Dodaj do ulubionych

W. Putin na prezydenta kontraktowego do Polski!

31.05.05, 13:06
Na cztery lata. Trochę by posprzątał - lokalne wersje Chodorowskich trafią za
kratki, Polska będzie miała własną politykę zagraniczną - same plusy.
A jeszcze jedno - nie lubią go "pol." elitka i reszta - to chyba
wystarczająca rekomendacja?
Obserwuj wątek
    • ed_ Stranger, ale ty naiwny jesteś 31.05.05, 13:21
      stranger.pl napisał:

> Na cztery lata. Trochę by posprzątał - lokalne wersje Chodorowskich trafią za
      > kratki,
      Naiwniaku, za kratki trafiają w Rosji tylko niektóre "wersje" Chodorkowskich -
      takie które nie lubią Putina, proputinowskie "wersje" Chodorkowskich mają się
      świetnie

Polska będzie miała własną politykę zagraniczną - same plusy.

Własną? Czyli putinofilną i prołukaszenkowską. Wtedy mógłbyś ją nazwać własną,
      co, Stranger?

> A jeszcze jedno - nie lubią go "pol." elitka i reszta - to chyba
      > wystarczająca rekomendacja?

Za to uwielbiają radiomaryjniaki i fuehrer Lepper, będący prawdopodobnie na
      jego żołdzie - to rzeczywiście wspaniała rekomendacja.
      • stranger.pl Re: Stranger, ale ty naiwny jesteś 31.05.05, 13:35
        Byłaby to odmiana - nie każdemu odpowiada obecny status quo - wczoraj lizanie
        tyłka Moskwie dziś Brukseli i Waszyngtonowi. Nikomu nie musimy nic lizać - i to
        ta perspektywa tak bardzo przeraża "pol. elitę".

• ed_ Re: Stranger, ale ty naiwny jesteś 31.05.05, 13:42
          stranger.pl napisał:

> Byłaby to odmiana - nie każdemu odpowiada obecny status quo

Jasne wiem, stranger, że tobie marzy się druga Białoruś w Polsce, zamordyzm,
          cenzura i może jeszcze panslawistyczne mżonki, niestety muszę cię zmartwić,
          większość Polaków nie podziela Twojej fascynacji wschodnimi despotiami.

- wczoraj lizanie
          > tyłka Moskwie dziś Brukseli i Waszyngtonowi. Nikomu nie musimy nic lizać - i
          to
          >
          > ta perspektywa tak bardzo przeraża "pol. elitę".

Zamiast sensownych argumentów bełkot o "lizaniu tyłka", Polska prowadzi taką
          politykę jaką uważa za słuszną.
      • kontrkultura Strangerze posłuchaj eda 31.05.05, 14:19
        prawdę mówi.

Zresztą jeden naród już na to liczył i jak można zauważyć - się przeliczył.
    • bazyliszek_i_jego_pies Re: W. Putin na prezydenta kontraktowego do Polsk 31.05.05, 13:22
      a najlepszą rekomendacja jest oczywiście jego kagebowska przeszłość. to nawet
      lepiej niż Giertych, bardziej otwarcie...

• stranger.pl Re: W. Putin na prezydenta kontraktowego do Polsk 31.05.05, 13:31
        Co z tego że pracował w KGB - lepszy ex-funkcjonariusz bezpieki który w
        życiorysie pisze szczerze... pracowałem w KGB ale nie łamałem nikomu kości i
        nikogo nie mordowałem (casus W. Putina) niż być... dumnym że się nie było
        pracownikiem bezpieki za to było się... szmatą kablującą na ziomków i kryć to
        dziś w zyciorysach będąc aktywnym polskim politykiem.
        • ed_ Re: W. Putin na prezydenta kontraktowego do Polsk 31.05.05, 13:35
          stranger.pl napisał:

>szmatą kablującą na ziomków

Tak jak Papa Giertych, na przykład, który chętnie i szczegółowo opowiadał
          ubekom o polskiej emigracji w Londynie, co prawda nie ukrywa tego a wręcz się
          tym chwali, ale to IMHO jeszcze bardziej go pogrąża, bo widać, że niczego nie
          żałuje.

• stranger.pl Re: W. Putin na prezydenta kontraktowego do Polsk 31.05.05, 13:50
            Coś się przyczepił M. Giertycha i ciągle tylko o nim mówisz? - są ciekawsze
            przypadki. M. Giertych nie jest politykiem mającym wpływ na nawę państwową -
            zajmujesz się płotkami bo nienawidzisz Giertycha czy wolisz odwracać uwagę od
            innych, ważniejszych polityków? (szmaciarzy!!! - ale dumnych że nie byli w
            organach w przeciwieństwie do W. Putina).
            Tak, wolę W. Putina i zazdroszczę Rosji takiego Prezydenta - my od 1989 r.
            mieliśmy i mamy totalne dno.

Mam do ciebie prośbę – nie pisz już na przyszłość o M. Giertychu w Radzie
            Konsultacyjnej w PRL – bo to jest już nudne w twoim wydaniu a ponadto nie znasz
            wszystkich szczegółów.

www.myslpolska.icenter.pl/index.php?menu=publicystyka&nr=2005052921068
            www.myslpolska.icenter.pl/index.php?menu=komentarze&nr=2005051519313
            • ed_ Re: W. Putin na prezydenta kontraktowego do Polsk 31.05.05, 14:00
              stranger.pl napisał:

> Coś się przyczepił M. Giertycha i ciągle tylko o nim mówisz? - są ciekawsze
              > przypadki. M. Giertych nie jest politykiem mającym wpływ na nawę państwową -
              > zajmujesz się płotkami bo nienawidzisz Giertycha czy wolisz odwracać uwagę od
              > innych, ważniejszych polityków? (szmaciarzy!!! - ale dumnych że nie byli w
              > organach w przeciwieństwie do W. Putina).
              > Tak, wolę W. Putina i zazdroszczę Rosji takiego Prezydenta - my od 1989 r.
              > mieliśmy i mamy totalne dno.

No, nie wątpię stranger, że wolisz Wowę Putina, tacy jak ty zawsze będą woleć
              zamordystów, cenzorów, kagiebistów, po prostu poczułeś bratnią duszę,
              podzielasz jego widzenie świata, nienawidzisz demokracji, wolności słowa,
              Zachodu, który uważasz za siedlisko zła, mam rację Stranger?

> Mam do ciebie prośbę – nie pisz już na przyszłość o M. Giertychu w Radzie
              >
              > Konsultacyjnej w PRL – bo to jest już nudne w twoim wydaniu a ponadto nie
              > znasz
              > wszystkich szczegółów.
              >
              > www.myslpolska.icenter.pl/index.php?menu=publicystyka&nr=2005052921068
              > www.myslpolska.icenter.pl/index.php?menu=komentarze&nr=2005051519313

A gdzie ja biedaku w tym wątku pisałem o Giertychu w Radzie Konsultacyjnej? Ja
              pisałem tylko o tym, że Papcio spotykał się z ubekami i gaworzył z nimi na
              temat polskiej emigracji w Londynie namiętnie ową emigrację krytykując.
              A i jeszcze mógłbym napisać, jak to Papa Giertych wrócił do Polski w latach 60-
              tych . Ano wrócił na zaproszenie PRL-owskich władz i na z góry przygotowane
              stanowisko w Oddziale PAN w Kórniku. Prawda, że to była powszechna praktyka w
              tamtych latach? I że komuchy tak z dobrego serca i nie oczekując żadnej
              wzajemności robiły?
        • bazyliszek_i_jego_pies Re: W. Putin na prezydenta kontraktowego do Polsk 31.05.05, 13:51
          oczywiście. jeśli lubisz "szczerych kagebistów" to Wowa może być twoim idolem.
          nie tylko on zresztą, wszak od paru lat w Rosji rządzi cały tabun byłych
          funkcjonariuszy. Siergiej Iwanow, Mikołaj Kosow, Aleksandr Lebiediew, Nikołaj
          Tokariew, Andriej Kostin, Walentyn Makarow, Władimir Jakuszyn, Grigorij Rapota,
          Anatolij Krasikow, Władimir Czernow, Jewgienij Murow, Siergiej Czemiezow,
          Arkadij Kurszyn, Siergiej lebiediew, Igor Morozow, Georgij Pietrow, Siergiej
          Babkin, Arkadij Jewstawiew, Władimir Mieńszczykow, Igor Sieczyn, Wiaczesław
          Uszakow... i jeszcze wielu, wielu innych. sam Putin to też ciekawa postać:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=24476537&a=24476562
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=24476537&a=24476573
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=24476537&a=24476579
          najbardziej wzruszająca jest ta naiwna wiara w reformatora Putina, który
          pogonił złodzieji, wzmocnił Rosję i w ogóle uczynił lud szczęśliwym. a to po
          prostu zmiana wąskiej grupy oligarchów, którzy wymknęli się spod kontroli na
          nowy klan "siłowików" (inaczej mówiąc klan "nowopiterski"). oni działają
          rzeczywiście mniej naiwnie - po co kraść "prywatnie" jak za Jelcyna, budowac
          jakieś własne imperia medialne, naftowe etc.? skoro ludzie z dawnych specsłużb
          opanowali państwo największe zyski można ciągnąć kradnąc w imieniu państwa.
          przecież to idealny układ - interes grupy trzymającej władzę urasta do rangi
          interesu państwa.
    • polonic Putin to KGBowski agent! Wara od Polski! 31.05.05, 13:43

• ed_ Stranger, coś dla ciebie 01.06.05, 22:04
      może cię wyleczy ze ślepej miłości do Wowy Putina
      serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34181,2741746.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka