re: Jak o kulinarne kształcenie chodzi, to ja, ni 09.04.05, 19:28
                          Dodam Ci tez wiec ze mam ciotke ktora mieszka na Nullo.
                          • ben_shaprut Nieźle - fatalna ulica - wszystkim po drodze do 09.04.05, 19:30
                            sądu - i skrót pomiędzy Aleją Pokoju, a Rondem Mogilskim (tak dla
                            uwierzytelnienia...)
                            • manny_ramirez Re: Nieźle - fatalna ulica - wszystkim po drodze 09.04.05, 19:32
                              ale w niecale pol godziny pieszka jestes na Rynku. Mi tam nawet sie podoba
                              oprocz tych ochydnych blokow oczywiscie:)
                              • ben_shaprut Pół godziny to na piechotę! 09.04.05, 19:37
                                • manny_ramirez Re: Pół godziny to na piechotę! 09.04.05, 19:40
                                  napisalem przeciez "pieszka":)
                    • manny_ramirez Re: Dzięki! Także uważam, że zagrał nie fair - 09.04.05, 19:27
                      Ben, o Ben. Nie cenisz logicznej spojnosci?:))
                      • ben_shaprut Ja cenię, a ty? 09.04.05, 19:32
                        • manny_ramirez Re: Ja cenię, a ty? 09.04.05, 19:34
                          Jak najbardziej. Zawsze do niej daze choc czasami ciezko
                          • ben_shaprut Wyjaśnione! Załatwione! 09.04.05, 19:38
                  • manny_ramirez Re: Zdziwisz się, ale zapraszam. Jestem typem 09.04.05, 19:26
                    Wszystkie. podalem duzo. Gdzie mieszkam, jaki mam zawod, jaka mam rodzine. I
                    coz ucierpiala na tym moja anonimowosc? Zreszta nie to tu chodzi tylko o
                    logiczna niespojnosc i to wszystko. przeczytaj moj post do bena
                    • ben_shaprut Nie czytałem - zresztą nie szukałem. Rozmawiałem 09.04.05, 19:33
                      z Mannym Ramirezem, a nie osobnikiem o tej ksywie. Rozmawiam zawsze z
                      człowiekiem, a nie tworem medialnym.
                      • manny_ramirez Re: Nie czytałem - zresztą nie szukałem. Rozmawia 09.04.05, 19:38
                        Znow troche Ciebie nie rozumiem. Mysle ze tu wchodzi po prostu problem
                        komunikacji na forum. Ustalmy wiec reguly gry. Osobnik medialny pod ksywa manny
                        ramirez jezeli podaje jakies szczegoly o swoim zyciu to sa ZAWSZE prawdziwe
                        zdarzenia w zyciu osoby przybierajacej ten nick. OK? Moze w ten sposob od teraz
                        latwiej bedzie nam rozmawiac. A wracajac do mego oryginalnego pytania ktore ta
                        exchange zaczelo to mysle ze byl to WLASNIE problem w forumowej komunikacji. TY
                        po prstu przyjales cos ze ja zrozumiem bez wylania tego na post a ja jednak
                        tego nie zlapalem. W kazdym razie jakakolwiek obraza nie byla w ogole
                        zamierzona.
                        • ben_shaprut Może mam zbyt bujną wyobraźnie - w momencie, kiedy 09.04.05, 19:42
                          kogoś polubię, rozmawiam z żywym człowiekiem, a nie z jego rzeczywistością
                          wirtualną.
                          • manny_ramirez Re: Może mam zbyt bujną wyobraźnie - w momencie, 09.04.05, 19:44
                            Ja tak samo. Tym co napisalem wlasnie dawalem Ci do zrozumienia ze tak wlasnie
                            jest. Nie wylewam tu calego swojego zycia ale to co pisze to prawda
                            • ebenezum A zatem szczerze podtrzymuję propozycję - z 09.04.05, 19:48
                              Tomkiem44 umówiliśmy się na kolejne Dni Kultury Żydowskiej na Kazimierzu.
                              Napisz.
                              • manny_ramirez do ebenezum 09.04.05, 19:50
                                To do mnie czy do bena? bo pod moim postem
                                Chyba ze Ty i ben to ta sama osoba:)
                                • ben_shaprut My to jutro szczegółowo wyjaśnimy z nim! 09.04.05, 19:53
                                  • manny_ramirez Re: My to jutro szczegółowo wyjaśnimy z nim! 09.04.05, 19:54
                                    ??????????????????????????????????????????????
                                    wielonickowosc to choroba ktora mi nie przeszkadza ale chyba lepiej sie do niej
                                    od razu przyznac niz takie zamieszanie robic co?
                                    • ben_shaprut Nie! Ja zawsze pisuję jako ja, a on jako on. 09.04.05, 19:58
                                      Problem w tym, że one jest lepszy merytorycznie, a jak lepiej znam się na
                                      internecie. Adam strasznie się pokajał.
                                      Ja jestem Wqrwiony2 i Ben_Shaprut.
                                      • manny_ramirez Re: Nie! Ja zawsze pisuję jako ja, a on jako on. 09.04.05, 19:59
                                        No to komu w koncu ten Adam-ebenezaum to zaproszenie w koncu na Kazimierz dawal
                                        Tobie czy mnie?
                                        • ben_shaprut Re: Nie! Ja zawsze pisuję jako ja, a on jako on. 09.04.05, 20:01
                                          Dawał ... kurde nie wiem, bo razem w hotelu asystenckim mieszkamy!
                                          Ja zapraszam.
                                          • manny_ramirez Re: Nie! Ja zawsze pisuję jako ja, a on jako on. 09.04.05, 20:02
                                            Wiesz co, nastepne pytanie tu przychodzi do glowy
                                            doktor habilitowany w hotelu asystenckim?
                                            sorry ale nie tylko cenie logike ale i szczerosc
                                            • ben_shaprut Re: Nie! Ja zawsze pisuję jako ja, a on jako on. 09.04.05, 20:04
                                              A rozwód pasuje ci do logiki?
                                              • manny_ramirez Re: Nie! Ja zawsze pisuję jako ja, a on jako on. 09.04.05, 20:09
                                                hmmmm. no tak, prawda ze cos takiego nie przyszlo mi do glowy, przepraszam
                                                • ben_shaprut Re: Nie! Ja zawsze pisuję jako ja, a on jako on. 09.04.05, 20:12
                                                  Od dwóch miesięcy - a naprawdę od października...
                                                  Nadal boli. Po 15 latach. Nie spodziewałem się.
                                                  • manny_ramirez Re: Nie! Ja zawsze pisuję jako ja, a on jako on. 09.04.05, 20:19
                                                    Szczerze wspolczuje. Na dzis musze konczyc. Pare dnie temu zaproponowales
                                                    poczte. Jezeli ta oferta otwarta to napisalbym do Ciebie na poczatku przyszlego
                                                    tygodnia...
                                                  • ben_shaprut Re: Nie! Ja zawsze pisuję jako ja, a on jako on. 09.04.05, 20:21
                                                    Zapraszam. Poczta aktualna. Zaproszenie też - Bursa Jagiellońska, Rondo
                                                    Matecznego.
                              • ben_shaprut Bnadem - pora założyć własny adres - twoja 09.04.05, 19:51
                                korespondencja to twoja, a moja to moja! Odtąd ty jesteś Bnadem, Lokman i
                                Ebenezum, a ja Wqrwiony2 i Ben_shaprut! napisałem już do admina!
                                • ebenezum Sorry, Bogdan! wycofuję się! 09.04.05, 19:52
                                • manny_ramirez Re: Bnadem - pora założyć własny adres - twoja 09.04.05, 19:53
                                  ?????????????????????????????????????????????????
                                  • ebenezum Re: Bnadem - pora założyć własny adres - twoja 09.04.05, 19:56
                                    To ja przepraszam. Ben_Shaprut to raptus, ale to on z nas zna się na
                                    internecie. I to on zakłada mi konta.
                                    • manny_ramirez Re: Bnadem - pora założyć własny adres - twoja 09.04.05, 19:57
                                      wiec z kim ja teraz do cholery gadam?:))))))
                                      • ben_shaprut Ben_Shaprut vel Wqrwiony2 09.04.05, 20:00
                                        Z kolegą załatwię sprawę potem...
    • remik.bz Wszyscy mamy wady 07.04.05, 12:25
      Sojusz , wsólpraca transatlantycka we wszystkich możliwych dziedzinach pomiędzy
      USA i UE ( a więc i Polską) to dziś najważniejsza sprawa , wręcz racja stanu
      obydwu stron. Dlatego nie skupiajmy sie złośliwie na drobnych wadach i
      słabostkach. Nie szukajmy zwady tylko szukajmy tego co nas łączy. My w Polsce
      też mamy wiele wad , które pewnie smieszą Amerykanów.
      • wujcio44 Re: Wszyscy mamy wady 07.04.05, 12:36
        My, tu w Polsce nie mamy żadnych wad. Jestesmy doskonali i dlatego wszyscy nam
        dokuczają i chcą nas okrasć. Czysta zazdrość.
      • atp1 Re: Wszyscy mamy wady 07.04.05, 16:48
        Mamy tez wrogow wewnetrznych, ktorzy okradli Polske i puscili
        ludzi z torbami, zawarli takze wrogie Polsce sojusze miedzynarodowe.
        W nienormalnych a zarazem przyjacielskich krajach daleko od polskiej
        szosy kaze sie to kara smierci ewentualnie dozywociem.
      • krabeusz Re: Wszyscy mamy wady 09.04.05, 14:47
        remik.bz napisał:
        ...Dlatego nie skupiajmy sie złośliwie na drobnych wadach i
        > słabostkach....
        - - - - - - - - - - - - - - - -
        a jesli marcelina ma zal?
    • schlagbaum Re: Jestem dumna,że nie jestem Amerykanką. 07.04.05, 12:48
      marcelina112 napisała:

> Jestem dumna że nie mam nadwagi, że nie jestem psychopatką, że wiem gdzie
      > leży Watykan czy Słowacja. Że nie mamy krzeseł elektrycznych, hamburgerów
      > itp. A że Kwaśniewski? Już niedługo. Jestem pewna, że tuż przed końcem
      > kadencji kupi bilet dokądś w jedną stronę...

Ranisz uczucia krasuli.

On sam jest taki troche "amerykanski"

japan.indymedia.org/usermedia/image/11/large/CHUCKMAN%20-%20BUSH%20-%20MAD%20COW%20-%20THE%20SOURCE%20DISCOVERED.jpg
      • y.y Re: Jestem dumna,że nie jestem Amerykanką. 07.04.05, 12:55
        No i znowu mamy idiotkę, która opowiada coś o czymś, o czym nie ma pojęcia.

Jestem dumna że nie mam nadwagi

>>>Gratulacje. jakkolwiek, mniej więcej 250 milionów amerykanów też jej nie ma.
        Ma ją 16-18% narodu, to bardzo dużo, ale to raczej nawet nie 1/4.

że nie jestem psychopatką

>>>No, jak to czytam, to w sumie ja nie wiem. Ale chyba faktycznie nie jesteś,
        natomiast jesteś po prostu głupia.

że wiem gdzie leży Watykan czy Słowacja.

>>>Wow, niesamowite, a wiesz gdzie leży stan Delaware albo miasto Oakland w
        stanie California? Wątpię. Bo amerykanie, zapewniam Cię, wiedzą.

Że nie mamy krzeseł elektrycznych, hamburgerów itp.

>>>Nie mamy krzeseł to prawda. Oni też nie, w w tych stanach, w których się
        przeprowadza karę śmierci, używa się od długiego czasu śmiercionośnego
        zastrzyku. Co do hamburgerów, to chyba jesteś nie tylko głupia, ale i ślepa. W
        samej Warszawie jest chyba z 15 McDonaldów, halo!

A że Kwaśniewski? Już niedługo. Jestem pewna, że tuż przed końcem

>>>A ja jestem przekonany, że bredzisz. Mimo iż Kwacha nie lubię.

• de_oakville Re: Jestem dumna,że nie jestem Amerykanką. 07.04.05, 13:43
          marcelina112 napisala:

>Jestem dumna,że nie jestem Amerykanką.

Wiekszosc normalnych ludzi jest ewentualnie dumna z tego powodu, kim sa, a nie z
          tego, kim nie sa. I jest to bardzo praktyczne, poniewaz lista taka jest dla
          wiekszosci przypadkow o wiele krotsza.

• krabeusz Re: Jestem dumna,że nie jestem DE OAKVILLE 09.04.05, 15:24
            de_oakville napisał:
            ...
            >
            > Wiekszosc normalnych ludzi jest ewentualnie dumna z tego powodu, kim sa, a nie
            > z tego, kim nie sa. I jest to bardzo praktyczne, poniewaz lista taka jest dla
            > wiekszosci przypadkow o wiele krotsza.
            ---------------------------------------
            no tak, ale czy zawsze nalezy sie wzorowac na wiekszosci normalnych ludzi?

• turecki4 Ja jestem szczęśliwy,że nie jestem Amerykaninem 07.04.05, 14:53
          Może z "dumą" trochę przesadziła. Ale ma rację.
          Prez. Bush - jeden bełkot na wieść o śmierci Papieża, dziennikarze CNN ledwo
          kryloi swoje pełne zażenowania uśmieszki. Otóż Mister Precelek przez cztery
          minuty zdołał sklecić jedno zdanie, że "Papież był wielki, ten człowiek z
          Krakowa". Dobre i to. Kiedyś nie wiedział, kto jest premierem Hiszpanii do
          której leciał z wizytą! McDonald's - bomba, jeszcze wczoraj widziałem przy
          Świętokrzyskiej (w Warszawie) flagi opuszczone do połowy... nie, nie polskie
          czy papieskie, ale McDonald'a!!!!!!
          A Irak? Won z Iraku! Co my tam robimy panie nasz Prezydencie??? Co my z tego
          mamy? Papież tej wojny nie chciał. Ja też nie.
          Bardzo serdecznie pozdrawiam, bardzo serdecznie.
          • pandada Re: Ja jestem szczęśliwy,że nie jestem Amerykanin 07.04.05, 17:21
            No nie tym McDonaldsem to mnie rozbroiłeś. Przez dwie minuty dusiłem się ze śmiechu. Dla mnie bzdura roku. Tą firmą zarządza kotlet?
          • rattler Re: Ja jestem szczęśliwy,że nie jestem Amerykanin 07.04.05, 18:32
            Zanim napiszesz wiecej bzdur zajrzyj do Webster czy innego slownika i zapoznaj
            sie ze slowem 'franchise' - MC Donald i inne firmy dzialajace na tej zasadzie
            sa odpowiedzialne tylko za : Jakosc produktu, obslugi i wystroj, za reszte jest
            odpowiadzialny ten co wykupil koncesje, zazwyczaj ktos lokalny.

narazie

-----------------------------------------------------

bomba, jeszcze wczoraj widziałem przy Świętokrzyskiej (w Warszawie) flagi
            opuszczone do połowy... nie, nie polskie czy papieskie, ale McDonald'a!!!!!!
            • krabeusz Re: Ja jestem szczęśliwy,że nie jestem RATTLER 09.04.05, 15:32
              rattler napisał:

> Zanim napiszesz wiecej bzdur zajrzyj do Webster czy innego slownika i zapoznaj
              > sie ze slowem 'franchise' - MC Donald i inne firmy dzialajace na tej zasadzie
              > sa odpowiedzialne tylko za : Jakosc produktu, obslugi i wystroj, za reszte jest
              >
              > odpowiadzialny ten co wykupil koncesje, zazwyczaj ktos lokalny.
              >
              > narazie
              >
              > -----------------------------------------------------
              dla kazdego cos dobrego
        • krabeusz Re: Jestem dumna,że nie jestem Y.Y.Y 09.04.05, 15:18
          y.y napisał:

> No i znowu mamy idiotkę, która opowiada coś o czymś, o czym nie ma pojęcia.
          >
          > Jestem dumna że nie mam nadwagi
          >
          > >>>Gratulacje. jakkolwiek, mniej więcej 250 milionów amerykanów też
          > jej nie ma.
          > Ma ją 16-18% narodu, to bardzo dużo, ale to raczej nawet nie 1/4.
          -----------------------------------
          MARCELINA PISZE tylko, ZE NIE MA NADWAGI. przeczytaj uwaznie.

> że nie jestem psychopatką

> >>>No, jak to czytam, to w sumie ja nie wiem. Ale chyba faktycznie
          > nie jesteś,
          > natomiast jesteś po prostu głupia.
          -----------------------------------
          JESLI SAM JESTES MADRY TO BADZ GRZECZNY W STOSUNKU DO KOBIETY

> że wiem gdzie leży Watykan czy Słowacja.
          >
          > >>>Wow, niesamowite, a wiesz gdzie leży stan Delaware albo miasto O
          > akland w
          > stanie California? Wątpię. Bo amerykanie, zapewniam Cię, wiedzą.
          -------------------------------------------------
          JUZ TERAZ WIEMY, ZE GORUJESZ wiedza NAD MACELINA.

> Że nie mamy krzeseł elektrycznych, hamburgerów itp.
          >
          > >>>Nie mamy krzeseł to prawda. Oni też nie, w w tych stanach, w któ
          > rych się
          > przeprowadza karę śmierci, używa się od długiego czasu śmiercionośnego
          > zastrzyku. Co do hamburgerów, to chyba jesteś nie tylko głupia, ale i ślepa. W
          > samej Warszawie jest chyba z 15 McDonaldów, halo!
          ---------------------------------------
          wyjasnij nam roznice pomiedzy krzeslem el. a smiercionosnym zastrzykiem.
          marcelina moze faktycznie posiadac ograniczona wiedze w kwestii hamburgerow,
          ale dodawac, ze slepa? to nie przystoi swiatowemu mezczyznie.

> A że Kwaśniewski? Już niedługo. Jestem pewna, że tuż przed końcem
          >
          > >>>A ja jestem przekonany, że bredzisz. Mimo iż Kwacha nie lubię.
          ------------------------------
          mowisz z takim przekonaniem, ze juz wiemy ktore z was ma racje.
          >
        • agalea Re: Jestem dumna,że nie jestem Amerykanką. 09.04.05, 15:23
          > >>>Wow, niesamowite, a wiesz gdzie leży stan Delaware albo miasto O
          > akland w
          > stanie California? Wątpię. Bo amerykanie, zapewniam Cię, wiedzą.

Tu się raczej mylisz. Były przeprowadzone badania z których wynika że większość
          Amerykanów nie potrafi pokazać na mapie Stanów, nie mówiąc już o tym co jest
          wewnątrz kraju.

• manny_ramirez A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 07.04.05, 13:41
        i Polakiem. Bo to ze komus nie podoba sie rzad to nie znaczy ze wszystkich
        ludzi trzeba w czambul potepiac. Tego chyba uczyl jak najdobitniej Papiez. Znam
        tutaj wielu prawych, uczciwych, sprawiedliwych i ciezko pracujacych ludzi.
        Nigdy w zyciu nie oczernilbym ich tylko za to ze sa Amerykanami. Wiec jestem
        dumny z tego ze jestem i Polakiem i Amerykaninem.
        • schlagbaum Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 07.04.05, 15:57
          manny_ramirez napisał:

> i Polakiem. Bo to ze komus nie podoba sie rzad to nie znaczy ze wszystkich
          > ludzi trzeba w czambul potepiac. Tego chyba uczyl jak najdobitniej Papiez.
          Znam
          >
          > tutaj wielu prawych, uczciwych, sprawiedliwych i ciezko pracujacych ludzi.
          > Nigdy w zyciu nie oczernilbym ich tylko za to ze sa Amerykanami. Wiec jestem
          > dumny z tego ze jestem i Polakiem i Amerykaninem.

Wytlumacz mi to Manius.
          Jak mozesz byc dumny "ze jestes Amerykaninem" ?
          Do dumy upowazniaja chyba osiagniecia.
          Trudno byc dumnym z tego, ze jest sie bialym, mankutem, brunetem czy
          amerykaninem, bo to zadne osiagniecie.

Mozna odczuwac dume z przynaleznosci do grupy, ktora ma osiagniecia, w ktorych
          mamy swoj wklad ale jaki udzial w osiagnieciach amerykanow ma forumowa
          amerykanska Polonia ?
          To przeciez w przewazajacej wiekszosci blazny jak meerkat.

Moze mylisz "dume" z poczuciem zadowolenia a takie moga miec nawet przyglupy,
          ktore zdzieraja pape na amerykanskich dachach, bo "szwagier" im w Polsce
          zazdrosci a to juz wystarczy, by byc zadowolonym nawet jak chwalic sie czym nie
          ma.
          • schlagbaum Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 07.04.05, 16:02
            schlagbaum napisał:

> manny_ramirez napisał:
            >
            > > i Polakiem. Bo to ze komus nie podoba sie rzad to nie znaczy ze wszystkich
            ludzi trzeba w czambul potepiac.

Teoretycznie masz racje ale jak demokracja to demokracja.
            Poniewaz 51% amerykanow okazalo sie idiotami, idioci uzyskali wiekszosc.
            Przez nastepne lata mozna wiec spokojnie mowic o amerykanach jako o idiotach.

Zal mi tych zawstydzonych 49% ale takie sa prawa demokracji.

www.sorryeverybody.com/gallery/single/se91.jpg/
            www.csua.berkeley.edu/~erickyo/dumb-america.jpg
            • manny_ramirez Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 07.04.05, 16:12
              Zebys wiedzial. Ja naleze DUMNIE do tych 51% idiotow.
              • pandada Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 07.04.05, 17:24
                Dumny z bycia idiotą? To już logika zgoła religijna. A może źle zrozumiałeś tyłuł "Pochwała głupoty" Erazma.
                • manny_ramirez Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 07.04.05, 17:26
                  A czytales ten utwor choc? I wiesz co to jest ironia?
              • krabeusz Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 09.04.05, 15:41
                manny_ramirez napisał:

> Zebys wiedzial. Ja naleze DUMNIE do tych 51% idiotow.
                ----------------------------------------------
                mozesz byc dodatkowo dumny ze swej swiadomosci.

• manny_ramirez Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 09.04.05, 16:21
                  Jestem
          • manny_ramirez Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 07.04.05, 16:11
            schlagbaum a skad wiesz jakie sa moje osiagniecia? Mzoe mam takie za ktore
            dumnym byc moge.
            • schlagbaum Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 07.04.05, 16:15
              manny_ramirez napisał:

> schlagbaum a skad wiesz jakie sa moje osiagniecia? Mzoe mam takie za ktore
              > dumnym byc moge.

Zycze Ci tego z calego serca ale jezeli je masz to mozesz byc dumny, ze
              obroniles doktorat, czy wydales ksiazke lub awansowales w pracy ale to przeciez
              nie jest duma z "bycia amerykaninem".
              Czjesz te roznice ?
              • manny_ramirez Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 07.04.05, 16:17
                Nie, bo ja to co osiagnalem dzieki temu ze bylem tu. Mieszkalem w Polsce
                niedawno przez pare lat i czuje ze nie ulozylbym swojego zycia w kraju tak jak
                tu. I za to Ameryce dziekuje i czuje sie dumnym z bycia Amerykaninem. Ty mozesz
                tego nie rozumiec. To jest Twoja osobista prerogatywa
                • schlagbaum Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 07.04.05, 16:24
                  manny_ramirez napisał:

> Nie, bo ja to co osiagnalem dzieki temu ze bylem tu. Mieszkalem w Polsce
                  > niedawno przez pare lat i czuje ze nie ulozylbym swojego zycia w kraju tak
                  jak
                  > tu. I za to Ameryce dziekuje i czuje sie dumnym z bycia Amerykaninem. Ty
                  mozesz
                  >
                  > tego nie rozumiec. To jest Twoja osobista prerogatywa

Ale ja chce Ciebie zrozumiec a moze zrozumiesz Ty.
                  Z tego co piszesz jestes dumny ze swoich wlasnych osiagniec, ktorych dokonales
                  w donaldowie.
                  Donaldom jestes wdzieczny za danie Ci tej mozliwosci ale wciaz nie widze sensu
                  w stwierdzeniu, ie jestes "dumny ze jestes amerykaninem"

Poza tym wiesz czyja cecha jest wdziecznosc.
                  • manny_ramirez Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 07.04.05, 16:38
                    No to juz chodzi o samookreslenie. Ja spedzilem juz wiecej niz pol zycia tutaj.
                    Tutaj sie edukowalem. Wiec czuje sie po prostu juz takim Amerykano-Polakiem.
                    Pol na Pol kulturowo:)) Ale napewno czuje sie obywatelem Stanow a nie Polski. A
                    wdziecznosc jest cecha ogolnoludzka:)
                    • schlagbaum Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 07.04.05, 17:47
                      manny_ramirez napisał:

> No to juz chodzi o samookreslenie. Ja spedzilem juz wiecej niz pol zycia
                      tutaj.
                      >
                      > Tutaj sie edukowalem. Wiec czuje sie po prostu juz takim Amerykano-Polakiem.
                      > Pol na Pol kulturowo:)) Ale napewno czuje sie obywatelem Stanow a nie Polski.

To, ze sie czujesz amerykaninem, to juz do mnie dotarlo ale wciaz nie rozumiem
                      dlaczego jestes z tego dumny.
                      Nie wiem czy o tym czytales, ale wiekszosc przyjezdzajacych do Europy donaldow
                      podaje sie za Kanadyjczykow.
                      To chyba tez z tej "dumy"

Ja osobiscie nie potrafilbym byc dumny z tego, ze naleze do spoleczenstwa, w
                      ktorym wyrokiem sadu mozna czlowieka zaglodzic na smierc.
                      Nie tylko nie potrafilbym byc dumny ale wrecz wstydzilbym sie.

A
                      >
                      > wdziecznosc jest cecha ogolnoludzka:)

Byli tacy, ktorzy to widzieli zupelnie inaczej.
                      • manny_ramirez Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 07.04.05, 17:50
                        masz prawo do swojej opinii
                        Kazdy kraj ma swoje wady schlagbaum. Niektore jednak mniej niz inne.
                        • schlagbaum Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 07.04.05, 20:11
                          manny_ramirez napisał:

> masz prawo do swojej opinii

Wiem.
                          Chcialem jednak zrozumiec skad bierze sie twoja "duma z bycia amerykaninem" i
                          nie pomogles mi w tym.

> Kazdy kraj ma swoje wady schlagbaum. Niektore jednak mniej niz inne.

Brzmi to prawie jak "duma z mniejszego zla"

Tez jakis powod do dumy.
                          • manny_ramirez Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 07.04.05, 20:13
                            Nie pisze bo
                            1.Dyskusja z kims programowo anty skonczy sie tylko draka
                            2.Narazie na glupie draki nie mam ochoty
                            • schlagbaum Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 07.04.05, 20:22
                              manny_ramirez napisał:

> Nie pisze bo
                              > 1.Dyskusja z kims programowo anty skonczy sie tylko draka
                              > 2.Narazie na glupie draki nie mam ochoty

Ale trafiles !!
                              Ja i draka ??
                              Mnie to tylko do rany przylozyc, Manius

Najlepiej amerykanskiej.

A co do "anty" to niby anty czemu jestem Twoim zdaniem ?
                              • manny_ramirez Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 07.04.05, 20:24
                                anty-amerykanski napewno
                                no i troche anty-ja:)))
                                • schlagbaum Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 07.04.05, 20:30
                                  manny_ramirez napisał:

> anty-amerykanski napewno
                                  > no i troche anty-ja:)))

Moze dla Ciebie Manius bushewicy sa jednoznaczni z ameryka ale dla mnie nie.

Czy uwazasz, ze wszyscy, ktorzy nie chcieli miec nic wspolnego z gierkami czy
                                  jaruzelami byli anty-polscy ?
                                  • manny_ramirez Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 07.04.05, 20:35
                                    szlagus badz rozsadny, pomysl troche nad wlasnymi slowami. Czy dlatego ze ktos
                                    glosowal na Busha, taka jak ja, to znaczy ze od razu kretyn, idota, zly
                                    czloweiek. A moze uwazalem ja i wielu innych ze Bush to mniejsze zlo niz Kerry
                                    z wielu przyczyn? Zreszta co ja sie bede tu wysilal. Samo uzycie slowa
                                    buszewicy swiadczy o programowym uprzedzeniu.
                                    • schlagbaum Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 07.04.05, 20:47
                                      manny_ramirez napisał:

> szlagus badz rozsadny, pomysl troche nad wlasnymi slowami. Czy dlatego ze
                                      ktos
                                      > glosowal na Busha, taka jak ja, to znaczy ze od razu kretyn, idota, zly
                                      > czloweiek. A moze uwazalem ja i wielu innych ze Bush to mniejsze zlo niz
                                      Kerry
                                      > z wielu przyczyn? Zreszta co ja sie bede tu wysilal. Samo uzycie slowa
                                      > buszewicy swiadczy o programowym uprzedzeniu.

Czy ja gdzies napisalem, ze Ty jestes zly ?

Chcialem sie tylko dowiedziec co masz na mysli piszac "jestem dumny z tego ze
                                      jestem amerykaninem".
                                      Nie dowiedzialem sie i juz sie chyba nie dowiem.

Powiedz jak brzmi dla Ciebie takie zdanie

"Ich bin stolz ein Deutscher zu sein "

Znaczy tyle samo co to, co Ty napisales i wszyscy kojarza tych, ktorzy sie tym
                                      zdaniem posluguja jako Nazistow

Musze konczyc.

Badz sobie dalej dumny ale zastanow sie z czego.
                                      • manny_ramirez Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 07.04.05, 20:49
                                        jak pisze, programowy anty-amerykanizm
                                        a odpisac Ci odpisze, ale w przyszlym tygodniu, poczekac chyba mozesz?
                                        Bo pewien jestem ze bedzie draka:)))
                                    • explicit Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 07.04.05, 21:36
                                      Maniek , oni nie rozumieja tego , ze ktos mogl miec interes , zeby glosowac jak
                                      glosowal . Ktos kto pracuje dla siebie i ma dzieci , w wiekszosci glosowal na
                                      Busha ,... Ja akurat nie , choc musze przyznac, ze obnizka podatku i tysiac
                                      dedukcji z podatkow za dziecko byly kuszace :) Kerry napewno by je podniosl !!!

uklony

============================================================================

Czy dlatego ze ktos glosowal na Busha, taka jak ja, to znaczy ze od razu
                                      kretyn, idota, zly czloweiek. A moze uwazalem ja i wielu innych ze Bush to
                                      mniejsze zlo niz Kerry z wielu przyczyn?
                                      • schlagbaum Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 09.04.05, 00:32
                                        explicit napisał:

> Maniek , oni nie rozumieja tego , ze ktos mogl miec interes , zeby glosowac
                                        jak
                                        >
                                        > glosowal . Ktos kto pracuje dla siebie i ma dzieci , w wiekszosci glosowal na
                                        > Busha ,... Ja akurat nie , choc musze przyznac, ze obnizka podatku i tysiac
                                        > dedukcji z podatkow za dziecko byly kuszace :) Kerry napewno by je
                                        podniosl !!!
                                        >
                                        > uklony

;-))))
                                        :-DDD
                                        • explicit Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 09.04.05, 00:53
                                          Tu masz odpowiedz , plytka co prawda , ale wyjasnajaca twoje TM (trade mark) i
                                          obnazajaca kim naprawde jestes i jaka masz agende ,...

uklony

www.buckfush.com/
                                          • schlagbaum Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 09.04.05, 01:01
                                            explicit napisał:

> Tu masz odpowiedz , plytka co prawda , ale wyjasnajaca twoje TM (trade mark)
                                            i
                                            > obnazajaca kim naprawde jestes i jaka masz agende ,...
                                            >
                                            > uklony
                                            >
                                            > ============================================================================
                                            >
                                            > www.buckfush.com/

Widze, ze i Tobie sie ta strona spodobala.
                                            Gdybym nie wiedzial, ze musisz uwazac na swoja "pompe" zadalbym Ci jeszcze
                                            kilka niedyskretnych pytan ale zbytnio Cie lubie a poza tym kiedys mnie uczono
                                            "primum non nocere"

Uklony
                                      • krabeusz Re: A ja jestem dumny ze jestem EXPLICIT 09.04.05, 16:09
                                        explicit napisał:

> Maniek , oni nie rozumieja tego , ze ktos mogl miec interes , zeby glosowac
                                        jak glosowal . Ktos kto pracuje dla siebie i ma dzieci , w wiekszosci glosowal
                                        na Busha ,... Ja akurat nie , choc musze przyznac, ze obnizka podatku i tysiac
                                        > dedukcji z podatkow za dziecko byly kuszace :) Kerry napewno by je podniosl ...
                                        to nie mozliwe, przeciez marian wyglada nam na uduchowiona postac i nie dalby
                                        sie przekupic. ja mysle, ze dal sie zlapac na niesienie wolnosci uciemiezonemu
                                        narodowi iraku.
                                        • schlagbaum Re: A ja jestem dumny ze jestem EXPLICIT 09.04.05, 17:08
                                          krabeusz napisała:

> explicit napisał:
                                          >
                                          > > Maniek , oni nie rozumieja tego , ze ktos mogl miec interes , zeby glosow
                                          > ac
                                          > jak glosowal . Ktos kto pracuje dla siebie i ma dzieci , w wiekszosci glosowal
                                          > na Busha ,... Ja akurat nie , choc musze przyznac, ze obnizka podatku i
                                          tysiac
                                          > > dedukcji z podatkow za dziecko byly kuszace :) Kerry napewno by je podnio
                                          > sl ...
                                          > ============================================================================
                                          > to nie mozliwe, przeciez marian wyglada nam na uduchowiona postac i nie dalby
                                          > sie przekupic. ja mysle, ze dal sie zlapac na niesienie wolnosci uciemiezonemu
                                          > narodowi iraku.

A mnie bawi, ze dorosli ludzie wierza w cuda.
                                          Zapomnieli juz chyba, ze z pustego i Salom on nie naleje.
                                          • manny_ramirez Re: A ja jestem dumny ze jestem EXPLICIT 09.04.05, 18:04
                                            schlagbaum. Mimo mlodego wieku przezylem wystarczajaco wiele aby wierzyc ze
                                            istnieje Sila Wyzsza. Wierze ze Bog moze wszystko. Ciebie do tej wiary nie
                                            przymuszam. Co mnie zas dziwi ze sa inteligentni ludzie ktorzy uwazaja ze
                                            tolerancja dotyczy tylko tych niewierzacych.
                                            • schlagbaum Re: A ja jestem dumny ze jestem EXPLICIT 09.04.05, 19:31
                                              manny_ramirez napisał:

> schlagbaum. Mimo mlodego wieku przezylem wystarczajaco wiele aby wierzyc ze
                                              > istnieje Sila Wyzsza. Wierze ze Bog moze wszystko. Ciebie do tej wiary nie
                                              > przymuszam. Co mnie zas dziwi ze sa inteligentni ludzie ktorzy uwazaja ze
                                              > tolerancja dotyczy tylko tych niewierzacych.

Manius do cholery !

My tu rozmawiamy o Waszym "Pierwszym Sekretarzu" a przyznasz chyba, ze mimo, ze
                                              jest on podobnie jak Wy "dumny z bycia amer....." to mu do Boga jeszcze troche
                                              brakuje.
                                              Wy mozecie oczywiscie dumnie uwazac inaczej ale ja pozostane przy swoim.
                                              • manny_ramirez Re: A ja jestem dumny ze jestem EXPLICIT 09.04.05, 19:39
                                                szlagus dlaczego piszesz do mnie WY?
                                                • schlagbaum Re: A ja jestem dumny ze jestem EXPLICIT 09.04.05, 19:45
                                                  manny_ramirez napisał:

> szlagus dlaczego piszesz do mnie WY?

Bo dotyczy to w tym samym stopniu tego tam Ratte a nie bede sie powtarzal.
                                                • schlagbaum Re: A ja jestem dumny ze jestem EXPLICIT 09.04.05, 19:51
                                                  manny_ramirez napisał:

> szlagus dlaczego piszesz do mnie WY?

Jeszcze jedno Maniek

Twoj post jest proba unikniecia ustosunkowania sie do prosto postawionej
                                                  kwestii.
                                                  Daje mi to powod do myslenia, ze co do z boskosci Waszego "Pierwszego" wolisz
                                                  sie nie wypowiadac.
                                                  To tez jest odpowiedz.
                                                  • manny_ramirez Re: A ja jestem dumny ze jestem EXPLICIT 09.04.05, 19:52
                                                    Sluchaj mozesz mi to wytlumaczyc co tu piszesz/ I szczerze Ci mowie ze to nie
                                                    unik tylko naprawde nie za bardzom rozumiem o co Ci teraz chodzi i do ktorego
                                                    mojego postu sie przyczepiasz
                                        • manny_ramirez Re: A ja jestem dumny ze jestem EXPLICIT 09.04.05, 18:07
                                          na co dalem sie zlapac to juz moja prywatna sprawa. Ja od Ciebie dumy z bycia
                                          Amerykaninem, Polakiem czy kimkolwiek innym nie wymagam. Twoje uczucia sa w tym
                                          wzgledzie mi obojetne. Jednak jezeli sa ludzie ktorzy propaguja stereotypy jak
                                          ta Pani co ten watek zalozyla to ja mam prawo na nie w moj osobisty sposob
                                          zareagowac.
                                          • schlagbaum Re: A ja jestem dumny ze jestem EXPLICIT 09.04.05, 19:28
                                            manny_ramirez napisał:

jezeli sa ludzie ktorzy propaguja stereotypy jak
                                            > ta Pani co ten watek zalozyla to ja mam prawo na nie w moj osobisty sposob
                                            > zareagowac.

Mam wrazenie, ze ta "Pani co watek zalozyla" to ten Ratte, bo dlaczego mialby
                                            pisac: " Daj spokoj Mankowi - Please
                                            Ja wsadzilem kija w mrowisko , a on tylko stanal po mojej stronie "

Rozumiesz cos z tego ?
                                            Uwazasz, ze robie Ci jakas krzywde ?

Wiesz to gledzenie o "dumie z bycia amerykaninem" to z waszej strony frazes bez
                                            zadnej zawartosci.

Kiedy Ratte pisze:
                                            "nawet nie bede probowal Ci tlumaczyc , bo po co ?"
                                            to widze, ze i on nie ma pojecia co to ma znaczyc.

Tak was wytresowano i tak powtarzacie, bez zastanawiania sie co chcielibyscie
                                            powiedziec.
                                            Zycie jest przez to takie proste.

Z mojej strony uwazam temat za zamkniety, bo niestety nic z was wydusic sie juz
                                            nie uda.

bywaj Manius

--

www.buckfush.com/
                              • i-love-2-bike Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 07.04.05, 20:30
                                schlagbaum napisał:

> manny_ramirez napisał:
                                >
                                > > Nie pisze bo
                                > > 1.Dyskusja z kims programowo anty skonczy sie tylko draka
                                > > 2.Narazie na glupie draki nie mam ochoty
                                >
                                > Ale trafiles !!
                                > Ja i draka ??
                                > Mnie to tylko do rany przylozyc, Manius
                                >
                                > Najlepiej amerykanskiej.
                                >
                                > A co do "anty" to niby anty czemu jestem Twoim zdaniem ?
                                >

ha,ha szlagus ciebie do rany przloz a zakazenie gotowe,znaczy sie hamerykanskie.
                                tys sie tak tymi wurstami zachlysnal,ze nic tylko i nam je chcesz sprzedawac.my
                                mamy swoje plastykowe flaminga w ogropdach,tak jak wy macie te sliczne gnomki
                                rowniez, a wiec czep sie tramwaju jak to mawiales,bo ta raza nie masz racji
                                negujac jak leci i co fruwa.
                                • schlagbaum Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 07.04.05, 20:33
                                  i-love-2-bike napisała:

> schlagbaum napisał:
                                  >
                                  > > manny_ramirez napisał:
                                  > >
                                  > > > Nie pisze bo
                                  > > > 1.Dyskusja z kims programowo anty skonczy sie tylko draka
                                  > > > 2.Narazie na glupie draki nie mam ochoty
                                  > >
                                  > > Ale trafiles !!
                                  > > Ja i draka ??
                                  > > Mnie to tylko do rany przylozyc, Manius
                                  > >
                                  > > Najlepiej amerykanskiej.
                                  > >
                                  > > A co do "anty" to niby anty czemu jestem Twoim zdaniem ?
                                  > >
                                  >
                                  > ha,ha szlagus ciebie do rany przloz a zakazenie gotowe,znaczy sie
                                  hamerykanskie
                                  > .
                                  > tys sie tak tymi wurstami zachlysnal,ze nic tylko i nam je chcesz
                                  sprzedawac.my
                                  > mamy swoje plastykowe flaminga w ogropdach,tak jak wy macie te sliczne gnomki
                                  > rowniez, a wiec czep sie tramwaju jak to mawiales,bo ta raza nie masz racji
                                  > negujac jak leci i co fruwa.

Miedzy nami narciarzami:
                                  Jestem wegetarianinem.
                                  • i-love-2-bike Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 07.04.05, 20:39
                                    schlagbaum napisał:

> i-love-2-bike napisała:
                                    >
                                    > > schlagbaum napisał:
                                    > >
                                    > > > manny_ramirez napisał:
                                    > > >
                                    > > > > Nie pisze bo
                                    > > > > 1.Dyskusja z kims programowo anty skonczy sie tylko draka
                                    > > > > 2.Narazie na glupie draki nie mam ochoty
                                    > > >
                                    > > > Ale trafiles !!
                                    > > > Ja i draka ??
                                    > > > Mnie to tylko do rany przylozyc, Manius
                                    > > >
                                    > > > Najlepiej amerykanskiej.
                                    > > >
                                    > > > A co do "anty" to niby anty czemu jestem Twoim zdaniem ?
                                    > > >
                                    > >
                                    > > ha,ha szlagus ciebie do rany przloz a zakazenie gotowe,znaczy sie
                                    > hamerykanskie
                                    > > .
                                    > > tys sie tak tymi wurstami zachlysnal,ze nic tylko i nam je chcesz
                                    > sprzedawac.my
                                    > > mamy swoje plastykowe flaminga w ogropdach,tak jak wy macie te sliczne gn
                                    > omki
                                    > > rowniez, a wiec czep sie tramwaju jak to mawiales,bo ta raza nie masz rac
                                    > ji
                                    > > negujac jak leci i co fruwa.
                                    >
                                    > Miedzy nami narciarzami:
                                    > Jestem wegetarianinem.
                                    >
                                    >
                                    he,he to czym sie pasiesz kapustka i fasolka:))) oj teraz to mi podpadles,zeby
                                    takim poprawnym dietetycznie sie zrobic. a ja lubie moje wedlinki i mieska, w
                                    kazdej postaci:)))
                                    • schlagbaum Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 09.04.05, 00:30
                                      i-love-2-bike napisała:

lubie moje wedlinki i mieska, w
                                      > kazdej postaci:)))

I nie przeszkadza Ci, ze jadasz cos, co kiedys mialo mamusie ?
                                      • m.furgalinski Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 09.04.05, 02:40
                                        rozumiem, ze butach ze skory nie chodzisz? te, z ktorych robia buty, juz sie nie licza?? smieszne...
                                      • i-love-2-bike Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 09.04.05, 03:18
                                        schlagbaum napisał:

>
                                        > lubie moje wedlinki i mieska, w
                                        > > kazdej postaci:)))
                                        >
                                        >
                                        > I nie przeszkadza Ci, ze jadasz cos, co kiedys mialo mamusie ?
                                        >
                                        >
                                        > malo,ze nie przeszkadza to jeszcze smakuje mi wiecej. ty zato jesz jajka,czyli
                                        przyszle dzieci,zjadasz ryby (tez sierotki),nie mowiac,ze na pewno masz wyroby
                                        ze skory, a chyba ci nie musze mowic jak to sie zdziera i z kogo:))
                                        wstydz sie szlagusie tak brutalnie zabierac naturalne dobra ziemskie.
                          • rattler Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 08.04.05, 23:25
                            Szlag , na to nie ma definicji ,... It's a way of life , czego wy tam nigdy nie
                            zrozumiecie .

Biorac pod uwage pojemnosc waszych komorek , jesli chodzi o ten kraj i ludzi ,
                            to nawet nie bede probowal Ci tlumaczyc , bo po co ? Daj spokoj Mankowi - Please

Ja wsadzilem kija w mrowisko , a on tylko stanal po mojej stronie ,... Jesli
                            masz jakas zadre , adresuj ja do mnie , a ja , my friend , jak dojde troche do
                            siebie (po pogrzebie Ojca Swietego) skopie ci dupe na cacy , jak bedziesz sie
                            dalej upieral ,... Just try me :)

uklony
                            • schlagbaum Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 09.04.05, 00:20
                              rattler napisał:

> Szlag , na to nie ma definicji ,... It's a way of life , czego wy tam nigdy
                              nie
                              >
                              > zrozumiecie .
                              >
                              > Biorac pod uwage pojemnosc waszych komorek , jesli chodzi o ten kraj i
                              ludzi ,
                              > to nawet nie bede probowal Ci tlumaczyc , bo po co ? Daj spokoj Mankowi -
                              Pleas
                              > e
                              >
                              > Ja wsadzilem kija w mrowisko , a on tylko stanal po mojej stronie ,... Jesli
                              > masz jakas zadre , adresuj ja do mnie , a ja , my friend , jak dojde troche
                              do
                              > siebie (po pogrzebie Ojca Swietego) skopie ci dupe na cacy , jak bedziesz sie
                              > dalej upieral ,... Just try me :)
                              >
                              > uklony

No to dochodz predko do siebie, kopaczu z komurkami, bo juz sama mysl, o tym ze
                              bede kopany przyprawia mnie o dreszcze.
                              Z drugiej strony jakiez to typowe dla donaldow.
                              To zalatwianie spraw kopaniem, gdy glowy nie starcza-mysle.

Buzka Ratte
                      • i-love-2-bike Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 07.04.05, 17:51
                        schlagbaum napisał:

> manny_ramirez napisał:
                        >
                        > > No to juz chodzi o samookreslenie. Ja spedzilem juz wiecej niz pol zycia
                        > tutaj.
                        > >
                        > > Tutaj sie edukowalem. Wiec czuje sie po prostu juz takim Amerykano-Polaki
                        > em.
                        > > Pol na Pol kulturowo:)) Ale napewno czuje sie obywatelem Stanow a nie Pol
                        > ski.
                        >
                        > To, ze sie czujesz amerykaninem, to juz do mnie dotarlo ale wciaz nie rozumiem
                        > dlaczego jestes z tego dumny.
                        > Nie wiem czy o tym czytales, ale wiekszosc przyjezdzajacych do Europy donaldow
                        > podaje sie za Kanadyjczykow.
                        > To chyba tez z tej "dumy"
                        >
                        > Ja osobiscie nie potrafilbym byc dumny z tego, ze naleze do spoleczenstwa, w
                        > ktorym wyrokiem sadu mozna czlowieka zaglodzic na smierc.
                        > Nie tylko nie potrafilbym byc dumny ale wrecz wstydzilbym sie.
                        >
                        >
                        > A
                        > >
                        > > wdziecznosc jest cecha ogolnoludzka:)
                        >
                        > Byli tacy, ktorzy to widzieli zupelnie inaczej.
                        >
                        >

szlagus nie popadaj w ekstremizm,bo to dziecinne. europa nie jest wiele lepsza
                        od USA i sam o tym wiesz, a przykladow az nadto mozna podac,aby to potwierdzic.
                        nie badzmy dziecinni w swoich ocenach jakiegos narodu swiata podajac jakies
                        skrajne przypadki swirow,czy zboczonego prawa.znajdziesz to wszedzie popatrz na
                        polskie prawo,czy angielskie,czy chinskie a o ruskim to juz nie wspomne,bo mnie
                        tomson bedzie ganial.
                        Bardzo mnie boli, gdy umiera Wielki człowiek, świat bowiem potrzebuje takich
                        ludzi bardziej niż niebo.
                        • schlagbaum Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 07.04.05, 20:14
                          i-love-2-bike napisała:

> szlagus nie popadaj w ekstremizm,bo to dziecinne. europa nie jest wiele lepsza
                          > od USA i sam o tym wiesz, a przykladow az nadto mozna podac,aby to
                          potwierdzic.

Zgoda ale nikt inny nie pisal tez, ze czuje sie dumny z tego ze ma pszport tego
                          czy innego kraju.
                          To przychodzi do glowy tylko donaldowej Polonii

>
                          • i-love-2-bike Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 07.04.05, 20:17
                            schlagbaum napisał:

>
                            > > szlagus nie popadaj w ekstremizm,bo to dziecinne. europa nie jest wiele l
                            > epsza
                            > > od USA i sam o tym wiesz, a przykladow az nadto mozna podac,aby to
                            > potwierdzic.
                            >
                            > Zgoda ale nikt inny nie pisal tez, ze czuje sie dumny z tego ze ma pszport tego
                            >
                            > czy innego kraju.
                            > To przychodzi do glowy tylko donaldowej Polonii
                            >
                            > >
                            • manny_ramirez Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 07.04.05, 20:18
                              wlasnie rachelko, dokladnie
                          • manny_ramirez Re: A ja jestem dumny ze jestem Amerykaninem 07.04.05, 20:17
                            Jak widze moj assessment byl celny. Jestes programow anty. Ja jestem dumny z
                            bycie Amerykaninem i jestem dumny z USA jako kraju. Paszport nie ma nic do
                            rzeczy
                            • krabeusz Re: A ja jestem dumny ze jestemMANNY RAMIREZ 09.04.05, 16:20
                              manny_ramirez napisał:

> Jak widze moj assessment byl celny. Jestes programow anty. Ja jestem dumny z
                              > bycie Amerykaninem i jestem dumny z USA jako kraju. Paszport nie ma nic do
                              > rzeczy
                              ----------------------------------------------------------
                              ani zdrowy rozsadek?
                              • manny_ramirez Re: A ja jestem dumny ze jestemMANNY RAMIREZ 09.04.05, 16:23
                                zdrowy rozsadek mowi ze nie ma idealnego kraju ani systemu a ocena KTORY KRAJ
                                jest lepszy zalezny wylacznie od subiektywnych uczuc kazdej indywidualnej istoty
    • niewybrany wszyscy kandydaci na prezydenta RP maja takie same 07.04.05, 13:38
      poglady na stosunki ze Stanami Zjednoczonymi (scisle stosunki),
      co ustepujacy Prezydent Kwasniewski.
      Twoja duma jest zatem poniekad nietrafiona.
      • pandada Re: wszyscy kandydaci na prezydenta RP maja takie 07.04.05, 17:26
        Na razie jest jeden kandydat.
      • krabeusz Re: wszyscy kandydaci na NIEWYBRANY 09.04.05, 16:25
        niewybrany napisała:

> poglady na stosunki ze Stanami Zjednoczonymi (scisle stosunki),
        > co ustepujacy Prezydent Kwasniewski.
        ...
        -------------------------------------------
        stosunki scisle. do czasu, dopoki nam d..a nie peknie.
    • vitriolic Nie jesteś i nigdy nie będziesz 07.04.05, 14:13
      a czasem może warto by było zbliżyć się. Kierujesz się prymitywnymi schematami
      i uprzedzeniami. Przeciętny Amerykanin to wbrew powszechnym opiniom
      tradycjonalista, wierzący- praktykujący, patriota. Twoim zdaniem są głupimi
      hamburgerożercami, źle wykształconymi prymitywami. Można i tak podnosić swoje
      ego. Trzeba wykazać, że inni są głupsi nie,że ja mądrzejszy? Dlaczego jednak są
      tak nieprzyzwoicie bogaci? My, znakomicie wykształceni, oczytani i....biedni,
      bezrobotni, oczekujący w kolejkach po amerykańską wizę. Nasz sojusz z USA może
      być znakomitą przeciwwagą dla hegemonistycznych ciągot Niemiec i Francji w Unii
      Europejskiej. Wiem,że przekonać Ciebie to jak odkryć kwadraturę koła, ale może
      inni coś zakumają?
      • vitriolic A tak poza wszystkim..... 07.04.05, 14:24
        Masz być dumna z tego, że jesteś Polką.....a nie z tego, że czyś nie jesteś.
        Masz sporo do przemyślenia.
        • pandada Re: A tak poza wszystkim..... 07.04.05, 17:28
          No to ona cieszy się, że nie jest Amerykanką. Czego się tej dumy czepiacie.
          • i-love-2-bike Re: A tak poza wszystkim..... 07.04.05, 17:29
            pandada napisał:

> No to ona cieszy się, że nie jest Amerykanką. Czego się tej dumy czepiacie.

a tak poza wszystkim to nie trzeba wiele,zeby ozywic forum. wystarczy pare
            glupich slow i juz kazdy swoje do worka wklada:))
    • gieroy_asfalta żałuję, że Polska nie jest Ameryką 07.04.05, 14:40
      żałuję, że żywność pochłania połowę pensji przeciętnego Polaka; żałuję, że
      przeciętny Polak nie ma pojęcia o podstawach ekonomii i biznesu (Amerykanów
      uczą tego w szkołach); żałuję,że nie mamy krzeseł elektrycznych, więc
      zwyrodniali mordercy śmieją się w twarz rodzinom zakatowanych ofiar; a,że Bush,
      trudno, jeszcze tylko 3 lata...
      • pandada Re: żałuję, że Polska nie jest Ameryką 07.04.05, 17:30
        Krzesła elektryczne? A może mordercę po upieczeniu dać rodzinie do zjedzenia?
        U nas przede wszystkim nie ma tylu morderstw co u was. W USA jest to najszybsza droga do sławy.
        • gieroy_asfalta Re: żałuję, że Polska nie jest Ameryką 07.04.05, 19:42
          nie sądzę by jedzenie zwłok byłoby dobrym pomysłem, choć w Niemczech bywa to
          praktykowane....Też tak lubisz?
    • kotel_ha_maarawi Re: Jestem dumna,że nie jestem Amerykanką. 07.04.05, 16:06
      No i swietnie!
      O jedna potencjalna komusza zebraczke w Ameryce bedzie mniej.
    • tgtgtg1 A wiesz gdzie leży Ohaio, a gdzie Virginia? 07.04.05, 16:25
      • turecki4 Re: A wiesz gdzie leży Ohaio, a gdzie Virginia? 07.04.05, 16:26
        bez tego też można żyć. Bez rurki już nie.
      • kotel_ha_maarawi Re: A wiesz gdzie leży Ohaio, a gdzie Virginia? 07.04.05, 16:55
        Ohaio to chyba na wschod od Indaiany, nie :-)
      • pandada Re: A wiesz gdzie leży Ohaio, a gdzie Virginia? 07.04.05, 17:32
        Ona mówiła o państwach, a nie np. departamentach Francji czy kantonach Szwajcarii.
        • captain.america Virginia jest wazniejsza na swiecie niz Francja 07.04.05, 18:40
          Po pierwsze w VA jest Pentagon i polowa rzadu federalnego, po drugie jest o
          wiele bogatsza niz jakikolwiek kraik w EUrabii, a po trzecie praktycznie kazdy
          stan w USA ma wiekszy wplyw na dzieje swiata niz smierdzaca Franca.
      • agalea Re: A wiesz gdzie leży Ohaio, a gdzie Virginia? 09.04.05, 15:25
        Ohaio to może gdzie na świecie by się znalazło. A w Stanach jest Ohio.
    • szpieg.z.krainy.dreszczowcow marcelina112 ZASTANAWIAM SIE KIM JESTEŚ? 07.04.05, 16:32
      Pewnie Alfa i Omegą. Dlatego tez Zapewne wiesz kto jest obecnie prezydentem
      Hondurasu, jakie jest najwiekze miasto lezące na rzeką Misisipi, w jakim stanie
      USA nie ma zadnych ograniczeń predkosci oraz to, że w Polsce jednak sa
      Hamburgery.
      • pandada Re: marcelina112 ZASTANAWIAM SIE KIM JESTEŚ? 07.04.05, 17:35
        Czy pytała cię o prędkość dozwoloną na tureckich autostradach, czy o miastach nad Wołgą? A może o prezydenta Litwy?
    • www.pkb.nrd marcelina112 jesteś DUURRRNA!!!!!!!!!!!! 07.04.05, 16:39
      A a na dowód prosze przeczytać:

• turecki4 Re: marcelina112 jestem z Tobą 07.04.05, 16:44
        ...inni na hamburgery!!!
    • sol4000 Re: Jestem dumna,że nie jestem Amerykanką. 07.04.05, 16:43
      a ja jestem dumny, ze jestem czlowiekiem!!!
      ...z prawem wyboru- co i kogo lubiec, a czego i kogo nie lubiec; kogo wybierac,
      a co nie nie; gdzie jechac, a gdzie nie jechac; co i gdzie jesc, a czego i
      gdzie nie jesc!!!

pozdrawiam wszystkich dumnych i madrych, i po prostu dobrych ludzi!
      • manny_ramirez do sola 07.04.05, 17:04
        nawzajem:))
    • wujcio44 Re: Jestem dumny,że nie jestem Marcelina! 07.04.05, 16:50
      Meerkat, nie pij tego. Nie dość, że po tym głupiejesz, to jeszcze dostajesz sraczki.
      • sol4000 Re: Jestem dumny,że nie jestem Marcelina! 07.04.05, 16:54
        bedziesz zaskoczony, ale ja sie wlasciwie z nim zgadzam-:) on ma prawo do
        wyboru, jak kazdy inny czlowiek!
        • wujcio44 Re: Jestem dumny,że nie jestem Marcelina! 07.04.05, 16:56
          sol4000 napisał:

> bedziesz zaskoczony, ale ja sie wlasciwie z nim zgadzam-:) on ma prawo do
          > wyboru, jak kazdy inny czlowiek!

Zgadzam się z Tobą. Ja tylko niepokoję się o zdrowie meerkata.
          • sol4000 Re: Jestem dumny,że nie jestem Marcelina! 07.04.05, 17:02
            wujcio44 napisał:

>
            > Zgadzam się z Tobą. Ja tylko niepokoję się o zdrowie meerkata.

to tylko dobrze swiadczy o tobie, mam na mysli martwienie sie o innych-:)
            miejmy nadzieje, ze jest ubezpieczony-:)))
            • manny_ramirez Re: Jestem dumny,że nie jestem Marcelina! 07.04.05, 17:04
            • meerkat1 Re: Jestem dumny,że nie jestem Marcelina! 07.04.05, 17:08
              Jestem! W GEHA!

wiesz co to jest? :-)
              • sol4000 Re: Jestem dumny,że nie jestem Marcelina! 07.04.05, 17:18
                nie mam pojecia?
              • yann17 Re: Jestem dumny,że nie jestem Marcelina! 07.04.05, 20:27
                Program opieki zdrowotnej dla pracowników federalnych o cięzkim stopniu
                upośledzenia wskutek głębokiej frustracji połączonej ze starcza demencją.))))
        • pandada Re: Jestem dumny,że nie jestem Marcelina! 07.04.05, 17:37
          Ma prawo być idiotą. Ale czy to powód do chwały?
          • sol4000 Re: Jestem dumny,że nie jestem Marcelina! 07.04.05, 17:45
            to juz musisz sam sobie odpowiedziec.
            ja napisalem:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=22477924&a=22492565
            moge jeszcze dodac- mam prawo wyboru bycia (kim/czym)... wpisz, co uwazasz za
            sluszne.
      • meerkat1 [...] 07.04.05, 17:02
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • sol4000 po tobie [...] 07.04.05, 17:28
          a po mojej odpowiedzi nawet sladu nie zostalo-:(
    • y.y Re: Jestem dumny,że nie jestem Marcelina! 07.04.05, 16:53
      że też podobne prostactwo w ogóle umie pisać po polsku. No ale buractwa nie
      wyplenisz, szkoda słów.
    • ewka5 Re: Jestem dumna,że nie jestem Amerykanką. 07.04.05, 16:56
      marcelina112 napisała:

co napisala.

* rozumiem, ze to jest to, co zrozumialas z wieloletnich nauk papieza...
    • i-love-2-bike Re: Jestem dumna,że nie jestem Amerykanką. 07.04.05, 16:57
      marcelina112 napisała:

jest pelno takich samych dumnych w kazdym panstwie na swiecie,tak samo jak w
      kazdym panstwie na swiecie znajdziesz ludzi,ktorymi ty pogardzasz. tego typu
      stwierdzenia pachna poziomem rozmowy dziewczynek,ktore maja przerwe w szkole
      podstawowej miedzy wf a lekcja muzyki.
      • vip-1 [...] 07.04.05, 17:09
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • wyrodnamatka Re: Jestem dumna,że nie jestem Amerykanką. 07.04.05, 17:23
        mam tak samo jak marcelina , nie lubię ameryki i amerykańskiego stylu życia
        nie lubię hamburgerów , coca coli , szklane biurowce mi też się nie podobają
        amerykańskigo snu od pucybuta do milionera nie lubię , filmów drogi nie lubię
        bardzo , open spejsów i gumy do żucia nie lubię też , tego gościa od kurczaków
        to po prostu się boję :)

ale są wyjątki niestety klinta istłuda lubię bardzo i muzykę mają najlepszą
        na świecie i książki mają niestety niezłe ...
        • doradca1 To popatrz 07.04.05, 17:33
          dlaczego można ich nie lubic. A tutaj kolejny pomysł-przegięcie CNN w kwestii
          antysemityzmu w Polsce.
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=17007&w=22474286&a=22491119
          Już im wysłałem protest a inni zrobią jak będą uważali.
          • wyrodnamatka Re: To popatrz 07.04.05, 17:48
            widziałem , ameryka jest antypolska , jak zawsze , nic nowego
            nie lubią polski i polaków , my niestety lubimy amerykę i amerykanów
            tylko że teraz to się zmieni , nie ma już żelaznej kurtyny ,
            ameryka i dolary , po jaką cholerę - nie dziękuję

koniec wojny o amerykański interes , mądrze zagłosujemy tym razem , a
            inwestycje amerykańskie w polsce koniec darmoszki , trzeba płacić podatki ,
            a wizy do ameryki , komu to potrzebne - tylko tym co mają tam rodziny , no i
            kilku wieśniaczków nie zarobi paru groszy i tyle ,
            ale wizy dla amerykanów , o to jest dobry pomysł :)
      • pandada Re: Jestem dumna,że nie jestem Amerykanką. 07.04.05, 17:45
        Czasami trzeba odreagować wchodzenie w tyłek Amerykanom, których wielu z nas uznaje za wojowniczych dzikusów robiących szmal na bombardowaniu cywili. Poza tym dają nam taką "kulturę", że kilka dni bez niej w TV jest ożywcze. Ale zaraz powrócą bzdury typu "Przyjaciele", "Xena", czy inne badziewie, którego tytułów nie pamiętam.
        Był wybitny amerykański reżyser Kubrick, który wyniósł się do Angli, bo w jego ojczyźnie nie było klimatu do pracy twórczej.
        Są w USA wybitne i wartościowe jednostki, ale mają pod górkę, bo od dziecka są zalewane pomyjami głupoty i bezwstydu.
        • sol4000 Re: Jestem dumna,że nie jestem Amerykanką. 07.04.05, 17:48
          pandada napisał:

> Poza tym
          > dają nam taką "kulturę", że kilka dni bez niej w TV jest ożywcze. Ale zaraz
          po
          > wrócą bzdury typu "Przyjaciele", "Xena", czy inne badziewie, którego tytułów
          nie pamiętam.

zrob tak jak ja- sprezentuj tv domu dziecka i bedizesz mial swiety spokuj-:)
        • wyrodnamatka Re: Jestem dumna,że nie jestem Amerykanką. 07.04.05, 18:00
          panda trafił w samo sedno
          , włażenie w dupę - tak jest , to bardzo nie polskie
          a ostatnio trochę tego za dużo było i marcelina ma rację czas takiej polityki
          już się wyczerpał . koniec wazeliniarstwa i włazidupstwa bo to jest lipa
          polacy nie są bogaci , ale nie są szmatami - radzę o tym pamiętać na tym
          polskim forum . wieśniacy z pcimia którzy rozleźli się po świecie i tu się
          mądrzą - uważajcie ze słownictwem . niektórych wyrażeń i tak wam brakuje po
          latach , nam nie
          • i-love-2-bike Re: Jestem dumna,że nie jestem Amerykanką. 07.04.05, 18:07
            wyrodnamatka napisała:

> panda trafił w samo sedno
            > , włażenie w dupę - tak jest , to bardzo nie polskie
            > a ostatnio trochę tego za dużo było i marcelina ma rację czas takiej polityki
            > już się wyczerpał . koniec wazeliniarstwa i włazidupstwa bo to jest lipa
            > polacy nie są bogaci , ale nie są szmatami - radzę o tym pamiętać na tym
            > polskim forum . wieśniacy z pcimia którzy rozleźli się po świecie i tu się
            > mądrzą - uważajcie ze słownictwem . niektórych wyrażeń i tak wam brakuje po
            > latach , nam nie
            >

ales myslal dlugo alladynie.nam, wam,my,wy,oni.
            • wyrodnamatka Re: Jestem dumna,że nie jestem Amerykanką. 07.04.05, 18:14
              podobało się , no widzisz ,
              jaja jajami , ale czasami nie da rady
              idę zapalić świeczkę na jana pawła d. marchlewskiego :)
              no i pamiętaj
              zawsze rondo babka , bo cię za więśniarę wezmą
              warszawa jest ok. co :D

pozdro salma , a nawet rachelka
              • i-love-2-bike Re: Jestem dumna,że nie jestem Amerykanką. 07.04.05, 18:19
                wyrodnamatka napisała:

> podobało się , no widzisz ,
                > jaja jajami , ale czasami nie da rady
                > idę zapalić świeczkę na jana pawła d. marchlewskiego :)
                > no i pamiętaj
                > zawsze rondo babka , bo cię za więśniarę wezmą
                > warszawa jest ok. co :D
                >
                > pozdro salma , a nawet rachelka

sama wiem kotus,gdzie jest jana pawla,aleja wyzwolenia i wiele innych nowych
                ulic. nie zapomnij,ze ja do warszawy wracam dosyc czesto,a wiec i mofic i czytac
                jeszcze troche alladynie potrafie chociaz z lortografia troche gorzej,ale za to
                z kondycja fizyczna wcale nie tak zle. jak wsiadziesz w 111 przy kinie Muranow
                to nie patrz w lewo,bo ten palacyk to niestety dalej mnie mierzi,dobrze,ze teraz
                juz do metra mozna szybko stamtad sie dostac i opuscic to miejsce.
        • meerkat1 "Były wybitny amerykański reżyser Kubrick" :-))))) 08.04.05, 08:46
          wyniosl sie do Anglii, bo w jego
          > ojczyźnie nie było klimatu do pracy twórczej" -pisze pacan panandadada

A zawsze mowie, ze najbardziej nt USA madrza sie DEBILE, ktorzy nic o nich i
          ich zyciu i kulturze NIE WIEDZA!

Stanley Kubrick, CIOLKU, BYL Anglikiem z urodzenia (podobnie, jak jest nim
          Riddley Scott!)a Amerykaninem z WYBORU, jak miliony innych (np. Einstein,
          Teller, Fermi, Szillard, Strawinski, Horowitz, Stern, Heifetz, Hope, Caine,
          Mirren) i po wycofaniu sie z czynnego zycia filmowego kupil sobie olbrzymia
          posiadlosc na znajomych terenach, do ktorych wrocil, jak wielu ludzi wraca
          przed smiercia do stron w ktorych wyrosli.

Z duzo wiekszym sensem, moglbys pacanie napisac, ze Joseph Conrad, Maria Curie,
          Stanislaw Ulam, Stefan Themerson, Witold Gombrowicz, Slawomir Mrozek, Leszek
          Kolakowski, Jozef Paczynski, Aleksander Wolszczan, Roman Polanski, Jerzy
          Skolimowski, Agnieszka Holland, Wojciech Sobocinski, Adam Makowicz i setki im
          podobnych wyniesli sie z POLSKI, "gdzie nie bylo klimatu do pracy tworczej...i
          gdzie zalewani byli pomyjami glupoty".

Jak wskazuja "wybitne" osiagniecia wspolczesnej polskiej nauki, dramaturgii i
          filmu- chyba dobrze zrobili! ;-)

• swiss_army_knife Re: "Były wybitny amerykański reżyser Kubrick" :- 09.04.05, 06:15
            oczywiscie w Polsce klimat dla panow w nakryciach glowy zawsze byl lepszy lub
            gorszy ,lepszy za czasow SB potem troche gorszy , ale ostatnio jest ponowna
            nadzieja na mala transformacje na lepsze , wszystko zalezy od tzw.wiekszosci
            spoleczenstwa ,a nie odwrotnie jak w USA , gdzie gorale sa przy kazdym korytku
            i zawiaduja milionami amerykanskich rzesz.
    • bazyliszek_i_jego_pies masz jeszcze jeden powód do dumy marcelino 07.04.05, 17:14
      założyłaś najbardziej bezsensowny wątek na tym forum...
      • manny_ramirez Re: masz jeszcze jeden powód do dumy marcelino 07.04.05, 17:17
      • sol4000 Re: masz jeszcze jeden powód do dumy marcelino 07.04.05, 17:22
        badz rozsadny i nie wprowadzaj dziewczyne w jeszcze wieksze kompleksy-:)))
        ona juz napewno zdala sobie z tego sprawe-:) a jak nie, to... niech dalej
        bedzie sobie dumna-:)))
    • rattler Re: Jestem dumna,że nie jestem Amerykanką. 07.04.05, 18:11
      Moze wiesz gdzie jest Slowacja, ale nie wiesz ze 'nasze' krzeslo to dosc
      odlegla przeszlosc (szkoda) Podrzucam ci fotki ostatniego klienta, ktory na nim
      siedzial - Jak chcesz to podrzuce cos wiecej na temat za co ?

Ps. Jaki masz kolor wlosow ? Nie blond przypadkiem ?

www.celebritymorgue.com/ted-bundy/
      --------------------------------------------------

Jestem dumna że nie mam nadwagi, że nie jestem psychopatką, że wiem gdzie
      leży Watykan czy Słowacja. Że nie mamy krzeseł elektrycznych, hamburgerów
      itp. A że Kwaśniewski? Już niedługo. Jestem pewna, że tuż przed końcem
      • manny_ramirez Re: Jestem dumna,że nie jestem Amerykanką. 07.04.05, 18:25
      • ale-jajaja To jest po prostu 'niesmaczne' 07.04.05, 19:21
        i sam z siebie robisz 'blondyna'
        • manny_ramirez wiesz co 07.04.05, 19:27
          Ja za niesmaczny akurat uwzam jej post
          • ale-jajaja Re: wiesz co 07.04.05, 19:49
            to ją zignoruj - ale Wy oczywiście musicie 'dołożyć' - a jeszcze lepiej gdy sie
            pokaże fotografię mordercy - to napewno zadziała.
            • manny_ramirez Re: wiesz co 07.04.05, 19:53
              oj daj juz spokoj chlopie, wystarczy ze kropka jak szalona wszystko wyciana,
              nastepnej przyzwoitki juz chyba nie trzeba, przeczytales to o patriotyzmie?
              • ale-jajaja wiesz co nie lubię 07.04.05, 19:58
                hipokrytót.
                Tak przeczytałem i co w związku z tym patrioto amerykański ?
                • manny_ramirez Re: wiesz co nie lubię 07.04.05, 20:03
                  Wiesz, jak chcesz koniecznie scysji to szukaj jej gdzie indziej, a jak chcesz
                  podyskutowac to cos rozsadnego tam napisz
                  a z moich grzechow, pozwol, sie sie mojemu spowiednikowi wyspowiadam
                  • ale-jajaja Re: wiesz co nie lubię 07.04.05, 20:31
                    ok bye
        • explicit Re: To jest po prostu 'niesmaczne' 07.04.05, 21:18
          Oooo, jaki delikatny :(

Zeby nie bylo niedomowien, ten sku..el zgwalcil i zamordowal kilka tuzinow
          kobiet, najmlodsza do ktorej sie przyznal miala niecale 13 lat - Przyznal sie i
          wskazal miejsce mordu do 28-miu (co zajelo kilka lat, ktore spedzil wiecej
          na 'wycieczkach' w lesie, niz w celi smierci) i obiecal wiecej - Dwie, trzy
          ofiary na rok , co mu gwarantowalo dozywocie i wycieczki po gorach i lesie w
          kilku malowniczych Stanach - Przeliczyl sie :)

narazie

-------------------------------------------------

i sam z siebie robisz 'blondyna'
          • ale-jajaja Re: To jest po prostu 'niesmaczne' 07.04.05, 21:59
            A co to ma do rzeczy z tematem ? pajacu
            • explicit Re: To jest po prostu 'niesmaczne' 08.04.05, 04:53
              Ignorancja , dupku , wychodze z zasady , ze jak nie masz nic madrego do
              powiedzenia to stul pysk , (znaczy sie ona) Ty po tym poscie tez mozesz sobie
              darowac , bo jak widze nawet nie przeczytales jej postu do konca i czepiasz sie
              jak pijany nocnych tramwajow .

To ma do rzeczy, sieroto , ze u nas od 16-tu lat tez ich nie ma , a szkoda bo
              przydaly by sie od czasu do czasu dla takich jak Bundy czy ten w linku .

My my wam nie wtykamy nosa co robicie z waszymi psycho , jesli to za malo to od
              siebie dodam , ze 3/4 Amerykanow nie wie i don't give a shit , czy istniejecie .

Slyszales o tym panu ? Poczytaj ! Jesienia '92 bedac na rybach znalazlem w
              krzakach zakrwawione ubranie i ID jednej z jego ofiar , (16-to latki) ktora ten
              psycho zgwalcil i brutanie zamordowal .

seattletimes.nwsource.com/html/greenriverkillings/
              ==============================================================================
              Cyt. Że nie mamy krzeseł elektrycznych, hamburgerów itp.

A co to ma do rzeczy z tematem ? pajacu
              • ale-jajaja Re: To jest po prostu 'niesmaczne' 08.04.05, 19:38
                Popsłuchaj gniotku - pysk to może ty masz tak cię w domu nauczono nzywać tę
                część głowy - jęśli jeszcze tę część tak nazywasz - ordynusie.
                Jak chcesz dyskutować o swoich pobratymcach - kryminalistach - możesz otworzyć
                nowy wątek i tam się produkować. Napewno mnie tam nie zobaczysz - bo jestem
                przeciwny karze śmierci (nie zabijaj - pamiętasz to przykazanie ?), a pozatym
                jak macie już uśmiercać ludzi to zróbcie to z większą kulturą. Jak narazie nie
                wszystkie wasze stany to stosują:
                "During the period 1977 – end 2004 a further 150 men and 2 women have been
                electrocuted in Alabama, Florida, Georgia, Kentucky, Nebraska, South"

To tyle chamie.
    • a856085 Re: Jestem dumna,że nie jestem Amerykanką. 07.04.05, 18:24
      BRAWO !!!
    • captain.america Ja tez jestem dumny ze nie jestes Amerykanka 07.04.05, 18:43
      Im mniej u nas durnego lewactwa tym lepiej.
    • explicit Re: Jestem dumna,że nie jestem Amerykanką. 07.04.05, 18:58
      Dane z '02 roku ,... Ciesz sie ze nie jestes Slowaczka :)

uklony

Country Very or Somewhat Proud Not Very or Not At All Proud

USA 80% 20%
      Canada 79% 21%
      Ireland 79% 21%
      Norway 78% 22%
      New Zealand 71% 29%
      Austria 63% 37%
      Germany (East) 62% 38%
      Germany (West) 60% 40%
      Great Britain 55% 45%
      Czech Republic 51% 49%
      Netherlands 50% 50%
      Japan 45% 55%
      Sweden 41% 59%
      Spain 40% 60%
      Philippines 39% 57%
      Latvia 38% 62%
      Bulgaria 36% 64%
      Poland 36% 64%
      Russia 32% 68%
      Slovenia 29% 71%
      Italy 22% 78%
      Hungary 18% 82%
      Slovak Republic 18% 82%

• explicit Re: Jestem dumna,że nie jestem Amerykanką. 07.04.05, 19:01
        Sorry , Gazeta zdeformowala kompozycje tabeli ,...

uklony
    • abstrakt2003 Gratruluję sukcesu! 07.04.05, 19:01
      W dzisiejszych czasach naprawdę trudno nie być Amerykanką! Trzeba włożyć wiele
      wysiłku i trudu by ustrzec sie tego paskudztwa!
      Twoja duma wprawia mnie w prawdziwy zachwyt!
      PS
      Więcej ambicji w przyszłości życzę!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka