10.05.05, 19:33
znowu swietny pomysla,by placic nielegalnym (czytaj meksykanskim) emigrantom
lamiacym prawo amerykanskie,za emergency pobyt w szpitalu. przybywajcie
dziatki do stanow sie leczyc,gdyz jak wiadomo nie ma pieniedzy dla
obywateli,aby pokryc koszty leczenia,ale dla kryminalistow z meksyku drzwi
otwarte. brawo republikanie,brawo bush,czego sie nie robi aby byc popularnym.
www.cnn.com/2005/POLITICS/05/10/heallth.illegal.ap/index.html
Obserwuj wątek
    • meerkat1 Re: viva bush 10.05.05, 19:38
      Co ci Meksykanie zrobili.
      Nie zerzneli jak trza, czy co?

Plujesz na nich prawie rownie mocno, jak twoja kolezanka <eva> na Jankesow.

P.S. Czemus sie jeszcze nie wyniosla do Wietnamu, albo przynajmniej do KRL-D?

Wstydliwie od miesiecy odmawiasz odpowiedzi na to proste pytanie!

Nie wstyd ci mieszkac w panstwie, ktorego nienawidzisz?

Ja gdybym tak nie znosil USA, to mialbym na tyle honoru, zeby go nie cyckac, i
      wyniosl przynajmniej na socjal do Kanady! :-(((
    • felusiak1 Czy ty czytasz cos poza naglowkami? 10.05.05, 19:52
      Rachel przeciez wiesz, ze w EMERGENCY ROOM szpital musi udzielic ci pomocy
      bez wzgledu czy jestes wyplacalna czy nie. Za tych, ktorzy nie placa rachunek
      pokrywa rzad stanowy lub miejski. Nie ma tu znaczenia czy jest sie obywatelem,
      rezydentem czy nielegalnym imigrantem. Rzady stanowe w graniczacych z Meksykiem
      stanach nie daja sobie rady z rachunkami do zaplacenia. Szpitale pozbawione
      pieniedzy zamykaja sie, ostatnio 7 szpitali w Arizonie zostalo zlikwidowanych.
      Nielegalni maja prawo do uzyskania pomocy medycznej w naglych wypadkach i
      przy porodzie. Nagminnie nie placa rachunkow. Ale nie mowmy o kosztach leczenia
      bo nikt ich w EMERGENCY ROOM nie leczy. Nikt nigdy nikogo nie leczy w EMERGENCY
      ROOM. Jezdzisz po Bushu jak po lysej kobyle, a tymczasem obie partie winne sa
      sytuacji na granicy z Meksykiem. Demokraci nie chca nic w tej sprawie zrobic bo
      latynosi na nich glosuja a republikanie chca te glosy pozyskac. I tak kolo sie
      zamyka.
      PS. Bush juz nie musi byc popularny. Czy ci sie to podoba czy nie, czy bedzie
      popularny czy nie, bedzie prezydentem do 20 stycznia 2009. Get over it.

• i-love-2-bike Re: Czy ty czytasz cos poza naglowkami? 10.05.05, 21:42
        felusiak jak widze,ze ty nie czytasz kto i co uchwalil,a jesli cie to cieszy co
        zostalo uchwalone to juz twoj problem. owszem wiem,ze emergency rooms sa w
        wiekszosci pokrywane dla tych ,ktorzy nie maja pieniedzy,ale w tej chwili beda
        mieli znacznie wiecej rzeczy pokrytych wlasnie w tym emergency room. przyjemnego
        placenia, a ja nie ma co get over it,to raczej ty get over kolego bo pomimo
        faktu,ze cos jest zle zaslaniasz sie wlasna partia jak tarcza.
        • felusiak1 Rachel ales ty zadziorna dzisiaj 10.05.05, 23:36
          Od wczoraj cie trzyma?
          Moje dziecko wbrew twoim przypuszczeniom felusiak czyta co i kto i kedy.
          Zapis o refundowaniu lokalnych szpitali w graniczacych z Meksykiem stanach
          znajduje sie w uchwalonej w 2003 roku ustawie o Medicare. Prezydent, jako wladza
          wykonawcza MUSI postanowienia ustawy wykonywac nawet jesli bylby nim dzisiaj
          Kerry. Obie partie wyrzucaja tony pieniedzy w bloto a dzisiaj przodownikami sa
          niestety republikanie.
          Nielegalni nie beda mieli zadnych specjalnych przywilejow gdyz oni i tak
          rachunku nie placa. Pokryte beda mialy szpitale a nie nielegalni.
          Zaxhodze w glowe w ktorym miejscu zaslonilem sie wlasna partia jak tarcza?
          Zachodze w glowe czy ty cztiasc moje wypoty zanim odpocisz?
          • i-love-2-bike Re: Rachel ales ty zadziorna dzisiaj 11.05.05, 01:07
            felusiak dzisiaj cwiczylam boksowanie,pierwszy raz, wspaniale myslalam,ze bije
            wszystkich panow co inwektywami mnie czestuja na forum 24/7. polecam tobie na
            frustracje. zamiast za mna latac z wyzwiskami (iscie prymitywnymi) i dobrymi
            radami zapisz sie do gyma,a i frustracje ci przejda.
            a republikanie zlotko juz od dawna sa przodownikami w powiekszaniu biurokracji i
            wydawaniu na lewe i glupie rzeczy od lat.
            ps. nie jestem demokratka,to tak dla twojej wiadomosci,ale dalej polecam boxing.
            • felusiak1 Re: Rachel ales ty zadziorna dzisiaj 11.05.05, 03:48
              Zfrustrowany nie jestem, nie mam kompleksow i generalnie podchodze do rzeczy
              lekko i rzadko sie denerwuje, bardzo rzadko.
              Na wieczor musze sie z toba zgodzic. Rzeczywiscie powiekszaja demokracje. Przez
              ostatnie 10 lat. Przez poprzednie 40 lat robili to demokraci. Dla twojej
              wiadomosci w tym kraju pieniadze wydaje Izba Reprezentantow a nie prezydent.
              • i-love-2-bike Re: Rachel ales ty zadziorna dzisiaj 11.05.05, 04:23
                felusiak1 napisała:

> Zfrustrowany nie jestem, nie mam kompleksow i generalnie podchodze do rzeczy
                > lekko i rzadko sie denerwuje, bardzo rzadko.
                > Na wieczor musze sie z toba zgodzic. Rzeczywiscie powiekszaja demokracje. Przez
                > ostatnie 10 lat. Przez poprzednie 40 lat robili to demokraci. Dla twojej
                > wiadomosci w tym kraju pieniadze wydaje Izba Reprezentantow a nie prezydent.

felusiak skoro nie jestes sfrustrowany to skad taka chec u ciebie aby dokopac i
                to w bardzo prostacko-prymitywny sposob plci przeciwnej? ja moze jestem zbyt
                wymagajaca,ale twoje epitety i jezyk kojarza mi sie bardziej z brudnymi
                paznokciami niz z kims kto umie inaczej przekazac swoj swiatopoglad niz poprzez
                ty q...etc. moze sie troszke postarasz aby jezyk twoj byl bardziej wysublimowany
                niz prostackie epitety a ja postaram sie aby nie dmuchac twych piorek pod wlos?
                a co do wydawania pieniedzy to nie wazne kto,wazne jak i ile. prezydent sam
                ,masz racje nie wydaje,ale wywiera silny wplyw na partie z ktorej sie wywodzi i
                trendy gdzie i jak rozdzielamy fundusze. jak wiadomo republikanie maja niby to w
                swoim motto redukcje biurokracji,deficytu i innego rodzaju "spending pork",ale w
                praniu to okazuje sie byc niestety nieprawda. wlasnie za ich rzadow biurokracja
                peka w szwach,glupie przepisy goruja,deficyt budzetowy i handlowy rosnie jak me
                przednie ciasto drozdzowe,a polityczna poprawnosc osiaga stan roztworu
                nasyconego. ja nie kocham demokratow i nigdy na tych a....holes glosowac nie
                bede,ale republikanie nie sa w niczym lepsi,co mnie bardzo matrwi.bid u good night.
      • wlodek35 Re: Czy ty czytasz cos poza naglowkami? 10.05.05, 22:05
        felusiak1 napisała:
        (...)
        > Jezdzisz po Bushu jak po lysej kobyle,

To powinno byc zrozumiale.
        tak, jak antysemici szperaja wszedzie, aby cos znalezc (zrodla niewazne) chocby
        najmiejsza okazje dokopania Zydom, tak antyamerykanie szoeraj wszedzie, aby
        znalezc cikolwiek, aby moc dokopac Ameryce.
        Przewaznie jedni i drudzy sa tymi samemi osobami.
        • i-love-2-bike Re: Czy ty czytasz cos poza naglowkami? 10.05.05, 22:07
          wlodek35 napisał:

> felusiak1 napisała:
          > (...)
          > > Jezdzisz po Bushu jak po lysej kobyle,
          >
          > To powinno byc zrozumiale.
          > tak, jak antysemici szperaja wszedzie, aby cos znalezc (zrodla niewazne) chocby
          >
          > najmiejsza okazje dokopania Zydom, tak antyamerykanie szoeraj wszedzie, aby
          > znalezc cikolwiek, aby moc dokopac Ameryce.
          > Przewaznie jedni i drudzy sa tymi samemi osobami.

wlodziu czy ty widzisz jak dinosaury po ulicach chodza,one maja takie ladne
          lebki i czasami maja jezyki z ogniem,uwazaj,zeby cie nie zjadly.
          • ale-jajaja Re: Czy ty czytasz cos poza naglowkami? 10.05.05, 22:29
            znowu gnojek szuka zaczepki - to taka męda chyba z Izraela, zatraceniec jakiś ?
            • i-love-2-bike Re: Czy ty czytasz cos poza naglowkami? 11.05.05, 01:08
              ale-jajaja napisał:

> znowu gnojek szuka zaczepki - to taka męda chyba z Izraela, zatraceniec jakiś ?

wlodzio to jakas sierotka szukajaca mamusi na forum. jego komentarze sa ta off
              the wall,ze chyba nie wymagaja riposty:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka