Dodaj do ulubionych

Hakerzy ukradli dane na temat obronności Izraela

03.06.05, 13:11
ełrodżihad rulez.
Obserwuj wątek
    • jerry.uk dlaczego mowi sie izraelskie a nie zydowskie? 03.06.05, 13:22
      czemu nie nazywamy rzeczy po imieniu? Czy to tez bylby antysemityzm?
      • jjhop Re: dlaczego mowi sie izraelskie a nie zydowskie? 03.06.05, 13:30
        Jesli chodzi o to "wielkich izraelskich korporacji przemysłowych" to pewnie
        dlatego, ze znajduja sie w Izraelu a nie w Żydowie. Gdybys znał swój język
        patrioto to byś mógł to wywnioskować :) ale moze rowniez daltego, ze zyja w tym
        kraju nie tylko żydzi.

pozdrawiam
        rafal
        • jan.kulczyk Re: dlaczego mowi sie izraelskie a nie zydowskie? 03.06.05, 13:43
          Nie tylko Żydzi? hehehe ciekawe, a wiesz, że we Francji żyją nie tylko Francuzi, ale jakoś na Francję nie mówi się Izrael <lol>

Kiepski więc twój argument.
          Natomiast żydowski nie mówi właśnie z powodu dziwnie pojętej poprawności politycznej.
          • yatzech Re: dlaczego mowi sie izraelskie a nie zydowskie? 03.06.05, 14:05
            to Twój argument jest raczej kiepski, wręcz beznadziejnie... nie widzę żadnego
            związku między tym, co napisałeś, a tym z czym próbujesz polemizować
            czy nie zauważyłeś poza tym, że mówi się egipski, libijski, tunezyjski,
            jordański itp.? a przecież w tych krajach mieszkają głównie Arabowie. a mimo
            tego nie mówi się arabski, jeśli to określenie odnosić ma się do czegoś z
            konkretnego kraju... i nie ma to nic wspólnego z poprawnością polityczną
            • jan.kulczyk Re: dlaczego mowi sie izraelskie a nie zydowskie? 04.06.05, 00:33
              Masz rację, ale pozornie ;)) Zwróć uwagę, że: Arabowie mieszkają w tych wszystkich krajach, więc żeby ich odróżnić mówimy o Libijczykach, Egipcjanach, Jordańczykach, Saudyjczykach, Syryjczykach, Libańczykach, Irakijczykach itp. itd. Ale jeśli na Bliskim Wschodzie coś jest "żydowskie" to jest to raczej tylko w jednym państwie, prawda? I udowodnij mi teraz, że nie chodzi tu o PC.

Nie mówi mi tylko, że przymotnik "żydowskie" nie jest używany, bo może się odnosić do diaspory. Mówienie o Żydach Amerykańskich, Francuskich itp. per "Żydzi" zamiast Amerykanie czy Francuzi jest b. rzadkie - tylko wtedy, gdy naprawdę konieczne, np, spłonęła synagoga, więc mówi się o "społeczności żydowskiej", ale lepiej o "fracuskiej diasporze", bo tego brzydkiego słowa na "ż" lepiej nie używać. Przynajmniej tak jest w języku polskim. Troszkę podobnie, ale z innych powodów jest ze słowem "murzyn",a ostatnio ktoś na forum "Tłumaczenia" zastanawiał się przytomnie, czy nie zastąpić "konfliktów rasowych" w jakimś tekście "konfliktami narodowościowymi" lub "plemiennymi", co było tak wielką bzdurą, że nie chciałem komentować.
              Więc wymyśl jakiś sensowny argument, bo inaczej pęknę ze śmiechu na kolejny post o "beznadziejności" moich wywodów.
              • yatzech Re: dlaczego mowi sie izraelskie a nie zydowskie? 04.06.05, 02:35
                OK :-)
                Przepraszam, że potraktowałem Cię niemal jak kolejnego na tym forum
                niedouczonego polaczka z kompleksem niższości wobec nacji żydowskiej.
                Pozdrawiam
                • hummer Pozdrawiam 04.06.05, 03:09
                  W języku poslkim piszemy na początku elaboratu. O "polaczkach" żydziku lepiej zapomnij.
                  • jan.kulczyk Re: Pozdrawiam 04.06.05, 22:08
                    > W języku poslkim piszemy na początku elaboratu.

Naprawdę? A ja myślałem, że rozpad częściowy jądra uranu jest wprost proporcjonalny do współczynnika tarcia kątowego w kuli nieoszlifowanej po przyłożeniu wektora siły działającej prostopadle do współczynnika momentu pędu palców kretyna, wpisującego na forum swoje brednie? Cholera.. może coś pomyliłem.

>O "polaczkach" żydziku lepiej z
                    > apomnij

Hihihi... jednak miałem rację.
                • jan.kulczyk Re: dlaczego mowi sie izraelskie a nie zydowskie? 04.06.05, 22:01
                  Nie przejmuj się, wszyscy mnie tak traktuja <lol>

A poważnie: czy twój nick coś znaczy, czy to zwykły żart (stylizowane na zapis semicki polskie imię x. Robaka ;)))?
                  • yatzech Re: dlaczego mowi sie izraelskie a nie zydowskie? 10.06.05, 13:57
                    heh :-)
                    mój nick niczego nie oznacza :-)
                    nie miał być też stylizacją na zapis semicki, jeśli już, to angielski (tak, by
                    imię prawdziwe owego księdza mogło być odczytane przez Anglosasa w sposób
                    przypominający jego słowiańskie brzmienie)... nie znam zapisu semickiego (poza
                    tym, że wiem, iż nie używają samogłosek)... ostatnio posługuję się za to
                    czasami nowym nickiem będącym przełożeniem mego imienia na japoński (dość
                    swobodne przełożenie, nie wiem, czy zgodne z regułami)
                    pozdrawiam :-)

PS: to co napisałem w poprzednim poście, nie było skierowane do Ciebie, ale do
                    sporej niestety części internautów, którzy obrzydzają mi własną nację
        • tppiotr Re: dlaczego mowi sie izraelskie a nie zydowskie? 03.06.05, 14:26
          Bo to amerykańska technologia, Zydzi nic nie sami nie wymyślili.
        • hummer Państwo Pelestyna czekamy 04.06.05, 03:05
          jjhop napisał:

> ale moze rowniez daltego, ze zyja w tym
          > kraju nie tylko żydzi.

Czekamy więc na Państwo Palestyna
      • jodlo tępy goj 03.06.05, 13:43
        Tępaku, izraelczykiem może być każdy goj, natomiast nie każdy izraelczyk jest
        Żydem. Subtelna, ale istotna róznica.
        • eva15 Re: tępy goj 03.06.05, 14:02
          jodlo napisał:

> Tępaku, izraelczykiem może być każdy goj,

Doprawdy? To ciekawe.
        • kamyk39 Re: tępy goj 03.06.05, 15:26
          jodlo napisał:

> Tępaku, izraelczykiem może być każdy goj, natomiast nie każdy izraelczyk jest
          > Żydem. Subtelna, ale istotna róznica.
          (Nie jestem pewny Twojego poziomu subtelnosci.)

Jest roznica miedzy: zyd = wyznanie mojzeszowe,
          Zyd = narodowosc.
          Izraelczy = obywatel panstwa Izrael.

Kiedy Tuwim zapil we Lwowie u znajomych i spedzil noc na kanapce.
          Potem sluzaca, ktora tam weszla rano, opowiadala.
          "Wchodze. Patrze, a na kanapie spi jakis Izraelita."

• hummer Re: tępy goj 04.06.05, 03:45
            kamyk39 napisał:
            > Kiedy Tuwim zapil we Lwowie u znajomych i spedzil noc na kanapce.
            > Potem sluzaca, ktora tam weszla rano, opowiadala.
            > "Wchodze. Patrze, a na kanapie spi jakis Izraelita."

Mnie bardziej bierze A. Watt. "Niby" Żyd, a przeszedł Syberrię tylko dla tego, że jako Żyd nie chciał uznać na równi obywatelstwa ZSRR z polskim. Ot, Watt czuł się Polakiem, - nie Sovietą. Polski paszport dla patriotów, też swego czasu, wart był wyrzeczeń.
          • jan.kulczyk Re: tępy goj 04.06.05, 22:10
            > Jest roznica miedzy: zyd = wyznanie mojzeszowe,
            > Zyd = narodowosc.
            > Izraelczy = obywatel panstwa Izrael.

Wszystko się zgadza, ale spokojnie w rejestrze potocznym i dziennikarskim można używać słowa "żydowski" w odniesieniu do państwa Izrael. Tylko że lenistwo językowe i małomiasteczkowa pruderia wypowiedzi "redaktórowi" na to nie pozwalają.
        • jan.kulczyk Re: tępy goj 04.06.05, 22:06

Eeee.. daj spokój. Izrael to zasadniczo państwo żydowskie i jako takie został stworzony. Mieszkają tam Żydzi z całego świata, mówiący setką języków, ale wszyscy wywodzą swe korzenie od Abrahama. Mniejszość Arabska i tak nie jest tam mile widziana i traktowana raczej ciężką ręką. Jak już się Arabów pozbędą, będziemy mogli mówić o Żydowie. Wygodnie, swojsko i bez podtekstów <lol>
          Nie widzę przeszkód, żeby używać przymiotnika "żydowski" wszędzie tam, gdzie kontekst nie wymaga stylu podniosłego lub dyplomatycznego.

Poza tym Arabowie i Żydzi mają ze sobą genetycznie tyle wspólnego, że aż dziw, że się tak za łby biorą. To wszystko plemiona semickie, które dzieli jedna durna rzecz - religia. I o to tyle krwi się leje. Żałosne...
    • silesius.funkulo Re: Hakerzy ukradli dane na temat obronności Izra 03.06.05, 13:31
      Antysemickie swinie!
      • kamyk39 Re: Hakerzy ukradli dane na temat obronności Izra 03.06.05, 15:27
        silesius.funkulo napisał:

> Antysemickie swinie!

No, no. Bez takich. Uwazaj.
        Ludy semickie to tez Arabowie.
      • maruda.r Re: Hakerzy ukradli dane na temat obronności Izra 04.06.05, 12:26
        silesius.funkulo napisał:

> Antysemickie swinie!

"Wśród podejrzanych o udział w aferze z końmi trojańskimi są byli
        funkcjonariusze służb bezpieczeństwa."

A więc Żydzi to antysemickie świnie? Interesujące.

• stranger.pl To nie ja - mam alibi:)) 03.06.05, 14:08
      • z_daleka Re: To nie ja - mam alibi:)) 03.06.05, 14:14
        nikt cie nie podejrzewa...wiec nie wychylaj sie...
        • stranger.pl Re: To nie ja - mam alibi:)) 03.06.05, 14:30
          Uff, co za ulga że nikt mnie nie podejrzewa:)

"Z daleka" - czy ty się nigdy nie śmiejesz? Nie masz poczucia humoru?

A tak przy okazji - czy komputer służy ci tylko pisania czy znasz się również
          na programowaniu? Napisałeś jakiś program? Przełamałeś cokolwiek?
          • kamyk39 Re: To nie ja - mam alibi:)) 03.06.05, 15:29
            stranger.pl napisał:

> Uff, co za ulga że nikt mnie nie podejrzewa:)
            >
            > "Z daleka" - czy ty się nigdy nie śmiejesz? Nie masz poczucia humoru?
            >
            > A tak przy okazji - czy komputer służy ci tylko pisania czy znasz się również
            > na programowaniu? Napisałeś jakiś program? Przełamałeś cokolwiek?

Przełamałeś cokolwiek?

Ja pisalem oprogramowanie dla lodolamacza "Lenin:
            Czy to sie liczy jako przelamanie?

(Czy potrafisz napisac taki kod, ktory sprawdzi stan pamieci komputera bez
            zmieniana jej zawartosci?)
            • stranger.pl Re: To nie ja - mam alibi:)) 03.06.05, 15:45
              ???
              1.Co to znaczy "oprogramowanie dla lodolamacza "Lenin""? Sorry ale ja "pięć lat
              za Murzynami" i ze starej daty.
              2.Po co ci pisać program do sprawdzania... "stanu pamięci komputera"? Szczerze
              mówiąc nawet nie wiem o czym ty mówisz i po "jakiemu" to? - bo z informatyką
              nie ma to nic wspólnego. Ty chcesz sprawdzać... stan pamięci komputera? Co
              znaczy "stan pamięci" według ciebie?
              Mnie bardziej np. interesuje zapis a nie stan pamięci:)
              Sorry - ale nic nie potrafię nic nie piszę - a może piszę ale nie chcę o tym
              mówić?:)
          • z_daleka Re: To nie ja - mam alibi:)) 03.06.05, 15:34
            stranger.pl napisał:

> Uff, co za ulga że nikt mnie nie podejrzewa:)
            >
            > "Z daleka" - czy ty się nigdy nie śmiejesz? Nie masz poczucia humoru?
            >
            > A tak przy okazji - czy komputer służy ci tylko pisania czy znasz się również
            > na programowaniu? Napisałeś jakiś program? Przełamałeś cokolwiek?
            ---------------
            No wiec stranger, ja to sie niemal wylacznie smieje...tylko ty tego nie
            zauwazasz...niektorzy mowia, ze naduzywam poczucia humoru...
            Mnie komputer sluzy do do pracy 10-12 godzin dziennie. Pisanie to relaks.
            Programowanie i przelamywanie to dla mnie czarna magia.
            • stranger.pl Re: To nie ja - mam alibi:)) 03.06.05, 15:48
              Grasz może w brydża, szachy lub poker? Co byś powiedział ma mecz szachowy tu na
              Forum Świat "GW"?

PS
              "Z daleka" to znaczy jak z daleka? Skąd piszesz, z Izraela?
              • z_daleka Re: To nie ja - mam alibi:)) 03.06.05, 15:58
                stranger.pl napisał:

> Grasz może w brydża, szachy lub poker? Co byś powiedział ma mecz szachowy tu
                na
                >
                > Forum Świat "GW"?
                >
                > PS
                > "Z daleka" to znaczy jak z daleka? Skąd piszesz, z Izraela?
                ------------------
                Oczywiscie, ze z Izraela.
                Mecz szachowy na FS. Brzmi interesujaco... a technicznie do zrobienia?
                • stranger.pl Re: To nie ja - mam alibi:)) 03.06.05, 16:19
                  Tak jak np. odbywają się mecze korespondencyjne - proponuję ruchy codziennie
                  (jednego dnia "ty" jedno dnia "ja") - dla postronnego obserwatora może to co
                  prawda wydać się nudne ale chyba nie dla ciebie:). Myślę (to propozycja) że
                  zrobimy sobie własny wątek np. wątek: "z daleka" kontra "stranger.pl" Hehe
                  lub "Izrael kontra Polska"- poświęcony temu meczowi.

Może innych umiejących grać w szachy dopuścimy? Dziś nie mam czasu - ale może
                  zaczniemy od soboty? Wymyśliłem mecz to tobie daję pierwszeństwo - masz białe i
                  pierwszy ruch. Zmiana nastąpi w ew. następnym meczu czyli pózniej ty czarne ja
                  białe.
                • stranger.pl Re: To nie ja - mam alibi:)) 03.06.05, 16:31
                  A jeszcze jedno - pytałeś się cyt.: "Brzmi interesujaco... a technicznie do
                  zrobienia?"
                  Każdy z nas podaje ruch (mozna w sposób normalny tzn. skrócony zapis tylko
                  miejsce gdzie kładziesz bierkę/figurę wzgl. zapis stan z którego jest brana i
                  gdzie się udaje, czyli podawanie numerów pól. Każdy mając przed oczami własna
                  szachownicę (w domu) dzięki temu ma wszystko wyjaśnione i wprowadza zmiany.
                  Nara
    • moshe65 Re: Hakerzy ukradli dane na temat obronności Izra 03.06.05, 14:15
      Problem polega na tym ze jest to przyklad szpiegostwa przemyslowego.
      To nie zrobili zwykli hakerzy tylko pracownicy jedenej glownych firm
      komputerowych Israela.
      "Top Israeli blue chip companies, including a high-tech giant that trades in New
      York, are suspected of using illicit surveillance software to steal information
      from their rivals and enemies."
      Kto tam w tej Gazecie tlumaczyl ten artykol? Ten nie zna angielskiego - moze
      lepiej jesli zna hebrajski niech sobie poczyta w tym jezyka.
      Shalom !!!
      • marianna.rokita no to czas ukrasc dane zlodziejowi :D 03.06.05, 14:26

• niezapowiedziany Re: Hakerzy ukradli dane na temat obronności Izra 03.06.05, 15:12
        z tekstu to wynika, ale tutyl jak zwykle w Glupiej Wybiorczej dobrali
        odpowiednio - do sprzedazy.
      • kokosz_the_great Re: Hakerzy ukradli dane na temat obronności Izra 03.06.05, 16:02
        czy jest cos, czego ySSraelyty jeszcze nie zeszwidlowaly?... :-((
        • dana33 Re: Hakerzy ukradli dane na temat obronności Izra 03.06.05, 17:19
          jest!!!! ciebie. i nikt ciebie tez nie zeszwidluje. rowniez nie zeszwindluje.
          • marianna.rokita Dana, ja bym tam go spokojnie przehandowala :) 04.06.05, 00:36
            pierwszemu lepszemu kupcowi :)
    • olewin Re: Hakerzy ukradli dane na temat obronności Izra 04.06.05, 03:34
      :))) Miliardami z USA nie zastąpi się pomyślunku ...
    • melipo Re: Hakerzy ukradli dane na temat obronności Izra 04.06.05, 09:07
      ..."wiodące firmy izraelskie wykradały informacje swym konkurentom, posługując
      się nielegalnym, szpiegowskim oprogramowaniem komputerowym." ...
      To nie ma nic wspolnego z Palestynczykami i Arabami. To wewnetrzna sprawa Izraelu.
      www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3094546,00.html
    • bolekilolekitola MOWI SIE IZRAEL BO CHODZI O MACHLOJE 04.06.05, 16:55
      ---> odpowiadajac na post #2: MOWI SIE "ZYDZI" GDY MOWA O POSZKODOWANYCH I
      NIEWINIATKACH (ALBO NADLUDZIACH, NIE MYLIC Z PODLUDZMI).
    • 1ja Re: Sedno sprawy+ 05.06.05, 10:59
      >>>>>>>>>>>>< Re: tępy goj

Przeczytaj komentowany artykuł »
      jan.kulczyk 04.06.2005 22:06 + odpowiedz

Poza tym Arabowie i Żydzi mają ze sobą genetycznie tyle wspólnego, że aż dziw,
      że się tak za łby biorą. To wszystko
      plemiona semickie, które dzieli jedna durna rzecz - religia. I o to tyle krwi
      się leje. Żałosne...>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Poza tym ARosjanie i Polacy mają ze sobą genetycznie tyle wspólnego, że aż
      dziw, że się tak za łby sie brali,nie kochaja sie(czyli sie biora). To wszystko
      plemiona niby to slowianskie, które dzieli jedna durna rzecz - religia. I o to
      tyle krwi się lalo,nienawisc rosnie-niewiadomo jak sie skonczy. Żałosne

A dla Chinczyka obydwoje do siebie podobni-to samo ...........!

• 1ja Re: Sedno sprawy+ 05.06.05, 12:05
        Bracia i siostry,podajcie sobie rece:
        www.lants.tellur.ru/history/referat/slavane.htm
        • 1ja Re: Wspolna genetyka+ 05.06.05, 12:16
          Zalosne niesnaski.
          www.hrono.ru/etnosy/slavyane.html
        • j-k Wam, Rosjanom, juz dziekujemy 05.06.05, 13:05
          My Polacy "Poprzyjaznilismy" sie juz troche z Wami w latach 1795-1915
          i w latach 1939-1990.´

Te doswiadczenia zupelnie mam wystarcza. Nastepnego etapu nie planujemy.
          • 1ja Re: Wam, Rosjanom, juz dziekujemy+ 05.06.05, 13:09
            Re: Sedno sprawy+

1ja 05.06.2005 10:59 + odpowiedz

>>>>>>>>>>>>< Re: tępy goj

jan.kulczyk 04.06.2005 22:06 + odpowiedz

Poza tym Arabowie i Żydzi mają ze sobą genetycznie tyle wspólnego, że aż dziw,
            że się tak za łby biorą. To wszystko
            plemiona semickie, które dzieli jedna durna rzecz - religia. I o to tyle krwi
            się leje. Żałosne...>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Poza tym ARosjanie i Polacy mają ze sobą genetycznie tyle wspólnego, że aż
            dziw, że się tak za łby sie brali,nie kochaja sie(czyli sie biora). To wszystko
            plemiona niby to slowianskie, które dzieli jedna durna rzecz - religia. I o to
            tyle krwi się lalo,nienawisc rosnie-niewiadomo jak sie skonczy. Żałosne

A dla Chinczyka obydwoje do siebie podobni-to samo ...........!

• krystian71 Re: Wam, Rosjanom, juz dziekujemy+ 05.06.05, 13:54
              israelscy hakerzy ukradli dane nt obronnosci Israela
              • 1ja Re: Wam, Rosjanom, juz dziekujemy+ 05.06.05, 14:10
                Co wcale nie przekresla,ze masz wspolnosc genetyczna z w.w.
                A yo juz jest zalosne,jak twierdzi twoj genetyczny wspolbrat.
                • krystian71 Re: Wam, Rosjanom, juz dziekujemy+ 05.06.05, 14:23
                  1ja napisał:

> Co wcale nie przekresla,ze masz wspolnosc genetyczna z w.w.
                  > A yo juz jest zalosne,jak twierdzi twoj genetyczny wspolbrat.

jak rowniez tego,ze dzis na obiad mam pierogi z miesem i skwareczkami i barszcz
                  czerwony z fasola marki Jaś
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka