Dodaj do ulubionych

Maniek , dziecko !!!

13.04.05, 22:59
Nie mam czasu , ani interesu podbijac postu gnojka , "koszernego" Kozaka z
zio-nazistwska szabelka , ktory "walczy" z Islamem przed monitorem , kosztem
naszych naj z USA i Rzeczpospolitej .

Wracajac do meritum Twojego postu ,...

Pomagaj Maniek , nikt ci nie broni , ja tez pomagam rencistce wiazac koniec z
koncem i na doktorow , w czasie , kiedy jej pro-izraelski rzad wydaje setki
milionow na "zakupy" zlomu zio-nazistowskiej war machine ,...

Ja tylko prosze , nie okradaj przy okazji moich dzieci i spoleczenstwa ,...

Moze przypomnisz nam , ile dolarow w formie pomocy w ostatniej dekadzie
poslalismy do Niemiec , Irlandii czy Italy i ilu wrogow z tego powodu
przybylo nam , na swiecie ?

Nasz interes na Bliskim Wschodzie , Maniek , sprowadza sie do dwoch punktow :
Keep your oil pumps running and keep your prices down ,... THAT'S IT !!!

Wszystko bylo cacy , dopoki AIPAC nie dorzucil warunek : "Be nice to Israel"

Od tego dnia zaczela sie zadyma i jej reperkusje - Oil Embargo , terroryzm i
wojny , kosztujace nas setki miliardow dolarow ,... Jesli dodasz do tego
obecne ceny paliwa , zacznij liczyc w trylionach i wez pod uwage bankrupcje ,
bo America tez ma swoj limit .

Pomyslec , ze nie tak dawno po interwencji Eisenhower'a w "Kryzys Suezki"
Arabi nosili nas na rekach ,... Pomyslec , ze , za to co ladujemy rocznie w
Israel i jego sasiadow (zeby bully mial spokoj) million zdolnych/biednych
studentow (15 tys na rok) moglo by sie uczyc , zamiast harowac za minimum w
McDonald czy Burger King , albo powiekszac szeregi gangow - Zaczynasz mnie
denerwowac ,...

uklony

==============================================================================

Kochany TY splycasz i to bardzo. To ze uwazam sie za Amerykanina nie znaczy
ze nie bede pomagal memu Staermu krajowi i trzymal go w duszy. I nie robie
tego tylko ja ale i masa irlandczykow , Wlochow, Arabow itd... itd...
Tylko wlasnie Polonia w wiekszosci przybiera taka attitude jak Ty:(((
Obserwuj wątek
    • rattler Re: Maniek , dziecko !!! 13.04.05, 23:54
      Nanny znajdzie cus wiencej , wanna take a bet ?

narazie

---------------------------------------------

Nasz interes na Bliskim Wschodzie , Maniek , sprowadza sie do dwoch punktow :
      Keep your oil pumps running and keep your prices down ,... THAT'S IT !!!
      • explicit Re: Maniek , dziecko !!! 14.04.05, 15:26
        Tego mi trzeba , wy ostatnio jak dwie papuzki ,... Az mnie czasem zazdrosc
        zzera :)))

uklony

Nanny znajdzie cus wiencej , wanna take a bet ?
        • i-love-2-bike Re: Maniek , dziecko !!! 14.04.05, 16:46
          explicit napisał:

> Tego mi trzeba , wy ostatnio jak dwie papuzki ,... Az mnie czasem zazdrosc
          > zzera :)))
          >
          > uklony
          >
          > ==============================================================================
          >
          > Nanny znajdzie cus wiencej , wanna take a bet ?

to siem przymil do dany,zaraz ci ptaszki zaczna cwierkac glosniej nad glowa.
          • explicit Re: Maniek , dziecko !!! 14.04.05, 17:19
            Jeszcze mnie przysiondzie z radochy a ja mientki ostatnio po tym cerowaniu -
            Zreszta tam tez Maniek siem zakrencil , wszendzie go pelno :)

uklony

to siem przymil do dany,zaraz ci ptaszki zaczna cwierkac glosniej nad glowa.
            • i-love-2-bike Re: Maniek , dziecko !!! 14.04.05, 17:28
              explicit napisał:

> Jeszcze mnie przysiondzie z radochy a ja mientki ostatnio po tym cerowaniu -
              > Zreszta tam tez Maniek siem zakrencil , wszendzie go pelno :)
              >
              > uklony
              >
              > ==============================================================================
              >
              > to siem przymil do dany,zaraz ci ptaszki zaczna cwierkac glosniej nad glowa.

no nie rzucaj tak bialej plachty,manius to manius,jak wiadomo jak siem czlowiek
              w czyms lub kims kocha to musi swoje dostac po garbie aby mu przeszlo. a na
              mientkosc to tylko cwiczenia,ale hiba tobie splicie tego mowic nie trza dlugo.
    • marcus_crassus [...] 14.04.05, 00:05
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • niewybrany explicite , dziecko !!! 14.04.05, 15:46
      wal z tymi zalami wprost do Busha, co Mannego zameczasz?
      on dopiero pracuje na posade rzadowa!
      • manny_ramirez Re: explicite , dziecko !!! 14.04.05, 15:48
        a skad wiesz?;)
        • niewybrany Re: explicite , dziecko !!! 14.04.05, 16:07
          mam politycznego nochala, manny.
          • manny_ramirez Re: explicite , dziecko !!! 14.04.05, 18:45
            :)
        • explicit Re: explicite , dziecko !!! 14.04.05, 16:17
          Tylko na panstwowej posadce mozna spedzac tyle czasu przy monit ,... Znaczy
          siem opie..c :)

uklony

a skad wiesz?;)
          • manny_ramirez Re: explicite , dziecko !!! 14.04.05, 18:46
            nie mylisz sie
            pracuje w prywatnej firmie gdzie mi placa za siedzenie na internecie:)
    • manny_ramirez split , ojcze 14.04.05, 18:45
      Split;
      Sluchaj wiesz mam pewien problem. Otoz przemyslam to co Ty piszesz w swoich
      roznych postach i troche sie przerazilem. Widzisz ja wiem ze to moja
      interpretacja Twoich mysli i byc moze nietrafna. Szczerze mam taka wlasnie
      nadzieje !!!! Ale jak ukladam to co piszesz w logiczna calosc to sie mi troche
      wlos na glowie jezy.

Otoz patrz:
      Z jednej strony uwazasz ze neoconi prowadza wojne za i dla Izraela. Taka
      krytyke akurat moge zrozumiec, choc nie calkiem sie zgadzam, ale oczywiscie
      politycy amerykanscy powinni prowadzic polityke dla USA a nie zadnego innego
      kraju.
      Jednak idziesz dalej i sugerujesz ze nie powinnismy takze dawac Izraelowi tyle
      kasy. Ok

Z drugiej jednak strony kilkakrotnie nabijales sie juz z izraelskiego wojska i
      insynuowales ze bez amerykanskiej kasy i wojskowej pomocy Izrael z Arabami nie
      dal by sobie rady. OK

Jednak jak ja lacze te msyli w spojna calosc to sie przerazam. Bo widzisz
      jesli USA poszlo by za Twoja rada. Przestalo finansowac Izrael i zostawilo go
      samego to wedle tego co piszesz Arabowie Izrael rozwala. Wiec
      najprawdopodobniej doszloby do nastepnego Holokaustu bor aczej nie widze
      mozliwosci ze w razie zwyciestwa militarnego Arabowie poprzestali by na
      granicach z 1949

Wiec widze tu trzy opcje split

1. Zle czytam Twe myslie lub robie blad w mej interpretacji (Mam najszczersza
      nadzieje ze To wlasnie jest ta prawidlowa odpowiedz)
      2. Moja interpretacja sie zgadza ale To TY nie przemyslales do konca implikacji
      tego co piszesz (tez do zaakcepotowania)
      3. Wreszcie mozliwosc ostatnia. Ze dokladnie takie jest wlasnie Twoje
      stanowisko jak przedstawilem i jestes po prostu zwolennikiem CALKOWITEJ I
      BEZWEZGLEDNEJ RZEZI. (a to juz perspektywa powiedzmy sobie szczerze niezbyt
      mila)

Przemysl to split
      Pozdrw
      manny
      • i-love-2-bike Re: split , ojcze 14.04.05, 19:15
        manny_ramirez napisał:

> Split;
        > Sluchaj wiesz mam pewien problem. Otoz przemyslam to co Ty piszesz w swoich
        > roznych postach i troche sie przerazilem. Widzisz ja wiem ze to moja
        > interpretacja Twoich mysli i byc moze nietrafna. Szczerze mam taka wlasnie
        > nadzieje !!!! Ale jak ukladam to co piszesz w logiczna calosc to sie mi troche
        >
        > wlos na glowie jezy.
        >
        > Otoz patrz:
        > Z jednej strony uwazasz ze neoconi prowadza wojne za i dla Izraela. Taka
        > krytyke akurat moge zrozumiec, choc nie calkiem sie zgadzam, ale oczywiscie
        > politycy amerykanscy powinni prowadzic polityke dla USA a nie zadnego innego
        > kraju.
        > Jednak idziesz dalej i sugerujesz ze nie powinnismy takze dawac Izraelowi tyle
        >
        > kasy. Ok
        >
        > Z drugiej jednak strony kilkakrotnie nabijales sie juz z izraelskiego wojska i
        > insynuowales ze bez amerykanskiej kasy i wojskowej pomocy Izrael z Arabami nie
        > dal by sobie rady. OK
        >
        > Jednak jak ja lacze te msyli w spojna calosc to sie przerazam. Bo widzisz
        > jesli USA poszlo by za Twoja rada. Przestalo finansowac Izrael i zostawilo go
        > samego to wedle tego co piszesz Arabowie Izrael rozwala. Wiec
        > najprawdopodobniej doszloby do nastepnego Holokaustu bor aczej nie widze
        > mozliwosci ze w razie zwyciestwa militarnego Arabowie poprzestali by na
        > granicach z 1949
        >
        > Wiec widze tu trzy opcje split
        >
        > 1. Zle czytam Twe myslie lub robie blad w mej interpretacji (Mam najszczersza
        > nadzieje ze To wlasnie jest ta prawidlowa odpowiedz)
        > 2. Moja interpretacja sie zgadza ale To TY nie przemyslales do konca implikacji
        >
        > tego co piszesz (tez do zaakcepotowania)
        > 3. Wreszcie mozliwosc ostatnia. Ze dokladnie takie jest wlasnie Twoje
        > stanowisko jak przedstawilem i jestes po prostu zwolennikiem CALKOWITEJ I
        > BEZWEZGLEDNEJ RZEZI. (a to juz perspektywa powiedzmy sobie szczerze niezbyt
        > mila)
        >
        > Przemysl to split
        > Pozdrw
        > manny
        >

manius ale ty fajnie myslisz. spojrz ile krajow na swiecie zyje bez pomocy
        USA,lub z jakis tam datkow i sobie radza. nie przyszlo tobie na mysl,ze sytuacja
        jest jaka jest poniewaz tyle placimy na izreal.to zacheca do takiego a nie
        innego zachowania,gdyz calemu swiatu mowimy jasno:izrael moze sie zachowywac jak
        chce,lamac prawa ONZ,ktore sa od wszystkich innych egzekwowane bardzo surowo
        vide irak i BMR,moze miec sam nielegalnie BMR i nikomu nie wolno
        zaprotestowac,a na dodatek takie jednostronne i slepe popieranie izraela prze
        USA stwarza nam mnostwo wrogow na swiecie. to wlasnie powinno cie przerazic,a
        nie odwrotnosc sytuacji. spojrz na moj wpis o wywiadzie krolowej Noor,ona
        dokladnie to samo mowi od lat,a w koncu jest amerykanka z urodzenia i mieszkala
        w tamtym regione przez lata.radze ci poczytac,bardzo ciekawy wywiad.
        • manny_ramirez rachelko czytaj uwaznie 14.04.05, 19:20
          noj post nie dotyczy meritum, dotyczy splitowej logiki
          • i-love-2-bike Re: rachelko czytaj uwaznie 14.04.05, 19:25
            manny_ramirez napisał:

> noj post nie dotyczy meritum, dotyczy splitowej logiki
            >

no ,ale split tobie wytlumaczyl czemu a tak mysli a ty ciagniesz dalej swe
            obawy. jak mowie zastanow sie nad tym co by bylo gdyby izrael musial zachowywac
            sie jak reszta panstw,ktora respektuje prawa ogolu,,czyli respektuje prawa
            miedzynarodowe.
            • manny_ramirez Re: rachelko czytaj uwaznie 14.04.05, 19:27
              ppunkt siedzenia zmienia punkt widzenia
              wydaje mi sie ze respektuje nie gorzej niz jakikolwiek ze sasiadow
              • i-love-2-bike Re: rachelko czytaj uwaznie 14.04.05, 19:32
                manny_ramirez napisał:

> ppunkt siedzenia zmienia punkt widzenia
                > wydaje mi sie ze respektuje nie gorzej niz jakikolwiek ze sasiadow

wydaje mi sie,ze nie masz racji. pokaz mi drugi kraj na swiecie
                (cywilizowanym),ktoremu wolno miec nielegalnie BMR,ktory dostaje jeszcze od lat
                ciezkie dotacje od USA,za ktory sie bijemy na lewo i prawo sami tracac prestiz
                miedzynarodowy,ktoremu wolno bez sadow rozwalac ludzi,wpedzac ich na lata do
                wiezienia etc.manius poczytaj te rozmowe z krolowa Noor,ona to swietnie ujela.
                tp://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=22738567
                • manny_ramirez Re: rachelko czytaj uwaznie 14.04.05, 19:38
                  no dobrze, wiec co zostawiamy samym sobie i czekamy na rzez?
                  • i-love-2-bike Re: rachelko czytaj uwaznie 14.04.05, 19:46
                    manny_ramirez napisał:

> no dobrze, wiec co zostawiamy samym sobie i czekamy na rzez?

ja jestem za rownymi prawami dla wszystkich. zdumialbys sie do czego to
                    prowadzi. jesli jedna strona uzbrojona po zeby wymachuje szabelka od lat spojrz
                    na to ile jest ofiar smiertelnych we wszystkich sasiednich krajach, a jesli tego
                    nie mozna robic to eliminujemy ekstremistow i zaczynamy prawdziwe negocjacje,a
                    na takie czeka swiat. wyobraz sobie,gdyby tylko jedno panstwo w europie,azji czy
                    afryce mialo BMR a reszta musialaby grzecznie stac i sluchac co im wolno a czego
                    nie. wszyscy musimy sie nawzajemm respektowac a pozwalanie jednemu na wybryki z
                    surowymi zakazami dla innych pozwala jedynie na eksesywne uzywanie sily.
                    powoduje to przedluzanie konfliktow a co za tym idzie nic tylko ofiary w
                    ludziach i dalsze wojny. to dzieje sie dzisiaj i nie sadze,ze poki tak a nie
                    inaczej bedzie USA to popierac to sytuacja bedzie jedynie prowadzila do
                    zaostrzenia konfliktu i dalszego rozlewu krwi.
                    • manny_ramirez Re: rachelko czytaj uwaznie 14.04.05, 19:51
                      rachelko pomysl sobie
                      piszesz jakby tam sprawa byla jeden na jeden, te same szanse dla wszystkich a
                      nie cala cywilizacja wielomilonowa vs jeden maluski kraj
                      to nie USA vs USSR
                      i ciagle nie zmienia sedna mego pytania

jezeli ktos uwaza ze ma byc koniec dla wojskowej i finansowej pomocy dla
                      IZraela a jednoczesnie sugeruje ze bez tej Izrael nie da sobie rady to czy nie
                      jest to jest po prostu jawne oczekiwanie na rzez????
                      • j-k na to Ci Helka nie odpowie 14.04.05, 21:24
                        ale skadinad wiadomo, ze znikniecie Izraela z powierzni BW specjalnie
                        by ja nie zmartwilo.
                      • i-love-2-bike Re: rachelko czytaj uwaznie 14.04.05, 21:34
                        manny_ramirez napisał:

> rachelko pomysl sobie
                        > piszesz jakby tam sprawa byla jeden na jeden, te same szanse dla wszystkich a
                        > nie cala cywilizacja wielomilonowa vs jeden maluski kraj
                        > to nie USA vs USSR
                        > i ciagle nie zmienia sedna mego pytania
                        >
                        > jezeli ktos uwaza ze ma byc koniec dla wojskowej i finansowej pomocy dla
                        > IZraela a jednoczesnie sugeruje ze bez tej Izrael nie da sobie rady to czy nie
                        > jest to jest po prostu jawne oczekiwanie na rzez????

dobra manius jak masz 5 dzieci a dbasz o jedno,to co myslisz sie moze stac z
                        pozostala 4. jasniej chyba nie mozna tego wytlumaczyc, a jesli chodzi o rzezie
                        to musisz byc slepy i gluchy,ze ich nie widzisz po innych stronach granic. taka
                        polityka zacheca jedynie do ekstremalnego zachowania i to wlasnie mamy dzisiaj
                        zo ofiarami na calym swiecie.
      • explicit Re: split , ojcze 14.04.05, 19:54
        Nikomu , nie tylko Izraelowi - Taka pomoc ich demoralizuje a nam kreuje wrogow
        Jednak idziesz dalej i sugerujesz ze nie powinnismy takze dawac Izraelowi tyle
        kasy. Ok

Nie moj problem , niech zakasaja rekawy , wezma sie do roboty i zyja jak inne
        narody - Z wlasnej pracy ,...
        Z drugiej jednak strony kilkakrotnie nabijales sie juz z izraelskiego wojska i
        insynuowales ze bez amerykanskiej kasy i wojskowej pomocy Izrael z Arabami nie
        dal by sobie rady. OK

Czyli , niech gina nasi cywile , nasi zolnierze , niech kraj zbankrutuje , bo
        Israel nie umie sie dogadac z sasiadami ,... Well , Maniek , wole moja opcje
        jesli tak ja mozna nazwac . Po drugie , jesli my pojdziemy z torbami , kto ich
        bedzie bronil ?
        Jednak jak ja lacze te msyli w spojna calosc to sie przerazam. Bo widzisz
        jesli USA poszlo by za Twoja rada. Przestalo finansowac Izrael i zostawilo go
        samego to wedle tego co piszesz Arabowie Izrael rozwala. Wiec
        najprawdopodobniej doszloby do nastepnego Holokaustu bor aczej nie widze
        mozliwosci ze w razie zwyciestwa militarnego Arabowie poprzestali by na
        granicach z 1949

Wiec widze tu trzy opcje split

1. Zle czytam Twe myslie lub robie blad w mej interpretacji (Mam najszczersza
        nadzieje ze To wlasnie jest ta prawidlowa odpowiedz)
        2. Moja interpretacja sie zgadza ale To TY nie przemyslales do konca implikacji
        tego co piszesz (tez do zaakcepotowania)
        3. Wreszcie mozliwosc ostatnia. Ze dokladnie takie jest wlasnie Twoje
        stanowisko jak przedstawilem i jestes po prostu zwolennikiem CALKOWITEJ I
        BEZWEZGLEDNEJ RZEZI. (a to juz perspektywa powiedzmy sobie szczerze niezbyt
        mila)

• manny_ramirez Re: split , ojcze 14.04.05, 19:59
          no tak split wiec juz widze jak to jest

niech ich szlag trafi byle tylko ci kasy nie uszczkneli

:( nic tylko machnac reka zostaje
          • explicit Re: split , ojcze 14.04.05, 21:32
            Uszczkneli ??? Czlowieku , czy ty nie widzisz ile nas ta "impreza" kosztuje ?

Jestesmy ponad 6 trylionow "in red" and going ,...
            Ponad 45 milionow pracujacych i ich rodzin nie ma ubezpieczenia , doktora widzi
            tylko w razie emergency ,...
            Social Security bankrutuje za kilkanascie lat jesli nie podniesiemy skladek ,...
            Polowe naszej zdolnej mlodziezy nie stac na studia ,...
            Infrastruktura miast i miasteczek sie sypie , autostrady i mosty sie wala ,...

A nas stac na zaangazowanie na dwoch frontach , za ktore bulimy zyciem
            najlepszych naszych synow , setkami miliardow i wolnoscia osobista , dzieki
            czemu nasz kraj powoli zmienia sie w Banana Republic - Tymczasem w Israel'u
            ponad 10% sily roboczej siedzi na welfare i stac ich na kilkaset tys
            gastarbeiterow ,...

Mam pomysl , Maniek , (dla takich hojnych jak ty) wyslij petycje do Arika niech
            wam zalozy Ochotnicze Hufce Pracy i Legie Cudzoziemska , dajcie z siebie co
            macie do zaoferowania , a nam dajcie nam spokoj i przestancie nas skubac

I na koniec , powiedz mi ,... Gdybys byl w sytuacji US - W dlugach po uszy ,
            rodzina bez ubezpieczenia , w walacym sie domu , dziecko bez szansy na wyzsze
            wyksztalcenie z braku funduszy , etc ,... Czy bralbys pozyczke co roku przez 50
            lat gdyby twoj pelnoletni i zdrowy jak byk braciszek ze sluzba w jego zagrodzie
            wyciagal do ciebie reke o pomoc , czy powiedzial bys mu get a fuckin' job bro
            and get lost ???

uklony

niech ich szlag trafi byle tylko ci kasy nie uszczkneli
            • manny_ramirez Re: split , ojcze 16.04.05, 14:13
              Split; rozmowa jest trudna jak jedna strona jest fanatycznie przywiazana do
              walsnych rozwiazan. A szczegolnie kiedy w sytucji podbramkowej ucieka sie do
              koronnego argumentu troski o zycie zolnierzy w Iraku. Widzisz w sytuacji kiedy
              Ty okazujesz tyle troski o tych zolnierzy i wspolczucia dla 1600 ktorzy zgineli
              bo sa SWOI a JEDNOCZESNIE masz TOTALNIE i CALKOWICIE GDZIES zycie 6 milionow
              innych ludzkich istnien no bo to ONI to wiesz ja ta troske uwazam ze troche no
              powiedzmy UDAWANA.
              Wiec split jeszcze raz Ciebie pytam. JAkie masz dorady na wyjscie z sytuacji
              tak aby USA moglo swa pomoc wstrzymac a Izrael sobie bez niej poradzil w co tak
              watpisz. Tylko nie pisz ze Ciebie to nie obchodzi. Jak mnie wezmie na rozmowe z
              rzeznikiem to pojde do sklepu miesnego.
              • explicit Re: split , ojcze 16.04.05, 22:55
                Juz ci powiedzialem , mnie to lata - Mojej zony dwoch kuzynow , pilotow i
                kuzynki maz , nawigator tam sa ,... Jeden z nich , gdyby nie sciepka rodziny
                stracil by dom , ich zony musialy szukac pracy , bo im nie starcza na zycie ,
                jeden z nich stracil kontrakt drugiego pilota w Alaska Airlines , bo przedluzono
                mu kontrakt ,... Rattlerowi zamkneli przychodnie pod nosem i musi jezdzic 70
                mil do Portland po glupia recepte ,...

Don't sell me that crap z 6-cioma milionami , bo od tego maja sily zbrojne , a
                jak im brakuje to niech zakasaja rekawy i niech sie wezma do roboty . Ja moglem
                zakasac rekawy miesiac po mojej operacji , oni tez moga . Zrobili by to dawno ,
                gdyby nie swiadomosc ze Uncle Sam w potrzebie wyciagnie ich "hot potatos" z ich
                ogniska do ktorego sami dorzucaja drewno .

Ja musze prosic 11-letnia corcie zeby mi pomogla dzwignac wszystko ponad 20
                funtow , mama wstaje o 4-tej rano od poniedzialku do czwartku , pracuje (40h)
                dla kogos , zeby zarobic i zebysmy mieli ubezpieczenie , nastepne 2-3 dni po
                10h dziennie pracujemy w jej interesie szyjac draperies dla klientow z yachtami

Ja mam ci wytlumaczyc ? Perry zrobil to o niebo lepiej odemnie na innym "twoim"
                poscie , Oskar tez sie wypowiedzial i nie podziela twoich obaw ,... Tylko ty i
                idiota krasny (what a company:) martwicie sie bardziej o nich , niz oni o siebie

uklony

Wiec split jeszcze raz Ciebie pytam. JAkie masz dorady na wyjscie z sytuacji
                tak aby USA moglo swa pomoc wstrzymac a Izrael sobie bez niej poradzil w co tak
                watpisz.
                • manny_ramirez Re: split , ojcze 16.04.05, 23:59
                  Nie split . To TY pisales ze oni nie dadza sobie rady. Jakbys poczytal moje
                  dokladnie to wiedzialbys ze ja calkowicie pewny jestem ze oni dadza sobie rade
                  z czy bez amerykanskiej pomocy. A biedni kochany sa wszedzie. Ja pomgam z zona
                  kilju w Polsce.
                  Ja wyraznie pisalem ze tu nie chodzi o mjoe poglady tylko o TWOJA logike. Jest
                  ona dosc mordercza. to vsio. A o izrael nie martwie sie sam. Zreszta tylko im
                  chwala za to ze maja lobby tak silne tu ze ciagle im kase daja. To jeszcze
                  jeden tylko powod aby ich podziwiac a nie opluwac. My Polaki to tylko klody pod
                  nogi poftrafimy sobie podkladac.
                  • explicit Re: split , ojcze 17.04.05, 01:19
                    I told you , ja pracuje dzisiaj , ty sie opie..sz i rzekomo placa ci za
                    siedzeniu na net - Ciekawe , pracujesz 24/7 na polskim forum broniac interesu
                    likudnikow :)))

My ,... Polaki , Irishe, Niemcy , Italianie , i inne narody w tym kraju ,
                    wynieslismy cos z naszymi rodzicami , z ich ojczyzny ,... HONOR I DUME !!!

Moja logika , my friend , jest oparta na logicznej przeslance ,... Licz tylko i
                    wylacznie na siebie , jak masz dwie rece i jedna noge ,... Twoja moze podobna z
                    wyjatkiem Zydow i Israel'a ,...

uklony

=============================================================================

Nie split . To TY pisales ze oni nie dadza sobie rady. Jakbys poczytal moje
                    dokladnie to wiedzialbys ze ja calkowicie pewny jestem ze oni dadza sobie rade
                    z czy bez amerykanskiej pomocy. A biedni kochany sa wszedzie. Ja pomgam z zona
                    kilju w Polsce.
                    Ja wyraznie pisalem ze tu nie chodzi o mjoe poglady tylko o TWOJA logike. Jest
                    ona dosc mordercza. to vsio. A o izrael nie martwie sie sam. Zreszta tylko im
                    chwala za to ze maja lobby tak silne tu ze ciagle im kase daja. To jeszcze
                    jeden tylko powod aby ich podziwiac a nie opluwac. My Polaki to tylko klody pod
                    nogi poftrafimy sobie podkladac.

• manny_ramirez Re: split , ojcze 17.04.05, 01:23
                      moja logika split jest taka
                      licz tylko na siebie ale pomagaj innym ile mozesz
                      a dzis jest sobota, moge siedziec tu 24/7 jesli zechce
                      • explicit Re: split , ojcze 17.04.05, 01:43
                        It's your choice ,... W wolnym kraju , wolni ludzie , zajmij sie rodzina ,...
                        Cos ci powiem Maniek , jesli nie byles w tym kraju przed '78 , nie masz
                        pojecia , co to jest wolnosc ,...

uklomy

a dzis jest sobota, moge siedziec tu 24/7 jesli zechce

• manny_ramirez Re: split , ojcze 17.04.05, 01:54
                          rodzina mnie zostawila dzis wieczor:)
                          ja mam czas na kompoter a zreszta split chyba jzu moja sprawa jak ja go spedzam
                          nie?
                          a tak swoja droga coz takiego sie tu stalo w 78???
                          • i-love-2-bike Re: split , ojcze 17.04.05, 03:33
                            manny_ramirez napisał:

> rodzina mnie zostawila dzis wieczor:)
                            > ja mam czas na kompoter a zreszta split chyba jzu moja sprawa jak ja go spedzam
                            >
                            > nie?
                            > a tak swoja droga coz takiego sie tu stalo w 78???

wiele rzeczy wydarzylo sie w 78,Papiez zostal wybrany jak rowniez nasilal sie
                            bardzo ruch antyrzadowy. Byly wypadki w Radomiu,potem na wybrzezu prowadzace w
                            koncu do powstania Solidarnosci. To byly ciezkie i szare lata dla Polski,ktore
                            wiadomo jak sie skonczyly.
      • read1 Re: split , ojcze 14.04.05, 20:06
        > Jednak jak ja lacze te msyli w spojna calosc to sie przerazam. Bo widzisz
        > jesli USA poszlo by za Twoja rada. Przestalo finansowac Izrael i zostawilo go
        > samego to wedle tego co piszesz Arabowie Izrael rozwala. Wiec

bezpodstawne twierdzenie

> najprawdopodobniej doszloby do nastepnego Holokaustu bor aczej nie widze
        > mozliwosci ze w razie zwyciestwa militarnego Arabowie poprzestali by na
        > granicach z 1949

w oparciu o takie założenia można dowieść wszystko
        • manny_ramirez Re: split , ojcze 14.04.05, 20:10
          read, odnosilem sie do splitowej logiki nie do meritum jak JA je pojmuje

czy to bezpostawne twierdzenie mogl napisac sam split a tego nie zrobil wiec
          chyba jednak cos w tym bylo
          • read1 Re: split , ojcze 14.04.05, 20:49
            A taka może daleka analogia (abstrahując od praw do logiki), Buthan powinien
            być zjedzony przez Indie czy Chiny, a nie jest pomimo braku pomocy USA.
            Tamilowie są eliminowani od lat przez armię lankijską i też nic z tego.

Wyrugowanie Izraela przy jego obecny potencjale byłoby możliwe chyba tylko
            przez USA.
            • manny_ramirez Re: split , ojcze 14.04.05, 20:51
              read, ja Ci przeciez pisze ze chodzilo mi o logike splita, on to insynuowal ze
              Izrael nie da sobie rady
              Ja jestem przekonany ze dalby choc nie na 100 procent
              • read1 Re: split , ojcze 14.04.05, 20:55
                OK, nie przerobiłem wszystkich wątków i dlatego.
              • explicit Re: split , ojcze 14.04.05, 23:39
                Maniek , mnie to lata kolo odbytnicy , czy Israel sobie poradzi czy nie ,...
                GOT IT ??? Powiedz mi i moim dzieciom , dlaczego ja mam co roku doplacac do
                tego interesu do podatkow , ktore i tak place , mimo ze moja konstytucja nie
                wymaga tego odemnie ,...

uklony

ja Ci przeciez pisze ze chodzilo mi o logike splita, on to insynuowal ze
                Izrael nie da sobie rady
        • i-love-2-bike Re: split , ojcze 14.04.05, 21:35
          read1 napisał:

> > Jednak jak ja lacze te msyli w spojna calosc to sie przerazam. Bo widzisz
          >
          > > jesli USA poszlo by za Twoja rada. Przestalo finansowac Izrael i zostawil
          > o go
          > > samego to wedle tego co piszesz Arabowie Izrael rozwala. Wiec
          >
          > bezpodstawne twierdzenie
          >
          > > najprawdopodobniej doszloby do nastepnego Holokaustu bor aczej nie widze
          > > mozliwosci ze w razie zwyciestwa militarnego Arabowie poprzestali by na
          > > granicach z 1949
          >
          > w oparciu o takie założenia można dowieść wszystko

absolutnie wszystko nawet,ze ziemia jest plaska.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka