pypcinski 08.05.05, 20:05 www.answers.com/topic/krystyna-skarbek Kobita na medal. Jedna z tych, dzięki którym wygrano wojnę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pypcinski Re: Hrabianka Krystyna Skarbek 08.05.05, 21:06 Był o niej film. Super-babka. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Hrabianka Krystyna Skarbek 08.05.05, 22:58 ale ladna historia... wogole nie slyszalam o niej, chociaz nazwisko skarbek oczywiscie "obilo" mi sie o uszy. Odpowiedz Link Zgłoś
pypcinski Re: Hrabianka Krystyna Skarbek 08.05.05, 23:02 Historii starczy nie na jedną a na dziesięć biografii. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Hrabianka Krystyna Skarbek 08.05.05, 23:11 hm, jako czysta zydowka to od razu mysle o pieniadzach,..... :)))) moze powinni zrobic film o niej, nie jakis tam charakterek w james bond, tylko film specjalnie o niej..... maril streep w roli glownej... Odpowiedz Link Zgłoś
pypcinski Re: Hrabianka Krystyna Skarbek 08.05.05, 23:16 Nie chcę Meril Streep. Po tym głupawym filmie, w którym grała córkę polskiego profesora z Uniwersytetu Jagiellońskiego, co to już podobno przed wojną obmyślił projekt holokaustu (z technicznymi szczegółami, Niemcy tylko go potem wprowadzili w życie), nie mogę na tę babę patrzeć. To już wolałbym Whoopie Goldberg. Przynajmniej ma odpowiednie nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
rzyd Re: Hrabianka Krystyna Skarbek 08.05.05, 23:22 pypcinski napisał: > To już wolałbym Whoopie Goldberg. Przynajmniej ma odpowiednie nazwisko. i wyglad... Odpowiedz Link Zgłoś
rzyd film powinien nakrecic Spielberg! 08.05.05, 23:18 i pokazac jak rzydowscy partyzanci pod dowodstwem hrabiny Bromstajn (pseudonim Sakrbek) zwalczaja polskich kolaboratorow i szmalcownikow w mundurach SS. Bo prawda historyczna jest wazniejsza przeciez od tanich efektow. Sukces bylby murowany. Odpowiedz Link Zgłoś
pypcinski Re: film powinien nakrecic Spielberg! 08.05.05, 23:20 Nie piernicz, bo się osmieszasz. Tej Krystynie do pięt nie dorastasz. Nikt z nas. Odpowiedz Link Zgłoś
rzyd Re: film powinien nakrecic Spielberg! 08.05.05, 23:21 Skad wiesz? Widziales mnie w akcji? Z nunczako? Odpowiedz Link Zgłoś
rzyd najwazniejsze ze pol-rzydowka 08.05.05, 23:14 czyli rzydowka. Dlatego taka odwazna. Odpowiedz Link Zgłoś
pypcinski Re: najwazniejsze ze pol-rzydowka 08.05.05, 23:18 Może odwazna dlatego, że tak była w hrabiowskim domu wychowana. W filmie o niej opowiedziano, że jak była uczennicą w klasztornej szkole, podpaliła świecą dla kawału sutannę księdzu. Odpowiedz Link Zgłoś
rzyd Re: najwazniejsze ze pol-rzydowka 08.05.05, 23:21 odwazna byla definitywnie tylko przez rzydoskie geny! Wiedziala przeciez intuicyjnie kogo nalezy palic (zywcem). Gdyby w niej przewazaly polskie geny to by napewno wydala matke. Odpowiedz Link Zgłoś
pypcinski Re: najwazniejsze ze pol-rzydowka 08.05.05, 23:23 Czego żeś się przyczepił do tego wątku? A załóż sobie swój własny. Pieprzysz jak jakiś połamany. Jeszcze raz powtarzam - do pięt tej babce nie dorastasz. Odpowiedz Link Zgłoś
rzyd Re: najwazniejsze ze pol-rzydowka 08.05.05, 23:26 To jest moj watek a nie twoj. Do piet to ty mi nie dorastasz. Pytam sie po raz ostatni. Widziales mnie w akcji z nunczako? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: najwazniejsze ze pol-rzydowka 08.05.05, 23:24 dziewczyny zawsze mialy dobre pomysly. jak wspomne, co my wyprawialysmy w szkole naszym nauczycielom..... dziwie sie, ze wogole przezyli... Odpowiedz Link Zgłoś
rzyd Re: najwazniejsze ze pol-rzydowka 08.05.05, 23:27 dana33 napisała: > naszym nauczycielom..... dziwie sie, ze wogole przezyli... Arabami byli? Jak przezyli to rzeczywiscie cud. Odpowiedz Link Zgłoś
abe_ltd A to arabowie juz sa extinct species? Bo tu nam 09.05.05, 00:04 stranger narzeka ze oni ponoc pod wzgledem demografii dobrze sie maja, ba nawet Europe zalewaja. TO co ty o tym cudzie? Odpowiedz Link Zgłoś
nosh Hej ty RZYT 09.05.05, 04:27 Jak byliście tacy inteligentni i WALECZNI :)) dlaczego dlaiście się tak głupio wydymać Hitlerowi ...... 6 milionów cfaniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
nosh Re: najwazniejsze ze pol-rzydowka 09.05.05, 04:29 RZydowki BARANie to po tatusiu - POLAKU. Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: Krystyna Skarbek 08.05.05, 23:27 Wszystko super tylko od odrodzenia sie Polski pod ustrojem republikanskim w 1918 roku nie uznaje sie w naszym kraju tytulow szlacheckich. Dlatego poslugiwanie sie slowem "hrabianka" w tym kontekscie jest lekkim anachronizmem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pypcinski Re: Krystyna Skarbek 08.05.05, 23:34 Odrobina snobizmu nikomu jeszcze nie zaszkodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
kyle_broflovski Re: Hrabianka Krystyna Skarbek 09.05.05, 04:17 co stalo sie z Jerzym Gizyckim? Odpowiedz Link Zgłoś